Ingrediënten : 500 gr lasagnebladen ( let erop dat je blaadjes neemt die niet voorgekookt moeten worden, dit staat op de verpakking )
Voor 1 liter kaassaus : 40 gr boter + 60 gr vloeiende bloem
1 liter halfvolle melk
peper, zout, muskaatnoot
250 gr gemalen kaas
Voor 1.5 liter bolognaisesaus : 5 dikke wortelen
3 dikke uien
750 gr gemengd gehakt
200 gr tomatenpuree ( concentraat )
750 ml passata
3 teentjes knoflook
spagettikruiden ( vb. verstegen , amora )
1 liter water
400 gr spinazie
150 gr gemalen kaas
Bereiding : Maak de saus : De groenten wassen en in stukjes snijden.
Stoof de groenten aan in een stoofpot.
De tomatenpuree toevoegen en even laten meebakken.
De passata toevoegen en het water.
Voeg de spagettikruiden toe.
Breng de saus aan de kook en laat verder koken tot de groenten gaar zijn.
Bak het vlees apart gaar en voeg toe aan de saus.
Mix dan de saus en breng verder op smaak.
Maak de kaassaus : Smelt de boter en voeg de bloem toe.
Blijf goed roeren tot het geheel er droog uitziet.
Voeg de melk toe en blijf goed roeren tot je een gladde saus krijgt.
Voeg de helft van de gemalen kaas toe en roer heel goed.
Breng de saus op smaak met peper, zout en muskaatnoot.
Voeg de spinazie toe aan de saus en meng het geheel goed door elkaar.
Afwerking : Een vuurvaste schotel inboteren, de bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, een laag lasagneblaadjes, een laag kaassaus, ....
Blijf afwisselen tot je ingrediënten op zijn.
Eindig steeds met een laag bolognaisesaus.
Doe de andere helft van de gemalen kaas erover.
Laat de lasagne gratineren in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 20'.
TIP: Je kan ook lasagne maken van andere combinaties.
Vb. dezelfde saus maar zonder het vlees, vis,...
fijn gesneden kippereepjes, champignons lichtjes gestoofd, kaassaus,......
kaassaus, spinazie, schijfjes ei,....
tomatensaus, geroosterde courgette en aubergine, ....
Keuze in overvloed om zelf je lasagne te maken.
Smakelijk !
28-05-2016, 17:13 geschreven door Christel 
|