De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 01-05-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtbruin brood ( recept van bakker Maarten ) met de hand gekneed

    Ingrediënten :    500 gr bloem ( 250 gr witte bloem en 250 gr bruine bloem )

                              12 gr verse gist ( of 6 gr droge gist )

                              280 ml water ( op kamertemperatuur )

                              25 gr boter

                              7 gr zeezout

    Bereiding :   Stort de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.

                         Giet er water in samen met de gist en begin te mengen. Voeg geleidelijk aan water toe.

                         Voeg wanneer de grondstoffen aan elkaar beginnen te kleven het zout en de boter in kleine blokjes toe.

                         Kneed  vanaf nu 15' zeer intensief. Voeg geen bloem meer toe maar kneed het deeg voldoende uit.

                        Laat dan het deeg afgedekt 30' voorrijzen op kamertemperatuur.

                        Druk het terug plat.

                        Laat het deeg terug 10' afgedekt rijzen.

                        Bol het deeg op en leg het in een ingevette broodvorm en laat het 40' afgedekt rijzen.

                        Je kan het brood vooraleer het in de oven te zetten insmeren met wat water of je zet een kommetje water in de oven tegen het uitdrogen.

                        Bak het brood 35 à 40' in een oven van 190°C.

                        Het brood is voldoende gebakken wanneer je na het bakken en ontvormen op de onderkant klopt en het hol klinkt.

    Geniet van je vers gebakken brood !

                       



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs