Ingrediënten : 500 gr bloem ( 250 gr witte bloem en 250 gr bruine bloem )
12 gr verse gist ( of 6 gr droge gist )
280 ml water ( op kamertemperatuur )
25 gr boter
7 gr zeezout
Bereiding : Stort de bloem in een kom en maak in het midden een kuiltje.
Giet er water in samen met de gist en begin te mengen. Voeg geleidelijk aan water toe.
Voeg wanneer de grondstoffen aan elkaar beginnen te kleven het zout en de boter in kleine blokjes toe.
Kneed vanaf nu 15' zeer intensief. Voeg geen bloem meer toe maar kneed het deeg voldoende uit.
Laat dan het deeg afgedekt 30' voorrijzen op kamertemperatuur.
Druk het terug plat.
Laat het deeg terug 10' afgedekt rijzen.
Bol het deeg op en leg het in een ingevette broodvorm en laat het 40' afgedekt rijzen.
Je kan het brood vooraleer het in de oven te zetten insmeren met wat water of je zet een kommetje water in de oven tegen het uitdrogen.
Bak het brood 35 à 40' in een oven van 190°C.
Het brood is voldoende gebakken wanneer je na het bakken en ontvormen op de onderkant klopt en het hol klinkt.
Geniet van je vers gebakken brood !
|