De keuken van Christel
Inhoud blog
  • Italiaans gehaktbrood voor 5 pers.
  • Kalkoengebraad met sinaasappelsaus voor 4 pers.
  • Vispannetje met groenten en rijst voor 5 pers.
  • Portugese kip in de oven voor 5 pers.
  • Gehaktballetjes in youghurtdressing voor 4 pers.

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Categorieën
  • Brood bakken (6)
  • Dessertjes (16)
  • Gebak (53)
  • Gerechten met kip (13)
  • Gerechten met vis (13)
  • Gerechten met vlees (27)
  • Hapjes (24)
  • Ovenschotels (12)
  • Recepten zonder suiker (5)
  • Salades (17)
  • Sauzen (15)
  • Soepen (17)
  • Vegetarisch (4)
  • Voorgerechten (16)

  • 26-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Marokkaanse pannenkoekjes voor 4 pers.

    Ingrediënten :  400 ml Alpro Soya melk

                             1 theelepel gedroogde gist ( 5 gr )

                             1 ei

                             200 gr griesmeel

                             55 gr bloem


    Bereiding :  Doe in een kom de griesmeel en de bloem. Maak hierin een kuiltje.

                        Verwarm de soya melk tot deze lauw is en los hierin de gist op.

                        Giet de lauwe melk in het kuiltje en meng alles goed.

                        Voeg het ei toe en meng alles goed tot het ei volledig is opgenomen.

                        Eventueel kan je extra melk toevoegen  afhankelijk van de dikte van het deeg.

                        Bak de pannenkoekjes en beleg deze naar keuze.

    Smakelijk !


    26-04-2016, 18:10 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gebak
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chocolademousse met Bailey's voor 4 tot 6 pers.

    Ingrediënten :  40 gr boter

                             2 eieren ( dooier gescheiden van het eiwit )

                             45 ml  Bailey's

                             200 ml slagroom

                             200 gr melkchocolade , in stukjes gebroken

                             1 eetlepel suiker ( 15 gr )

                             geraspte chocolade om af te werken

    Werkwijze :    

    Smelt de boter au bain marie.

    Klop er met de klopper de eigelen één per één door.

    Als de eigelen volledig opgenomen zijn meng je de Bailey's erdoor.

    Indien het mengsel klontert plaats je de kom even terug au bain marie. Hierdoor ontstaat er terug een gladde massa.

    Voeg de suiker bij de slagroom en klop deze stijf op.

    Spatel de slagroom beetje bij beetje door het chocolademengsel.

    Giet de chocolade mousse in kommetjes.

    Laat minstens 4u. opstijven in de frigo en garneer de mousse met chocoladeschilfers.

    Smakelijk !


    26-04-2016, 18:10 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crème Chantilly voor 6 pers.

    Benodigdheden :  900 ml halfvolle of volle melk 

                                 150 gr goede boter

                                 100 gr maïzenabloem ( opgelost in 100 ml melk )

                                 1 pakje vanillesuiker

                                 2 eieren

                                 100 gr poedersuiker

                                 175 gr fijne suiker

                                 1 grote bokaal ( 750 gr ) kersen goed uitgelekt en droog

                                 5 soeplepels Cointreau, Grand Marnier of Kirsch 

    Bereiding :    Melk en de fijne suiker laten koken en dan de maïzena opgelost in de melk toevoegen.

                          Laat dit afkoelen.

                          Meng de boter ( op kamertemperatuur ) met de poedersuiker, de vanillesuiker en het eigeel.

                          Voeg dit toe aan de maïzenapudding.

                          De pudding regelmatig opkloppen om te voorkomen dat er een velletje opkomt.

                          Klop het eiwit stevig op en voeg dit toe aan de pudding als deze goed afgekoeld is.

                          Voeg nog 5 soeplepels Cointreau, Grand Marnier of Kirsch toe en schep er de uitgelekte kersen door.

    Dit is gewoon overheerlijk !!


    26-04-2016, 15:05 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/mamachristel

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    26-04-2016, 13:52 geschreven door  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiche met zalm en brocolli
    Benodigdheden voor 1 quiche ( groententaart ):
    250 ml room ( min. 35° vet )
    3 eieren
    peper, zout en nootmuskaat
    75 gr gemalen kaas
    250 gr gerookte zalm
    1 brocolli
    1 rol kruimeldeeg van Herta

    Bereiding :
    Verwarm de oven voor op 200°C
    Leg het kruimeldeeg in een vuurvaste taartvorm.
    Prik hier en daar in het deeg met een vork.
    Klop de room, de eieren en de gemalen kaas los in een kom en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
    Kook de brocolliroosjes beetgaar en leg ze op de taartbodem.
    Snijd de gerookte zalm in reepjes en leg op de brocolli.
    Giet het eiermengsel hierover.
    Bak de taart 30 min. in een oven van 200°C
    De taart is klaar als het eiermengsel gestold is, eventueel moet de baktijd iets langer zijn.

    TIP : Geef deze quiche eventueel als hoofdgerecht.
    Serveer  dan  met rucola sla en tomaatjes.  Heerlijk gewoon !

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Voorgerechten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstschotel
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    375 gr rijst ( Italiaanse Dececco of de Griekse Risone rijst van Benito)
    1 rode paprika
    1 gele paprika
    2 uien
    1 brocolli
    400 gr gerookte spekblokjes
    500 ml kaassaus :  50 gr roux = 20 gr margarine + 30 gr vloeiende bloem ( klontert niet )
                                 500 ml melk
                                 peper, zout, nootmuskaat 
                                 150 gr gemalen kaas 

    Bereiding :
    Stoof de ui met de gele en de rode paprika. Bak de gerookte spekblokjes lichtjes.
    Stoom de brocolli in een beetje water gaar in de microgolfoven ( 5 min. )
    Meng dit alles onder elkaar.
    Kook de rijst beetgaar.
    Maak de kaassaus. Laat de boter smelten , voeg de bloem toe en meng met de klopper tot een droge massa.
    Voeg de melk toe en roer goed zodat er geen klonters ontstaan. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
    Meng hierronder de gemalen kaas.
    Verwarm de oven op 200°C. Boter een ovenschotel in en maak de rijstschotel.
    Eerst een laag rijst, de groentenmengeling met de spekblokjes en eindig met de kaassaus.
    Zet dit 30 min. in de oven.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wok met kip, appel en gele paprika
    Benodigdheden voor 4 pers. :
    400 gr kipfilet
    2 jonagoldappelen 
    2 gele paprika
    30 gr boter
    1 eetlepel lichtbruine suiker  
    250 ml room
    1 eetlepel  mosterd
    100 gr veldsla

    Bereiding :
    Snij de kipfilets en de paprika's in reepjes.
    Schil de appelen en snij in dikkere schijfjes.
    Bak de kip en de paprika 5 min. in de wok.
    Doe de appelschijfjes erbij en roerbak tot de appelen gaar zijn.
    Voeg de suiker, de room en de mosterd toe en laat de saus indikken.
    Neem van het vuur en meng de veldsla eronder.

    Smakelijk !! 

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met kokos en groentjes in de wok
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    700 gr kipfilet
    2 uien
    2 groene paprika's
    1 busseltje pijpajuintjes
    1 brocolli
    2 kippenbouillonblokjes
    3 teentjes look
    250 ml kokosmelk
    100 gr pijnboompitten ( geroosterd in de pan, maar opgepast, dit kan zeer snel verbranden!!)
    1 blikje ananasschijven
    50 gr rozijnen
    2 eetlepels olijfolie
    4 eetlepels currypoeder
    250 gr rijst

    Bereiding : 
    Verwarm de olie in de wok en stoof hierin de gesneden ui en look .
    Snij de kipfilet in blokjes, meng met de currypoeder en voeg ze bij de ui en laat ze mooi bruin bakken.
    Doe er de gesneden  groene paprika , de klein gesneden brocolliroosjes en de 2 kippebouillonblokjes bij
    en laat even doorbakken op het vuur.
    Doe er de kokosmelk en de pijpajuintjes bij en laat nog even sudderen.
    Voeg de gesneden ananasschijven, de geroosterde pijnboompitten en de rozijntjes toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen.
    Serveer dit gerecht met de rijst.

    Ben je geen liefhebber van ananas laat deze er dan gewoon uit, het zal nog even lekker zijn.
    Smakelijk !!

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met kip
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerde visschotel
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    800 gr verse vis  vb. kabeljauw, victoriabaars, zeewolf,...
    1 kg porei
    250 ml room
    currypoeder
    150 gr gemalen kaas
    boter
    peper en zout

    Bereiding :
    Verwarm de oven op 200°C.
    Smelt de boter en stoof de grof gesneden porei ( het wit en het groen van de porei gebruiken ) even.
    Kruid dit met peper en zout.
    Boter een ovenschotel lichtjes in.
    Leg eerst de vis in de schotel.
    Bedek de vis met de gestoofde porei. Giet hierover de room.
    Strooi hier een beetje currypoeder over en werk af met de gemalen kaas.
    Zet dit in de oven gedurende 30 min.
    Serveer dit gerecht met puree.
    Je kan dit gerust een dag op voorhand maken als je weinig tijd hebt.

    Smakelijk !!

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip met appeltjes in de oven (oma's recept)
    Dit gerecht is een echte kinderfavoriet!

    Benodigdheden voor 5 pers. :
    5 kipfilets ( liefst even groot voor de gaartijd )
    2 rode paprika's
    1 grote ui
    3 krokante appelen vb; Pink Lady, Belgica, ..
    250 ml room
    boter
    een geutje olie
    1 blik tomatensoep met stukjes van Unox  ( dit moet je echt gebruiken voor de smaak )

    Bereiding :
    Verwarm de oven op 200°C.
    Stoof de uien even  met de klein gesneden paprika ( dit gaart nog verder in de oven ).
    Schil de appelen en snij in schijven.
    Boter een grote ovenschotel in.
    Leg op de bodem de appelschijven.
    Hierop leg je de kipfilets en dan ge gestoofde groenten.
    Meng de soep met de room en giet dit mengsel over het geheel.
    Doe hierover een geutje olie ( zodat dit niet kan verbranden ).
    Zet in de oven gedurende 45 min.
    Heerlijk met frietjes, kroketten, rijst,  eventueel puree of natuuraardappelen.

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ovenschotels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne bolognaise
    Omdat hier toch wel wat werk aan is, is het gemakkelijk om je portie dubbel te maken en één ervan in te vriezen voor een andere keer als je het te druk hebt en toch lekker vers wil eten !

    Benodigheden voor 10 pers. : 
    500 gr lasagnevellen vb. Barilla, Panzani ,... ( Zie wel dat je ze niet op voorhand  moet koken ) 

    1 liter kaassaus : 40gr boter
                              60 gr vloeiende bloem ( deze klontert nooit )
                              300 gr gemalen kaas
                              peper, zout en nootmuskaat

    1.5 liter bolognaisesaus :  3 grote uien
                                           3 teentjes look
                                           2 rode paprika's
                                           1 courgette
                                           5 wortelen
                                           200 gr tomatenpuree
                                           1000 ml passata
                                           1000 ml water
                                           spagettikruiden (Verstegen)
                                           750 gr gemengd gehakt
                                           olijfolie
                                           1 klontje suiker of 1 koffielepel Tagatesse (dieetsuiker) om het scherpe van de tomatenpuree te neutraliseren) 
    Bereiding : 
    Snij de groenten in stukjes en stoof ze aan in olijfolie.
    Voeg de tomatenpuree, de passata en het water toe alsook de suiker.
    Doe er ook de spagettikruiden bij.
    Breng de saus aan de kook en laat op een zacht vuurtje verder koken tot de groenten gaar zijn. 
    Roer regelmatig in de saus.
    Bak het gehakt apart gaar en voeg toe aan de saus.
    Zo nodig de saus binden.
    Mix de saus en breng verder op smaak.

    Maak de kaassaus :
    Smelt de boter en doe de bloem erbij. Goed roeren met de klopper en als de bloem droger is de melk toevoegen.
    Verder blijven kloppen tot er een gebonden saus ontstaat. Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Een vuurvaste schotel inboteren.
    De bodem bedekken met een laagje bolognaisesaus, hierop lasagnebladen, een laag kaassaus, lasagnebladen,...  en zo blijven afwisselen.
    De bovenst laag is een bolognaiselaag.
    Strooi er de gemalen kaas over en zet 25 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
    Dien op met stokbrood.
    Dit gerecht is nog lekkerder als je het de dag ervoor maakt want dan zit de smaak goed in de lasagnebladen.

    Smakelijk !


    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moussaka
    Benodigdheden voor 5 pers. :
    1 kg aardappelen
    2 courgetten
    2 aubergines
    1 blikje tomatenpuree
    700 gr lamsgehakt ( dit gehakt heeft een zoetere smaak )
    500 ml kaassaus :  20 gr boter
                                 30 gr vloeiende bloem
                                 500 ml melk
                                 150 gr gemalen kaas
                                 peper, zout en nootmuskaat

    Bereiding : 
    Snij de courgetten en de aubergines in schijven en bak ze even in olijfolie in de pan.
    Kook de aardappelen gaar en snijd ze ook  in schijven.
    Bak het gehakt gaar en meng de tomatenpuree hieronder.
    Maak de kaassaus :  smelt de boter, voeg de bloem toe en roer goed met de klopper tot je een droog mengsel krijgt.
                                    Voeg de melk toe en blijf goed kloppen tot je een gladde saus hebt. 
                                    Doe de gemalen kaas erbij en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Verwarm de oven op 200°C.
    Boter een ovenschaal lichtjes in.
    Leg dan een laag courgette, een laag aubergine, een laag gehakt en dan de aardappelschijven.
    Eindig met de kaassaus.
    Zet 30 min. in de oven.

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vlees
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aspergesalade met garnalen en roze zalm
    Benodigdheden voor 8 pers. :
    150 gr erwtjes ( uit de diepvries )
    300 gr gekookte witte asperges
    100 gr gerookte zalm
    100 gr gepelde grijze garnalen
    75 ml zure room
    1 soeplepels mayonaise
    1/2  soeplepel citroensap
    1/2 soeplepel fijngehakte dille
    1/2 soeplepel kleingeknipte bieslook
    1/2 fijngehakte peterselie
    peper en zout
    enkele stukjes citroen

    Bereiding :
    Kook de erwtjes gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
    Giet ze af en laat ze afkoelen.
    Kook de asperges gaar en laat ze goed uitlekken , snij ze in kleine stukjes.
    Snij de gerookte zalm in reepjes.
    Meng de erwtjes, de asperges, de reepjes zalm en de garnalen in een kom door elkaar.
    Maak een sausje van de zure room, de mayonaise, citroensap, de fijngehakte kruiden, zout en peper. 
    Schep het sausje onder de salade.
    Vul de glazen potjes en werk af met een stukje citroen.
    Dit is een heerlijk hapje voor de feestdagen !

    Smakelijk !! 

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Advocaat
    Benodigdheden :
    9 eieren
    1 groot blik gecondenseerde melk
    3 pakjes vanillesuiker
    350 gr fijne suiker
    125 gr zuivere alcohol ( 90% ) verkrijgbaar -   bij de apotheker met de vermelding dat het voor advokaat te maken is !
                                                                      -   bij sommige warenhuizen bij de sterke dranken 

    Bereiding :
    Klop de eidooiers met de vanillesuiker tot een luchtig geheel.
    Voeg er de melk en de suiker bij en mix met de klopper terug alles goed onder elkaar.
    Nu mag je de alcohol er voorzichtig bijvoegen en lang genoeg kloppen tot het geheel er heel fijn uitziet.
    Giet het geheel in een goed afsluitbare pot, type weck bokaal, en laat dit een tijdje rusten.
    Succes !!

    Lekker bij vanille ijs of in een glaasje bij een lekkere koffie om hier lekker bij te snoepen !!  

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijstpap met kandijsuiker voor 10 pers.

    Ingrediënten :  250 gr dessertrijst

                            300 gr suiker :  200 gr witte suiker

                                                     100 gr kandijsuiker

                            1 liter halfvolle melk

                            4 eidooiers

                            150 ml room ( min. 35% )

                            1 vanillestok

                            100 gr boter

    Bereiding :    Giet de rijst in een zeef en spoel deze goed af onder stromend water.

                          Breng de melk aan de kook samen met de vanillestok.

                          Doe de rijst in een kookpot, giet er de kokende melk op en voeg de boter toe.

                          Breng het geheel aan de kook, dek af met een deksel en laat 20' zachtjes garen.

                          Vergeet niet af en toe om te roeren om aanbakken op de bodem te vermijden.

                          Voeg de witte suiker toe en roer eens goed door de pap.

                          Laat de pap nog 10' verder garen. ( nog steeds af en toe roeren )

                          Klop de eidooiers en de room goed ondereen en voeg dit onder de rijst.

                          Laat alles goed afkoelen en serveer de rijstpap met de kandijsuiker.

    Dit is overheerlijke rijstpap !!

    Smakelijk ! 

       

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessertjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vis- ovenschotel voor 5 pers.

    Ingrediënten :  5 kabeljauwhaasjes

                             800 gr gekookte aardappelschijfjes

                             2 rode  paprika's

                             2 courgettes

                             tijm

                             peper en zout

                             200 ml room

                             geraspte kaas

    Bereidingswijze :

    Snijd de vis in gelijke blokjes.

    Snij ook  de paprika's  en de courgettes in stukjes.

    Doe de vis, de gesneden groentjes en de aardappelschijfjes in een ingevette schotel.

    Breng dit op smaak met tijm, peper en zout.

    Meng alles even door elkaar.

    Doe er vervolgens de room bij.

    Werk af met de geraspte kaas.

    Zet de schotel  30'  in een voorverwarmde oven van 200°C

    Dien op  en geniet ervan !








     

    26-04-2016, 00:00 geschreven door Christel  

    Reageer (0)
    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Gerechten met vis
    Archief per week
  • 08/08-14/08 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs