Benodigdheden voor 5 pers. :
200 gr belegen kaas
8 stronken witloof in grove stukken gesneden
8 sneetjes beenham ( voor de lekkere smaak )
1 pak lasagneblaadjes vb. Barilla, Panzani, ...
500 ml halfvolle melk
1 soeplepel bloem
boter
peper, zout en nootmuskaat
100 gr gemalen gratinkaas
Bereiding :
Smelt de boter en bak hiermee de witloof lichtbruin en laat verder garen op een klein vuurtje.
Smelt boter en voeg al roerend de bloem toe.
Als de bloem korrelig wordt voeg je de melk toe en blijf je stevig verder roeren tot het een gebonden saus is.
Roer er de belegen kaas door en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Beboter een ovenschaal en leg op de bodem lasagnevellen. Beleg verder met de witloof, ham en kaassaus.
Herhaal dit een paar keer en eindig met de gemalen kaas.
Bak de lasagne 30 min. in een voorverwarmde oven van 200°C.
Serveer met brood.
TIP : Je kan de witloof en de hesp ook vervangen door gebakken fijngesneden champignons, ananas en gebakken kippeblokjes.
Heerlijk in de zomer op het terras !!
Maak de lasagne een dag op voorhand zodat de lasagnevellen het vocht van de groenten goed hebben opgenomen.
Smakelijk !!
|