Benodigdheden : 900 ml halfvolle of volle melk
150 gr goede boter
100 gr maïzenabloem ( opgelost in 100 ml melk )
1 pakje vanillesuiker
2 eieren
100 gr poedersuiker
175 gr fijne suiker
1 grote bokaal ( 750 gr ) kersen goed uitgelekt en droog
5 soeplepels Cointreau, Grand Marnier of Kirsch
Bereiding : Melk en de fijne suiker laten koken en dan de maïzena opgelost in de melk toevoegen.
Laat dit afkoelen.
Meng de boter ( op kamertemperatuur ) met de poedersuiker, de vanillesuiker en het eigeel.
Voeg dit toe aan de maïzenapudding.
De pudding regelmatig opkloppen om te voorkomen dat er een velletje opkomt.
Klop het eiwit stevig op en voeg dit toe aan de pudding als deze goed afgekoeld is.
Voeg nog 5 soeplepels Cointreau, Grand Marnier of Kirsch toe en schep er de uitgelekte kersen door.
Dit is gewoon overheerlijk !!
|