BRUCHETTA MET MOZARELLA EN TOMAAT
Benodigdheden voor 6 pers : 3 ciabatta broodjes of 1 groot stokbrood
2 dikke tomaten
3 teentjes look
2 bolletjes mozarella
olijfolie
provençaalse kruiden
Bereiding : Snij het stokbrood in dikke schijven of het ciabatta broodje dwars middendoor.
Snijd de tomaten in schijven, pers de look en snij de mozarella bolletjes in schijven.
Meng de olijfolie met de kruiden en de look.
Leg op elke schijf brood mozarella, een schijf tomaat en smeer dit in met de gekruide olie.
Verwarm de oven voor op 180°C ( op grillstand ).
Leg de broodjes op een rooster in het midden van de oven.
Ze zijn klaar als de kaas gesmolten is.
BRUCHETTA PARMAHAM
Benodigdheden voor 6 pers. : 3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood
3 schijven parmaham
1/2 galia meloen
75 gr pijnboompitten
1 potje basilicum
3 teentjes look
olijfolie
zout
Bereiding : Snij het stokbrood in schijven of het ciabattabroodje dwars middendoor
Snij de parmaham in stukjes en leg op het brood. Snij de meloen in gelijke stukjes en leg deze op de ham. Maak een pesto door de pijnboompitten te hakken
samen met de olijfolie, de basilicum, de look en breng dit op smaak met
zout.
Druppel een beetje pesto over de meloen en de ham.
Dit moet niet in de oven en kan dus zo gegeten worden.
BRUCHETTA GORGONZOLA
Benodigdheden voor 6 pers. : 3 ciabattabroodjes of 1 groot stokbrood
250 gr gorgonzola
50 gr pijnboompitten
1 klein trosje blauwe druiven zonder pitjes
gehakte peterselie
Bereiding : Snij de ciabattabroodjes dwars middendoor of het stokbrood in schijven.
Verbrokkel de gorgonzola en leg deze op het brood.
Laat de pijnboompitten kleuren in de pan.
Snij de druiven in twee en leg ze op de kaas alsook de pijnboompitten.
Werk af met de gehakte peterselie.
Smakelijk !!
26-04-2016, 18:34 geschreven door Christel 
|