Benodigdheden voor 5 pers. :
700 gr kipfilet
2 uien
2 groene paprika's
1 busseltje pijpajuintjes
1 brocolli
2 kippenbouillonblokjes
3 teentjes look
250 ml kokosmelk
100 gr pijnboompitten ( geroosterd in de pan, maar opgepast, dit kan zeer snel verbranden!!)
1 blikje ananasschijven
50 gr rozijnen
2 eetlepels olijfolie
4 eetlepels currypoeder
250 gr rijst
Bereiding :
Verwarm de olie in de wok en stoof hierin de gesneden ui en look .
Snij de kipfilet in blokjes, meng met de currypoeder en voeg ze bij de ui en laat ze mooi bruin bakken.
Doe er de gesneden groene paprika , de klein gesneden brocolliroosjes en de 2 kippebouillonblokjes bij
en laat even doorbakken op het vuur.
Doe er de kokosmelk en de pijpajuintjes bij en laat nog even sudderen.
Voeg de gesneden ananasschijven, de geroosterde pijnboompitten en
de rozijntjes toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen.
Serveer dit gerecht met de rijst.
Ben je geen liefhebber van ananas laat deze er dan gewoon uit, het zal nog even lekker zijn.
Smakelijk !!
|