29 december ....Het einde is in zicht...van het jaar 2015 dan toch.
Vandaag eindelijk effe rust...
De week voor Kerstmis , tot gisteren hebben we weinig kunnen genieten van de 34 graden op ons terras in de vlakke zon...
We klagen niet hoor ....
De winter hier bij ons heeft toch altijd iets speciaals
Vanmorgen bijvoorbeeld was het rond 8 uur een 12 graden. Om 9 uur kregen we een beetje regen en nu rond 12 uur schijnt de zon weer vollop.
Ik ben juist terug van het lopen in de campo, en ook hier heeft de winter iets triestig en toch iets blij. Van de meeste loofbomen zijn de blaadjes gevallen en ziet het landschap er kaal uit. Maar weer wat verder zie je dan weer al het groen van de olijfbomen en zie je vooral oranje stippen tussen de donker groene bladeren van de bomen. Kom je dan korter bij , merk je dat de rijpe appelsienen en mandarijnen je uitnodigen om te plukken..
Dat is de mooie kant van de winter.
Moet toch gezegd dat we een zeer zachte maand december hebben gehad... Clauke en ik nemen onze dagelijkse siesta aan het zwembad lekker in de zon...
......
En dan gaan we naar het eindejaar.
1 Januari is het restaurant geopend om 6 uur voor een nieuwjaarsdiner.
Mensen zijn moe gefeest , hebben lang geslapen en koken zelf niet graag die dag. Bij ons een lichte 5 gangen menu .
3 jaar op rij doen we deze formule , en met succes
En dan moet er gewerkt worden natuurlijk en moeten we ook weer snelle happen eten. En wat maken we dan zoal...
Spaghetti...empanadillas...en vooral lange curryworsten of frikadelleworst of lange hamburger...hoe je het ding ook wil noemen....
om de vorm van de worsten te verkrijgen heb je nodig een pvc buis va 2,5 cm binnen diameter en 20 cm lang .. Voor gebruik eerst een keer uitkoken.. De pvc kan tegen 100 graden daar zijn smelttemperatuur 200 graden ongeveer is.
Gehakt, 1 kg rund en 500 gr gevogelte,eieren, mosterd, ketjap,sojaolie, suiker en dan een hele rits aan kruiden... die je in de vijzel plet.


Alles wordt goed gemengd en eventueel kan je alles fijn malen met een mixer of in de keukenrobot.


De hele heisa doen we in een spuitzak, en vullen de buizen



Een grote pot met kokend water , daar doen we de gevulde buizen in en laten een 10 tal minuten koken.

We laten alles effe afkoelen. Daardoor gaan de worsten wat krimpen en kunnen we deze makkelijk uit de buizen duwen.



Frietjes bakken , een ajuintje snijden, mayonaise ketchup en zefgemaakte samoerai saus

De beste curryworst special pikant.


Om in te bijten


|