Porto...
In 2007 , toen we nog in Stal Koersel woonde, maakte we van alle vruchten die sap hadden, wijn.
Zo heb ik ooit de prijs gewonnen voor de beste witte appelwijn. Een wedstrijd tussen Belgen en Nederlanders.
Maar we maakten ook rode wijn van Kersen, krieken en natuurlijk rode druiven.
En van die wijn maakten we soms
.Porto.
Een geheugensteuntje voor de porto was het volgende...
Voor Porto te maken , had je okkernoten nodig.
Niet de rijpe, maar wel die nog in de groene schil zitten.
Een geheugensteuntje om de juiste noten te plukken is
21 juli... Nationale feestdag in België.
De noot zit nog in zijn groene schil, en je kan de noot doorprikken met een ...stopnaald..
Dan pas zijn de noten goed om er porto van te maken..
Alleen nog dit...
Als je rond 21 juli die vruchten plukt, zonder handschoenen, dan heb je 3 weken lang... bruine vingers.
Mijne maat hier in Spanje heeft me al herhaaldelijk gevraagd om samen wijn te gaan maken , eens hij in Spanje woont.
En vooral Porto.
Dus Alex... ons Clauke heeft vandaag de okkernotenboom gepland.  Dit is de laatste fles die overgebleven is uit een hele hoop.
2007
Landelijke fruitwijn uit Stal.
Veel goesting om die open te maken ,maar ik wacht toch nog effe.
 Eerst het boompje een kwartier in een kom water steken voor je hem in de grond steekt...Zo staat het toch op de gebruiksaanwijzing.
 Terwijl Claudia weer in de tuin bezig is...probeer ik nieuwe gerechte uit.
Gegrilde aubergine met scampi en een mini ratatouille...
Lekker voorgerecht.
 Claudia haar gezichtje spreekt boekdelen.....Hmmm ....mijn ding
 2 gekke kneuten in de tuin
 De kruiden die we in het eten gebruiken zijn altijd vers.
We hebben een kruidentuin maar ook op het terras staan kruiden.
tijm...en verser kan het niet
  De tomatenplantjes beginnen het goed te doen.
 De kerstomaten hangen al dik en stilaan worden ze rood
|