Vijgen.
Overal waar je komt, in een dorp, een plantage of in het wilde weg, je komt ze overal tegen...
Vijgenbomen.
2 Soorten heb je ...groene en blauwe.
Waarschijnlijk zal je in Spanje wel meer soorten tegenkomen, maar ik ken er maar 2 .
De blauwe en de groene
Op ons terrein aan de finca, hebben we 1 blauwe boom en een 4 tal groene.
Geen blauwe boom maar een boom met blauwe vijgen.
Wat ons opvalt is, de Spaanse restaurants doen echt niks met de vijgen.
In de Mercadonna kan je vijgen kopen aan 2,50 voor amper 10 stuks.
Wij plukken iedere dag.
Voor het restaurant hebben we al verschillende desserts met vijgen klaar gemaakt.
En vandaag gingen we voor een mooi voorgerecht met vijgen.
Eén van de 4 groene vijgenbomen.
De vijgen zijn rijp tussen half augustus en oktober.
We hebben al veel vijgen geplukt en al verschillende recepten klaargemaakt.  De rijping van de vruchten kan je iedere dag volgen. De vijg die vandaag net niet rijp is, die kan je dan morgen als rijpe vijg plukken.  Je moet snel zijn. Eens de vijg rijp is en niet geplukt, dan brst hij open en de bijen en vliegen komen er dan op af.  Wij zijn wel op tijd en plukken wat we nodig hebben, Wassen, drogen en dan in de frigo als we ze dadelijk willen gebruiken , of anders in de diepvriezer... voor later  Voor het gebruik op het moment moet het steeltje er af en ook het voetje.  3 vijgen in een ovenschotel, gevuld met geitenkaas , rozemarijn, peper zour en tijm en daar rond dun spek... honing er op....
 gepresenteerd op een vijgenblad met een huisgemaakt stukje brood... Moet er nog iets meer zijn...??   Hoofdgerecht was weer iets met vijgen siroop...kwartel geflambeerd met cognac..
We hadden een klant die geen Spaanse cognac lust... Spaanse cognac .. en gesmuld dat hij heeft....  
|