Echt doorgekomen, zoals ze hadden voorspeld, is hij niet. De Gota Fria.
Om eerlijk te zijn was het vandaag een heerlijke dag.
Net geen 30 graden, zwaar bewolkt, een beetje wind.
Tegen 8 uur 's avonds was het echt donker richting Sierra Espuna, maar gelukkig bleef alles daar hangen.
Voor de pups hadden we al enkele voorzorgen genomen.
Moest het heel hard gaan onweren of regenen, dan hebben we daar al een oplossing voor .
Later meer over dit.
En nu even een dag uit het leven van ...de voorbereidingen van een avond service.
Eerst wordt er gekookt voor het gezin.
De avond service begint vandaag om 8 uur , dus , wij eten rond half 7
Het is woensdag en dat betekend voor ons een pasta gerecht.
Wanneer alles klaar is voor de pasta begin ik normaal rond 3 uur aan de mise en places.
Het is nog steeds vakantie dus worden mijn 2 keukenprinsessen ingeschakeld.
Er moeten vandaag veel groenten gesneden worden, aardappels geschild en nog zo van alles.
Het is altijd grappig als de meiden mee helpen.
Om geen traanogen te krijgen van de ajuin, doen ze hun zwembril aan.
Maar al bij al en alle gekheid op een stokje...
Ze doen het goed en zijn voor mij een hele hulp in de keuken.
Brunoise en julienne snijden
2 belangrijke keuken begrippen die ze moeten leren
Yetteke de prei in julienne   Verse vijgen geplukt en in kleine blokjes gesneden. Daar nog suiker en zeste van sinaasappel bij + het sap van de sinaasappel...10 minuten koken...de mix voor een heerlijke zoete siroop bij het dessert.   Het ultieme wapen tegen tranende ogen bij het snijden van de uien......denken ze toch  patatjes in blokjes om tot puree te verwerken...dan duurt het koken niet zo lang  Grappig toch...mijn keukenprinsessen 
|