16 september 2012
Exact een half jaar geleden hielden we onze openingsreceptie van de B&B en ons restaurant Finca Buen Gusto. De tijd gaat bijzonder snel. Een week is hier echt niets meer.
De laatste dagen is het weer gezellig druk geweest. We zijn dankbaar dat , vooral de mensen van Camposol, de weg naar onze finca hebben gevonden. Al kunnen we ook al zeggen dat mensen van Bolnuevo en Isla Plana, wat dan toch wel 20 km verder ligt, al regelmatig afkomen. En vooral veel Spaanse klanten die de weg naar een Vlaams 'getint' restaurant gevonden hebben.
We hebben bijna , na iedere shift, dezelfde opmerking. En die opmerking streelt echt mijn ego. Doch merk ik aan ons Clauke , dat het ook haar ego streelt. De mensen zeggen.... In een straal van 50 km kan je niet lekkerder eten als bij jullie. Prijs is correct en de kwaliteit subliem. Kan ook niet anders. De inspecteur van de voedselhygiëne , kon niet geloven dat we geen stock hadden en weinig afval. Alles wordt elke dag vers gekocht.We weten op voorhand hoeveel gasten er komen. Je moet namelijk 1 dag op voorhand reserveren, en zo weet je natuurlijk wat en hoeveel je in huis moet halen. Het kost natuurlijk wat inspanning, maar beter vers dan morgen buikpijn.
Een Nederlandse klant vroeg ons laatst of we niets uit de diepvries konden klaar maken. Ter stond kreeg ik koude rillingen. Eén dag op voorhand reserveren, want onze diepvries
. Enkel ijsjes zitten er in.
Gisteren avond hadden we weer een gezellige avond. De klanten waren zeer tevreden en dan hebben Clauke en ik er ook geen moeite mee om de fles Grand Marnier op tafel te zetten en dan te snoepen van deze heerlijke Godendrank. Op kosten van het huis natuurlijk.Met een goeie babbel , een lach en vooral.. niets is dan teveel.
Meestal is het dan ook laat en blijft den afwas tot 's morgens staan.
De laatste tijd zijn er meer en meer groepen die reserveren omdat ze een verjaardag te vieren hebben , of een andere reden om te feesten. Ze kiezen zelf hun menu , wat het voor mij dan uiterst gemakkelijk maakt. Als er dan nog andere gasten bij komen, krijgen die natuurlijk hetzelfde.Zo hadden we vandaag nog een groep die een jarige kwam vieren. Ik heb lekker gekookt , naar de wens van de jarige en daar bij nog een zeer mooie aarbeien taart gemaakt. Alle aan 12,50.
Op Paasdag hebben we weer een speciale menu. 6 gangen à 30 all in, uitgezonderd de sterke dranken. Tot onze verbazing lopen de inschrijvingen vrij vlot. Maar het is ook een sterk menu. Niet tegenstaande de lente hier al even bezig is, maken we gerechten met echte typische Vlaamse lente groenten.
Toch wil ik nog even wat kwijt,
Waarvoor dient een blog?
Wie weet, kunnen onze kinderen ,later , dit soort van dagboek terug bekijken en voelen ze misschien terug welk avontuur we achter de rug hebben.
Wie weet, dient een blog soms om bepaalde gevoelens en ervaringen van je af te schrijven. Een blog is iets persoonlijks. Doch laat je, gewild, andere mensen, mee genieten van je verhaal. De blogschrijvers zijn zich bewust dat je een stuk van je leven met iedereen deelt. De bloglezers kunnen dit stuk met je mee ervaren en er een mening over hebben. Maar ...gelukkig ...verplicht je de bloglezer niet om ...wat te lezen. Hij of zij , heeft dit echt zelf in handen. Je leest de blog of je leest hem niet. Daar ben je dus zelf voor verantwoordelijk.Ben je akkoord over een geschreven item, kan je het zeggen. Ben je niet akkoord, kan je het ook zeggen, maar je hebt toch dan zelf beslist on dit item op de blog te lezen...Als je tenminste begrijpt wat ik bedoel.
16 september 2012
Onze openingsreceptie. Veel volk. Mensen die we hadden genodigd, maar er was ook een koppel die we helemaal niet kenden en die mee kwamen met genodigden. Och wat... zachte Belg.. Je laat het dan maar toe en je zal op zo een dag zeker geen séne maken. MAAR
Sinds 16 september hebben we van heel de zaal mensen, niemand meer gezien.
Jammer
Dinsdag is het vaderdag in Spanje. Het is dan ook niet vreemd, dat mijn lieve schatten opzoekingen doen om voor de papa te koken. Dinsdag is er ook een feest in ons dorpje El Saladillo. De patroonheilige Sint Jozef. We zulle zeker dan , wat op de blog schrijven.
 Intens zoekt Yanneke een volledige menu . Yetteke ook. Daarna laten ze beiden weten wat ze hebben gekozen , en ik....Mag dan een keuze maken.


 En ons Madam die wrijft stiekem in haar vuistje en glimlacht een beetje...want...ze mag heerlijk mee smullen.
|