Ik wil het nog even kwijt.
Vrijdag rond 12 uur kregen we een man aan de deur ,Hij liet zijn pasje zien , en wat bleek!
Voedsel inspectie.
U bent de eigenaar van een restaurant?
Inderdaad meneer dat heb je goed geraden, maar hoe weet jij dat we een restaurant hebben? Helaas kan ik u dat niet vertellen, maar ik ben in het bezit van foto's waar u opstaat en waar u aan het koken bent, en waar uw vrouw de tafels aan het dekken is. En wie heeft die foto's dan genomen? Ook dat kan ik helaas niet zeggen, maar mag ik de keuken eens zien?
Volgens ons zijn we door één of andere jaloerse Spanjaard of Engelsman of wie dan ook, overgedragen. Niet dat het een probleem is, we zijn in orde. Maar het is toch altijd vervelend dat je juist voor een service , een controle krijgt. Nu wil ik zeker niet nalaten dat de inspecteur heel vriendelijk en behulpzaam was. We hebben ons restaurant en onze keuken in orde gebracht naar de wetten van België. Daar hadden we enkele jaren geleden zelfs een prijs mee gewonnen en een groene horeca duim gekregen, omdat bij ons alles tip top in orde was.
Hier kregen we enkele opmerkingen zoals, we moeten bij elke frigo een papier hangen waar we dagelijks de temperatuur opschrijven. Claudia moet iedere dag een papier invullen wanneer ze heeft gepoetst en met welke producten. We moeten onze kraan van het water aan de gootsteen bedienen met een voetpedaal.
Maar het belangrijkste was eigenlijk ,dat we niet geregistreerd stonden bij de voedselinspectie.
Vandaag moesten we daarom naar Cartagena om ons te laten registreren. Enkele documenten moesten ingevuld worden en ik heb een grondplan van het huis moeten tekenen.
Rond 10 uur vanmorgen stonden we aan het bureau van de inspecteur. Die man was helemaal van zijn melk, omdat hij echt niet verwacht had , dat we er nu al zouden zijn. Hij was dan ook zeer vriendelijk en zelfs heel behulpzaam.
Na een half uur waren dan ook al de papieren in orde.
Wel moeten we binnen de 30 dagen de aanpassingen uitvoeren. Onze vriend Angel zal weer weten wat te doen.
|