Het is alweer een tijdje geleden dat ik nog wat recepten op de blog heb gezet. Maar deze keer wil ik toch enkele klassiekers op het net zetten. We beginnen hoe langer hoe meer , bekendheid te krijgen in Mazarron. Er zijn al verschillende, om niet te zeggen , veel, klanten die voor de 2de of 3de keer reserveren. Er zijn er zelfs bij die iedere week komen. De trouwe klanten weten het al. Als ze reserveren , vragen ze soms of ze een keuze mogen maken. Zo hadden we eergisteren aan de telefoon een dame die vroeg of we echte Belgische klassiekers konden bereiden. Tja... Tuurlijk kunnen we dat . En wat schaft de pot dan...!!! Na de cava en de amuse....garnalencoctail. Maar omdat ze hier echt geen grijze garnalen hebben, maakten we er vis en zeevruchtencoctail van. Als hoofdgerecht...Frieten met stoofvlees. Claudia is niet erg zot van stoofvlees. s Ávonds, toen al de klanten weg waren, hebben we zelf ook stoofvlees gegeten. Weet je wat ze zei? Zo een lekkere heb je zelfs in de frituur nooit gemaakt. Als dessert een pannekoek met ijs en chocoladesaus of te wel ...Mikado... Het was een geslaagd recept en iedereen, want de zaal zat vol, was enorm tevreden.
Ook het dagelijkse leven komt hier stilaan in de plooi. We hebben alles in orde bij het consulaat. We hebben een hospitalisatieverzekering,. We hebben al belastingen betaald. We betalen sociale bijdrage. We hebben officieel onze auto ingevoerd. Dit wil zeggen...Spaanse verkeersbelastingen betaald, Spaanse verzekering en....Spaanse nummerplaten.Een idee... Jaarlijkse taks..66 Omnium verzekering..465 ..Ge moet niet vragen met hoeveel winst ze in België gingen lopen hé.
We hebben een witte auto met zwarte bumpers. Daar hing tot vandaag een witte nummerplaat aan met rode letters en cijfers....Vanaf nu zijn het zwarte cijfers en letters....Veel mooier. Qua kleuren combinatie .... Rood met wit of zwart met wit...????
Vandaag hadden we een verjaardagsfeest. Ray, werd 65 en ging officieel op pensioen.Niet dat we Ray kennen , maar toch... Wij mochten voor al zijn vrienden een feest organiseren. 10 tallen foto's werden er genomen . 10 tallen kussen aan ons Clauke Ze waren zo tevreden.. En dan de ijstaart..
Na het feestje, wat toch , tot laat in de namiddag heeft plaats gevonden, was het tijd om een nieuwe menu te creëren. We hebben lekker gegeten , dus , het nieuwe menu zal voor de volgende dagen...................op het menu staan.
Zeevruchten coctail....met zelf gemaakte coctailsaus. Een tijd geleden vroegen klanten of we whisky in huis hadden. Neen dus. Maar ondertussen hebben we whisky in huis en dan vragen ze er niet meer naar. Dus wordt de whisky voor de coctailsaus gebruikt

 Als de klanten binnen zijn, dan presenteerd ons Clau de menu. We starten meestal met een cava. Voor haar is dat het moeilijkste moment van de dag. Cava op de plateau. Tot nu toe heeft ze alle proeven met glans doorstaan. Maar er zal wel eens een dag komen dat... Plateau op de grond...
 Frieten met stoofvlees
 Kijk.. nen witte auto met zwarte bumpers en rode nummerplaat..
 Of ...nen witte auto met zwarte bumpers en zwarte nummerplaat
 Feest in de finca...Ray wordt 65
 En dit was onze ijstaart ..voor Ray
|