Zoals
gezegd dus vandaag op huizenjacht in Castelnaudary.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Castelnaudary
is volgens onze tomtom, anderhalf uur rijden. Dus om 9 uur vertrokken om daar,
zoals afgesproken om half 11 te zijn. Het huis wat we zagen was mooi. Het heeft
echt vele mogelijkheden om chambres te verhuren, table dhote te organiseren en
zelfs voor Peter en Esmeralda is eer een leuke plek, aan het zwembad om hun
motorhome te zetten. Doch
Het ligt tussen een oprit van een drukke péage en een
industrieterrein. Wij hadden zo direct iets van
hier niet. Om stress te krijgen
kunnen we beter op de Koolmijnlaan gaan zitten, maar zeker niet hier. Dus niks.
We moeten wel zeggen dat we zeer fijn ontvangen zijn door de eigenaars. Maar
als je echt tussen de regels kon luisteren wat ze vertelden, vluchten ze ook
weg omwille van het kabaal.
Dan
verder naar Carcasonne.
We
rijden door de Longedoc-Roussillonstreek. Ook zeer mooi. Velen onder ons zien
de wijngaarden in de zomer in volle bloei. Maar in de winter, als de struiken
zonder bladeren zijn en mooi gesnoeid, geeft dat toch ook een prachtig beeld.
Ik
heb al heel mijn leven het gevoel gehad dat ik in een vorig leven, geboren ben
in de Cité van Carcasonne. Je gaat nu denken dat de schrijver hier te veel wijn
drinkt en begint te ijlen, maar nee. Carcasonne heeft me altijd op één of
andere manier aangetrokken. De stad, de Cité, de Tempeliers, boeken die ik heb
gelezen, kortom Carcasonne en de Katharen hebben is met mij. We zijn er naar
toe gereden, en het was precies of ik nooit ergens anders ben geweest. Een
grote stad, en vlot met de wagen naar de plek waar we wilden zijn. Zonder
tomtom. Onderweg vroeg ik aan Clauke of het haar wel interesseerde om zo een
oude stad te gaan bekijken. Het is jouw droom zei ze,Maar voor de rest wil
ik het wel eens zien. Tijdens onze wandeling in de Cité was Clauke de eerte
die zei: Mooi, hier komen we snel terug naar toe. Je ziet het hé, we passen
echt bij elkaar. We bezochten ook de mooie en indrukwekkende kathedraal met zijn spuwers en zeer mooie loodglazen.
Castelnaudary en de streek rond Carcasonne is
ook zeer bekend van de cassoulet.
Cassoulet is een regionale specialiteit van de Midi-Pyrénées, gebaseerd op bonen en
vlees. Drie steden strijden om het beste recept: Castelnaudary, Carcassonne en Toulouse.Wat
de cassoulet zo smeuïg maakt is het toegevoegde ganzenvet of eendenvet.De ingrediënten
bestaan onder andere uit: witte bonen ('Haricots lingots'), water,
tomatenpuree, zout, kruiden, gekonfijte eendenboutjes ('manchons de canard
confits'), worstjes ('saucisses de Toulouse grillées') en eenden-, ganzen- of
varkensvet.
Dus wij
konden niet anders dan in een plaatselijk restaurant te Carcasonne, dit te gaan
eten. Lekker.
Fijne dag,
lekker gegeten, mooie wandeling gemaakt. Een leuke uitstap

















|