IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
25-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen 5 : EndeavorDit spel hadden we al voor de beurs in Essen aanving, maar toch verdient deze een plaatsje in de reeks. Al is het maar dat het ook in het Duits en Frans is gelanceerd onder de naam "Magister Navis". Wij doen het met het origineel van Z-man games en ik moet eerlijk bekennen dat dit op dit moment één van mijn favorieten is, en ik vermoed dat dat ook nog wel een tijdje zo zal blijven.

In de eerste plaats is dit een fraai spel, netjes speelbord, sfeervolle kleuren en volledig taalonafhankelijk wat het speelmateriaal betreft. Op het eerste zicht lijkt dit een lijvig spel, maar qua gameplay valt dit best mee. Ik heb voor mezelf een overzichtje gemaakt van het spelverloop en dit past netjes op twee bladzijden (en dit met de enkele uitzonderingen en spaties erbij). Indien u hiernaar op zoek zou zijn, u kan dit vinden op Boardgamegeek of u laat mij maar een seintje. Ik ga hier dan ook geen volledige spelbeschrijving meer geven, maar ik kan u enkel aanraden om het spel een keertje uit te proberen.Titel : Endeavor
Uitgeverij : Z-man games
Aantal spelers : 3-5
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

25-10-2009 om 22:06 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen 4 : Tales of the Arabian nights

Spel of geen spel, dat is de vraag? Wanneer we in de Dikke Van Dale gaan opzoeken wat een spel is, vinden we volgende verklaring terug :
"bezigheid ter ontspanning volgens bepaalde regels". En ik moet u toegeven dat deze tales of arabian nights hier volledig aan tegemoet komt.

Ik ben het absoluut met u eens als u me vertelt dat dit een spel is dat op geen enkel ander spel lijkt,
ik ben het met u eens als u zegt dat dit spel een erg hoge geluksfactor heeft om als overwinnaar te kunnen af sluiten,
ik ga volledig akkoord met het feit dat het Engels op de kaartjes en in het book of tales niet altijd even makkelijk zijn.

Maar is dit alles onoverkomelijk? Neen, is het antwoord.

Dit is inderdaad geen spel als de anderen, het is een verhaal en verhalen vertellen is iets dat in deze tijd te weinig wordt gedaan.
Kan u strategisch te werk gaan in dit spel? Absoluut niet, het enige wat u doet is rondstappen op de wereldkaart, nadien een gebeurtenis meemaken en zowel u persoonlijke keuze, wat het afhandelen van deze gebeurtenis betreft, als een dobbelsteenrol gaan bepalen wat er allemaal met jou gebeurt. Het spel speelt eigenlijk zichzelf, dit maakt het spel geschikt voor de ganse familie en zelfs de allerkleinsten. Er is slechts één obstakel in dit verband en dat is de taal. Heeft u totaal geen kennis van het Engels, dan is het misschien minder leuk, zeker als er niemand aan tafel zit die een klein beetje kan vertalen. Maar anders mag dit geen hindernis vormen om van dit spel te genieten.

Zoals ik op een videoreview van dit spel reeds zag, ga ik volledig akkoord met Tom Vassel : it's just pure fun!

Gaat u gewoon eens gezellig rond de tafel zitten met enkele mensen die geen zin hebben om te veel na te denken, maar die gewoon plezier willen beleven die avond. Wel, dan is dit spel een aanrader. Wat u ook beslist in de loop van het spel, alles kan gebeuren : schatten verzamelen, trouwen, kinderen kopen die zo lelijk zijn als een kameel, van geslacht veranderen, in een bodemloze put vallen, ...

Indien iemand zin heeft gekregen om eens een keertje te proberen, laat me maar weten wanneer, ik schuif graag bij aan.

Titel : Tales of the arabian nights
Uitgever : Z-man games
Aantal spelers : 2-6 
Leeftijd : 12+ (zeker gezien de taal)
Speelduur : 120 min.

25-10-2009 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2009
>> Reageer (2)
24-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen 3 : Carcassonne de tunnel


De eerste uitbreiding in onze reeks. Het gaat om het zoveelste gadget in de Carcassonne-reeks. Dit keer een kleine uitbreiding à la "de graaf". Deze uitbreiding werd exclusief toegevoegd aan de laatste spielbox. In Essen was de uitbreiding ook verkrijgbaar aan hun stand. Als abonnee had ik de eer en het genoegen om deze uitbreiding thuis aan te krijgen.

De uitbreiding omvat 4 nieuwe tegels, met daarop tunneluiteindes afgebeeld en 12 fiches (in de zes kleuren). De gewone regels van het basisspel worden gevolgd. Als er een tunneltegel wordt gelegd, mag de speler een fiche op een uiteinde plaatsen. Indien hij erin slaagt om in een volgende ronde nog een fiche te leggen, wordt er geteld (idem weg).

Of deze uitbreiding nu een must is en of deze echt veel toevoegt aan het spel, laat ik aan uw deskundige mening over, maar zulke initiatieven als die van Spielbox kunnen we uiteraard enkel toejuichen.

24-10-2009 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2009
>> Reageer (0)
23-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen 2 : Munchkin QuestMunchkin, het geesteskind van Steve Jackson, u kent het misschien van de doldwaze, knotsgekke kaartspellen, waarbij u vooral niet te serieus mag zijn, of u vindt er niets aan, is nu terug. Dit keer komt het populaire, geweldadige figuurtje terug in een bordspel. Wat me opvalt als ik de doos open is de hoeveelheid kaarten, zo'n 200, met héél wat Duitse tekst op. Dit is dan ook ineens een groot minpunt aan het spel.

Daarnaast heb ik een hoog Descent, Heroquest, ... gehalte opgemerkt. De spelers lopen door een kerker in donkere gangen, waar ze gevaarlijke, bloeddorstige monsters tegenkomen, maar in de gekende Munchkintrend, met veel humor getekend, genaamd en belachelijke eigenschappen.

U loopt rond in de kerker, probeert monsters af te maken en op die manier uw eigen niveau omhoog te krikken. De spelers streven ernaar om als eerste niveau tien te halen en ook zeker een hoofdmonster te hebben gedood, want dit is een voorwaarde om te winnen.

Daarnaast heeft elke speler een aantal gezondheidspunten (hartjes à la Arkham horror en Descent), kan hij voorwerpen, wapens, eigenschappen, ... verzamelen om deze in te zetten tegen z'n opponenten. Spelers kunnen elkaar ter hulp snellen en op die manier elkaar vooruit te helpen, of u snelt natuurlijk gewoon niet ter hulp aangezien uw tegenspeler bijna gewonnen is.

Of dit spel erg vaak op de speltafel zal komen, is nog maar de vraag, maar voor de liefhebbers is het alleszins beschikbaar vanaf onze volgende spellenavond.

Titel : Munchkin Quest
Uitgeverij : Pegasusspiele
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 120 min. 
Leeftijd : 14+

23-10-2009 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2009
>> Reageer (0)
22-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwigheden uit Essen!
In de loop van de volgende dagen zal u hier op onze weblog een reeks van spellen te zien krijgen die we uit Essen hebben meegebracht, of beter gezegd, die ze voor ons hebben meegebracht uit het verre Duitsland (waarvoor dank Pieter).

Ik ga me vooralsnog beperken tot een opsomming, met hier en daar een kleine opmerking of extra info. Uitgebreidere besprekingen mag u verwachten nadat we een potje hebben kunnen spelen.

22-10-2009 om 18:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen 1 : Langfinger

We beginnen onze Essen special met een nieuw spel van Pegasusspiele. Deze Duitse uitgever kennen we allemaal van hun vertaalde versies van Pandemie, Toprace, ... Het eerste spel van hen dat we toevoegen aan onze collectie is het kaart/bord(je)spel "Langfinger".

In langfinger speel je de rol van een ordinaire dief, die gewapend met een nijptang, blueprints, moersleutel, ... probeert om kostbare schatten te stelen in de villawijk of de musea. Het spelbordje omvat vijf gebouwen en een scoretrack. Bedoeling is om als eerste twintig punten te scoren door schatten te stelen.

De vijf gebouwen op het spelbord stellen de plaatsen voor waar de spelers hun inbraakmateriaal kunnen verzamelen, schatten stelen, materiaal ruilen en gestolen schatten verkopen op de zwarte markt (haven).

In elke ronde gaan de spelers hun drie acties op voorhand plannen, dit doen ze door in volgorde hun actieblokjes in te zetten op de diverse locaties. Daarna worden deze in volgorde afgehandeld (inbraakmateriaal verzamelen, stelen in de villa, materiaal ruilen, stelen in het museum, schatten verkopen in de haven). Daarmee is eigenlijk alles al gezegd! Lekker luchtig en best wel leuk. Zeker in de beurt dat je startspeler bent, kan je je medespelers een hak zetten. We speelden het spel slechts met drie spelers, en ik denk dat het met z'n vieren of vijven meer tot zijn recht zal komen. Nog een keertje proberen dus.

Titel : Langfinger
Uitgeverij : Pegasus
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 20-30 min.
Leeftijd : 8+

22-10-2009 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2009
>> Reageer (0)
21-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.D-day morgen
Morgen is het zo ver, dan openen de Messe in Essen hun deuren voor de grootste spellenbeurs van Europa.
Spiel '09 belooft weer een enorm succes te worden, gezien het feit er toch maar weer 550 nieuwe spellen zullen worden
geïntroduceerd. Uiteraard gaan we u niet alle nieuwigheden presenteren, maar we gaan trachten een kwalitatieve selectie
te maken om u een zo gevarieerd mogelijk aanbod te doen op onze komende spellenavond.

Ook de nasleep van deze beurs zorgt voor vele nieuwe spellen, de besten worden hopelijk ook naar het Nederlands vertaald,
dus wacht misschien nog even met bepaalde aankopen. Zo zal 999 games alvast enkele spellen uitbrengen die in Essen in het
Duits worden verwacht, nl. Funkenschlag - fabriksmanager, Die tore der Welt en Havanna.

Ik wens iedereen die een bezoekje brengt aan Spiel erg veel plezier en ik hoop jullie verhalen en bevindingen te horen op onze
volgende spellenavond op vrijdag 6 november.

Hou volgende week zeker ook deze weblog in het oog, want  dan verschijnen er ongetwijfeld enkele aankondigingen van nieuwe
spellen die onze clubkast zullen verrijken.

21-10-2009 om 17:28 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
14-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nocturne Asmodée
Op vrijdag 6 november organiseert Asmodée België (het vorige Hodin) hun spellenavond voor spellenclubs.
Jammerlijk genoeg valt deze activiteit samen met onze eigen spellenavond. Indien er toch mensen zijn die
verkiezen om naar Kortenberg te rijden, mogen ze ons steeds contacteren en ons daar afvaardigen.

14-10-2009 om 13:21 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dixit nieuw bij SpinLi
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik kondigde vorige week al aan dat we een nieuw spel toevoegden aan onze collectie. Dixit is een niet-alledaags spel. Door z'n originaliteit won hij ook al een prijs in Frankrijk. In Dixit draait alles rond een set erg mooi geïllustreerde kaarten. Al deze kaarten tonen fantasiebeelden in frisse kleuren. De bedoeling is om punten te scoren door elkaars kaart te raden.

Dit is een echt partyspel en heeft dan ook nood aan een minimum van vier spelers, met z'n zessen blijft wel het leukste. Elke speler krijgt zes handkaarten. De startspeler kiest één willekeurige kaart uit z'n hand en zegt een begrip dat bij zijn kaart past. De andere spelers zoeken in hun hand nu ook een kaart die bij dit begrip past. De kaarten worden blind rondgehaald, geschud en opengelegd. Alle spelers (behalve startspeler) gokt nu welke kaart van de startspeler is door hun fiche erbij neer te leggen.

Hierna worden de punten uitgedeeld. Er kunnen zich verschillende situaties voordoen :
- niemand raadt de kaart van de startspeler (alle andere spelers krijgen 2 punten, de startspeler niets)
- iedereen raadt de kaart van de startspeler (alle andere spelers krijgen 2 punten, de startspeler niets)
- sommigen raden de kaart van de startspeler (deze spelers en de startspeler krijgen 3 punten)
- in dit laatste geval krijgen ook de spelers die hun collega's konden misleiden 1 punt per fiche dat bij hun kaart ligt

De speler die het meeste punten heeft verzameld als alle kaarten zijn opgebruikt, wint het spel.

14-10-2009 om 13:20 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
11-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenavond KWB een succes !
De avond is fantastisch goed verlopen. Er was een ruime opkomst van alle leeftijden. Het was druk op zich, maar vooral gezellig. Er is duchtig gespeeld door jong en oud en dat was erg fijn om te zien.
We hadden zelfs de mogelijkheid om aan te schuiven en mee te spelen.
Ik denk dat zowel de KWB als wij zelf tevreden mogen zijn.

Nog zeker dit : dikke merci aan Ann, Annelies en Sven voor de hulp. Ik hoop dat jullie je uiteraard ook erg geamuseerd hebben.

11-10-2009 om 13:04 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
09-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bevestiging data volgend speeljaar
U mag de data voor volgend speeljaar vastleggen. Ik heb net reactie gekregen van Lindelo dat de zaal op volgende data voor SpinLi gereserveerd is :

37ste spellenavond : vrijdag 8 januari
38ste spellenavond : vrijdag 5 februari
39ste spellenavond : vrijdag 5 maart
40ste spellenavond : vrijdag 2 april
41ste spellenavond : vrijdag 21 mei
42ste spellenavond : vrijdag 4 juni
43ste spellenavond : vrijdag 2 juli
44ste spellenavond : vrijdag 6 augustus
45ste spellenavond : vrijdag 3 september
46ste spellenavond : vrijdag 1 oktober
47ste spellenavond : vrijdag 5 november
48ste spellenavond : vrijdag 3 december

09-10-2009 om 12:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenclub Pallieter
Ik zou graag een dikke welkom willen heten aan spellenclub Pallieter. Deze nieuwe spellenclub is gehuisvest in Lier en is genoemd naar de Lierse levensgenieter bij uitstek.  De club is opgericht door twee bezoekers van SpinLi, nl. Elke en Sven.
Bij deze wil ik hen alvast erg veel succes wensen en ik ga zeker eens een kijkje nemen één van de volgende ... hopelijk jullie ook.

Ze spelen elke vierde zondag van de maand vanaf 13u in het fort van Lier. De volgende speldata zijn :

zondag 25 oktober 2009
zondag 22 november 2009
zondag 27 december 2009

09-10-2009 om 08:11 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
08-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerwolven van Lille zoeken nog kandidaten

Beste lezers,


We zijn op ons forum nog op zoek naar mensen die willen meespelen met een potje weerwolven.
Altijd leuk als we met veel spelers een potje kunnen afhaspelen. Het enige wat u moet doen, is af en toe
langs komen om de ontwikkelingen van het spel te volgen en je stem te geven. Actief mee mensen besmeuren,
uitmaken en uitschelden is natuurlijk ook mogelijk, maar geen must ... er zijn er genoeg die die taak op zich
willen nemen. (lees : ondergetekende)

Wil u zich inschrijven, kom dan naar ons forum en meld jezelf even aan bij het topic "weerwolven".
Ik zie u graag verschijnen, zodat we u binnen de kortste keren kunnen verscheuren!!!

08-10-2009 om 15:46 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
03-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag spellenavond 2 oktober 2009
Voilà, de 34ste spellenavond is weeral gepasseerd. Na twee erg rustige maanden op onze spelavonden, was het gisteren terug gezellig druk. Zo'n vijftigtal mensen vond hun weg naar de cafetaria van Lindelo.

Onder hen toch ook weer enkele nieuwe gezichten, die allen een fijne avond hebben gehad (dit vertelden ze me toch). Ook één erg speciale gast, de jongste tot nog toe : Anabel Schoors. Dit meisje van enkele weken oud is de recentste aanwinst van onze vrienden Tim en Marjolijn van het Spelmagazijn. Zij hadden voor al onze bezoekers bovendien nog een leuke verrassing. De "kinderkak" heeft ons allen goed gesmaakt. Nogmaals een dikke proficiat van SpinLi en zijn gevolg. De foto's van de spellenavond staan online, dus die kan u gerust op onze website bekijken. (ook deze nieuwe aanwinst is te bewonderen!)

Misschien nog even enkele bedenkingen bij de nieuwe spellen die we speelden :
- Revolution : leutig, luchtig spel, makkelijke spelregels, vlot spelend, tof
- Endeavor : lost de verwachtingen volledig in, mooi vormgegeven, vlotte gameplay, staat de komende weken zeker nog eens op de planning
- Long shot : tegenvaller, kan zeker niet tippen aan royal turf mijn inziens
- Chang cheng : tactisch bouwspel, goed, kleine pestfactor

Tot de volgende keer! Met waarschijnlijk erg véél nieuwe spellen, want Essen komt eraan.

We voegen trouwens al één nieuwigheid toe : Dixit. (met dank aan spelmagazijn.be)

03-10-2009 om 12:40 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
30-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen voor vrijdag 2 oktober 2009

Spellenavond 2 oktober 2009

 

Grijze bak 1 :                                      Grijze bak 2 :

 

- endeavor                                          - middernacht vampierenjacht

- revolution                                          - het magische labyrinth

- long shot                                           - ubongo

- chang cheng                                      - jakkiebak kippenkak

- rat hot                                               - wijsneus

- architekton                                        - ave caesar

- das gold der inka                              - schildpaddenrace

- dracomundis                                     - up and down

- pocket rockets                                  - kai piranja

- monopoly deal                                  - kakkerlakkensalade

- tokyo train                                        - zwijntjeskermis

- okko                                                - graantje de voorste

- roll through the ages                          - regenwormen

- pinguin                                              - perudo

- modern art                                        - rattlesnake

- lascaux

 

Grijze curver :                                      Groene curver :

           

- oregon                                              - municipium

- thurn und taxis                                   - kingsburg

- keythedral                                         - geld

- hab und gut                                       - papierwerk

- stone age                                          - plakband/ fototoestel

 

Bananendoos :

 

- eketorp

- jenseits von theben

- gangster

- TTR cardgame

- bloom

- livingstone

- le havre

 

 

 Indien uw lievelingsspel er nog niet tussenstaat, laat dan een seintje, dan brengen we het zeker mee.

30-09-2009 om 15:38 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorlopige data voor speeljaar 2010
Vandaag zijn we onze zaal gaan vastleggen voor 2010. De data worden gecheckt en binnenkort zou ik dan ook uitsluitsel moeten krijgen of deze dagen beschikbaar zijn. Zonder tegenbericht zijn dit dan ook de data die u alvast in uw agenda kan zetten.

37ste spellenavond : vrijdag 8 januari
38ste spellenavond : vrijdag 5 februari
39ste spellenavond : vrijdag 5 maart
40ste spellenavond : vrijdag 2 april
41ste spellenavond : vrijdag 21 mei
42ste spellenavond : vrijdag 4 juni
43ste spellenavond : vrijdag 2 juli
44ste spellenavond : vrijdag 6 augustus
45ste spellenavond : vrijdag 3 september
46ste spellenavond : vrijdag 1 oktober
47ste spellenavond : vrijdag 5 november
48ste spellenavond : vrijdag 3 december

30-09-2009 om 14:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
23-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenavond KWB

Iedereen die zin heeft om mee te komen spelen is welkom op zaterdag 10 oktober in de oude jongensschool in Wechelderzande.
Dan organiseert KWB Wechelderzande in samenwerking met spellenclub SpinLi hun eerste spellenavond. Hopelijk komen er
veel mensen opdagen, zodat het voor hen een positieve ervaring wordt. Wij gaan zeker ons best doen om het de bezoekers naar hun
zin te maken.

Wat : Spellenavond
Wanneer : Zaterdag 10 oktober vanaf 19.00 uur
Voor wie : iedereen tussen 5 en 89
Waar : de oude jongensschool (Vlimmersebaan, achter kerk rechts)
Inkom : gratis
Drank aan democratische prijzen

Inschrijven kan voor 1 oktober via bart.pijkels@pandora.be (gelieve te vermelden dat je via deze weblog bij hen terechtkomt)

23-09-2009 om 20:11 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief online
De nieuwsbrief voor de spellenavond van 2 oktober staat online op onze website.
Als u aangemeld bent voor onze nieuwsbrief, mag u deze ook spoedig in uw mailbox verwachten.

23-09-2009 om 15:12 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
22-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Okko (Hazgaard éditions)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Titel : Okko
Uitgever : Hazgaard
Aantal spelers : 2
Leeftijd : 12+
Spelduur : 40 min.

Als u een fan bent van mémoir '44, en u houdt bovendien van de oosterse vechtkunst gekruid met de nodige manga-stijl, dan is Okko zeker iets voor u. In dit spel gaat u met z'n tweeën de strijd aan met elkaar. Je kan scenario's spelen uit het meegeleverde adventure-book of zelf een scenario in elkaar boksen.

Het spel bestaat uit : 6 dubbelzijdige speelborden, 1 regelboek, 1 avonturenboek, 20 karakters met bijpassende profielkaart, 10 speciale dobbelstenen, 2 normale dobbelstenen en 25 uitrustingskaarten.

Het spelbord wordt samengesteld en is telkens weer anders. Op dit spelbord zien we de plattegrond van een japanse woning. De spelers kiezen hun team dat bestaat uit vijf krijgers. Ze nemen de bijpassende profielkaart en eventuele uitrustingskaarten (bij het samenstellen van je team, mag je slechts 12 Zeni gebruiken, deze staan onderaan de kaarten, vgl. met het samenstellen van een Blue Moon deck).

Op elke kaart staan enkele symbolen die ook op de speciale dobbelstenen staan. De verschillende symbolen hebben te maken met aanval, verdediging, beweging en psyche. Elke krijger heeft dus een basis aan deze punten en in een beurt kan een speler de dobbelstenenworp gebruiken om deze te activeren. De speler gaat zijn krijgers bewegen, tegenstrevers proberen te verslaan en ervoor zorgen dat hij als enige op het spelbord overblijft.

Daarnaast kan een speler ook burgers voor zich winnen, die op zich zelf geen echte kracht hebben, maar een versterking kunnen zijn bij een gevecht als ondersteuning.

In een beurt gooit een speler de dobbelstenen, activeert z'n krijgers in volgorde naar keuze en laat ze hun acties uitvoeren (met ondersteuning van de dobbelstenen). In een beurt kan een karakter ofwel aanvallen, schieten, z'n psyche verbeteren, een actie gebruiken die op z'n kaart staat. Je kan deze dobbelstenen ook opsparen, op elke karakterkaart kan één dobbelsteen worden gespaard, deze kunnen dan later worden gebruikt om een bepaalde actie uit te voeren.

Daarnaast zou het me te ver leiden om alle gevechtsregels te overlopen. Je kan het best vergelijken met mémoir, battlelore en andere van dergelijke systemen, je moet rekening houden met de afstand tot de tegenstander, het terreintype waarop je je bevindt, je gezichtsveld, ...
Om de gevechten te beslechten worden de gewone dobbelstenen gebruikt, de gegooide waarde wordt bovenop de waarde van de karakterkaarten geteld en daarna wordt het resultaat bekeken. Verschil van 1 of 2 punten, dan trekt de verliezer zich terug, verschil van 3 punten, de karakterkaart wordt omgedraaid en trekt zich terug (omgedraaide kaarten moeten eerst weer psyche winnen, vooraleer ze terug kunnen worden ingezet). Bij een verschil van 4 punten, wordt de verliezer uit het spel genomen. Bij gelijke stand gebeurt er niets. Bovendien is er nog een bonus voor lafaarden die langs achter aanvallen.

22-09-2009 om 18:23 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
21-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dracomundis (Hazgaard éditions)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Titel : Dracomundis
Uitgever : Hazgaard éditions
Auteur : Christophe Boelinger
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : 12+
Speelduur : 1 uur

Dit spel bestaat uit één spelbord, 4 spelershulpen, 80 tegels (11 karakters, 1 voorwerp en 8 landschapstegels in de vier kleuren).
Het spel bestaat uit twee grote delen. In de eerste fase wordt het spelbord klaargemaakt, dit neemt héél wat tijd in beslag aangezien de
spelers hier hun tactiek zullen bepalen. In de tweede fase wordt het eigenlijk spel gespeeld. Spelers zullen hun tegels bewegen, vechten, tegels winnen, ... Het spel eindigt als alle tegels op het bord zichtbaar zijn.

Fase 1 : 
De spelers plaatsen om beurten hun tegels op het spelbord. Ze kiezen de tegels van achter hun scherm en leggen deze blind op een vrij veld op het spelbord. Enkel het karakter "explorer" moet zichtbaar worden ingebracht.

Fase 2 :
Het spel verloopt volgens de wijzers van de klok, de spelers voeren beurtelings twee acties uit. Ze hebben de keuze uit volgende acties :
- bekijk een blinde tegel die grenst aan een eigen open tegel (geheim voor anderen natuurlijk)
- verplaats één van je open karaktertegels
- draai een blinde tegel open die grenst aan een eigen open karaktertegel
- begin een gevecht
- oriënteer één van je open karaktertegels
- activeer de speciale eigenschap van een open karaktertegel
- draai een blinde tegel naar keuze open (onder bepaalde omstandigheden)
Spelers kunnen éénzelfde actie twee maal gebruiken. Je moet minstens één actie doen in je beurt.

Einde van het spel :
Wanneer alle tegels open liggen, eindigt het spel. De spelers tellen hun overwinningspunten en diegene die het meeste punten heeft, wint het spel.

Overwinningspunten :
- je journalist in een tegenstander zijn kamp op het einde van het spel : 7 punten
- een tegenstander zijn kamp vernietigd : 5 punten
- een tegenstander zijn draak vernietigd : 3 punten
- een tegenstander zijn karakter vernietigd : 1 punt
- voor elke karaktertegel op een jungletegel op het einde van het spel : 2 punten
- voor elke karaktertegel op een bergtegel op het einde van het spel : 1 punt
- indien je je begaalse tijger naast je eigen kamp hebt gelegd : - 5 punten

Conclusie :

U merkt dat ik hier al start met een conclusie en u heeft waarschijnlijk het gevoel dat u nog niet echt beet heeft hoe het spel nu eigenlijk werkt, wel beste blogger, ik snap het ook nog niet echt goed. Je moet de karakters al héél goed kennen vooraleer je een beetje een deftige tactiek in je spel kan stoppen. U kan het spelprincipe een beetje vergelijken met Neuroshima hex, u moet de tegels goed kennen, slim uitspelen en hier is ook nog eens een dosis geluk nodig aangezien je niet kan zien wat je tegenstander van tegel heeft gelegd. Dit maakt het voor mij allemaal een beetje te complex. Dit spel verdient zeker wel nog enkele speelbeurten, een nauwkeuriger oordeel zal ik dan hopelijk kunnen geven.

21-09-2009 om 20:19 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 09-2005


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs