IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
29-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste week
Het is ondertussen weeral een héle tijd geleden dat er nog eens een spellenavond plaatsvond. Goed nieuws, we duiken de laatste week in.
We zijn al een héle tijd bezig met de voorbereiding van deze spellenavond en misschien dat er toch al wat info verloren is gegaan in de afgelopen maand dus even dit overzichtje ter herinnering :

- De spellenavond gaat door in de ontspanningszaal van de vijfhoek i.p.v. in de cafetaria
- We krijgen bezoek van Kris Burm die zijn spellen van het Gipf-project zal voorstellen
- Ook de andere tweepersoonsspellen zullen speciaal in de verf worden gezet
- Er zijn ook héél wat spellen in de collectie gekomen door de geslaagde vorige spellenavond

Ik hoop dat jullie weer allemaal op post zullen zijn, bezoek in de loop van de week ook sowieso ons forum en kondig je aanwezigheid daar (of hier) zeker aan.

29-02-2008 om 18:49 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
27-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 2008/3 verzonden
Hopelijk heeft u allen de nieuwsbrief van deze maand goed ontvangen in uw mailbox. Zo niet laat dan even een schreeuw op ons mailadres!

27-02-2008 om 13:40 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi dice towers
Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de vorige spellenavond kregen we het bezoek van enkele bijzondere mensen. Zij zijn de ouders van een kindje in mijn klas, dat trouwens getrouw onze spellenavonden bezoekt samen met haar zus. De papa is nogal een handige harry en toen ik vertelde over een dobbeltoren, wilde hij dit direct eens uitproberen. Vandaag kwam hij in de klas langs met twee mooie exemplaren die hij eigenhandig in elkaar had gestoken, met bovendien het logo en embleem van onze spellenclub erop gebrand. Het resultaat is héél erg mooi. U zal het kunnen bewonderen op onze volgende spellenavond. Op de foto kan u het kunstwerkje alvast bewonderen. Alvast héél hartelijk bedankt voor de inzet en tijd aan de papa van Klaartje en Anke.

27-02-2008 om 13:06 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (5)
26-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die dolmengötter
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het eerste spel dat ons beloofd is door Eggertspiele is vandaag gearriveerd. We verwelkomen dan ook met trots het spel "die dolmengötter" in onze spellencollectie. Om een zicht te krijgen op wat het spel juist inhoudt, heb ik een verslagje gekopieerd van iemand die het spel bespreekt op bordspelforum.com. Dus bij deze gaat alle eer naar "cymric" (die trouwens zelf een héél erg leuke blog heeft)

"Het doel van dit spel, dat in het Nederlands met 'De Hunebedgoden' zou worden aangeduid, is zoveel mogelijk punten verdienen met het bouwen van wat geabstraheerde hunebedden. In het plaatje zijn dat de stapels platte vierkante blokjes. Hoe hoger een blokje op de stapel ligt, hoe meer punten het waard is. Elk hunebed wordt in een steencirkel neergezet: dat zijn de ronde velden met daarop de kleine achthoekige cylinders. Een hunebed wordt gewaardeerd en van het speelveld genomen op het moment dat de volledige steencirkel is volgezet met stenen; aan het einde van het spel worden ook nog eens alle onafgemaakte hunebedden geteld.

Heb jij als speler op een gegeven moment de meerderheid in stenen in één of meerdere steencirkels, mag je één van je blokjes met daarop een getal van 1 t/m 4 bovenop de stapel in die steencirkel leggen. De waarde van dat blokje blijft voor je tegenstanders verborgen. Het is ook mogelijk dat je de meerderheid evenaart; in dat geval leg je één van je blokjes onderop de stapel. De waarde van elk blokje volgt uit het product van het getal op het blokje en z'n hoogte in de stapel. Dat laatste volgt uit het cijfer op het speelbord: in een steencirkel met een '5' vermenigvuldig je voor het hoogste blokje met 5, met het op één na hoogste met 5 min 1 = 4, voor het op twee na hoogste met 5 min 2 = 3, enzovoort.

Die stenen worden daar achtergelaten door één van je drie druïden die van veld naar veld trekken en daarbij een spoor van stenen achter zich laten. Omdat het gros van de plekken waar een druïde zich bevindt voor meerdere cirkels meetelt, is het dus mogelijk dat je in meerdere cirkels tegelijkertijd meerderheden maakt dan wel evenaart. Tegen betaling van één punt mag je een druïde ook laten wandelen zonder achterlating van een steen. (En om dat aan het begin van het spel al mogelijk te maken, begin je niet op 0, maar op 4 punten.) Druïdes mogen over andere druïdes heenspringen, maar worden tegengehouden door stenen.

Die Dolmengötter kun je volgens de doos met 2 tot 5 spelers spelen, alleen is het met 2 een beetje saai, en met 5 te chaotisch. 3 of 4 spelers is ideaal. Het spel duurt erg kort: nooit meer dan een minuut of 20, 25.

Het bijzondere aan Die Dolmengötter is dat er geen spat geluk in het spel is verwerkt. Alles wat de spelers doen is het resultaat van hun eigen wensen en plannen. Het tweede bijzondere aan het spel is dat 'de meerderheid' bij een steencirkel zó is gedefiniëerd dat je er altijd een andere speler voor nodig hebt. Dat betekent dat je elkaar als spelers moet helpen om aan een meerderheid te komen, maar dat je elkaar ook niet teveel wilt bijstaan om te voorkomen dat je alleen maar punten weggeeft. Vergeet niet dat als je een meerderheid evenaart je onderop op de stapel komt te liggen. Door het niet-zichtbaar zijn van de waarde van de hunebedden is dat echter geen makkelijke zaak en krijgt het spel onverwacht ook nog eens een psychologisch tintje. Je weet overigens wel wat de waarde van de hunebedden is waarmee iedereen het spel begint en als een voltooid hunebed wordt gewaardeerd, worden de afzonderlijke blokjes natuurlijk wel aan de medespelers getoond.

Het spel heeft door die eenvoudige wisselwerking een vrij verrassende diepgang. Overal zijn hele kleine meerderhedenspelletjes aan de gang die allemaal in elkaar overlopen. Zeker als het bord voller begint te raken en de druïden niet meer zo makkelijk kunnen ontsnappen, is het erg oppassen geblazen met waar je precies de stenen achterlaat. Je hebt weliswaar de beschikking over een megasprong waarmee een druïde van het ene naar een willekeurig ander veld kan springen, maar daarvoor moet hij wel eerst een ronde plat liggen om 'kruiden te verzamelen'. En het ontslaat je nog steeds niet van de plicht om een steen neer te zetten of een punt in te leveren. Daardoor kan het zomaar gebeuren dat 'opeens' in meerdere steencirkels meerderheden ontstaan of worden geëvenaard en dus ook hunebedden moeten worden geplaatst. En dit aspect maakt het spel ook nog eens erg gemeen: merk je pas later dat een hunebed had moeten worden geplaatst, heb je pech. Je mag het niet meer naderhand nog toevoegen... (Dit is gebeurd met geel in de geel-blauwe cirkel naast die megacirkel van blauw.) Ook al is het een kortdurend spel waarvan je al snel denkt ach, dat kan nog wel even: je moet goed opletten. En daarom is het niet het meest ideale spel om met een beneveld hoofd om 2 uur 's nachts nog even uit de kast te trekken...

Normaliter zou ik bij de combinatie van afwezigheid van geluk en veel spelers gillend weglopen vanwege de chaos die ontstaat doordat spelers elkaar continu voor de voeten lopen, maar in dit geval heb ik daar geen enkel probleem mee omdat spelers elkaar moeten helpen voordat ze elkaar gaan dwarszitten. In combinatie met de heel erg korte speelduur is dit een spel dat meer in de spotlight zou moeten staan dan nu het geval is. Hoe vaker ik het spel, hoe meer ik me realiseer dat ik dit spel niet vaak genoeg speel. Alleen het eerbiedwaardige Kardinaal & Koning houdt zich naast Die Dolmengötter staande. En dat is een tamelijk bijzondere prestatie.

Nu alleen nog eens proberen of ik het spel voor 2 niet wat spannender kan maken" (met dank aan cymric - bordspelforum)

26-02-2008 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
23-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dichtst dus het snelst?!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ondertussen is onze eerste spel dat we reeds hadden aangekondigd gearriveerd. Niet verwonderlijk was dit een spel van een Belgische uitgeverij. We verwelkomen met veel dank aan Repos Production : "Cash & Guns Yakuza's".


In deze uitbreiding van het maffe partyspel met de schuimrubberen pistooltjes Cash & guns gaat de bende-oorlog een stapje verder. Waar je in de basisversie tegen iedereen aan moest knallen om zo veel mogelijk poen binnen te halen, ga je nu in team proberen je schaapjes op het droge te houden. Bij welke maffiabende hoor jij : Gangsters East Side of Gangsters West Side of Yakuzas.

Het leuke aan de uitbreiding is alleszins weer het nieuwe arsenaal aan wapens. Neem een shotgun in de hand of slash met je samuraizwaard. Gooi met ninjasterren de personages van je tegenstrevers omver, maar let op dat je je bendeleden niet omver legt, want ook dat behoort tot de mogelijkheden.

U kan kennis maken met de spel op onze spellenavond van 4 april, aangezien we voor de spellenavond van maart al voldoende materiaal voor handen hebben en nu alles in het teken staat van tweepersoonsspellen.

23-02-2008 om 18:31 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
21-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerika vindt SpinLi ook !

Ik kreeg net ook een mail binnen van Warfrog games. Zij konden ons jammerlijk genoeg niet alle spellen schenken die we graag wilden, want die hadden ze niet meer op stock, maar de twee die ze nog wel hadden "Byzantium" en "Way out west" zouden de oversteek over de Atlantische Oceaan gaan maken de komende dagen en weken. Dank u wel Warfrog games!

By the way : er zijn op dit moment dus weer al héél wat vooruitzichten. We wachten vol spanning de aankomst van al deze spellen af. Voorlopig is er nog niets gearriveerd van de aangekondigde spellen, dus verlekker je er toch nog niet te hard op. Vanaf het moment dat ze effectief in ons bezit zijn, zullen we ze extra in de picture zetten.

21-02-2008 om 17:09 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
20-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ééntje onderweg
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ik kreeg net bericht dat er nog ééntje onderweg zou zijn. Ditmaal een uitbreiding van een partyspel dat we al in de collectie hebben : cash & guns.
In de uitbreiding cash & guns yakuza's hebben we naast de schuimrubberen pistooltjes ook samuraizwaarden en ninjasterren om de tegenstrevers te bekogelen. Fun verzekerd dus! Bij aankomst meer info omtrent dit spel!

20-02-2008 om 17:33 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe en oude van Eggertspiele
Klik op de afbeelding om de link te volgen We kennen ondertussen allemaal al wel de spellen van Eggertspiele. In onze clubkast zitten ronkende namen als Imperial, Antike, Cuba, Hamburgum, John Silver, ...

We hebben Eggertspiele ook kunnen strikken om een onbekendere naam "Die Dolmengötter" en hun twee nieuwste aanwinsten van Nürnberg "Change horses" en "Neuland" (nieuwe uitgave) aan ons te schenken. De nieuwe spellen zullen pas half maart beschikbaar zijn en zullen ons dan worden toegestuurd. Die dolmengötter zou er al sneller moeten zijn.

Ik ben benieuwd : in hun eigen mail zeggen ze over dit spel "het ziet er niet uit, de lay-out trekt op niets, maar de mensen die het gespeeld hebben zijn er gewoon wild van". Deze reactie heb ik ook al verschillende keren gelezen op andere fora, dus ik herhaal : ik ben benieuwd.

20-02-2008 om 08:34 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
18-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 15 online
Voor de nieuwsgierigen onder ons : de nieuwsbrief voor spellenavond 15 van vrijdag 7 maart 2008 staat op onze website.
Ga gerust al eens een kijkje nemen en geef eventuele aanvullingen en foutjes gerust aan mij door dan kan ik dat eventueel nog wijzigen voor ik hem volgende week naar alle mailbokskes verstuur.

18-02-2008 om 17:04 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
14-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een extraatje van Time2game
Klik op de afbeelding om de link te volgen Time2game had nog wel een extraatje voor ons. Ze voegden het spel "John Silver" toe aan onze bestelling en sponsorden op deze manier onze spellenclub. Ook dit spel voegen we toe aan de collectie en zal volgende spellenavond beschikbaar zijn. Dank u wel Time2game!!!

14-02-2008 om 16:22 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang verwachte bestelling is er eindelijk!
De langverwachte bestelling is eindelijk gearriveerd. We mochten de volgende spellen ontvangen en onmiddellijk toevoegen aan onze spellencollectie : EVO, Filou, Im Jahr des drachen en Container. Daarnaast hadden we ook Railroad Tycoon aangekondigd, maar hier zat inderdaad het addertje waarin ik het in een vorig bericht al eens over had gehad. Blijkbaar heeft dit spel het toch niet meer tijdig gehaald vooraleer ze ons de zending opstuurden. In de plaats van dit spel zat een alternatief dat we hadden aangegeven, nl. Starcraft the boardgame. Op zich geen probleem zou u zeggen, want Starcraft is meer waard dan Railroad tycoon wat de kostprijs betreft.

Ja, dat is waar, ware het niet dat we ervan uitgingen dat Starcraft voorlopig niet kon geleverd worden door time2game en we dit spel al elders in de wacht hadden gesleept. We zitten nu dus met een dubbele Starcraft en zonder een Railroad Tycoon. Dit hoeft natuurlijk nog geen supergrote ramp te zijn. We zullen met de mannen van Time2game naar een oplossing zoeken als ze terug zijn van hun skireis. Misschien kunnen we gewoon een keertje ruilen, misschien mogen we het spel doorverkopen, ... (indien je interesse zou hebben, kan je het me altijd al laten weten, het spel is splinternieuw en in folie uiteraard).

We voegen alleszins bovenvernoemde spellen al toe aan de spellencollectie.

14-02-2008 om 16:20 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag poll bekend!

Aan ieder van u allen in de eerste plaats een zalige Valentijn gewenst.
Daarnaast heb ik vandaag nog wel wat positief nieuws voor u. U kon uw favoriete spellen die nog moesten worden toegevoegd aan onze collectie, kiezen via onze webpoll. Er werd 20 maal gestemd op verschillende combinaties, maar uiteindelijk haalde deze combinatie het toch nog overtuigend. We voegen met de nodige trots dan ook volgende spellen toe aan de collectie : Drachenreiter, FBI en Tortuga.14-02-2008 om 16:15 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
13-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleiner, maar gezellig!
Ik ben net een kijkje gaan nemen in Lindelo om de oplossing voor het probleem eens te bekijken.
We mogen gebruik maken van de ontspanningszaal van de vijfhoek. Deze zaal is aanzienlijk kleiner uiteraard, maar daardoor ook wel knusser, we zullen het voordeel maar zien van de tegenslag. Ik denk wel dat we zo'n 60 mensen kunnen plaatsen, zij het dan een beetje dichter op elkaar dan gewoonlijk. Bovendien is er daar ook een keukentje ter onzer beschikking, zijn er koeltogen en wordt het drinken, de tafels en stoelen klaar gezet (in de mate van het mogelijke), dus ik ben benieuwd wat het zal geven.

Eén ding verandert er voor u allen. U kan nu beter parkeren aan de kerk van Lille (plaats genoeg normaal) en via de zij-ingang direct aan onze zaal aankomen d.w.z. even naast de parochiezaal wandelen en niet het mortuarium binnengaan, maar de andere deur. U zal ons daar dan zeker zien zitten. Vertel dit ook al zeker verder aan vrienden en familie zodat ze ons niet hoeven te zoeken.

13-02-2008 om 16:03 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probleempje Lindelo
Ik heb net telefoon gehad dat we een klein probleem hebben voor onze volgende spellenavond van 7 maart. We zullen niet onze vertrouwde cafetaria kunnen gebruiken, aangezien het dan quiz is van Lindelo zelf en dit moet in de grote zaal doorgaan. Ze waren vergeten om dit op de agenda te zetten en de zaal vast te leggen, zodat ze me dit niet konden melden toen ik de data ging vastleggen.

Een ramp is het evenwel niet, want we krijgen de kleinere zaal van de vijfhoek ter beschikking. Wat dit juist inhoudt, weet ik nog niet. Ik ga sowieso eens even langs bij Lindelo om de zaal te bekijken, na te gaan of we tafels en stoelen genoeg hebben, hoe het geregel met drank mogelijk zal zijn of niet, ...

Het zou dus best wel eens kunnen dat we éénmalig met eigen drank zullen moeten werken, omdat we geen glazen en koelkasten ter beschikking hebben. Dit maakt natuurlijk wel dat we niet zo veel zullen kunnen aanbieden. Op zich geen probleem denk ik omdat er toch meestal ice tea, cola en bier wordt gedronken.

Vanaf het moment dat ik meer weet, laat ik jullie iets weten.

13-02-2008 om 14:19 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achtergebleven bestelling onderweg
Ik heb net eindelijk het verlossende mailtje gekregen dat onze bestelling van december eindelijk vertrokken is met de post. Nu moeten we enkel nog ons hart vasthouden dat het niet verloren gaat in één van die duizenden rode busjes die ons land doorkruisen en anderzijds stond er in de mail ook een verontrustend stukje omtrent "iets dat later nog geregeld zou moeten worden", "een probleem in de balans aankoop/verkoop". Ik ben razend benieuwd wat dit allemaal zal inhouden. Achter deze zin stond wel dit : , dus hopelijk is dit een  en geen
Ik hou jullie op de hoogte!

13-02-2008 om 13:45 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
08-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang Leve Leeggoed
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag ben ik ook een beetje leeggoed (ice tea) terug gaan brengen en dit levert ons eveneens een nieuw spel op.
We voegen met de nodige trots dan ook het spel "Diamant" toe aan de collectie. Ga zeker eens een kijkje nemen naar onze spellenlijst en klik op de naam van het spel. Al onze spellen zijn trouwens gelinkt aan de overeenkomende pagina van boardgamegeek. Oké, het is in het Engels, maar de mogelijkheden zijn enorm, dus als je iets meer te weten wil komen van onze spellen, is er maar één adres.

08-02-2008 om 11:47 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spannende webpoll
U heeft misschien al gestemd, gaat dit misschien nog doen (of nog eens doen), maar ik kan u al wel vertellen dat het zeer spannend wordt wat het toevoegen van de spellen aan de spellenkast betreft. Op de webpoll op deze blog kan u stemmen welke spellen nog moeten worden toegevoegd aan de spellenkast. Er is voorlopig een gelijke stand tussen "Mississippi Queen + the Black rose" en "FBI, Tortuga en Drachenreiter". Welke het uiteindelijk zullen halen, ligt volledig in jullie handen, dus ... stemmen zou ik zo zeggen.

08-02-2008 om 10:56 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankomst bestelde spellen???
Zoals u weet, zijn we nog steeds in blijde verwachting van de bestelde spellen, die we hebben aangekocht met de opbrengst van de spellenavonden van januari en februari. Tot op vandaag de dag zijn ze er nog steeds niet, maar ik hoop alleszins dat ze niet meer al te lang op zich zullen laten wachten. Ik heb ze wel alvast toegevoegd aan onze spellenlijst op de website, dus schrik je geen bult als je daar ineens spellen ziet tussen staan, waar met nog geen woord is over gerept. Uiteraard gaan we dat ook niet laten gebeuren en gaan we nu even een opsomming geven van de spellen die zijn toegevoegd :

- Container (Valley games)
- EVO (Eurogames)
- Filou (2F-spiele)
- Railroad tycoon (Eagle games)
- Im Jahr des Drachen (Alea spiele)

Bovendien werd ons ook nog een kleine verrassing belooft, maar hierover krijg je meer uitleg als het pakketje is gearriveerd.

08-02-2008 om 10:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitzicht blog
De koude wintermaanden zijn nog niet helemaal voorbij, maar het ziet er naar uit dat het koude weer alvast uit het land vertrokken is. (is het ooit wel echt aangekomen?), vandaar dat onze "warme, paarse" kleur van de weblog ook mag worden aangepast. Voorlopig heb ik gekozen voor een licht, beige kleurtje, maar ik hoop dat ik héél snel terug onze zonnetjes, strandstoeltjes, ... kan bovenhalen.

07-02-2008 om 11:16 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
06-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kogel door de kerk
De kogel is door de kerk, het is nu ook officieel, we krijgen op vrijdag 7 maart het bezoek van Kris Burm. Hij zal dan zijn volledige gipf-collectie demonstreren aan onze spelers. Al deze spellen zijn abstracte twee-persoonsspellen, waarover jullie reeds wat info hebben gekregen hier op de weblog. Voor meer info ga zeker nog eens kijken bij één van de vorige berichten.

06-02-2008 om 00:38 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
05-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitbreidingen ystari gearriveerd
Vandaag zijn ook de uitbreidingen van Ystari eindelijk binnengekomen. Het heeft een tijdje geduurd omdat ook deze in productie waren.
We voegen dan ook met de nodige trots de uitbreidingen van mykerinos (de Nijl) en ys (5 spelers) toe aan de collectie.
Een dikke merci nogmaals aan Ystari.05-02-2008 om 11:02 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
02-02-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webpoll : Van de frigo naar de spellenkast

Kies zelf welk spel moet worden toegevoegd aan onze spellenkast. U vindt de webpoll op deze webpoll (rechterkolom onderaan).

Even een korte voorstelling van de spellen : (bronnen : bordspel.com, speldatabase, spellengek.nl, ander spel.nl, spellenzolder.nl)

1) Kolonisten van Catan : de val van Rome

"De spelers zijn elk leider van een volk, dat het Romeinse Rijk binnentrekt en loert op het goud van Rome. Zij beschikken over snelle ruiters en machtige krijgers, die maar een wens hebben: nieuwe grondgebieden veroveren en Romeinse steden plunderen!
De Romeinen zijn weliswaar verzwakt, maar toch is de opgave voor de spelers niet eenvoudig. Er zijn veel volken onderweg met hetzelfde doel. Wie rukt het snelste op? Wie kan zijn krachten voor een beslissende slag bundelen? En wie slaagt erin, om de meeste steden te plunderen?
De weg naar de overwinning is niet eenvoudig. Vraag je niet teveel van je soldaten? Is het tijd om te stoppen met plunderen en je eigen rijk te stichten? Of mislukt je veroveringstocht en raakt je macht in de vergetelheid?
Wie zal erin slagen, een waardig opvolger van Rome te worden?
In 500 na Chr. is het enorme Romeinse Rijk over de top van haar macht. Door dure grensoorlogen en corrupte keizers is het niet meer zo machtig als het ooit was. Het strekt zich nog altijd uit van Schotland tot diep in de Sahara, en van het Iberische schiereiland tot de Zwarte Zee en het Perzische Rijk. Maar nu houdt Rome zijn adem in: vanuit de steppen in Azië rukken wilde horden op. Ze drijven vele volken voor zich uit, die de Rijn en de Donau zijn overgestoken op zoek naar nieuwe woongebieden."

2) Memoir '44

"Memoir '44 zit in een grote doos,en bij het openen van deze doos ziet het er allemaal fraai uit: grote mooie speelstukken die netjes in vakken zijn ingedeeld, een veelheid aan spelattributen en een uitgebreide handleiding met veel illustraties. Days of Wonder weet weer eens te imponeren met de prachtige materialen !
Memoir '44 is binnen het oorlogsspelgenre aan de luchtige kant door de dobbelstenen, de command cards, de snelle speelwijze en de korte speelduur (max. 1 uur), maar ik vind dit geen enkel bezwaar omdat alles in dit spel in het teken staat van één ding: onderhoudend zijn. Het variabele speelbord en daardoor de mogelijkheid van vele scenario's, die ook zelf te maken zijn en al ruimschoots zijn te vinden op het internet, geven het spel een dermate hoge herspeelbaarheid dat ik het spel hoger beoordeel dan ik aanvankelijk van plan was. Wel frusterend is het soms dat je geen voet aan de grond krijgt in bepaalde scenario's omdat je de verkeerde command cards in je handen hebt. Maar verder laat Memoir '44 een zeer frisse wind waaien in oorlogsspellenland!"

3) Mississippi Queen + The Black Rose

"De spelers zijn kapiteins op een stoomboot op de Mississippi en proberen door handig manouvreren als eerste met twee passagiers de finish te halen."

4) Oeps mis

"Vijf houten figuren worden op tafel geplaatst: een grote stoere (rode) papa-viking, een (groen) vikingkind, een (witte) hond, een (blauw) schip en een (gele) schatkist. Op elk van de 60 grote opdrachtkaarten staat centraal één van deze figuren afgebeeld (al dan niet in de juiste kleur) met twee bijkomende maar andere kleuren op de achtergrond.
De bovenste kaart wordt omgedraaid en alle spelers grijpen tegelijkertijd zo snel als mogelijk naar de juiste pion. Als de figuur op de kaart dezelfde kleur heeft als de echte houten pion, moet deze genomen worden. Als de figuur echter in een andere kleur getekend is, moeten ze op zoek gaan naar een figuur met een andere vorm en bovendien eentje waarvan alle kleuren verschillend zijn van de kleuren op de kaart. De speler die als eerste de correcte pion pakt, krijgt de kaart als beloning. Wie uiteindelijk als eerste vijf kaarten bezit, wint het spel.
Doordat de figuren op de kaart niet éénduidig overeenkomen met de centrale houten pionnen kunnen in de aanleerfase problemen opduiken. Vooral de twee vikingen zorgen voor de nodige verwarring. Zo draagt de kleine jongen op de kaart een schild maar niet op de pion en is dit bij de grote viking net omgekeerd... Zodra spelers dit door hebben, zijn alle problemen normaal gezien van de baan.
Het spelmechanisme is vrij uniek in spellenland. Alleen Merlin van Amigo Spiele steunt op dezelfde principes: op zoek gaan naar eigenschappen die verschillen van die op de aangeboden kaarten.
Oeps, mis! slaat overduidelijk op de vele fouten die gemaakt worden. Als kinderen samenspelen met volwassenen zullen het vooral die laatste zijn die dat aan den lijven ondervinden... "

5) Blue moon uitbreidingen

"Extra volkeren op het spel Blue moon dat reeds in onze collectie zit, ander volk - andere mogelijkheden, elk volk heeft zijn eigen talenten en gebreken, kan jij het spel zo manipuleren zodat je als sterkste uit de hoek komt?"

6) Himalaya (5-6 spelers)

"Een uitbreiding op het gelijknamige spel van Tilsit dat reeds in onze collectie zit. Speel het nu ook met 5 of 6 spelers. Je zit nog sneller op elkaars hals, dus is het zeker de moeite waard."

7) FBI

"Een echte crimineel voelde zich als baby al thuis tussen de spijlen van de box... Jij bent de meedogenloze chef van een team bevlogen agenten en je doel is om zoveel mogelijk snoeiharde topcriminelen achter de tralies te krijgen. De FBI agenten staan onder toenemende druk van de hoofdcommisaris en de publieke opinie en doen daarom dan ook méér dan alleen hun uiterste best. Het gaat dan ook niet altijd van een leien dakje..."

8) Tortuga kaartspel

"Tortuga is een spel voor twee spelers. Je begint het spel met drie piratenschepen op jacht naar buit. In de loop van het spel voeg je nieuwe kaarten aan het speelveld toe, bij jezelf of de tegenstander. Er zijn vijf soorten kaarten : schepen, schatten, weersomstandigheden, strategie en gebeurtenissen. Het is de bedoeling om de kaarten zo te spelen, dat jij zwakke slachtoffers met een vette buit kunt veroveren. Helaas zal de tegenstander jouw mooie plannen regelmatig verpesten door ongewenste kaarten toe te voegen."

9) Drachenreiter

"Als magiër voel je weleens de behoefte om gewoon lekker een eindje te scheuren. En dat doe je dan niet met een lelijk eendje,
maar natuurlijk op je weergaloze draak. Nog leuker wordt het om je coureurskwaliteiten te kunnen meten door een rondje tegen collega-drakenrijders te racen. In dit spel van Amigo kunnen twee tot zes snelheidsduivels zich uitleven.
Het parcours dat afgelegd gaat worden, kan naar eigen smaak samengesteld worden. Er zijn 15 dubbelzijdig bedrukte tegels, die in
een raamwerk passen. In de regels staan zes verschillende circuits afgebeeld."

10) Fantasy pub

"In Fantasy Pub gaan we met z'n allen lekker bier drinken in de kroeg. Dat is altijd erg gezellig, zolang iedereen zijn rekening maar betaalt en niet dronken wordt. Als er genoeg gedronken is, verlaat men vrijwillig de pub en dat levert winstpunten op. De kroeg bestaat uit zes tafels, een deur en er is een waard. Elke speler heeft een team van zeven wezens : twee kobolden, twee dwergen, twee orken en één trol."

02-02-2008 om 11:24 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste nieuwkomer na spellenavond februari
Klik op de afbeelding om de link te volgen Onze eerste aanwinst stellen we u al vol trots aan u voor : "Kingsburg".
We leerden dit spel kennen op spiel 2007 in Essen. Ons vielen direct het leuke thema, mooie spelbord en dobbelstenen op.
Het bleek ook in Essen een verkoopskanon (zij het dat er slechts een kleine oplage was), we kozen er toen voor om het niet aan te schaffen omdat dit door een italiaanse uitgever uitgegeven spel vrij prijselijk was.

Nu zag ik enkele weken geleden een aanbod van dit spel op het internet door een particulier die het verkocht omdat hij ging verhuizen en geen plaats genoeg meer had (jammer voor hem, maar als spellen je hobby zijn, mag je zeker niet kleiner gaan wonen). Ik ben hierop direct ingegaan en heb het spel toch tegen een deftige vermindering kunnen aanschaffen, we hebben het ondertussen ook al eens aan een testrondje onderworpen en waren er toch enthousiast over. Een goede aankoop naar onze mening !

02-02-2008 om 10:57 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mooie avond !
Aan alle nieuwsgierigen die de spellenavond van gisteren aan zich voorbij hebben moeten laten gaan, het was jammer dat je er niet bij was.
Het was wederom een héél leuke, speelse avond. Jammerlijk genoeg waren we het fototoestel vergeten, zodat we geen beelden hebben als bewijs.

Er daagden maar liefst 65 spelers op die zich waagden aan de grote diversiteit aan spellen die SpinLi rijk is. Onze special guest Martyn vond het ook een zeer geslaagde avond. Zijn spel Wadi stond echt wel in the picture. Héél wat mensen hebben dit spel kunnen proberen met deskundige uitleg van de ontwerper zelf en konden het aan een zacht prijsje kopen. Uiteindelijk is het spel constant aan het spelen geweest, dus dat kunnen we enkel maar toejuichen. Het is natuurlijk fijn voor onze gasten dat ze merken dat er interesse is voor hun materiaal en het maakt het voor ons de moeite waard om die inspanningen te blijven doen om mensen tot bij ons te krijgen uiteraard.

Een bekroning op deze Wadi-avond is natuurlijk dat we plechtig een exemplaar van dit spel overhandigd kregen om in onze spellenkast te stoppen, dus ook Wadi zal je zien verschijnen in de lijst.

De avond was ook zeker een succes wat het uitbreiden van ons ledenbestand betreft, zeven spelers sloten zich aan bij de plezantste spellenclub van Lille en omstreken (om toch nog een beetje bescheiden te blijven, provincie Antwerpen durfde ik niet goed zetten, daarvoor zullen we eerst eens overal moeten gaan uittesten uiteraard). Dit brengt ons totaal voor dit speeljaar op 75 (!) leden, of we nog mogen dromen van de 100, daar vrees ik voor, maar ten opzichte van vorig jaar is dit toch al een stijging van 20 leden.

Tot zover dit korte verslagje over de spellenavond van vrijdag 1 februari 2008. Hou de weblog zeker in het oog om te zien welke aanwinsten er nog bijkomen met de opbrengst van deze avond. Dit zal in de loop van dit weekend en de volgende week normaal hier verschijnen.

02-02-2008 om 09:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!