IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
24-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 2009/5 online
De nieuwsbrief van de spellenavond voor de maand mei staat reeds online. U mag deze ook in de loop van volgende week in uw mailbox verwachten. Let op : volgende week geen spellenavond ! 29ste spellenavond op vrijdag 8 mei !!!

Lees hier alvast onze nieuwsbrief.

24-04-2009 om 10:23 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
10-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog nieuwkomers ...
Het was ondertussen weeral een tijdje geleden dat we enkele nieuwe spellen hebben aangeschafd, maar in de loop van de volgende spellenavonden mag je volgende spellen verwachten :

- Die goldene stadt (Kosmos)
- Alea iacta est (Aleaspiele)
- Smallworld (Days of wonder)
- Livingstone (Schmidtspiele)
- Crash by crash (Czech board games)
- Finca (Hans im Glück)
- Dice town (Matagot)
- Bakong (Asmodée)


10-04-2009 om 13:45 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
08-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ystari : Bombay
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bombay

 

Titel : Bombay

Uitgeverij : Ystari

Auteur : Cyril Demaegd

Aantal spelers : 2-5

Leeftijd : 10+

Speelduur : 30-60 min.

 

Spelidee :

 

De spelers nemen de rol aan van handelaars in India. Ze rijden op olifanten rond Bombay en bouwen paleizen, kopen zijde op de handelsposten en verkopen het in de steden. De rijkste speler op het einde van het spel wint.

 

Spelmateriaal :

 

-         1 spelbord

-         1 olifant, 1 scherm en 5 paleizen per speler (in vijf kleuren)

-         1 zak met 17 blokjes zijde

-         12 grote vraagblokjes

-         75 rupee-fiches

-         5 actiefiches

-         8 paleisfiches

-         8 handelspostfiches

-         16 stedenfiches

-         16 klantenfiches

 

Spelverloop :

 

Een spel bestaat uit vier sets. Een set bestaat uit herstockeren en vier speelrondes. In elke ronde hebben de spelers om beurten drie acties ter beschikking.

De startspeler neemt 9 blokjes uit de zak en sorteert ze per kleur. Diegene waar er het meeste van zijn worden op de meest linkse markt geplaatst, de tweede op de tweede markt, enz.

De handelspostfiches waarvan de kleur niet vertegenwoordigt is in de markten worden omgedraaid en zijn deze ronde onbeschikbaar.

De startspeler legt elke ronde een actiefiche af zodat duidelijk is in welke ronde we zitten. Dan nemen de spelers om beurten drie acties. Je mag minder acties spenderen, maar deze acties ben je kwijt en kan je niet meenemen naar een volgende ronde. Je mag éénzelfde actie meermaals uitvoeren, met uitzondering van het aankopen van een blokje zijde.

 

Mogelijke acties :

-         je fortuin consolideren

-         je olifant verplaatsen

-         een blokje zijde kopen in een handelspost

-         een blokje zijde verkopen in een stad

-         een paleis bouwen

 

1)      je fortuin consolideren :

je mag je drie acties omruilen tegen 1 rupee van de bank
2)      je olifant verplaatsen :

je mag je olifant verplaatsen van de ene plaats naar de andere, de kosten hangen af van waar de olifant eindigt. Is dit op een heuvel, kost het je 2 acties, op de andere velden kost het 1 actie. Meerdere olifanten mogen op eenzelfde plaats staan.

3)      een blokje zijde kopen in een handelspost :

je moet met je olifant in een open handelspost staan en mag een overeenkomstig blokje kopen van de markt. De prijs hangt af van de positie op de markt. De linkse markt vraagt 1 rupee en 1 actie als prijs, de middelste markt kost 1 rupee en 2 acties en de rechtse markt kost 2 rupees en 2 acties. De speler plaatst het blokje op de rug van zijn olifant, je kan slechts twee blokjes vervoeren, dus je mag niets kopen als de olifant al twee blokjes draagt. (deze actie mag slechts één maal per beurt)

4)      een blokje zijde verkopen in een stad :

je moet met je olifant in een stad staan om een blokje te verkopen. Het kost je één actie om het blokje af te geven (terug in de zak steken). Het blokje dat je afgeeft moet wel overeenkomen met de vraagblokjes die in de stad liggen. De opbrengst hangt af van de positie van het vraagblokje. Het bovenste blokje levert 4 rupees op, het middelste levert 3 rupees op en het onderste 1 rupee en 1 klantfiche. Daarna wordt het vraagblokje van de verkochte kleur naar de onderste positie verschoven. Een geel blokje levert 1 extra rupee op, een paars blokje levert 1 extra klantfiche op. Tenslotte mag de speler een stadfiche nemen van de overeenkomstige stad, indien hij nog geen fiche had van deze stad. Indien er geen fiche meer beschikbaar is, heb je pech.

5)      een paleis bouwen :

als je olifant op een plaats staat waar geen gebouw op staat, mag je een paleis bouwen door 1 actie en 1 blokje (eender welke kleur) af te geven. Daarna plaats je je paleis op deze plaats. Indien er een paleisfiche ligt, mag de speler deze fiche nemen en het effect uitvoeren. Als er later in het spel tegenstanders passeren langs het paleis, krijgt de eigenaar van het paleis 1 rupee van de bank.

 

Als er vier rondes zijn gespeeld, worden de actiefiches doorgegeven aan de volgende startspeler. Dit gaat zo door, tot elke speler startspeler is geweest.

 

Speleinde :

 

Op het einde van het spel worden nog geld uitgereikt :

-         paleizen en klanten : je telt je paleis- en klantenfiches op. De speler met de meeste punten, krijgt 8 rupees, de tweede krijgt er 4 en de derde 2. Bij gelijke stand krijgen beide spelers hetzelfde aantal

-         stedenfiches : elke speler met drie stedenfiches krijgt 4 rupees, elke speler met 4 stedenfiches krijgt 8 rupees.

 

De speler met het meeste geld wint het spel. Bij gelijke stand tellen het aantal klantenfiches.

08-04-2009 om 16:20 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spel van de maand : Bombay (Ystari)

Mensen die af en toe op de club passeren of een spel met mij spelen weten dat ik een fan ben van Ystari. Deze Franse uitgeverij staat garant voor kwaliteit in de bordspelwereld. Ronkende namen als Ys, Yspahan, Caylus, Caylus magna carta, Amyitis, Sylla, Mykerinos en Metropolys kon u al vinden in onze collectie. Nu voegen we met erg veel trots de nieuwste telg uit het huis voor : "Bombay".

Bombay is een 100 % Ystari productie. Niet enkel gepubliceerd door het huis, maar ook ontworpen door Cyril Demaegd, de eigenaar en drijvende kracht achter het bedrijf. Van zijn hand waren ook al Ys en Amyitis. Met Bombay begint men ook aan een nieuwe reeks spellen. Ditmaal niet de welombekende rechthoekige dozen, maar de grote vierkante dozen (die we kennen van de Kosmos-spellen). Het is ook de bedoeling om met deze nieuwe reeks een ietwat andere kant op te gaan. Waar Caylus, Yspahan, Sylla en Mykerinos toch spellen waren voor de iets oudere veelspeler, is het de bedoeling dat men zich nu toelegt op familiespellen.

Eigenlijk is men met één van de vorige spellen al de goede weg opgegaan. Mensen die Metropolys reeds speelden zullen kunnen beamen dat dit een fantastisch spel is, weinig spelregels, voldoende diepgang, geen al te lange spelduur, mooi materiaal en veel speelplezier. Deze laatste zin zou u evengoed bij Bombay kunnen plaatsen. Een uitgebreide bespreking van het spel mag u hier binnenkort verwachten.

Kan u niet wachten, verwijs ik u al graag door naar :

Engelse spelregels
Website uitgever
Filmpje spelverloop Bombay (Frans)
Filmpje voorstelling Bombay (C. Demaegd)

bombay

08-04-2009 om 10:51 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abacusspiele : Valdora
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Valdora

 

Titel : Valdora

Uitgeverij : Abacusspiele

Auteur : Michael Schacht

Leeftijd : 10+

Aantal spelers : 3-5

Speelduur : 60 min.

 

Spelidee :

 

Er bestaat ergens een land, ver van ons in plaats en tijd, waar enorme rijkdom te rapen valt. Avonturiers van over de hele wereld gaan op zoek naar deze schatten. Spelers kopen uitrusting en verzamelen opdrachten. Ze verzamelen goud en edelstenen om zaken te kunnen kopen of opdrachten tot een goed einde te brengen. Voor elke volmaakte opdracht kan men werkmannen aanwerven. Heeft men er voldoende kan men zelfs een werkplaats openen om op die manier nog meer punten te verzamelen. De speler met de meeste punten wint Valdora.

 

Spelmateriaal :

 

-         5 pionnen

-         5 start uitrustingskaarten

-         5 avonturierkaarten

-         10 spelershulpen (in vier talen)

-         30 zilveren munten

-         1 spelbord

-         1 zak

-         78 edelstenen

-         7 werkplaatstegels

-         13 bonustegels

-         36 uitrustingskaarten

-         54 opdrachtenkaarten

-         4 boeken

-         1 werkmanbord

-         39 werkmantegels

-         1 overzichtskaart

 

Spelverloop :

 

De startspeler wordt gekozen, daarna wordt er in de volgorde van de klok gespeeld. Het spel bestaat uit verschillende rondes tot er nog slechts één kleur werkmannen beschikbaar is. In een beurt onderneemt een speler twee acties : bewegen en een actie.

 

1)      Bewegen : De speler moet zijn pion verzetten. Je mag zoveel plaatsen verzetten als je wil, maar wel slecht tot de volgende stad. Een uitzondering : als je provisie mee hebt, kan je één stad voorbij gaan tot een volgende stad geraken. Indien je dit doet, draai je de avonturierkaart terug op de kant zonder provisie. (zie bij de laatste actie)

Indien je op een plaats stopt waar zich reeds een pion bevindt, dien je de eigenaar(s) van die pion(nen) één munt te betalen. Opgelet : je mag nooit meer dan zes munten in bezit hebben. Munten die teveel zijn, gaan gewoon naar de algemene voorraad.

2)      Actie : De speler kan één van de volgende acties kiezen :

-         een uitrustingskaart of opdrachtkaart kopen

-         edelstenen inladen

-         opdrachten vervullen

-         zilver herladen

-         provisie nemen

 

° Uitrustingskaart of opdrachtkaart kopen :

Indien je op de steden staat met je pion waar zich de boeken bevinden kan je een kaart aanschaffen. Je mag zoveel kaarten open als je kan betalen. Elke uitrustingskaart kost 1 goud, een opdrachtenkaart kost 1 munt. Je mag één bladzijde van het boek gratis verder bladeren (héén of terug), alle volgende kosten je 1 munt.

 

° Edelstenen inladen :

Indien je op een plaats staat waar je edelstenen kan oprapen, moet je voldoende uitrusting hebben, elke uitrustingskaart kan maar één edelsteen herbergen. Op de weg kan je edelstenen rapen die er liggen, in de haven kan je evenveel edelstenen rapen als er boten zijn. Je neemt de edelstenen dan uit de voorraad op het bord. (deze wordt pas gevuld als je edelstenen afgeeft om een opdracht te vervullen of uitrusting te kopen). Je mag te allen tijde een edelsteen wegleggen (om ruimte te creëren in je uitrusting) in de algemene voorraad maar krijgt daarvoor geen tegemoetkoming.

 

° Opdrachten vervullen :

Indien je op het huis van een patron bent aanbeland, mag je een opdrachtenkaart in dezelfde kleur vervullen, door de juiste edelsteen af te leggen. De opdrachtenkaart wordt onder je avonturier gelegd. Deze geeft je punten op het einde van het spel. Daarnaast krijg je ook een werkman van dezelfde kleur. Indien deze niet meer voorradig is, krijg je een werkman van de volgende kleur. Indien je voldoende werkmannen van een kleur verzameld hebt, kan je een werkplaats winnen. Vanaf dit moment kan je bonuspunten winnen als je nog een werkman weet te versieren in de kleur van de gewonnen werkplaats.

 

° Zilver herladen :

Indien je op een zilvermijn eindigt met je beweging, krijg je terug tot 6 zilveren munten.

 

° Provisie nemen :

Indien je op een stad terecht komt, kan je provisie inslaan. Je draait je avonturierkaart naar de kant met provisie.

 

Speleinde :

 

Het spel eindigt als er nog slechts één kleur werkmannen naast het werkmannenbord ligt. De huidige ronde wordt nog uitgespeeld, daarna volgt een telling.

-         elke uitgevoerde taak levert het aantal punten op dat op de kaart staat gedrukt

-         elke kleur waarvan een speler een werkman heeft, levert hem 10 punten op

-         elke werkplaats levert het aantal punten op dat op de werkplaats staat gedrukt

-         elke bonustegel levert 10 punten op

-         elke edelsteen die nog op de uitrustingskaarten van de speler ligt, levert één punt op

De speler met de meeste punten wint het spel. Bij gelijke stand wint de speler met het meeste munten.

 

07-04-2009 om 17:41 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abacusspiele : Bonnie & Clyde
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bonnie & Clyde

 

Titel : Bonnie & Clyde

Uitgeverij : Abacusspiele

Auteur : Mike Fitzgerald

Aantal spelers : 2-4

Leeftijd : 8+

Speelduur : 45 min.

 

Spelidee :

 

Jij bent een FBI-agent die het opneemt tegen andere agenten om te zien wie Bonnie & Clyde (enkele beruchte overvallers van banken tussen 1931 en 1935) kan vangen. Bedoeling van het spel is om als eerste 100 of meer punten te scoren.

 

Spelmateriaal :

 

-         1 autofiguur

-         1 Bonnie Parker kaart

-         1 Clyde Barrow kaart

-         15 Ted Hinton kaarten

-         60 bewijskaarten

-         1 spelbord

 

Spelvoorbereiding :

 

Plaats het spelbord in het midden van de tafel. Zet de autofiguur op locatie 1 van het spelbord.

Neem acht willekeurige kaarten en mix de Bonnie en Clyde kaarten ertussen. Leg deze tien kaarten op de tien locaties van het spelbord. Kies een deler, elke speler krijgt 10 (2 spelers), 9 (3 spelers) of 8 (4 spelers) kaarten in zijn hand.

De overige kaarten vormen de trekstapel. Draai de bovenste kaart om en leg deze als eerste kaart van de aflegstapel.

 

Spelverloop :

 

In een beurt doet een speler de volgende stappen :

-         Trek een kaart (verplicht)

-         Speel een (set) kaart(en) (optioneel)

-         Leg een kaart af (verplicht)

 

1)      Trek een kaart :

Neem de bovenste kaart van de trekstapel of de bovenste kaart van de aflegstapel en voeg ze toe aan je hand.

 

2)      Spel een (set) kaart(en)

Je kan ofwel een Ted Hinton kaart spelen of bewijskaarten.

Je mag maximaal 1 Ted Hinton-kaart spelen per ronde. Het uitspelen van deze kaart geeft je één van de volgende drie zaken :

-         je mag twee kaarten trekken van de trekstapel

-         je mag een kaart nemen uit de aflegstapel (zonder te laten zien aan de tegenstanders)

-         je mag naar een locatiekaart kijken op het spelbord en ze nemen of laten liggen

(als het Bonnie of Clyde is, moet je ze laten liggen)

Nadat je één van deze drie zaken hebt gekozen, leg je de Ted Hinton kaart op de aflegstapel.

Je kan ook bewijskaarten spelen, maar moet dit in een set doen. Een set zijn drie kaarten met dezelfde locatie op. Vanaf het moment dat er een set van kaarten ligt van een bepaalde locatie mogen er ook losse kaarten gespeeld worden (layoff). Als je bewijskaarten gaat afleggen moet je ook kijken naar de autofiguur. Er zijn twee mogelijkheden : of je speelt kaarten waar de autofiguur staat of niet.

In het eerste geval leg je de gespeelde kaarten dwars voor je neer, bekijk je de kaart op het spelbord. Is het Bonnie of Clyde moet je de kaart open voor je neerleggen. Is het een andere kaart, mag je ze toevoegen aan je hand of laten liggen. Tenslotte plaats je de auto één stapje verder op het spelbord als je een set speelde, of één stapje terug als je een layoff speelde.

Indien je kaarten speelt waar de auto niet op staat, de leg je de kaarten gewoon recht voor je neer. Bekijk de kaart van de locatie die je hebt gespeeld. Is het Bonnie of Clyde moet je ze laten liggen, is het een andere kaart mag je ze toevoegen aan je hand of laten liggen. Speelde je een set, zet je de auto één stapje vooruit, speelde je een layoff, plaats je de auto één stapje terug.

 

3)      Leg een kaart af

Je moet op het einde van je beurt één kaart afleggen op de aflegstapel. Dit is het einde van je beurt.

 

Speleinde :

 

Het spel gaat verder tot iemand al zijn handkaarten wegspeelde of tot de laatste kaart van de trekstapel is getrokken. De speler maakt nog wel zijn beurt af. Daarna volgt de scoreberekening.

-         Elke kaart die dwars voor je ligt is vier punten waard.

-         Elke kaart die recht voor je ligt is twee punten waard.

-         De Bonnie & Clyde kaarten zijn elk tien punten waard.

-         Indien een speler zijn handkaarten kan wegspelen, krijgt hij een bonus, afhankelijk van waar de auto staat, varieert deze bonus van 1 t.e.m. 10 punten

-         Indien een speler zowel Bonnie & Clyde kan vangen, krijgt hij punten zoals gewoonlijk, de andere spelers scoren deze ronde nul punten.

Het spel eindigt op het moment dat één van de spelers 100 punten of meer scoort.

07-04-2009 om 13:20 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abacusspiele : Zooloretto exotic
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zooloretto exotic

 

Titel : Zooloretto exotic

Auteur : Michael Schacht

Aantal spelers : 2-5

Leeftijd : 8+

Speelduur : 45 min.

 

 

Spelidee :

 

Zooloretto exotic is een uitbreiding van het populaire bordspel Zooloretto en is ook enkel maar te spelen met de basisversie van het spel. Je gaat je dierentuin een exotisch tintje geven door het bouwen van een junglepad. Deze nieuwe attractie zal meer bezoekers lokken en zo je omzet verhogen. De speler die erin slaagt om de mooiste tentoonstelling te organiseren en het meeste bezoekers in zijn dierentuin krijgt, verdient de punten op het einde van het spel.

 

Spelmateriaal :

 

-         40 bezoekers (in vijf kleuren)

-         16 vierkante jungle dierentegels (8 diersoorten)

-         5 jungle speelborden (bestaand uit 3 delen)

-         5 bezoeker bonustegels (in vijf kleuren)

-         5 samenvattingskaarten

 

Spelvoorbereiding :

 

Zie de basisversie van Zooloretto. Plaats de drie jungle speelborden rond het gewone spelbord. Zet een bezoeker van elke kleur in het midden van je dierentuin. Iedere speler krijgt een samenvattingskaart.

 

Spelverloop :

 

Ook hier verwijs ik naar de spelregels van Zooloretto (basisspel), ik bespreek enkel de verschillen met deze versie.

 

Actie B : neem een vrachtwagen en pas de rest van de ronde

 

De achtergrond van de jungle dierentegels verschilt van de tegels uit het basisspel. Je moet de jungle dieren verplicht op het junglepad leggen. Je mag wel maximaal drie diersoorten hebben op je junglepad. Je mag de tegel ook in je schuur plaatsen. (zelfde regels als basisspel)

 

Iedere keer er een winkelkraampje of een jungle dier wordt geplaatst, worden één of meer bezoekers bewogen. Als je een winkelkraampje zet, moet je de bezoeker met overeenkomstige kleur (zie samenvatting) twee plaatsen verderzetten in je dierentuin. Je mag een bezoeker bewegen die in je dierentuin staat, of een nieuwe bezoeker laten binnenkomen. Als je een jungledier plaatst, mag je de kleur van bezoeker kiezen die beweegt. Je plaatst je bezoeker weer twee plaatsen vooruit en de andere spelers moeten hun bezoeker van dezelfde kleur 1 plaats achteruit zetten. Als zij verschillende bezoekers van die kleur hebben, mogen ze kiezen welke ze achteruit plaatsen. Als een bezoeker tot de uitgang geraakt, neem je de bonustegel van de betreffende kleur. Dit is enkel voor diegene die er als eerste in slaagt. Als een bezoeker een dierentuin verlaat, wordt hij terug bij de algemene voorraad geplaatst.

 

Actie C : een geldactie uitvoeren

 

Wisselen kan niet uitgevoerd worden met jungledierentegels. Alle andere geldacties kunnen wel worden uitgevoerd.

 

Speleinde :

 

Voor de jungledieren scoort de speler 0 punten. Voor jungledieren in de schuur scoor je twee minpunten. De speler scoort twee punten voor elke kleur bezoeker in je dierentuin. Als je een bonustegel hebt, scoor je twee punten voor elke bezoeker in die kleur.

 

 

07-04-2009 om 12:54 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
06-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook de achterblijvers arriveren ...

Een tijdje geleden kondigden we reeds de nieuwe spellen aan van Abacusspiele die in Nürnberg zijn verschenen. Enkele van deze spellen waren toendertijd nog niet beschikbaar, maar hebben vandaag hun weg naar SpinLi gevonden. Graag stellen we ze al even kort aan u voor. Een uitgebreidere bespreking mag u in de loop van de week hier verwachten.

Titel : Valdora
Auteur : Michael Schacht
Leeftijd : 10+
Aantal spelers : 3-5

Titel : Zooloretto exotic
Auteur : Michael Schacht
Leeftijd : 8+
Aantal spelers : 2-5

Titel : Bonnie & Clyde
Auteur : Mike Fitzgerald
Leeftijd : 8+
Aantal spelers : 2-406-04-2009 om 16:32 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
04-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kort verslagje : 28ste spellenavond
Met onze 28ste spellenavond is de paasvakantie alvast goed ingezet. Ondanks het erg mooie weer mochten we toch weeral 57 mensen ontvangen in de cafetaria van Lindelo.

Onder hen 25 jonge spelertjes die zich ook al waagden aan enkele moeilijkere en tactischere spellen. Ook onze andere bezoekers kozen iets zwaardere spellen dan gewoonlijk en dat vind ik een prima trend. Het zal alleszins de waaier aan keuzes enorm vergroten en het speelplezier nog ten goede komen. Ik hoop dat iedereen zich goed geamuseerd heeft en dan kijken we alvast uit naar onze volgende spellenavond in mei.

Opgepast : we spelen niet op 1 mei, onze volgende spellenavond is pas de 2de vrijdag van de maand 8 mei.

04-04-2009 om 08:40 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
01-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenkast voor vrijdag
Volgende spellen zitten ingepakt :

- dominion, koningsburcht, manilla, the name of the rose, diamonds club, hermagor, incan gold, cartagena : die meuterei, palais royal, six, karo, numbers league, stix, linja

- imperial, de val van rome, spel der tronen, qwirkle, kakkerlakkenpoker, kakkerlakkensalade, hab & gut, sylla, taluva, hazienda, pixel, blokus 3D

- ubongo, middernacht vampierenjacht, jakkiebak kippenkak, wijsneus, rattlesnake, egelrace, up & down, kai piranha, perudo, taal van de manitu, ciao ciao

- pandemie, pyramid, after the flood, steel driver, cartagena : goldinsel, red november, metro, animalia

- kaartspellen

Indien u nog wensen zou hebben, gelieve dit zo spoedig mogelijk te laten weten, zodat wij het kunnen meebrengen.

01-04-2009 om 15:05 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!