IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
30-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi sport
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zwoegen, zweten en genieten! Onder deze leuze sluiten we het volleybaltornooi van dit jaar af met een 34ste plaats. De helft van de wedstrijden werden gewonnen, de andere helft (steeds spannend) verloren. We mogen trots terugblikken op onze prestatie! Bedankt teamgenoten voor de fijne dag. Hopelijk stemmen jullie er allen mee in om ons volgend jaar zeker terug in te schrijven.

30-06-2008 om 12:35 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
26-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe Ragnar Brothers komt erbij!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het nieuwst spel van Ragnar Brothers voegen we toe aan onze collectie. Het gaat om het spel "Monastery". Dit spel heeft een prachtige artwork.
Het is een aanlegspel (à la Carcassonne) dat zich rond een klooster afspeeld. Je kan het spel individueel spelen of in team tegen elkaar. Zet je monniken aan het werk, laat ze bidden en bouwen, zodat ze het woord van de Heer horen.

26-06-2008 om 17:49 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
25-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stevigere kaartjes TTR Switzerland
Voor diegene die een TTR Zwitserland hebben aangeschaft. U zal misschien gemerkt hebben dat de kaartjes van een mindere kwaliteit zijn dan we gewend zijn van deze reeks en van Days of Wonder. U kan dan ook online bij hen gratis uw kaartjes aanvragen als u uw registratiecode ingeeft. De onze zijn in ieder geval vandaag netjes gearriveerd.

25-06-2008 om 13:13 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
24-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 19 online
De nieuwsbrief voor juli staat op de website en mag u in de loop van morgen in uw mailbox verwachten.

24-06-2008 om 20:58 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kids games boven !!!
Misschien heeft u er al van gehoord! We gaan in september onze spellenavond inkleuren in een kids-tintje. Aangezien we aan het begin van het nieuwe schooljaar zitten dan, gaan we enkel de kinderspellen eens aan bod laten komen. Daarom zijn we op zoek gegaan naar het betere kinderspel. We hebben ondertussen al wel wat materiaal verzameld, maar vandaag kwam de klap op de vuurpijl met een sponsoring van Drei magier spiele. U kent deze uitgeverij al van spellen als Spokentrap en spokenwoud (die reeds in de collectie zaten).

Zij doen nog een slok op een borrel en geven ons volgende spellen voor de collectie :

Kakkerlakkenpoker, kakkerlakkensalade, haai alarm, gogogo, ciao ciao, de goede en slechte spoken, de nacht van de tovenaars, muizencarrousel, Manitu en serendipity.

Vielen dank Drei Magier Spiele! We zullen zeker héél erg veel plezier beleven aan deze aanwinsten.
Voor meer info verwijs ik u wederom naar de website en onze spellenlijst.24-06-2008 om 20:14 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
20-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UK loopt ook warm voor SpinLi
Blijkbaar heeft de UK Games Expo de engelse uitgevers geen windeieren gelegd, want ook vanover het kanaal komt er nu serieus wat ondersteuning voor SpinLi. Gisteren kondigden we het spel Caveman al aan en vandaag was er totaal onverwacht de nieuwe Ludorum aangekomen.

Ludorum is een vrij nieuwe uitgeverij (2003) die nog maar twee volwaardige bordspellen op de markt bracht. Met het eerste spel "Fagins'gang" scoorden ze direct een hit en haalden ze de prijs binnen UK Games Expo. De verwachtingen waren dan ook hoog gespannen voor de opvolger van dit jaar. Dat werd "Ice flow" een spel dat zich afspeelt op de Beringstraat, waar je de oversteek tracht te maken tussen Alaska en Siberië, al rijdend op ijsschotsen, ijsberen ontwijkend en nuttige voorwerpen verzamelend. Diegene die zijn drie ontdekkers als eerst in Siberië krijgt, wint.     Meer info vindt u op : http://www.ludorum.co.uk/


20-06-2008 om 12:30 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caveman is in the house !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit spel kreeg in Essen toch ook héél wat aandacht. Caveman van "Make a game" zag er niet alleen leuk uit, maar had ook de nodige inhoud om tot een goed spel gekroond te worden. Wij hebben de engelsen kunnen overtuigen om een exemplaartje aan onze club te schenken en voegen dit spel uit de oudheid dan ook toe aan de spellencollectie. "Can your tribe survive?"

19-06-2008 om 16:05 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
18-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We voegen toe dankzij Altar games ...
We kregen de spellen van Altar games (leverancier van CBG) :


18-06-2008 om 13:51 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thank you CBG !!!
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag verscheen uit het niets een pakketje uit het verre Tsjechië. Een hele tijd geleden had ik gecorrespondeerd met Czech Board Games, maar echt veel reactie kwam er niet. Tot vandaag ... een pakketje papier met héél erg veel tape, nog een papier, nog een plastic bubbel-lucht-folie (ken de naam niet), nog tien papieren en zo'n dikke bruine tape. Kortom, na een half uurtje scheuren, knippen en puffen kwamen er twee leuke spellen tevoorschijn. De spellen Graenaland en Jantaris worden toegevoegd aan de collectie.

U kent CBG misschien wel van het topspel "Through the ages". Dit spel zit vooralsnog niet in de collectie, niet omwille van de kwaliteit, maar het prijskaartje. U mag in de gekende webwinkels eens gaan kijken naar de prijs van dit spel. Maar als blijkt dat de spellen van CBG echt gesmaakt worden op de spellenavonden, hebben we het er graag voor over om dit spel ook aan te kopen.

In ieder geval gaan we ons reuze amuseren met deze spellen, dus bij deze een héél dikke merci aan Czech Board Games.

18-06-2008 om 12:53 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
17-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roma

SPELMATERIAAL

Het spelmateriaal bestaat uit 52 spelkaarten, 6 dobbelschijven, 1 schijf 'geld' en 1 schijf 'kaarten', 36 zegepunten, 3 rode en 3 blauwe dobbelstenen, 1 witte dobbelsteen en het geld. Alles zit in het middenvak van een kleine maar stevige speldoos. Ook het materiaal is van goede kwaliteit.

SPELBESPREKING

Inleiding

Doe je het door het bouwen van imposante gebouwen, door het beïnvloeden van de juiste personen of door het inzetten van een leger, het maakt niet uit. Het doel heiligt de middelen, probeer de macht over Rome te krijgen.

Voorbereiding

De dobbelschijven worden in stijgende volgorde in een rij gelegd. Links en rechts ervan worden de geldschijf en de kaartschijf gelegd.
Beide spelers krijgen 10 zegepunten en 3 dobbelstenen in één kleur.
Alle kaarten worden geschud en elke speler krijgt er 4 op handen. 2 daarvan worden aan de andere speler gegeven.
De jongste speler legt zijn kaarten gedekt voor de dobbelschijven, daarna doet de andere speler hetzelfde. Nu worden de kaarten omgedraaid en kan het spel beginnen.

Spelverloop

Een beurt bestaat uit 3 fasen. Afwisselend voeren de spelers telkens een volledige beurt uit.

Fase 1 : onbezette dobbelschijven evalueren.

Voor elke onbezette dobbelschijf moet een speler een zegepunt inleveren.

Fase 2: dobbelstenen gooien.

De speler gooit de drie dobbelstenen. Indien de 3 dobbelstenen hetzelfde resultaat tonen mag de worp overgedaan worden.

Fase 3: acties uitvoeren.

Er zijn 4 mogelijke acties. Ze mogen herhaaldelijk en in gelijk welke volgorde uitgevoerd worden.

 • Kaarten spelen: afhankelijk van de kaart kosten zij een hoeveelheid geld. Je legt de kaart vervolgens aan een dobbelschijf aan de eigen kant. Een nieuwe kaart mag een oude kaart vervangen.
 • Geld nemen: leg een dobbelsteen op de geldschijf en neem evenveel geld als de dobbelsteen aangeeft.
 • Kaarten trekken: leg een dobbelsteen op de kaartschijf en trek evenveel kaarten als de dobbelsteen aangeeft. Neem één ervan op handen en leg de rest af.
 • Kaarten activeren: leg een dobbelsteen op de dobbelschijf met hetzelfde aantal ogen, de kaart aan die dobbelschijf wordt nu geactiveerd.
   • Gevechtkaarten maken het mogelijk aan te vallen. Eerst moet je aanduiden welke kaart je wil aanvallen, daarna gooi je met de witte dobbelsteen. De aanvaller wint als de waarde van de dobbelsteen groter of gelijk is aan de verdedigende waarde van de aangevallen kaart.
   • Andere kaarten beïnvloeden de dobbelsteen worpen, zorgen voor zegepunten, blokkeren een dobbelschijf, verlagen de verdedigende waarde van de tegenstander, enz..

De winnaar

Als één speler geen zegepunten meer heeft verliest hij het spel. Als de voorraad zegepunten op is, wint de speler met de meeste zegepunten.

(met dank aan Spellenclub13)

17-06-2008 om 19:22 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aton

SPELMATERIAAL

De kleine speldoos van Queen Games bevat 72 kaarten in 2 kleuren, 1 spelbord in zes delen, 58 stenen in 2 kleuren, 2 witte stenen en 2 telstenen. De spelregels zijn voorzien in 4 talen.

SPELBESPREKING

Inleiding

In Thebe staan 4 grote tempels. 2 hogepriesters, Aton en Amun, vechten voor de heerschappij in deze tempels. Hun onderdanen, priesters genaamd, proberen de belangrijkste plaatsen van die tempels in te nemen.

Voorbereiding

Het spelbord wordt in het midden van de tafel gelegd. De ene speler krijgt de blauwe stenen en kaarten, de andere speler het rode materiaal. Elke speler schudt zijn kaarten en legt ze gedekt naast zich neer.
Beide spelers ontvangen een witte steen en zetten hun telsteen op veld 1 van het scorespoor.

Spelverloop

Het spelbord.

Het spelbord toont 4 tempels die genummerd zijn van 1 tot 4. Elke tempel bevat 12 plaatsen. Naast bonusvelden bevat elke tempel ook gele, groene en blauwe velden. Aan beide spelerskanten zijn 4 aflegplaatsen voor kaarten 'cartouches' genaamd. Elke beurt trekken de spelers 4 kaarten die zij daarna gedekt verdelen over de verschillende cartouches. Als dait gebeurt is, draaien de spelers de kaarten om en worden de kaarten gewaardeerd.

Het spelbord.

De 4 cartouches.

 • De eerste cartouche levert zegepunten op. De speler die de hoogste kaart bij deze cartouche geeft gelegd, krijgt twee keer zoveel zegepunten als het verschil met de laagste kaart.
 • De tweede cartouche bepaalt wie als eerste mag handelen in het verdere verloop van de beurt. Dat is de speler met de laagste kaart. De startspeler mag dan als eerste stenen uit de tempels wegnemen. Evenveel als de waarde van de gelegde kaart min 2. Is het resultaat negatief dan moet hij eigen stenen wegnemen.
 • De kaart bij de derde cartouche bepaalt het aantal tempels waarin stenen toegevoegd of waaruit stenen weggehaald mogen worden. Alle tempels met een nummer dat kleiner of gelijk is aan de waarde van de gespeelde kaart zijn bruikbaar.
 • De kaart bij de vierde cartouche geeft aan hoeveel stenen de spelers over de bruikbare tempels mogen verdelen. Evenveel als de waarde van de afgelegde kaart.

Het dodenrijk.

Stenen die worden weggehaald komen in het dodenrijk terecht. Stenen die niet geplaatst kunnen worden, ondergaan hetzelfde lot. Is het dodenrijk volledig bezet, dan vindt een waardering plaats.

Waardering in de 4 tempels.

 • De speler met de meeste stenen in tempel 1 krijgt 1 punt per steen op overschot.
 • De speler met de meeste stenen in tempel 2 krijgt 5 punten.
 • De speler met de meeste stenen in tempel 3 krijgt 1 punt per steen in zijn kleur.
 • De speler met de meeste stenen in tempel 4 krijgt 3 punten per blauw veld dat door hem bezet is. Elke tempel beschikt over 1 blauw veld.
 • De speler die het meeste zwarte velden bezet, krijgt 8 punten.
 • Bonusvelden leveren evenveel punten op als hun waarde aangeeft.
 • Na een waardering nemen de spelers elk 4 stenen weg. Indien mogelijk 1 uit elke tempel.

De winnaar

Het spel eindigt in 4 gevallen. Eén van de spelers bereikt 40 punten, een speler heeft een volledige tempel bezet, een speler heeft alle gele velden bezet of een speler heeft alle groene velden bezet. De speler die erin slaagt één van deze voorwaarden te vervullen, wint het spel.

(met dank aan Spellenclub13)

17-06-2008 om 19:20 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vielen dank Queen Games !
Deze waren al een tijdje geleden aangekondigd, en ze hebben ons eindelijk bereikt. De spellen van Queen games kennen we al redelijk goed in onze club. We hadden al héél wat spellen van hen in onze collectie zoals Eketorp, Thebe, Metro, Aqua romana, Airships, Shogun, ...
Dit zijn spellen die in goede aarde vallen bij onze spelers en dat hebben we hen dan ook even duidelijk gemaakt.
Zij wilden ons dan ook een hart onder de riem steken en onze collectie weer een beetje verder aanvullen. We voegen twee 'oudere' toppertjes toe voor 2 personen nl. Aton en Roma. Daarnaast kregen we ook hun nieuwste aanwinsten, Batavia en Enuk. Deze laatste is hun eerste spruit in de Queen kids collectie, een collectie speciaal voor de jongere spelers. Let op : dit spel zal ongetwijfeld ook veel gespeeld gaan worden door onze iets grotere kinderen. (ja, dus ook jij).

In ieder geval al een héél dikke merci aan Queen games en Hodin (voor het doorsturen van de spellen).
Hieronder ziet u hoe de spellen eruit zien. Een verslagje van de spellen mag u binnenkort hier ook verwachten.17-06-2008 om 19:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
16-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ravensburger onverwacht ...
Ook de mensen van Ravensburger hadden we al ingelicht omtrent onze kids-avond van september. Ik kreeg geen reactie en had dan ook al niet veel hoop meer hierop, maar je mag blijkbaar nooit wanhopen, want daarnet leverde men een pakketje met drie Ravensburger spellen. Het gaat om het spiksplinternieuwe Blox, het dobbelspel Engel und bengel en het gekende Scotland yard. We danken Ravensburger uiteraard van harte voor deze tegemoetkoming en zullen trachten om binnen enkele maanden nog meer van hun topproducten aan u te kunnen voorstellen.

Dank u Ravensburger!16-06-2008 om 18:02 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
12-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ruiltjes zijn binnen!
Een tijdje geleden kondigde ik een ruiltje aan op ons forum. Bij deze is dit ook gebeurd. We voegen dan ook graag volgende spellen toe aan de spellencollectie : Nicht die Bohne!, San Marco en Carcassonne de uitbreiding.


12-06-2008 om 18:02 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
10-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussendoor ook even spelen ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen Wil u tussen onze spellenavonden ook een spel spelen?
Dan is deze link een leuke tip. U kan hier het spel "Mr. Jack" spelen. Even aanmelden, een spel opstarten of jezelf toevoegen aan een openstaand spel en je bent vertrokken. Ik moet wel eerlijk bekennen dat je tegenstanders vaak van een deftig niveau zijn, maar je kan er stilaan ingroeien en je leert enorm veel van zo'n tactische spelers.

Klik op de foto om te gamen!

10-06-2008 om 22:51 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelmagazijn bedankt!
Zoals reeds vermeld in onze verslagje van de vorige spellenavond kregen we bezoek van Tim en Marjolijn van het Spelmagazijn. Zij vonden onze club erg leuk en wilden ons dan ook ondersteunen in de vorm van enkele spellen. We voegen volgende spellen dan ook toe aan de collectie (zie foto's). Hartelijk bedankt voor de ondersteuning, we nemen zeker een kijkje op www.spelmagazijn.be .


07-06-2008 om 08:16 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenavond 18 = 81 ?!?
Het zou een domme typfout kunnen zijn, van spellenavond 18 (die van 6 juni), spellenavond 81 maken, maar dat zou in dit geval nog niet zo dom zijn. We mochten dit keer maar liefst 81 spelers verwelkomen. Een héél groot deel van deze bezoekers waren kinderen en dat maakte het uiteraard wel tot een gezellige drukte in onze zaal van Lindelo.

Er werd weer duchtig op los gespeeld en ook de Dimpnacenter-wedstrijd viel goed in de smaak. Heel wat mensen beproefden hun geluk tijdens een spelletje Blokus Trigon en streden voor de cadeaubons van de Geelse spellenwinkel, het Dimpnacenter. Uiteindelijk speelden twee spelers het potje Blokus uit met 0 strafpunten. Zij zijn dan ook onbetwistbaar onze winnaars van de wedstrijd. Een dikke proficiat aan Stijn Vyncke en Sam Remeysen !!!Tijdens de volgende spellenavond gaan we hen zeker nog eens tegen elkaar laten spelen voor de eer om echt te zien wie de Blokus-meester wordt. Zij krijgen een waardebon, net als diegene met tombolalootje 2422264, dus alle deelnemers (ook verliezers) maakten nog een kans op een cadeaubon. De prijzen kunnen afgehaald worden tijdens de volgende spellenavond.

We kregen ook bezoek van enkele nieuwe gasten. Tim en Marjolijn zijn onlangs gestart met een online spellenwinkel en ze brachtten ons een bezoekje. U heeft hun logo zeker al op deze weblog zien prijken. Het spelmagazijn is hun uitdaging in spellenland. Ik nodig jullie allemaal uit om hun site eens te bezoeken door op hun logo te klikken.
Zij hadden bovendien ook nog een leuk pakje bij voor ons, ze schenken ons drie leuke spellen om onze collectie uit te breiden. We voegen toe :
Hispaniola, Het Bernini mysterie en Het dobbelspel van kolonisten van Catan. Dank u, merci, Tim en Marjolijn van het Spelmagazijn!
Ik hoop alleszins dat jullie je, net als alle anderen trouwens, hebben geamuseerd en dat we jullie zeker nog eens mogen verwelkomen.

Wat de foto's betreft, moet ik jammerlijk genoeg weer meedelen dat we het fototoestel weer vergaten waren zodat we deze avond niet op papier hebben kunnen vastleggen. Misschien zijn er wel bezoekers die er aan denken om eens een fototoestel mee te brengen, dat zou tof zijn.

Onze volgende spellenavond staat ondertussen al gepland voor 4 juli en ook daar zal weer héél wat te beleven vallen. Hou dus zeker goed deze weblog in het oog!

07-06-2008 om 08:10 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
06-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gloednieuw lid voor SpinLi !
Met trots kondigen wij ons 75ste lid van SpinLi aan!!!

Xander Syroit zag vanmorgen, vrijdag 6 juni, het levenslicht en is bij deze ook al officieel gedoopt in de spellengemeenschap.
Uiteraard een dikke proficiat aan de trotse papa en de fiere mama vanwege héél SpinLi.

Meer informatie mag u hier binnenkort verwachten.

06-06-2008 om 15:26 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
04-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen voor vrijdag
De spellen voor vrijdag die reeds staan ingepakt (je mag nog steeds spellen aanvragen uiteraard).

* Ticket to ride the cardgame, Tempus, Stone age, Oregon, Liebe &
intrige, Hameln, Ming dynastie, Metropolys

* Macht & ohnmacht, Kupferkessel co., Wie verhext, Shanghaien,
Mustang, Tain, The hanging gardens, Aquaretto, Carolus magnus, Vineta

* Urland, Ursuppe, Altamira, Zanzibar, Wind und wetter, Goldbräu,
Piranha pedro, Perudo

* Doolhof, Ramses, Spokenjacht, Mollenmania (als het gele molletje
arriveert), Jakkiebak kippenkak, Middernacht vampierenjacht, Ave
Caesar, Spokentrap, Kai Piranja, Schildpaddenrace, Coda da vinci

* Ticket to ride Europe, Just 4 fun, Theben, Eketorp, Age of empires III,
Jamaica, Taluva, Machiavelli, Take it to the limit

* Kazaam, Blokus trigon

04-06-2008 om 16:16 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9000 hits!
Zoals u misschien al op ons tellertje gevolgd heeft, zit onze weblog nu aan 9000 bezoekers. Uiteraard zijn dit geen unieke bezoekers, elke keer iemand een kijkje komt nemen, tellen we er ééntje bij. Desalniettemin is dit een mooi mijlpaal, maar uiteraard geen finishlijn. Er zullen de komende weken en maanden ongetwijfeld nog enorm veel nieuwtjes bijkomen, dus hou onze weblog in het oog ... en op naar de 10.000 zeker.

04-06-2008 om 07:58 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opstelten speelgoed ligt vast
Enkele maanden geleden kondigden we de komst van "Opstelten speelgoed" reeds aan onder voorbehoud.
Ondertussen heeft Sabine hun komst bevestigd tijdens onze spellenavond van september.
Opstelten speelgoed richt zich hoofdzakelijk op de kinderspellen, maar u zal al gauw merken dat ook volwassenen deze spellen zeer kunnen smaken.

Enkele spellen die in hun gamma zitten : katoiz; mijn huis; coco colecto; het piratenspel en tover je toverweg.
Meer info omtrent deze spellen vindt u op hun site : www.opsteltenspeelgoed.com

U zal uiteraard ook nog worden verwittigd omtrent dit bezoek in de nieuwsbrief voorafgaand aan de spellenavond.

02-06-2008 om 19:50 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thank you Solbenk!
Klik op de afbeelding om de link te volgen We kregen vandaag twee nieuwe spellen aan van Solbenk. Deze mini-uitgeverij uit Liverpool verraste vriend en vijand met een simpel, doch schitterend tactisch spel : Saikoro. Dit spel hadden ze naar Scott (www.boardgameswithscott.com) gestuurd en het kreeg daar zelfs een review. Ga zeker eens een kijkje nemen daar. De spelregels zijn héél erg eenvoudig, maar de mogelijkheden zijn enorm.

Naast deze Saikoro kregen we ook een exemplaar van Solomon's stones. Ook dit spel is erg mooi uitgevoerd en eenvoudig qua spelregels. Het spel winnen is uiteraard een andere kwestie. Solbenk is trouwens nog op zoek naar een uitgever voor de Benelux, dus mochten er uitgevers op zoek zijn naar een echt toppertje, Saikoro is de naam.

02-06-2008 om 12:54 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 09-2005


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs