IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
06-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ladies & gentlemen (Libellud)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Het ongewone en asymmetrische spel Ladies & Gentlemen brengt de spelers in de wereld van glitter en glamour. In teams van twee - één speelt een man, de andere vrouw - proberen de spelers de knapste en meest beroemde mensen naar hun bal te krijgen. De mannen moeten proberen zoveel mogelijk geld binnen te krijgen, die de vrouwen kunnen spenderen aan juwelen, kleren en exclusieve accesoires. (het leven zoals het is dus !) Elke team heeft z'n eigen actiekaarten om taken uit te voeren en des te beter de spelers zich in de rol van hun personage storten, des te meer plezier je aan het spel zal beleven.

Titel : Ladies & gentlemen
Auteur : Loïc Lamy
Uitgeverij : Libellud
Aantal spelers : 4-10
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 14+

06-02-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
05-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bremerhaven (Lookout games)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Bremerhaven is een duidelijk gestructureerd, maar complex economisch spel aangaande de bekende haven in het noorden van Duitsland. Elke speler bouwt z'n eigen unieke haven uit en tracht de hoogst mogelijke combinatie van geld en prestige te verzamelen tegen het einde van het spel.

Elke ronde trachten de spelers om het meeste invloed uit te oefenen op de verschillende actievelden die ze wensen te gebruiken. Aangezien je invloedskaarten dicht voor je uitspeelt, moet je zeer aandachtig de tegenspelers in het oog houden en trachten te achterhalen welke acties zij willen uitvoeren. (je kan zelfs meer dan één kaart op een plaats spelen) De opties zijn gevarieerd : een nieuw schip met nieuwe goederen in je haven krijgen, een contract sluiten, de waarde van de goederen aanpassen, je invloedskaartenhand verbeteren, je haven uitbreiden, nieuwe gebouwen kopen of gewoon extra geld binnenkrijgen. Maar je moet voorzichtig zijn : elk schip en elk contract zal slechts tijdelijk in de haven liggen. Indien je er niet in slaagt om tijdig de import en export te regelen, moet je boete betalen voor het niet vervullen van je contract.

Bremerhaven eindigt na een vooraf bepaald aantal ronden. De spelregels voorzien een kort en lang spel en visueel leunt dit spel nauw aan bij Le Havre.

Titel : Bremerhaven
Auteur : Rober Auerochs
Uitgeverij : Lookout
Aantal spelers : 3-4
Speelduur : 75 min.
Leeftijd : 12+

05-02-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
04-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Augustus (Hurrican)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Na de moord op Julius Caesar, keert z'n aangenomen zoon Gaius Octavius terug naar Rome. Door z'n politieke ambities heeft hij een goeide reputatie opgebouwd en heeft hij het recht verworven om als eerste te spreken in de senaat. Nu moet hij als keizer aan de slag en het rijk is verdeeld in verschillende provincies.
 
In Augustus leiden de spelers in de provincies en moeten ze hun provincie economisch en politiek draaiende houden. Ze moeten opdrachten uitvoeren om krediet te krijgen. Spelers trekken fiches uit de zak en indien deze fiches gevraagd worden op de opdrachtenkaart kunnen ze een legioen plaatsen op het overeenkomstige veld zoals aangegeven op hun doelkaarten. Vul al deze velden met legioenen en de opdrachtkaart is vervuld, je krijgt een bonus en een nieuwe opdracht. Diegene die als eerste zeven opdrachten weet uit te voeren wordt consul aan de zijde van keizer Augustus.

Titel : Augustus
Auteur : Paolo Mori
Uitgeverij : Hurrican
Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 8+

04-02-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
03-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spyrium (Ystari)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Spyrium speelt zich af in een alternatieve wereld, een Engeland in een steampunk universum. Spelers bouwen fabrieken, hebben arbeiders nodig om het werk rond te krijgen en produceren een grondstof die "Spyrium" heet. Het spyrium moet geproduceerd worden in een fabriek om nadien verwerkt te worden en te resulteren in overwinningspunten. Daarnaast kan spyrium ook gekocht worden, maar het materiaal is zeldzaam en erg duur en de spelers zullen constant het geld moeten bij elkaar zien te schrapen.

Enkel diegene die tijdens het spel het beste doseert en verdeelt, z'n inkomsten reguleert en z'n arbeiders constant aan het werk kan houden en flexibel genoeg is om zich aan te passen zal de belangrijke einde-van-het-spel-gebouwen in de wacht slepen om veel overwinningspunten te krijgen.

We geven u nog graag mee dat de auteur van dit spel mr. Caylus is, dus als u nu nog niet wakker bent, dan weet ik het niet meer.

Titel : Spyrium
Auteur : William Attia
Uitgeverij : Ystari
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 75 min.
Leeftijd : 12+

03-02-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
02-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Forbidden desert (Gamewright)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Hou je klaar voor een ongelooflijk avontuur in een legendarisch vliegtuig in de diepe ruïnes van een oude verlaten stad. Jij moet samen met je teamgenoten alle mogelijke grondstoffen verzamelen en hopen te overleven in het hart van een verwoestende zandstorm. Vind het vliegtuig en ontsnap vooraleer je voorgoed van de aardbol verdwijnt!

In Forbidden Desert, een thematische sequel van Forbidden Island, nemen de spelers de rol aan van avonturiers die rekening moeten houden met de wind en trachten te overleven tussen het zand om op die manier het legendarische vliegtuig te vinden. Ook dit spel voorziet weer in de coöperatieve gameplay die we kennen van Forbidden island, maar daarnaast zijn er enkele innovatieve nieuwe spelmechanismen ingevoerd, zoals veranderlijk bord, individueel grondstoffenmanagement en een unieke methode om de delen van het vliegtuig te vinden.

Deze titel zal ook verschijnen in andere talen en bij andere uitgeverijen, zo ook bij WGG in het Nederlands.

Titel : Forbidden desert
Auteur : Matt Leacock
Uitgeverij : Gamewright
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 45 min.
Leeftijd : 10+

02-02-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
01-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rialto (Pegasus/TMG)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In dit kaartaangedreven bordspel Rialto, is het de bedoeling om zoveel mogelijk overwinningspunten te verzamelen die je kan verkrijgen op verschillende manieren. Het speelbord bestaat uit zes districten in Venetië en spelers kunnen punten vergaren door er mannetjes te plaatsen, voor het bouwen van bruggen en het plaatsen van gondels om districten met elkaar te verbinden en ook door het bouwen van prestigieuze gebouwen.

Het spel verloopt over zes ronden, die elk bestaan uit drie fasen :

1. Kaarten verkrijgen: elke speler neemt een set kaarten
2. Speel kaarten: de spelers gebruiken hun kaarten om bepaalde acties uit te voeren
3. Activeer gebouwen: spelers mogen de voordelen van hun gebouwen en hun krachten gebruiken

Meer info omtrent dit spel volgt ongetwijfeld, want deze titel is reeds geruime tijd aangekondigd en ik moet u niet vertellen dat deze hoog op ons lijstje staat. Het feit dat Tasty minstrel games bij op deze kar springt, doet vaak al veel goeds vermoeden. We zijn in ieder geval benieuwd.

Titel : Rialto
Auteur : Stefan Feld
Uitgeverij : Pegasus
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 45 min.
Leeftijd : 10+

01-02-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
31-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brügge (Hans im Glück)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Brugge in de 15de eeuw - cultuur en handel floreren en maken van deze Belgische hanzestad één van de rijkste steden in Europa.

In Brügge nemen spelers de rol aan van handelaars die hun relaties moeten onderhouden met diegenen die de macht hebben in de stad en terwijl de handschoen opnemen tegen elkaar om invloed, kracht en status te winnen. Dramatische evenementen werpen een schaduw over de stad, terwijl de spelers vooral bezig zijn met hun noden en contracten in hun voordeel.

In een beurt kiest de speler één van z'n handkaarten en voert de actie uit (uit één van de zeven mogelijkheden). In principe kan elke actie gebruikt worden met elke kaart, maar de kleur bepaalt de kracht van de actie, bv. blauwe kaarten leveren extra arbeiders (één van de grondstoffen). Alle acties zijn gericht op het behalen van prestige, want diegene die hiervan het meeste heeft op het eind van het spel wint.

De combinatie Feld en HiG interesseert ons uiteraard mateloos en deze Nürnberg zou wel eens het moment van deze auteur kunnen worden met andere ronkende titels als Bora Bora en Rialto (zie morgen).

Titel : Brügge
Auteur : Stefan Feld
Uitgeverij : Hans im Glück
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

31-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
30-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asante (Kosmos)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Asante" is Swahili voor "dank je wel", en dat is iets wat een afrikaanse handelaar zou kunnen zeggen als hij een goeie deal heeft gesloten. Als jij laat zien dat jij de betere handelaar bent in dit spel gooi jij er op het eind misschien ook wel een "Asante" uit.

Asante is een twee spelersspel dat zich afspeelt in de wereld van Jambo en Waka waka van dezelfde auteur en ontwerper : Rüdiger Dorn en Michael Menzel. De spelers zijn handelaars op een Afrikaanse marktplaats, kopen en verkopen pels, zijde, juwelen, fruit, thee en zout om zoveel mogelijk winst te maken. Tijdens een marktdag ontmoeten ze personen met speciale mogelijkheden om nog betere deals te sluiten. Een speler kan ook z'n tegenspeler dwarszitten door z'n marktkraam overhoop te zetten en als je een bezoekje brengt aan één van de 15 heilige plaatsen zal je speciale krachten kunnen gebruiken bovenop je vijf normale acties.

Asante kan gecombineerd worden met Jambo of de uitbreidingen ervan om een markt te creëren die nog meer bruist van het leven!

Titel : Asante
Auteur : Rüdiger Dorn
Uitgeverij : Kosmos
Aantal spelers : 2
Speelduur : 40 min.
Leeftijd : 12+

30-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
29-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Titanium wars (Iello)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Scouts vonden een nieuwe vorm van energie toen ze aan het cruisen waren aan de uiteinden van de ruimte : Titanium. Na de eerste experimenten bleek dat deze nieuwe grondstof de technologie op z'n kop zou zetten en de horizon van de menselijke mogelijkheden serieus zou verruimen. Dit nieuws was voldoende om de hebzucht van de mensheid aan te wakkeren. Elke bevolkingsgroep stuurt een vloot naar de nabijgelegen planeten om titanium te zoeken. Uiteraard kunnen gewapende conflicten dan niet uitblijven.

Als leiders van deze bevolkingsgroepen gaan de spelers in Titanium wars de ruimte uitkammen, hun vloot uitbouwen en hun gevechtsvliegtuigen klaar maken om hun tegenstanders te verslaan. Ze zullen de nodige kracht, tact en visie nodig hebben om deze oorlog te winnen.

Titel : Titanium wars
Auteur : Frédéric Guérard
Uitgeverij : Iello
Aantal spelers : 3-4
Speelduur : 75 min.
Leeftijd : 12+

29-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
28-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.La boca (Kosmos)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

La Boca is de bekende beurt van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires en werd bewoond door héél wat Italiaanse immigranten toen het werd opgericht. De buurt is vooral gekend door z'n excentrieke skyline, z'n huizen opgebouwd uit bijeengedeukte vissersboten en het metaal is kleurrijk geschilderd en vormen een soort van patchwerk in het uitzicht van de buurt.

Het doel in La Boca is dan ook om creatieve skylines te creëren. In wisselende teams proberen de spelers skylines te bouwen die staan aangegeven op opdrachtenkaarten. Maar de spelers kunnen de skyline enkel vanuit hun gezichtspunt zien en de spelers zijn dus telkens aangewezen op de richtlijnen die de andere speler hen geeft. Zo moeten ze ervoor zorgen dat de juiste kleuren op de juiste plaats tevoorschijn komen en bovendien doen ze dit nog tegen de tijd. Des te sneller ze erin slagen de gebouwen op te richten, des te meer punten scoren ze. De speler met de meeste punten na een aantal ronden krijgt het applaus van het Argentijnse volk!

Titel : La boca
Auteurs : Markus & Inka Brand
Uitgeverij : Kosmos
Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 40 min.
Leeftijd : 8+

28-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
27-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le petit prince : make me a planet (Ludonaute)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In dit spel bouwen de spelers elk een planeet voor de kleine prins en z'n dieren de vos, het schaap, de olifant en de slang. Maar zorg ervoor dat je niet te veel vulkanen en baobab bomen op je planeet hebt.

Elke ronde kiest de startspeler tegels van één van de vier stapels. Hij neemt zoveel tegels als er spelers zijn. Hij kiest één tegel en nadien duidt hij een andere speler aan die een tegel kiest en bouwt. Deze speler duidt op z'n beurt weer een andere speler aan die mag gaan bouwen met de resterende tegels, ... De laatste speler moet de resterende tegel nemen, maar wordt wel de startspeler voor de volgende ronde.

Op sommige tegels groeien baobab bomen en als je er teveel hebt, is dit slecht. Indien een speler drie bomen heeft, worden de tegels met de bomen dicht gedraaid en scoren de zaken op deze tegels op het einde van het spel niets.

Tegen het einde van het spel zullen vier karakters in de hoeken van de planeet aangeven waarvoor de bewuste speler punten kan scoren. Let er ook op dat je niet de meeste vulkanen hebt, want dan verlies je punten. De speler met de hoogste score wint.


Titel : Le petit prince

Auteur : Antoine Bauza & Bruno Cathala

Uitgeverij : Ludonaute

Aantal spelers : 2-5

Speelduur : 25 min.

Leeftijd : 8+

27-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
26-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seasons : Enchanted kingdom (Libellud)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Seasons: Enchanted Kingdoms is de eerste uitbreiding voor Seasons en omvat twee exemplaren van de 20 nieuwe krachtkaarten, 10 toverkaarten, 12 speciale mogelijkhedenfiches (die in het gaatje van je spelersbord passen) - dus het was niet enkel van esthetische waarde toen men het zo ontwikkelde. Daarnaast zijn er enkele herwerkte versies voor oudere kaarten voorzien. Meer info is er voorlopig nog niet, maar de uitbreiding zou pas tegen de zomer op de markt verschijnen.

26-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
25-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Village inn (Eggertspiele/Pegasus)
Klik op de afbeelding om de link te volgen Een eerste uitbreiding voor het veel bekroonde bordspel "het dorp". Dit is een uitbreiding waar we zeker naar uit kijken. Niet dat het basisspel echt nood heeft aan een uitbreiding lijkt me, maar zulke extraatjes maken het altijd wel weer wat anders.

In deze uitbreiding komen er twee nieuwe gebouwen in het dorp : de brouwerij en de herberg.
De brouwerij is een nieuw vaardighedengebouw waar een nieuw product kan ontwikkeld worden : bier.
In de herberg kan je verschillende invloedrijke mensen ontmoeten (in de vorm van kaarten), en kan je hun kunde inroepen door te betalen met geld/bier. Elke dorpelingkaart heeft een unieke mogelijkheid die één keer in het spel kan gebruikt worden.
Deze mogelijkheden omvatten overwinningspunten tijdens het spel of punten op het einde van het spel voor bepaalde doelen.

Daarenboven voorziet deze uitbreiding het materiaal voor een vijfde speler.

Titel : Village inn
Auteur : Markus & Inka Brand
Uitgeverij : Pegasus
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 80 min.
Leeftijd : 12+

25-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
24-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 Wonders : wonders pack (Repos)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Toen 7 Wonders een hit bleek te zijn, heeft men zich bij Repos voorgenomen om 7 uitbreidingen te maken voor het spel. Naast de leiders en de steden, is dit de derde in het rijtje. Zoals de naam al suggereert, omvat deze uitbreiding van het populaire spel 7 Wonders een aantal nieuwe wonderen.

Enkele nieuwe wonderen :

 • De Chinese muur, waarbij de eigenaar de delen van z'n wonder kan bouwen in de volgorde zoals hij dat wenst
 • Stonehenge, waarbij de hoeveelheid steen dat je hebt erg belangrijk is
 • Abu Simbel, waarin leiders kunnen begraven en gemummificeerd worden voor extra punten
 • Manneken Pis, een herziene versie van 7 Wonders: Manneken Pis dat als promotioneel wonder werd uitgegeven op Spiel 2010

Titel : 7 Wonders - wonder pack

Auteur : Antoine Bauza

Uitgeverij : Repos productions

Aantal spelers : 2-8

Speelduur : 40 min.

Leeftijd : 12+

24-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
23-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Die verzauberten rumpelriesen (3 Magier Spiele)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Die verzauberten Rumpelriesen, zijn de spelers tovenaars die elfjes zoeken die verstopt zitten in de bladeren van het bos. Maar ze moeten in hun zoektocht oppassen dat ze de slapende reuzen niet wakker maken die het land beschermen. Oh en ze moeten daarenboven ook nog eens snel zoeken, anders ontwaken de reuzen ook uit hun slaap en verjagen ze de zoekers uit hun bos. Wie kan snelheid, controle en een goed geheugen combineren om alle elfjes te vinden?

Als spelvoorbereiding worden de 16 elffiches in de gaten van het bord gestopt, hierover worden 85 kartonnen blaadjes gestrooid en op de hoeken van het speelbord worden de grote reuzen geplaatst. In een beurt draait een speler een zoekkaart open die toont welk elfje gezocht wordt. Een tegenspeler draait de zandloper om, de speler moet dan z'n toverstok gebruiken om de bladeren opzij te duwen en het elfje te vinden. Je mag je toverstok ook gebruiken om de reuzen te bewegen, maar ze mogen niet van het bord vallen. Ook wanneer er één blaadje naast het bord valt, worden de reuzen wakker om de speler weg te jagen. Indien een speler erin slaagt om het gezochte elfje bloot te leggen, mag je de zoekkaart houden als beloning. Na elke zoektocht wordt het speelbord terug bedekt met blaadjes en de reuzen op hun plaats gezet. De speler die de meeste kaarten weet te verzamelen, wint het spel!

Het spel bevat ook spelregels voor samenspel, waarbij de spelers hun toverstokken samen gebruiken om de elfjes één voor één te zoeken. Indien de spelers acht elfjes vinden zonder de reuzen te wekken, dan winnen ze het spel.

Titel : Die verzauberten rumpelriesen

Auteur : Carlo Emanuele Lanzavecchia & Walter Obert

Uitgeverij : 3 Magier Spiele

Aantal spelers : 2-4

Speelduur : 15 min.

Leeftijd : 5+

23-01-2013 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
22-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bora Bora (Alea spiele)
Klik op de afbeelding om de link te volgen De nieuwe big box van Alea heeft sowieso onze aandacht. Daarnaast hebben we het prototype van dit spel reeds in Essen kunnen bewonderen en als je dan ook nog weet dat het een Feld is, dan zit je er niet ver naast als je zegt dat dit spel binnenkort bij SpinLi hoogstwaarschijnlijk te spelen zal zijn.

In Bora bora ga je op een unieke manier dobbelstenen gebruiken om je acties te kiezen. De spelers proberen hun dorpen op te bouwen, meer volk te lokken en zoeken diverse manieren om punten te scoren tijdens de zes lopende ronden. Elke ronde zullen er 5-7 acties beschikbaar zijn (afh. aantal spelers). Elke speler rolt drie dobbelstenen aan het begin van de ronde en dan nemen de spelers om beurten een actie door een dobbelsteen te kiezen. Indien je een hoger ogenaantal toewijst aan een actie zal deze beter zijn, een lager ogenaantal een vereenvoudigde actie, maar je kan dan tegenspelers blokkeren die dezelfde actie willen ondernemen, aangezien ze dan een dobbelsteen moeten plaatsen met nog een lager ogenaantal.

Er liggen bij aanvang van het spel ook drie opdrachtenkaarten open die de spelers in een bepaalde richting zullen duwen, terwijl er godentegels zijn die zorgen voor speciale acties waarmee je tegen de normale regels mag zondigen. Meer informatie volgt later zonder enige twijfel, maar deze korte beschrijving kan u misschien al warm maken.

Titel : Bora Bora
Auteur : Stefan Feld
Uitgeverij : Alea spiele
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+22-01-2013 om 07:48 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)
21-01-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nürnberg 2013
Klik op de afbeelding om de link te volgen De internationale speelgoedbeurs in Nürnberg komt stilaan dichter.
Op 30 januari (over een dik weekje dus) opent het salon wederom z'n deuren voor de winkeliers en groothandelszaken.
Particulieren kunnen hier niet zo maar terecht. Geen erg, want de lange rit houdt ons daar voorlopig nog weg.
Daarnaast is dit niet enkel een spellenbeurs, het is hoofdzakelijk een speelgoedbeurs met alle mogelijke speelgoed dat daar tentoon wordt gesteld die dagen. Ongetwijfeld wel eens de moeite om te kunnen bekijken.

De Duitse spellenuitgeverijen kunnen het echter niet maken om daar te ontbreken, dus er verschijnen ook elk jaar enkele nieuwigheden op bordspelgebied, en vaak zelfs enkele zéér interessante titels. De komende dagen stel ik u hier graag enkele spellen voor die onze aandacht alvast getrokken hebben.

Ik wijs er u nog graag op dat deze spellen daarom nog niet dadelijk in de handel verkrijgbaar zullen zijn, ze worden daar vaak in prototype getoond en komen in de maanden na de beurs op de markt. Sommige titels zullen dan ook pas tegen de zomer bij ons te spelen zijn.

21-01-2013 om 18:38 geschreven door SpinLi  


Categorie:Nürnberg 2013
>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!