IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
29-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We sluipen naar de 10 000!
Misschien heeft u het gemerkt aan onze teller hier op de weblog, maar we naderen stilaan de 10000 bezoekers!!!
Uiteraard zijn we zeer blij met de grote interesse voor deze weblog. We gaan in de toekomst trachten om nog meer nieuwtjes hier neer te planten, maar het blijft in de eerste plaats vooral het SpinLi-nieuws dat u hier heet van de naald te lezen krijgt.

29-07-2008 om 14:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraak de "isis" bij SpinLi
Klik op de afbeelding om de link te volgen We dagen u uit om deze knappe puzzel op te lossen. Probeer de cryptische omschrijvingen te ontcijferen en kraak de code.
Slaat u erin om de bal te openen en de ingesloten code aan het daglicht bloot te stellen. We zijn benieuwd welke SpinLi-speler
hierin zal slagen.

Bewonder hier alvast even de Isis eagle! Bedankt voor deze uitdaging amerone!

29-07-2008 om 13:57 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tinner's trail
wat meer info over dit spel van Treefrog :

De eerste release in de treefrog lijn. Tinner's trail speelt zich af in het negentiende-eeuwse Cornwall. Je speelt een ontginner van mijnen en probeert zoveel mogelijk geld te slaan uit het delven van tin en koper.

Het spelbord start met tin, koper en waterkubusjes erop. Speciale dobbelstenen worden gebruikt om te bepalen hoeveel er in elke regio worden geplaatst. Je hebt elke beurt tien actiepunten. De belangrijkste actie is het bouwen van een mijn. Alhoewel je enkel een regio kan voorstellen om een mijn te bouwen. De speler die het meeste biedt in de biedfase heeft het recht hier te bouwen. De kosten om te ontginnen hangen af van de hoeveelheid water in de regio. Je kan water verwijderen door gebouwen te bouwen (stoompompen, treinen, gebouwen). Je kan ook ondergrondse drainagetunnels bouwen. Wannneer je voor deze optie kiest zullen er nieuwe aders tin en koper boven komen.
Je kan meer mijnwekers inbrengen om de capaciteit van jouw mijn te verhogen. Mocht je geld te kort komen, kan je ook zaken verkopen.

De prijs van het tin en koper wordt elk begin van de beurt bepaald. Het kan véél variëren en je wil uiteraard tegen een hoge prijs verkopen. Maar pas op, je kan niets stockeren, je moet alles uit je mijn verkopen.

Eens je je waar verkocht hebt, hoeveel geld investeer je dan buiten Cornwall? Dit is de manier om geld om te zetten in overwinningspunten. Hoe vroeger je investeert, hoe beter het profijt.

(vrij vertaald van de site van warfrog)

29-07-2008 om 13:48 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ééntje van Warfrog
We voegen nog een spel toe aan onze collectie van Warfrog. Of moeten we nu al Treefrog zeggen?
De spellen van Martin Wallace (oa way out west, byzantium, perikles, ...) veranderen van uitgeverij.
Desalniettemin voegen we met trots het spel Tinner's trail toe, dit spel is slechts in kleine oplage uitgegeven
en scoort héél goed op boardgamegeek. Neem daar zeker al eens een kijkje en dan proberen we het spel
uit op één van onze volgende spellenavonden. Dank u wel Martin Wallace!29-07-2008 om 13:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
24-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij klaar voor de Isis???


Ontcijfer de code, kraak de cryptische omschrijving en vind jouw beloning !

24-07-2008 om 18:27 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
23-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schmidt spiele doet een duit in het zakje
Totaal onverwacht, maar daarom zeker niet minder leuk, een pakketje van Schmidt spiele.
Ik had hen verteld van onze retro-avond en dit zorgde voor enkele toffe, oudere spelletje van deze duitse uitgever.
We voegen met trots de spellen "Auf achse", "Aquadukt", "Drünter und drüber" en "Manhattan" toe. Vielen dank Schmidt spiele!


23-07-2008 om 18:37 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek op 3 oktober
Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook op onze spellenavond van 3 oktober krijgen we bezoek. We verwelkomen dan The Game Master. Deze uitgever uit Nederland ondersteunde onze club reeds vorig speeljaar met hun spellen "Rotterdam", "Skyline", "Block-it" en "Section X". Op onze spellenavond zullen ze hun nieuwste aanwinsten "Cuba" en "Koe zoekt boer" demonsteren. Hopelijk zijn daartegen ook hun uitbreidingen van Rotterdam en De ontembare stad klaar, die zij proberen klaar te stomen tegen Essen 2008. Indien ze klaar zijn, zullen ook deze spellen van de partij zijn.
Meer info volgt later.

23-07-2008 om 16:59 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thanks again Burley games
We voegen wederom twee nieuwe spellen toe aan de collectie. Ditmaal spellen van een oude bekende. We mochten reeds het spel "Take it to the limit" van Burley games verwelkomen in onze club enkele maanden geleden. Nu stuurt Peter ons z'n twee andere spellen "Take it easy" en "Treasure island". Take it easy is de eenvoudigere versie van take it to the limit, dit spel is enkele jaren geleden door Ravensburger uitgegeven en is al in verschillende landen een groot succes geweest. Treasure island was het eerste spel van Peter Burley dat op de markt kwam. Thanks Burley Games!!!23-07-2008 om 11:25 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
22-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi op verplaatsing
SpinLi geniet uiteraard van de vakantie en het mooie weer (allez, nu toch, de vorige dagen waren beduidend minder). Doch kunnen we het spelen niet laten en snoven we met enkele spinliërs de lucht eens op in de Oostendse spellenclub "De pionne". Deze club heeft een totaal andere werking als de onze, maar is erg knus en gezellig.

De pionne is een vriendenclub van oud-chiro (ik hoop dat het geen scouts waren, maar ik dacht het niet) die maandelijks twee spellenavonden organiseren, zowel op de 1ste als de 3de vrijdag van de maand. Zij hebben gemiddeld zo'n 10 à 15 spelers per spellenavond. U kan zich dan ook wel voorstellen dat het er héél rustig aan toe gaat.

We hebben ons nog eens een keertje gewaagd aan El grande. Met dit spel begon eigenlijk héél ons avontuur in spellenland. Samen met Elfenland was dit spel het eerste in onze collectie. Ik heb belachelijk hard verloren, maar dat is maar bijzaak. We staan in ieder geval weeral met foto en al op de website van onze bevriende spellenclub uit Oostende. Bezoek even hun website : www.pionne.be en klik door op de foto's van de spellenavond van 18 juli.

22-07-2008 om 19:03 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
14-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek op de kidsspellenavond
We krijgen op onze spellenavond op 5 september bezoek van een Nederlandse uitgever van kinderspellen, nl. Opstelten Speelgoed.
Dit heb ik even van hun website geplukt :

Opstelten Speelgoed is een jong bedrijf dat spellen ontwikkelt voor kinderen in de leeftijdsfasen van 3-9 jaar en ouder. Het basisconcept is geboren uit een zoektocht naar bordspellen die al gespeeld kunnen worden door kinderen van 3-4 jaar oud, maar ook daarna nog voldoende uitdaging bieden voor het zich verder ontwikkelende kind en ook voor de ouders leuk blijven. Toen deze zoektocht niets opleverde is Sabine Opstelten zelf spelconcepten gaan opzetten die dit wel kunnen bieden. Deze spelconcepten gecombineerd met de aansprekende vormgeving van het ontwerpbureau 2DSign laten zien dat educatief, uitdagend en de fantasie prikkelend prima kunnen samen gaan in één spel.

• De spellen van Opstelten Speelgoed groeien mee met de ontwikkelingsfasen van kinderen.
• De opbouw van speelmogelijkheden in elk spel maakt dat de spellen al vroeg gespeeld kunnen worden maar ook nog leuk en uitdagend zijn voor oudere kinderen en zelfs volwassenen.
• De spellen van Opstelten Speelgoed hebben een educatief karakter. De spellen spelen in op de ontwikkeling van verschillende verstandelijke vermogens van kinderen in de leeftijdsfase van 3-9 jaar en ouder. Voorbeelden zijn de taalvaardigheid, ruimtelijk inzicht, ordenen, tellen en vergelijken.
•

Door de verschillende speelmogelijkheden die de spellen in zich bergen, leveren de spellen altijd een uitdaging op maat. Ze staan dus garant voor jaren van spelplezier!Dit zijn hun spellen :
 


14-07-2008 om 11:58 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
13-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief retroavond online

Op onze website kan u de nieuwsbrief voor de maand augustus al nalezen. Deze staat in teken van de retroavond!
Zoals u zal zien zijn er weer héél wat spellen toegevoegd aan de collectie. Veel leesplezier !

13-07-2008 om 11:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een lijstje kidsgames voor september
Een lijstje met kids-games (en zeg niet dat we er géén hebben) :

turbo taxi, enuk, primo calculino, coco razzi, pino sortino, gemaskerd bal voor de lieveheersbeestjes, skip-bo, blokus, blokus trigon, take it to the limit, ticket to ride europe, trans america, coda da vinci, cartagena, perudo, kolonisten dobbelspel, de beer is los, carcassonne, o farao, wollie bollie, hippe kippen, zooloretto, aquaretto, diamant, pueblo, block-it, café international, het goud van de farao, take it, pentago, labyrinth, oeps mis, rondomino, balance duels, UR, senet, set, knollen voor citroenen, piranha pedro, just 4 fun, gulo gulo, niagara, ave caesar, that's life, engel und bengel, scotland yard, luxor, doolhof, mollenmania, ramses II, magic hill, kai piranja, up and down, schildpaddenrace, egelrace, big brain, reis om de wereld in 80 dagen, expeditie piramide, le bloq, dammen en vallen, tayu, upturn, triominos, stixx, rolit, exago, loop-it, rummikub, wie?wat?waar?, jakkiebak kippenkak, middernacht vampierenjacht, hallo das, hazelnootridders, hands up, regenwormen, safari, spokenjacht, vrolijke biggetjes, cocotaki, holle bolle big, veel soeps, vlooiencircus, biggenbende, typo, nacht van de tovenaars, muizencarrousel, spokenwoud, spokentrap + spokenfles, geister, serendipity, ciao ciao, the language of the manitu, gogogo, haai alarm, kakkerlakkenpoker, kakkerlakkensalade, taki, beestenboel, regenboogslang, take 5, wie is de ezel, party animals, fazantenbal, halli galli, au backe, can't stop, jungle speed en ligretto.

Daarenboven komen er misschien de komende maand nog enkele bij en vergeet ik er ongetwijfeld nog die zowel speelbaar zijn voor volwassenen als de kids.

13-07-2008 om 11:44 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
11-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi speelt en test !

We kregen vandaag een leuke opdracht. Spel-maker is een nederlandse uitgever van bordspellen. Spel-maker ontwikkelt en produceert unieke bordspellen voor marketing en training. Hun spellen zijn geschikt als marketing tool en relatiegeschenk, en worden ingezet als ondersteuning bij training van managers en medewerkers. Deze uitleg vond ik op hun website :

EEN SPEL ALS MARKETING TOOL
Uw bedrijfsproces wordt op een leuke en logische manier in een spel gegoten.
Zo ontstaat een uniek spel met uw producten en diensten in de hoofdrol.
De spellen zijn volledig in uw huisstijl, met ruimte voor uw marketing slogans.

Een spel over uw bedrijf is een opvallend en origineel geschenk voor relaties en personeel. Zij spelen jarenlang in een positieve sfeer met uw producten en slogans.

EEN SPEL ALS TRAINING (SERIOUS GAMES)

Serious games zijn spellen met specifieke leerdoelen.
Gebruik een spel ter ondersteuning van een interne training.
Voor kleine en grote groepen, voor ieder niveau.

Onze methode is zeer geschikt voor het ontwikkelen van trainingsspellen, onder andere al voor LogicaCMG, Siemens, Fortis, Stichting HKZ, en het NIBUD.

U merkt dat deze uitgeverij al met grote klanten heeft samengewerkt en aan hun groei te zien, loopt alles vrij vlot voor hen. Zij hebben een nieuw spel ontwikkeld "De torens van Babylon" en zouden het appreciëren als wij als spellenclub dit spel testen en becommentariëren. Zo kunnen zij eventuele wijzigingen aanbrengen in hun spelregels en het spel voor grotere productie gaan gebruiken. Uiteraard doen wij dit met veel plezier en wij danken hen alvast voor de ondersteuning voor onze club in de vorm van hun spellen "Crazy diamond & karatino" en "De torens van Babylon".11-07-2008 om 17:08 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
09-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi besteedt ook aandacht aan de kleinere kinderen ...

Vandaag kwam er een pakketje aan voor de echt kleinere kinderen onder ons, of diegene die zich geroepen voelen om terug héél klein te zijn.

We voegen enkele spellen van Selecta spiel toe aan de collectie. Zij maken vooral spellen voor de kleuters, maar neem van mij aan dat ook de iets oudere spelers (lees : tot en met 99 jaar) hier plezier aan zullen beleven. Hopelijk kunnen we op deze manier ook mensen stimuleren om met hun gezin te komen spelen bij SpinLi.

Uiteraard is er nog héél wat meer op de markt, maar voorlopig voegen we volgende spellen toe aan de spellencollectie :

Coco Razzi, Maskenball der käfer, Primo calculino en Pino Sortino


Dank u wel : Selecta Spiel

09-07-2008 om 13:24 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aankopen deel 1
Met de opbrengsten van de vorige spellenavond kopen we steeds nieuwe spellen aan. De eerste aankoop is gebeurd bij Adriaensen in Berchem.
We voegen volgende spellen al toe. De tweede aankoop bestellen we vanuit Duitsland en zal helemaal kaderen in het "kinderspelgebeuren".

07-07-2008 om 16:26 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
06-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.League of six (QWG)
League of Six

Het is het jaar 1430. De vijand nadert de grenzen maar ook binnen de grenzen wordt er gestreden. Ondanks de strijd tegen de Hussieten bloeit de economie van Lausitz als nooit tevoren. Het is bijna 100 jaar geleden dat een groep van rijke steden zich heeft verenigd in de Zesstedenbond om hun gezamenlijke belangen te beschermen en rust en stabiliteit te bewaren in de regio.

De spelers zijn belastingophalers in de door de Hussieten geteisterde regio. Degene die zich de beste belastingophaler toont en ook de steun van de burgerij, geestelijkheid en aristocratie weet te verwerven, heeft de meeste kans om aan de zijde van koning Sigismund de toekomst van Europa te bepalen. De weg naar roem ligt voor je...een weg die je voert langs de steden van de "League of Six".

opwegnaardekoning-0001.jpg mat.jpg tegels.jpg  closeup3-0001.jpg
(bron : www.qwggames.nl)

06-07-2008 om 21:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
05-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee aankoopjes
Onze spellenkast is ondertussen wederom versterkt met twee aanwinsten.
We denken deze maanden vooral aan de kids en dat zal u binnenkort wel merken.
Het eerste spel is dan ook "Up and down", een spel van Ravensburger die in de familie van Mollenmania past.
In dit spel proberen de spelers de juiste kleur van molletjes bovenaan te krijgen. Maar let op : je moet drie molletjes omdraaien!

Het tweede spel is er ééntje voor de veelspelers, die al lang op ons lijstje stond (sinds spiel 2007) : League of Six.
Dit spel van Tsjechische makelij is nu uitgegeven door QWG (Quined White Goblin) en dus vertaald in het Nederlands.
Meer info over dit spel vindt u hier binnenkort.

05-07-2008 om 15:56 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenavond juli gepasseerd
De spellenavond van juli zit er weeral op. Het mooie weer en de vakantiegangers meegerekend was het toch een succesvolle spellenavond. Natuurlijk was er aanzienlijk minder bezoek dan onze vorige spellenavond, maar toch vonden 44 spelers hun weg naar Lindelo.

Dit zorgde ook voor héél wat meer rust in de keet en de mogelijkheid voor de helpers om volop zelf mee te spelen, dus dat vonden wij zeker positief. Er is veel gespeeld, ook de Amerikaansgetinte spellen hadden succes. (ik denk dat Yellowstone park het meeste aantrek had, deze doos is gans de avond niet dicht geweest)

Daarnaast hadden Tim en Marjolijn van Spelmagazijn nog enkele spellen bij van Smart. Deze spellen zijn voor individueel te spelen, maar ook deze spellen zorgden uiteraard voor de nodige rust en hadden toch wel wat aantrek.

Wij gaan nu een deugddoende vakantie tegemoet, ook wat SpinLi betreft. In de maand augustus rekenen we op uw medewerking. Dan is het retroavond en brengt u zelf uw spellen mee uit de oude doos. Hopelijk bent u dan ook van de partij en moest u op vakantie zijn : een héél erg fijne vakantie gewenst.

05-07-2008 om 14:15 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
04-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En ook deze staat op het lijstje ...

In de speldoos zitten 12 eieren die uit 2 helften bestaan, op elke helft kleeft een foto van een dier. verder vind je in de doos nog 4 eierkartonnetjes, 4 eierdopjes en 44 fiches (11 per kleur), deze fiches tonen dezelfde dieren als op de eieren. Het spelmateriaal is prachtig en de eieren zijn uit zacht materiaal vervaardigd, de kinderen zullen er zich geen pijn aan doen.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer zo snel mogelijk passende eierhelften te vinden en verzamel op die manier alle dieren.

Voorbereiding

Elke speler krijgt een eierdopje en alle fiches in één kleur. De spelers krijgen ook een eierkarton. De eierhelften worden omgekeerd op tafel gelegd, zodat de foto niet meer zichtbaar is. Zorg ervoor dat de eieren goed gemixt worden. De eierdoppen worden zo op tafel gezet dat alle spelers elkaars eierdop goed kunnen bereiken.

Spelverloop

Eén speler heeft het startsein, daarna zoeken alle spelers gelijke eierhelften. De eerste eierhelft wordt in de eierdop gezet. Vind je de bijhorende helft, dan mag je de helften op elkaar plaatsen en het volledige ei in je eierkarton zetten. Zit de bijhorende helft in de eierdop van een andere speler, dan mag je deze stelen. Let wel: alle spelers doen dit gelijktijdig en mogen maar één hand gebruiken. Als alle eieren gevormd zijn, eindigt de ronde.

De winnaar

Na elke ronde controleren de spelers welke dieren op hun gevormde eieren voorkomen, de bijhorende fiches worden dan omgedraaid, zodat ze gedekt zijn. Bezit je het ei met de vos, dan mag je eender welke fiche omdraaien. Bezit je een dier waarvan je de fiche reeds hebt omgedraaid, dan gebeurt er niks.
De speler die op deze manier als eerste al zijn fiches heeft kunnen omdraaien, wint.

(met dank aan spellenclub 13)

04-07-2008 om 16:56 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor deze sparen we ...

SPELMATERIAAL

De speldoos bevat 34 keldertegels, 1 kelderverdiep, 4 torens, 18 daken, 28 kaastegels en 16 muizen (4 per kleur). Het spelmateriaal is prachtig en zeer stevig. Het feit dat het stansraam gebruikt wordt als kelderverdiep is een leuke vondst, pas echter wel op dat je het niet weggooit. Het spel wegstoppen en opzetten is een beetje vervelend omdat er geen opbergvakken aanwezig zijn, het spelmateriaal moet je in de putten van het kelderverdiep stoppen en het er terug uithalen is geen sinecure.

SPELBESPREKING

Inleiding

Probeer met je muizen 4 verschillende kaassoorten te verzamelen. Pas wel op, de burcht steekt vol gevaren.

Voorbereiding

De keldertegels worden willekeurig op de putten van de kelders gelegd, daarbovenop komt het kelderverdiep. De daken worden op het kelderverdiep geplaatst. De torens horen op de hoeken van de burcht. Elke speler mag één muis in een onbezette toren plaatsen.

Spelverloop

De burcht.

Onder het kelderverdiep van de burcht liggen 33 tegels. Deze tegels bedekken de gevaarlijke putten van de kelder. Op de keldertegels staan verschillende kaassoorten afgebeeld, sommige tegels tonen niks en andere tegels bezitten dan weer een gat waardoor de muizen kunnen vallen.
Op het kelderverdiep zelf wandelen de muizen, hier en daar bezit dit verdiep een veilige plaats. Staat een muis op zo'n plaats, dan kan ze nooit in een put vallen. Helaas kan ze daar ook geen kaas vinden.
De daken worden op het kelderverdiep gelegd, muizen kunnen niet over daken lopen.
De onderste laag van de burcht met de keldertegels.

Het spel.

Tijdens zijn beurt beschikt een speler over vier actiepunten. Daarmee kan hij verschillende acties ondernemen.

 • Een dak verwijderen: een dak dat aan één van jouw muizen grenst verwijderen kost 1 punt.
 • Een muis verplaatsen doe je aan 1 punt per vakje. Er kunnen nooit twee muizen op éénzelfde vakje staan en muizen kunnen niet terug in een toren of van het spelbord lopen.
 • Een keldertegel in de burcht schuiven: op verschillende plaatsen in de burcht kan je de overgebleven keldertegel in de burcht schuiven. Zo veranderen de keldertegels van plaats en valt een andere tegel uit de burcht. Daardoor kan het gebeuren dat er muizen in een put terechtkomen en uitgeschakeld worden. Deze actie mag je maar één keer uitvoeren per beurt, ze kost 1 punt.

Op het einde van een beurt worden alle ruimtes waar er geen muizen staan terug met het bijhorende dak bedekt.

De winnaar

Als een speler erin slaagt met 2 muizen op dezelfde kaassoort te staan, dan krijgt die speler de bijhorende kaastegel. De winnaar is de speler die als eerste 4 van de 7 kaassoorten verzamelt.

(met dank aan spellenclub13)

04-07-2008 om 16:54 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen voor vanavond (4 juli)
Dit zijn de spellen voor vanavond :

- 5the avenue, puerto rico, oregon, keythedral, jamaica, anasazi, bizon, san juan, wyatt earp

- chicago poker, yellowstone park, carcassonne overzee, claim it, stephenson's rocket, ticket to ride USA 1910, magelaen, mustang

- go west, palazzo, bernini mysteries, nicht die bohne, kolonisten van catan dobbelspel, jantaris, cuba, pueblo, union pacific, way out west, turbo taxi

- trans america, aton, caribic, terra nova, hispaniola, scotland yard, caveman, san marco, engel und bengel

- batavia, enuk, blox, graenaland, siege stones, saikoro, solomons'stones, age of empires III

- mollenmania, ramses II, spokenjacht, doolhof, expeditie piramide, kai piranja, middernacht vampierenjacht, schildpaddenrace, egelrace, ave caesar

- jakkiebak kippenkak, zooloretto, loopit, rolit, exago, blokus trigon, stixx, spokentrap, perudo, diamant, holle bolle big

- doos met kaartspellen

U merkt het, het is een combinatie van kinderspellen, nieuwe spellen en Amerikaansgetinte spellen. Voor elk wat wils dus!!!

04-07-2008 om 12:18 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
03-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spielbox
Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben wederom een contractje kunnen afsluiten, ditmaal met spielbox.
Dit is een Duits spellenblad, een magazine vol recensies, waarderingen, ... van de nieuwste spellen.
Het is vooral de bedoeling dat we op deze manier up-to-date blijven en telkens onze aankopen goed kunnen overwegen.
Zij hebben ook een website waar u steeds alle nieuwtjes terugvindt. Vooral interessant is de aanloop naar spiel, waar alle standhouders worden aangekondigd en de nieuwe spellen worden voorgesteld.

Vanaf volgende spellenavonden zal u dus ook wat leesvoer hebben in de vorm van een "Spielbox".

03-07-2008 om 12:03 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
02-07-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even vooruit blikken !
Onze spellenavond van juli staat voor de deur, maar we kijken toch al een beetje vooruit naar de spellenavond van augustus. Naast het feit dat het dan retroavond is, zullen er drie mensen uit Beerse aanwezig zijn die graag een rondje Battlelore zouden spelen met drie tegen drie.

Hier alvast wat meer info over dit knappe spel van Days of wonder.

SPELMATERIAAL

De speldoos bevat - naast het spelbord, verschillende fiches en landschapstegels - een overvloed (meer dan 210) aan krijgers. Deze krijgers kunnen zowel boogschieters, grondtroepen of paardrijders zijn. Bovendien zijn er ook 3 verschillende rassen en speciale wezens aanwezig. Het spelmateriaal werd zodanig in de doos geperst, dat er reeds heel wat troepen meer dood dan levend lijken. Nadat je de figuren in heet water hebt ondergedompeld, kan je dit euvel herstellen. (Wij danken Méllon voor de tip.) Het spelmateriaal is ontegensprekelijk prachtig en van oerdegelijke kwaliteit. Grootste bewijs daarvan is het 80 bladzijden dikke spelregelboek waarin afbeeldingen, tekeningen, kleuren en duidelijke uitleg elkaar logisch afwisselen. Daarnaast vind je ook een boek met scenario's.

Een blik op het spelmateriaal.

SPELBESPREKING

Inleiding

In Battlelore worden een aantal veldslagen gestreden in een wereld vol mystiek, tovenarij, legendarische wezens, list en bedrog. Niet alleen heldhaftigheid, maar ook tactisch inzicht en toverkracht beslissen over winst en verlies. Beide spelers staan aan het hoofd van een leger. Gesteund door één of meerdere tovermeesters gaan zij het gevecht aan.

Voorbereiding

Afhankelijk van het gespeelde scenario, wordt het spelbord klaargezet. Daarbij moet rekening gehouden worden met terreinsoorten, soorten troepen, het eventueel aanwezig zijn van één of meerdere tovermeesters en het aantal bevel - en toverkaarten dat een speler mag bezitten.
Daarnaast beschikt elke speler over azes dobbelstenen en de gepaste samenvattingskaarten. Elke troep heeft een vaandeldrager. De kleur van de vlag geeft het niveau van de troep aan. Het symbool op de vlag geeft het wapen van de troep aan en de vorm van de vlag geeft aan bij welke speler de troep hoort.

Het spelbord.
een mogelijke startopstelling

Spelverloop

Bevelen geven...

In Battlelore worden bevelen gegeven aan de hand van kaarten. Op deze kaarten staat vermeld hoeveel eenheden er in actie mogen treden. De bevelkaart (command card) geeft ook aan in welke sectie die beweging moet uitgevoerd worden. Het spelbord is onderverdeeld in 3 secties; de linkervleugel, de rechtervleugel en het centrum. Naast deze gewone bevelkaarten zijn er ook tactische bevelkaarten die andere bewegingsmogelijkheden aanreiken. Na het uitspelen van de kaart geef je aan welke eenheden een bevel zullen uitvoeren. Bewegen en/of aanvallen zijn de mogelijke bevelen.

2 bevelkaarten.
command cardtactic card

...en uitvoeren.

Na het krijgen van een bevel, komen de troepen in actie. In de eerste fase bewegen de troepen, daarna wordt er gevochten.

Bewegen...
 • Alle troepen die je wenst te bewegen, moeten nu bewogen worden. Pas daarna mag je aanvallen. Je kan ook aanvallen zonder eerst te bewegen.
 • De afstand die troepen kunnen afleggen is afhankelijk van het type en het opleidingsniveau. Hoger opgeleide eenheden hebben minder bewegingsvrijheid, omdat ze een zwaardere wapenuitrusting dragen. Ruiters lopen verder dan voetvolk,...
 • Ook het terrein bepaalt de afstand van een verplaatsing. Wie in een bos terechtkomt, moet direct stoppen, hetzelfde geldt voor alle menselijke bouwwerken. Sommige velden, bijvoorbeeld water, kunnen niet betreden worden.
 • Afstanden worden altijd berekend in vakken (Hexes).
 • Troepen kunnen ook niet doorheen bevriende troepen lopen.
 • Troepen kunnen niet gesplitst of samengevoegd worden.
...en aanvallen
 • Gevechten worden één voor één afgewikkeld. De aanvaller kondigt aan waar hij wil vechten en wie zijn slachtoffer wordt. Daarna wordt gekeken of de tegenstander in het gezichtsveld van de aanvaller staat en over hoeveel dobbelstenen de aanvaller mag beschikken.
 • Alleen boogschutters kunnen vanop afstand aanvallen. Indien hun gezichtsveld niet belemmerd wordt door gebouwen, bossen of andere troepen, mogen ze de aanval uitvoeren. De afstand van waaruit ze mogen vuren is afhankelijk van het wapen. Een gewone boog kan de vijand reeds vanaf 4 velden afstand raken, een kruisboog moet vanop één veld dichter afgevuurd worden om succesvol te kunnen zijn.
 • Het aantal gevechtsdobbelstenen wordt meestal bepaald door de sterkte van de troep. Sommige terreinsoorten en kaarten kunnen dit aantal veranderen. Vanuit een bos mag slechts met 2 dobbelstenen geworpen worden bijvoorbeeld.
 • Daarna worden de dobbelstenen geworpen. Elke dobbelsteen die dezelfde kleur heeft als de vaandeldrager van de aangevallen troep levert een slachtoffer op. Dit slachtoffer wordt uit de troep verwijderd. (Er zijn drie kleuren rood, blauw en groen. Naast deze kleuren komen nog drie andere symbolen voor op de dobbelsteen; een vlag, een oranje schild met zwaard en een lore- teken.) Een schild met zwaard symbool kan afhankelijk van het wapen een extra slachtoffer opleveren.
 • Na het gevecht moeten verdedigende troepen eventueel terugtrekken. Het aantal geworpen vlagsymbolen bepaalt hoeveel vakjes de verdedigende troep achteruit moet. Indien dit niet mogelijk blijkt, verliest de troep nog een figuur.

Over moraal, terreinwinst, achtervolgen, extra gevechtsronde en terugvechten.

 • Een troep kan super gemotiveerd (bold), normaal (normal) of bang (frightened) zijn. Een troep die 'bold' is mag één geworpen vlag negeren. Een troep die bang is moet twee vakjes per geworpen vlag terugtrekken. Dwergen zijn van nature bold, terwijl Goblins van nature bang zijn. Troepen die langs twee zijden geflankeerd zijn door bevriende troepen zijn ook bold. Troepen die zich op vestigingsmuren (ramparts) bevinden zijn ook bold. Troepen kunnen dus ook dubbel of driedubbel bold zijn en zodoende meerdere vlagen negeren. Bijvoorbeeld dwergen op een rampart die door twee andere troepen gesteund worden, kunnen tot 3 vlaggen negeren.
 • Indien de aanvaller erin slaagt de verdedigende troep terug te dringen of te vernietigen, mag de aanvaller het vakje waarop de verdedigende troep zich bevond, innemen. Als de aanvaller een ruiter is, dan mag hij daarna nog één extra vakje bewegen. Deze beweging wordt achtervolgen genoemd. Na een achtervolging mag een ruiter een extra aanval uitvoeren. Na die tweede aanval mag nog terreinwinst geboekt worden, achtervolgen is verboden.
 • Verdedigende troepen die bold zijn, en niet moeten terugtrekken, mogen terugvechten.

Uitgebreid battlelore of verschillende rassen, wezens en tovenarij.

Om de ware kracht van Battlelore te ontdekken, moet je spelen met de uitgebreide spelregels. 'Lore' staat immers voor dat wat Battlelore 'Battlelore' maakt, namelijk toverkracht. Battlelore opent een wereld vol mythische figuren zoals de earthelemental en de giant spider waarin duistere figuren zoals wizards, thiefs en clerics samen strijden met Dwergen, Mensen of Goblins.

Rassen
 • In de basisdoos zitten enkele dwergen en hoblins. Dwergen zijn van nature bold waardoor de kans dat ze terugvechten groter wordt.
 • Goblins mogen zich in de strijd werpen. Dit doen ze door een troep aan te vallen die zich maximaal op twee vakjes afstand bevindt. Goblins zijn van nature bang en moeten per vlag 2 vakjes terugtrekken. Bovendien kunnen ze door paniek een extra figuur verliezen. Per teruggetrokken veld gooit de aanvaller één dobbelsteen. Elke dobbelsteen waarvan de kleur overeenkomt met de vlaggenkleur van de weggelopen troep zorgt voor een slachtoffer.
 • In volgende uitbreidingen zullen nog meer rassen aan het spel toegevoegd worden.
Wezens
 • Een wezen vormt op zichzelf een troep. Wezens beschikken naast een gewone aanval ook over magische aanvallen. Deze aanvallen kunnen ontketend worden nadat een wezen voldoende toverkracht heeft verzameld. Deze toverkracht wordt verzameld aan de hand van gedobbelde lore-tekens en wordt bijgehouden aan de hand van lore-fiches (tokens).
 • Wezens kunnen ten koste van 3 lore een bevel krijgen, ook al bevinden ze zich niet in de sectie van de bevelkaart.
 • Wezens kunnen alleen door 'critical hits' gedood worden. Na de eerste worp van de aanvaller moet elke dobbelsteen die een slachtoffer veroorzaakt opnieuw gegooid worden. Alleen als nu de kleur van de vlag van het wezen gegooid wordt, betekent dit het einde van het wezen.
 • Wezens zijn altijd bold, kunnen steun geven maar nooit ontvangen.
 • Als een wezen toch moet terugtrekken maar bevriende troepen de weg blokkeren, dan zal het wezen slachtoffers maken voor elk vakje dat het niet kan terugtrekken bij elke bevriende aangrenzende troep, dit wordt trampling genoemd.
 • De basisversie bevat één wezen, namelijk de Giant Spider. Het spreekt voor zich dat er nog meerdere wezens beschikbaar zijn.
Lore en toverkracht
 • Voor elk gegooid lore symbool mag de speler één lorefiche nemen. Deze fiches kan hij later gebruiken om te toveren. Dit wordt gedaan aan de hand van toverkaarten of Lore Cards. Spelers kunnen spelen met één enkele tovenaar of ze kunnen een raad van verschillende meesters samenstellen. De zogenaamde War Council. Dit alles wordt bijgehouden door tokens op een War Council Sheet
 • De dief, de tovenaar, de krijger, de geestelijke en de bevelhebber kunnen in de War Council zetelen. Elke meester heeft zijn eigen spreuken en specialiteiten die aan de hand van toverkaarten worden voorgesteld. Bovendien kunnen deze heren over verschillende levels beschikken. Hun level bepaalt de kracht van de spreuken die ze op de vijand kunnen loslaten.
 • De bevelhebber (Commander) bepaalt het aantal bevelkaarten waarmee je mag spelen (command cards). Het level van de hoogste meester in de raad bepaalt het aantal toverkaarten waarmee je mag spelen.
 • Meesters kunnen ook spreuken van andere personen uitspreken maar dit kost ze extra toverkracht en deze spreuken worden altijd als level 1 spreuken gewaardeerd.
 • Na het trekken van een nieuwe bevelkaart, wordt ook de toverkracht bijgevuld. De speler kiest ofwel 2 lore, ofwel 1 toverkaart en 1 lore, ofwel 2 toverkaarten waarvan hij er één mag houden.

War Council Sheet.
War Council Sheet

De winnaar

Elke troep bestaat uit 3 of 4 figuren. (Tenzij de troep uit een wezen bestaat!) Een lid van die troep draagt een vaandel. Na een succesvolle aanval worden één of meerdere figuren verwijderd. De laatste figuur die verwijderd wordt is de vaandeldrager. Deze figuur wordt dan op het spelbord bij de tegenstander geplaatst en geldt als één overwinningspunt. Meestal wordt gestreden tot een bepaald aantal overwinningspunten.
Het kan ook zijn dat er gestreden wordt voor het bezit van één of meerdere gebouwen.

(met dank aan spellenclub13)

02-07-2008 om 20:56 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen aanvragen
Beste SpinLiërs,


onze spellenavond van juli komt stilaan dichterbij. Zoals reeds gezegd zullen de spellen met een Amerikaans tintje sowieso te spelen zijn en uiteraard brengen we ook weer voldoende materiaal mee voor de kids, maar wenst u een ander spel te spelen, vergeet dit dan zeker niet aan te vragen. U kan dit simpelweg doen door op het vraagteken links op deze pagina te klikken. De bewuste spellen aan te vinken, uw naam en mailadres even op te geven en het door te sturen door op "submit form" te klikken. U komt op een andere bladzijde waar het bericht wordt gegeven dat alles wordt doorgestuurd. Als dit klaar is, klikt u gewoon op continue en komt u op uw favoriete webstek terecht. 

02-07-2008 om 09:36 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!