IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
31-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Enkele releases

logo ffg

 

Fantasy Flight Games doet waar het goed in is, en dat is uitbreidingen uitbrengen. In juni mag u volgende spellen verwachten :

- A game of thrones : het kaartspel - The isle of ravens
- Arkham horror : The curse of the dark pharaoh (herziene editie)
- Call of Cthulhu : het kaartspel - That which consumes
- Chaos in the old world : the horned rat (zoals u hier reeds kon lezen)
- Dust tactics : Light assault walker
- Dust tactics : Light panzer walker
- Dust tactics : Operation "Seelöwe!"
- The lord of the rings : het kaartspel - Conflict at the carrock
- Twilight imperium : Shards of the throne
- Warhammer : Invasion - Legends
- Warhammer : Invasion - The eclipse of hope

 

logo pegasus

Pegasus komt dan weer stilaan op de proppen met de aangekondigde spellen uit Essen. Hun duitstalige versie van Piraten en kooplui (Korsaren der karibik), Mondo, Duckmento, Pastiche en Strasbourg.

Van deze laatste zijn de spelregels overigens op hun website gepubliceerd en klaar om te downloaden.

 

 


31-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
30-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smartgames : on the road

We zijn al langere tijd fan van Smartgames. Ze kunnen uw kinderen, maar ook uw vrouw voor langere tijd stilhouden en dat doen ze nu binnenkort ook tijdens een lange autorit (bv. naar Essen). Ze zullen 3 reisspellen op de markt brengen, waarvan het spelconcept nog steeds dezelfde zal blijven, nl. puzzelen met plastic stukken en diverse opdrachten op kaarten. Al deze spellen staan genoteerd met een leeftijd van 5+, maar ook de volwassenen zullen weer hun handen vol hebben met de moeilijkere opdrachten. 3 andere spellen zijn thematische varianten van de klassieke tangrammen, je moet de opdracht uitvoeren en de afgebeelde persoon, zaak, dier, ... namaken.

smartsmartsmart

smart

30-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
29-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speloverzicht Olympus (Stratelibri)

Dit spel staat op het programma voor onze spellenavond van vrijdag. Aangezien ik het zelf nog niet heb kunnen spelen, heb ik alvast de spelregels doorgenomen en een overzichtje opgemaakt, zodat we direct aan de slag kunnen. Indien u het spel niet kent, gaat dit u dan ook niet al te veel zeggen. Heeft u het spel wel thuis staan, dan kan u dit documentje zeker toevoegen aan de speeldoos.

Hopelijk komt het vrijdag tot een eerste potje en dan zal ik trachten in de loop van volgende week een spelbespreking te schrijven.

(Edit : de bijlage heb ik moeten verwijderen aangezien dit blijkbaar fouten gaf bij Internet Explorer. Indien u toch nog graag het documentje heeft, dan hoor ik het graag. Ik zal het ook op bgg plaatsen. Ondertussen heb ik ook het spel één keer kunnen spelen, een bespreking maak ik één van de volgende wel)

29-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
28-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chaos in the old world : the horned rat

chaos

Chaos in the old world was één van de eerste aanrakingen met eurospellen van FFG. Het bleek direct een succes en ook wij waren enthousiast over dit spel. Het combineert een herkenbare gameplay met de leuke, fijne miniaturen van hoogstaande kwaliteit (wat we gewoon zijn van FFG). Het is een opstapje naar ander werk van deze uitgeverij. Bovendien heb je met dit spel echt wel een volwassen spel in huis, je laat je kinderen normaal toch niet echt op een aan-haken-gespannen mensenhuid spelen.

In "The horned rat" wordt er een nieuw volk toegevoegd aan het spel, ook weer met z'n eigen mogelijkheden en overwinningsvoorwaarden. Daarnaast komen er ook de nodige chaos-, upgrade- en oldworldkaarten en een extra overwinningsdial.

chaos

Chaoschaos

Titel : Chaos in the old world : the horned rat

Uitgeverij : FFG

Aantal spelers : 3-5

Leeftijd : 12+

Tijdsduur : 120 min.

Beschikbaar lente 2011 (eind april volgens de laatste geruchten, maar ze moeten natuurlijk nog tot in Europa geraken)

28-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
27-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olympos

olympos

In de loop van de week kondigden we al een spel aan van deze uitgever. Ystari kan dan misschien hun tradities wel laten vallen voor een kaartspelletje, maar voor hun big-box-games houden ze deze toch netjes aan. Olympos belooft een zeer sterk spel te worden. De release is al enkele keren uitgesteld omdat men niet 100% tevreden was van de artwork, materiaal en andere kleine details, maar dat is enkel voor ons eigen goed.

De auteur van Olympos is zeker geen onbekende, de Belg (jaja, nogmaals, wij zijn goed bezig) Philippe Keyaerts probeert z'n EVO en Smallworld te overtreffen met dit spel. Olympos is weer een spel waarbij je een beschaving probeert op te bouwen en zo hebben we er de afgelopen tijd wel wat gehad : Civilization the boardgame (what's in the name?), 7 Wonders (strak, snel een beschaving opbouwen met kaarten) en het iets oudere Ursuppe (waarbij de volkeren zijn vervangen door amoeben) zijn er enkele.

Qua spelsysteem zal het tijdmechanisme dat we kennen van Theben worden gehanteerd. Acties ondernemen kosten tijd. U zal proberen overwinningspunten te scoren door te bewegen, te vechten, grondstoffen te verzamelen, religie uit te breiden, ...) Je zou ook een extra beurt kunnen spelen, mits het opgeven van overwinningspunten. Meer info omtrent het spel zal u zeker hier bij ons te weten komen, zo gauw we het spel in ons bezit hebben.

Het wordt er in ieder geval ééntje om naar uit te kijken.

olympos 2       olympos 3

Titel : Olympos

Auteur : Philippe Keyaerts

Uitgeverij : Ystari

Aantal spelers : 3-5

Leeftijd : 10+

Speelduur : 90 min.

Beschikbaar vanaf eind april

27-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
26-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heet hangijzer 1 : De Gouden Ludo

In de reeks "hete hangijzers" ga ik even dieper in op enkele zaken waarbij ik mij vragen stel, die ik wil aanklagen en misschien met wat geluk kan rechtzetten of veranderen. Zeker nu we volle bak in de vastentijd zijn, is het misschien wel het ideale moment om eens te bezinnen en na te denken over hoe het verder moet.

Ons eerste hete hangijzer is de Gouden Ludo. De Belgische spellenprijs ingericht door Forumfederatie en gekoppeld aan hun fantastische evenement "Spel". U kreeg hierover ook al de nodige info op onze blog. Zowel bij het kiezen tussen de genomineerden, als bij de uitslag waren wij van SpinLi hartelijk uitgenodigd en dat doet ons enorm veel plezier.

Ik had die bewuste avond ook het geluk om even met de organisatie te kunnen praten over deze spellenprijs en dit bracht toch wel enkele verhelderende zaken aan het licht. Ik kon hen volgen in het feit dat er vanuit de media te weinig aandacht werd besteed aan hun evenement, ondanks alle verwittigde pers kwam er eigenlijk niemand opdagen. Een klein artikeltje over de beurs kon je nadien wel vinden, maar blijkbaar is het voor onze hobby nog steeds moeilijk om een plaatsje te veroveren in het hart van het grote publiek. Zéér jammer vinden wij dat, want ook wij doen ons best om mensen aan te zetten om te spelen ... of om het bordspel toch op z'n minst een kans te geven. Getuige dat er toch ook héél wat mensen achter ons staan, was dan weer wel te zien op de beurs die elk jaar naar nieuwe hoogtes groeit.

Maar we moeten eerlijk blijven, het aantal "geeks" blijft toch beperkt. Heeft u ook niet het gevoel dat u, één van onze lezers, ook één van de mensen was op de beurs, die ook misschien in Essen was, die ook een bezoek brengt aan één of meerdere spellenclubs, die lid is van bordspelplaza, die eventueel ook andere sites zoals TricTrac, Cliquenabend, Boardgamegeek en andere De tafel plakt's bezoekt? We zitten nu éénmaal in een zeer klein wereld, beschermd in die zachte cocon van het spel. Is daar iets mis mee? Helemaal niet, ik voel mij er in ieder geval veilig in. Moet deze bel doorprikt worden? Neen, zeker niet, maar het is toch altijd fijn om nieuwe zieltjes te winnen, ... want zo gaat dat nu éénmaal.

Na deze belachelijk lange gedachtengang kom ik dan ook eindelijk aan hetgene waar ik eigenlijk naartoe wilde, nl. de Gouden Ludo 2011. Tijdens ons gesprek dit jaar liet ik me ontvallen dat deze prijs al gereserveerd was voor volgend jaar. 7 Wonders is in mijn ogen de grootste kanshebber. Waarom? Ten eerste omdat het een belgisch product is (en we moeten eerlijk zijn, we deden het in Essen niet slecht en een beetje chauvinisme is nooit weg), daarnaast omdat het gewoon fantastisch leuk is, een "uniek" spelconcept met zich meedraagt (hoewel het woord uniek misschien niet goed gekozen is aangezien we het allemaal toch al wel eens een keertje gezien hebben), omdat het prachtige kaarten zijn, omdat je er tot 7 spelers mee gelukkig kan maken en omdat de speelduur sowieso, onafhankelijk van het aantal spelers, rond het halfuur draait (dus voldoende tijd voor een herspeelbeurt omdat u verloor, omdat u het fantastisch leuk vond, maar het is ook nog te doen qua tijd als u er misschien net "niets" aan vond).

Groot was dan ook mijn ontgoocheling toen ik te horen kreeg dat 7 Wonders zelfs niet genomineerd zou kunnen worden, aangezien het geen "nederlandstalig" spel is. Ik kwam natuurlijk uit de lucht gevallen, want waar zou er in godsnaam taalgebruik nodig zijn in dit spel. Een zeer flauw excuus zijn de namen van de kaarten, die doen er zelfs niet toe, of er nu baths of baden zou staan, dat maakt mij (en héél spelend Vlaanderen en ver daarbuiten) geen fluit uit. Qua gameplay doet tekst helemaal niet terzake, want het is de iconografie die je moet kunnen lezen. Waar ik me wel in kan vinden, is de schande dat een Belgische uitgever geen nederlandstalige spelregels toevoegt, een kleine moeite lijkt ons, zeker omdat de nederlandstalige spelregels op hun website te downloaden zijn. Maar is dat niet iets, waar wij Vlamingen al zeer lang mee moeten leren leven in ons landje. Communautaire problemen zou ik liefst niet krijgen in spellenland, dus Forumfederatie, pas alsjeblieft die kleine regeltjes in jullie reglement aan en ... Repos productions, druk aub een duizend exemplaren van die handleiding af en voeg ze toe aan jullie fantastische spel.

(meer info ivm 7 Wonders vindt u hier : http://www.bloggen.be/speleninlille/archief.php?ID=926912)

Daarnaast ook nog een warme oproep en een wijzende vinger naar mijn collega spellenclubs. Denk aub na voor je een Gouden Ludo kiest. Hoogspanning won in 2010 de prijs (in mijn ogen onverdiend, maar dat kon u al lezen), maar ik vraag mij af hoe dikwijls dit spel uit de kast is gekomen, bij die arme bezoekers die toch maar het "Spel van het jaar" meenemen, omdat het toch wel goed zal zijn. Een spel van 2 à 3 uur wordt in de gemiddelde huiskamer in Vlaanderen volgens mij niet gesmaakt, heeft u daar al eens aan gedacht? Kiezen we niet beter voor een deftig familiespel, zodat het spel tenminste geen stof staat te vangen in al die kasten? Een spel dat vlot speelt, dat mooi oogt ... en vooral dat snel speelt : 7 Wonders bijvoorbeeld. 

Pas op, ook ik heb nu wel één grote bedenking hierbij, nl. de spelregels van 7 wonders zijn voor de leken onder ons niet eenvoudig om te lezen en zeker al niet om uit te leggen, maar eens je een partijtje achter de kiezen hebt, dan kent het spel ook weer geen al te grote geheimen meer. Dus ik zou zeggen : installeer in die grote zaal van Den Boomgaard een tafel of 5 met dit spel. Dat wil zeggen 35 spelers spelen constant dit spel, vermenigvuldig dit met het aantal halve uren dat de beurs loopt, ofte 16,5 uur, dit brengt het totaal op 577 spelers. Ervan uitgaande dat die het spel zo goed als allemaal gaan smaken, zorgt dit voor een fijne verkoop, en een nog fijner gevoel bij ondergetekende, aangezien hij dan weet dat we het perfecte spel op een correcte manier hebben gepromoot.

26-03-2011 om 08:44 geschreven door SpinLi  


Categorie:Hete hangijzers
>> Reageer (2)
25-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 2011/4
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Volgende week vrijdag, 1 april, is het weer spellenavond. U wordt dan ook weer vriendelijk uitgenodigd om mee te komen spelen in de cafetaria van rusthuis Lindelo in Lille vanaf 19.00 uur. Ik voeg bij deze ook de nieuwsbrief toe. (erop klikken om te vergroten).

25-03-2011 om 12:30 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trollhalla

Trollhalla

Proloog :

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar het was het zeker waard. Trollhalla is zo'n typisch familiespel waarbij je toch het nodige geluk nodig hebt om te winnen, maar dat niet ten onder gaat aan willekeur. Elke speler speelt een trollenfamilie en tracht de meest kostbare schatten op de eilanden te gaan plunderen. De speler die het meeste plundert, scoort het meeste punten en wint het spel.

Materiaal :

Voor uw kostbare eurootjes, krijgt u het betere Amerikaanse artwork, naar mijn bescheiden mening. Oké, de kleurtjes zijn aanvankelijk wel wat druk, maar eens wat gewenning achter de rug, is het best allemaal te appreciëren.Het speelbord is stevig, duidelijk en zonder al te veel franjes. Elke speler krijgt een eigen spelersbord, een overzichtskaart en 16 trolfiches. Daarnaast is er een zakje met 63 plunderfiches, 36 weerkaarten, 12 weertegels (voor een variant qua beginopstelling), 16 hoofdtrolfiches, 3 boten (die over het speelbord varen) en één speciale dobbelsteen.

Trollhalla 2

Spelverloop :

In een beurt plaatst een speler twee van z'n trolfiches op het bord, tijdens z'n beurt kan hij optioneel weerkaarten uitspelen en z'n beurt rond hij af door met de dobbelsteen te gooien en de actie uit te voeren met de overeenkomstige boot.

1) Trolfiches plaatsen : een tol moet in een boot plaatsnemen of gaan scouten op zee :                                                  

- in een boot : neem de meest linkse vrije plaats in, geen twee trollen van dezelfde kleur naast elkaar

- scouten op zee : je legt je trol op een zeeroute en ontvangt de overeenkomstige weerkaart (donderwolk, windwolk of zon), ook hier mogen er geen twee dezelfde trollen op elkaar

2) Spelen van kaarten : dit mag tijdens de ganse beurt, voor-na-tijdens het plaatsen van de trolfiches. Om de acties van de kaarten uit te voeren, dien je twee dezelfde weerkaarten af te geven. Je mag elke weeractie slechts éénmaal in je beurt uitvoeren.

- zonactie : onmiddellijk een derde trolfiche plaatsen

- windactie : een boot 180° omdraaien, zodat de zitvolgorde van de trollen wijzigt

- stormactie : een stapel scoutfiches van het spelbord wegnemen en terugbezorgen aan de spelers

3) Dobbelsteen gooien en overeenkomstige actie met de gegooide boot uitvoeren, er zijn drie mogelijkheden :

- de boot zit niet vol : er wordt een hoofdtrol aan de boot toegevoegd

- de boot zit vol, vaart dus uit, maar er is een gelijke stand inzake de scoutfiches rond de boot : de speler legt een hoofdtrol op een zeeroute

- de boot zit vol, vaart dus uit en er is een zeeroute met een meerderheid aan scoutfiches : de boot vaart naar het bewuste eiland, de trollen stappen in volgorde (voor naar achter) uit en plunderen de overeenkomstige fiche weg. De scoutfiches worden op de hoofdtroltrack gelegd

Trollhalla 3

De spelers plaatsen hun gewonnen fiches op hun eigen boot. Zo gauw ze er drie (bij 4 spelers, of vier bij 3 spelers) hebben verzameld, leggen ze een trolfiche op de bonus (op het spelbord). Indien er een andere speler meer verzamelt, neemt hij de bonuspunten over. De eerste twee spelers die alle kleuren een keertje verzamelen, krijgen ook respectievelijk 10 en 5 bonuspunten.

Er is één speciale fiche, nl. de geit, als je er zo ééntje wint, dien je een fiche af te geven (van je hoogste stapel, je kan door deze manier je bonus verliezen). Indien de hoofdtroltrack vol ligt met trolfiches, worden de plunderingen van de hoofdtrol in volgorde (hoeveelheid aanwezigheden) verdeelt onder de aanwezige trollen.

Zo gauw een eiland niet meer met fiches kan worden aangevuld, eindigt het spel onmiddellijk en tellen de spelers hun punten : voor elke fiche apart (bv. geit = 1 punt; stier = 6 punten) en hun bonuspunten. Ze verliezen nog 1 punt voor elke niet gebruikte kaart. De speler met de meeste punt, wint.

Conclusie :

Trollhalla is misschien net ietsje te duur voor wat het spel is, voor zo'n € 35 à €40 verwacht je misschien iets meer. Daarnaast moet ik wel onmiddellijk toevoegen dat dit zo'n spel is dat me wel aanspreekt. Het is een familiespel in de goede zin van het woord. Je hebt wat geluk nodig dat jouw boot op het juiste moment naar het juiste eiland vaart. Daarnaast komt het erop neer dat je gewoon goed plant en een strategie probeert aan te houden, hoewel je er moet mee rekening houden dat de speler die voor je zit, wel eens een serieuze streep door de rekening kan zetten. Een minpuntje is dan ook dat je niets kan plannen als je niet aan de beurt bent, je moet je beurt netjes afwachten. Maar aangezien een beurt helemaal niet lang hoeft te duren (2 fiches leggen en een dobbelsteen gooien), valt dit erg goed mee. Het spel is eenvoudig om uit te leggen en speelt ook zeer vlot. De verschillende zeeroutes in het oog houden is aanvankelijk wel even wennen. Vaart een boot nu wel of niet uit? Gewoon even kijken welke zeewegen vrij zijn (diegene die geblokkeerd worden door andere boten, tellen al niet mee) en de stapel scoutfiches vergelijken. Thematisch zijn de trollen wel tof, maar het hadden net zo goed vikings, muilezels of troetelbeertjes kunnen zijn. De weerkaarten zorgen wel voor een welgekomen afwisseling om het spel eens op z'n kop te zetten. Moet je dit spel aanschaffen? Ik zou zeggen, probeer het een keertje en beslis gewoon daarna of het iets voor jou is.

Trollhalla 4

Titel : Trollhalla

Auteur : Alf Seegert

Uitgeverij : Z-man games

Aantal spelers : 2-4

Speelduur : 45 - 75 min.

Leeftijd : 8+

25-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (4)
24-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ghost stories : Black secret

Ghost stories : black secret        Ghost stories : black secret 2

Na "white moon" en enkele varianten online verschijnt er eind dit jaar een nieuwe uitbreiding van het populaire spel Ghost stories. Ook nu weer zal Repos productions de productie in handen nemen. Antoine Bauza, de auteur (ook van 7 Wonders) legt in volgend fragment (in het Frans) uit wat u allemaal kan verwachten. (klik op onderstaande afbeelding)

Ghost stories

In het basisspel kan u trouwens kennis maken met een coöperatief spel waar het zéér moeilijk is om te winnen van een hoop papier en karton. Mij is het persoonlijk nog nooit gelukt het spel te winnen, maar dit zal waarschijnlijk eerder aan mijn capaciteiten liggen.

Titel : Ghost stories : black secret (uitbreiding)

Auteur : Antoine Bauza

Uitgeverij : Repos productions

Aantal spelers : 2-5

Leeftijd : 12+

Speelduur : 90 min.

24-03-2011 om 17:31 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Yggdrasil

yggdrasil

Proloog :

Yggdrasil werd aangekondigd als spel van de maand tijdens onze spellenavond van maart. In de  aanloop naar de spellenavond hebben we dit spel dan ook even voor u getest en ... goed bevonden. Ondanks de kleine foutjes die we maakten, deze zullen worden rechtgezet bij een volgende partij, hadden we het gevoel dat dit spel zeer goed uitgebalanceerd was. Het blijft spannend tot het einde en dit zorgt ervoor dat je het zeker terug wil spelen.

Yggdrasil is niet zo maar een zoveelste coöperatief spel in de rij. Dit genre van spellen is eigenlijk niet meer weg te denken, en dat vinden wij niet erg. Wil u dus alleen winnen, een fantastisch tactisch meesterplan uitvoeren om alzo uw mede"spelers" te vermorzelen, dan is dit spel niets voor u. Hier gaat u de strijd aan met nog lelijkere monsters, dan dat er gemiddeld rond uw tafel zitten, met ronkende namen als Nidhögg, Surt, Jörmungand, Fenrir, Hel en Loki.

Het doel van het spel is overleven, ervoor zorgen dat de vijandkaarten zijn uitgeput vooraleer er één van volgende situaties zich voordoen : er bevinden zich 5 vijanden voorbij de muur van Asgaard, 3 vijanden voorbij de poort van Walhalla of 1 vijand die in het verblijf van Odin geraakt.

Yggdrasil 2

Materiaal :

Het spelmateriaal is fantastisch mooi vormgegeven, met illustraties van Pierô (zoals u hierboven ziet).Naast het prachtige speelbord zijn er 42 vijandkaarten, 16 ijsreuzenkaarten, 18 artefactkaarten (wapens), 4 stoffen zakken (die de eilanden vertegenwoordigen waar je vikings kan ronselen om te vechten), 6 godfiches (voor elke speler één met een speciale functie, in de pre-orderversie die ik had, zat er zelfs een extra 7de god), 47 vikingsfiches, 42 vuurreuzen (puin), 1 vanenfiche, 6 vijandfiches, 6 ontoegankelijke wereld markers (worden ingezet als een ijsreus een bepaalde actie uitsluit), 1 dobbelsteen en 8 elfen

Spelverloop :

Op het spelbord is er héél wat aan de gang, alle acties staan hier mooi afgebeeld, dus zo gauw u weet welke opties u heeft, dan is het al snel duidelijk. Er zijn 9 (!) mogelijke acties waaruit u kan kiezen, en u zal deze echt wel goed moeten gebruiken om tegen het kwaad te weerstaan. Hoe ziet een spelbeurt er dan eigenlijk uit ?

- een vijandkaart trekken : de overéénkomstige vijand één plaats verschuiven in Yggdrasil (boom) en de overeenkomstige kracht van de vijand laten plaatsvinden (en die zijn niet voor te lachen)

- 3 verschillende acties uitvoeren uit de negen mogelijkheden, die ik even voor uw opsom :

1) Midgaard : walkuren verzetten (deze geeft aan op welk eiland je manschappen kan aantrekken) of manschappen aantrekken (dit doe je door 3 fiches te trekken uit het overeenkomstige zakje) Dit systeem komt overeen met het zoeken naar schatten in het spel Thebes, je kan ook "puin" trekken, deze worden nadien terug in het zakje gestoken. De verschillende zakken hebben bovendien een verschillende verdeling tussen manschappen en "puin".

2) Smederij van de dwergen : verkrijg een wapen van niveau 1 of doe een upgrade naar een wapen van niveau 2 (en nadien eventueel nog naar 3), dit helpt bij het bekampen van de vijanden

3) Verblijf van de elfen : neem een elf uit het elfenverblijf (deze kan je na een gevecht inzetten om het laken alsnog naar je toe te halen)

4) Wereld der duisternis : neem, geef of wissel elfen en vikings (manschappen) met één andere speler

5) Domein der doden : voeg 5 manschappen toe aan een zakje naar keuze

6) Rijk van het vuur : neem 5 fiches uit een zak naar keuze en leg het "puin" in het rijk van het vuur, de vikings gaan gewoon terug in de zak

7) Ijsvestiging : hier kan je vechten tegen de reuzen, die in de loop van het spel bepaalde acties kunnen uitsluiten, bovendien krijg je een extraatje als je vier reuzen van dezelfde familie hebt verslagen (neem 15 vikings uit het domein der doden, trek de volgende drie ronden geen vijandkaarten, plaats één vijand drie vakjes terug, plaats 3 vijanden elk één plaatsje terug)

8) Gewijde aarde : plaats de Vanenfiche één plaatsje verder of gebruik de actie waar de fiche staat en zet ze terug aan het begin van de track (acties : verplaats walkuren, neem twee vikings, herschik de 6 bovenste vijandkaarten, dring één vijand één plaatsje terug, leg een reuzenkaart naar keuze af zonder te vechten)

9) Asgaard : bevecht de vijanden : kies eerst hoeveel vikings je wil inzetten, gooi de dobbelsteen en tel dan het aantal vikings, gegooide hamers, eventueel wapen en eventuele gevechtsbonus van Thor op. Scoor je evenveel of meer dan de sterkte van de vijand, dan dring je hem één plaatsje terug. Haal je minder, dan kan je het verschil nog bijpassen met elfen. Lukt dit niet, dan gebeurt er niets. De vikings en gebruikte elfen worden afgelegd op het speelbord.

De speciale acties van de vijanden en de verschillende goden ga ik hier niet opsommen, maar die kan u best vergelijken met wat u ook aantreft bij Pandemie, Het verboden eiland en andere Shadows over Camelots en Battlestar Galactica's.

Conclusie :

Yggdrasil is een zeer mooi spel, thematisch klopt het plaatje en als je fan bent van de Noorse goden en hun sagen en legenden, dan geeft dat dit spel een extra meerwaarde. De uitgever heeft trouwens een volledige site gewijd aan de verhalen achter het spel (indien interesse, zeker eens bezoeken).

Als u houdt van een coöperatief spel met pit, zoals Ghost stories, dan is dit zeker een evenwaardig alternatief. U kan de moeilijkheidsgraad bovendien ook aanpassen, want er zijn 10 speciale kaarten extra toegevoegd die het spel nog dat tikkeltje zwaarder zullen maken.

Groot pluspunt is de balans in het spel, waar je bij "het verboden eiland" bij wijze van spreken na één beurt al verloren kan zijn, blijft dit spel redelijk goed in evenwicht. Je hebt steeds het gevoel dat je kan winnen, pas naar het einde van het spel, wordt het echt alle hens aan dek.

Het materiaal is van prima kwaliteit en prachtig vormgegeven. Enkel de zakjes waaruit je de fiches moet trekken, vind ik een miskleun. Daar de prijzen voor textiel blijkbaar de hoogte waren ingegaan had de uitgeverij in laatste instantie beslist om de mooie zakjes met koordjes te veranderen in lage, open zakjes. Je fiches daarin opbergen is onmogelijk. Grabbelen is ook niet hetzelfde, want als  je eerlijk wil spelen, mag je zeker niet naar het zakje kijken. De eerlijkheid gebiedt me wel te zeggen dat ze handig zijn, aangezien er héél wat wordt afgegrabbeld, fiches bijstopt en eruit gehaald, dus dat maakt het dan weer ietsje makkelijker. Een extra futuliteit is een drukfout in de Nederlandse spelregels, waarin staat dat je 7 ontoegankelijke wereld markers moet hebben. Erg is het niet, maar als je je spel aan het uitpakken bent, en je hebt de indruk dat er iets ontbreekt, dan is het niet fijn. Een mailtje van de uitgever stelt je dan ook wel gerust, dat het er maar 6 moeten zijn.

 

Titel : Yggdrasil

Auteur : Cédric Lefebvre & Fabrice Rabelling

Uitgeverij : Ludonaute

Aantal spelers : 1-6

Speelduur : 90 min.

Leeftijd : 13+

Spelregels

Website

24-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
23-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelbesprekingen

Lieve bloglezers,

Na onze quiz en onze "spellen in beeld" merk ik dat er vraag is naar spelbesprekingen.Vorig jaar heb ik het huzarenstukje neergezet door elke dag een bespreking te plaatsen. Dat ben ik niet meer van zin, aangezien ik daar de tijd en de energie jammerlijk genoeg niet voor heb op dit ogenblik. Bovendien wil ik me véél meer gaan bezighouden met het spelen zelf.

Vandaar dat ik heb besloten om alles een beetje te gaan mixen. Onze blog zal voortaan een mengelmoes worden van spelbesprekingen, korte speelsessies, in-game-foto's, nieuwtjes, ...Het zou dus ook wel eens best kunnen dat er een dagje niets verschijnt op de blog, moest dit een teleurstelling zijn, mijn excuses, ik zal het de dag erna proberen goed te maken met wat extra kwaliteit.

Hopelijk blijft u dus zeker van de partij en mocht u een aanvraag willen doen omtrent een spel, dan hoor ik het graag.

Een duwtje in de rug, een schouderklopje, een opmerking of een reactie is ook altijd fijn, dus als u zin heeft om wat commentaar achter te laten, doe dat dan gerust.

 

Arne

23-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (3)
22-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oz

Het lijkt dat Ystari met de tradities gaat breken. In de loop van april zou er een nieuw spel van deze uitgeverij verschijnen met een titel zonder een "Y".  Naast de stijlbreuk wat de titels betreft, wijken ze ook uit wat de gameplay betreft, Oz zal een klein, eenvoudig kaartspel worden. Oz is een spel van Emanuele Ornella (de auteur van Assyria).

Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf 10 jaar. Op het eerste zicht zal er wel wat tekst op de kaarten staan, maar doen deze weinig terzake in het spel. De spelers moeten in elke ronde een rij met kaarten kiezen die ze op handen nemen. Indien hij een verhaalkaart trekt, legt hij deze voor zich neer. Bij een vijfde verhaalkaart worden ze één voor één afgelegd. Door de juiste kaarten te verzamelen overéénkomstig met de verhaalkaarten scoor je punten. Veel meer info hebben we momenteel niet, maar ik kan u al wel enkele illustraties laten zien, die toch de moeite zijn.

 

ozoz2

22-03-2011 om 18:41 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslag quiz

Hopelijk heeft u zich de afgelopen drie weken erg geamuseerd met onze quiz. Ik heb geprobeerd om de vragen zo divers mogelijk te houden en voor iedereen er wat wils in te steken. Ik heb in ieder geval veel lol gehad met het opstellen van de opdrachten en het lezen van bepaalde reacties. Bij deze dan ook de uitslag van onze eerste SpinLi-quiz.

1ste plaats : Stofke (18/20) : Dikke proficiat, oververdiende winnaar met een uitgebreide kennis (wat spellen betreft alleszins Lachen)

2de plaats : Gunther (12/20)

3de plaats : Olav (11/20)

 

Overige scores :

10/20 : Sturmo, Elke

5/20 : Tim

4/20 : Annelies, Nakur

3/20 : Time2game

2/20 : Marco, Ronald, Jimmy, Jan, Jevo, Dries

1/20 : Koen, Johan, Craig, Robèr

0/20 : Ann, Kristel

 

Iedereen héél hartelijk bedankt voor uw deelname!

22-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 20

In volgorde had u volgende spellen moeten invullen :

antwoord 20-1

antwoord 20-2 antwoord 20-3antwoord 20-4antwoord 20-5antwoord 20-6

 

22-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
21-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 20

Dit is alvast onze laatste vraag van de SpinLi-quiz. Morgen kom ik met de uitslag op de proppen en dan kunnen we ons voorbereiden op de spellenavond van 1 april. Ik hoop u bij deze ook een beetje warm te hebben gekregen voor onze Blooperquiz misschien, want die belooft ook weer erg leuk te worden. Indien u zich nog graag inschrijft of aansluit bij een ploeg van SpinLi dan hoor ik het graag (want ze zitten blijkbaar nog wat in nood om een tweede volledige ploeg te vormen).

Vul de spellen in in de tekst :

 

De meisjes van K3 hadden een fantastisch idee, ze wilden wel eens gaan bergbeklimmen. De ... (1) was op hun lijf geschreven, nu Kathleen er niet meer bij was. Overal krijgen ze het verwijt dat ze een dikke nek hadden en behoorden tot de ... (2), dat ze die berg in ... (3) nooit zouden kunnen bedwingen, maar dat wilden ze niet horen. Ze bonden hun bergschoenen aan en vertrokken op pad. Aardrijkskunde is echter nooit hun beste kant geweest, eerst beklommen ze een ... (4), een inham in een bergachtige kust, gekenmerkt door z'n steile wanden die door gletsjerwerking zijn uitgesleten. Nadien beklommen ze een hoog gebouw, uit de 1ste eeuw na Christus, maar met een hoogte van 48,50 m was het ... (5) ook niet echt een uitdaging. Onze meisjes besloten maar bij hun eigen leest te blijven en deden waar ze goed in waren, nl. zingen. Jammerlijk genoeg maakten onze Nederlandse vrienden wel een kleine fout door ze in een ... (6) te zetten en daar waren hun stemmetjes niet echt voor geschikt.

 

21-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 19

Het spel dat ik even uit mijn gedachten had laten gaan, was DVONN

antwoord 19

21-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
20-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 19

Kris Burm is een Belgische auteur van abstracte spellen, vaak komen de kleuren wit-zwart dan ook voor in z'n spellen.

Hij heeft een hele reeks spellen gepubliceerd die behoren tot de Gipf-reeks, ik ben er jammerlijk genoeg één vergeten. Welk?

 

1) Gipf

2) Zertz

3) Tzaar

4) Tamsk

5) Yinsh

6) Pünct

7) ???

quiz 19

20-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 18

De lang onbetwiste nummer 1 van boardgamegeek, een jaartje haasje-over gespeeld met Agricola en nu misschien voorgoed van z'n troon gestoten door Twilight struggle : PUERTO RICO

antwoord 18

20-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
19-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 18

Op Boardgamegeek vind je de raarste files terug die de echte spellenfreaks maken.

Vaak verschijnen er varianten, spelregelssamenvattingen, reviews, ... en af en toe herwerkte versies van het spel.

Van welk spel is dit de "Simpsons-variant".

quiz 18quiz 18 (2)

 

19-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 17

U vindt deze prachtige figuurtjes terug in het spel :

antwoord 17

19-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
18-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 17

Was de vorige vraag omtrent figuurtjes te moeilijk, dan bezorg ik u vandaag een zeer makkelijke.

Spelonderdelen : Uit welk spel komen deze figuurtjes?

Game components : In which game can you find these figurines?

quiz 17

18-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 16

De miniaturen kwamen uit volgende spellen van FFG :

1) Runewars

2) Civilization the boardgame

3) Fury of Dracula

4) Chaos in the old world

5) Battlestar galactica

6) The Lord of the Rings

7) Starcraft the boardgame

18-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
17-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 16

Wie houdt er niet van miniatuurtjes om mee te spelen. Fantasy Flight Games is zonder twijfel de uitgeverij die hierop het meeste inspeelt. U mag me melden uit welke spellen de figuurtjes komen (van links naar rechts aub).

Who doesn't like miniatures? FFG has a lot of games with those plastic figures. Can you give me the name of the games (from left to right please)

quiz 16

17-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 15

antwoord 15

Nummer 3 was de oorspronkelijke kaart die ik in handen had.

17-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
16-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 15

quiz 15

In het spel DIXIT is het de bedoeling om de andere spelers hun psyche te doorgronden. Gevoelsmatig moet ik zeggen dat dit spel dan ook vooral voor vrouwen is gemaakt. Desalniettemin won het spel verdiend talloze prijzen, al was het maar voor de schitterende kaarten (waarvan er al een uitbreiding is). Van het spel verschijnt er binnenkort overigens een tweede nl. Dixit Odyssey, waarbij je wederom nieuwe kaarten krijgt en een scorebord. (moet je je konijntjes niet meer in de doos verder laten huppelen).

Ik heb in bovenstaande foto een spelsituatie gecreëerd. Ik ben zelf de verteller en heb het begrip "Gevangen" gebruikt, nadien heb ik uit de andere stapels van zes kaarten ook een kaart gekozen die bij dit begrip hoort (volgens mij). Aan jullie om uit te maken welke van bovenstaande kaarten mijn oorspronkelijke kaart was. U stuurt mij gewoon het nummer door dat eronder staat.

16-03-2011 om 07:36 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 14

De dobbelsteen komt uit één van de, al dan niet het mooiste, spellen ooit gemaakt.

Het betreft een simpele ganzenbordvariant in een schittend grafische kleedje : JAMAICA

antwoord 14

16-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
15-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 14

Spelonderdeel : Uit welk spel komt deze dobbelsteen?

Game components : In wich game can you find this die?

quiz 14

15-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 13

antwoord 13

Aan allen die "ja" hebben geantwoord : jammer, er is een tweede slang tevoorschijn gekomen.

Jullie moeten al je verzamelde diamanten afgeven. De spelers die "neen" antwoorden, mogen hun

verzamelde edelstenen in hun mandje steken. (en winnen bovenal een punt in deze quiz)

15-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
14-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 13

In het spel Diamant draait alles om durf en gokken. We zijn een hoop wetenschappers die in de donkere gangen in een grot in het regenwoud op zoek gaan naar diamanten. Elke beurt wordt er een kaart omgedraaid met edelstenen (die onder de spelers worden verdeeld) of gevaren. Zolang een gevaar (bv. slang, schorpioen, instorting, ...) maar één keer voorkomt, is er geen probleem, maar komt er een tweede kaart tevoorschijn dan verliezen alle actieve spelers hun edelstenen.

Na elke kaart moeten de spelers dan ook beslissen of ze nog doorgaan of niet. In het spel doen ze dit door hun pion in hun hand te nemen en gelijktijdig te tonen om te stoppen, of een lege hand te tonen en door te gaan.

De vraag in deze quiz is dan ook zéér eenvoudig en door iedereen op te lossen. Ga je nog door of niet?

Ik hoef van u enkel een ja of een neen te horen. Voor het antwoord heb ik gewoon de volgende kaart van de stapel omgedraaid en er een foto van genomen. Veel succes!

quiz 13

14-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 12

antwoord 12

1) Cartagena : die flucht

2) Cartagena : das piratennest

3) Cartagena : die goldinsel

4) Cartagena : die meuterei

14-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
13-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 12

Zet de volgende namen in chronologische volgorde (van oud (nr. 1) naar jong (nr. 4). Vaste bezoekers van onze blog kunnen geen fouten maken, lijkt me.

- Cartagena : das piratennest

- Cartagena : die goldinsel

- Cartagena : die meuterei

- Cartagena : die flucht

Quiz 12

13-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 11

antwoord 11antwoord 11

Forbidden island, nu ook beschikbaar als het verboden eiland, uitgegeven door WGG.

13-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
12-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussenstand na vraag 10

We zijn ondertussen halverwege onze SpinLiquiz, dus bij deze nog een tussenstandje : (hopelijk nu wel correct)

10/10 : Stofke

9/10 :

8/10 :

7/10 : Gunther

6/10 : Olav

5/10 : Sturmo, Elke

4/10 : Nakur

3/10 : Annelies

2/10 : Jevo, Marco, Ronald, Tim

1/10 : Dries, Koen, Time2game, Johan, Jan, Craig, Robèr, Jimmy

0/10 : Ann, Kristel

 

Dit zijn de naakte cijfers, natuurlijk zijn diegene die onderaan staan vaak spelers die slechts één keer een antwoord hebben doorgestuurd. Bovenaan is er toch al een kloofje, het zal een uitdaging worden om Stofke van de titel te houden, want hij komt plichtsgetrouw elke dag met een goed antwoord op de proppen. Gaan voor de cleansheet Stofke!!!

12-03-2011 om 08:29 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 11

Welk spel zoeken we? Which game are we looking for?

quiz 11

12-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 10

Wolfgang Kramer en Michael Kiesling.

antwoord # 10

Deze twee auteurs werkten nauw samen bij het uitwerken van hun maskertrilogie "Tikal, Mexica, Java", uitgegeven door Ravensburger. Drie aanraders als u het mij vraagt.

These two designers worked together for the masktrilogy "Tikal, Mexica, Java", published by Ravensburger. All three games are recommended.

12-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
11-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkswijsheden

Vaak helpen volkswijsheden u in uw leven, en deze mag je zeker niet vergeten :

AL HET GOEDE BESTAAT UIT DRIE !!!

11-03-2011 om 18:23 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 10

Naar wie zijn wij op zoek? Who are we looking for?

 

GAMLG WERFKORAN

&

KING MIEL ASCHIEL

quiz 10

11-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 9

Alle vernoemde spellen komen van de hand van Reiner Knizia.

All these games are from gamedesigner Reiner Knizia.

antwoord # 9

11-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
10-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 9

Wat hebben deze titels allemaal gemeen ?

What does all these titels have in common?

- Modern art

- Medici

- Tigris & Euphrates

- Samurai

- Ra

- Amun-ra

- Blue moon

- Keltis

10-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (11)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 8

antwoord # 8

Deze heeft u waarschijnlijk iets meer zweet, bloed en tranen gekost.

10-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (0)
09-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quizvraagje???

Liefste bloggers,

Ik zou u graag een klein vraagje stellen. We zijn nu reeds enkele dagen bezig met de quiz en ik tracht telkens iet of wat andere soort van vragen en opdrachten te verzinnen. Graag had ik toch wat feedback van u gehad welke opdrachten u zeer moeilijk vindt en vooral welke u tof vindt, zodat we er eventueel nog van deze kunnen tussenplaatsen de volgende dagen.

Alvast bedankt !

09-03-2011 om 09:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 8

Het toetsenbord blijft belachelijk raar doen, maar nu zijn het de medeklinkers die verdwijnen.

Now the consonants are gone.

.A..A..O..E

.A..A .EU.O.I.A

.I.A.IA

O...A..E.

.I.A.A.A

 

09-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 7

antwoord # 7

Te gemakkelijk op deze manier, dan proberen we het nu een keertje andersom!

09-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (0)
08-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 7

Er is iets mis met mijn toetsenbord, de klinkers komen er blijkbaar niet de hele tijd door. Welke spellen zoeken we?

There is something wrong with my keyboard, the vowels disappeared. Which games are we looking for?

 

DGLDNSTDT

BTTLSTRGLCTC

DNGNLRDS

NDVR

VSCDGM

 

 

08-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (9)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 6

antwoord # 6

Een beeld zegt waarschijnlijk voldoende.

No further words necessary I presume.

08-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (0)
07-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tussenstand na vraag 5

Er komen veel bezoekers een keertje langs, maar de reacties blijven nog steeds uit. Het zou ook leuk zijn, indien u het antwoord niet weet, u toch een kleine reactie achterlaat. Dan kunnen we misschien nog een prijs voorzien voor meest creatieve en humoristische reactie.

Ik geef u graag al een tussenstandje mee :

5/5 : Stofke

3/5 : Annelies, Gunther

2/5 : Olav, Elke, Sturmo, Nakur,

1/5 : Johan, Craig, Robèr, Jimmy, Marco, Ronald, Tim

0/5 : Jan, Kristel, Ann, Jevo

 

 

07-03-2011 om 21:36 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip vraag 6

Hint : Keep your eyes wide shut in the Moulin Rouge.

07-03-2011 om 07:40 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 6

quiz 6

Spelonderdelen : uit welk spel komen deze pionnen? Tip : er is ook een gelijknamige film van dit spel.

Game components : in which game do you get these pawns? Tip : there is also a movie from this game (with the same name)

07-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (8)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 5

antwoord # 5

Het rode figuurtje "Cloud Rider" kwam uit Mr. Jack in NY, de andere allemaal uit het originele exemplaar van Hurricangames. In de originele versie van Mr. Jack is die rol weggelegd voor Sherlock Holmes. Dankzij dit personage kan je een beschuldigde uitsluiten, aangezien je een verdachtekaart mag inkijken.

The red figure in the previous picture comes from the game "Mr. Jack in NY". All the other cards are from the original game from Hurrican games. Sherlock Holmes is a big help in the game, because you can pick a suspect card and exclude a figure from being Jack.

07-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (0)
06-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 5

quiz 5

Er klopt iets niet helemaal! Wat?

There is something wrong about this picture! What?

06-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (6)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 4

antwoord # 4

U vindt de slot-brandkaart en de startspelersmunt in het spel "Het koopmanshuis" dat in het Nederlands wordt verdeeld door The Game Master. Het origineel "die speicherstadt" komt van Eggertspiele.

You'll find this card and startingplayercoin in the game "The speicherstadt", published by Eggertspiele.

06-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (1)
05-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 4

Quiz 4

Spelonderdelen : uit welk spel komt deze kaart en munt?

Game components : which game comes with this card and coin?

05-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (5)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 3

Door het plaatsen van het oranje vierkant in het spel Qwirkle scoor je 16 punten. Je scoort 12 punten voor het vervolmaken van een Qwirkle (6 verschillende symbolen in de oranje kleur) en nog 4 punten voor de verticale lijn vierkanten.

You score 16 points when placing the orange square, 12 points for making a "qwirkle" (six different shapes of the same color) and 4 points for the 4 squares.

05-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (0)
04-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 3

Quiz 3

Qwirkle : Hoeveel punten scoor ik door het leggen van het oranje vierkant?

Qwirkle : How many points do I score by placing the orange square?

04-03-2011 om 08:09 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (7)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 2

antwoord # 2

Het glazen startspelerpionnetje komt uit het spel Wadi van onze goede vriend Martyn F van Emma games. Bovendien zijn er verschillende van deze glazen pionnen beschikbaar.

The glass startingplayertoken comes with the game "Wadi" from Martyn F of Emma games. There are different tokens made, so you never now what you're gonna get.

 

04-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (0)
03-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tip vraag 2

Gezien het feit dat er weinig correcte antwoorden (en antwoorden in het algemeen) binnen komen, geef ik u hierbij nog een kleine tip. Diegene die reeds een antwoord instuurden, mogen ook nog een tweede poging ondernemen.

 

TIP : het spel dat we zoeken, komt van een kleine uitgeverij onder leiding van een grote F

HINT: the game we are looking for, is from a small publisher with a great F as head of the company.

03-03-2011 om 16:06 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 2

Quiz 2

Spelonderdelen : In welk spel vinden we dit spelonderdeel terug?

Game components : in which game can we find this component?

03-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antwoord # 1

De gele horige stond in een afgewerkte stad, waarbij elke tegel 2 punten waard is, bovendien zijn ook alle wapenschildjes in de stad 2 punten waard, wat het totaal brengt op 42 punten.

The yellow meeple scores 42 points. 2 points for every tile and another 2 points for every armorial bearings.

03-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (0)
02-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz # 1

Quiz 1

We starten met een makkelijke opgave : Hoeveel punten scoort de gele horige?

An easy one to start with : How many points does the yellow meeple score?

02-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Spellen in beeld
>> Reageer (11)
01-03-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opwarmertje - Warming up

Om alvast een idee te hebben hoe onze quiz er vooral NIET zal uitzien, heb ik hier al een opwarmertje.

Een doodgewone vraag, en deze zal u de komende maand dus NIET meer krijgen.

 

Welke vier kleuren spelen er allemaal mee in een standaardspelletje Blokus?

 

(antwoord doorgeven door op "reageer" te klikken; rechtsonder dit bericht)

 

Just to give you an idea what our quiz isn't going to be.

A simple question, something that you won't see this month.

 

Wich four colours are present in a standard game of Blokus?

 

(give your answer by clicking "reageer" underneath this message)

01-03-2011 om 22:13 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (4)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foreign visitors

Especially for our non-dutch visitors. This month we will do a small gamequiz.

Every day, there will be a new image, gamesituation, question, ... Just send the answer in a reaction.

Don't panic if the reaction doesn't pop up right away, it will come online after my approval. 

The winner will be declared SpinLiquizzer of the year 2011! I hope to see your reaction every day!

ps : post a reaction with your name, then I'll start making an overview of the players who participate.

01-03-2011 om 07:06 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Quiz & Puzzelmaand

Even wat reclame :

Deze maand, op zaterdag 26 maart, organiseren mijn zaalvoetbalploeg en ik in de parochiezaal in Lille een algemene quiz. Indien u hieraan wenst deel te nemen, bent u van harte welkom (een mailtje om uw inschrijving te bevestigen is voldoende, een ploeg mag uit max. 6 personen bestaan en voor een luttele €15 kan u komen meepuzzelen en quizzen).

En nu terug naar de blog :

Ik zou deze lijn ook graag willen doortrekken hier op de blog, maar dan natuurlijk spellengetint. Elke dag zal er weer een nieuwe post komen waarin u een quiz- of puzzelvraag voorgeschoteld krijgt. U mag uw antwoord doorsturen door een reactie te posten. De reacties zullen niet onmiddellijk verschijnen, dus geen paniek. Dit gebeurt pas na mijn goedkeuring (de dag nadien). Ik zal ook een stand bijhouden en op het einde van de maand zal iemand zich onsterfelijk maken en worden uitgeroepen tot SpinLiquizzer van 2011. ('t is niet voor prijzen, maar voor de enorme eer dat u het zal moeten doen).

Kom dus zeker elke dag langs, supermoeilijk zullen de opdrachten zeker niet zijn. U krijgt telkens tot 21.00 uur de tijd om uw antwoord door te sturen. Veel puzzel- en quizplezier alvast!

ps : laat eventueel hier al een reactie achter met uw naam ter bevestiging van uw deelname, dan kan ik alvast een overzichtje opstellen voor mezelf

01-03-2011 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (8)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!