IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
31-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Way out west
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Dit is een "Western-getint" spel, waarin de spelers trachten om vee naar het westen te drijven en steden te onwikkelen. En als ze iets zien dat niet naar hun zin is, vechten ze met de andere spelers voor de controle over de cowboys. Je kan banken overvallen, vee stelen en die verdomde boeren omver knallen!

"Way out west is een spel voor 3-5 spelers en duurt zo'n 90-120 minuten."

31-03-2008 om 17:12 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Byzantium
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Men schrijve het jaar 632 na Christus.

Het Byzantijnse rijk is het enige dat nog overblijft van wat ooit het grote Romeinse Rijk was. Ook zij heeft maar net een machtige oorlog tegen Perzië overleefd.

Beide rijken bekomen nu van hun jarenlange strijd. Ondertussen, verder in het zuiden van Arabië, heeft de profeet Mohammed een nieuwe betekenis gegeven aan een oude religie en hij zet de mensen van dat land aan tot daden die eeuwen zullen weerklinken.  

Onder het leiderschap van succesrijke kaliefs, zijn de islamitische Arabieren klaar om het Perzische en Byzantijnse Rijk over te nemen.

"Byzantium is een spel voor 2-4 spelers. De spelers vertegenwoordigen rijke en invloedrijke families uit Azië en het Midden Oosten. Ze gebruiken hun grondstoffen (geld en blokjes) om zowel de Byzantijnse en Arabische strijdmachten te controleren in hun eigen voordeel."

31-03-2008 om 17:07 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warfrog games gearriveerd
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Daarnet zijn ze geleverd : de kwaliteitsspellen van Warfrog. Twee spellen uit de reeks konden we bemachtigen, waarvoor onze dank aan Martin Wallace, de drijvende kracht achter het bedrijf met de groene, oorlogvoerende kikker.

We voegen met trots de spellen "Byzantium" en "Way out west" toe. Een uitgebreidere beschrijving van deze spellen zal ik zo dadelijk trachten te posten. Eerst even het materiaal bekijken, uitpakken en natellen, de spelregels lezen, de website aanpassen, Martin een bedankmailtje sturen, ...

Dan heeft u ook ineens een idee van wat er allemaal gebeurd wanneer er zo'n pakketje ons bereikt.

31-03-2008 om 16:17 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Keythedral expansion
Het spel Keythedral van Richard Breese is zonder meer één van de toppertjes in onze spellenkast. We zijn dan ook zeer blij en verheugd u te mogen melden dat we de uitbreiding van dit spel hebben kunnen verwerven, dankzij één van onze leden (nog eens nen dikke merci).

Deze uitbreiding omvat op zich niet echt heel veel materiaal, het gaat om acht tegels voor de aanbouw van de kathedraal (niveau 12) om het spel nog ietsje meer dash te geven naar het einde toe. Weinig materiaal dat wel, maar ook slechts een zeer kleine oplage, wij hebben exemplaar 111 van de 500 die er zijn.

31-03-2008 om 16:06 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
30-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenmarathon 29 maart
Het zit er weeral op. We hebben héél wat gespeeld, hieronder een lijstje van spellen die ik speelde of heb zien spelen gedurende de marathon.
- starcraft the boardgame
- jamaica
- cartagena die goldinsel
- just 4 fun
- demetra
- stef stuntpiloot
- oh hell
- antler island
- reef encounter
- perudo
- pecunia non olet
- kolonisten van catan
- torres
- kai piranha
- ligretto
- ...

30-03-2008 om 14:38 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog enkele kiekjes

Enkele sfeerbeelden

 

30-03-2008 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
27-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 16 online
Voor diegene die niet kunnen wachten op de nieuwsbrief in hun mailbox. De nieuwsbrief van april staat online. U kan hem terugvinden op onze website onder het topic "nieuwsbrieven".

27-03-2008 om 11:29 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
26-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bericht aan alle piloten
Klik op de afbeelding om de link te volgen We kregen vandaag weer één van onze aangekondigde leveringen aan. Dit keer gaan we terug naar WO II, met name naar de luchtmacht.
In het spel "Duel in the dark" gaan we het luchtruim in om een gevecht op leven en dood uit te vechten.

We kregen dit spel van Pilot games. Zij bieden dit spel trouwens aan aan alle SpinLi-leden voor maar €45 (basisspel + uitbreidig + verzending), dus probeer het zeker een keertje moest dit thema je aanspreken en neem een flyertje mee voor een eventuele bestelling.

Meer info vindt u in de linkerkolom van deze blog.

26-03-2008 om 21:52 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
21-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levering 2 : Bambus Spiele
Klik op de afbeelding om de link te volgen Blijkbaar kwam de koude wind vandaag vanuit Duitsland, want de leveranciers vonden hun weg naar SpinLi. Dit keer kwamen er vier nieuwe spellen aan van de "kleinere" uitgeverijen. Maar hier geldt zeker : klein, maar héél erg fijn.

Bambus Spiele :

1) Dr. Jekyll and Mr. Hyde :
de strijd tussen goed en kwaad in één en dezelfde persoon. De spelers spelen in teams van twee. Het doel is om Dr. Jekyll of Mr. Hyde te laten overwinnen over de andere zelf. Maar de controle over de ander kan je enkel bereiken met bepaalde kaarten en deze zijn beperkt. De Dr. Jekyll-spelers zullen ook Mr. Hyde-kaarten moeten spelen en vica versa. Subtiele communicatie tussen de partners en tactiek aanvoelen zijn nodig.

Dit is een kaartspel voor 3-4 spelers, vanaf 10 jaar en duurt zo'n 60 à 90 minuten. Het bestaat uit 28 fraai geïllustreerde kaarten.

2) Down under :
dit is een kleurrijk tegel-aanleggen-spel voor mensen die houden van mooi design en een beetje tactiek. Wie zal de kaarten nauwkeurig aanpassen om alzo de langste route door de Australische bushes te verkrijgen? Uiteraard probeer je op je pad de plaatselijke fauna tegen te komen (kangoeroes, emoes, ...), want dit levert je extra punten op. Maar pas op voor konijnen, zij zijn een plaag en kunnen enkel verjaagd worden door de dingo.

Dit is een tegel-aanlegspel voor 2-4 spelers vanaf 8 jaar en duurt zo'n 30 minuten. Het bestaat uit 72 kleurrijke tegels.

21-03-2008 om 18:08 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Levering 3 : Chili Spiele
Vandaag kwam er nog een andere levering aan, nl. die van Chili Spiele. Zij zijn gespecialiseerd in houten spellen. Ze zijn er héél erg mooi uit in een knap doosje. De spellen hebben ronkende namen als "Neue Heimat" en "Cobra". Voorlopig nog niet al te veel info, wel twee foto's.

21-03-2008 om 18:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
20-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste levering is binnen !
Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals het de laatste tijd blijkbaar nogal wel eens meer gebeurd, is het de laatste toezegging die het eerste arriveert.
Gisteren belden de mensen van Hodin me op om mijn adres nog eens te vragen. Ze hadden een pakketje om naar mij door te sturen.
Op aanvraag van Gameworks (Zwitserland) waarvoor zij de spellen verdelen in België, stuurden zij ons een spel naar mijn hart.

Ongelooflijk mooie graphics, een perfecte doos waarin alles past zoals het hoort, een vlotte gameplay voor de ganse familie, ...
Ik denk dat ik verschillende mensen nu wel doe watertanden en ... volledig terecht! Binnenkort kan ook u genieten van de nieuwste aanwinst van SpinLi : JAMAICA

U kan nu alvast het spel en z'n gameplay gaan bewonderen : www.gameworks.ch/jamaica/gb/

20-03-2008 om 19:57 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ronde Van Vlaanderen komt naar Lille
Klik op de afbeelding om de link te volgen Jawel dames en heren,

De Tom Boonens en Bettini's van deze wereld komen langs in Lille. Niet in levende lijve uiteraard want dat zullen ze twee dagen later al moeten doen in het echte werk. Maar op vrijdag 4 april hebben we in onze spellenclub bezoek van Walter Laurent. Hij is de bedenker van het grote Ronde van Vlaanderen - spel. Hij zal die avond het spel demonsteren en ook verkopen tegen een scherpe prijs aan de liefhebbers. Mochten er geïnteresseerden zijn, daartegen laat ik de juiste prijs nog weten.

20-03-2008 om 19:48 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
19-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Logo's, logo's en nog eens logo's
U heeft het gemerkt dat de logo's aan de linkerkant van dit blog serieus aan het groeien zijn. Ik heb ze alvast toegevoegd omdat ik van deze uitgeverijen een positief antwoord heb gekregen omtrent wat ondersteuning. Welke deze concreet gaan zijn, kan u in de volgende weken hier terug vinden. Van zo gauw er effectief iets binnen komt, zal ik het hier allemaal mooi overlopen.

Alvast héél hartelijk bedankt aan de diverse uitgeverijen. Ze zullen uiteraard om beurten in the picture worden gezet, als we meer informatie voor handen hebben.

19-03-2008 om 13:30 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goliath komt langs in april
Op onze spellenavond van 4 april staat er héél wat te gebeuren. Ik heb net bericht gekregen dat de verantwoordelijke voor Goliath in de Benelux eens een keertje zal langskomen met de nieuwigheden van Goliath. Vorig jaar steunde deze uitgeverij onze spellenclub al met spellen als Rolit, Rummikub, Exago, Tayu, ...

Dit keer zullen ze hopelijk ook weer wat spellen voor onze club meebrengen en zal men ze ook demonstreren. U mag zich verwachten aan de volgende nieuwigheden : Stixx, Le bloq, Rondomino, Loopit, Dammen en vallen, Wordquest en Tik tak boem.

We willen langs deze weg Goliath dan ook al van harte bedanken voor hun samenwerking en ondersteuning. Ik spreek denk ik uit naam van alle SpinLiërs, dat we telkens van hun spellen genieten.

19-03-2008 om 13:02 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
18-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinere uitgevers laten zich horen ...
Ondertussen heb ik me ook eens geconcentreerd op de kleinere uitgeverijen. De grote "Kosmos", "Alea", "999 games", ... zijn héél erg moeilijk om te overtuigen om ons te steunen. Vandaar : "wie het kleine niet eert, ..."

Deze zoektocht bracht heel wat verrassingen met zich mee. Ik kreeg ondertussen al diverse mails van uitgeverijen die ons graag zouden ondersteunen. Hou dus zeker de weblog in het oog, van zo gauw ik iets ontvang, laat ik het hier weten. Enkele ronkende namen die ons gaan helpen zijn : Chili spiele, Burley games, Bambusspiele, ...

18-03-2008 om 08:22 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
13-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Teller passeert 7000 !
Voilà, een nieuwe mijlpaal is bereikt. Er kwamen tot nog toe 7000 mensen een kijkje nemen op onze weblog. Het gaat natuurlijk niet om unieke bezoekers, maar het feit dat de afgelopen maand dit cijfer serieus verder ging, lijkt toch uit te schijnen dat meer en meer mensen hun weg naar de weblog vinden. Uiteindelijk is dit de snelste en eenvoudigste manier om onze leden op de hoogte te houden, dus ik kan hier enkel zeer blij om zijn.

Daarnaast is er nog een klein nut aan deze teller denk ik. Uiteindelijk komen er ook héél wat uitgeverijen (na mijn mail) naar deze weblog kijken. Als ze merken dat we echt wel een actieve club zijn, zijn ze misschien meer geneigd om een beetje ondersteuning te verlenen.

13-03-2008 om 17:15 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Officiële uitnodiging Roll the Dice
Vandaag zat de uitnodiging van Roll the Dice voor hun meet & greet in de bus.
Deze nederlandse spellenclub organiseert naar jaarlijkse gewoonte een meet & greet met brunch op zondag 6 april. (voor de wielerliefhebbers op de dag van de Ronde van Vlaanderen).

Ook SpinLi zal hoogstwaarschijnlijk wel vertegenwoordigd zijn op dit evenement, indien er voldoende kandidaten zijn om mee te gaan. U kan zich inschrijven op het forum.

Even de uitnodiging hieronder :


Meet & Greet bij Roll The Dice

Op zondag 6 april 2008 organiseert Roll The Dice een Meet & Greet. Het evenement is bedoeld voor alle spelliefhebbers, maar is speciaal bedoeld voor verenigingen en speelgroepen. Uit ervaring weet Roll The Dice dat het leuk is om eens kennis te maken met de andere bordspelclubs en bordspelgroepen in Nederland en België. Op die manier kunnen de verenigingen kennis maken, ervaringen uitwisselen en gezellig met elkaar spelen.

Het programma voor de Meet & Greet ziet er als volgt uit:

11.00 – 12.30 uur Brunch
12.00 – 13.00 uur Kennismakingspelletje
13.00 – 14.00 uur Brainstormsessie
13.00 – 22.00 uur Spelen

De brainstormsessie is facultatief. We hebben op dit moment de volgende punten die we graag zouden bespreken:
- Participatie verenigingen Spellenspektakel
- NK (of Benelux) Puerto Rico
Als je hier suggesties voor hebt, geef het dan door aan het secretariaat (info@rollthedice.nl).

Ook proberen we de dag wat meer op te luisteren door de aanwezigheid van één of twee spellenuitgevers. Zodra hier meer over bekend is, lees je het hier.

De papieren en digitale uitnodigingen zullen binnenkort verstuurd gaan worden.

De lijst van aangeschreven verenigingen komt dan hier online te staan. Sta je hier tussen en heb je niks ontvangen of sta je er niet tussen terwijl je wel graag wil komen? Neem dan contact op met het secretariaat (info@rollthedice.nl)

De Meet & Greet is dus op 6 april van 11.00 uur tot 22.00 uur in "De Leus" aan de Leuskenshei 2 in Veldhoven. De entree is deze dag gratis; we stellen het wel op prijs als je je van te voren aanmeldt (mede ivm de brunch). Voor meer informatie kun je mailen met info@rollthedice.nl

13-03-2008 om 17:03 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderweg ...
Ik heb gisteren nog enkele mails gestuurd en ontvangen en de spellen van Warfrog (het gekke kikkertje links) zouden stilaan moeten gaan vertrekken richting Lille. Daarnaast zal er nog een "vechtspel" onze richting uitkomen : "Duel in the dark ofte Duelle im dunkeln". (joepie, met de vliegtuigjes spelen)

13-03-2008 om 08:04 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
11-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwkomertje
Klik op de afbeelding om de link te volgen We hebben vandaag een nieuwkomertje in spellenland mogen verwelkomen bij SpinLi. Als u goed in de linkerkant van dit blog heeft gekeken, merkt u onderaan een het logo van Gryphon forge games. Dit Amerikaanse bedrijf gaat zijn uiterste best doen om mee te spelen op de spellenmarkt en wil ons alvast ondersteunen. In de begeleidende brief heeft men ons erop aangedrongen alles zeker goed op te volgen en hen terug te contacteren bij volgende releases. Dit is natuurlijk altijd leuk nieuws.

Dan even over Wizard's gambit. Het is een kaartspel voor 2-5 spelers, vanaf 8 jaar en het duurt zo'n klein uurtje.
In dit spel is een mythe die al lang vervlogen lijkt aan het heropleven. De gevallenen brengen oorlog in het hele koninkrijk van Hyrathia. Het is al meer dan 1000 jaar geleden dat de raad van de tovenaars bijeen is geweest. Nu moeten zij hun krachten terug bundelen tegen het kwaad in een enorme machtstrijd tegen deze oude vijand. Enkel diegene met de beste techniek in het uitspreken van spreuken, kennis en vaardigheden kan hopen op overleven.

11-03-2008 om 17:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
10-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe online spellenwinkel
Lieve spinliërs,

Bij deze heb ik wederom goed nieuws voor jullie. Ik kreeg gisteren een mailtje van Marjolijn. Zij is gestart met een nieuwe online winkel die bord- en kaartspellen verkopen. We zijn reeds op hun vraag tegemoet gekomen en hebben hun link op onze site geplaatst, hun logo met link staat nu hier ook in de linkerkolom en dit berichtje gaan we ook even aan hen wijden.

De nieuwe winkel noemt spelmagazijn en je kan hem terugvinden op www.spelmagazijn.be
U vindt hier al een redelijk uitgebreide lijst van bord- en kaartspellen, die in de toekomst nog zeker zal uitgebreid worden, heeft men mij verteld. Vooralsnog zijn het vooral de spellen van 999 games, Phalanx en Queen games.

Ook zij zullen hun uiterste best doen om een vaste waarde te worden in het spellenlandschap en willen dan ook al graag aan onze leden tegemoet komen, door een korting te geven van 5% aan onze leden. Dus mocht u bij hen een spel bestellen, vergeet dan zeker niet te vermelden dat u SpinLi-lid bent. (ik zal hen ook een ledenlijst doorsturen)

Ik denk dat ook de club in de toekomst zeker met hen zal kunnen samenwerken naar ondersteuning, samenwerking op spellenavonden, wedstrijden, ... toe.

In elk geval héél véél succes gewenst aan het spellenmagazijn!

10-03-2008 om 22:14 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
09-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ijskast bijna leeg!
De spellen die we nog in de frigo hadden zitten, kunnen we bijna allemaal toevoegen om zo onze collectie nog verder uit te breiden.
Vanaf volgende maand zullen ook volgende spellen speelbaar zijn bij SpinLi. Ik verwijs u ook graag door naar onze website om de volledige collectie te bekijken.

Na onze succesvolle 15de spellenavond, waar héél wat chipskes zijn gesneuveld en de bakken cola en ice-tea zijn geplunderd, voegen we volgende spellen toe :
- Spokenwoud
- Blue moon : the flit en the terrah
- Mississippi Queen + the black rose
- Mémoir '44
- Kolonisten van Catan : de val van Rome
- Fjord
- Fantasy pub
- Oeps mis

09-03-2008 om 21:04 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
08-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het succes van maart!
We hebben de afgelopen maand hard gewerkt om er een toffe spellenavond van te maken. We kochten héél wat nieuw materiaal aan, kregen hier een daar nog wat steun van uitgeverijen (na onderhandelen uiteraard), kregen bovendien hoog bezoek met Kris Burm, ...

Er was ook een kleine tegenslag wat onze zaal betreft, de cafetaria was niet beschikbaar en daardoor moesten we noodgedwongen uitwijken naar de ontspanningszaal van de vijfhoek. Op zich geen probleem uiteraard want we hebben het daar zo gezellig mogelijk gemaakt en dat was het ook. Het werd maar liefst onze drukste avond, met 76 spelers, daardoor moesten we noodgedwongen tafels bijzetten in de ruimte van de kinesisten.

Het was in alle opzichten een unieke avond. Wederom nieuwe gezichten, veel ambiance, bezoek uit Nederland van Roll the dice (waarvoor ongelooflijk harde merci), ook zij vonden het reuze tof en ik denk dat we ze nog wel eens een keertje mogen verwachten. De spellen van het Gipf-project konden op héél wat bijval rekenen, maar uiteraard konden de mensen ook opteren voor de andere spellen uit onze collectie.

U kan de foto's van gisterenavond uiteraard ook weer bewonderen op onze website.
Bij deze maak ik dan ook al graag een afspraak met u voor onze volgende spellenavond op vrijdag, 4 april 2008.

08-03-2008 om 11:02 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe trekking tombola!
We zijn ondertussen drie maanden ver in het nieuwe jaar. Gisteren was het de laatste kans voor de winnaars om hun prijzen van de nieuwjaarstombola op te halen. Drie prijzen zijn niet afgehaald en worden dus verder verloot onder de lucky losers. Bij deze is het trekken al gebeurd en volgende mensen kunnen vanaf volgende spellenavond hun prijs ophalen :

- Marleen Van den Brande
- Wim Peeters
- Lorenz Vloemans

Proficiat aan de lucky losers en veel spelplezier met jullie prijs!

08-03-2008 om 10:20 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
06-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terra Nova en Cartagena die Goldinsel
Zij zijn gearriveerd. De twee spellen van Winnig moves die ik reeds een tijdje geleden heb aangekondigd.
Deze spellen zouden ons toegestuurd worden, maar aangezien februari een héél drukke periode was met de
speelgoedbeurs in Nürnberg is dit even uitgesteld. Gelukkig was uitstel hier geen afstel zodat we deze twee
topspelletjes kunnen toevoegen aan onze collectie. U kan ze komen proberen vanaf de spellenavond van april.

Deze spellen hebben hetzelfde vierkante formaat als de toppers cartagena, clans, trans america, da vinci code,
schildpaddenrace, ... en ik denk dat ze net als de voorvernoemde spellen weer toppertjes zullen worden.
Om u even te doen watertanden :

- In "Cartagena : die Goldinsel" gaat ons piratenverhaal verder. Na ontsnapt te zijn uit de gevangenis en het piratennest,
gaan we nu op zoek naar het goudeiland. De spelers trachten om zoveel mogelijk naam, faam en vooral goud te verzamelen
en als beste piraat de zeven wereldzeeën te domineren.

- In "Terra Nova" gaan de spelers grond claimen in de nieuwe wereld. Wie kan zich het beste plaatsen en is bij machte om
grond van de anderen af te nemen. Een razendspannende strijd kondigt zich alvast aan.

06-03-2008 om 22:50 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (2)
05-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Postiljon 2008/10
Ook deze week staan we weer in de postiljon, klik gewoon even door naar bladzijde zes van deze online-versie :

http://www.drukkerijbaudoin.be/Postiljons/Postiljon0810.pdf

05-03-2008 om 15:41 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgende spellen zullen vrijdag aanwezig zijn ...
Voor de kids :

triominos, exago, doolhof, spokenjacht, mollenmania, ramses II, spokentrap, middernacht vampierenjacht, labyrinth, knollen voor citroenen, kai piranja

Nieuw in de collectie :

EVO, kingsburg, drachenreiter, container, eketorp, im jahr des drachen, patrizier, diamant, wadi, 4 in 1, giganten der lufte, tortuga, john silver, FBI, filou, amyitis

2 persoonsspellen :

gipf, dvonn, yinsh, punct, tzaar, zertz, mr. jack, battlelore, hector & achilles, zeus & hera, blue moon, caesar & cleopatra, lost cities, kahuna, kolonisten van catan kaartspel, ballonrace, de beer is los, piramides van de jaguar, carcassonne de burcht, ponte del diavolo, pentago, war stories, hive, ligretto 2, senet, UR, balance duels

Andere :

blokus, clans, machiavelli, ave caesar, just 4 fun, zooloretto, durch die wuste, perudo, sint petersburg, pinguin, chicago poker, herders en schapen

Deze spellen staan voorlopig ingepakt voor overmorgen. Indien u toch nog een ander spel van de collectie wenst te spelen, gelieve dan even te reageren via mail of onze kvraagetaan pagina op het internet.

05-03-2008 om 14:47 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
03-03-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw uit Nürnberg
Onze eerste nieuwe aanwinst uit Nürnberg is binnengevallen.
Het gaat hier om de twee eerste spellen van een nieuwe, jonge uitgeverij "Jenzowsky verlag".
De spellen van deze uitgeverij uit München zal u zeker voor het eerst nergens anders kunnen spelen me dunkt, dus bij SpinLi zit u nu ook al op de eerste rij om deze nieuwigheden uit te testen.

Het gaat om de spellen "Demo" en "Wüstenkönige". Het spel demo draait om demonstraties voeren tegen allerhande onrecht en dit op een zo goed mogelijke manier te doen. Bij wüstenkönige duiken we terug de woestijn in (vgl. durch die wuste) en proberen we zoveel mogelijk goederen bij elkaar te sparen.03-03-2008 om 12:07 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!