IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
30-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.maandag d-day
Ik heb net het bericht gekregen dat we de spellen van Hodin maandag zouden moeten ontvangen, ze stonden in ieder geval klaar om met DHL verstuurd te worden binnen een uurtje (15 uur). Ik kreeg bovendien ook het leuke nieuws dat er enkele spellen al waren binnengekomen : Demetra en El capitan en dat deze dus ook al bij het pakketje zullen zitten.

We zullen dan nog enkel moeten wachten op : Amyitis, Eketorp en Giganten der lüfte.

30-11-2007 om 14:03 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
29-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi @ Dimpnacenter
Nu zondag, 2 december zal SpinLi aanwezig zijn in het Dimpnacenter in Geel. Aangezien deze winkel ons al op een leuke manier heeft ondersteund, en ook u 10% korting geeft op aankopen uit het spellengamma, gaan we een tegenprestatie leveren door in het drukke weekend voor de heilige man onze spellen tentoon te stellen in de winkel. De mensen krijgen direct zicht op het spel en komen te weten of dit iets voor hen is of niet. Is dit niet het geval, zoeken we uiteraard naar een spel dat hen wel zal bevallen en hopen op deze manier onze goede samenwerking met de winkel kracht bij te zetten.

29-11-2007 om 08:01 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
28-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe nieuwsbrief
Voilà, de nieuwste nieuwsbrief is weeral vertrokken. Ik hoop dat u allen hem goed heeft aangekregen. Sommigen zullen een dubbel bericht aankrijgen, aangezien ik bij een zending de bijlage was vergeten (waarvoor mijn excuses). Mocht u hem toch niet hebben ontvangen, stuur dan zeker een berichtje of laat van je horen. Je kan hem bovendien ook van onze website halen bij het topic "nieuwsbrief", en dan doorklikken op 12de nieuwsbrief.

28-11-2007 om 16:19 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Compensatie Hodin

U kon allen al lezen dat we vorig weekend op spel 2007 hebben demonstreerd voor Hodin. In ruil hiervoor mogen we toch wederom enkele spellen toevoegen aan onze spellencollectie. Ik hoop dat de meeste spellen onderweg zijn (ik hou jullie op de hoogte van het arriveren), een deel zou zeker niet op tijd geraken voor de volgende spellenavond, aangezien ze deze spellen niet meer op voorraad hadden.

Volgende spellen zijn, als alles goed gaat, aan te vragen en te spelen op de volgende spellenavond :
- Jenseits von Theben (Queen games)
- Fangfrish (Queen games)
- Battlelore (Days of wonder)
- TTR Switzerland (Days of wonder)
- Darjeeling (Abacusspiele)
- Fragile (Ferti games)
- Roborally (Hasbro)
- Carcassonne la cité (Asmodée)

Deze spellen zouden we in de loop van december nog moeten ontvangen :
- Demetra (QWG)
- El capitan (QWG)
- Amyitis (QWG)
- Eketorp (Queen games)
- Giganten der lüfte (Queen games)

Ik zal al deze spellen al toevoegen aan onze "kvraagetaan"-lijst, maar indien ze niet tijdig arriveren, kunnen we ze uiteraard nog niet meebrengen hé!

Mochten jullie één van deze spellen spelen op onze volgende spellenavonden, vergeet dan zeker niet om Karen, Koen, Ann en Annelies aan te spreken en een welgemeend woordje van dank rond hun oren te laten vliegen, want zij hebben er hun weekend voor opgeofferd.

28-11-2007 om 13:48 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
27-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kvraagetaan
Om je spellen nog makkelijker te kunnen aanvragen voor de volgende spellenavond, kan je nu ook terecht op onze weblog en ons forum. Op deze weblog heeft u waarschijnlijk al wel het vraagteken gemerkt bovenaan in de linkerkolom. Door hier op te klikken, komt u rechtstreeks uit bij onze spellenlijst. Vul hier even uw naam en mailadres in en vink de gewenste spellen aan. Tenslotte nog even op "submit form" klikken en u mag het spel verwachten op de volgende spellenavond. Ook op ons forum is er een extra topic gekomen dat je rechtstreeks verbindt met de spellenlijst. Veel succes in ieder geval met het aanvragen van een spel.

27-11-2007 om 10:28 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (1)
26-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van spelen krijg je nooit genoeg ...

Krijg jij ook niet genoeg van spelen? Is één spellenavond in de maand toch net iets te weinig?
Dan verwijs ik jullie graag door naar de spellenavond van één van onze leden, Koen Roth.
Hij organiseert spellenavonden bij hem thuis, dus als je eens graag gaat meespelen, aarzel dan niet om hem eens aan te spreken op onze spellenavonden. Ken je Koen nog niet, dan kan je ofwel eens héél hard zijn naam roepen in de zaal ofwel het gewoon aan mij vragen uiteraard.

Ik ben al eens een keertje langsgeweest en het was zeer gezellig, dus zeker het proberen waard!

26-11-2007 om 19:57 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merci voor de respons

Het bericht dat hieronder stond had ik reeds via mail verstuurd naar de demonstrators en dit kreeg ik van één van hen terug : (waarvoor enorm veel dank)

Wij nemen de woorden van dank graag in ontvangst, maar ik denk dat Arne de grootste pluim verdient en niet alleen om dit weekend er twee dagen van 's morgens tot 's avonds te staan. Tenslotte is hij de drijvende kracht achter de spelavonden in Lille en kan hij tijdens die spelavonden zelf nauwelijks spelen omdat hij steeds anderen wil helpen om de spelen te begrijpen.
Ik kan me maar slechts een idee vormen van het aantal uren die geïnvesteerd worden in het afschuimen van spelbeursen, het onderhandelen met middenstanders en spelverkopers, het onderhouden van de website en de voorbereiding van elke spelavond. En dat alles belangenloos.

Dus Arne een dikke merci van ons allemaal, dat je dat allemaal voor ons doet. We stellen dat allemaal erg op prijs.

26-11-2007 om 19:48 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merci demonstrators
Liefste demonstrators,
 
 
Het drukke weekend van spel 2007 zit erop. Een maandje geleden stelde ik via de mail de vraag of er mensen geïnteresseerd waren om eens iets terug te doen voor spellenclub SpinLi. Dankzij jullie inspanningen zullen we de spellencollectie weer gevoelig kunnen uitbreiden.
 
Ik was uiteraard zeer enthousiast dat er enkele mensen zich opgaven om mee te gaan naar Broechem. Ik hoop dat u zich toch voldoende geamuseerd heeft. Uiteraard is het vrij vermoeiend om te demonsteren en misschien was het niet altijd eenvoudig als ze op je vingers zitten te zien. Maar na een kort evaluatiegesprekje (en ondertussen een mail van Hodin) heb ik vernomen dat ze zeer tevreden waren over de samenwerking.
 
Ik hoop in de loop van de week de spellen te mogen ontvangen die we hebben verdiend en u zal deze dan ook kunnen spelen op onze spellenavonden. (ondertussen vernomen dat we ze zeker nog niet allemaal zullen hebben tegen dan) Uiteraard willen we ook jullie nog in de bloemetjes zetten voor jullie inspanning, dus mogen jullie zeker wat lekkers verwachten op onze volgende spellenavond.
 
Nogmaals honderdmaal merci en tot binnen twee weken,
 
Arne

26-11-2007 om 19:44 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
19-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stef Stuntpiloot wel of niet?
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vindt u dat Stef Stuntpiloot thuishoort in onze spellencollectie?
Laat uw stem horen op ons forum, bij de rubriek koetjes en kalfjes.

19-11-2007 om 19:19 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellenclubs in de lift
Misschien heeft u het ook gemerkt, maar de Heilige Man is terug in het land.Vorige zaterdag kon u dit spektakel bewonderen op televisie. Met deze gebeurtenis staan ook het speelgoed en onze spellen uiteraard in the picture. Ook in het nieuwsblad was er uitgebreid aandacht aan besteed. Er stond een artikel van een vol blad over spellenclubs. Men merkte duidelijk een stijgende tendens bij de spellenclubs in Vlaanderen. Meer en meer mensen vinden hun weg naar deze clubs. (ook naar de onze natuurlijk) Ik denk dat dit enkel maar bevestigd dat we goed bezig zijn en dat we in de toekomst misschien zelfs nog meer mensen zullen mogen begroeten.

19-11-2007 om 16:10 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5000 berichten op het forum

Onze teller staat ondertussen al op 5000 berichten!!!

Het forum werd een goed half jaar geleden opgericht en ondertussen staat onze teller op 5000 berichten. De meeste berichten zijn natuurlijk gepost onder het forum van de "weerwolven van Lille", daarnaast zijn er toch al héél wat spelbesprekingen en ook polls omtrent deze spellen. Er is hier de laatste tijd wel minder aandacht aan besteed, aangezien we nu sneller verwijzen naar de site van spellenclub 13. Zij maken zeer mooie spelbesprekingen en wij kunnen jammerlijk genoeg niet de tijd vinden om dit nog extra bij te doen.

Indien u nog geen lid mocht zijn van ons forum, aarzel dan niet om je te registeren en eens een kijkje te komen nemen (of zelf eens een berichtje te posten natuurlijk). Op naar de 10 000 zou ik zo zeggen.

19-11-2007 om 16:07 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
16-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pakje gevonden
Klik op de afbeelding om de link te volgen Toen in daarnet thuiskwam heb ik nog eens een pakketje gevonden. Het was een zending van University Games. U kent hoogstwaarschijnlijk allemaal al wel het wereldberoemde "Brain academy" van de Nintendo DS, waar Nicole Kidman een brain age van 24 scoort. Wel, nu kan u zich meten met deze schone door het gelijknamige bordspel te komen spelen op onze spellenavonden. We danken University Games uiteraard enorm voor deze nieuwe aanwinst in onze spellencollectie.

16-11-2007 om 17:27 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
10-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wederom een superavond
Tja, het succes van vorige keer is geconsolideerd. Wederom mochten we 75 !!! bezoekers verwelkomen (oké, daar was één babytje bij, maar kom). Het was weer een gezellig drukke bedoening in de cafetaria van Lindelo. De parking gaat stilaan problemen opleveren, want verscheidene mensen moesten in de straat parkeren.

Op deze spellenavond is weer héél wat afgespeeld, de foto's kan u bekijken op onze website. (klik door naar spellenavonden) Ook de mensen van symbiose games vonden het een geslaagde avond en trakteerden ons op hun gamma. We kregen van hen 2 x LSD, war stories en transport om aan onze clubcollectie toe te voegen.

Bovendien kwam er laat op de avond nog een cadeautje uit de lucht gevallen. Eén van onze leden, die werkt in een chocoladefabriek, had een doosje lekkere chocolade bij om iedereen te trakteren. Misschien kunnen we met hem nog onderhandelen voor volgende spellenavond (want dan is het Sinterklaasspelletjesavond).

Met de opbrengsten van de spellenavond hebben we ineens nog wat spellen uit onze ijskast overgeheveld naar de clubkast. De spellen : Oltre mare, Tyros, Pecunia non olet, Pueblo, Go west, Emira, Justinianus, Dschunke, Conquistador en Ostia zijn op de volgende spellenavond beschikbaar.

We mochten ook weeral vijf nieuwe leden verwelkomen voor volgend speeljaar. Dit is niet overdreven veel, dus we hopen zeker volgende keer meerdere lidkaartjes te kunnen verkopen.

10-11-2007 om 17:32 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
09-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na Wadi nu ook Gipf
Na de aankondiging van Wadi in februari, gooien we er nog eentje bovenop.

In maart krijgen we het bezoek van Gipfproject. Deze strategische tweepersoonsspellen zullen de spellenliefhebbers zeker iets nieuws bieden.
Meer informatie omtrent deze gipfavond volgt later. De spellen kan u hier al bekijken. De spellen die zij in hun gamma hebben zitten, zijn :
- gipf
- yinsh
- tzaar
- tamsk
- zertz
- dvonn
- pünct

09-11-2007 om 17:17 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
08-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SpinLi in de pers
SpinLi is de laatste tijd ook weer in trek bij de plaatselijke pers. Naast ons maandelijks verslag in de Postiljon (dat dit keer wel volledig en integraal is gepubliceerd), dat u kan lezen op http://www.drukkerijbaudoin.be/Postiljons/Postiljon0745.pdf 
is er bericht gekomen van het Laatste Nieuws. Deze krant heeft exact een jaar geleden onze start mee opgevolgd en wil nu graag een stand van zaken maken over onze club. Ik heb hen dan ook vriendelijk uitgenodigd op onze spellenavond van morgen, dus het zou best wel eens kunnen zijn dat er een fotograaf en een reporter rondlopen om de sfeer wat te komen opsnuiven.

08-11-2007 om 08:17 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
07-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spellen op onze spellenavond van 9 november
Ik heb net de spellen ingepakt voor onze volgende spellenavond van vrijdag aanstaande. Wens je toch nog andere spellen te spelen, laat het dan snel weten. Deze spellen zullen te spelen zijn :

pentago, da vinci code bordspel, ricochet robots, um krone und kragen, royal turf, metro, the thief of bagdad (+ prototype van Pieter), hamburgum, cuba, guatemala café, perudo, caribic, da vinci code, cartagena, trans america, clans, schildpaddenrace, ave caesar, maestro leonardo, fazantenbal, if wishes were fishes, balance duels, labyrinth kaartspel, knollen voor citroenen, spokentrap (+ fles), that's life, china, das spiel, gloria mundi, fredericus, palatinus, hive, 1001 karawane, antler island, kai piranja, mr. jack (+ extension), figaro, rolit, blokus, triominos, pinguin, hali gali, exago, doolhof, spokenjacht, ramses II, mollenmania, jakkiebak kippenkak, middernacht vampierenjacht, durch die wuste, just 4 fun, blue moon city, kolonisten van catan, claim it, torres, mare nostrum, mesopotamië, funkenschlag, café international, egelrace, eufraat & tigris, expeditie piramide.

07-11-2007 om 15:47 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wadi bij SpinLi
Ik heb net een mailtje gekregen van Martyn F. Hij is bereid om een keertje langs te komen op onze spellenavonden met zijn nieuwste spel "Wadi". Ik heb dit spel al leren kennen in Essen en ben ervan overtuigd dat onze spelers dit spel zeker zullen lusten. Wanneer Martyn langs zal komen, staat nog niet vast, ik heb hem voorgesteld om op 1 februari te komen, dan nemen we hem die zaterdag gewoon mee naar de GVA-wedstrijd in de Lilse bergen. Heeft hij daar toch ook eens van geproefd. Misschien kunnen we trouwens met een hoopje afspreken om daar naar toe te gaan. Meer info op ons forum bij "koetjes en kalfjes" of nog op de website : http://www.martynf.com/website/nl/

07-11-2007 om 00:00 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
05-11-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aangevraagde spellen
De mensen beginnen stilaan de weg te vinden naar onze "kies een spel" - site. Ondertussen zijn volgende spellen al aangevraagd voor onze spellenavond van nu vrijdag, 9 november en zullen deze dus zeker te spelen zijn :
- expedition piramide
- mollenmania
- middernacht vampierenjacht
- café international
- schildpaddenrace
- metro
- kolonisten van Catan
- blue moon city
- pentago
- da vinci code bordspel
- hive
- just 4 fun
- ricochet robots
- royal turf

Indien u nog een spel zeker wil spelen, aarzel dan niet om het aan te vragen!

05-11-2007 om 19:36 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weerwolven ronde 8
Ondertussen zijn we ook gestart met de weerwolven van Lille, ronde 8.
Het belooft alleszins een spannende strijd te worden, want er worden nogal wat regels aan de laars gelapt.
Niets is wat het lijkt en alles is wat het is. More is less and less is more.
Neem zeker een kijkje op het forum als je de perikelen van de personages (en de spelleider) wil volgen.

05-11-2007 om 12:40 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook nog wat prototypes
Na de aankondiging van Pieter Syroit, dat hij een prototype zal meerbrengen naar de spellenavond van de uitbreiding op het spel "Dief van Bagdad", hebben de mensen van symbiose games ook aangekondigd dat ze naast hun spellengamma, ook nog enkele prototypes zullen meebrengen. Ik zou dan ook iedereen zeker willen aanraden om wat tijd bij deze mensen te spenderen. Dit is een unieke kans die je zeker niet mag missen. De spellen van onze collectie zijn elke maand ter beschikking, maar deze zal je misschien niet al te vaak zien.

05-11-2007 om 12:39 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blogContact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
 • "Kaartje leggen" (5)
 • Essen 2009 (47)
 • Essen 2010 (27)
 • Essen 2011 (45)
 • Essen 2012 (137)
 • Essen 2013 (212)
 • Essen 2014 (85)
 • Essen 2015 (86)
 • Essen 2016 (77)
 • Essen 2017 (76)
 • Hete hangijzers (6)
 • imprESSENs (651)
 • Nürnberg 2012 (17)
 • Nürnberg 2013 (17)
 • Spelen met SpinLi (318)
 • Spellen in beeld (77)
 • Tussendoortjes (9)

 • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

  Links
 • Spellenlijst SpinLi
 • Bordspelmania : forum
 • Ditterio's blog
 • Spel(l)enderwijs
 • Boardgamegeek
 • De tafel plakt ! (Dominique)
 • SpinLi's nieuwe blog !!!
 • Spellenclub Pallieter (Lier)
 • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
 • Spelregels.eu

  Foto

  5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
  Klik op het logo om hun site te bezoeken.
  Inhoud blog
 • Solar Flux
 • Elk einde heeft een nieuw begin ...
 • Photosynthesis (Blue Orange Games)
 • Nutz (Blue Orange Games)
 • Katarenga (Huch)

  Blog als favoriet !

  Archief per maand
 • 12-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!