IK SPEEL GRAAG EEN KEERTJE MEE !

Qua gebruiksgemak en vlot verlopen van het maken van afspraken
opteren we voor een Facebookgroep waarin iedereen welkom is om
zich op te geven om mee te spelen of zelf speelmomenten te lanceren.
Volg ons op Facebook (klik) om op de hoogte te blijven!

Foto
5% korting op al uw aankopen bij spellenspeciaalzaak Adriaensen!!!
(Klik op bovenstaand logo om de spellenlijst te bekijken)


Flag Counter
Spellenblog SpinLi
Omdat spelen de belangrijkste bijzaak ter wereld is ...
12-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 6 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Die Paläste von Carrara, willen spelers marmer kopen in de bekende regio in Italië, maar zo goedkoop als mogelijk natuurlijk. Maar een korting is natuurlijk ook een voordeel voor de andere spelers. Misschien vind jij het beter om te investeren in de gebouwen die worden opgericht in dit marmer? Misschien is het interessanter om het exclusieve materiaal te gaan halen als het niet meer zo lucratief is om de grote gebouwen op te richten.

Titel : Die pälaste von Carrara
Auteurs : Michael Kiesling & Wolfgang Kramer
Uitgeverij : Hans im Glück
Aantal spelers : 2-4
Leeftijd : 90 min.
Speelduur : 10+

12-10-2012 om 07:53 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
11-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 7 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island is een episch spel ontwikkeld door Ignacy Trzewiczek, de auteur van Stronghold. Dit keer neemt hij je mee naar een verlaten eiland, waar de schipbreukelingen voor een fantastisch avontuur staan. Ze zullen verschillende uitdagingen voor de boeg krijgen, zoals het bouwen van een onderdak, eten vinden, vechten met wilde dieren en zichzelf beschermen tegen het gure weer. Muren bouwen rond hun huis, huisdieren houden, wapens maken en gereedschap van alles wat ze vinden op het eiland. de spelers bepalen hoe het spel zal verlopen, en hoe hun nederzetting er zal uitzien. Zullen ze ondertussen de geheimen van het eiland vinden? Vinden ze een piratenschat of een verlaten stad? Zullen ze een ondergrondse stad vinden of een behekste tempel op de bodem van de vulkaan? Het antwoord ligt in de honderden evenementenkaarten die het spel rijk is.

Robinson Crusoe: Adventure on the Cursed Island is niet alleen een spannend verhaal gecombineerd met een spelmechanisme, maar is ook ontwikkeld om het coöperatieve genre te veranderen, zodat er niet één leider het ganse spel speelt. Dit spel zal reageren op de acties van al de spelers. Wij zijn in ieder geval zeer benieuwd.


Titel : Robinson Crusoe - adventure on the cursed island
Auteur : Ignacy Trzewiczek
Uitgeverij : Portal publishing
Aantal spelers : 1-4
Speelduur : 120 min.
Leeftijd : 10+

11-10-2012 om 07:37 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
10-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 8 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Sheepland speelt zich af in het mooie eiland met dezelfde naam, waar de mensen al eeuwenlang voor schapen zorgen. Ze werken hard op het veld en trachten hun schapen op de juiste plaatsen te krijgen. Tijdens een beurt, moet je drie acties uitvoeren. Je hebt keuze uit : 
  • je herder bewegen
  • een schaap bewegen
  • een terreintegel kopen

Je moet je herder minstens één keer bewegen tijdens je beurt en je mag éénzelfde actie niet twee keer na elkaar spelen zonder de herder ertussen te bewegen.

Er zijn zes verschillende terreintegels voorhanden, vijf van elk type met een stijgende kost (van 0 tot 4 dinar) op deze tegels. Wanneer je een tegel koopt, claim je nog niet die grond, maar investeer je in dat landschapstype, aangezien je verwacht dat je schapen daar zullen grazen. Op het einde van het spel scoor je 1 punt per tegel van het terreintype voor elk schaap in de regio in dit type. Je scoort ook nog voor geld in je hand.

Titel : Sheepland

Auteur : Simone Luciano & Daniele Tascini
Uitgeverij : Cranio creations
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 8+

10-10-2012 om 08:13 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
09-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 9 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Je bent een tovenaar. Als leerling magiër geloofde je nog dat je onoverwinnelijk was. Dus de strijd aangaan met de boosaardige Baba Yaga de heks is misschien niet je beste zet. Haar handen werden wazig, ze prevelde een toverspreuk die je tussen je oren raakte. Het duurde twee dagen vooraleer je wakker werd, vier vooraleer je terug kon spreken en zeven dagen eer je je naam herinnerde. Er was echter geen whiskey in het spel. Sommige delen van je lichaam zijn gegroeid, andere gekrompen. Schoenen worden een dure aangelegenheid. Hoe minder er over je neus gezegd wordt, des te beter. Het wordt tijd om de zaken terug in je grote handen te nemen.

De toverspreuken zijn verspreid over het land. Zoek de boeken en gebruik de spreuken, ban de heks en keer terug in je normale staat. Maar pas op, de heks is erg sterk. Misschien komen de goede dieren van het land je wel helpen. Centaurs kunnen galloperen, draken vliegen en zelfs de oude bibliothecaris kan je een handje helpen met opzoekwerk. Vampieren zetten hun tanden voor één keer positief in actie. Zelfs de dwergen zouden wel eens ter hulp kunnen schieten. Je moet nu reageren, want de kracht van de heks neemt toe. Skeletten en goblins die op spinnen rijden hebben geen goed gevoel voor humor. Kan jij de toverspreuken vinden, de heks en haar trawanten verslaan en bards liedjes laten zingen die jou prijzen?

Het is tijd voor gerechtigheid, tijd voor verandering, tijd voor helden. Met grote voeten! Spellbound - het is aan jou om het verhaal te vertellen.

Titel : Spellbound

Auteurs : Fraser & Gordon Lamont
Uitgeverij : Fragor games
Aantal spelers : 1-4
Speelduur : 60  min.
Leeftijd : 10+

09-10-2012 om 07:07 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
08-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 10 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De ridders van de ronde tafel moeten nogmaals samenkomen om koning Arthur z'n koninkrijk te beschermen tegen allerlei dreigingen. Het zijn echter niet de oude ridders, maar hun kinderen. Kunnen deze nieuwkomers zich bewijzen en de gevaren uit de weg werken voor het te laat is?

In Shadows over Camelot: The Card Game, moeten de spelers samenwerken om opdrachten te vervullen vooraleer het gevaar naar gevaarlijke hoogtes stijgt.

In speltermen worden de opdrachten voorgesteld door 5 types kaarten, elke kaart toont 1-3 zwaarden en een nummer van 1-4 of een vraagteken. Deze kaarten worden geschud met de Morgan le Fay kaarten (die de spelers beheksen) en Merlin kaarten (die sommige behekste zaken verwijderen) om de geruchtenstapel te vormen. Elke speler krijgt een loyaliteitkaart in het begin van het spel, één speler zal een verrader zijn. In een beurt mag een speler :

  • een geruchtenkaart spelen
  • een opdracht proberen uit te voeren
  • een ridder beschuldigen

Door het vervullen van opdrachten scoren de spelers witte zwaarden, als ze falen zwarte zwaarden. Ook voor een correcte of foute beschuldiging zullen er witten en zwarte zwaarden worden uitgedeeld. Zo gauw er zeven zwaarden van een kleur zijn gehaald, eindigt het spel.

Titel : Shadows over Camelot
Auteurs : Bruno Cathala & Serge Laget
Uitgeverij : Days of wonder
Aantal spelers : 1-7
Speelduur : 20 min.
Leeftijd : 10+

08-10-2012 om 22:23 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
07-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 11 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In 1477, ontwikkelt de Franse koning Louis XI de koninklijke post. Binnen een eeuw is dit uitgegroeid tot een complex post- en pakjes leveringssysteem. Verschillende postkantoren, winkels, een levernetwerk dat niet enkel gebaseerd is op paard en kar, maar ook op boten komt snel op. De grootste stroom van handel en informatie stroomde door de Loire vallei, in Centraal Frankrijk, rond de rivier de Loire. Het was een periode van ontwikkeling en rijkdom voor de dorpen en steden die aan dit water grensden.

Wie wordt de rijkste handelaar in Frankrijk in de 15de eeuw? Wie zal de straten langs te Loire overheersen? Wie bouwt het rijkste paleis of een abdij? Wie zal machtiger zijn dan de anderen?

Titel : La loire

Auteur : Emanuel Ornella
Uitgeverij : Mind the move
Aantal spelers : 1-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 10+

07-10-2012 om 07:49 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
06-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 12 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Alle dierenvrienden geloven dat 1984 een fantastisch jaar was voor de dierenboerderij - tenminste dat beweert het ministerie van eerlijkheid ..."

1984: Animal Farm, een nieuw spel van de maker van Alcatraz: the Scapegoat, stelt de wereld voor uit het wereldberoemde boek waarin de dieren de macht hebben over hun menselijke meesters. Wanneer de revolutie wat is uitgestorven, begint een politiek spelletje om aan de macht te komen. De spelers nemen de rol aan van de dierendictators die door niets kunnen worden tegengehouden om de absolute macht over de wereldboerderij te krijgen.

1984: Animal Farm is een modulair onderhandelspel voor 3 tot 5 spelers, gebaseerd op het concept van verplicht coöperatie. Aan de hand kant delen de spelers sommige zaken met hun buren, langs de andere kant, zullen ze tegen elkaar strijden voor de overwinning. Het spel verwacht dan ook een efficiënte strategie, smerige onderhandeltechnieken en succesvol bluffen. Op hetzelfde moment wordt er van de spelers verwacht om tijdelijke allianties aan te gaan en een oogje in het zeil te houden voor hun vrienden. Elke ronde zal er dan ook vurig gediscussieerd worden (publiek en geheim), pacts worden gesloten, beloftes gemaakt en gebroken. Bij aanvang van het spel worden speciale mogelijkheden en overwinningscondities getrokken, zodat er nooit twee dezelfde spellen zullen zijn.

"Onthoud mederevolutionairen : alle dieren zijn gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen!"

Titel : 1984 - Animal farm
Auteurs : Rafal Cywicki, Krzysztof Cywicki & Krzysztof Hanusz
Uitgeverij : Kuznia gier
Aantal spelers : 3-5
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 12+

06-10-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
05-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 13 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Atlantis Rising speel je één van de leiders van Atlantis op de vooravond van het verval. Je moet samenwerken met de andere spelers om een kosmische poort te maken en het eiland naar de veiligheid te transporteren, vooraleer je beschaving voor altijd verloren gaat in de zee.

Elke ronde kiezen jij en je medespelers zendelingen om opdrachten uit te voeren. Des te dichter bij de zee, des te groter de beloning, maar het risico wordt veel groter. Nadien trek je ongelukskaarten  - die delen van het eiland zullen laten onderlopen. Dan krijg je voordelen van je keuzes (indien het nog boven water staat natuurlijk). Nadien kan je nog een aanval verwachten van Athene, die het eiland willen plunderen voor het zinkt. Tenslotte mag je nog onderdelen bouwen voor de kosmische poort indien je de juiste combinatie aan grondstoffen hebt.

Titel : Atlantis rising
Auteur : Galen Ciscell
Uitgeverij : Z-man games
Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

05-10-2012 om 07:31 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
04-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 14 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Van Christian Marcussen, de maker van Piraten en kooplui, verschijnt er nu Clash of Cultures, een civilizationspel waarin elke speler een volk leidt vanuit een klein dorpje tot een machtig imperium. Spelers moeten hun omgeving ontdekken, grote steden bouwen, technologieën ontwikkelen en uitvinden en standhouden tegen iedereen die in hun weg komt. Het spel omvat een modulair speelbord, 48 technologieën, zeven wereldwonderen en een heleboel miniaturen en kaarten. De winnaar is de speler die de grootste cultuur weet te creëren en zal voor millennia worden herinnerd.

Titel : Clash of cultures

Auteur : Christian Marcussen
Uitgeverij : Z-man games
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 240 min.
Leeftijd : 12+

04-10-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
03-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 15 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Archipelago, zijn de spelers Europese machten ten tijde van de Renaissance en strijden ze om de ontdekking van de Caraïbische archipel. Ze zullen gebieden ontginnen, grondstoffen oogsten, ze gebruiken in markten (zowel voor eigen gebruik als dat van de oorspronkelijke inwoners en verkoop aan Europa), markten bouwen, havens, steden en tempels en natuurlijk moet er onderling nog onderhandeld worden. Dit alles om hun verborgen opdracht te vervullen. Je zal ook de opdracht van de andere spelers moeten trachten te achterhalen om er zo zelf voordeel uit te halen bij je eigen opdracht.

Maar de spelers moeten ook voorzichtig zijn voor de oorspronkelijke bevolking. Als ze te ongelukkig worden, zouden ze wel eens een opstand kunnen veroorzaken en onafhankelijkheid uitroepen. En dan verliest iedereen ! Dit spel omvat een zeer sterk thema en heel wat interactie, twee zaken die vaak afwezig zijn in een worker-placement spel. Het spel omvat drie sets met opdrachten, zodat de spelers kunnen opteren voor een kort, middelmatig of lang spel. Een solo-variant is ook geïntegreerd.

Titel : Archipelago
Auteur : Christophe Boelinger
Uitgeverij : Ludically
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 14+

03-10-2012 om 07:40 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
02-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 16 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Keyflower is een spel voor twee tot zes spelers die loopt over vier ronden. Elke ronde vertegenwoordigd een seizoen. Elke speler start het spel met een "thuis"tegel en een basisteam van acht arbeiders (in de kleuren geel, rood of blauw). De arbeiders van de verschillende kleuren worden gebruikt om op gelijkgekleurde tegels te bieden die spelers kunnen toevoegen aan hun dorp. Dezelfde arbeiders kunnen echter ook gebruikt worden om grondstoffen te verzamelen, extra arbeiders aan te trekken, punten te sprokkelen, ... van eigen tegels, vreemde tegels en tegels die geveild zullen worden.

In de lente, zomer en herfst komen er meer arbeiders aan boord van de Keyflower (schip) en andere boten, met de nodige grondstoffen ijzer, steen en hout. In elk van deze seizoenen worden er tegels geveild. In de winter komen er geen nieuwe arbeiders, maar worden de wintertegels ingezet om punten te scoren voor combinaties van grondstoffen, vaardigheden en arbeiders. De speler wiens arbeiders en dorp het meeste punten genereert, wint het spel.

Keyflower schotelt spelers vele uitdagingen voor en elk spel zal anders verlopen aangezien de mix van stadstegels telkens anders is. Je zal opportuniteiten moeten zien en je kans grijpen.

Keyflower, is ontwikkeld door Richard Breese en Sebastian Bleasdale en is het zevende spel in de "Key" serie van R&D Games, die allen plaatsvinden in het middeleeuwse "Key" land.

Titel : Keyflower
Auteur : Richard Breese
Uitgeverij : R&D games
Aantal spelers : 2-6
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 12+

 


02-10-2012 om 12:19 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
01-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief 2012/10
Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op de afbeelding om te vergroten !
Nu vrijdag 5 oktober : Spellenavond SpinLi !!!
Iedereen welkom in de cafetaria van Lindelo vanaf 19.00 uur.

01-10-2012 om 17:17 geschreven door SpinLi  


>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 17 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Urbanization volgen de spelers de ontwikkeling van een stad op een groot stuk braakliggende grond aan het begin van de industriële revolutie en dus de moderne tijd. Ze loodsen hun dorpjes door deze zware tijden en trachten inwoners aan te trekken door huizen te bouwen. Later worden er fabrieken opgericht en groeien de dorpjes uit tot heuse steden. De speler die z'n stad het meest efficiënt ontwikkelt, zal zegevieren op het einde van het spel.

Het spelmechanisme in Urbanization houdt geen enkel element van geluk in en bovendien worden er onmiddellijk twee uitbreidingen in de basisdoos gestopt. (zoals we van Queen al gewoon waren bij bijvoorbeeld Fresco)

Titel : Urbanization
Auteur : Johnny Ebsen
Uitgeverij : Queen games
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 75 min.
Leeftijd : 12+

01-10-2012 om 07:07 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
30-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 18 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Escape: The Curse of the Temple is een coöperatief spel waarin je uit een tempel moet ontsnappen voordat hij in elkaar stort en één of meerdere ontdekkers bedelft en op die manier iedereen in het verlies duwt.

Het initiële spelbord bestaat uit een rij van drie vierkante tegels die telkens een combinatie van twee symbolen tonen. Alle ontdekkers starten op de centrale tegel - de veilige ruimte - en elke speler start met vijf dobbelstenen. Deze dobbelstenen tonen vijf symbolen :

  • een wonde – deze dobbelsteen wordt opzij gelegd en toont dat de ontdekker een ongelukje heeft gehad tijdens het ontdekken van de tempel
  • een geneessymbool – elk zo'n symbool geneest twee wonden, van jezelf of de andere spelers in dezelfde kamer
  • een rood of blauw krachtsymbool – deze worden gebruikt om kamers binnen te gaan, schatten te openen of speciale edelstenen te ontdekken
  • een voet, komt twee keer voor op de dobbelsteen – deze heb je nodig om van de ene naar de andere kamer te geraken

    Escape
    wordt in real-time gespeeld, de spelers rollen gelijktijdig hun dobbelstenen en voeren de acties uit. Zo ontdekken ze verschillende kamers, elk met hun eigen schatten, edelstenen, maar ook gevaren. Werk samen met andere spelers om je doel in een kamer te bereiken.

Het real-time aspect is nog versterkt door middel van een soundtrack die gedurende het spel wordt afgespeeld.Op sommige momenten begint het af te tellen en moeten de ontdekkers zo snel mogelijk terug naar de veilige ruimte. Indien ze hier niet in slagen,verliezen ze dobbelstenen.

Zo gauw de uitgang is gevonden, kunnen de spelers trachten om de tempel te verlaten, door het aantal blauwe dobbelstenen te rollen gelijk aan het aantal magische edelstenen die ze niet uit de tempel hebben gehaald. Indien een speler ontsnapt, mag hij een dobbelsteen aan een medespeler geven. Indien alle spelers ontsnappen wint iedereen, zo niet verliest iedereen. 

Titel : Escape : the curse of the temple
Auteur : Kristian Amundsen Ostby
Uitgeverij : Queen games
Aantal spelers : 1-5
Speelduur : 30 min.
Leeftijd : 8+

30-09-2012 om 00:00 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (2)
29-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 19 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Urbania heeft het stadscentrum z'n grootste glorie gehad in het verleden. Maar de toekomst roept jou toe om vernieuwing te brengen in de stad. Bouw een nieuwe stad over de oude, en baan je een weg naar nieuwe winsten die komen uit de oude bedrijven. Plan een nieuw landschap in de stad en verwerf aanzien en prestige!

Titel : Urbania
Auteur : Simone Luciani
Uitgeverij : Mayfair games
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 45 min.
Leeftijd : 10+

29-09-2012 om 09:39 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
28-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 20 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In het mytische land Aztlán strijden vier stammen om te overleven. Vredevol samenleven brengt rijkdom voor allen, maar de goden kiezen de kant van diegene die oorlog voeren en hun vijanden vreselijke daden aandoen...

Slechts één van de vier stammen zal het recht verwerven om op het eiland te overleven tegen het einde van het spel. Bouw het machtigste imperium op met je stam en wordt de grote heerser van Aztlàn.

Aztlán kan gespeeld worden met drie of vier spelers (of twee spelers met een variant). Elke speler stuurt één van de stammen. Een spel is opgedeeld in vijf ronden, waarin de spelers één van hun krachtkaarten kiezen, om beurten stampionnen inzetten op gebieden op het bord. Dit bord is verdeeld in vijf soorten gebieden : woestijn, velden, oerwoud, bergen en steden. De gekozen krachtkaart geeft aan hoe groot de sterkte van de stam is en op welk soort gebied er wordt gespeeld. Hoe groter de dominantie van een speler, des te meer overwinningspunten worden er gescoord.

Indien er meerdere spelers in een gebied staan, wint de sterkst vertegenwoordigde. Maar oorlog is niet de enige weg naar de overwinning, want soms brengt vreedzaam samenleven een nog grotere beloning met zich mee. Na vijf ronden wint de speler met de meeste punten. Zijn stam heerst over Aztlán, en z'n concurrenten worden verbannen.

Titel : Aztlan
Auteur : Leo Colovini
Uitgeverij : Ares games
Aantal spelers : 2-4
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 13+

28-09-2012 om 08:18 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
27-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 21 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Iedereen weet dat je in het Wilde Westen hoteleigenaar kon worden of een saloon opendoen als je hard werkte of de mijnen ontgon op zoek naar goud en andere waardevolle schatten. Je kon het ook op de "eenvoudige" manier proberen door te stelen van diegene die ervoor werkten.

In Desperados gaan de spelers op zoek naar datgene dat ze nodig hebben, om het even op welke manier. Eén speler zal ook de rol van marshall aannemen om een oogje in het zeil te houden en de andere spelers eerlijk te houden.

Het spel duurt vijf ronden, waarin de spelers telkens vijf bewegingskaarten spelen. De marshal beweegt alle sheriffs, daarna leggen de spelers de vijf bewegingskaarten gedekt voor zich neer. Indien een speler een actie wil uitvoeren in een stad, toont hij de bijpassende kaart aan de marshall en plaatst hij een fiche in de desbetreffende stad.

Als alle kaarten zijn geplaatst, wordt de eerste kaart omgedraaid en bewegen de spelers hun pionnen. Indien je in dezelfde stad als de marshall eindigt, verlies je je ganse beurt. Indien je ook een fiche had in die stad, mag je de actie uitvoeren (zolang er meer spelers dan sheriffs zijn in de stad).

Eens alle spelers hun vijf bewegingen gedaan hebben, nemen ze hun kaarten terug, de sheriff legt vervangt gestolen tegels en begint er een nieuwe ronde. Indien de spelers 4000 dollar of meer per speler hebben verzameld, winnen zij het spel. Zo niet, dan wint de marshall.

Titel : Desperados
Auteurs : Dennis Lohausen & Florian Racky
Uitgeverij : Argentum verlag
Aantal spelers : 3-6
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 10+

27-09-2012 om 07:09 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
26-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 22 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Plannen, bouwen en ontwikkelen van een klein dorp tot een megastad. Gebruik zeszijdige tegels om residenties, commerciële, civiele en industriële gebieden toe te voegen. Vergeet ook zeker geen interessante gebouwen toe te voegen en voordeel te halen uit de grondstoffenvoorraad van nabijgelegen steden. Het is jouw doel om te eindigen met een grotere bevolking als de tegenspelers.

Suburbia is een tegel-leg-spel waarin de speler een economische motor en infrastructuur proberen op te bouwen om uiteindelijk de meest winstgevende en grootst groeiende bevolking te hebben. Als de stad groeit, zullen ook je inkomsten en je reputatie stijgen. Natuurlijk heb je dan meer geld om te investeren in nog betere gebouwen, zoals vlieghavens of grote wolkenkrabbers. Als je reputatie stijgt, zal je meer burgers aantrekken en zie je je bevolking groeien.

Tijdens het spel vervullen de spelers verschillende unieke opdrachten die hun extra's opbrengen en de populatie een boost geven. Er zijn overigens altijd andere gebouwen in het spel, dus je zal nooit twee keer hetzelfde spel spelen!

Titel : Suburbia
Auteur : Ted Alspach
Uitgeverij : Bézier games/Lookout games
Aantal spelers : 1-4
Speelduur : 90 min.
Leeftijd : 8+

26-09-2012 om 08:10 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
25-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 23 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen
De ruimterace is begonnen!

In 1969, wordt er in een prestigeduel uitgemaakt wie de wereldleider is - wie zal er winnnen? De Verenigde Staten? Rusland? Of een oud Europese natie misschien? Wie is in staat om het meeste technologische vooruitgang te boeken en met een hoogtechnologische raket de mens naar de maan te brengen? (zonder te crashen natuurlijk). Zal jij je ruimteprogramma kunnen behoeden tegen sabotage van de andere wereldmachten?

Titel : 1969
Auteurs : Aureliano Buonfino, Andrea Crespi, Lorenzo Silva & Lorenzo Tucci Sorrentino
Uitgeverij : Cranio creations
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 13+

25-09-2012 om 08:36 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)
24-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog ... 24 dagen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In Kemet zijn de spelers Egyptische stamleiders die hun mytische krachten van de antieke Egyptische goden gebruiken - bovenop hun sterke legers - om punten te scoren in glorierijke oorlogen en gevechten door het inpalmen van rijke gebieden. Gedurende het spel zullen ze hun magie gebruiken om mytische figuren te verslaan en hun pure goddelijke krachten los te laten. Het spel omvat vele gedetailleerde spelonderdelen, zoals in Cyclades ook het geval was, om de legers en onsterfelijken voor te stellen.

Titel : Kemet
Auteurs : Jacques Bariot & Guillaume Montiage
Uitgeverij : Matagot
Aantal spelers : 2-5
Speelduur : 60 min.
Leeftijd : 13+

24-09-2012 om 07:25 geschreven door SpinLi  


Categorie:Essen 2012
>> Reageer (0)

Foto

Klik op ons logo om terug naar de startpagina te gaan


Bent u op zoek naar info omtrent een spel? Typ de titel hieronder in het balkje en klik op "zoeken".

Zoeken in blog



Contact via mail :

spellenkanaal (at) gmail (dot) com

Categorieën
  • "Kaartje leggen" (5)
  • Essen 2009 (47)
  • Essen 2010 (27)
  • Essen 2011 (45)
  • Essen 2012 (137)
  • Essen 2013 (212)
  • Essen 2014 (85)
  • Essen 2015 (86)
  • Essen 2016 (77)
  • Essen 2017 (76)
  • Hete hangijzers (6)
  • imprESSENs (651)
  • Nürnberg 2012 (17)
  • Nürnberg 2013 (17)
  • Spelen met SpinLi (318)
  • Spellen in beeld (77)
  • Tussendoortjes (9)

  • Bezoek je onze nieuwe blog alvast een keertje? Zie bij de links!

    Links
  • Spellenlijst SpinLi
  • Bordspelmania : forum
  • Ditterio's blog
  • Spel(l)enderwijs
  • Boardgamegeek
  • De tafel plakt ! (Dominique)
  • SpinLi's nieuwe blog !!!
  • Spellenclub Pallieter (Lier)
  • Spellenclub Heist statie (Heist-op-den-Berg)
  • Spelregels.eu

    Foto

    5% korting bij aankoop als SpinLi-lid !!!
    Klik op het logo om hun site te bezoeken.
    Inhoud blog
  • Solar Flux
  • Elk einde heeft een nieuw begin ...
  • Photosynthesis (Blue Orange Games)
  • Nutz (Blue Orange Games)
  • Katarenga (Huch)

    Blog als favoriet !

    Archief per maand
  • 12-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs