het wel en wee van mezelf

14-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DWARS DOOR HASSELT
Na een deugddoende fietsvakantie in het zonnige Salou, waar ik gedurende zes dagen toch 660 km bijeenreed, was het stilaan terug tijd om de loopschoenen aan te binden.
Want in oktober staat traditioneel Dwars door Hasselt op het schema.Deze wedstrijd had ik eigenlijk uit mijn to-do lijstje geschrapt wegens te duur.
Maar vorig jaar liep ik deze gratis dank zij DVV verzekeringen en dit jaar kreeg ik terug een mail.
Dus nog maar eens opnieuw ingeschreven voor Limburgs grootste loopevenement.

Zondagmorgend toen ik thuis kwam van't werk regende het pijpestelen.Hier had ik echt geen zin in, ik dacht eraan om niet naar Hasselt af te zakken.
Maar na een paar uurtjes rust, was het blijkbaar toch opgehouden met regenen.
En dus maakte ik me klaar, want Mario zou me omstreeks 13 uur oppikken.Kwestie van op tijd daar te zijn want zijn vrouw liep dit jaar ook mee, ze ging voor de 5 km.
In Hasselt aangekomen was het zoals vanouds een plaatsje zoeken om de auto kwijt te raken.
Toen dit gelukt was gingen we met heel ons hebben en houden ons inschrijvingsnummer afhalen aan de DVV stand.
Nog gauw wat kleren gewisseld, sanitaire noodzaak gedaan en dan was het tijd voor de vuurdoop van Vanessa.
Ondertussen was ik Mario kwijtgeraakt tussen de meute.
Gewacht aan de aankomst, zijn vrouw niet zien aankomen, effe paniek, want ik moest mijn spullen nog kwijtraken.
Even later vond ik ze dan toch.even nog wat opgewarmd en dat was nodig, want het was kil en koud.
Op 10 min voor de start kroop ik over de nadarhekken om in de eerste startbox te kunnen, ik had immers door mijn gratis deelname geen laag startnummer.
Vrij vooraan aan de startboog kunnen gaan staan en daar ook meteen de bende van de HC kunnen spotten.
Luisa, Daniel, Geert, Marckske ....stonden allemaal in mijn nabijheid. De echte toppers zoals Peter Maris, Chris Moreau, Chris Wouters ea.... stonden vooraan.
Meteen op gang toen het startschot weerklonk, wel even gehinderd door een loper met buggy, maar kwam toch nog vrij goed weg.Kon zelfs bijna aanpikken bij nog een andere topper Steven en liet even weten dat de bakker eraan kwam.Hij maande me aan maar te volgen, maar dat was jammer genoeg te hoog gegrepen.Onderweg na amper één km kreeg ik de raad van een onbekende loper om op mijn ademhaling te letten, ja het was weer erg,pfff.Maar die kende me dus blijkbaar niet .
Verder ging het vrij goed, de eerste 3 km onder de 3.45, de volgende 3 km ietsje verval 3.55/3.56/3.59
Km 7 even een dipje 4.01
Km 8 terug op gang getrokken en 3.55.Vervolgens 3.54 en 3.57.
En toen kwam km 10, we trokken richting kanaal met de wind vol op kop.Ik kon niet aansluiten met het groepje voor me en liep alleen met in mijn spoor twee lopers die niet van overnemen wilden weten.Het zij maar zo.Ik bleef desondanks tegen de wind opboksen met tijden van 4.08 naar km 11, 4.06 naar km 12 en 4.13 naar km 13.Ik werd ook even aangemoedigd en gehaasd door tempomaker Robin die een glansrijke prestatie neerzette op de 3 km.Hij probeerde me er door te trekken waarvoor mijn welgemeende dank ;-).
Bij het inlopen van de binnenstad nog eens geprobeerd de pedalen wat dieper in te drukken, maar er kwamen toch nog wat lopers over me heen.Mijn goede plaats die ik nog had rond km 6, toen liep ik ongeveer 80tigste, smolt onderweg als sneeuw voor de zon.Zo kwam ik ongeveer binnen als iets meer dan 100ste deelnemer.Nog één atleet kwam me voorbij in de eindsprint die ik probeerde in te zetten zo goed en kwaad het kon en zo liep ik over de meet in mijn zelfgeklokte tijd van 58.35, die later zou gecorrigeerd worden naar 58.31.Hier zou ik echter tevreden moeten mee zijn, maar omdat ik vorig jaar 57.45 liep toch een beetje ontgoocheling.Wel zag ik op mijn Garmin dat het 100 meter meer was dan vorig jaar, en nee, ik had weer geen bochten afgesneden.Ik moet dat dringend beginnen doen, scheelt blijkbaar een handvol seconden.Positief is wel dat ik een concurrent van de HC achter me kon laten,Luc Lodewycks. Maar jammer genoeg liggen de plaatsen in de eindstand zo goed als vast, ik kan alleen nog zakken.Maar dat zien we aanstaande zondag wel in Kortessem.
Na wat uithijgen en napraten met enkele lopers liep ik terug, nou ja, eerder strompelen, richting binnenstad waar ik loopmaatje Mario tegemoet zou lopen.Op 1u en 14 min was hij binnen en kon hij spreken van een geslaagde wedstrijd.
Naderhand nog gauw iets gaan nuttigen in de VIP tent van DVV, maar niet blijven plakken wegens de koude waardoor de pintjes me ook niet lekker smaakten.
Zo dit was weer het relaas van een middagje afzien en hiermee wil ik jullie lezers de foto's ook niet onthouden.

Tot volgende week, Kortessem, laatste wedstrijd HC Challenge, see you there ;-)begin van de wedstrijd ging het nog vrij goed ja ;-)

bijna dood in de binnenstad

en nog alles uit de kast naar de aankomst toe ;-)

14-10-2013 om 19:05 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (1)
16-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BROUWERIJLOOP ALKEN
Gisteren werd de 13de manche (vorige week in St-truiden de 12de en niet zoals in mijn vorig bericht de 11de) gelopen van het Haspengouw Criterium.
Meteen ook de voorlaatste wedstrijd en zo valt het eindklassement ook bijna in zijn plooi.
Vandaag moest ik in principe maar één man in't ook houden en dat is mijn rechtstreekse concurrent Roger Palmans.Vorige week heb ik hem kunnen afhouden maar toen liep ik zo goed als thuis.
En deze week was weer een weekje om snel te vergeten met twee pijnlijke baaldagen op donderdag en vrijdag.
Van pure miserie ben ik zelfs op zaterdag nog een 10 km loopje gaan doen om het goede gevoel proberen op te wekken.
Zondagmorgen had ik bij thuiskomst van mijn werk nog een redelijk goed gevoel en ik twijfelde zelfs om nog een 5 tal km te gaan loslopen, toch probeerde ik te gaan slapen
Maar een tweetal uren later lag ik alweer te woelen te te kreunen in mijn bed.Ben dan maar opgestaan, wat gegeten en me stilaan klaargemaakt.
De wedstrijd was pas om 16u, dus had ik een zee van tijd, die ik waarschijnlijk wel beter had kunnen benutten, maar soit, het zij zo.
Omstreeks half drie pikte ik collega Mario op om richting Alken te trekken.Inschrijving werd voldaan, her en der nog wat bijgepraat, en na wat opwarmen was het tijd voor de strijd.
Een paar kleppers aan de start (ja er viel weer geld te verdienen ), en voor de rest de menigte van altijd.
Na het startschot schoot iedereen weer vooruit als een pijl uit een boog, ook ik probeerde het.
We draaide twee rondjes op de plaatselijke piste eer we straat optrokken.Km 1 werd afgelegd in 3.27 nog sneller dan vorige week, maar jammer genoeg was mijn Garmin weer sneller dan het aangegeven km bordje.
Dit tempo lag meteen te hoog voor mij, maar probeerde toch zo goed en kwaad ik kon door te trekken.Km 2 in 3.44, km 3 in 3.49.Ondertussen had ik al wel gezien dat mijn enige concurrent Roger het hazenpad had gekozen en toen wist ik al dat ik hem vandaag niet zou kunnen kloppen. hij had zich direct in het spoor van Benny Jooken en Hilde Kippers gezet, en bij die trein kon ik jammer genoeg niet aanpikken vandaag. Km 4 in 3.52, km 5 in 3.53.Km 6 en aanvang tweede ronde in 3.51. Ik bleef zo goed en kwaad ik kon op mijn elan doorgaan en zag dat Roger zich in het groepje net voor me had genesteld. Maar ook daar kon ik vandaag niet bij.Km 7 in 3.54 en km 8 zelfs in 4.02 een dipje weliswaar en ook wind tegen.Dan nog eens alle zeilen bijgezet want ik was ondertussen ook door een andere mij onbekende loper bijgehaald.Die moest ik ondanks mijn inspanning ook laten gaan, km 9 liep ik in 3.53.De laatste km nog es alles uit de kast gehaald en bijna tot bij een jongere gast geraakt, maar toen hij me hoorde komen stak die nog een tandje bij,grrr ;-).
Soit, de laatste km klokte ik 3.49 en mijn eindtijd werd zo op 38.54 gebracht voor 10,1 km ongeveer.Mijn Garmin gaf 10.19 aan, sommige hadden amper 10 km.Maar volgens de organisatie en nog andere Garmin gebruikers overheerste de 10,1 km afstand.
Daarmee ben ik uiteraard weer tevreden, alleen jammer dat er twee lopers van mijn categorie die niet meedoen met de HC, tussen mijn en Roger zitten , hiermee verlies ik toch 15 punten op mijn concurrent.Voorlopig sta ik nog voor hem op een zevende plaats.Maar de beslissing zal waarschijnlijk in zijn voordeel uitdraaien op de laatste wedstrijd in Kortessem daar hij nog met één slecht resultaat zit dat wegvalt.Ik moet zowiezo nog voor hem eindigen en hopen dat er een tweetal lopers tussen ons zitten.Het blijft spannend tot de laatste wedstrijd.Eén loper, Luc Lodewijckx komt nog over ons bij deelname in Kortessem, die is zowiezo sterker dan ons beiden.
Het wordt dus waarschijnlijk plaats 8 of 9 bij de masters + 45.
Toch een mooi resultaat ;-)
Na de druppeldouche met gelukkig warm water was het weer tijd om de brouwerijgemeente haar naam waar te maken, en af te sluiten met twee donkere Grimbergen.Daar was tijdens en na de wedstrijd niets van te merken.Vroeger kreeg je na afloop nog drie blikjes bier, nu een flesje water waar ik dan ook nog maaglast van kreeg.
Oja, en ik won ook eens bij de tombola, zowaar een kledinghoes van de Wibra,pff.
Nu is het even geen wedstrijd meer, normaal zou ik zaterdag Bas-Oha lopen, een wedstrijd in de hesbignon, maar ik ben daar een beetje op uitgekeken.
Dus heb ik een wandeltocht van 30 km op het schema staan die zaterdag, en die ga ik proberen om héél rustig te lopen in aanloop naar de 33 km loop in Battice in november.
Maar dit zijn nog allemaal vage plannen, alles zal afhangen hoe mijn rug reageert op de alweer zware inspanning van gisteren.
Vandaag heb ik toch al een 13 km loopje af kunnen werken, al ging het niet zo vlot.

Om af te sluiten nog enkele beelden, alles spreekt voor zich...


16-09-2013 om 16:12 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
09-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitloop St-truiden HC wedstrijd nr 11
Gisteren zondag stond al de 11de wedstrijd van de Haspengouw Challenge op het schema.Voor mij een thuiswedstrijd, dus altijd gebrand op een goed resultaat.
De voorbereiding liep nochtans niet van een leien dakje.Nog steeds rugklachten en ook de bilregio blijft maar aanmodderen.Mijn fietstochtje op donderdag liep zelfs zo slecht dat ik amper 25km/u gemiddeld haalde.
Vrijdag nog een loopje gedaan om het goede gevoel een beetje proberen op te krikken, maar zaterdag viel ik al terug in een dipje en lag bijna gans de dag in mijn bed.
Zondagochtend na het werk direct een Diclofenac gepakt en proberen wat te slapen.Maar het gewoel van elke week bleef aanhouden.Paar uurkes geslapen, nog wat rondgelopen, terug bed in en om 12u45 uiteindelijk opgestaan.Doucheke gepakt, wat gegeten en me klaargemaakt.
Omstreeks haf 3 pikte ik dan collega Mario op en samen trokken we richting St-truiden.Nog net op tijd om de 5 km wedstrijd mee te maken.
inschrijvingen voldaan en wat opgewarmd op de piste.Nog een pitstopje geprobeerd maar dat lukte niet.
Goed, om 16 uur was het dan tijd voor de start.Voor ik het goed en wel besefte ging het startschot.Ik stond op de tweede startrij en kon dus vrij goed starten.Toch werd ik weer van alle kanten voorbijgevlogen, ook door de mindere goden.Na het ronde piste, trokken we de straat op.Ongeveer 50 meter voor het 1 km punt piepte mijn Garmin af in 3.30, héél snelle start dus, maar achteraf gezien blijkbaar toch niet zo snel, want op het einde van de rit had ik 100 meter te veel volgens mijn Garmin.
Maar mijn doel was vandaag wat extra punten te scoren en zodoende wat concurrenten achter mij proberen te laten.Dus trok ik onmiddellijk in de aanval, da's volgens mij nog steeds de beste verdediging.
Het bleef vrij goed gaan ondanks de warmte en ik kon me zelfs in het spoor van Kim Nulens handhaven.Ook Hilde Kippers liep daar net voor, maar zij bleek uiteindelijk een maatje te groot voor mij.
Maar deze dames waren niet mijn bekommernis.Het ging mij om Luc Lodewijckx , Jooken Benny, de twee waar ik in het klassement niet meer aankan.Maar als ik ervoor kon bracht me dat wel 5 extra punten op per loper.Vooral was het uitkijken naar rechtstreekse concurrent Palmans en Vanloffelt Peter.Laatstgenoemde is de laatste weken in mindere doen, dus die kan ik normaal wel aan.Palmans is een andere zaak.
De km 2, 3 en 4 liep ik in 3.45/3.45/3.50
Bij aanvang van de tweede ronde had ik op het 5 km punt een tussentijd van 3.51.Het ging dus al wat trager.Het goede nieuws was wel dat ik Palmans en Lodewijckx wel achter me had kunnen laten, Luc had blijkbaar een mindere dag.Het zou wel goed gewest zijn kon hij nog voor Palmans eindigen, maar later bleek dit niet gelukt te zijn.
Soit we gingen door op ons elan; km 6 in 3.46.
Dan kwam op km 7 het traditionele dipje en 3.57.
toch kwam ik bij Benny Jooken terecht en kon de laatste km's bij hem blijven.Op km 8 terug 3.57 en groot was de verrassing als we ineens op en over Eric Surkijn liepen.Ook hij had blijkbaar problemen, want hij staat op een ongenakbare 5 de plaats in de rangschikking.Peter en ik bleven doorgaan, Eric achter ons latend en in de verte spotte ik Palmans, maar die liet ik niet meer terugkomen.
Km 9 terug 3.57, mijn kaarsje was uit en ook Benny pufte, maar ik wist dat als ik met hem naar de meet zou trekken ik het niet zou halen.Maar een versnelling zat er echter niet in, dus probeerde ik zo goed als kwaad het kon hem te volgen.
Eens we op de piste aankwamen bleef hij mooi achter me, ik liet het tempo wat zakken.En net bij het ingaan van de laatste 200 meter probeerde ik een kleine versnelling te plaatsen die onmiddellijk beantwoord werd door Benny, erop en erover heet dat dan.
Totaal uitgeput perste ik er nog alles uit om de klok onder de 39 min te houden, wat lukte, want 38.56 was mijn eindtijd voor 10.1 km.
Tevreden dus.
Nog wat uitgepuft, uitgebabbeld met de rest van de bende en dan uiteindelijk als één van de laatsten de douches in.
Daarna werd er nog duchtig bijgepraat en vloeide de Tongerlo rijkelijk terwijl wij wachtten op de tombola trekking.Helaas had ik alweer geen prijs, maar de Tongerlo heeft toch maar gesmaakt met dank aan Alin Follon, een supergast!!!!
Toen de organisatie de laatste pinten uit het vat tapte en aan't opruimen was, nuttigde ook ik mijn laatste Tongerlo en dan was het uiteraard tijd om ietwat beschonken huiswaarts te keren.Hopelijk leest de Politie niet mee
En zo kunnen we weer uitkijken naar de volgende wedstrijd,
de Brouwerijloop in Alken, een wedstrijd over 10 km.

Hierbij ook nog enkele fraaie en minder fraaie beelden van mezelf
09-09-2013 om 13:52 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
03-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OEVERLOOP memorial Rik Clerkx
zondag 1 september werd ik 49 jaren ik had het idee opgevat van een iets ongewoons te doen op deze dag ;-).Voor sommige is dit misschien dagelijkse kost, maar véél lange afstanden doe ik eigenlijk niet.
Dus liet ik me inschrijven voor de Oeverloop in Linkhout, een natuurloop over 25 km.
Samen met collega Mario trok ik er naartoe, hij zou de 10 mijl lopen.
Ginder aangekomen en onze voorinschrijving afgehaald.
Opwarmen deed ik niet meer, maar ik moest wel naar de wc.
Maar dat bleek geen sinecure, want er stond zowaar een rij lopers aan te schuiven met hetzelfde probleem.
En vermits ik maar een vijftal minuten meer had voor de start zat er niks anders op dan me in te houden en onderweg eventueel de bosjes in te duiken.
Zo ver is het gelukkig niet gekomen.
Om half 11 werd dan het startschot gegeven.Denk een twintigtal lopers aan de start.Onmiddellijk gingen er drie lopers vandoor, ik nestelde me in het tweede groepje met een zestal lopers.Maar bij het verlaten van de straat na een viertal km, kon ik dit tempo niet meer aanhouden.We liepen immers het bos in en daar vertraag ik zowiezo door de onverharde structuur waar ik nog altijd geen liefhebber van ben.Maar desondanks kon ik me goed handhaven en liep een gematigd tempo.Tot km 15 ging het zo wat op en af, werd ik ook even gehinderd door wat mountainbikers die op hetzelfde traject hun georganiseerde koers reden.Dat begrijp ik dus niet, twee evenementen op dezelfde dag in hetzelfde bos, maarja echt veel hinder heb ik er niet van ondervonden.
Ook liep ik een paar keer mis op het traject door de slechte bepijling, moest ik uitkijken voor verkeer als ik een straat moest oversteken zonder seingevers.En onderweg zelfs een km minder gelopen door die zelfde slechte afpijling, maar dit kwam ik pas na de rit te weten.Het was niet mijn bedoeling om er een wedstrijd van te maken dus bleef ik netjes rond de 4.30 draaien.Ik had ondertussen ook een paar keer haasje over gespeeld met een loper die ook uit het groepje was gelost.Op km 10 moest ik wegens sanitaire stop, neen gelukkig geen grote, hem laten gaan.Achter mij kijkend zag ik nog een loper naderen, maar deze kon me in principe niet bedreigen.Tot ik weer eens misliep en hij dus voor me de juiste richting inliep.nu was ik op achtervolgen aangewezen, maar na een tijdje kwam ik bij hem en hij vroeg me om met hem mee te lopen.Maar het tempo lag me wat te hoog en ik moest lossen.Op km 15 kwamen we aan het Schulensmeer en daar was de onverharde ondergrond redelijk goed beloopbaar.In een mum van tijd maakte ik mijn achterstand goed op mijn twee vluchters tot hun grote verbazing.Ik ging er zelfs op en over.Ik bleef dan ook op mijn elan verder gaan en kreeg toch even een dipje op km 21.Maar het tweetak kon me niet meer bedreigen.Ik wist ondertussen dat het maar twee km kon zijn en bleef een gestadig tempo aanhouden.Maar in de laatste km werd er ons nog een verrassing voorgeschoteld, een stukje onverhard dat nog eens de hoogte inging.Maar uiteindelijk haalde ik na net geen 24 km toch de eindstreep in één uur en bijna 47 min en daar was ik tevreden mee.Ongeveer een tempo van 13,4 km gelopen.
Aan de aankomst mocht ik kiezen tussen een fles wijn en t-shirt, en vermits ik al genoeg vodden heb , koos ik voor het eerste.Nu was het wachten op collega Mario tot hij zijn 10 mijl beeindigde.Met stramme benen liep ik hem tegemoet en kon hem zelfs niet meer volgen richting zijn finish
Ondanks de mooie prijzen zoals een tv die pas omstreeks 13 uur verloot zouden worden konden we jammer genoeg niet blijven, Mario had nog een feestje bij zijn thuis.
Onderweg naar huis kreeg ik plots telefoon van een bevriende loper en ik kreeg zowaar een prachtig kado in de schoot geworpen.Ik mocht mee met een ballonvaart, ik moest alleen maar zorgen dat ik om 18 u aan het vliegplein vlak bij mij thuis klaarstond.Van een verrassing gesproken.Dit zou de eerste keer zijn dat ik van de grond zou gaan en had er toch wat vrees voor.Maar uiteindelijk is het héél goed meegevallen en wil ik de gulle schenker nog eens extra bedanken.Het was een héél toffe en leuke ervaring.Hééél erg bedankt L.
Voila en zo zit mijn verjaardagsweekend er op en kunnen we weer uitkijken naar het volgende evenement, de Fruitloop in St-truiden volgende zondag en dat wordt voor mij een thuiswedstrijd.Wel ben ik er nog niet uit of ik alles op alles zal zetten voor deze wedstrijd, of dat ik ofwel op zaterdag ofwel zondagvoormiddag nog een wedstrijdje meepik.Mijn klassement in de HC ligt zo goed als vast, verbetering zit er niet meer in, dus niks moet en alles kan,
Greeeeetzzzz ;-)

03-09-2013 om 21:14 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
27-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grote prijs Karel Lismont Gotem
Afgelopen zondag werd de 11 de wedstrijd gelopen van de HC, en deze ging door te Gotem.

De voorbereiding op deze wedstrijd loopt zoals gewoonlijk, in de week wat looptraining afgewerkt,
op zaterdag traditioneel een fietstocht, deze keer met een "special guest".Een Nederlands-Noorse vriendin die ik daar tijdens een loopevenement heb leren kennen stelde voor om eens naar België te komen om samen te fietsen.
Ik dacht even dat ze een grapje maakte, maar toen ze vrijdagavond mijn adres vroeg begon ik toch al te twijfelen.
Groot was dan ook mijn verwondering dat zij zaterdagmorgen om 10 u exact helemaal afgezakt vanuit Rotterdam aan mijn deur stond.
Ze wou absoluut wat bergen verkennen, want volgens haar zijn die in Nederland niet.
Het regende wel al een tijdje en eigenlijk had ik er geen zin in, ook mijn vaste collega had al afgebeld.
Maar ik kon haar toch niet aan haar lot overlaten en toen het even later droog was vertrokken we.
We zouden de eerder verreden Willy Vannitsen Classic rijden, een tochtje van 95 km met twee lange hellingen (2500 m) van ongeveer een 5%.
De eerste 30 km ging het er vrij rustig aan toe en moest ik toch regelmatig gas terug nemen, en we hadden niet eens de heuvels gehad.Na een 40 tal km kwamen we dan aan in Engis, zowat het keerpunt van de rit.Iets verderop begon dan ook de eerste klim.Ik maande haar aan het rustig aan te doen, maar toen ik al een tijdje boven was en zij nog lang achterbleef reed ik terug naar beneden.Ze was van haar fiets gestapt en moest duwen.Dan duwde ik maar met haar mee tot boven.En toch vond ze het nog leuk ook.Maar voor een triathlete in wording had ik toch wat meer verwacht.
Opeens begon het ook opnieuw te regenen en daar had ik nu net geen zin in.Soit, we reden steeds verder en na een achttal km kwam de volgende helling.opnieuw was ik eerst boven en ditmaal kon zij wel tot boven fietsen , al duurde het toch weer een eeuwigheid.De laatste 30 km ongeveer konden we de snelheid wat hoger brengen en af en toe sprintte ze me voorbij, maar dat was maar voor even.
Uiteindelijk zijn we na 98 km thuisgeraakt, enkele keren misgereden en een extraatje aan het parcours toegevoegd.Zij vond het leuk en zei dat het voor herhaling vatbaar was, ik ben es benieuwd.
Na wat gebabbel trok zij terug richting Rotterdam en ik mijn bed in, ik moest diezelfde avond nog werken

Zondagmorgen dan, thuisgekomen, twee uurtjes slaap.Middag wat gegeten en namiddag nog een uurtje op bed alvorens af te zakken naar Gotem.
Tegen 16 u aangekomen daar om nog net de start van de dames die apart liepen mee te pikken.Dan gauw gaan inschrijven, even opwarmen en bijpraten met de vaste jongens en om kwart voor 5 was het onze beurt.De start werd gegeven op het Fonteinhof, een pracht van een locatie maar met een draak van een oprijlaan, waar we maar liefst 4 keer moesten passeren op ellendige kasseistenen.
Mijn start was niet geweldig deze keer wegens de te smalle doorgang en na een paar honderd meter diende we rond een kegel te draaien en terug richting aankomst.Nu kon de wedstrijd beginnen.Eerst nog een stuk kasseistrook richting naar boven dat dan overging in een betonweg.Deze ging op het einde naar links en daar ging het een beetje naar beneden om dan weer linksaf te slaan en nog wat te dalen om dan uiteindelijk nog een beklimming te maken terug naar links en zo richting finish, annex kasseistrook.
De eerste km liep ik in 4.00, de volgende in 3.56 en km 3 zelfs in 3.45.Ik had ondertussen de achtervolging ingezet op het groepje waar ik normaal thuishoor, maar liet hen ook al gauw achter.Groot was dan ook mijn verbazing als ik bij twee leeftijdsgenoten kwam, die elke wedstrijd wel ruim een minuut voor me eindigen.Een andere loper uit mijn categorie die afwisselend voor, dan achter mij is, kon niet aanpikken en moest dus na een tijdje lossen.Ik probeerde zo goed en kwaad als kon bij het tweetal te blijven.Af en toe werd er een speldeprik uitgedeeld die ik telkens kon beantwoorden.Maar dit kon niet blijven duren, toch nam ik af en toe ook eens de kop.Km 4 werd gelopen in 3.55, km 5 in 4.03, km 6 in 3.49.
Laatste ronde ingegaan en hier moest ik toch alle registers open trekken om bij de mannen te blijven.Eéntje(Benny) prikte nog eens en de andere (Luc) riep dat hij niet zou kunnen volgen, dus probeerde ik zowaar het gat te dichten, maar de bergop brak ons zuur op.Km 7 in 4.01, km 8 in 4.09, duidelijk een klop van de hamer.Dan werd alweer het tempo opgedreven en km 9 liepen we in 3.48.Bij het ingaan van de laatste km kon opnieuw Benny een versnelling plaatsen, en geen van ons beiden kon deze beantwoorden.Ik stelde me al tevreden als ik Luc zou kunnen kloppen, maar ook hij plaatste de laatste 500 meter een demarrage, en toen was het uit.Toch probeerde ik nog alle zeilen bij te zetten, maar helaas, ik wam er niet meer bij.Helemaal uitgeput liep ik na 9,9 km over de meet ik 38.47 en daarmee héél tevreden.De jongens kwamen mij zelfs feleciteren voor mijn goede prestatie en weten dat ze me bij de volgende wedstrijden in het ook zullen moeten houden
Uitgelopen richting douches, nog wat bijgepraat en bijgedronken tijdens de prijsuitreiking en de avond was zo weer om.
De organisatie op zich vond ik wat minder dit jaar, maar al bij al ben ik toch tevreden.
En desondanks dat ik momenteel met een Bursitis Trochanteria geplaagd zit blijf ik rustig verder trainen en ben ik zelfs van plan van aanstaande zondag rond het Schulensmeer een 25 km te gaan lopen als rustige duurloop.
We zien het dan wel weer, om af te sluiten nog enkele sfeerfoto's

in achtervolging tijdens de eerste ronde.....op zoek naar de juiste groep

voila, hier zit ik in de tweede ronde op mijn plaats.De man in het blauw is een rechtstreekse concurrent, hem kan ik vandaag achter me houden ;-)

de finish.......zonder woorden ;-)

niet helemaal dood.....

27-08-2013 om 15:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
13-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermisloop Kozen
Gisteren maandag was het de Kermisloop in Kozen.De 10 de wedstrijd in het HC criterium.Aanvankelijk was ik niet van plan om deze te lopen, maar omdat ik op een gunstige plaats sta in het klassement die ik waarschijnlijk niet kan vasthouden wou ik er toch naartoe gaan.en ik ben vrij op maandag en dinsdag, dus kon ik nog voldoende rusten.
Tegen het middaguur had mijn collega zin in een tochtje met de fiets en dan kan ik geen nee zeggen.We zouden de Vannitsen Classic eens gaan verkennen.Geen lichte omloop, maar dat maakte niet zoveel uit.We kozen voor de 93 km, maar vertrokken van thuis uit, en ook bij het thuisrijden zouden we thuis stoppen, dus werd het 80 km.alhoewel mijn collega wel zin had in de 135 km.Gelukkig heeft ie onderweg zijn planning herzien en daar was ook hij héééél blij mee.Want met tegenwind, slechte wegen, twee zware hellingen en slechte benen was het niet van de poes om deze tocht te rijden.Uiteindelijk haalden we net geen 25 km/u, niet om over te stoefen
Thuisgekomen en enkele uurtjes rust genomen en me dan dik tegen mijn goesting klaargemaakt om af te zakken naar Kozen
Inschrijving voltooid, her en der wat bijgepraat, een uitbrander gekregen van de organisator van de HC wedstrijd in Gotem over roddels die ik zou verspreid hebben, ik weet wel beter!!!!!
Soit, het me niet aantrekkend trok ik naar de startplaats waar iedereen al vertrekkensklaar stond Na wat gezever met enkele collegalopers klonk het startschot en weg waren we
Aanvankelijk liet ik me wat uitzakken om de grote massa te laten passeren op de véél te smalle doorgang.Dan begon ik in de beklimming mijn tempo op te voeren en zo kwam ik al gauw op mijn plaats in het peleton.Ik was ook alweer in de buurt van maatje Raphael en met hem kon ik regelmatig aanklampen en zelfs en paar keer haasje over spelen.Maar omdat hij de bochten hééél kort afsneed en ik niet kon hij telkens enkele meters terugwinnen.Dan kwam hij ineens bij Kim Nulens die in een dipje zat.Ook ik kwam er vlak achter, maar Raf nam haar op sleeptouw en ik kon jammer genoeg niet aanpikken.In de laatste ronde moest ik ze dan uiteindelijk toch laten gaan.Ik had persoonlijk mijn wedstrijd goed ingedeeld en liep mijn km-tijden allemaal onder de 4 min.Ik kwam dan ook volledig uitgeput over de finish in 46.22 voor 12,2 km, al heb ik daar mijn twijfels over.Andere lopers, ééntje uitgezonderd die ook 12 km optekende, hadden afstanden tussen 11,7 km en 11,9 km.Desalnietttemin ben ik toch tevreden met deze eindtijd en zelfs beste jaarprestatie.Wie had dat gedacht na een zwaar fietstochtje in de namiddag.Na de aankomst nog wat bijgepraat met andere collega's en toen ik uiteindelijk uitgehijgd was ben ik dadelijk huiswaarts getrokken.Ik had collega Mario meegenomen die zelf niet meeliep maar wel wat foto's trok en die wou op tijd thuis zijn.En veel viel daar achteraf toch niet te beleven , zodus.Na de wedstrijd kreeg ik wel enorm last in mijn linkerkuit, een branderig gevoel overheerste bij het stretchen.
Deze morgen was het al lichtjes beter en ben dan naar de kiné gegaan voor verzorging.
Uit voorzorg dan maar niet gaan loslopen.Morgen wacht er immers opnieuw een wedstrijd, namelijk in Waremme en deze is in het kader van de Challenge Hesbignon.Maar het zal afwachten worden of ik zal deelnemen.Het is een avondwedstrijd en ik moet ook op donderdag gaan werken.
Donderdag plan ik wel een wandeltocht, want ik heb mijn hoofd nog maar eens op hol laten brengen om de Dodentocht mee te doen in 2014.Enige voorbereiding is hier dus wel op zijn plaats.Maar dit zijn nog vage plannen, we zien wel wat het wordt.

Groetjes, en bij deze nog enkele sfeerbeelden ;-)


13-08-2013 om 18:45 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-08-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.overzicht Juli
de maand juli zit er ondertussen al even op en dus tijd voor een overzichtje.
Ik had in die maand ook 14 dagen verlof en mits we niet op vakantie gingen had ik alle dagen tijd om te gaan sporten.
En dat heb ik dan ook gedaan.
Een opsomming van de afgelopen dagen

maandag 1 juli wedstrijd van bijna 10 km en een 4tal km in-en uitgelopen
dinsdag 2 juli  fietsen 105 km
donderdag 4 juli 15 km lopen
zaterdag 6 juli 101 km gefietst
zondag 7 juli 15 km lopen en 90 km fietsen
maandag 8 juli 72 km gefietst
dinsdag 9 juli , loopje 12,6 km
donderdag 11 juli 19 km loop
zaterdag 13 juli  100 km gefietst en 13 km  wedstrijd gelopen
zondag 14 juli laatste werkdag en daarna nog 20 km gelopen
maandag 15 juli 114 km op de fiets
dinsdag 16 juli 13 km lopen en 75 km gefietst
woensdag 17 juli 13,8 km gelopen
donderdag 18 juli 105 km gefietst
vrijdag 19 juli 88 km gefietst
zaterdag 20 juli 124 km gefietst
zondag 21 juli 95 km gefietst
maandag 22 juli 75 km gefietst
dinsdag 23 juli 13 km gelopen en 50 km gefietst en dat was meteen mijn zesde fietsdag op rij ;-)
woensdag 24 juli 15 km gelopen
donderdag 25 juli 13 km gelopen
vrijdag 26 juli 20 km loopje en 74 km op de fiets
zaterdag 27 juli 104 km op de fiets
zondag 28 juli wedstrijdje van 13,5 km
maandag 29 juli loopje van 10 km
dinsdag 30 juli 13 km
woensdag 31 juli 12 km loopje

dit zijn dan ook meteen 19 dagen sport zonder rustdag en eerlijk gezegd heb ik wel een dipje gehad begin augustus.
maar we sluiten de maand juli dan ook af met 1371 fietskilometers, meteen een nieuw record en ook nog eens een 257 loopkilometers, ook hier een jaarrecord.
Ben hier persoonlijk zéér tevreden mee, mijn lichaam iets minder.
Maar we slaan ons er weer door en blijven er voor gaan met of zonder pijn.
Op naar augustus dus en de maand gestart met al 2 loopjes al heb ik daarmee wel afgezien.
De pijn was soms niet te harden, maar ik ben een die hard en blijf voortdoen zolang ik er niet bij neerval.
De temperaturen zijn me ook gunstig gezind met dit prachtig zomerweer.
Dus gaan we morgen nog maar es fietsen ;-)
groetjes en tot de volgende blog en dat gaat waarschijnlijk het wedstrijdverslag van Kozen worden ;-)


met mijn favoriete fietsvriendinnetje Luisa

een terrasje in Kanne met enkel fiets-en loopvrienden

nog een fietsvriendinnetje Vanessa en collega Boonen Marc

04-08-2013 om 21:16 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
29-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bosloop Gerhagen Tessenderlo
de maand juli loopt stilaan op zijn laatste beentjes en dan is het ook weer bijna tijd voor het traditionele overzichtje.
Maar dat hou ik voor een volgende gelegenheid.
Gisteren heb ik nog eens deelgenomen aan een loopwedstrijd en daar gaat dit verslagje over.

Zondagmorgen 9 uur pik ik Mario Smol op en zo rijden we naar St-Truiden waar we ook Stefaan Meekers zullen meenemen richting Gerhagen.
Het betreft hier een bosloop en ook meteen mijn eerste deelname.Ik kan niet goed overweg met onverharde toestanden en de nacht ervoor heeft het goed geregend dus besluit ik van behouden te lopen .
Aangekomen in Gerhagen en het is daar een drukte van jewelste, de parkingwachter loodst ons naar een mooi plekje.
We gaan dan richting inschrijving  waar alles opgesteld staat in een grote tent.We betalen 8 euro en krijgen een t-shirt in de plaats.Ondertussen wordt ook de 4 km op gang geschoten en dat zijn een 200 tal lopers.We gaan nog een rondje opwarmen en zo hebben we al een klein idee wat ons te wachten staat.Her en der staan er grote waterplassen, waar we door of langs zullen proberen te lopen.Na een 900 tal meter komen we terug aan de startplaats, waar dan ook de 8 km op trek komt, dit is met meer dan 400 lopers de sterkst bezette wedstrijd.Ondertussen ook hééél wat bekende lopers ontmoet en een kort praatje gehouden.
10 min later staan wij aan de start samen met nog een 380 tal lopers, alweer een mooi aantal.Het startschot klinkt en weg is de bende.ik start vrij normaal,  niet te snel dus.Ik wil er een veredeld trainingske van maken.Mijn eerste km loop ik in 4.15, de tweede in 4.10.Toch weer op dreef precies.Maar dan zakt het tempo en loop ik km 3 in 4.44.Het zou kunnen dat door het beboste gebied de Garmin mijn snelheid niet juist aangeeft, want de volgende km is 4.05 en dan gaat het lichtjes bergop.Het blijft ondertussen ook uitkijken waar lopen, want het parcours zit vol verrassingen.
Mijn metgezel Bjorn die me een beetje wegwijs wil maken in het trialgebeuren loopt gedurende 4 km voor me eer ik hem kan bijbenen.Even later moet ik er terug af, zijn ervaring komt hem ten goede ;-)
Km 5 loop ik terug in 4.24 en zo blijf ik op tempo en pik ik terug in bij Bjorn.Het wordt een erop- en erover situatie die in mijn voordeel uitdraait.
Ik blijf dan ook het tempo strak houden en kan zo nog enkele lopers inhalen.Zelfs het groepje waar ik even voordien in postvatte loop ik er af.Slechts één man daarvan zal me later terug passeren.
En zo naderen we het einde van de wedstrijd waarbij ik mij km -tijden op km 9 na netjes onder de 4.30 kan houden en dat was vandaag wel enigszins de bedoeling
Ik steek de laatste 500 meter mijn gebit nog eens bij en probeer er nog een sprintje uit te persen.Ik loop over de streep ik 58.48 en ben daarmee nr 68 van 386 deelnemers, zo blijkt later.
Nu is het enkel wachten op mijn twee collega's en ondertussen bespreken we met enkele andere lopers het wedstrijdgebeuren
Mijn inziens heb ik toch weer afgezien al heb ik niet echt snel gelopen, deze keer zorgde de moeilijkheid van het parcours daarvoor.Mijn gemiddelde hartslag zat op 165 en mijn max op 175, dit is het beste bewijs dat ik niet helemaal diep ben gegaan.
Nadat mijn collega's binnenkomen gaan we ons nog wat verfrissen en drinken we nog een lekkere trappist om de dag af te sluiten.Ook kreeg iedere deelnemer nog een enveloppe met al dan niet een tombolaprijs erin.Ik won wederom een fles wijn, een prijs die ik niet zo graag heb, omdat ik geen echte wijnliefhebber ben, en schenk ze dus maar weg.
Het was een leuke voormiddag en het is eens iets anders dan rondjes draaien op de Finse piste van het Speelhof op zondagmorgend
Maar voor mij hoeft het niet elke week van dat te zijn.Ik ben deze keer gelukkig niet ten val gekomen, Mario daarentegen wel, hij houdt er een paar schaafwonden en wat stramme spieren aan over.
Hierbij nog enkele mooie foto's van het gebeuren
 
29-07-2013 om 14:28 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging Mielen-boven-Aalst
gisteren zaterdag werd voor mij de vierde wedstrijd van den Hesbignon ingelopen.Dit is voor mij een thuiswedstrijd, dus moest ik wel aanwezig zijn.Het is ook een avondwedstrijd.Maar op zaterdagmorgend heb ik al vroeg gedaan met werken en dan gaan slapen met zulks mooi weer, ja daar heb ik moeite mee.
Tevens had ik afgesproken om met mijn collega een stuk van de toertocht van Alden Biesen classic te rijden.We kozen voor de langste afstand, maar zouden de pijlen bij ons thuis in de buurt oppikken, zo kwamen wij uit op 100 km.Na wat nerveuze start, we zagen net een groep renners om aan te sluiten, maar zij gingen vrij hard, kwamen we aan de eerste bevoorrading in Walshoutem.Ons daar ingeschreven en wat gedronken en gegeten.Dan was het tijd om te vertrekken, mijn collega had me geroepen, maar omdat ik het alweer aan't uitleggen was, niks gehoord en voor ik het in de gaten had , was mijn collega al 10 min weg.Ik er dan maar alleen achteraan omdat er niemand was waar ik mee kon aansluiten.Het zou tot de volgende bevoorrading duren op de Dongelberg eer ik terug bij hem was.Hij stond daar al 10 min te wachten.soit, het laatste stuk hebben we dan weer samen afgemaald en in Jeuk aan de derde en laatste bevoorrading maakten we rechtsomkeer richting huis, waar we exact 100 km hadden aan 27,6km avg.

Een paar uurtjes rust later besloot ik maar naar Mielen te gaan, het was immers ook mijn laatste werkdag voor het verlof  in de nacht die erop volgde.Dus met het motto, niets moest en alles kon op weg naar de plaats van het gebeuren.Het is het derde jaar op rij dat de enige Vlaamse loop in de Hesbignon werd georganiseerd, en de vele reclame had blijkbaar zijn vruchten afgeworpen, er waren zowaar een 300 tal deelnemers aanwezig.Het parcours werd ook lichtjes gewijzigd, maar was er niet minder zwaar om.Ik heb in de week voorafgaand aan deze wedstrijd twee keer het parcours verkend, maar nog zou ik niet alleen kunnen gaan lopen, ik kan immers moeilijk onthouden.Toch wist ik wel waar de zware stukken moesten komen en ook het venijn zat hem weer in de staart.Ik had dan ook totaal geen idee waar ik zou uitkomen na de zware fietsrit.Maar dat maakte me weinig uit, heb toch geen echte klassement ambities .Als je niet top 3 kunt lopen is dat allemaal niet zo belangrijk, wie spreekt er immers over een elfendertigste plaats ?
Rond 7 uur werd er nog wat info verspreid over het parcours en enkele tellen later werd het startschot gelost.Ikzelf startte vrij rustig, het ging immers naar beneden, en da's niet echt mijn ding.
4.01/3.46/3.50/4.05 waren mijn tussentijden tot aan de eerste bevoorrading.
Verfrissing deed blijkbaar deugd want de 5de km liep ik in 3.52 om vervolgens 4.03/4.07/3.53 en 4.01 te lopen tot km 9.
Dan kwam op km 10 het zwaardere werk, een strook onverhard en bergop gedurende 800 meter, vrij pittig dus.In tegenstelling tot andere jaren werd daarna een verhard stuk tot de finish gelopen en kon je nog alles wat je in je had uit je botten lopen.
Maar dit jaar was dat anders, eerst passeerde we nog langs en door een veevoederbedrijf om vervolgens alweer een plantage in te duiken, en deze werd toch ook als zwaar ervaren, 4.12 was daar mijn km tijd.De laatste 500 meter haalde ik nog 4.07min/km om zo ver de finish te strompelen in 46.18.Daar had ik alleen maar van durven dromen vandaag.Dat is dan ook één van mijn betere wedstrijd na toch een andere zware inspanning.
4.02 was mijn avg tijd en daar mag ik tevreden mee zijn gezien de zwaarte van het parcours.
Na wat uitgehijgd en nagepraat te hebben was het de hoogste tijd om huiswaarts te keren, ik kon nog één uurtje recuperen en maakte daar gretig gebruik van, echter niet zonder slag of stoot.Ik had alweer enorme pijn aan mijn rechterbil, het was echt niet te doen, ik kon dan ook de slaap moeilijk vatten.
De daaropvolgende werknacht was ook weer zwaar, maar gelukkig kon ik om 8 u in de morgen mijn schup afkuisen.Ik had ook afgesproken met een collega loper om in de namiddag een herstelloopje te doen.Om 14 u werd ik verwacht om een bostraject te lopen, en laat dat nou net niet mijn favoriete ding zijn.Maar ik kan moeilijk nee zeggen en hoopte toch dat het wat zou meevallen.Maar met een loper die een beetje specialist is in triallopen wist ik al dat het niet van de poes ging zijn, maar dat hij me gedurende 20 km alle hoeken en kanten van dat bos ging laten zien, vertelde hij me er onderweg pas bij, merci hé Bjorn, grrrrr ;-)
Enfin ik heb het overleefd, heb wel weer enorm pijn, maar dat zijn zorgen voor morgen wanneer ik weer op de pijnbank lig bij de beul
Ondertussen is mijn verlof begonnen en gaan we morgen na het bezoek aan de beul, mijn kinesist, nog een fietstochtje maken.Zolang dit mooie weer blijft aanhouden gaan we zoveel mogelijk fietsen, en proberen wat minder te lopen.
Tot de volgende keer maar weer, geniet van de deugden des levens, byeeeee ;-)de start met achter mij trialspecialist Bjorn, die vandaag achter mij zal blijven

mijn peren zien in de perenplantage !!!!!

en nog eens de kerel die me vandaag heeft doen afzien, merci Bjorn ;-)

14-07-2013 om 19:50 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kermisloop Nieuwerkerken
Gisterenavond was het de Kermisloop in Nieuwerkerken, een wedstrijd alweer in het kader van de Haspengouw Challenge.
In de voormiddag naar een fysisch geneesheer geweest voor een second opinion, maar véél nieuws is daar jammer genoeg niet uitgekomen.
Wat ik al wist is de artrose in de rug, maar er zijn ook tekenen van artrose in mijn heup, en dat zou er volgens de dokter niet zo goed uit zien.Hij sprak zelfs van te stoppen met lopen.In eerste instantie worden mijn steunzolen aangepast, en dan moeten stabilisatieoefeningen mijn spieren versterken
Als het dan niet beter wordt, gaan we opteren voor facet infiltraties.Maar zo ver zijn we nog niet.

Het wedstrijdverslag dus....
omstreeks kwart voor 7 stond Mario met zijn gezin voor de deur om mij op te pikken.Ik had er voor gekozen om niet zelf te lopen, daar ik na afloop nog wat pintjes wou drinken.Zijn vrouw deed vandaag ook haar intrede in het loopcircus en hield het samen met haar vriendin op een afstand van 4 km die zij met succes afrondden ;-)
Wij deden de twee toerkes rond de kermis mee als opwarming, en een half uur later was het onze beurt.Vrij vooraan stond ik aan de startplaats in een ideale startpositie tussen 207 lopers.
Wanneer het startschot klonk duwde ik mijn Garmin op, maar ook terug af, wat ik pas 50 meter verder in het snuitje kreeg.Vandaar ook dat iedereen mij voorbijvloog en mijn start compleet de mist inging.Goed, het zij zo, dan maar achtervolgen en inhalen, maar dat laatste was geen sinicure.Door de te smalle doorgang die afgezet was met nadarhekken, was inhalen quasi onmogelijk.dus duurde het uiteindelijk even voordat ik mijn tempo vond.Bij de eerste passage zweepte ik het tamme publiek op om hun stem te laten horen, deze was meteen ook mijn snelste km 3.41, mijn eerste km liep ik in 3.53.
Bij de tweede passage had ik respectievelijk 3.51 en 3.52 voor km 3 en 4.Dan begon ik uiteindelijk uitzicht te krijgen op de plaats waar ik wekelijks ongeveer loop.Toch moest ik een paar jongere gasten en loopmaatje Raf voorlaten, hen zou ik vandaag niet kunnen oprapen.
Km 5 liep ik in 3.58 en dan kreeg ik in de derde ronde het traditionele dipje 4.00 en 4.02 voor km 6 en 7.Ik had er even geen zin meer in en begon ook redelijk véél pijn te ervaren aan mijn onderrug.Ik had er vandaag voor gekozen om geen ontstekingsremmer te nemen, en dat heb ik weliswaar gevoeld.Ondertussen kwam een concurrent van mijn leeftijdscategorie even aan het venster piepen.Ik wou hem geen valse hoop geven en begon te versnellen.Al gauw moest hij er af, maar bleef toch op een 50 tal meter van mij hangen.Ik wist uit ervaring dat ik sterker was en ik zou het dan ook afmaken in de laatste ronde.Km 8 kon ik nog eens onder de 4 min duiken (3.59), maar km 9 liet ik weer begaan (4.02) om dan in de laatste km nog mijn allerlaatste stuiptrekkingen uit mijn lijf te krijgen.André, een leeftijdsgenoot in de categorie van Raf had dan ook een spurtje ingezet omdat hij mij hoorde aankomen, ik probeerde zo goed en kwaad als kon aan te pikken , maar het was niet mijn bedoeling om hem terug te pakken. In Heers had hij er mij in de sprint ook al afgelopen.Dus ging ik me daar niet op forceren, we liepen immers rond een 40 ste plaats.Uiteindelijk liep ik die laatste 800 meter in een tempo van 3.57 min/km en kwam over de meet in 38.33 en dat is 3.55 min/km gemiddeld, een evenaring van mijn beste tijd dit jaar.Toch had ik niet het euforisch gevoel van andere wedstrijden.Mijn onderrug deed ook ontzettend véél pijn en dat speelde toch in mijn hoofd.Na afloop nog wat gepraat met supporters en dan zo snel mogelijk huiswaarts gekeerd, maar niet zonder eerst nog een pilsje te nuttigen bij Sven, een Speelhofrunner, die op het parcours woont.
Ondertussen is het dinsdagmorgen en tijd om naar de kiné te vertrekken, kijken wat hij kan doen om me enigzins terug wat op te lappen.Ik ga vandaag alvast niet lopen , maar proberen om toch te gaan fietsen.
De volgende wedstrijd voor mij is op 13 juli in Mielen-boven-Aalst, of ik moet me zo goed voelen dat ik nu vrijdag nog naar Haneffe afzak voor de wedstrijd aldaar.Dit zijn allebei wedstrijden van den Hesbignon, en ik moet er daar nog een vijftal van lopen  om aan het klassement mee te doen.
Afwachten wat het geven zal, tot de volgende

02-07-2013 om 08:29 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.statistieken en cijfertjes
we zijn ondertussen al een hal jaar gepasseerd en dan is het tijd voor een overzichtje

januari liep ik 194 km, fietste  67 km en zwom 12,8 km
februari liep ik 132 km fietste 130 km en zwom 8,5 km
maart liep ik 185 km, fietste 252 km en zwom 11,5 km
april liep ik 221 km, fietste 369 km, niet meer gezwommen
mei liep ik 250 km, fietste 396 km
juni liep ik 202 km, fietste 687 km


In totaal liep ik dus al 1184 km en fietste ik 1901 km.Zwemmen was goed voor 32,8 km.
Hopelijk kan ik in het tweede deel van het jaar op dit elan doorgaan, de fietskm's moeten nog wat omhoog, de bedoeling is toch aan 5000km te komen elk jaar.
Dat moet lukken met nog een fietsvakantie in het vooruitzicht in de maand september.Ik trek dan samen met een collega naar Salou waar we zes opeenvolgende dagen gaan fietsen, allemaal ritjes tussen de 100 en 125 km.
Natuurlijk moet het weer en de conditie meezitten, anders zal er véél aan de bar blijven gehangen.Maar dat is in eerste instantie toch niet de bedoeling.Het is dan ook een nieuwe ervaring, we zien wel wat op ons afkomt.We gaan daar niks forceren, we hebben immers tijd genoeg.

Morgen ga ik ook nog eens naar een ander fysisch geneesheer voor een second opinion, want soms ben ik met geen stokken vooruit te krijgen door de pijn.
Ik heb ook een looptest gedaan bij mijn kinesist, en daar komen de volgende cijfers uit.Mijn drempelsnelheid blijkt 13 km per uur te zijn , en mijn omslagpols 153, en Vo2max is 55.Vanaf dan ga ik eigenlijk in verzuring.Door aangepaste loopschema's zal ik die waarden proberen te verhogen.We zien wel wat dat geeft, misschien word ik ooit toch nog een topper, wouhaaaaaa ;-)
En de maandagavond staat er nog de kermisloop in Nieuwerkerken op het programma , daar gaan we nog eens van jetje geven.
Dus wordt er vanaf nu gerust......tot morgen ;-)


30-06-2013 om 18:39 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijd Hc in Heers
Zaterdagavond stond wederom een wedstrijd op het programma van de Haspengouw Challenge.
Deze zou doorgaan in Heers en werd voor de eerste keer georganiseerd.
De dagen en weken vooraf werd er gesproken dat de wedstrijd niet zou doorgaan, maar na tal van mails en telefoontjes toch besvestiging gekregen.Ook had ik het parcours opgevraagd, dit is stilaan een traditie aan't worden dat we parcours verkennen voor de wedstrijd.Maar helaas kwam de mail met het parcours vrij laat toe, zodat er geen mogelijkheid meer was voor verkenning.Dan zouden we wel zien wat we voorgeschoteld kregen
Mijn voorinschrijving was wel in orde, ik betaalde de dag zelf amper 2 euro, en dan weet je dat je niet veel moet verwachten.Maar voor 2 euro verwacht ik dan ook niks.
Zaterdagmorgen thuis gekomen van mijn werk en tegen het middaguur wat proberen et slapen, het blijft moeilijk om door de dag te slapen.Zodoende was ik om 17u al wakker en begaf me stilaan naar beneden om alles in gereedheid te brengen.Tegen 19 u kwam Mario me oppikken, ik had er niet veel zin in, een avondwedstrijd ligt me zowiezo al niet, en zeker niet als ik daarna nog moet gaan werken.
Maar ik zou er toch het beste van maken.
Toen we onze inschrijving in orde hadden gebracht werd het tijd voor opwarming.Ik hoorde ondertussen dat het parcours nog maar eens veranderd was.Tja , we zouden wel zien.Tegen de klok van 8 uur stonden er 122 lopers klaar om het beste van zichzelf te geven.Het startschot en hoppa, weg waren we .
traditioneel liep ik mijn eerste 3 km onder de 4 min= 3.55/3.59/3.50.dan naar km 4,  ik kreeg al het al moeilijk en zat niet eens bij mijn concurrenten.4.05/4.05.En dan kwam er de zware 6 de km aan 4.14 liep ik daar vol in de wind en bergop.Ondertussen was ik ook bij mijn loopmaatjes gekomen, geen leeftijdsconcurrenten eigenlijk.ik probeerde zo goed en kwaad ik kon afstand te nemen van hen en liep km 7 in 4.04
Km 8 had ik Raf in het vizier en hem probeerde ik bij te benen.3.54 werd er toen gelopen.Dan kreeg ik weer een dipje in de tweede helling en alweer vol wind op kop.4.09 en ondertussen bijna bij Raf en zijn metgezel die ik vorige keer in SLH de baas kon.In de laatste 300 meter ging ik even over hen, nam een tiental meter, maar voelde steeds hun hete adem in mijn nek.De metgezel van Raf zette toen een forse sprint in en Raf ging erachter, ik liet begaan en legde me neer bij mijn positie.Ik was matig tevreden maar zat nooit goed in de wedstrijd.Ik bolde over de meet in 38.55 voor 9,66 km , dus alweer geen volle 10 km.4.01 was mijn gemiddelde snelheid, ik kwam als 36ste aan en 7de in mijn categorie.Gezien het lage deelnemersveld is dit een logisch resultaat.Nog even bekomen en wachtend op Mario, her en der wat bijgebabbeld.En dan was het weer tijd om huiswaarts te keren, de werkplicht moest immers vervuld worden.Dus geen idee van prijsuitreiking ed, maar zoals ik eerder al aangaf, voor 2 euro kan me dat geen barst schelen.
Volgende week maandag volgt de volgende wedstrijd en dat is op 1 juli in Nieuwerkerken, een maandagavond.Dan ben ik vrij en zal dus normaal uitgerust aan de start moeten staan
Vandaag heb ik ook een looptest gedaan bij mijn kinesist Rob en het volgende kwam uit de bus
Ik heb een Vo2Max van 55, en die zou nog omhoog moeten, een omslagpols van 153, en een limiet op 13 km/u.Met aangepaste schema's zou ik dus nog progressie kunnen maken , hopelijk kan mijn vege lichaam dat ook aan, maar dat zien we later alsnog wel.
Groeten en tot de volgende
Hierbij nog enkele impressies ;-)De start en ik liep vandaag in mijn nieuwe tenue, met dank aan mijn sponsor Joeri de Coninckbergop.....en nog eens bergop ;-)

afzien!!!!

sponsor in beeld brengen ;-)


Raf was blijkbaar verrast mij te zien, maar ik zat daar al kapot en moest hem laten gaan

Nog even sterven..... ;-)

24-06-2013 om 14:27 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
16-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rustig weekje
Heb voor het eerst sinds lang eens een rustig weekje ingelast.Ik moet eerlijk bekennen dat er natuurlijke ander factoren beslisten over dit rustig intermezzo.
Zo wou ik op maandag naar Terkoest Alken voor een wedstrijdje over 10 km.Maar een fikse behandeling bij de beul en de nodige vermoeidheid hebben er anders over beslist.
Dinsdag en donderdag heb ik een duurloopje gedaan van telkens 13 km
Woensdag is traditioneel een rustdag, ook een dag dat ik het altijd moeilijk heb.Ook zo op vrijdag, en zeker afgelopen vrijdag.Omstreek 14 u naar bed getrokken en om 18u klaarwakker, en dan moet je weten dat ik om 23 u moet gaan werken.Niet meer in slaap geraken, en dat is dan echt balen.
Maar zaterdag na het werk belde mijn collega om te gaan fietsen.Bwah, had er niet veel zin in, toch toegezegd ;-)
Toen ik thuiskwam van't werk stond hij al voor mijn deur, rap mijn kleren aan, drinkbussen gevuld en banden bijgepompt, amper tijd om te ademen en gaan met die banaan.Na amper 10 km begon het wat te druppelen, dan nog iets meer en we twijfelden om door te gaan.Toen we ongeveer 15 km verder in Heers aankwamen waren daar de straten hééél nat, denk dat daar de drache net gepasseerd was.Later hoorde ik dat het thuis ook hard geregend had.Gelukkig waren wij aan die buienlijn ontsnapt.Het bleef nog even druppelen, maar bij het binnenrijden van het Waals landgedeelte begon het droger te worden.Omstreeks het middaguur begon de zon er zelfs door te komen.Wie ook van de partij was, was de wind en dat hebben we gevoeld.In het begin stevige windstoten waar we tegenin moesten beuken en amper boven de 20 km/u uitkwamen.Naarmate de tocht vorderde begon het wat beter te gaan, maar de heuveltjes bleven het toch zwaar maken, en in de afdalingen bleef ik uitermate voorzichtig.Dat is niet echt mijn ding.De route die we volgden, was de 150 km van dwars door Zuid-Limburg in Halen , waar wij vorige week de 125 km van reden.Mijn collega had deze op GPS gedownload en zo konden we ook eens richting Oteppe rijden doordat we pas van thuis uit de toer oppikten.Het bleek om ongeveer 100 km te gaan.
Bij thuiskomst hadden we inderdaad, ik althans, 102 km, mijn collega had ik op amper 10 km van huis losgereden om het gemiddelde nog wat hoger te krijgen, we hadden toen net geen 25 km/u.Hij reed dan tenslotte nog even mis, zelfs met GPS . Even later reed hij dan uiteindelijk toch de straat binnen waar ik woon met 109 km op de teller.Na het tochtje nog gauw iets gaan drinken bij mijn buurman's nieuwe fiets-en kunstcafé den Hof, waar we de Maredsous bruin ons lieten smaken.
En dan was het weer tijd om naar huis te gaan, want met amper 4 uur slaap stond de laatste werkdag op het programma.
Ik was dan ook blij toen ik vanmorgen omstreeks 7 u kon stoppen met werken, niet om naar huis te gaan, maar om te zien of de beentjes nog zin hadden in een duurloopje.
Het werden er uiteindelijk 15 in 75 min, toch weer een beetje afgezien en pijn in de bilstreek, het blijft maar aanmodderen.Ook de lastonder mijn linkervoet zit er nog steeds en dat sleept nu toch al een jaar aan,pfff
Maar al bij al voel ik me toch niet slecht en ga nog wat genieten van mijn zondag en we zien wel weer wat volgende week brengt.
Dit zou een kort verslagje worden , maar eens losgeslagen ben ik niet meer te houden, en niet alleen op sportief vlak blijkbaar
See ya ;-)

16-06-2013 om 12:56 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
09-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.10 mijl St-Lambrechts-Herk
vandaag werd wedstrijd nummer 7 gelopen in het Haspengouw Criterium.De zware wedstrijd met een paar serieuze hellingen was te doen in Moosherk.Ik was in de week het parcours al gaan verkennen met Bjorn Vandenholt en David Drion, dus ik wist ongeveer wat me te wachten stond

.Gisteren heb ik nog een fietstochtje gedaan van 128 km met de nodige adrenalinestoot na een incidentje met een ontevreden automobilist.Dus ook weinig geslapen en heel veel pijn geleden aan de bilstreek alweer, ik kon zelfs de slaap niet vatten hierdoor.Vanmorgen dan toch een paar uurtjes rust kunnen nemen door een Diclofenac te nemen.Het viel dan ook mee toen ik me vanmiddag klaarmaakte.
Omstreeks 14 u pikte ik Mario Smol bij zijn thuis op en vertrokken richting Herk.Daar aan de inschrijvingsmodaliteiten voldaan, een lichte opwarming achter de rug en voor de rest wat peptalk onder de andere bevriende atleten.Dit jaar werd de startlocatie nog maar eens herlegd en deze keer mochten we starten.....in een tent, ja ;-)
Nooit eerder gedaan en het leek me toch wel een beetje beangstigend.Vrij vooraan postgevat en al bij al viel het nog mee.We geraakten de tent uit zonder kleerscheuren en de wedstrijd kon eigenlijk beginnen.Mijn start was vrij goed te noemen, ik kon de eerste drie km een tempo aanhouden van net boven de 15km/u.Op km 4 kregen we dan de eerste helling van de dag, de beruchte Highway to hell, waren ze dat allemaal niet, grrrr ;-)
De Steenberg werd rustig beklommen en na km 4 serieus verval opgetekend 4.19/km.Dan proberen te doseren en steeds in het spoor lopend van Bjorn, kon ik mijn wedstrijd verder zetten.4.20/km was het tempo voor km 5.Dan recuperatie en km 6 liep ik in 4.01.Ik kon steeds in het spoor blijven van Bjorn en zijn medeloper, maar een gat van een vijftal meter kon ik toch niet dichtmaken.Dan kregen we een stuk onverhard en hier verloor ik ongelooflijk véél tijd, de kunst bestond er dan ook in om het gat met mijn voorlopers zo klein mogelijk te houden.4.44/km was hier mijn tijd.Naar km 8 in 4.10, km 9 in 4.07, en ondertussen hadden we ook aansluiting gevonden met het groepje dat al een tijdje voor ons liep.Dit inhaalmaneuver was slechts het werk van één man, Bjorn, hij had vandaag blijkbaar een goede dag.Km 10 kon ik nog es uithalen in 4.05, de volgende beklimming kwam er immers aan, opnieuw de Steenberg van de andere zijde deze keer als ik me niet vergis, parcours onthouden is nu eenmaal niet mijn sterkste kant.We hebben tussenin ook nog twee keer de Muntelbeekstraat beklommen, ook vrij pittig.Maar dus de Steenberg op km 11 in 4.14.En zo liepen we richting km 12.En daar had ik in de week al gevoeld dat ik misschien hier wel het verschil zou kunnen maken.Dus plaatste ik een tempoversnelling, maar kon in eerste instantie de groep niet passeren.Uiteindelijk lukte het wel en enkel Bjorn en een jonge gast konden aanklampen, al moest Bjorn al gauw de rol lossen.Nog eens 4 min/km kunnen lopen, dan 4.17 op km 13, even een dipje dus , maar ruim op afstand van het achtervolgende groepje. Daar waren ondertussen twee lopers uit ontsnapt en die zaten me opeens op de hielen.Toch gaf ik me zo gauw niet gewonnen en nog een tempoversnelling van 4.00 min/km.Maar het mocht niet baten, ééntje moest ik laten gaan, rustiger lopen op km 15 dus en 4.05 werd opgetekend.Dan in de laatste 800 meter toch nog geprobeerd om mijn voorganger in te halen, maar het lukte niet meer.In één uur 5 min en 20 sec bolde ik in de tent over de meet, een tijd waar ik best tevreden mag zijn alweer.Het zware weekend heb ik toch goed kunnen overleven, de pijn in de bil is echter weer niet te harden.Ik zal weer eens naar een andere dokter moeten zoeken, ééntje die mijn probleem echt kan verhelpen.Ik bleef na  mijn aankomst nog even in de aankomstzone napraten met mijn collega lopers en na een tijdje besloot ik dan om Mario tegemoet te lopen.Hij had vandaag niet zo een goede benen, na zijn ziek zijn van afgelopen week.
Na een lekkere warme douche hebben we nog een gratis kommetje spaghetti genuttigd en een cola zero, neen geen alcohol voor mij vandaag, heb er even geen zin in, na het dèbacle van gisteren.
En toen was het weer tijd om huiswaarts te keren.Morgen hoop ik toch nog de stratenloop in Terkoest mee te pikken als ik niet te veel pijn heb.Het is al enkele jaren geleden dat ik deze nog liep, omdat het vrij laat was en ik de dag erna steeds moest werken.Nu ben ik op dinsdag vrij en zit de kans er dik in dat ik toch wel ga.Maar dat zien we morgen wel.....groetjes ;-)

Uitslag update:
36 ste plaats op 151 deelnemers
9de in de categorie 45+
9de plaats in de voorlopige tussenstand Haspengouw Challenge

09-06-2013 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-06-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bokkerijdersrun Wellen
Gisteren zondag was het al de 6 de wedstrijd van de Haspengouw Challenge.Deze ging door in Wellen en was ook een nieuwe organisatie.De verwachtingen waren dan zowel bij de deelnemers als de organisatoren zéér hoog.
Maar vooraleer ik aan mijn verslag over de wedstrijd begin, nog even meegeven dat ik op zaterdag nog een fietstochtje reed van 90 km op de Cristal Classic samen met  mijn collega Boonen Marc.Het werd een vlot tochtje waarbij we toch 28km/u haalden.Vrij tevreden dus, maar misschien niet de ideale voorbereiding op een wedstrijd, temeer omdat ik ook op vrijdag nog een loopje deed van 11 km om aan een maandtotaal van 250 km te komen.Maar ik heb het al meermaals meegegeven, ik wil zo veel mogelijk "genieten" van alle dingen die me enigzins boeien, en dan maakt het mij niet uit of ik in een wedstrijd op een bvb 31 of 36 plaats eindig.Ik moet in een loopwedstrijd tevreden zijn met de kruimels, ik kan immers toch niet mee met de groten der aarde ;-)
En ik heb ook nog een fietsvakantie geboekt in september, samen met mijn fietscollega gaan we daar 6 dagen gaan fietsen, ritjes van 100 tot 125 km per dag.Dus moet er ook af en toe eens gefietst worden

Over nu tot de orde van de dag....de wedstrijd
Ruim op tijd kwam ik aan in Wellen, en vond na een beetje zoeken nog net een plaatsje aan de sporthal waar ik mijn auto kwijt kon.
Ik had nu nog tijd genoeg om mijn vader de 5 km wedstrijd te zien rennen...ondertussen werd ook duchtig bijgepraat met de andere loopcollega's die ondertussen ook toegekomen waren.Ik had zoveel te vertellen dat ik de start van de 5 km miste ;-).Maar geen erg, ik was toch niet zinnens een hele ronde met mijn pa mee te lopen.
Mario Smolders, die andere en enige Speelhofrunner vandaag actief aanwezig was ondertussen ook aangekomen, en ietsje later zagen we Daniël die momenteel met een kwetsuur sukkelt.
Er was ook véél volk aanwezig, zo een 175 deelnemers werden er vermeld op de 5 km.Maar daar zal het mooie weer en levend reclamebord JP Vossius voor veel hebben tussengezeten
Omstreeks 15 uur was het dan tijd voor de elite, ik had nog net de laatste km mijn vader tegemoet gelopen, en was dus mijns inziens genoeg opgewarmd.
Met 225 deelnemers, een record van de HC wedstrijden volgens mij, stonden we daar aan de smalle startstrook.Voor mij is het altijd moeilijk starten, al stond ik vrij vooraan, het voelt altijd wat claustrofobisch aan.
Mijn eerste km kon ik toch lopen in 3.55, de tweede in 3.56, en dan kwam ik  bij loopvriendinnetje Luisa waar ik af en toe wel eens haas voor speel.Vandaag nam ik haar weer op sleeptouw en liet het tempo even zakken (4.09 voor km 3) in aanloop naar het vals plat gedeelte in de Zangstraat, dat overging naar een stuk onverhard van 400 meter ongeveer.Achter mij vormde zich onmiddellijk een grote groep waar Luisa verstrikt geraakte en ik de benen nam.Zij was na een wedstrijdloze maand niet zo goed in vorm en zou wel een ander haasje vinden, sorry pruimpje ;-)
Op km 4 ging het dan bergafwaarts, maar niet bij mij, ik haalde vlot 3.48 en 3.50 voor km 5.
Maar dan kwam de tweede ronde en ik vreesde dat ik mijn beste pijlen had verschoten.Toch had ik plots de eerste dame Kim Nulens in het vizier die ik dit jaar nog niet had geklopt.Dit gaf me weer even vertrouwen, want haar zou ik ,proberen te pakken.Maar met km-tijden van 4.08/4.07 en 4.15 liep ik niet echt meer super.Maar ook Kim had blijkbaar haar beste pijlen verschoten, zodat ik haar toch nog achterliet.Slecht één atleet die ik, even voordien had bijgehaald passeerde me nog in de laatste bergaf.Het was nog een kleine 2 km tot de finish toen.Hem liet ik begaan, daar ik moe begon te worden, enfin, al was ;-).Toch had ik ondertussen nog even tijd om een flesje bier aan te nemen onderweg en er eens gretig aan te drinken, maar het schuim overheerste.Ik dronk het dan ook niet leeg, maar zette plots toch nog mijn beste beentje voor om achterliggende lopers die anngstig naderden af te houden, en dat lukte vrij aardig.Ik zette in de laatste 200 meter nog een sprintje in, al was dat in principe nergens meer voor nodig.Hiermee probeerde ik wel de steun van het publiek, dat toch massaal aanwezig was aan de aankomststrook, mee te krijgen.en dat lukte vrij aardig.Mijn eindtijd op de net geen 10 km (9750 m), bedroeg 39 min, en hiermee behaalde ik toch alweer mijn doel, en dat was vandaag proberen aan 4min/km te lopen.Misschien had er als ik onderweg wat minder show had verkocht wel meer ingezeten, maar zoals ik al eerder aanhaalde, wil ik er ook nog wat plezier aan beleven .Na een zalige douche met héét water werd er alweer wat afgezeverd met de loopcollega's vergezeld van het nodige gerstenat.Bij de grote tombola had ik jammer genoeg geen prijs, maar ik had toch een grote badhanddoek gewonnen met de enveloppe die ik kreeg bij de inschrijving.Ook kreeg iedereen een zakje met wat fruit, drank en andere prullaria erin.Alles samen was het zijn inschrijvingsgeld van 8 euro wel waard deze keer.De organisatoren mogen dan ook prat gaan op een mooie en vlekkeloze organisatie.Enig minpuntje misschien als ik er dan toch één moet noemen , is de afstand die wat korter was.Maar dat was wel op voorhand afgekondigd.
Zo kijk ik weer terug op een geslaagd weekend waarbij ik de pijn toch een beetje onder controle heb kunnen houden, maar hij was nooit veraf.
En zo kijken we hoopvol uit naar de volgende afspraak en deze gaat aanstaande zondag door in Sint-Lambrechts- Herk waar een 10 mijl wordt gelopen.Deze is vrij zwaar te noemen en gaan we dan ook in de week met een paar collega's eens verkennen
Nog enkele beelden die ik jullie niet wil onthouden om het geheel af te sluiten....tot volgende week....


de start, met  Bjorn Vanderholt in het vizier ;-)ja, is er hier een begrafenis aan de gang gebaar ik naar de in een winterslaap verkerende supporters ;-)

we blijven er voor gaan ;-)


03-06-2013 om 12:52 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (2)
27-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RICOH Vestingsloop in Den Bosch
gisteren met loopmaatje Raphael naar Nederland getrokken om daar een wedstrijdje te lopen.We waren al enkele weken geleden ingeschreven, dus moesten we wel gaan hé.We hebben daar via HRDLPNgroep (een loopgroep uit Nederland uiteraard), een paar vrienden leren kennen en ook die zouden meelopen.
omstreeks 11 u kwam ik aan bij Raphael, ik had amper geslapen na mijn nachtdienst, maar ik kon nog wel een dutje doen in de auto ;-)
We waren alvast goed op weg en er werd gezellig gekeuveld over van alles en nog wat.Omstreeks 12u30 zouden we aankomen in Den Bosch en dan hadden we ruim tijd om parking te zoeken.Maar dat was buiten de Nederlanders gerekend.De snelweg die wij zouden moeten nemen was doodleuk afgesloten, zou dat nu komen door het loopevenement.Even later werd het duidelijk dat er waarschijnlijk werken aan de gang waren, vandaar de omleiding.Maar we raakten er gewoon niet uit, steeds verder van Den Bosch ondanks alle omleidingen en raadgevingen van het GPS systeem.Ik besloot dan ineens de GPS om kortere route te zetten , en via binnenwegen geraakte we omstreeks 13u30 op de plaats van bestemming.Nu nog parking zoeken, ook weer niet evident.Vlakbij het centrum hadden we dan uiteindelijk een plekje in de dure ondergrondse parking van de stad.Omgekleed en dan vlug naar de inschrijvingen.We loodsden ons door het vele volk en kwamen ineens op de laatste 500 meter van het looptrajecht.Die Ollanders begon spontaan in hun handen te klappen, want dachten waarschijnlijk dat wij de eerste aankomers waren van de 10 km die even daarvoor in gang geschoten was. Leuk toch ?Haha ;-)
Nadat we onze borstnummer hadden afgehaald was het tijd om naar het startvak te gaan waar al vele lopers waren samengetroept.Ik probeerde me een weg te banen tussen de massa om het laatste gedeelte van het traject nog wat vrienden te zien aankomen van onze bevriende loopgroep.Dat lukte enigzins, ik kon nog net Cindy, een persoonlijke goede vriendin, spotten en moedigde haar nog even aan .Zij liep voor een tijd onder het uur op die 10 km, wat haar weliswaar lukte.Mijn voorspelling was dus uitgekomen.Terwijl Raf nog enkele versnellingen deed, liep ik het laatste stukje van het traject mee tussen al de lopers van de 10 km.Dan begaf ik me terug naar het startvak, maar toch ging ik nog even vooraan kijken bij het wedstrijdlopersstartvak waar Raf mocht starten.Ik mocht er jammer genoeg niet in, wegen mijn hoge startnummer.Dan maar naar achter en het volgende startvak was van de bedrijvenloop, daar glipte ik stiekem binnen en kon zo uiteindelijk vooraan plaatsnemen in het startvak voor de trimlopers.De start werd eerst op gang geschoten voor de éénzame wheeler die er aanwezig was.Eén minuut later mochten de wedstrijdlopers aan hun ding  beginnen, met daarachter de bedrijvenlopers.30 sec later was het onze beurt en ik kon door mijn plaatsje vooraan redelijk goed van start gaan.Mijn éérste km liep ik dan ook in 3.45, dan ging het naar 3.51/3.52/3.55/3.59/3.59 tot km 6.Op km 4 had ik Raf in het vizier gekregen en ik had hem te pakken op km 5.Ik dacht er dan aan om het tempo te laten zakken maar Raf had blijkbaar genoeg power in de benen om een versnelling hoger te schakelen.Dat kwam deels omdat er een struise loper zich voor ons genesteld had en daar kon Raf uit de wind lopen.En ik moest ondanks mijn verloren krachten in die eerste km's toch proberen te volgen.Km 7 kreeg ik mijn traditionele dipje en haalde achtereenvolgens 4.02 en 4.00 voor km 8.Dan km 9 terug aan 3.54, en toen ging het kaarsje stilaan uit.Alles wat ik nog in mijn lijf had moest eraan geloven, ik dacht zelfs aan stoppen na 10 km , maar dat was toch geen optie mits ik niet echt wist waar ik zat op het parcours.Ik had al één keer moeten lossen , en nu gebeurde dat opnieuw.Km 10 in 4.11, dan weer 4.11 en zo naar 4.02 voor km 13 en weer kwam ik bij het tweetal waar ik even ervoor weer had afgemoeten.Het bleef moeizaam gaan en toen ik al een deel kopwerk had verricht moest de struise er plots af, hij stopte.Ik moedigde hem aan om door te doen , en plots kwam ie ons weer voorbij.Maar geen 500 meter verder moest ie er definitief af.De laatste 2 km's stonden we er dus alleen voor, het bleef harken en krabben en we liepen nog een tempo van 4.09 en 4.12 voor km 14 en 15.Maar die laatste km eindigde voor mij bijna in mineur door een stomme valpartij.Net een honderdtal meter waar onze Nederlandse vrienden ons stonden aan te moedigen smakte ik tegen de grond, Raf liep net achter mij en kon mij nog net meegraaien, tuurlijk was het leed toen al geschied.Ik voelde een pijnlijke knie en elleboog, maar door de adrenaline en het vele volk in de binnenstad kon ik er nog een sprintje uitpersen.Er was immers een andere loper korter gekomen en die mocht er niet meer over.Ik kwam over de meet in 61.12 voor 15,2 km en Raf net achter mij in 61.57 ongeveer.Ik had dus onderweg meer dan 30 sec op hem goedgemaakt.Onze loopvrienden hadden ondertussen een plaatsje gevonden in een taverne vlakbij het parcours.Nog even bijgebabbeld en dan mocht Raf zijn prijs in ontvangst nemen als tweede in de categorie 55 + Een enveloppe met een geldbedrag en nog een mooie naturaprijs kreeg hij uit handen van een schaatskampioen.Vooraleer we besloten huiswaarts te keren hebben we opnieuw de taverne opgezocht alwaar we nog een lekker Belgisch biertje van het vat nuttigden en gezellig keuvelend genoten van het strakke windje dat ons tijdens het loopje ook een paar keer pijn had gedaan Het is trouwens eind mei en sommigen liepen daar nog met handschoenen aan.Hiermee weet je dan ook dat het echt niet warm was.Maar de oerhollandse gezelligheid gaf toch wat warmte in deze kille periode. Dan was het plots tijd om huiswaarts te keren, en dat ging héél wat vlotter.Het was een héél gezellige dag geweest en zeker voor herhaling vatbaar.

27-05-2013 om 14:15 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (2)
19-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.nog eens een dubbeltje ;-)
Pinksterweekend is traditioneel wat drukker bij de bakker, maar het is ook het weekend dat er vééél wedstrijden op het programma staan.
Het begint al op vrijdagavond met de estafetteloop die ik jammer genoeg moet laten links liggen omdat ik de avond moet werken.

Zaterdag is het dan de Lentejogging in Zonhoven en de wedstrijd in Verlaine voor de Challenge Hesbignon.
Na lang overleg kiezen loopmaatje Mario en ik voor de eerste.Mario wil dit jaar ook een klassementsprijs in de HC ;-)
Dus na een paar uurtjes rust vertrekken wij richting Zonhoven, eens de inschrijvingsmodaliteiten zijn voldaan is het tijd voor de traditionele begroetingen.Ook collega Speelhofrunner Daniël is van de partij, hij warmt op samen met Raf, beiden kampen ze ook met bijna identieke kwetsuur.Het zit hem bij beiden in het achilles-kuitgebied,
toch gaan ook zij proberen de wedstrijd tot een goed einde te brengen.
Goed 180 lopers aan de start die plaatsvindt op de atletiekpiste van de Basvelden.Er dienen twee ronden van 6 km te worden gelopen.Maar eerst is het twee km kronkelen en sprokkelen op de deels Finse piste en grasvelden vooraleer we de straat op mogen ;-)
Na een paar km komen we weer op een stukje onverharde kiezel-grindweg die met putten bezegend is, die gelukkig vol water staan zodat we toch zien waar we lopen.
Mijn km tijden van de eerste 6 km= 4.05/4.04/.3.59/3.57/4.03/4.10
tweede ronde dus opnieuw op de piste en dat zie je aan mijn tijden 4.11/4.13 voor km 7 en 8.Dan kan ik terug wat snelheid opbouwen en kom in de buurt van Geert Reyskens van team Runenergy, het nieuwe team van onze ex-collega Speelhofrunner Robin Duckske (het ga je goed gast!!!).Ik kan hem inhalen en mijn voorsprong ook uitbouwen.4.06/3.59/4.01/4.05, zijn de km tijden tot km 12.De finish loop ik over in 49.10, tevreden over het resultaat mag ik zijn gezien de last in mijn rug die me nog steeds parten blijft spelen.
Nog even bijpraten met collega's terwijl ik wacht op de aankomst van Mario, om daarna nog een paar toerkes uit te lopen in het gezelschap van de broertjes Drion ;-)
Dan is het tijd om huiswaarts te keren, Mario heeft nog andere verplichtingen en ik ,moet diezelfde avond ook nog werken

Zondagmorgend dan bij thuiskomst aan't twijfelen om naar Bassenge te gaan, of wordt het een Speelhofje.Een fietstochtje was ook een optie, maar alleen is niet zo fijn.Ook het wee is op dat moment niet stabiel.
Uiteindelijk kies ik voor Bassenge, het is al geleden van 200 , dat ik daar nog eens liep.Toen zat ik heel dicht bovenaan in de rangschikking.En toen ik de uitslagen van de vorige jaren bekeek leek een goede prestatie er wel in te zitten, alleen wist ik niet wat te verwachten, want ik was toch wel moe van het werken.
Soit, toch rijd ik richting Bassenge en bij het toekomen zie ik al dadelijk waarom de tijden van de eersten niet zo scherp zijn.Het is hier nogal glooiend landschap en uiteraard ook een ideale broedplaats voor fietsers ;-)
Ook de afstand die ik waarneem wanneer ik me ga inschrijven is langer dan 10 km, nl. 10,45 km.De inschrijving kost me 4 euro, maar door de vondst van 2 euro heb ik zo maar even 50% korting, hahaha.In ruil krijg ik een zakje met een appel, een Marsreep en een kaarshouder.
Terug naar de auto om me klaar te maken voor de wedstrijd, en nog gauw een noodzakelijk sanitair stopje.
Zo heb ik nog een tiental minuten om op te warmen
Dan begeef ik me naar de startplaats waar een 200 tal lopers klaar staan voor 5 of 10 km.Ik zet me vrij vooraan, maar wordt onmiddelijk verstikt in de massa bij de start, die dus niet denderend is.Na 400 meter wordt het nog erger en krijgen we al een serieuze beklimming.Hier moet ik al deftig op mijn adem trappen,pffff.Doortocht km 1=4.24
Daarna kan ik mijn tempo een beetje normaliseren en loop achtereenvolgens 4.01/4.02, maar het is nergens echt plat en ook de ondergrond is deels onverhard.Op km 4 terug een beklimming=4.13, dan naar 4.09/4.06/4.06/4.06.Ik loop samen met een jonge gast en nog een andere loper, afwisselend nemen zij het werk voor hun rekening.Ondertussen heeft de jongere gast ons moeten lossen en lopen wij naar een ander groepje (drie) lopers.Eentje daarvan rapen we net op voor km 9, en daar begint ineens een héél zware klim.Daar moet ook de andere loper er af en sta ik er alleen voor.Dat het zwaar was getuigt mijn tijd van 4.36.Daarna trek ik nog eens alle registers open en loop km 10 in 3.58, en ook een loper van het duo voor me moet er aan geloven.Km 10 opnieuw in 3.58, ik zit erdoor.toch probeer ik er nog een sprintje uit te trekken, ik weet zelfs niet meer of ik die andere gast heb ingehaald.3.38 gemiddeld voor de laatste 450 meter.Aankomst bereikt in 43.16 en dat is 4.09 min/km.Ook weer tevreden met dit resultaat.Ik blaas nog even uit en zie niet onmiddellijk iemand waar ik een praatje mee kan maken.Ben blijkbaar één van de weinige Vlamingen in deze Waalse aangelegenheid.Er wordt omgeroepen dat de prijsuitreiking zal doorgaan om 13 uur, dat is nog lang wachten, want het is ondertussen kwart voor 12 wanneer de laatste loper binnenkomt.Douchegelegenheid is er ook al niet.Toch blijf ik nog even, en doe me tegoed aan twee Kriekbiertjes in een stralend lentezonnetje.Ondertussen is het 12u 40 en de speaker van dienst heeft de uitslagen binnen.De ceremonie protecelair kan nu beginnen.Eerst wordt de jeugd nog afgeroepen, vervolgens de winnaars van de 5 km, om dan tenslotte uit te komen bij de 10 km.De eerste heer algemeen en ook de eerste dame algemeen worden voorzien van een Bongobon.Verder is er ook nog een Bongobon voor de snelste inwoner van Bassenge.Dan is het uiteindelijk tijd voor de tombola, en tot mijn verbazing wordt er slechts één prijs getrokken, alweer een Bongobon.Ik verlaat mijn stoel terwijl het winnend nummer wordt afgeroepen.De persoon in kwestie blijkt niet aanwezig te zijn, nog één waterkansje ;-),pfff.Soit, nr 354 komt uit de bus en laat ik nu net nr.......355 hebben, iets sneller aan de inschrijvingen en ik had prijs gehad, jammer maar helaas.Uitslagen zijn er ook niet, die komen later op de website van de organisatie.Met een matig gevoel verlaat ik het terrein en begeef me richting auto mijmerend dat ik misschien toch niet de juiste keuze heb gemaakt vandaag, de zon is immers hevig beginnen schijnen, dus een fietstochtje had er wel ingezeten.Anderzijds heb ik nu wel mijn gras kunnen maaien en dat was hoognodig vermits ze morgen regen geven .
Enfin, de tweede dag van het Pinksterweekend zit er op, vanavond moet ik nog es gaan werken.En dan zien we morgen wel wat we nog kunnen, er staan zelfs 4 wedstrijden op het schema op Pinkstermaandag.Maar zoals ik al zei, dat zien we morgen wel
Groetjes...
nog enkele foto's van de Lentejogging


Doortocht op de grasvelden

hier een groepje met Nathalie van Oosterwijck

afzien in de laatste spurt naar de finish

dit is nog een foto van de start, is duidelijk te zien aan mijn gezicht ;-)

allerlaatste meters....grrrrrrrr ;-)

en aankomst......me happy ;-)

19-05-2013 om 17:14 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
07-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.genk loopt
Afgelopen zondag was mijn laatste dag ziekenverlof.Dus mocht ik wel een wedstrijdje gaan lopen dacht ik zo.
De zaterdag ervoor had ik samen met mijn collega nog een fietstochtje gedaan in Neeroeteren, goed voor 80 km
Zondagmorgen toen ik uit mijn bed kwam, ja dat is wat vreemd voor mij, meestal kruip ik er dan pas in, zag ik het zonnetje schijnen en besloot opnieuw op mijn fiets te kruipen.In Ezemael-Landen was er een toertocht die ik wel wou rijden.Maar na lang talmen kwam ik ineens tot de vaststelling dat ik mijn reservebanden bij mijn collega had laten liggen.dus besloot ik een tochtje te maken tot bij hem thuis en zo mijn banden op te pikken.Gelukkig ben ik niet platgevallen die dag.Thuisgekomen tegen het middaguur had ik toch weer 77 km op de teller.Nu had ik nog even om me klaar te maken om af te zakken naar Genk waar de eerste editie van Genk Loopt doorging.Aangekomen in Genk parkeerde ik mijn auto vlakbij het appartementsgebouw waar loopvriendinnetje Luisa woonde.Ik zou haar echter pas zien bij het evenement aan de inschrijvingen.Daar aangekomen was loopmaatje Robin de eerste die ik spotte.Gauw gaan inschrijven, daar was ook Luisa, nog een fotootje voor het nageslacht ;-) ;-), en dan het gebruikelijk ritueel, het toiletbezoek.Dan ging het terug richting Robin waar ik mijn spullen kwijt kon aan zijn lief.opwarmen vond ik niet meer nodig, de fietstocht had de spieren al in beweging gezet ;-)
Hééél veel lopers aan de start, 504 om precies te zijn.Ik had ondertussen vrij vooraan postgevat in de nabijheid van Luisa met als doel haar te hazen.Daar stonden ook Robin en David (Drion), beiden in supervorm.
Na wat opwarmingsoefeningen gegeven door een instructeur van Health City was het tijd voor de start.De bende vloog meteen door het stadscentrum, ik kon natuurlijk de snelheid niet maken en werd opgezogen door de massa.De eerste km legde ik toch af in 3.55.Dan ging het plots héél steil bergop en hier kreeg ik het al moeilijk, 4.10, de daaropvolgende km in 4.07 en zo naar 4.00 voor km 4.Ondertussen was Lode Raskin komen aansluiten, die aan't uitlopen was na zijn tweede plaats in de 5 km badjassenloop ;-).Hij ging ook op zoek naar Luisa en samen zouden we de klus wel klaren.Het tempo ging dan ook de hoogte in en bij km 5 in 3.55 kwamen we bij Luisa.Dan stokte het tempo want zij had blijkbaar ook haar beste kruit verschoten.4.11 voor km 6 en dan kreeg ik het plots zo moeilijk dat ik in km 7 (4.22) Luisa en Lode moest laten gaan.
Ik probeerde nog aan te klampen, maar het lukte niet meer.Toch liep ik 4.10 en 4.12 voor km 8 en 9.Ook in de laatste km kon ik dat tempo aanhouden.Gelukkig was het maar 800 meter meer voor de finish, want ik zat stikdood , en daar zal die fietstocht wel voor iets tussen gezeten hebben.Een 10 tal seconden eerder werd Luisa dus eerste vrouw voor eigen volk, topprestatie.Alleen jammer dat ik haar niet over de finish heb kunnen loodsen ..Ikzelf kwam als 31ste atleet over de finish in een tijd van 40.19,  voor 9,77 km om precies te zijn,al iets beter dan afgelopen woensdag in Tongeren ;-)
Al bij al ben ik toch tevreden over het resultaat, alle omstandigheden in acht genomen.Niet te vergeten dat ik ook een ganse week ziek ben geweest en aan de antibiotica heb gezeten.
Mijn tevredenheid heb ik gevierd met een ijsje van de Potter  gelegen op het stadshuisplein van Genk, het was lekkerNa nog wat fotootjes en gekeuvel onder de vrienden van Luisa was het weer tijd om huiswaarts te keren.
Tevreden over mijn zondag kijk ik weer hoopvol uit naar het volgende evenement, maar eerst moet er terug gewerkt worden, en daar kijk ik dan weer niet echt naar uit.Maar we proberen er het beste van te maken, we zien wel wat komt.
Hierbij nog enkele actiefoto's van het afgelopen weekend.....

hier met loopvriendinnetje Luisa voor de wedstrijd ;-)

gespot door Benny Cox, echtgenote van Marleen Reyskens, ook een loopmaatje

hier moet ik Luisa al lossen

en terwijl zij wordt opgevangen door haar trainer ben ik mijn laatste meters nog aan het afzien ;-)

ondanks de uitputting wil ik toch nog op de foto ;-)

er kan zelfs nog een grapje af ;-)

en ook bij deze leuke dames wil ik wel op de foto, fier als een pauw, of is het als een gieter ;-)

07-05-2013 om 18:12 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
02-05-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tungri Run
Op 1 mei staat traditioneel de Tungri Run op het programma
Ik loop die al verschillende jaren mee, al heb ik daar een haat-liefde verhouding mee.
Ook dit jaar wordt deze weer problematisch, ik kamp met een bronchitis sinds vorige week vrijdag en na mijn opgave zaterdag in Veltem is het er nog niet beter op geworden
Soit, na een hele dag rusten, wegens verlof op 1 mei, begin ik rond 15u mijn spullen te pakken om een half uur later te vertrekken richting Tongeren.
Ik voel me niet super, krijg amper adem, dus de verwachtingen liggen vandaag zeker niet al te hoog, zal al blij zijn dat ik de wedstrijd uitloop.
Aangekomen in Tongeren zie ik niet direct één van mijn loopvrienden tussen de grote massa.
Ik haal dan maar mijn inschrijvingsbewijs af, ga nog eens gauw naar't toilet, dan naar de auto waar ik me omkleed.Nog gauw een plasje, alweer,pff en dan naar de atletiekpiste.Nu kom ik wel enkele loopmakkers tegen en vertel hun mijn ambitie's.Zij lachen even, want ze kennen mijn praatjes,Ja, mannen , deze keer ben ik wel serieus hoor!!!!!!
Na een 5 tal min oponthoud wordt het startschot dan eindelijk gelost.Klaar voor twee ronde op de piste, om dan de straat op te trekken richting binnenstad.Groot is dan ook mijn verbazing dat ze bij het eerste rondje al meteen de piste verlaten.Later zal blijken waarom.
De eerste km is altijd wat tempo zoeken, deze keer met de ademhalingsproblemen loopt het niet zo snel, 4.07m/km/4.11/4.06/4.02/ en dan plots naar km 5 toe 4.21.Richting km 6 wordt het steeds moeilijker.In de tweede bergop besluit ik zelfs even te stoppen voor een plaspauze, alweer,pfff
richting binnenstad krijg ik terug wat hoop, naar km 7 loop ik 4.22, naar km 8 zelfs terug 4.04.Km 9 krijg ik het terug moeilijk, 4.22.Dan gaat het richting aankomst de laatste km, maar deze blijkt maar 500 meter te zijn.Dat tweede rondje in het begin van de wedstrijd had de 10 km compleet moeten maken, maar wegens het gebruik van chipregistratie was dat organisatorisch blijkbaar niet mogelijk.Uiteindelijk kwam ik dan over de meet in 41.05, niet meteen een toptijd, maar dat wisten we op voorhand.na wat uitwandelen en wat opfrissen ben ik nog nagebleven voor de grote tombola , maar kon zoals gewoonlijk weer niets winnen.
Dan maar terug huiswaarts, verder rusten en hopen dat die ellendige bronchitis snel uit mijn lijf is.Aanstaande zondag staat er immers alweer de volgende wedstrijd op het schema.Dan doe ik mee aan Genk loopt, een nieuw initiatief in samenwerking met TVL en een loop voor het goede doel.Ik hoop daar mijn goede vriendin Luisa ten dienste te staan als haas, maar dan moet ik natuurlijk eerst genezen zijn hé.Dus zitten we aan de antibiotica, niet meteen de beste oplossing, maar als het moet, moet het hé
Hieronder nog wat sfeerbeelden......


02-05-2013 om 21:31 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
28-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Halve marathon Veltem Beisem
Gisteren zou ik mijn tweede halve marathon lopen van het jaar, ik zeg zou, want in Genk heb ik moeten opgeven door een peesontsteking.En nu ook weer grote twijfels omdat ik al twee dagen ziek was voor de wedstrijd.Toch besloten om samen met loopmaat Mario af te zakken naar Veltem, daar zouden we na een tijdje nog een andere Speelhofrunner ontmoeten, Robin Leduc ;-)
Nadat alle formaliteiten waren vervuld was het bijna tijd voor de start, nog even plaats gemaakt in mijn lichaam dmv een sanitaire stop, kwestie van het overtollige gewicht te laten zakken
Met een groot aantal voor 3 verschillende afstanden, zijnde 5, 12 en 21 km stond het startvak dat vijftig meter verderop stond door wegenwerken, goed vol.Robin vertrok als een speer uit een boog bij het startsignaal, ik deed het zoals gewoonlijk, behouden starten en zien waar we uitkwamen.De doelstelling was 4.15/km en dan zouden we net onder 1u 30 uitkomen.En de eerste km lukte dat vrij goed, 4.06.De daaropvolgende km kregen we een stuk kasseien voorgeschoteld en hier werd ook gesplitst voor de drie afstanden.Wij moesten naar links en hadden dan meteen wind op kop.Daar ik deels alleen liep begonnen ook de tijden te zakken, 4.13-4.15-4.13 voor de volgende 3 km.Ondertussen waren we aan het keerpunt gekomen en zat de wind mee, maar jammer genoeg gingen mijn tijden de hoogte in, 4.22-4.24 voor km 5 en 6.Ik voelde dat het niet meer vlotte, ik kreeg nog amper adem, dus besloot ik om te stoppen na één ronde en amper 7 km.Heel even had ik nog gehoopt om terug te starten, maat na mijn plasstop had ik er echt geen zin meer in.
Ik had ook een drukkend gevoel in mijn borstkas en dat bemoeilijkte het ademen nog meer, en adem heb je nu éénmaal nodig om goed te presteren.De rest van de wedstrijd heb ik na het inleveren van mijn borstnummer in ruil voor een zakje met enkele melkprodukten van de plaatstelijke melkfabriek, langs de zijlijn uitgekeken.Tussenin ben ik dat nog wat gaan genieten van een donkere Tongerlo me aangeboden door collega loper en bakker en tevens helper op de jogging, Dave Derouck, bedankt!!!!!!!!
Ik zag een prachtprestatie, wat zeg ik, een fenomenale prestatie van onze Robin, die mijn pr verpulverde  en in een tijd van 1u23 en nog wat over de meet kwam.En dat voor iemand die amper een jaar loopt en mij vorig jaar niet eens kon volgen, top!!!!
Enfin ,het heeft dan weer niet mogen zijn voor mij, maar toch hoop ik nog wat km's af te malen de resterende twee laatste dagen van de maand april.Zo kom ik misschien nog aan mijn beoogde 250 km.Vandaag had ik ook nog graag de Zolderrun gelopen, maar het zal eerder  wandeltocht naar de bedstee worden, want ik ben juist terug van mijn nachtdienst bij de bakker.Hopelijk voel ik me morgen al wat beter, want woensdag staat ook de Tungri-run op het programma en daar wil ik toch wel een beetje beter voor de dag komen.De zondag daarop alweer een wedstrijd, een nieuwe zelfs, Genk Loopt, benieuwd wat we daar mogen verwachten.
Hoopvol kijk ik er al naar uit, maar eerst genezen dus, anders zal het geen zin hebben om te starten.
Groetjes en hopelijk tot woensdag voor een verslag van de Tungri-Run ;-)


28-04-2013 om 07:47 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!