het wel en wee van mezelf

25-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOGGING de l'etoile Faimes
Vorig weekend geen wedstrijd(en) gelopen, maar wel drie dagen na mekaar gaan fietsen, goed voor 365 km.

Ook dit weekend zag het er naar uit dat het een fietsweekend ging worden.
Maar het instabiele weer en mijn collega die niet veel zin had beslisten er anders over.
Na mijn werk gisterenmorgen dan maar mijn bed opgezocht want diezelfde avond was er een loopwedstrijd in Faimes in het kader van de Challenge Hesbignon.Het zou mijn 4 de wedstrijd worden in dit criterium.Maar echt zin had ik er niet in.Kan zo wie zo al moeilijk slapen door de dag, laat staan een hele dag.
En inderdaad, toen ik omstreeks 10 u mijn bed opzocht was ik stikop, maar anderhalf uur later weer klaarwakker.
Even naar beneden gegaan, wat rondgelopen, Facebook es opengeslagen en terug naar bed.
Maar blijkbaar, en zo is het altijd wel wat, was er bij ons in het dorp iets te doen op het voetbalveld.
Auto's reden op en af, de ene al wat sneller dan de andere, en in plaats van schaapjes werd het auto's tellen.Het bleef maar duren, kon de slaap echt niet vatten.
Na heel wat gewoel werd het uiteindelijk 16 u en ik besloot me rustig klaar te maken.Boterham met banaan binnenspelen, mijn spullen bijeenzoeken, nog wat sociaal wezen op Facebook en zo werd het gauw 17u30.
Tijd om te vertrekken richting Mario, waar we samen met Sven zouden rijden richting Wallonië.
Ik reed vandaag weer zelf zodat ik nog es kon blijven hangen.Het was niet de moeite om nog te gaan slapen zo net voor mijn werk, er zat immers maar een uurtje meer tussen.
Ginder aangekomen, ingeschreven, het sanitair gaan beoordelen, tot tweemaal toe, stress??? . En dan 2 km opwarmen alvorens aan de startplaats te gaan postvatten.Daar had zich ondertussen al een heel meute bijeengezet. 499 mensen in totaal voor beide afstanden, zijnde  5,1 km en 11,1 km.
Na heel wat uitleg in het Frans en ook in het Vlaams uiteraard, het enige wat me was bijgebleven is, "parcours plat et rapide", was het tijd om van start te gaan.
Ik had goed vooraan postgevat, zodat ik nog es snel kon vertrekken.Het ging in eerste instantie bergaf en dan na 500 meter kregen we ons eerste stukje onverhard.Al bij al viel dat nog mee, doortocht km 1 in 4.03.Op dit elan ging ik door, maar ik had het al wat moeilijker om mijn ademhaling onder controle te krijgen.Toch klokte ik af op km 2 in 3.53, ondanks de zwaarder wordende stroken.
Km 3 het bleef onverhard en het ging zelfs een "beetje" omhoog, 4.23.
km 4 terug een stukje op de weg 4.09, dan 4.15/4.12/4.09/4017/4.14 voor de opeenvolgende km's.het bleef op en af gaan, en ik had me op kop gezet van een drietal waarvan er èèntje al gauw moest lossen.De andere bleef steeds in mijn spoor en samen raapte we heel wat lopers op die mij voorbij gegaan waren op het onverharde.
Richting km 10 kreeg ik ineens fel pijn in mijn buik en een sanitaire stop drong zich op. Ik keek links en rechts, wou zelfs even een huis binnenlopen, totdat ik een ideaal plekje had gevonden.Ik liet mijn medevluchter opeens links liggen, hij gebaarde dat hij niet kon overnemen. Ik riep hem toe, "je dois faire kaka", en liep de bosjes in om mijn behoefte neer te droppen.Dan ging op zich vrij vlot, maar het ritme was er uit.Langzaam aan trok ik me terug op en vervolgde mijn weg. Km 10 werd er ééntje van 5.14,pffff.
Laatste km, de krampen bleven, toch probeerde ik krampachtig de snelheid te verhogen 4.26 en dan richting finish, nog een 100 tal meter en de lijdensweg was over.Net geen 48 min gelopen op 11,1 km en zo werd ik 63 ste op^335 deelnemers.Op zich geen slecht resultaat, maar er had meer ingezeten, als er minder in mijn lijf had gezeten ;-)
Nog nagebleven voor de tombolaprijzen, met een mooie MTB als hoofdprijs.Maar zelfs met 4 bonnetjes op mijn naam had ik nog geen geluk.Het zal nooit wat worden, geluk in de liefde zeker?
Thuisgekomen, nog eens nagedacht over het al dan niet blijven wedstrijden lopen, maar ik geraak er niet uit.Het fietsen gaat me momenteel ietsje beter af, maar ik wil toch nog "scoren" in twee eindklassementen, de plaats maakt me niet zozeer uit.
De volgende wedstrijd wordt gelopen in Wellen en daar kijk ik als "halve Wellennaar enorm naar uit.Ik wil daar nog eens serieus voor de dag komen en proberen een topresultaat neer te zetten, hopelijk lukt het.
En anders wordt mijn besluit alsmaar meer realiteit en zal mijn status van "hardloper" overgaan naar "jogger".
Maar aan elk einde van een tunnel is er licht, dus echt wanhopen doe ik nog niet.
Zo, nu is het tijd om wat bolletjes in te kleuren en dan spring ik nog eens op mijn fietsje om te genieten van deze mooie zondag.
Tot later.... ;-)

25-05-2014 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
11-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lentejogging Zonhoven en Herk loopt
zaterdag wedstrijddag Haspengouw Challenge, Zonhoven, Basvelden, 12 km.
Samen met loopmaatjes Mario en Sven naar daar.
Ingeschreven, een tweetal km loslopen en toen was het tijd voor de wedstrijd.
Eén minuut stilte voor de helaas overleden Herman Daenen, één van de bezielers van de HC.
Maar het leven gaat door en de massa wordt op gang geschoten.
Start op de atletiekpiste en ik vertrek toch wel erg traag, 4.18, mezelf geen druk meer opleegen.Heb in vorige post al verklaard waarom.
Dan draaien en keren op deels grasveld, Finse piste., na 2 km eindelijk de straat op, 4.08
Dan gaat het tempo ook omhoog,3.55/4.00/3.56.
Einde van de eerste ronde terug op grasveld alvorens terug op de piste uit te komen,4.07.
2 km kronkelen alweer telkens aan 4.12.
De vermoeidheid komt opzetten, toch blijf ik lopers inhalen.Kom steeds terug op mijn plaats, al moet ik vandaag toch in enkele lopers mijn meerdere erkennen.Andere keren kan ik hen aan, maar vandaag lopen zij de wedstrijd van hun leven.Dat komt deels ook omdat het is beginnen regenen, ik mijn bril moet afzetten en daardoor niet zo goed meer zie.Ik leek wel een verzopen waterkieken, zie bijgevoegde foto's ;-)
Toch blijven we op het elan doorgaan 4.03
Dan de laatste 2 km nog eens de hendel opengedraaid, steeds 3.58.De laatste 200 meter is in zicht en mijn plaats is veilig, spurten hoeft niet meer.
eindtijd 49.45 voor 12.2 km en dat is 14.77 km/u, of 4.05 min/km.
Uitslag tot op heden onbekend om begrijpelijke redenen, Herman was de man die alles tot in de puntjes verzorgde wat uitslagen betrof.
Na de douche nog een lekkere Chimay in de propvolle kantine en dan huiswaarts, want drie uur later liep alweer mijn wekker af om te gaan werken.

, km in Vanmorgen thuisgekomen en loopmaatje Bart zou gaan lopen in Herk voor KOTK.
Wist nog niet of ik zou meegaan, lopen zou er in elk geval wel van komen.
Een uurtje op mijn bed gaan liggen, dan pc aangezet en de beslissing gemaakt, we gaan nog een wedstrijdje doen.
Bart pikte me op, en dan richting Herk
5 euro inschrijving, wat opgewarmd en rond 11 u was het tijd.
Slechts 37!!!! deelnemers aan de start.Daar waren 5 bekende toppers bij en één niet bekende loper die al onmiddellijk een gat sloegen.Ik volgde daarachter maar moest al direct een gat laten.Maar ik stond er niet alleen voor.Een ander loopmaatje die me vorig jaar een paar keer kon bedreigen, maar steeds zonder gevaar nam al dadelijk het initiatief.Aanvankelijk had ik het moeilijk om hem te volgen.Maar ik wist wat hij kon en doordat ik mijn Garmin had vergeten was hij mijn ideale "gangmaker". Twee ronden liep hij voor me uit en af en toe kon ik overnemen.Tot hij in derde ronde verzwakte en hij een gaatje liet.
In mijn hoofd was de 7 de plaats binnen, maar akelig dicht bleef Pieter toch volgen.
Toch werd het gaatje naarmate de wedstrijd vorderde ietsje grote, achter ons was een grote leegte, dus werd het 7 of 8 ste plaats.
Maar mezelf kennende, al was het vandaag"niks moet, alles kan" , liet ik toch de kaas niet van mijn brood halen.
Ik zette nog een tandje bij en het traditionele gehijg was er ook weer bij , heb ik steeds als ik boven de 15km/u ga Kenners weten dat ondertussen ;-)
Vierde en laatste ronde, ondertussen ook nog een buitje op ons dak gehad, de buit zo goed als binnen,  Eindtijd 38.44 op 9.5 km en een zevende plaats.
Mooie afsluiter van het weekend.
Na de verkwikkende douche nog gauw genoten van twee lekkere grieten.......euhhhhhh, Grimbergen donker .
Het was weer even geleden dat ik nog eens twee wedstrijden op een weekend zo goed als voluit ging.Ik voelde me vandaag zeker niet slecht, dus dan mag dat wel.
Volgend weekend lopen we in principe opnieuw op zaterdag, niet meteen mijn favoriete loopdag ivm het werk.Maar als ik ook aan 8 wedstrijden wil komen in het Waalse Challenge Hesbignon klassement moet ik er wel voor zorgen dat ik genoeg wedstrijden loop.
Alleen hééél mooi weer kan me nog thuishouden van de wedstrijd omdat ik dan ga fietsen, lekker lang genieten van het zonnetje.
Maar dat zien we op het einde van volgende week wel weer.het verslag zit er trouwens op, nog enkele fraaie beelden om af te sluiten en dan rest mij nog iedereen een fijn weekend te wensen en tot hoors ;-)
Doei ;-)


11-05-2014 om 17:21 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-05-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verlengd weekend ;-)
Het verlengd weekend van 1 mei is ondertussen al even gepasseerd.
Voor mij betekent dat weekend geen verlof maar werken.
Tussendoor maken we natuurlijk wel tijd voor het nodige sportieve gebeuren ;-)

1 mei is traditioneel de Tungri Run, de laatste jaren zeg ik steeds dat ik niet meer ga deelnemen, maar telkens sleept er mij wel iets of iemand over de streep om toch maar deel te nemen.
Ook weer zo dit jaar.Maatje Mario zou dit jaar voor de eerste keer deelnemen en ik mocht/moest mee ;-)

Dus trokken we tezamen naar Tongeren, waar we weer vééél bekend volk mogen spotten. Marckske Nelissen speelt fotograaf van dienst als we ons na de inschrijving naar de massagetent begeven.Hopelijk helpt het ons een mooie prestatie neer te zetten.Jammer genoeg was er voor mij geen vrouwelijk schoon beschikbaar, Mario had iets meer geluk ;-)
Na de massage begint het serieus te regenen en we zijn nog niet ingelopen,pff.
Toch maar gauw bij iets mindere regenval de baan op.
Opgewarmd en dan naar de piste voor de start.Ik zet me niet meteen vooraan in't pak, maar ook niet achteraan, De bedoeling is voor vandaag eens rustiger te starten.Al dat zware gehijg van mij voor een paar seconden sneller is toch maar niks, en ik wil de vele mensen in Tongeren een trauma besparen ;-).
Na het startschot is de meer dan 500 koppige meute de pist in, of beter de piste af richting binnenstad.
Door de regenval zijn de kinderkopjes en andere ondergronden behoorlijk vettig en glad en is het oppassen geblazen om niet uit te glijden.
Véél goesting heb ik er niet in.Mijn eerste km in 4.07, tweede km in 4.02.
Dan gaat het na een lichte helling, een beetje bergaf en zo kom ik op km 3 uit in 3.54.Km 4 wordt zelfs 3.45, dat vind ik voor mezelf behoorlijk snel.
Terug richting "Motten" en daar ook terug de piste op 4.04 voor km 5
Ronde twee is het tempo er helemaal uit en heb ik er echt geen zin meer in. Km 6 in 4.10, km 7 in 4.18,pffff
Km 8 weer naar beneden en de snelheid is even terug 3.42.
Dan gaat het terug richting de Motten en ik loop weer wat behoudener en dat wordt 4.13.
Nu is het nog een 700 tal meter, met daarbij nog een driekwart ronde op de piste.
Ik doe geen moeite meer en laat zelfs twee leeftijdsgenoten passeren.Het interesseert me vandaag hoegenaamd niet.
Ik kom over de finish in 39.06 voor 9,7 km, da's een gemiddelde van 4.02 en dus geen gehijg vandaag, althans toch héél wat minder volume.
Na de wedstrijd een verkwikkende douche, en een al even verkwikkende Grimbergen en we kunnen het weer navertellen ;-)
Geen prijs met de tombola, al zijn we niet gebleven tot het allerlaatste.Het werd al laat en ik moest nog gaan werken.

Vrijdag werd er rust gehouden, zaterdag samen met mijn fietscollega wat gaan fietsen, 106 km werd het voor mij, aan goed 26,5 km/u avg

Zondag was het weer loophoogdag, de Bloesemjoggig in Zepperen en Genk Loopt.
Ik koos dit jaar voor de eerste, Genk liep ik vorig jaar.
Zepperen is uiteraard korterbij en ook goedkoper.Deze "jogging" had voor mij dan ook geen wedstrijdkarakter.Ik zou er samen met de andere Speelhofrunners, Mario, Daniel, Sven en Stefan een doorgedreven training va, maken.Ook loopmaatje Raphaël was deze mening toegedaan.
Verre buur en uiteraard ook een loopmaatje Bart Saenen, met ae uiteraard , was er ook.Tezamen liepen we ons gedurende 2 km "warm" ;-)
Goed 150 man en vrouw aan de start voor afstanden van respectievelijk 5, 10 en 15 km.Mijn pa (74 jaar) was paraat voor de 5 km.
Samen op weg dus, Mario voelde zich goed en liep een beetje door.Op de stukken onverhard had ik het moeilijk om hem te volgen.
Daniel vergezelde ons toen ook nog, Sven en Stefan lieten een "spreekwoordelijk" gaatje vallen.Dan even later trok Daniel er vandoor, ik liet betijen.Mijn bedoeling was om niet boven omslagpols 153 uit te komen, en dat lukte weliswaar.Ik kwam even later in het gezelschap van Bart en gezamenlijk liepen we de wedstrijd uit.Mario kwam even later ook over de meet, en een paar minuten later ook de overige twee Speelhofmannen ;-)
Na 14,7 km was het verhaal ten einde, en kwamen we over de finish in één uur en 12 min, da's 12,2 km/u en 4.54 gemiddeld.
Het moet niet altijd vliegen zijn hé.
Na afloop een weer verkwikkende maar hete douche.Jammer genoeg konden we niet blijven hangen, we moesten nog naar de "eetdag" van Tina, de eega van Sven.
En zo zit het weekend er weer op.
Vandaag maandag heb ik er alweer een fietstochtje opzitten.Ik had wat pijlen gevonden onderweg van de Ter Heide fietstocht van Zonhoven.Daar moest ik wel naar Vliermaal voor rijden om deze op te pikken.de tocht zelf was 75 km, en na goed 20 km was ik op de plaats waar ik de pijlen dus opnam.Enkele beklimmingen in Gors Opleeuw en Vliermaal en dan ging het vrij vlot.Tot na 90 km , toen ging ineens mijn licht uit.Mijn bidon was bijna leeg, en nergens in de relatief "onbekende" buurt een winkeltje of café te bespeuren.Ik had dorst.Na een ommetje door de dorpskern van Wellen had ik eindelijk een automaat gevonden.Shit, geen kleingeld en de bijbehorende winkel was ook dicht. Vloeken dus, maar net naast het winkeltje was ook een bakker en daar zou ik mijn geld wel wisselen.Op een flesje water en een cola light ben ik uiteindelijk na 123 km toch weer thuisgeraakt.Het was mij het dagje wel.Vanmorgen was ik al voor dag en dauw uit de veren, want ik moest ook nog gaan figureren.En ook dat was al wat langer uitgevallen dan gepland.Maar ik heb het alweer overleefd en nu kijken we al uit, nou ja uitkijken is een groot woord, naar de volgende loopwedstrijd en dat is er weer ééntje voor de HC. Zal in behouden lopen of nog eens voluit gaan, voor het eindklassement hoef ik het niet te doen.Top drie kan ik toch niet halen, en of ik nu pakweg 5 de op 10 de wordt, geen mens die daarover zijn hoofd breekt.Iedereen buiten de top drie krijgt toch altijd hetzelfde. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik 10 wedstrijden loop in dit criterium, maar dat zal op zich wel geen probleem zijn.
Voila, het was een lang weekend, dus ook een iets langere blog, maar vooraleer we afsluiten laat ik nog enkele mooie plaatjes zien,
daaaaaaagggggggg ;-)


de nieuwe outfit van de Speelhofrunners met dank aan Kiné Arnaud Gressens voor de sponsoring!!!!

deugddoende massage voor de wedstrijd ;-)

jaja, toch nog een beetje afzien ;-)

de sponsor een "beetje" in beeld ;-)

en gas geven uiteraard!!!!het einde is in zicht, eindelijk!!!!! Dimitri had me bijna te "pakken". Misschien wel de volgende keer, ik gun het hem alleszins ;-)


05-05-2014 om 21:33 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!