het wel en wee van mezelf

25-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jogging Crosscup Hannuit
Vanmorgen na een slecht weekend wat slaap en pijn betreft, toch afgezakt naar Hannuit met de collega's Speelhofrunners.Dit was de derde wedstrijd in het CLaP Circuit en ook mijn derde!
De weersverwachting zaten niet echt mee, de sneeuw van gisteren was op plaatsen nog bevroren, maar het was wel al aan't dooien.
Aangekomen in Hannuit, onze voorinschrijving afgehaald en met de andere loopcollega's wat warmgebabbeld en gelopen.
Het parcours was op sommige plaatsen, vooral de Ravelroute, redelijk glad, maar omdat de dooi al een beetje zijn werk had gedaan, zou het toch nog te doen zijn mits wat aanpassing van de loopsnelheid.Persoonlijk vind ik het jammer dat de organisatie niet meer ondernomen heeft om het parcours volledig sneeuwvrij te krijgen, maar soit, ik heb er geen punt van gemaakt.

Aan de start met slechts een 100 tal lopers, veel meer zullen het er niet geweest zijn, voor beide afstanden.Gestart werd op het parcours van de Crosscupwedstrijd, dus dat betekende dat we gedurende 200 meter op onverharde en gladde toestanden moesten lopen. Die 200 meter werden er uiteindelijk 500, en al gauw liep het strop in de beginfase.Ondanks ik vooraan op de eerste rij stond, liet ik me toch verrassen door mijn trage start.Bijna achteraan lopend was ik dus op achtervolgen aangewezen, maar door de opstopping was dat helaas niet meteen een optie.
Eens van dit traject af liepen we op goed beloopbare weg, vooraleer we richting Ravel liepen.
Km 1 in een teleurstellende 5.23
Ondertussen had Raphael er al de brui aan gegeven, ze konden zijn kl*ten kussen .
Ik probeerde er het beste van te maken.
Pieter, Domenico, Tony en Richard waren al "vliegen".
De twee eerstgenoemden zou ik niet meer terugzien, op de laatste twee lag mijn focus.Nadat ik Mario pas voorbijliep na anderhalve km ongeveer zocht ik mijn volgende slachtoffer.En Richard kwam in beeld en ik kon hem voorbij zonder problemen.Km 2 in 4.13, km 3 in 4.20.
Na de Ravel kwam ik terug bij Tony omdat ik op de sneeuwvrije straten wat snelheid kon maken.Maar lang zou dat niet duren, want alweer kregen we een stuk Ravel waar ik Tony opnieuw moest lossen.Km 4 in 4.14, km 5 in 4.21.
De tweede ronde bracht niet veel beterschap,opnieuw kwam ik even bij Tony, maar bij het ingaan van de Ravel was het alweer prijs. De hartslag lag veel te hoog naar mijn normen en de benen begonnen zwaar te worden.Dat wordt hier mijn dagje niet, dacht ik bij mezelf. Km 6 nog even hoop gehad en die liep ik in 4.22, en toen was het kaarsje dus definitief uit.Ik deed geen moeite meer om Tony nog te bedreigen, ook al zag ik dat hij het op bepaalde stukken ook moeilijk had en ik schijnbaar toch weer korter kwam.
Nee, laat maar lopen, er komen nog wedstrijden met "hopen" ;-).
Achtereenvolgens werden mijn km-tijden 4.36/4.36/4.33/4.33 en de allerlaatste km in 4.30.
Uitbollend probeerde ik mijn vermoeide lijf over de finisch te hijsen, eindtijd werd 49.52 en dat is 4.31min/km, een teleurstellend resultaat!!.
Slechts een dikke minuut later kwam zelfs Mario al over de meet en even later ook Richard en Stefan.
Maar goed, het hoort erbij en we hebben dit overleefd. Mijn focus ligt trouwens op de halve marathon in Alleur op 15 maart, daar wil ik nog eens pieken.Morgen moet ik trouwens gaan voor mijn infiltratie van de facetgewrichtjes, hopelijk gaat het daarna terug een beetje beter.
Volgende week zal er dan ook niet veel meer gelopen worden.
Na de wedstrijd was het weer gezellige boel met enkele Chimay's om de teleurstelling weg te spoelen.

Uitslagen en foto's zullen er later opkomen.
Wel nog even de punten voor de organisatie meegeven.
Ondanks het mooie parcours geef ik toch maar 7 op 10, omdat ik vind dat de organisatie wat meer verantwoordelijkheid had moeten nemen omtrent de veiligheid van de lopers.Geen km-aanduiding en ook het bevoorradingsbuffet aan de aankomst ontbrak deze keer, wel kregen we een medaille en een AA-drink en een inkomkaart voor de CC wedstrijden in de namiddag.Normaal zou ik een 8 kunnen gegeven hebben, maar de organisatie heeft hier al dan niet bewust zelf voor gezorgd.Volgend jaar bij beter weer zijn we er zeker weer, want de wedstrijd was minder zwaar te noemen dan voorgaande jaren ;-)

25-01-2015 om 17:17 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jogging de Maïeur Herstal
2 de wedstrijd van het seizoen, tevens tweede in de COURS LA PROVINCE challenge.
Met een bijna volledig Speelhofrunnersteam naar het grauwe Herstal, waar nog héél wat Vlamingen aanwezig waren.
Het was zoeken naar een plaatsje om de auto te parkeren, maar uiteindelijk hadden we toch geluk.
Onze voorinschrijving afgehaald en een tweetal km opgewarmd.
Even een praatje slaan met Raf, Domenico, Tony, Max, Jan,Robin enfin tijd om plaats te nemen op de piste van Herstal.
Het was weer een grote groep, maar toch wat minder volk dan vorige keer in Antheit.
Na wat uitleg van de organisatie werd het parcours eindelijk vrijgegeven door de plaatstelijke "politie"
Vrij vooraan gestart en dat maakte dat ik meteen op snelheid kon komen, de snelheid waar ik de wedstrijd mee wou uitlopen.
3.56 voor km 1, op naar km 2 in 3.47 en daar liet ik achtereenvolgens Domenico, die de korte afstand deed vandaag, en Raphael achter me. Het ging vrij goed.
Op weg naar km 3 een kleine helling vooraleer het bergaf ging, 3.55.
Hier kwam ik ook bij Didier Corin, en ook hem kon ik achter mij laten, de wijn van de avond ervoor speelde waarschijnlijk in zijn nadeel want ik heb hem gedurende de wedstrijd niet meer gezien ;-).
Km 4 kon ik nog steeds onder de 4 min blijven, 3.59, maar ik kreeg het al wat moeilijker. En dat bleek ook op weg naar km 5= 4.03.
Km 6 in 3.57, maar 600 meter later kwam ouwe rakker Rafke me voorbijgesneld, ik had niet meteen een antwoord klaar op zijn remonte. En toen brak ook een beetje de veer bij mij.
Km 7 en 8 in respectievelijk 4.04 en 4.09.
Ondertussen had ik ook Geert in het vizier gekregen en mede door mijn wanhopige poging om Raf bij te benen, kon ik bij hem komen.Ik probeerde mijn wagonnetje even aan te hangen, maar dan moest ik ook hem terug laten lopen.
Met nog 3 km te gaan, nam ik even gas terug, de voorsprong op mijn achterliggers bleek groot genoeg om zonder gevaar de wedstrijd uit te lopen.
Maar dat was zonder de laatste km gerekend, die was er echt te veel aan. Nog een serieuze klim werd ons daar voorgeschoteld vooraleer we terug richting piste konden.
Toch bleef ik op mijn elan doorgaan en liep ik die laatste km in 4.01, net zo snel als de twee voorgaande km's.
Met een goed gevoel over de finish gekomen, nog net voor een spurtende achterligger.
Op exact km 11 zonder bochten af te snijden klokte ik net geen 44 min. Vijftig meter verder had ik 44.05, en dat maakt dat ik nog eens een wedstrijd liep net boven de 15km/u, en dit op een toch niet zo licht parcours, gelukkig wel volledig verhard.
Nu was het wachten op de rest van de groep, om daarna wat te verfrissen en nog gauw een paar Val-Dieukes achterover te slaan.
En toen was het alweer tijd om af te zakken richting hometown.
De pijn was minimaal dankzij de ontstekingsremmers die ik vanmorgen had genomen.
Volgende week staat wedstrijd nummer 3 in deze challenge op het programma, en dat is nog eens redelijk dicht bij huis.
We lopen dan het "voorprogramma" van de Crosscup in Hannuit, een redelijke zware wedstrijd zo herinner ik het me van vorig jaar.Maar er wordt dit jaar op een nieuw parcours gelopen, we zijn benieuwd en kijken er al naar uit.
Deze week wat meer rust proberen in te bouwen, alweer! ;-), ach we zien het wel.
Punten voor de wedstrijd geef ik deze week een dikke 7, parcours was dik in orde, exacte km aanduiding, mooie accomedatie, slechts 3 euro voorinschrijving en goede bevoorrading aan de finish

UITSLAG= 28 ste op 326 deelnemers, 3de 50 plusser ;-)

Nog enkele foto's van onze befaamde Waalse fotografen

ondanks het verbeten gezicht kon ik wel nog mijn duim opstekenkm 3 dus ;-)


hier kom ik bij Geert na een verwoede poging om Raphael terug bij te benen ;-)


en hier zwaait Rafke definitief "vaarwel"

18-01-2015 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
05-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2015 eerste wedstrijd in Antheit
Voila 2015 is gestart en ondanks dat mijn rug en andere problemen me serieus kopzorgen baren, heb ik toch besloten om rustig door te blijven gaan.
We zien wal waar we uitkomen!!
Samen met een bijna complete Speelhofrunnersploeg trokken we naar het mistige Antheit, een gehucht ergens tussen Hoei en Hannuit.Het betreft een wedstrijd in de immens populair geworden challenge Cours la Province.
Vrij vroeg kwamen we ter plaatste en het was in tegenstelling tot vorig jaar geen probleem om een plaatsje te vinden om te parkeren.
Zou er dan toch niet zoveel volk op afkomen dit jaar?
Maar al gauw werd mijn stelling ontkracht, toen ik de kantinedeur openzwaaide van derde nationale vrouwenvoetbalploeg Antheit.
Die kantine stak nog net niet propvol, maar voorlopig was er nog geen probleem en konden we vlot onze voorinschrijving afhalen.
Klaarmaken, wat opwarmen en terwijl bleef het volk maar toestromen. Het wordt dan toch weer een massajogging ;-)
Met liefst 711 deelnemers aan de start voor respectievelijk 10.8 km en 5.3 km, die na een korte speech van de speaker op gang geschoten worden.
Ik besluit om niet te snel te vertrekken, om mijn rugpijn zo goed mogelijk binnen de perken te houden.
4.10 en 4.09 voor de eerste 2 km, waar we na anderhalve km een smal paadje zijn ingeslagen, waar inhalen praktisch onmogelijk is.
Op km 3 kan ik aan mijn inhaalrace beginnen en vervolgens kom ik bij Luc (naamgenoot), Domenico en Raphael.Bij deze laatste zal ik toch km 6 bikkelen om er bij te blijven, dat lukt aardig in de beklimming, in de afdalingen moet ik hem steeds laten gaan.Nadat we op km 4 al een eerste stuk onverhard voorgeschoteld kregen, krijgen we op km 6 nog meer van dat. Ik probeer de schade te beperken, maar hier en daar moet ik stapvoets verder, de vogel Raphael is gevlogen.
Toch probeer ik zo goed en kwaad als het kan de achtervolging terug in te zetten, en ik raap nog wat mensen op die me net voordien zijn gepasseerd.
Op km 9,5 ongeveer krijgen we nog een steile afdaling met wat onverharde toestanden, weer moet ik milderen.Maar in de laatste 800 meter draai ik de gashendel nog eens open en kan ik een langgerekte sprint doen richting Raphael.Maar jammer genoeg is de wedstrijd 200 meter te kort om hem nog te kunnen bijbenen, laat staan in te halen.
Eindtijd bedraagt 45.24, goed voor een 68ste plaats op 563 deelnemers.
Hier kan ik mee leven 14,3km/u gemiddeld, het is niet top, maar daar zit het parcours en mijn toestand voor iets tussen.
Nadat ook Pieter, Gilbert,Mario, Richard en Stefan zijn binnengedruppeld kleden wij ons een beetje om en ga we nog even gezellig wat drinken.Er volgt dan de prijsuitreiking voor de eerste drie atleten van elke afstand, heren en dames.
Tombola is er niet, maar we kregen wel Gluhwein, water, appelsien en madeleines aan de aankomst.
Voor 4 euro kan ik daar best mee leven.
Op naar de volgende wedstrijd en die zou ik Herstal zijn op 18 januari, meteen ook de tweede van deze challenge Cours la Province

Nog enkele gegevens:

km tijden van de wedstrijd: 4.10/4.09/4.01/4.16/4.30/4.15/4.19/4.21/4.05/4.11/3.49
hoogtemeters 96
hartslagwaarden avg 172 max 183, vrij hoog naar mijn normen

punten voor de wedstrijdorganisatie 7/10

in actie in het mistige Antheit


voor de start van de wedstrijd


nieuwjaarsreceptie bij Stefan

05-01-2015 om 10:01 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!