het wel en wee van mezelf

28-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OREYE .....en .......Borreltjesloop Kuringen
Yep, het was weer zo ver gisteren, tijd voor een dubbeltje.
Het weekend moet steeds goed gevuld zijn voor mij, anders heb ik niet geleefd.
En daar heb ik dan ook voor gezorgd, al was het steeds twijfelachtig door de voorspelde weerberichten.

Zaterdagmorgen thuisgekomen van't werk, mijn fietscollega proberen bellen, maar die gaf niet thuis,pfff.
Paar uurkes gaan slapen en tegen half twaalf trok ik met slaapoogjes mijn fietskleren aan.
Richting Diepenbeek kanaal en daar reed ik voor één keer naar rechts, gewoon mijn neus na.
Een paar fietsers bijgehaald en op een bepaald moment sloegen die ergens af, we kwamen uit in Lanaken, ik had toen goed 50 km op de teller, dus ik moest terug.Weg gezocht en uiteindelijk in Zutendaal terechtgekomen.Na wat omzwervingen tot twee maal toe aan't kanaal uitgekomen, dan richting Hasselt, Stevoort en zo naar huis.Na 115 km en wind tegen was ik terug, 26km/u op de teller.Gelukkig kon ik een uurtje langer slapen, toch was de nacht kort.

Zondagmorgen weer even twijfel, toch liet ik mij om 9u15 oppikken door Stefan Meekers en Mario om naar Oreye te gaan.
Thierry Vanherck, die mee in de organisatie zit had voor een verandering in het parcours gezorgd. Het werd 9,7 km ipv de 10,3 km voorheen.We liepen ook niet meer de sporthal binnen.De wedstrijd zelf liep ik vrij behouden, niet echt in't rood gegaan.Voorzichtig gebleven op de stukken onverhard die door de regen wel vettig waren op sommige passages.Die regen speelde ons ook nog es parten vanaf km 6, toen trokken de hemelsluizen open.Maar het viel al bij al nog mee.Ik heb constant mensen ingehaald en zat vrij goed.Toch liet ik in de laatste km nog een oudere atleet voorgaan, hij had de laatste 3 km bij me gelopen, ik kon het niet opbrengen om hem nog in de vernieling te lopen.
aankomst wedstrijd na 9,7 km in 40.23
Gewacht op de twee andere collega's om dan huiswaarts te trekken.Thuisgekomen begonnen mijn darmen op te spelen, zou het paarse spul van Robin Leduc daar iets me te maken hebben
Soit, na twee dringende sanitaire stops nog even een uurtje op bed gaan liggen.
Schoot ik plots wakker om 15 uur terwijl ik mijn alarm op mijn gsm op 14u had gezet.Shit, ja idd, van de pot gerukt, ik was te laat om naar Kuringen af te zakken,pfff.Maar bij nader inzien was het pas 14 u, de radiowekker op mijn slaapkamer was de enige die ik nog niet had aangepast, gelukkig!!!
Dan maar mijn tas klaargemaakt en afgezakt naar de Hasseltse deelgemeente .Hier zou ik ook mijn neef ontmoeten die ik al jaren niet meer heb gezien.Ook hij heeft een beetje de loopmicrobe te pakken en overweegt een verhuis van het verre Oostende naar zijn vertrouwde Limburgse roots.
Ingeschreven, slechts 5 euro, tombolabiljet en bonnetje voor een borrel of frisdrank.Ook een chip overhandigd gekregen om rond de arm te dragen, handig.220 deelnemers aan de start van de 10 km wedstrijd.De meeste lopers kende ik van de HC, enfin iedereen was er weer.Matig gestart met 3.51 voor km één.Bikkelen om de concurrentie voor te blijven.Mijn blogmaatje Marckske Picasa nam zelfs even de leiding van het groepje waar ook Geert Reyskens inzat.Het zou hier een zware dobber worden met al een wedstrijd in de benen.Toch probeerde ik zo goed en kwaad het kon een versnelling te plaatsen. Niet evident op een bochtenrijk parcours, Finse piste en nog een trappenpartij aan de kerk die we 4 keer moesten zien te doorworstelen.Maar ik bleef mijn best doen en kon beide kerels na een tijdje afschudden al bleef Geert het langst in mijn buurt.Luc Lodewyckx liep voor eigen volk en zou vandaag te sterk zijn voor mij.Ook Benny Jooken was vandaag een maatje te groot, maar daar kon ik me bij neerleggen.Geen focus dus, alhoewel Marc Boesmans nog voor me liep, die in Kortessem ook al eens voor me was,  die dus de laatste tijd  progressie heeft gemaakt.Ook hij was vandaag weer beter.Nochtans heb ik moeite gedaan en ook alle bochten aan de binnenkant afgesneden, iets wat ik normaal nooit doe. En zo kwam ik na 10 km exact en zonder borreltjes over de meet in 39.55.Heb daar wel nog een serieuze eindsprint moeten voor inzetten, maar het resultaat was mooi.
Na de wedstrijd en een heerlijke douche nog wat nagekaart met Geert en co. De tombola, zowel de kleine als de grote ging alweer aan mij voorbij. Geen geluk in het spel.....betekent geluk in de liefde zeker?
Nog even mijn km tijden meegeven,
3.51/4.01/3.46/4.08/3.53/4.06/4.10/3.53/4.05/3.57.
Alvorens af te sluiten nog wat foto's toevoegen van beide wedstrijden en jullie nog een fijne week toe  wensen, zeg ik geen vaarwel, maar tot ziens.Volgend weekend staat er in principe niets op het schema, al is er wel de zware wedstrijd in St-Georges maar daar ben ik nog niet uit. We zien wel......groetjes ;-)28-10-2013 om 09:21 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (2)
20-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zeskerkenloop Kortessem
Vandaag werd de laatste wedstrijd afgewerkt van de Haspengouw Challenge, de zeskerken, eigenlijk maar 5 kerken-loop in Kortessem.
Traditioneel is dit een zware wedstrijd vooral als het geregend heeft.Dan zijn de onvermijdelijke stukken onverhard best wel vettig.
Maar vooraleer verder te gaan over de wedstrijd nog even een relaas over de voorbereiding....

...zaterdag mijn collega gebeld en nog eens op onze fiets gesprongen voor een toerke van ruim 100 km,
paar uurtjes slaap en dan gaan werken, vanmorgen thuis gekomen en geslapen zo goed en kwaad het ging tot aan het middaguur.
Dan alles in gereedheid gebracht en op naar Kortessem.
Parkeerplaats zoeken is altijd wel een probleem daar, zeker als je pas een half uur voor aanvang van de wedstrijd aankomt.Uiteindelijk toch iets gevonden, gauw gaan inschrijven, enkele geimproviseerde sprintjes getrokken, moeilijke ademhaling,pff.
Naar de plaats van gebeuren waar héél wat volk staat samengetroept, enfin, de bende van altijd.
Startschot wordt gegeven en hoppa, we zijn er weer mee weg, véél te snel gestart en dat is te horen, amai, niet te doen.
3.49 voor de eerste km, dat blijf ik niet volhouden.Ik ben blijkbaar de enige met geluid, want iedereen bekijkt me of ik ga dood vallen.Voor sommige waar ik nu naast loop, is dit blijkbaar nieuw.Ja ik zit iets beter op mijn plaats dan normaal.Ik loop zelfs voorbij Isabelle Sluysmans, dé topper in Limburg!!!!
Maar mooie liedjes duren niet lang en als ik uiteindelijk mijn ademhaling onder controle heb , zakt ook het tempo
3.56 voor km 2, dan weer even 3.45 voor km 3
Km 4 begint het bergaf te gaan in tegenstelling tot het parcours
4.03/4.10/4.07/4.15 tot km 7, waar we tussen 5,5 km tot km 7 ongeveer getrakteerd werden op een strook onverhard, die ook nog enkele vettige passages kende, waar het dus oppassen geblazen was.
Ik heb het nog niet gehad over mijn rechtstreekse concurrent in de eindstand van de HC.
Met hem moet ik in de clinch voor een 9 de of 10 de plaats in dat klassement.Niet dat het allemaal wat uitmaakt, maar toch proberen.Daarom ook dadelijk vanaf de start de pees erop gelegd.Foute keuze, zo bleek later, wat op het onverharde moet ik het groepje met mijn rivaal alten gaan.Op de stukken verhard maak ik niks meer goed en besef ik dat het over en uit is.Toch probeer ik zo goed en kwaad als gaat het tempo strak te houden.Maar ik haal geen 15 km/u meer. Er komen zelfs nog een paar lopers me voorbij gelopen waarbij de ongenaakbare Luc Lodewycks die ik vorige week in Hasselt nog kon afhouden.Hij heeft het moeilijk, maar ik ook, en ook hij gaat er dus vandoor.Nu heb ik nog maar één doel en dat is de wedstrijd ongehavend uitlopen.
Ik kon nog tactisch spelen, hopen dat mijn concurrent de top tien niet haalt, en mij nog verder laten afzakken, dan hebben we beiden een schrapwedstrijd en blijf ik 8 punten voor.Maar ik kan onderweg natuurlijk niet inschatten hoeveel 45 plussers voor ons lopen, later blijkt zelfs dat er twee betere lopers nog achter me lopen, de kans is dan zo wiezo verkeken.Dus leg ik me maar neer bij het feit dat ik tevreden moet zijn met plaats 10.
rustig, nou ja, probeer ik de wedstrijd uit te lopen
km 8 en 9 heb ik nog even hoop met 4.02 en 4.03, maar dan is het echt over en uit,
4.20/4.14/4.25/4.16, ik voel nog mensen naderen, ééntje gaat er nog over, nog een tandje bijsteken 4.06 en de laatste km wordt uitgebold in 4.13
Eindtijd 1uur 2 min en een handvol sec.
Niet echt een toptijd , maar ik kan er vrede mee nemen, gezien de zwaarte van het parcours, de fietstocht van gisteren en het weer dat niet in mijn voordeel pleit.
Ben blij dat het er weer opzit, genoten van een lekkere douche nadat ik nog een tiental minuten heb moeten uithijgen.
En daarna heeft de Grimbergen bijna alles weer goed gemaakt, een prijsje op de tombola had het compleet kunnen maken, maar helaas....pindakaas ;-)
Enfin, het maakt allemaal niet zoveel uit, volgende week gaan we er weer er tegenaan, met traditioneel twee zondagswedstrijden op het schema, Oreye en Borreltjesloop.En daar gaan we nu eens niet alles geven.
En zo zit ook weer dit weekend er bijna op, nog enkele fotootjes om na te genieten en dan sluit ik deze blog weer af.......tot.......volgende week ;-)


20-10-2013 om 23:15 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DWARS DOOR HASSELT
Na een deugddoende fietsvakantie in het zonnige Salou, waar ik gedurende zes dagen toch 660 km bijeenreed, was het stilaan terug tijd om de loopschoenen aan te binden.
Want in oktober staat traditioneel Dwars door Hasselt op het schema.Deze wedstrijd had ik eigenlijk uit mijn to-do lijstje geschrapt wegens te duur.
Maar vorig jaar liep ik deze gratis dank zij DVV verzekeringen en dit jaar kreeg ik terug een mail.
Dus nog maar eens opnieuw ingeschreven voor Limburgs grootste loopevenement.

Zondagmorgend toen ik thuis kwam van't werk regende het pijpestelen.Hier had ik echt geen zin in, ik dacht eraan om niet naar Hasselt af te zakken.
Maar na een paar uurtjes rust, was het blijkbaar toch opgehouden met regenen.
En dus maakte ik me klaar, want Mario zou me omstreeks 13 uur oppikken.Kwestie van op tijd daar te zijn want zijn vrouw liep dit jaar ook mee, ze ging voor de 5 km.
In Hasselt aangekomen was het zoals vanouds een plaatsje zoeken om de auto kwijt te raken.
Toen dit gelukt was gingen we met heel ons hebben en houden ons inschrijvingsnummer afhalen aan de DVV stand.
Nog gauw wat kleren gewisseld, sanitaire noodzaak gedaan en dan was het tijd voor de vuurdoop van Vanessa.
Ondertussen was ik Mario kwijtgeraakt tussen de meute.
Gewacht aan de aankomst, zijn vrouw niet zien aankomen, effe paniek, want ik moest mijn spullen nog kwijtraken.
Even later vond ik ze dan toch.even nog wat opgewarmd en dat was nodig, want het was kil en koud.
Op 10 min voor de start kroop ik over de nadarhekken om in de eerste startbox te kunnen, ik had immers door mijn gratis deelname geen laag startnummer.
Vrij vooraan aan de startboog kunnen gaan staan en daar ook meteen de bende van de HC kunnen spotten.
Luisa, Daniel, Geert, Marckske ....stonden allemaal in mijn nabijheid. De echte toppers zoals Peter Maris, Chris Moreau, Chris Wouters ea.... stonden vooraan.
Meteen op gang toen het startschot weerklonk, wel even gehinderd door een loper met buggy, maar kwam toch nog vrij goed weg.Kon zelfs bijna aanpikken bij nog een andere topper Steven en liet even weten dat de bakker eraan kwam.Hij maande me aan maar te volgen, maar dat was jammer genoeg te hoog gegrepen.Onderweg na amper één km kreeg ik de raad van een onbekende loper om op mijn ademhaling te letten, ja het was weer erg,pfff.Maar die kende me dus blijkbaar niet .
Verder ging het vrij goed, de eerste 3 km onder de 3.45, de volgende 3 km ietsje verval 3.55/3.56/3.59
Km 7 even een dipje 4.01
Km 8 terug op gang getrokken en 3.55.Vervolgens 3.54 en 3.57.
En toen kwam km 10, we trokken richting kanaal met de wind vol op kop.Ik kon niet aansluiten met het groepje voor me en liep alleen met in mijn spoor twee lopers die niet van overnemen wilden weten.Het zij maar zo.Ik bleef desondanks tegen de wind opboksen met tijden van 4.08 naar km 11, 4.06 naar km 12 en 4.13 naar km 13.Ik werd ook even aangemoedigd en gehaasd door tempomaker Robin die een glansrijke prestatie neerzette op de 3 km.Hij probeerde me er door te trekken waarvoor mijn welgemeende dank ;-).
Bij het inlopen van de binnenstad nog eens geprobeerd de pedalen wat dieper in te drukken, maar er kwamen toch nog wat lopers over me heen.Mijn goede plaats die ik nog had rond km 6, toen liep ik ongeveer 80tigste, smolt onderweg als sneeuw voor de zon.Zo kwam ik ongeveer binnen als iets meer dan 100ste deelnemer.Nog één atleet kwam me voorbij in de eindsprint die ik probeerde in te zetten zo goed en kwaad het kon en zo liep ik over de meet in mijn zelfgeklokte tijd van 58.35, die later zou gecorrigeerd worden naar 58.31.Hier zou ik echter tevreden moeten mee zijn, maar omdat ik vorig jaar 57.45 liep toch een beetje ontgoocheling.Wel zag ik op mijn Garmin dat het 100 meter meer was dan vorig jaar, en nee, ik had weer geen bochten afgesneden.Ik moet dat dringend beginnen doen, scheelt blijkbaar een handvol seconden.Positief is wel dat ik een concurrent van de HC achter me kon laten,Luc Lodewycks. Maar jammer genoeg liggen de plaatsen in de eindstand zo goed als vast, ik kan alleen nog zakken.Maar dat zien we aanstaande zondag wel in Kortessem.
Na wat uithijgen en napraten met enkele lopers liep ik terug, nou ja, eerder strompelen, richting binnenstad waar ik loopmaatje Mario tegemoet zou lopen.Op 1u en 14 min was hij binnen en kon hij spreken van een geslaagde wedstrijd.
Naderhand nog gauw iets gaan nuttigen in de VIP tent van DVV, maar niet blijven plakken wegens de koude waardoor de pintjes me ook niet lekker smaakten.
Zo dit was weer het relaas van een middagje afzien en hiermee wil ik jullie lezers de foto's ook niet onthouden.

Tot volgende week, Kortessem, laatste wedstrijd HC Challenge, see you there ;-)begin van de wedstrijd ging het nog vrij goed ja ;-)

bijna dood in de binnenstad

en nog alles uit de kast naar de aankomst toe ;-)

14-10-2013 om 19:05 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
>> Reageer (1)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!