het wel en wee van mezelf

21-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunday Runday naar Waremme voor de 10 km van Televie
Vandaag zakte ik met loopmaatje Pieter af naar Waremme voor de wedstrijd ten voordele van Televie , de Waalse tegenhanger van Levenslijn zeg maar. Drie afstanden zijn er uit te kiezen , 5 , 10 en 10 mijl. Wij kiezen beiden voor de 10 km en dus ook om voluit te gaan. Geen idee wat ik nog in mijn mars heb na de wedstrijd van gisteren , maar onder het motto , niets moet gaan we alvast behouden van start.
Ondanks mijn starthandicap haal ik toch 4.10 op km 1 en 2. Dan volgt een onverhard traject in het plaatselijke kasteelpark , mij niet onbekend uit het verleden. Hier zakt dan ook het tempo zoals gewoonlijk maar ik maal er niet om. Mijn doel is hier rond mijn tijd te zitten die ik momenteel loop op een 10 km wedstrijd. En dat lukt me ondanks een zware dip op km 7 , ik zit er compleet door. Als twee renners , bijna hetzelfde scenario als gisteren , me voorbijsnellen laat ik begaan.  De aankomst dient zich bijna aan te zien aan de straten waar we vertrokken. Er moet nog een 300 tal meter afgelegd worden eer we terug op de piste komen en daar net als bij de start nog een rondje moeten lopen. Uiteindelijk na 9,7 km binnengekomen in een tijd van 42.34 , een gemiddelde van 4.23 min/km ofte 13.7km/u , binnen de verwachtingen dus. Pieter liep een sterke wedstrijd en werd knap vierde , helaas de meest ondankbare plaats in een wedstrijd maar het is ook moeilijk in te schatten wie je rivalen zijn daar we in Wallonië niet echt veel mensen kennen. Met een ijsje en een Duvel , voor mij een Hoegaarden Rosé , werd de ontgoocheling doorgespoeld en kijken we al uit naar het volgende evenement. Oja , ik werd 14 de op 140 deelnemers , toch weer niet slecht 😉

21-07-2019 om 16:45 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Corrida d'été in Warnant- Dreye
Het is van 2015 geleden dat ik hier nog liep en ik had op vrijdag plots de beslissing genomen om nog eens terug te gaan.
Ik voelde mij de hele dag al niet echt super , mottig en flauw gevoel. Veel geslapen en uiteindelijk toch besloten om af te zakken naar dit boerengat. Een tweetal kermiskramen , een frietbarak , en een tent waar de inschrijving plaats vond en er achteraf gezellig kon gefeest worden.  Maar een herhaling van 2015 zou het zeker niet worden , niet qua feesten en ook niet qua loopprestatie.
Uiteindelijk besliste ik om voor twee rondjes te gaan , zeker omdat het gevoel nog steeds niet super was en het ook redelijk benauwd was . Twee rondjes dus , goed voor 5,5km. De start is voor mij altijd een heikel punt , ik ben een trage starter zeg maar. 
4.22 voor km 1. Volgende km liep een beetje naar beneden en daar kon ik nog eens net boven de 15km/u lopen.
Het liep ook hier een beetje op en af en er was , hoe kan het ook anders een strook onverhard in deze wedstrijd waar ik behouden liep. 
Na km 3 was het tempo er uit en toen er iets laters twee jongere kerels me voorbijsnelde wist ik hoe laat het was . De laatste km probeerde ik er nog uit te halen wat er in zat en liep ik 4.09. Nog 500 meter en hier besloot ik me niet meer te forceren , de ereplaatsen waren voor mij toch vliegen. Aankomst als 7de en 1ste V2 in een tijd van 23.30 , een gemiddelde snelheid van 4.15 min/ km ofte 14 km/u.
En dan zou je denken , ik ben tevreden maar ik heb het gevoel dat er hier toch wat meer ingezeten had. Mijn scheenbenen lieten me echter voelen dat ik toch diep gegaan was. Uiteindelijk toch tevreden dat ik maar voor twee rondjes gekozen heb want ik zou me kapot gelopen hebben op de 4 ronden.  Op zondag staat er trouwens nog een wedstrijd op het programma en daar wil ik ook wel deftig voor de dag komen. Al is mijn eerste gedacht om daar de 10 miles rustig uit te lopen als training.  Maar mezelf kennende... dat lees je in mijn verslag op zondag 😉

21-07-2019 om 16:21 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de Wonck
Afgelopen zondag liep ik voor het eerst in de kleuren van mijn nieuwe loopteam , Sunday Runday Belgium. Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik me nog zou binden aan een club maar dankzij loopmaatje Pieter heb ik de stap toch genomen.  Hopelijk kan ik hier mijn passie voor het lopen verderzetten.  
Dus trok ik zondag naar Wonck waar ik al direct een paar loopmaatjes mocht begroeten.  Linsey is een topper bij de dames en Kevin kan ook een stukje lopen. Verder nog wat Vlaamse toppers en een paar oudgedienden aan de start. Het was ook hier een fijn weerzien bij enkele lopers die ik al jaren ken.

Aan de start iets meer dan 200 lopers voor de 5 en 10 km , waarvan 137 voor de 10.
Het startsein was al gegeven voor ik het in de mot had , dus volledig verrast uit de startblokken. 
Wie Wonck kent weet dat het daar heuvelachtig is maar met een hoogteverschil van 107 meter vond ik het nog best meevallen.
De eerste km in 4.17 , de tweede in 4.03. Naar het einde van die tweede km kregen we een strook onverhard , gelukkig maar 200 meter maar blijkbaar een voorbode van wat nog komen zou. 
Km 3 en 4 gingen vrij gelijkmatig 4.13/4.14
Net voor het ingaan van de 5de km kwam er terug een onverhard gedeelte en dit ging wel even duren . De km-tijden zakte dan ook als een pudding in mekaar ondanks er toch hier en daar wat redelijk beloopbare stukken bij waren waar ik de schade kon beperken.  Over schade gesproken , op km 7,5 ging het neerwaarts en besloot mijn lichaam eens kennis te maken met de Waalse ondergrond.  Even groggy maar onmiddellijk terug opstaan was de boodschap.  Mijn al gehavende knie vertoonde schaafwonden en het bloed liep er een beetje af. Maar ik zette door ondanks de pijn. In het begin mankte ik nog wat maar naarmate de wedstrijd vorderde ging het terug wat beter. In de voorlaatste km werden we nog even door de plaatselijke grotten geloodsd , het werd even draaien en keren .
Km 9 liep ik in 4.09 maar ik zat er wel door en ik voelde de knie trekken. De adrenalinestoot die door mijn lichaam stroomde beloonde mij nog met een laatste snelle km ( 800 meter aan 4.06 m/km)
Als 18de kwam ik over de finish in 43.24 , gemiddeld 4.26/km.
Zonder de val had er waarschijnlijk wel íets meer ingezeten maar toch tevreden alweer met het resultaat. 
Ik werd ook nog derde V2 maar ook hier geen apart klassement. 
Vier dagen na de wedstrijd doet de knie nog pijn maar er wacht komende zondag alweer een nieuwe wedstrijd. Hopelijk is de knie tegen dan wat minder pijnlijk.  Bij het trainen heb ik weinig of geen last , dus heb ik toch wel vertrouwen dat het goedkomt voor zondag. 
Vandaag ook naar de kniespecialist geweest en net als in de linkerknie is er ook rechts blijkbaar kraakbeenslijtage maar nu onder de knieschijf.  Een MRI zal het moeten uitwijzen , ondertussen huppelen we vrolijk voort 😊😊😊

18-07-2019 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-07-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alweer een dubbeltje.
Het weekend van 22 /23 juni stonden er terug twee wedstrijden op het programma.  De eerste op zaterdag in Awans, niet zo erg ver van mijn thuisbasis. Een wedstrijd in het kader van de CJPL , dus voor mij een redelijke incognito deelname 😊
De afgelopen weken waren hels vanwege een zware modderstroom die door mijn huis trok op Pinkstermaandag en een spoor van vernieling naliet. Lopen was dus niet zo evident de afgelopen dagen. Toch bleef ik zo goed en kwaad het ging doorgaan met trainen al waren mijn knieën daar niet altijd blij mee.  Maar goed , daar stond ik dan tussen een hoop onbekenden aan de start van alweer een wedstrijd.  Die liep over twee verschillende ronden. Het starttempo van 4.20min/km kon ik vrij goed aanhouden tot km 4 , toen was het beste er van af
De vermoeidheid enerzijds en de warmte anderzijds speelden hier duidelijk een rol in. Na bijna 45 min voor 10, 2 km kwam ik uitgeput over de finish , duidelijk te diep gegaan. Ik werd in deze klassementswedstrijd pas 7de 50 plusser . Toch was ik gezien de omstandigheden tevreden over dit resultaat. Na de wedstrijd toch enkele oudgediende Vlamingen gevonden om een praatje mee te maken alvorens terug huiswaarts te keren met lege handen. Er was wel een tombola maar de prijzen waren schaars. 

Op zondag trok ik dan naar Hoeselt voor de tweede wedstrijd van het weekend , de Hoesseleer Run. Ik had me vooraf ingeschreven voor de 10 km - er was ook een 5 km en een 10 miles maar door het zware karakter van deze wedstrijd gekozen voor de 10 km en dat was achteraf gezien geen slechte keuze.  Het werd ook meteen een blij weerzien met een deel oude loopvrienden , dat heb ik eerlijk gezegd toch een beetje gemist. 
Ook zondag was het nog meer dan 30 graden toen de wedstrijd van start ging . Ik liet me niet zot maken en zou dan ook niet te zot van start gaan want bij deze wedstrijd zat het venijn duidelijk in de staart bleek achteraf. De tempo's wisselden naargelang de zwaarte van het parcours maar ik kon me redelijk goed handhaven tot aan km 9. Dit was een helling om u tegen te zeggen , ik leek wel stil te staan. Ik deed net geen 5 min over die zware km. De laatste km (960 m) probeerde ik nog alles uit mijn lijf te persen wat er in zat. Met een tijd van 44.37 voor de net geen 10 km moest ik maar weer tevreden zijn.  We zijn dan ook geen 20 meer en de knoken willen ook niet meer altijd mee. Maar het lopen blijft voorlopig redelijk goed gaan , dus blijf ik nog maar even doorgaan.  Een mooie medaille bij de finish werd ons overhandigd en nog een goodiebag met wat prullaria. Er was ook een tombola voor de vooringeschreven deelnemers maar ook hier geen geluk. Achteraf nog wat socializen met wat loopvrienden en dan was het weer tijd om huiswaarts te keren. Het was een heet maar productief weekend en ik ben en blijf hoopvol uitkijken naar wat de toekomst brengt.  De knieën blijven me wel wat zorgen baren maar we zien wel waar we uitkomen.
Volgende wedstrijd wordt waarschijnlijk gelopen in Wonck op 14 juli al kan er de week ervoor nog wel een wedstrijdje bijkomen en deze gaat door in Hogen. Het is blijkbaar een nieuwe wedstrijd al heb ik daar vroeger meermaals sterk gelopen toen die wedstrijd nog toebehoorde aan de HC wedstrijden. We zien wel...tot de volgende 😉

04-07-2019 om 19:50 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!