het wel en wee van mezelf

25-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.back in bussines.....of toch bijna ;-)
Afgelopen donderdag kroop ik nog es op mijn fiets om de Vannitsen Classic te gaan verkennen.Van bij mij thuis uit en terug goed voor 80 km met twee klimmertjes van 5,6 tot 5,8% gedurende 2500 meter.
Was nog maar 15 km ver, en de tegengoesting kwam al opzetten.Wat heb ik toch ooit in dat fietsen gezien vraag ik me dan af.
Goed 80 km en dikke 3 uur later kwam ik thuis met een gemiddelde van 25 km/u.
Zaterdags werd de toer opnieuw gedaan, maar nu in het bijzijn van mijn collega Marc Boonen.De laatste tijd heeft die niet meer veel op zijn fiets gezeten, dus snelheid zal er vandaag ook niet inzitten.Nog een kwartier oponthoud onderweg, dreigende wolken , véél wind, maar mijn gevoel is ietsje beter.De laatste 8 km worden we uiteindelijk dan toch getrakteerd op dat al een tijdje dreigende noodweer.Schuilen doen we niet, we zijn immers bijna thuis.Opnieuw 80 km later komen we thuis met een gemiddelde van slechts 24,5km/u.
Drijfnat, maar toch uitgedroogd laten we ons twee blauwe Chimay's smaken ;-)

Zondagmorgen dan...als ik thuiskom van mijn werk sta ik voor...nee..niet voor gesloten deur...maar voor een dilemma.
Het is mooi weer, zal ik voor de derde en goede keer de Vannitsen nog es afrijden??
Er is immers ook de jogging de Berloz, het kleinschaligere broertje van die andere jogging die tot de Challenge Hesbignon hoort.
Loopmakkers Robin Leduc en thuisloper Kristof Schrijvers zullen er ook zijn.
Maar er is ook de wedstrijd in Gotem in de namiddag waar ik loopmaatje Mario zou hazen, die me trouwens 's morgens afraadt om naar Berloz te gaan, en bijna was hem dat gelukt.
Maar ik ben een karakterbeest en geef niet zo gauw op, zodoende spring ik in mijn loopkleren, dan in mijn auto en zo op weg naar Berloz, een 10 minuutjes rijden.
Kristof en Robin kiezen voor de 6 km, ikzelf voor de 11 km.
Later gezien niet meteen de beste keuze, maar soit.
Met een 100 tal lopers staan we aan de start, een 40 tal voor de 6 km, de rest voor de 11 km.
Vertrekken gaat vrij goed, zodat de eerste km in 4 min wordt afgelegd, super!!!!
tot km 5 kan ik onder de 4 min blijven lopen, en zo haal ik Kristof nog in na 3 km, die een derde plaats zou behalen op de korte afstand.
Een zestal mensen zie ik voor me uitlopen.Robin ruim op kop, wordt winnaar op de 6 km.Daarachter 3 mensen voor de 11 km, daar nog twee tussen, ééntje voor de 11 en ééntje voor de 6, die ik even later ook inhaal.dus loop ik in vijfde positie.Nu krijg ik het even moeilijk want we moeten een grasstrook passeren, waar het moeilijk lopen is voor iemand die zijn evenwicht niet kan houden.4.26 voor km 6 en ik word dan ook nog eens gepasseerd door een genaderde loper.
Achterom kijkend besef ik dat mijn zesde plaats redelijk veilig is en dat ik er niet meer meer kan uithalen, dus loop ik de wedstrijd rustig uit.Km tijden tussen de 4.15 en 4.20 maakt dat ik de 11 km wedstrijd eindig in 45.47, goed voor een zesde plaats algemeen en net naast de prijzen.Voor twee euro die trouwens terugbetaald wordt bij het inleveren van je borstnummer, moet je geen hoge eisen stellen.Toch win ik nog een Nederlands-Frans leesboek met de tombola.

Huiswaarts gekeerd, een paar uurtjes op bed gaan liggen, slapen zit er niet echt in.
Dan klaarmaken voor Gotem, waar ik mijn belofte zal nakomen en Mario ga hazen.Het eindklassement in de Haspengouw Challenge maakt me dit jaar niet zo veel uit, een tiende of 12 de of pakweg 15 de plaats, wie maalt daar nu om ;-).

Mijn taak dus volbracht al had Mario het best wel een paar keer moeilijk om te volgen, maar voor dat relaas kan je beter terecht op zijn blog, waarvan je de link terugvindt op mijn blog  ;-)
samen eindigden we de wedstrijd in 45.47, voor 9,8 km.
De rest van de avond afgesloten met wat nakaarten onder loopvrienden over koetjes en kalfjes, met een paar lekkere Grimbergen donker.
Vanmorgen dan de ontnuchtering toen Mario om 9u15 aan de deur stond om een wandeltocht hier in het dorp te lopen als "herstelloop"
We gingen voor de 19 km, ja als de ogen groter zijn als de buik, wat uiteindelijk 20 km werd.
We haspelde het tochtje af in 1u49, met de laatste 3 km toch wel uiterst zware benen.

Het blijkt me terug vrij goed te gaan, de ribben voel ik uiteraard nog, en ook de rechterbil lijkt ontstoken te  zijn,even afwachten en anders een spuit erin.
Volgend weekend niet echt een wedstrijd op het schema, maar er is wel iets "anders" op til....volgende week daarover waarschijnlijk meer.
September belooft alvast druk te worden, afwachten hoe het lichaam gaat reageren op al die "gebeurtenissen"

Bye ;-)

25-08-2014 om 22:22 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-08-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.sporten op een "laag pitje" door twee gebroken ribben.
we zeggen en schrijven 23 juli....
een doordeweeks tochtje met de fiets, met een tussenstop aan de ijskar te Diepenbeek kanaal.Na mijn verfrissende cola wil ik daar terug vertrekken, rij ik toch niet in een gleufje zeker. Gevolg, wiel blijft steken en dus over kop, fiets op me gekregen en even "groggy".
Helpende handen proberen me recht te trekken, misschien niet zo een goed idee, pijnlijk vooral.Maar het was op mijn verzoek. Bijkomen op een stoel, mensen vragen of het gaat, moet er iemand gebeld worden? Héél even wil ik met rust gelaten worden, ondanks de goede bedoelingen.Vloeken dat het geen lieve lust is.Na een 10 tal minuten besluit ik toch te vertrekken, 30 km verder heelhuids , thuisgeraakt.
Felle pijn, richting spoed. Verdict, twee gebroken ribben, doeme hé, en net in de vakantie.De geschiedenis herhaalt zich, drie jaar geleden ook in deze buurt een val, ook twee gebroken ribben, net voor mijn vakantie.

We schrijven 24 juli, the day after.Ondanks de pijn kan ik niet stilzitten.
wandelingske gemaakt richting Speelhof waar ik Hilde Leurs en haar man zal ontmoeten na hun fietsescapade door het prachtige Haspengouw.
13 km in net geen twee uur.

Zaterdag 27 juli waag ik me terug op de fiets. Toerke gemaakt met mijn vaste fietscollega.Het loopt redelijk, ik haal 28 km/u op 107 km!!!

Dinsdag 29 juli waag ik me terug aan een loopje, 9 km in 47 min.Het begin is er, sommige mensen twijfelen of mijn ribben echt gebroken zijn .

Woensdag 30 juli, 12 km aan 11 km/u, héél veel pijn aan de ribben, balen.Rustig zegt iedereen. Koppig en gefrustreerd "bakkertje" slaat alle goede raad in de wind.

Donderdag 31 juli, terug de fiets op.Moeizaam 100 km aan 26,5 km/u, waarom altijd zo veel???
De maand juli loopt op zijn einde met 1065 fietskm's en "slechts" 182 loopkm's

Zaterdag 2 augustus, de Marc Wauters Classic, samen met mijn fietscollega, de ribben doen ontzettend pijn, op karakter uitgereden, 100 km in net geen 4 uur.

Zondag 3 augustus.Terrasjogging Bilzen. Kan met loopmaatje Bart mee om te supporteren, en dat is ook het plan.Maar enkele tellen alter besluit ik om tot daar te fietsen, goed voor een 40 tal km.
Blij weerzien met de loopmaatjes, voor mij balen dat ik hier niet kan meedoen.Dan maar wat fotokes trekken.
De terugweg verloopt moeizaam, en als ik onderweg nog getrakteerd wordt op een onweer , is de kous helemaal af.
Toch thuisgeraakt na 72 km (24km/u)
The day after kan ik nog amper vooruit, voel me geradbraakt, overdrijven is NOOIT goed!!!!!!

Dinsdag 5 augustus, verveling slaat toe, nog es gaan wandelen. 8 km slechts in 75 min
Woensdag, eerste werkdag na mijn verlof, ganse nacht pijn verbijten, maar ik trek me erdoor.Waarom blijf ik niet thuis ??
Het worden zware en pijnlijke dagen...vrijdag is er de estafetteloop.....zonder mij

Zondag 10 augustus besluit ik naar Kortessem af te zakken, wandeltocht 21 km aan net geen 7 km/u.

Maandag ben ik opnieuw een wrak, mijn respect voor de dodentochtwandelaars stijgt zienderogen. Wandelen is zwaar, zeker aan het tempo dat ik vooruit ga.
's Avonds wedstrijdloop Kozen.....alweer als supporter.

Dinsdag 12  augustus, nog maar eens proberen te lopen, luisteren kan ik toch niet.10 km in 62 min, het ging vrij goed....zou het.....ja...
Donderdag 14 augustus, terug op pad en stevige training, 15 km in 75 min, met een piekkm aan 14km/u, joepie....
maar de pijn is er nog steeds.

Ondertussen is het weer weekend geworden, en dus werd gisteren het fietsje nog es bovengehaald.
De Bpost cycling toer in Bokrijk samen met collega Marc onderweg de pijlen opgepakt.
Met "slechts" 711 hoogtemeters is deze tocht toch weer vrij pittig, we zitten op het parcours van 115 km. Negen "officiële hellingen zijn er te overwinnen, Bollenberg, Slingerberg, Leteberg, Borreberg om er maar enkele te noemen.Vooral de laatste is het kortst, maar ook het hevigst.Na een lange afdaling, direct rechts afslaan en tegen een muur aan botsen, het doet menig kettingblad kraken. Heb gelukkig net op tijd geschakeld en geraak vrij goed boven.Toch zit ik verveeld met mijn hartslag, pieken tot 182, dat heb ik tijdens loopwedstrijden zelfs niet meer gehaald als ik voluit ga.De conditie is weg, en dat op amper 3 weken!!!!!!!!
Nog twee regenbuien moet ik trotseren in het naar huis rijden, zelf ben ik ook leeg.Daar kan zelfs een blikje cola-light geen verandering in brengen.
Al zwalpend leg ik de laatste 15 km af, krijg ook nog kramp in mijn linkerbeen, hopelijk geraak ik nog thuis.En ja na 129 km zet ik moe, kapot, leeg maar toch een "beetje voldaan mijn fietsje in de garage. We haalde nog net 25 km/u gemiddeld.
Weinig geslapen, en dan gaan werken. Vanmorgen thuisgekomen, uurtje op de zetel doorgebracht en dan om 9 u staat Mario voor de deur.
Wandeltocht Borgloon, 20 km is de bedoeling.Moeten wel wat afstanden combineren, maar we komen na 1u50 min binnen op dit toch wel pittig en zwaar parcours.we laten het niet aan ons hart komen, de Westmalle smaakt eens te meer.Bij thuiskomst worden we onthaald bij de schoonouders van Mario, gratis frietjes, en dat smaakt me op die moment hééééééééél erg!!!!!.
Ondertussen heb ik toch weer véél pijn, waarschijnlijk, nee, meer dan waarschijnlijk ben ik over de schreef gegaan, waarom toch???
De ribben zijn uiterst gevoelig, de wedstrijd aanstaande Gotem waar ik me zo op verheugd heb, komt zwaar in het gedrang
De volgende dagen eens echt rust nemen dan maar.Want eind september is het wel de bedoeling dat we kunnen fietsen op onze vakantie in Salou.
We zien wel zeker....hopend op een goede afloop.Maar dat kan alleen als ik echt rust neem zeker? Tja......grrr.

17-08-2014 om 19:41 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!