het wel en wee van mezelf

16-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BROUWERIJLOOP ALKEN
Gisteren werd de 13de manche (vorige week in St-truiden de 12de en niet zoals in mijn vorig bericht de 11de) gelopen van het Haspengouw Criterium.
Meteen ook de voorlaatste wedstrijd en zo valt het eindklassement ook bijna in zijn plooi.
Vandaag moest ik in principe maar één man in't ook houden en dat is mijn rechtstreekse concurrent Roger Palmans.Vorige week heb ik hem kunnen afhouden maar toen liep ik zo goed als thuis.
En deze week was weer een weekje om snel te vergeten met twee pijnlijke baaldagen op donderdag en vrijdag.
Van pure miserie ben ik zelfs op zaterdag nog een 10 km loopje gaan doen om het goede gevoel proberen op te wekken.
Zondagmorgen had ik bij thuiskomst van mijn werk nog een redelijk goed gevoel en ik twijfelde zelfs om nog een 5 tal km te gaan loslopen, toch probeerde ik te gaan slapen
Maar een tweetal uren later lag ik alweer te woelen te te kreunen in mijn bed.Ben dan maar opgestaan, wat gegeten en me stilaan klaargemaakt.
De wedstrijd was pas om 16u, dus had ik een zee van tijd, die ik waarschijnlijk wel beter had kunnen benutten, maar soit, het zij zo.
Omstreeks half drie pikte ik collega Mario op om richting Alken te trekken.Inschrijving werd voldaan, her en der nog wat bijgepraat, en na wat opwarmen was het tijd voor de strijd.
Een paar kleppers aan de start (ja er viel weer geld te verdienen ), en voor de rest de menigte van altijd.
Na het startschot schoot iedereen weer vooruit als een pijl uit een boog, ook ik probeerde het.
We draaide twee rondjes op de plaatselijke piste eer we straat optrokken.Km 1 werd afgelegd in 3.27 nog sneller dan vorige week, maar jammer genoeg was mijn Garmin weer sneller dan het aangegeven km bordje.
Dit tempo lag meteen te hoog voor mij, maar probeerde toch zo goed en kwaad ik kon door te trekken.Km 2 in 3.44, km 3 in 3.49.Ondertussen had ik al wel gezien dat mijn enige concurrent Roger het hazenpad had gekozen en toen wist ik al dat ik hem vandaag niet zou kunnen kloppen. hij had zich direct in het spoor van Benny Jooken en Hilde Kippers gezet, en bij die trein kon ik jammer genoeg niet aanpikken vandaag. Km 4 in 3.52, km 5 in 3.53.Km 6 en aanvang tweede ronde in 3.51. Ik bleef zo goed en kwaad ik kon op mijn elan doorgaan en zag dat Roger zich in het groepje net voor me had genesteld. Maar ook daar kon ik vandaag niet bij.Km 7 in 3.54 en km 8 zelfs in 4.02 een dipje weliswaar en ook wind tegen.Dan nog eens alle zeilen bijgezet want ik was ondertussen ook door een andere mij onbekende loper bijgehaald.Die moest ik ondanks mijn inspanning ook laten gaan, km 9 liep ik in 3.53.De laatste km nog es alles uit de kast gehaald en bijna tot bij een jongere gast geraakt, maar toen hij me hoorde komen stak die nog een tandje bij,grrr ;-).
Soit, de laatste km klokte ik 3.49 en mijn eindtijd werd zo op 38.54 gebracht voor 10,1 km ongeveer.Mijn Garmin gaf 10.19 aan, sommige hadden amper 10 km.Maar volgens de organisatie en nog andere Garmin gebruikers overheerste de 10,1 km afstand.
Daarmee ben ik uiteraard weer tevreden, alleen jammer dat er twee lopers van mijn categorie die niet meedoen met de HC, tussen mijn en Roger zitten , hiermee verlies ik toch 15 punten op mijn concurrent.Voorlopig sta ik nog voor hem op een zevende plaats.Maar de beslissing zal waarschijnlijk in zijn voordeel uitdraaien op de laatste wedstrijd in Kortessem daar hij nog met één slecht resultaat zit dat wegvalt.Ik moet zowiezo nog voor hem eindigen en hopen dat er een tweetal lopers tussen ons zitten.Het blijft spannend tot de laatste wedstrijd.Eén loper, Luc Lodewijckx komt nog over ons bij deelname in Kortessem, die is zowiezo sterker dan ons beiden.
Het wordt dus waarschijnlijk plaats 8 of 9 bij de masters + 45.
Toch een mooi resultaat ;-)
Na de druppeldouche met gelukkig warm water was het weer tijd om de brouwerijgemeente haar naam waar te maken, en af te sluiten met twee donkere Grimbergen.Daar was tijdens en na de wedstrijd niets van te merken.Vroeger kreeg je na afloop nog drie blikjes bier, nu een flesje water waar ik dan ook nog maaglast van kreeg.
Oja, en ik won ook eens bij de tombola, zowaar een kledinghoes van de Wibra,pff.
Nu is het even geen wedstrijd meer, normaal zou ik zaterdag Bas-Oha lopen, een wedstrijd in de hesbignon, maar ik ben daar een beetje op uitgekeken.
Dus heb ik een wandeltocht van 30 km op het schema staan die zaterdag, en die ga ik proberen om héél rustig te lopen in aanloop naar de 33 km loop in Battice in november.
Maar dit zijn nog allemaal vage plannen, alles zal afhangen hoe mijn rug reageert op de alweer zware inspanning van gisteren.
Vandaag heb ik toch al een 13 km loopje af kunnen werken, al ging het niet zo vlot.

Om af te sluiten nog enkele beelden, alles spreekt voor zich...


16-09-2013 om 16:12 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (3)
09-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitloop St-truiden HC wedstrijd nr 11
Gisteren zondag stond al de 11de wedstrijd van de Haspengouw Challenge op het schema.Voor mij een thuiswedstrijd, dus altijd gebrand op een goed resultaat.
De voorbereiding liep nochtans niet van een leien dakje.Nog steeds rugklachten en ook de bilregio blijft maar aanmodderen.Mijn fietstochtje op donderdag liep zelfs zo slecht dat ik amper 25km/u gemiddeld haalde.
Vrijdag nog een loopje gedaan om het goede gevoel een beetje proberen op te krikken, maar zaterdag viel ik al terug in een dipje en lag bijna gans de dag in mijn bed.
Zondagochtend na het werk direct een Diclofenac gepakt en proberen wat te slapen.Maar het gewoel van elke week bleef aanhouden.Paar uurkes geslapen, nog wat rondgelopen, terug bed in en om 12u45 uiteindelijk opgestaan.Doucheke gepakt, wat gegeten en me klaargemaakt.
Omstreeks haf 3 pikte ik dan collega Mario op en samen trokken we richting St-truiden.Nog net op tijd om de 5 km wedstrijd mee te maken.
inschrijvingen voldaan en wat opgewarmd op de piste.Nog een pitstopje geprobeerd maar dat lukte niet.
Goed, om 16 uur was het dan tijd voor de start.Voor ik het goed en wel besefte ging het startschot.Ik stond op de tweede startrij en kon dus vrij goed starten.Toch werd ik weer van alle kanten voorbijgevlogen, ook door de mindere goden.Na het ronde piste, trokken we de straat op.Ongeveer 50 meter voor het 1 km punt piepte mijn Garmin af in 3.30, héél snelle start dus, maar achteraf gezien blijkbaar toch niet zo snel, want op het einde van de rit had ik 100 meter te veel volgens mijn Garmin.
Maar mijn doel was vandaag wat extra punten te scoren en zodoende wat concurrenten achter mij proberen te laten.Dus trok ik onmiddellijk in de aanval, da's volgens mij nog steeds de beste verdediging.
Het bleef vrij goed gaan ondanks de warmte en ik kon me zelfs in het spoor van Kim Nulens handhaven.Ook Hilde Kippers liep daar net voor, maar zij bleek uiteindelijk een maatje te groot voor mij.
Maar deze dames waren niet mijn bekommernis.Het ging mij om Luc Lodewijckx , Jooken Benny, de twee waar ik in het klassement niet meer aankan.Maar als ik ervoor kon bracht me dat wel 5 extra punten op per loper.Vooral was het uitkijken naar rechtstreekse concurrent Palmans en Vanloffelt Peter.Laatstgenoemde is de laatste weken in mindere doen, dus die kan ik normaal wel aan.Palmans is een andere zaak.
De km 2, 3 en 4 liep ik in 3.45/3.45/3.50
Bij aanvang van de tweede ronde had ik op het 5 km punt een tussentijd van 3.51.Het ging dus al wat trager.Het goede nieuws was wel dat ik Palmans en Lodewijckx wel achter me had kunnen laten, Luc had blijkbaar een mindere dag.Het zou wel goed gewest zijn kon hij nog voor Palmans eindigen, maar later bleek dit niet gelukt te zijn.
Soit we gingen door op ons elan; km 6 in 3.46.
Dan kwam op km 7 het traditionele dipje en 3.57.
toch kwam ik bij Benny Jooken terecht en kon de laatste km's bij hem blijven.Op km 8 terug 3.57 en groot was de verrassing als we ineens op en over Eric Surkijn liepen.Ook hij had blijkbaar problemen, want hij staat op een ongenakbare 5 de plaats in de rangschikking.Peter en ik bleven doorgaan, Eric achter ons latend en in de verte spotte ik Palmans, maar die liet ik niet meer terugkomen.
Km 9 terug 3.57, mijn kaarsje was uit en ook Benny pufte, maar ik wist dat als ik met hem naar de meet zou trekken ik het niet zou halen.Maar een versnelling zat er echter niet in, dus probeerde ik zo goed als kwaad het kon hem te volgen.
Eens we op de piste aankwamen bleef hij mooi achter me, ik liet het tempo wat zakken.En net bij het ingaan van de laatste 200 meter probeerde ik een kleine versnelling te plaatsen die onmiddellijk beantwoord werd door Benny, erop en erover heet dat dan.
Totaal uitgeput perste ik er nog alles uit om de klok onder de 39 min te houden, wat lukte, want 38.56 was mijn eindtijd voor 10.1 km.
Tevreden dus.
Nog wat uitgepuft, uitgebabbeld met de rest van de bende en dan uiteindelijk als één van de laatsten de douches in.
Daarna werd er nog duchtig bijgepraat en vloeide de Tongerlo rijkelijk terwijl wij wachtten op de tombola trekking.Helaas had ik alweer geen prijs, maar de Tongerlo heeft toch maar gesmaakt met dank aan Alin Follon, een supergast!!!!
Toen de organisatie de laatste pinten uit het vat tapte en aan't opruimen was, nuttigde ook ik mijn laatste Tongerlo en dan was het uiteraard tijd om ietwat beschonken huiswaarts te keren.Hopelijk leest de Politie niet mee
En zo kunnen we weer uitkijken naar de volgende wedstrijd,
de Brouwerijloop in Alken, een wedstrijd over 10 km.

Hierbij ook nog enkele fraaie en minder fraaie beelden van mezelf
09-09-2013 om 13:52 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (4)
03-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OEVERLOOP memorial Rik Clerkx
zondag 1 september werd ik 49 jaren ik had het idee opgevat van een iets ongewoons te doen op deze dag ;-).Voor sommige is dit misschien dagelijkse kost, maar véél lange afstanden doe ik eigenlijk niet.
Dus liet ik me inschrijven voor de Oeverloop in Linkhout, een natuurloop over 25 km.
Samen met collega Mario trok ik er naartoe, hij zou de 10 mijl lopen.
Ginder aangekomen en onze voorinschrijving afgehaald.
Opwarmen deed ik niet meer, maar ik moest wel naar de wc.
Maar dat bleek geen sinecure, want er stond zowaar een rij lopers aan te schuiven met hetzelfde probleem.
En vermits ik maar een vijftal minuten meer had voor de start zat er niks anders op dan me in te houden en onderweg eventueel de bosjes in te duiken.
Zo ver is het gelukkig niet gekomen.
Om half 11 werd dan het startschot gegeven.Denk een twintigtal lopers aan de start.Onmiddellijk gingen er drie lopers vandoor, ik nestelde me in het tweede groepje met een zestal lopers.Maar bij het verlaten van de straat na een viertal km, kon ik dit tempo niet meer aanhouden.We liepen immers het bos in en daar vertraag ik zowiezo door de onverharde structuur waar ik nog altijd geen liefhebber van ben.Maar desondanks kon ik me goed handhaven en liep een gematigd tempo.Tot km 15 ging het zo wat op en af, werd ik ook even gehinderd door wat mountainbikers die op hetzelfde traject hun georganiseerde koers reden.Dat begrijp ik dus niet, twee evenementen op dezelfde dag in hetzelfde bos, maarja echt veel hinder heb ik er niet van ondervonden.
Ook liep ik een paar keer mis op het traject door de slechte bepijling, moest ik uitkijken voor verkeer als ik een straat moest oversteken zonder seingevers.En onderweg zelfs een km minder gelopen door die zelfde slechte afpijling, maar dit kwam ik pas na de rit te weten.Het was niet mijn bedoeling om er een wedstrijd van te maken dus bleef ik netjes rond de 4.30 draaien.Ik had ondertussen ook een paar keer haasje over gespeeld met een loper die ook uit het groepje was gelost.Op km 10 moest ik wegens sanitaire stop, neen gelukkig geen grote, hem laten gaan.Achter mij kijkend zag ik nog een loper naderen, maar deze kon me in principe niet bedreigen.Tot ik weer eens misliep en hij dus voor me de juiste richting inliep.nu was ik op achtervolgen aangewezen, maar na een tijdje kwam ik bij hem en hij vroeg me om met hem mee te lopen.Maar het tempo lag me wat te hoog en ik moest lossen.Op km 15 kwamen we aan het Schulensmeer en daar was de onverharde ondergrond redelijk goed beloopbaar.In een mum van tijd maakte ik mijn achterstand goed op mijn twee vluchters tot hun grote verbazing.Ik ging er zelfs op en over.Ik bleef dan ook op mijn elan verder gaan en kreeg toch even een dipje op km 21.Maar het tweetak kon me niet meer bedreigen.Ik wist ondertussen dat het maar twee km kon zijn en bleef een gestadig tempo aanhouden.Maar in de laatste km werd er ons nog een verrassing voorgeschoteld, een stukje onverhard dat nog eens de hoogte inging.Maar uiteindelijk haalde ik na net geen 24 km toch de eindstreep in één uur en bijna 47 min en daar was ik tevreden mee.Ongeveer een tempo van 13,4 km gelopen.
Aan de aankomst mocht ik kiezen tussen een fles wijn en t-shirt, en vermits ik al genoeg vodden heb , koos ik voor het eerste.Nu was het wachten op collega Mario tot hij zijn 10 mijl beeindigde.Met stramme benen liep ik hem tegemoet en kon hem zelfs niet meer volgen richting zijn finish
Ondanks de mooie prijzen zoals een tv die pas omstreeks 13 uur verloot zouden worden konden we jammer genoeg niet blijven, Mario had nog een feestje bij zijn thuis.
Onderweg naar huis kreeg ik plots telefoon van een bevriende loper en ik kreeg zowaar een prachtig kado in de schoot geworpen.Ik mocht mee met een ballonvaart, ik moest alleen maar zorgen dat ik om 18 u aan het vliegplein vlak bij mij thuis klaarstond.Van een verrassing gesproken.Dit zou de eerste keer zijn dat ik van de grond zou gaan en had er toch wat vrees voor.Maar uiteindelijk is het héél goed meegevallen en wil ik de gulle schenker nog eens extra bedanken.Het was een héél toffe en leuke ervaring.Hééél erg bedankt L.
Voila en zo zit mijn verjaardagsweekend er op en kunnen we weer uitkijken naar het volgende evenement, de Fruitloop in St-truiden volgende zondag en dat wordt voor mij een thuiswedstrijd.Wel ben ik er nog niet uit of ik alles op alles zal zetten voor deze wedstrijd, of dat ik ofwel op zaterdag ofwel zondagvoormiddag nog een wedstrijdje meepik.Mijn klassement in de HC ligt zo goed als vast, verbetering zit er niet meer in, dus niks moet en alles kan,
Greeeeetzzzz ;-)

03-09-2013 om 21:14 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!