het wel en wee van mezelf

30-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LOPEN VOOR HET GOEDE DOEL, All running voor SuperGilles
Het is van Battice geleden dat er nog een wedstrijd werd gelopen. Echt veel stond er niet meer op de planning, dus werd de loopconditie onderhouden met het "joggen" van wandeltochten.
Dat is best ook wel leuk, alleen de onverharde stukken zorgen soms voor tragere snelheden, wat op zich ook niet erg is uiteindelijk.

Gisterenvoormiddag werd er een benefiet gehouden voor Gilles, een jongetje uit Landen met een hersentumor sinds zijn geboorte.
Daarbij horend werd er een loopwedstrijd georganiseerd zonder klassement of tijdsregistratie.
Dus gingen Mario, Stefan en zijn eega, en ik er op af.Ook wedstrijdloper Robin Kipleduc was daar aanwezeig.
We betaalden 5 euro en kregen een jeton voor een tas soep na afloop.
Jammer genoeg weinig volk op dit evenement.
Toch een 100 tal lopers op de 5 en 12 km afstand.
Een briefing aan de start leerde ons dat er seingevers stonden op de meest gevaarlijke punten, en voor de rest was het parcours afgepijld.
Het startschot werd gegeven door niemand minder dan Evy Gruytaert, en laat me nu net, ik steek dat niet onder stoelen of banken, daarvoor gekomen zijn.
Het was leuk om met haar op de foto te mogen ;-)
Dan de start, omdat we met weinig waren, stonden we vrij vooraan.
Meteen was Robin ermee weg en ondanks mijn voornemen er geen wedstrijd van te maken, ging ik toch achter Robin aan.En zo hing ik meteen in tweede stelling, op de hielen gezeten door een loper van TACT.
Eerste km in 3.45, ook mijn snelste van de dag.Het parcours liep grotendeels over een ravelweg, en dat betekent dus lange rechte stukken.Terwijl Robin steeds kleiner werd, nam ik ook meer afstand van nummer 3.
Op km 6 een zwaar stuk en daar daalde dan ook het tempo.Omdat mijn tweede stelling zo goed als veilig te noemen was , liet ik het tempo wat zakken.
Na een tiental km sloeg het noodlot dan toe.Zo lang in tweede positie hangende, moest er, mezelf kennende wel iets mis gaan .Dus dat gebeurde dan ook. Op het kruispunt van de Ravel sloeg ik rechtsaf, want ik zag geen pijlen meer.Ik zag plots 12 km staan en dat dan ook dat ik op het parcours stond. Maar even verder stond 3 km en toen dacht ik, dat is het parcours van de 5 km die een andere traject dienden te volgen.Dus moest ik nog 2 km afleggen, volgens mijn Garmin nog ietsje meer dan één km. Toch bleef ik mijn weg vervolgen, tot ik plots twijfelde, dit kwam me bekend voor.En toen zag ik inderdaad dat ik terug op het beginstuk van het parcours zat.De moed zakte me even in de schoenen en ik maakte rechtsomkeer.Dit maal niet meer de pees er opgelegd,want daar had ik echt geen zin meer in.
Uiteindelijk kwam ik na bijna 16 km over de meet terug.Toch nog een gemiddelde van 14.2km/u gelopen.Maar gelukkig was er geen podium of dergelijke, zodat mijn verloren tweede plaats geen schade berokkende aan mijn humeur.
Dat werd uiteindelijk alleen maar opgekrikt toen we met de leden van de Speelhofrunners nog eens op de foto mochten met Evy.
Mijn dag kon niet meer stuk.Foto kan jammer genoeg niet op deze blog wegens te groot, maar staat wel op mijn FB pagina ;-)
Een lekker tas soep ter afsluiting en dan terug huiswaarts gekeerd vanwege de koude.
Dit was een mooi initiatief van het superteam voor Gilles, ondanks enkele schoonheidsfoutjes.
Toch kon ik deze dag best genietbaar noemen, allen jammer dat we niet konden blijven voor de après, want Mario had nog andere verplichtingen.

De maand november werd afgesloten met 309 km, en dat is mijn beste maand na januari, toen liep ik 330 km.
Ook nog 316 km op de fiets doorgebracht gedurende 4 ritjes ;-)

Bijlagen:
http://www.supergilles.be   

30-11-2014 om 17:55 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.les Quatre Cimes de Herve
Vandaag afgezakt naar Battice met loopmaatje Bjorn.
Het was even geleden dat we nog eens samen liepen.
Totaal geen idee wat ik er van mocht verwachten vandaag, ondanks dat ik deze zware wedstrijd al twee keer liep. Met 2u42 en 2u40 had ik een richttijd.
Maar gisterenavond nog een halve zak peper/zout chips binnengewerkt en die is me niet goed bevallen, en mijn slaap daarmee ook verstoord.
Op het werk had ik een vrij rustige nacht, geen stresstoestanden deze keer.
Vanmorgen thuisgekomen en de zetel op, maar slapen lukte niet. Moest x aantal keer naar de wc, nochtans had ik niet zo veel gedronken in de nacht.
Soit 9u30 stond ik bij Bjorn aan de deur en samen trokken we naar Battice. Ons ander loopmaatje Pieter gaf verstek wegens te weinig training. persoonlijk had ik meer de indruk dat ie bang was om af te gaan ;-)

De zaal waar de inschrijvingen plaatsvonden liep al aardig vol, maar redelijk snel hadden we ons startnummer bij de hand.
Deze loop is dan ook nog eens gratis, waar vind je dat nog?????.
Omstreeks 11 u werden we begeleid van uit de zaal naar onze startplaats.
Nog enkele andere "loopvrienden" gespot, Karen Claes en haar KC team.
 Bjorn en Isabelle uit het "verre" West- Vlaanderen, en ook nog enkele Limburgers waaronder naamgenoot Luc Lenaerts.
De start verliep vrij rustig, dat kwam ook omdat ik niet kon voorbijsteken.
Km 2 en 3 tempo wat verhoogd, maar minder snel dan vorig jaar.
Het hele betoog ga ik hier niet uit de doeken doen, wegens te langdradig.
Op km 13 kregen wel meteen een eerste "test", 5.13 naar km 14.
Buiten mijn eerste km was dit meteen mijn tweede boven de 5 min, en er zouden er nog volgen
km 16 en 17 ook zwaar, dan ging het "op en af" tot km 22 waar de eigenlijke wedstrijd begon. Op km 18 had ik ook Luc bijgehaald, hij pikte even aan, moest dan weer lossen en ging me vervolgens terug voorbij in de afdaling.
Bij een volgende beklimming kon hij niet meer volgen en ik zou hem pas aan de finish terugzien ;-).
Waar ik vorig jaar een goed gevoel had na de eerste 20 km, kreeg ik nu ondanks dat ik tot km 27 nog op schema zat voor 2u40, een serieuze klop.
Komt het doordat ik mijn banaan miste, die ik al in de eerste km verloor uit mijn achterzak, of zat ik er totaal door. Mentaal werd het zwaar en ik ging over tot "stappen". Mezelf moed insprekend om toch maar door te lopen , keek ik nog eens op mijn horloge. Een eindtijd van 2u40 kon ik nu wel vergeten, en de moed of was het lood zakte me in de schoenen. Km 30 in 6.53!!!! grr, km 31 in 6.00!!! Komaan bakker, doorzetten en ik trok me terug in gang.Het werden de zwaarste laatste km's uit mijn leven, maar ik liep terug.
Toen ik de op olievaten trommelende gasten hoorde, kreeg ik weer "even" vleugels.
Aan de voet van de allerlaatste "kuitenbijter" zette ik weer de wandelpas in.Nog 300 meter en weer lopend. De laatste 50 meter wandelde ik opnieuw tot over de finish.
Eindtijd 2u44, en ik zat er door. Krampen schoten nu ook met de regelmaat van de klok in mijn benen.
Wachtend op Bjorn zette ik me met een warme thee op een bankje.
Hij kwam 7 min later ook binnen en had ook afgezien.
Dan naar de auto gestrompeld, wat kleren gewisseld en nog snel mijn casse-croute genuttigd, dit alles werd doorgespoeld met een lekkere Val-Dieu in het gezelschap van Luc en enkele van zijn Nederlandse loopvrienden.
En toen was het weer tijd om huiswaarts te keren.
Ben blij dat dit avontuur er weer opzit, het is niet echt iets om elke week naar uit te kijken.
Nu verder zien hoe het herstel verloopt, en wanneer de loopschoenen weer worden aangebonden.
Volgend weekend staat er geen wedstrijd op het programma, dus hebben we tijd om te recupereren ;-)
Tot de volgende dan maar ;-)

09-11-2014 om 18:36 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wedstrijd St-George- sur- Meuse 10,9 km
1 november, een zomerse zaterdagmiddag.Ik kruip nog eens op mijn fietske voor een tochtje van 94 km.
Heb er een beetje van genoten, ondanks de pijn.

2 november, een zomerse zondagmorgen.Ik laat me verleiden om mee te doen aan een wedstrijdje in het Waalse St-George.
De wedstrijd maakte vorig jaar nog deel uit van de Challenge Hesbignon, maar het was van 2010 geleden dat ik deze nog eens liep.
Het belooft een zware wedstrijd te worden, en toch twijfel ik nog om te gaan.
Een rustige lange duurloop zou me beter uitkomen naar aanleiding van de 33 km in Battice as zondag
Maar maatje Pieter heeft even geen zin in lopen, dus laat ik Stefan me komen oppikken bij mij thuis.
Ginder zouden we dan ook nog loopmakker Robin "Kipleduc" tegenkomen.
Er lopen tussen de vele aanwezigen nog wat Vlamingen rond.Er is dan ook nergens een wedstrijd in de nabijheid.
Inschrijven gaat vrij vlot, al zijn er even geen borstnummers meer beschikbaar.
Vorig jaar waren hier meer dan 700 deelnemers.Weet niet of dit voor beide afstanden was, maar dit jaar lijken het er meer te zijn, wat een massa.
Naar't toilet gaan lijkt me minder vlot te gaan, een ellenlange wachtrij bij de vrouwen, bij de mannen ietsje minder.Toch een vijftal die waarschijnlijk nog allemaal moeten....
Het is 10 u en de wedstrijd start over een kwartier.Om 10 na 10 ligt mijn boodschap in de riolen van Wallonië.
Naar de startplaats waar ook naamgenoot Luc Lenaerts naast me heeft postgevat.Ook hij gaat naar Battice en dat is dan ook het gespreksonderwerp van de dag.
Opeens tijd om te starten.Op het betoverend bladerendek heb ik toch wat schrik wat voor ondergrond er is. Start is dan ook behouden, toch kan ik na 200 meter als we op het asfalt naar beneden moeten mijn tempo opkrikken en loop mijn eerste km mooi onder de 4 min.
Tweede km ietsje trager, we lopen op onverhard in een steegje, maar vrij goed beloopbaar.Zelfs km 3 wordt er opnieuw ééntje onder de 4 min.
En dan wordt het plezant, of beter gezegd de pret is er af. Nog even kan ik de schijn ophouden in km 4 ( 4.10), om dan het tempo te moeten laten zakken naar 4.36.Maar het wordt nog zwaarder, een afdaling tussen stenen en onbeloopbare paden (voor mij toch), anderen lopen me voorbij of het alledaags is.Km 5 in 5.20, meteen mijn traagste km.
Het blijft afwisselend bergop^en bergaf gaan met her en der nog wat onverharde stroken.Er zit zelfs een heuse "helling tussen, op de tippen van mijn tenen kruip ik naar boven.Ik besluit me niet te forceren, hier valt toch geen eer te rapen.
De laatste 2 km laat ik nog tijden optekenen van 4.19 en 4.18.Blij dat ik ben als ik na 48.23 min binnen sukkel voor de exact 10,9 km.
Kapot ben ik, zo zwaar heb ik al even niet meer meegemaakt. Ook de langere dan normaal werknacht zal er wel voor iets tussen gezeten hebben.Wachtend op loopmaat Stefan zie ik ook even later Luc binnenlopen, die besluit nog een tiental km los te lopen, ZOT!!!!
Wanneer Stefan binnen  is praten we nog even na met Robin die ook niet echt tevreden is over zijn wedstrijd.Stefan ook al niet, last van de zon.
Dan maar naar huis, ondanks dat ik wou blijven, want de hoofdprijs was hier een scooter ter waarde van 1190 euro!!!!

Een paar uurtjes mijn bed opgezocht, wakker geworden met hevige kramp in de kuiten.En toch niet voldaan, want ik trek opnieuw mijn loopschoenen aan en loop nog 11 km uit in 54 min.
Zo kom ik op deze zonnige zondag toch nog aan mijn lange duurloop, 23 km.

Vandaag maandag opnieuw gelopen
13 km in 64 min.
En nu rustig blijven deze week en hopen op goede benen voor zondag.
We zien wel...bij deze nog vele groeten en tot de volgende....

Nog enkele beelden om af te sluiten, die zeggen soms meer dan woorden ;-)

nog even zwaaien naar de fotograaf....


en weg zijn we ;-)


afzien..... ;-)

03-11-2014 om 21:03 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!