het wel en wee van mezelf

27-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.rustig weekje
Dit weekend stond er eens geen wedstrijd op het programma, al was er wel de Zolderrun.
Maar ik had er even geen zin in, mijn lichaam geeft signalen dat het even genoeg is geweest.
Mijn laatste wedstrijd in Linter weer serieus diep gegaan, en blijkbaar is de recuperatie toch niet meer wat het geweest is.
We worden jammer genoeg ook een dagje ouder hé.
Toch wil ik even een weekoverzichtje meegeven, want stilgezeten heb ik wederom niet, al zou eens een week volledige rust zeker geen kwaad kunnen.
Maar laat dat net zo moeilijk zijn...

Vorige  week zondag waagde ik me nog eens aan en Speelhofloopje, het werd deels Speelhof en deels stadspark goed voor een elftal km in net geen uurtje.Net genoeg om de beentjes niet te zeer te vermoeien.

Paasmaandag staat dan traditioneel de Paasjogging in Olmen op het programma, maar na véél wikken en wegen en omdat ik 's avonds nog een rolletje had in een kortfilm besloot ik om te gaan fietsen. Het werden 100 km aan een gemiddelde van 27 km/u

Op dinsdag met vermoeide benen toch weer gaan lopen, het werden twaalf moeizame km's in 57 min

Woensdag, goed weer,dan nog maar eens op de fiets gekropen, opnieuw 100 km aan 27,3 km/u

Donderdag weer gelopen, ditmaal gekozen voor een trage duurloop van 15 km in één uur 18.

Vrijdag rustdag, en zaterdag opnieuw geopteerd voor een fietstocht.Maar dat werd er weer ééntje waarbij ik toch wel bemerk dat fietsen echt niet mijn ding is.Heb het steeds moeilijk met het gevecht tegen de wind en de opeenvolgende molshopen.
Toch weer 106 km aan net geen 26 km/u.

Vandaag stond er dank dankzij de tip van loopmakker Mario  een wandeling op het programma, en dat nog in mijn eigen gemeente waar ik ben opgegroeid.
We trokken dus vanmorgen omstreeks iets voor 9 uur naar Borgloon  waar we een paar weken geleden nog hadden afgezien op de Loonse Jogging.
Plaats van gebeuren was ook dezelfde locatie.Al direct viel het op dat er hier wel een hééél ander publiek op afkomt.Wat ook opviel was ook de democratische prijzen van de drankkaart.Waar we enkele weken geleden nog ruim 2,50 euro neertelde voor een donkere Leffe, moest er nu "amper 1,80 euro worden betaald.Ook de Westmalle blond en donker werden aan die prijs geteld.Ineens had ik geen zin meer in lopen .
Maar toch maar de loopbenen ondergebonden want ook loopmaatje Sven Nicolay was er voor zijn lange duurloop in aanloop voor de 20 km van BXL.
Op pad dus met ons drietjes en wie Loon een beetje kent weet dat het hier geen meter "plat" is.Ondanks dat wij het al wisten hebben we het toch weer gevoeld.We gingen voor de 20 km, die eigenlijk maar een goede 17 km bleek te zijn.We keken wel bij aankomst waar we zouden uitkomen, om dan te beslissen nog een extra toerke te doen.  Bij momenten gaf Mario het tempo aan, misschien heeft hij wel ambitie om als trialloper door te gaan, een nieuwe uitdaging, zou leuk zijn voor hem. Ik moest op de onverharde stukken regelmatig bijbenen en zag bijwijlen ook "mijne pere" af hoor. Begrijp soms niet hoe ik aan 15km/u kom op een wedstrijd .

Na een x-aantal km kwamen we aan de eerste controlepost, omdat ik het in eerste instantie niet gezien had liepen we er gewoon voorbij.Maar in het verleden heb ik me daar al eens in mispakt, zo ook weer vandaag bleek achteraf.
Er stond nu nog alleen een bordje...u volgt 25 km, tweede lus....raar.
We zette onze tocht voort, we kwamen zelfs geen volk meer tegen ondanks de meer dan 1000 inschrijvingen die omstreeks 11 uur al waren gepasseerd aan de inschrijvingstafel.
Maar we bleven doorgaan en we zouden wel zien waar we uitkwamen.Na een zware 17 km zagen we in de verte het " College", het einde was nabij ;-).
Toch besloten we nog om de volle 20 km uit te joggen en deden aldus nog een extra lusje rond de binnenstad waarbij ik de jongens nog langs enkele idyllische plekjes loodste.
Net bij aankomst aan het college klokte mijn Garmin 20 km af.
einddoel behaald dus en genoten van de prachtige natuur die ons Haspengouw wel biedt.Jammer genoeg waren de bloesems al weg.
We dronken na afloop nog ne goeie Westmalle en ik had nog een tasje soep als extra versterker nodig.
Alles tezamen waren we 4 euro per persoon kwijt, dat is echt geen geld voor zoveel moois onderweg!!!
De toekomst biedt nog perspectieven als ik niet meer kan en mag lopen.
Maar voorlopig wil ik het toch nog even op lopen houden en zo kunnen we vanaf nu onze focus leggen op de Tungri- Run aanstaande donderdag 1 mei.
Na deze wedstrijd neem ik een beslissing of ik al dan niet blijf doorgaan zoals ik momenteel bezig ben.Het koppeke wil nog wel, de spirit is er nog, maar het lichaam roept om rust.En of ik nu 14km/u of 15km/u loop, er is voor mij toch niets te verdienen.De top 3 is in mijn categorie zowel in de Hesbignon als in de Haspengouwchallenge niet meteen haalbaar.Die mannen lopen minstens 2 minuten sneller dan mij.Dus gaan we zien en in't vervolg (hopelijk!!!),nog maar eens proberen te genieten van het lopen...
tot de volgende....... ;-)

27-04-2014 om 19:08 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linter loopt 12,3 km
Gisteren, zaterdag de derde wedstrijd in het HC gebeuren, mijn tweede.
Zaterdagnamiddag is niet meteen een moment dat ik zit uit te kijken om een wedstrijd te lopen
Liefst van al ga ik bij thuiskomst van't werk fietsen.
Nu ging dat niet en dat werd dus na een nachtje arbeid proberen te slapen tot middag.
Maar wie me kent, weet al dat dat niet echt lukt.
Paar keer wakker geweest, liggen woelen...pffff.
Om 12 u besloot ik er een eind aan te maken, neenee, niet aan mijn leven hoor, al had ik daar later op de dag "spreekwoordelijk" wel zin in, maar wel aan mijn slaapritueel.
Nog gauw iets achter de kiezen steken, sporttas klaarmaken en rond 13u richting Mario die ik zou oppikken om vandaar uit richting Linter te rijden.
In Linter aangekomen en de nadarhekken omzeild om een plekje te bemachtigen op de plaatstelijke parking, oohhh wat zijn we lui, maar wel praktisch ;-)
De organisatie is in handen van de plaatstelijke KLJ afdeling en die jongens en meisjes onder leiding van Thijs Vanwinckel doen dat niet slecht.
Inschrijvingen voldaan en twee km opgewarmd.Hier en daar enkele collega lopers begroeten en een babbeltje slaan over de conditionele toestand van menig atleet.
Ik steek momenteel niet echt in goede vorm, de benen willen niet echt mee, de rug doet ondanks de rugscholing vrij moeilijk, niet uitgeslapen, kortom, alweer geen ideale omstandigheden.
Maar we klagen niet en we zetten ons enkele minuten voor de start in de groep van exact 150 lopers voor de 12,3 km.De 4,1 en 8.2 km werden even voordien op gang geschoten.
10 minuten later dan is het onze beurt en na het startschot vliegen we weer als vanouds richting......ja richting wat, dat vraag ik me eigenlijk ook af altijd.
Het doel is de drie ronden uit te lopen rond de 48 min, dat moet vandaag wel haalbaar zijn.Maar omdat de afstand iets langer is , zullen daarw el wat seconden bijkomen denk ik.
Goed, na één km loop ik 3.56, mooi op schema, km 2 in 3.57.
Dan krijgen we meteen een stuk met wind op kop en ik voel dat ik al mijn krachten al heb aangewend om mijn plaatsje te bemachtigen in het peleton.Er lopen, met alle respect voor de jongens, nog wat mindere goeden voor me en die moeten normaal allemaal nog aan mijn scalp.
Doorduwen, hijgen, puffen, het is zwaar.Krijg mijn ademhaling niet onder controle, man, man, man, afzien,pfff.
Km 3 in 3.46, km 4 in 3.51, km 5 in 3.57 en zo is de tweede rond ook meteen, begonnen.Richting km 6 alweer dat zware stuk met wind op kop en ik kan me nergens verschuilen,4.07, grrrr.
Toch blijf ik met de moed der wanhoop verder strijden, vooral de strijd met en tegen mezelf valt me zwaar.
3.59-3.58-3.58 tot km 9
Ineens krijg ik ontzettend pijn in mijn rug en zie het echt niet meer zitten, even denk ik, aan opgeven, maar we gaan door en het gekreun wordt steeds erger.Gelukkig kennen de meesten mij, die me niet kennen zie ik denken van....die valt sebiet dood.Onder de aanmoedigingen van enkele lokale en andere supporters ga ik toch weer door en km 10 valt me opnieuw zwaar, 4.06.Ook km 11 blijf ik het moeilijk hebben, al is de rugpijn gemilderd.Nog even alles uit de kast halen en de laatste km nog een kleine versnelling plaatsen.3.55.
Er is spijtig genoeg niemand meer voor me die ik nog zou kunnen inhalen.Luc Lodewycks is trouwens vandaag beter dan mezelf en snoept me 5 punten af voor het eindklassement.We staan nu met twee wedstrijden op gelijke hoogte op plaats 12.
Ook op de weliswaar jongere Mario Vanstreels staat vandaag geen maat, hij zou ruimschoots één minuut voor me eindigen.
in 48.37 strompel ik over de meet, het kaarsje is geheel opgebrand.Ben dan ook weer hééél blij dat ik binnen ben ;-)
Nog even uithijgen, napraten met enkele collega's en dan is het wachten op de andere loopmaatjes.
Ikzelf word 27 ste algemeen en vijfde in mijn categorie ver van de eerste drie ongenaakbare toppers!!!!
Dan richting tent om ons envelopje te gaan afhalen , er steekt een nummertje in en daarmee kunnen we ons prijsje afhalen
Ik win, hoe kan het ook anders , alweer een t-shirt, ditmaal ééntje van de Carrefour met als slogan, "we helpen je graag verder"
Soit, het kan niet alle dagen kermis zijn, maar de twee  lekkere en frisse Walsbergers achteraf maakten de dag toch nog een beetje goed.
En zo is het dan ook weer tijd om huiswaarts te keren en op tijd in bed te kruipen vooraleer we de paasnacht induiken tussen de pistolekes en ander lekker gebak ;-)
Nog even de organisatie beoordelen
+ punten, vlotte inschrijving
                goede bevoorrading
                vlotte afhandeling van de tombola en prijsuitreiking
                en vooral lekkere Walsberger
Gisteren niet echt een minpunt gevonden dus deze wedstrijd krijgt van mij een 8 op 10 score, ben voor één keer eens gul ;-)
Volgende wedstrijd is op 1 mei in Tongeren, heb nochtans niet véél zin om deze te lopen , maar heb me toch alweer laten ompraten.
Rest me nog alleen jullie een fijn paasweekend toe te wensen en nog enkele mooie plaatjes te delen van gelegenheidsfotografen Robin Leduc en Marckske Nelissen, bedankt jongens!!!!!!
de start is het zoeken naar mijn plaatske in het peleton

op kop van het groepje met in mijn spoor Luc Lodewyckx, heb moet ik even later laten gaan!!!

afzien!!!!

en het wordt alleen maar erger....

hier bijna valpartij in de tweede ronde

toch even een "big smile", een grapje kan er ondanks alles nog van af!!! ;-)

het einde is nabij ;-)

de ultieme inspanning!!!!!

20-04-2014 om 20:07 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jogging d'Oleye 10,8 km
Afgelopen zondag was het weer Hesbignon time.Dus een wedstrijdje in de Walen, op amper 10 km van mijn thuisbasis.
het betreft een wedstrijd over een afstand van 10,8 km met enkele pittige hellingen waarbij de befaamde Ezelshelling menig loper op zijn tandvlees doet zitten.Ook enkele onverharde stukken leggen een bepaalde moeilijkheid in het parcours.

Traditiegetrouw ga ik op zaterdag voor mijn wedstrijd nog wat losfietsen en ook afgelopen zaterdag was dat niet anders.
Ging pas tegen de middag de deur uit voor mijn toerke en krasselde toch nog 85 km bij elkaar aan een gemiddelde van 26 km/u.
Deze maand nog maar weinig gelopen, amper 70 km , maar wel al meer dan 500 km op mijn fiets gezeten.Het lopen staat dan momenteel op een laag pitje en daarom verwachtte ik gisteren niet echt veel qua prestatie.

Na een nachtje werken had ik nood aan een pijnstiller, de rest van de week heb ik er zonder gekund, maar gisteren ging het echt niet meer.
Een paar uurtjes rust op de zetel deed wonderen, ik voelde me niet super, maar de pijn viel wel mee.
Rond 9 uur richting Oleye zodat ik ruim op tijd was om met de "Speelhofrunners" nog wat op te warmen.
Daniël (maakte zijn come-back na zijn schildklieroperatie), Mario, Robin en Sven  tekende present.Ook loopmaatjes Raphael en Domenico (het koningskoppel van de estafettelopen), waren aanwezig.Alleen mijn Nederlandse collega-bakker Robert was afwezig wegens aanslepende blessureperikelen.Hopelijk is hij gauw weer present en kan "the battle of the Bakers" verder gaan ;-).
Kristof Schrijvers, ook een bevriend loper, en halve Waal, kwam even goedendag zeggen.Hij ging proberen aan 4.15 gemiddeld te lopen.

10u15 was het tijd voor de start van de wedstrijd.Meer dan 300 lopers stonden te luisteren naar de briefing van de organisatie.Er diende vertrokken te worden op het plaatselijk voetbalveld.Ik nam ergens halfweg vooraan plaats tussen de menigte.Niet echt van plan snel te starten en na het startschot dus rustigaan uitkijken waar ik mijn voeten moest neerplaatsen.
Mijn eerste km was dan ook geen topper, 4.10.
Op naar km 2, even een lichte afdaling en net voor het einde van de tweede km liepen we een onverhard stuk in.4.00 was nu al een stukje beter.Maar op het onverharde liet ik mij voorzichtigsheidshalve wat uitzakken.Bang om te vallen door mijn instabiliteit waar ik momenteel  wat probeer aan te doen in de rugschool.
Maar dat brengt voorlopig nog geen zoden aan de dijk ;-).
Terug over naar de wedstrijd dus...op km 3 kwam een einde aan de lijdensweg, 4.28 was hier mijn tijd.
Km 4 en 5 kon ik terug mijn normale tempo ontwikkelen, 4.02, 3.53.
Dan volgde de eerste lichte beklimming , de voorbode op meer, 4.03
Op km 6 maakte we ons klaar voor de zwaarste helling van de dag, de befaamde Ezelsjogging.De aanwezige ezels dachten er het hunne van, een 800 meter lange lijdensweg, wie waren hier de "echte" ezels!!! ;-).
Bon, bovengekomen, het traditionele "OUF" op de grond geschilderd!! 4.19 was de tijd op km 7.
Dan kwamen we terug op een strookje onverhard tot iets na de 8 km.4.09
Het groepje waar ik meestal bij mee loop met Sergei, Marcel en Didier vandaag niet gezien, waarschijnlijk lopen zij wat voor mij uit.Door mijn trage start ben ik nooit tot bij hun geraakt.
Achteraf blijken zij een kleine minuut voor me te zijn.
Km 9 loop ik in 4.07, en dan is het weer tijd om het gashendel open te trekken.Ik loop samen met een koppel, dat al een paar keer haasje over met me speelde, maar nu ik een versnelling hoger ga sporen ze mij nog eens extra aan, jaja, daar gaat de Flamand ;-)
Een drietal dat voor me loopt probeer ik nog bij te benen, want daar zit volgens mij nog eentje bij van mijn categorie.Toch krijg ik het kleine gaatje niet echt dicht en bij het oplopen van het voetbalveld richting finish doe ik zelfs geen moeite meer.3.55 voor km 10, en 3.15 voor de laatste 800 meter brengt mij over de finish in 44.20, niet echt tevreden over het resultaat, maar naar hartslagwaarden en ook op de foto's waar te nemen niet té diep gegaan.Het moet niet altijd "over the top" zijn hé.
Nog even wachten op mijn loopmaatjes en achtereenvolgens lopen Raphael, die vandaag héél kort bij me was, Kristof, Daniel,Mario en Sven over de meet.
Robin eindigde de wedstrijd op een 12 de plaats, ikzelf werd 40 ste en 9 de in mijn categorie. Er waren trouwens 327 lopers aan de start , niet slecht dus!!!
Maar eigenlijk heb ik dus wel een minder goede zaak gedaan voor het eindklassement in deze challenge, en volgende week loop ik de wedstrijd in Waremme ook niet mee omdat ik gekozen heb om van start te gaan in Linter.Een mens moet keuzes maken, soms de verkeerde, mja, er zijn nog genoeg wedstrijden om het klassement wat kleur te geven al zijn ze niet allemaal zo makkelijk als komende zaterdag in Waremme. De voorinschrijving voor Linter is een feit, dus kan ik eigenlijk niet meer terug.

We zien wel wat het wordt in de komende weken, hopelijk kan ik nog even op dit elan doorgaan, al zal het weer moeilijk worden , met hier en daar wat pijntjes die alweer de kop opsteken.
Om af te sluiten nog enkele mooie beelden .....
groetjes.

14-04-2014 om 20:28 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-04-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LOONSE JOGGING
Afgelopen zondag stond ik aan de start voor mijn eerste wedstrijd van het Haspengouw Circus.
Dit  was ook meteen de tweede wedstrijd in het circuit.Of ik dit jaar voor een eindklassement ga, ik moet dan 10 van de 15 wedstrijden lopen, is nog helemaal niet zeker.
Maar in Borgloon waar ik héél mijn jeugdig leven heb vertoefd, ja daar kan en mag ik niet ontbreken.
De laatste dagen ging het allemaal wat minder en had dan ook geen hoge verwachtingen.
Zodoende ging ik op zaterdag na een nachtje werken en een paar uurtjes slaap nog een fietstochtje afwerken van 103 km.
Daarna terug de bakkerij in en een nachtje doordoen
Ik had trouwens nog ruim tijd om me uit te rusten, de wedstrijd begon toch pas om 16u.
Maar zoals gewoonlijk is het slaapritueel bij mij altijd verstoord, weet echt niet hoe dat komt.Komt het door de zenuwen, adrenaline, rugpijn, allemaal factoren die de slaap inderdaad kunnen ontregelen
Tegen de klok van 13 uur dan toch maar opgestaan en me klaargemaakt.
Op weg naar Borgloon met een passage langs mijn moeder, al heb ik daar hééél wat hindernissen voor moeten omzeilen, want héél de binnenstad bleek afgesloten.
Mijn vader was trouwens al op het "parcours" aanwezig, hij zou als lid van de Loonse joggers her en der een handje toesteken (zo kennen we hem), en daarna als bijna 75 jarige zijn loopschoenen nog wat laten afslijten op het Loonse asfalt gedurende 5 km.Hij deed er trouwens 35 minuten over.
Nog even wat gebabbeld en opgewarmd met de aanwezige Speelhofrunners Mario en Sven wiens eega's ook de 5 km zouden trotseren ;-)

Dan werd het stilaan tijd voor de hoofdwedstrijd, de 10 km.
Met 155 deelnemers aan de start en ik dus vrij vooraan gaan postvatten.Oeps , mijn Garmin nog niet aangezet, gelukkig werd de start enkele minuten uitgesteld,  nog net op tijd voor mijn Garmin het signaal kon opvangen.
Na het startschot ging iedereen bliksemsnel van start en ik werd automatisch meegezogen, 3.34 voor mijn eerste km, vééél en vééél te snel, dat zou ik later bekopen.
Soit, door op het elan, het ging trouwens bergaf op het vernieuwde parcours dat deels door de binnenstad liep.Maar wat goes down , goes ook up en dan zouden we naarmate de wedstrijd vorderde wel voelen.
Km2 richting binnenstad 3.57. Doortocht door een steegje "de Graaf " genoemd is best wel pittig.Vandaar gaat het richting stadhuis op klinkers en zo via het Speelhofplein richting college.
Km 3 terug 3.49 dankzij de afdaling, km 4 in 3.58.De tweede ronde wordt een feit en km 5 kom ik in 4.02 over de denkbeeldige meet.Er moeten immers nog twee ronden worden afgelegd en ik zit nu al aan mijn limiet.Ik loop in een groepje van een drietal lopers en het gaat afwissend op en neer, dan loop er ene me voorbij, dan een andere, wat later kom ik er terug bij en zo blijft het nog wel een tijdje doorgaan.
km 6 in 3.52, nog vlotjes, maar na de derde doortocht van het Steegje zit ik echt aan mijn plafond en zit ik opgescheept met een serieus dipje, en ik ben niet de enige bleek later.4.11 voor km 7 en ook meteen mijn slechtste km.
Km 8 gaat het terug naar beneden dus en haal ik mijn laatste krachten nog eens uit mijn lijf,4.00
Km9 in 4.02, de laatste loodjes wegen altijd het zwaarst.
Bij het ingaan van de laatste km komt er nog iemand me voorbij, ik maak geen aanstalten meer om hem bij et benen, zit toch niet in mijn categorie.
De laatste km kan ik nog net onder de 4 min blijven en zo kom ik over de meet in 39.20 voor een zelfgeklokte afstand van 9,99 km.
Hier mag en kan ik best tevreden zijn.Het parcours was zwaarder dan verwacht al leek het niet altijd zo.
Ik eindigde als 34 ste algemeen en werd 8 ste in mijn categorie , de 45 +.

Na afloop van de wedstrijd nog even nagebleven in de eetzaal van het College met Mario, Sven en hun gezelschap,Een paar bruine Leffe's later was het dan tijd voor de prijsuitreiking en tombola waar we alweer met lege handen huiswaarts moesten.Al is dit laatste niet helemaal waar.
Voor onze 8 euro inschrijving kregen we een washandje en handdoek kado.
Daarom krijgt deze wedstrijd voor mij een 7 op 10 qua kwaliteitspunten.
Er werd hier ook voor de eerste maal met chip gelopen en dat viel best mee.
De bevoorrading stond jammer genoeg niet op een ideale plaats en voor de laatste lopers was er helaas geen drinken meer bij de aankomst, maar gelukkig konden zij nog profiteren van de goed verstopte bevoorradingspost.
Volgende keer de post op een andere plaats zetten en dan is ook dat euvel van de baan.

Onze volgende wedstrijd wordt er ééntje van de Hesbignon, namelijk de Jogging d'Oleye met de befaamde ezelshelling.
Om af te sluiten nog enkele fraaie en minder fraaie beelden
07-04-2014 om 21:16 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!