het wel en wee van mezelf

08-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jogging de Berloz 6 km
De jogging van Berloz is al jaren een traditie voor mij , is het niet als onderdeel van de Challenge Hesbignon , dan wel als kleinschaliger evenement georganiseerd door de Commune de Berloz zelve.
Toch is het door omstandigheden al van 2015 geleden dat ik hier nog liep. 
Vandaag trok ik dus opnieuw over de taalgrens op amper 15 km van thuis. Het voordeel is dat ik dan niet te vroeg hoef te vertrekken. Na een hazenslaapje van een dik uur en een tot driemaal toe bezoek aan het toilet is het toch weer tijd om door te gaan.  Ter plaatse zijn ook teammaten Johan de plantenman en Pieter Dullers van de partij.
Samen doen we een opwarming van een tweetal km nadat we ons hebben ingeschreven.  We betaalden twee !! - ja u leest het goed- twee euro die we na het inleveren van ons borstnummer na de wedstrijd gewoon terugkrijgen. We lopen uit richting start en iedereen staat al vertrekkensklaar , het is nog exact 1 min tot het startsein wordt gegeven. Oepsie 😶😶, maar we zijn op tijd hoor 😉
We kiezen alledrie voor de korte afstand zijnde 6 km. Mijn doelstelling is simpel , eerste 50 plusser worden 😊😊
Pieter probeert top drie te lopen en Johan, die loopt om zo snel mogelijk aan de pinten te zijn 😂😂
De start van de 6 en de 11 km wordt gezamenlijk gegeven.  Voor de 6 km zijn er 31 gegadigden , voor de 11 zijn er dat wat meer. 
Het vertrek dan , Pieter neemt direct een voorsprong , Johan probeert mee te gaan en ik ...ik hink achterop met mijn pijnlijke voet . Op het einde van die eerste km kom ik al bij Johan , Pieter is ondertussen weggevlogen. 4.09 doortocht km 1.
Km 2 kondigt zich aan met een mooie klim, hier krijgt Johan het moeilijk maar telkens ik langszij kom probeert hij te versnellen.  Tot driemaal toe lukt hem dat en dan moet hij toch lossen ( sorry Johan 🙄)
Een iets tragere tweede km ( 4.14) ook vanwege een klein stukje onverhard niet noemenswaardig eigenlijk . De derde km kan ik terug iets sneller en loop ik richting 4.06.
Km 4 opnieuw een, nu iets langer stuk onverhard maar nog goed te belopen traject  , tijden zakken naar 4.16 en 4.15 voor km 5.
In de verte zie ik een fluo-oranje geklede loper met wat grijzig haar, ik vrees dat hier een leeftijdsgenoot voor me loopt . Ik kom steeds korter, maar desondanks kom ik toch te kort ondanks de snelste km van de race (4.01). Later blijkt hij pas 48 jaar te zijn , dus denk ik wel kort bij de overwinning te zitten bij de 50 plus. Het stelt misschien niet veel voor maar het geeft me wel vertrouwen 😉
De finish haal ik in 25.23 en ik word 8ste algemeen ( oké, er zijn maar 31 deelnemers maar de afwezigen hebben altijd ongelijk) en dus ook eerste veteraan 😊😊
Als Johan iets later binnenkomt lopen we nog een tweetal km uit eer we onze borstnummer terug inleveren en onze 2 euro recuperen die we dan maar weer uitgeven aan het nodige gerstenat. 
Pieter werd trouwens pas 5de , een kleine ontgoocheling maar met wat meer training zit er zeker nog progressie in.
De huldiging is ondertussen begonnen en ik mag een fles witte wijn in ontvangst nemen voor mijn eerste plaats. Dit is meteen ook één van de redenen dat er hier geen toppers aanwezig zijn buiten een paar plaatselijke vedetten 😊
Ik laat het niet aan mijn hart komen 😉
Alledrie winnen we nog een prijsje met de tombola en zo kunnen we weer een geslaagde voormiddag afsluiten.  Op naar de volgende dan maar zeker 🤔, al zal dat voor mij toch moeilijk worden gezien de verslechterde toestand van de stressfractuur in mijn voet. Dus is het beter nu terug wat gas terug te nemen en zorgen voor een goed herstel , hoe moeilijk dat ook zal zijn.
Dus zeg ik..tot ziens maar geen vaarwel 👋👋

08-09-2019 om 22:11 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T- run Vissenaken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze middag werd ik rond 13 u wakker na een nachtje werken en ik dacht te gaan lopen in Tienen...nog even blijven liggen en een dik uur later , bijna 14u30 word ik terug wakker.  Naar beneden en ondertussen de loopkledij bijeenzoekend bekijk ik hoe lang de rit naar Vissenaken duurt . 38 min zie ik , als ik onmiddellijk vertrek ben ik er om 15 u . Maar ben nog niet goed wakker en besluit even buiten te proberen wat de voet zegt..op en af de straat...de voet doet pijn...wat gaan we doen.
Tijd verstrijkt en dan besluit ik toch te vertrekken. Om exact 20 na parkeer ik de auto en loop naar de tent waar de inschrijving is. Ik heb nog 5 min...achter mij nog enkele laatkomers waardoor de start nog even wordt uitgesteld. Ik sta door de late aankomst meteen op de eerste startrij. Dat betekent dat ik onmiddellijk de gas moet opendraaien.  Bij het startsein word ik weer opgeslokt maar probeer toch een deftig tempo te vinden ( 4.10 km 1).
Vanaf km 2 zit de wind op kop en ik heb niet meteen iemand om me achter te verstoppen.  Ik loop ongeveer in 16de positie , zo kan ik tellen omdat het zicht voor me redelijk goed is.
Ik zie een meisje van amper 12 jaar oud iets voor me uitlopen , die krijg ik straks wel te pakken denk ik 🤔.Niets is helaas minder waar want in de tweede km komt er nog een vrouw langszij .
.erop en erover. Zij zal straks nog fel moeten strijden voor de overwinning tegen dat jonge geweld. In de tweede ronde komt er nog iem and langszij , ik schat dat hij mijn ouderdom heeft. Omdat er met leeftijdscategorieën gewerkt wordt probeer ik aan te pikken  , even lukt dat maar net voor het ingaan van de laatste km moet ik hem laten gaan. De laatste km kan ik nochtans versnellen maar het brengt niks meer op ( 3.56 en meteen mijn snelste km van de dag. Nog 200 meter te gaan en ik geraak net niet onder de 21 minuten ( 21.10). Gemiddeld tempo van 14,7km/ u ofte 4.04 min/km. Tevreden ben ik wel en zeker als ik achteraf te horen krijg dat ik tweede 50 plusser ben. Ik krijg een weegschaal als prijs.  Nog even wachten op de tombola die zou worden getrokken als de 10 km wedstrijd op gang getrokken is , maar omdat de meeste lopers al vertrokken zijn wordt er besloten om de 4 prijzen die er zijn in de bak te gooien bij de 10 km lopers. Persoonlijk vind ik dit een beetje jammer omdat hierdoor mijn winstkansen kleiner worden. Ik heb helaas geen prijs en leg me maar neer bij de situatie.  Voor 6 euro die ik betaalde heb ik ook nog een goodiebag ontvangen. De uitslag leert me dat ik op een 18de plaats eindig op 106 lopers.  Dus nog eens herhalen dat ik tevreden ben en uitkijk naar de volgende wedstrijd en die is in Berloz morgenvroeg. Hopelijk denkt mijne voet er ook zo over.  
Bij deze slaapwel - ik moet sebiet nog gaan werken- en tot morgen 😉

07-09-2019 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-09-2019
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terrasjoggen in Bilzen op mijn verjaardag
Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag werd ik 55 jaar en ik wou eens iets speciaals doen , als je lopen al speciaal kunt noemen 😊😊
Ik had mij gefocust op de Terrasjogging in Bilzen en zou daar de 5 km lopen omwille van het feit dat ik wel eens podium zou kunnen lopen in mijn nieuwe leeftijdscategorie, de 55 plus. De wedstrijd was vorig jaar nog onderdeel van de Victorscup, vandaar ook de verschillende leeftijdscategorieën.
Omdat er nog wat wedstrijden in de buurt waren had ik goede hoop dat de toppers ergens anders aan de start stonden. Die hoop werd bijna teniet gedaan door het feit dat ik net voor ik naar Bilzen afzakte hevig buikpijn kreeg. Paar keer naar het toilet gemoeten , door waarschijnlijk die koek teveel vannacht bij de bakker 🤔🤗🤗
Aangekomen in Bilzen onmiddellijk opnieuw toiletbezoek en na het afhalen van mijn borstnummer nog maar eens.
Maatje Pieter en Johan de plantenman met zijn vrouwtje waren er ook. Even later ook Jochen , die zou samen met Johan de 10 lopen.  Pieter en ik de 5.
De start werd gegeven en off we go. De opwarming leerde me dat het veel draaien en keren was. Alvast een goede start gemaakt en de eerste km in 4.04. De tweede in 4.09 , eerste ronde 10.20.
Derde km kon ik net onder de 4 min en toen kwam het verval. 
Eindtijd werd 20.53 en een eerste overwinning ooit , weliswaar in mijn leeftijdscategorie maar het leverde me wel een magnumfles Chimay op.
Na de 5 km wou Pieter de 10 km ook doen en omdat ik wat weinig km's had deze week deed ik dan ook maar mee 😊😊😊
Het plan was rustig vertrekken maar in het achterhoofd toch ook weer dat podium.  Ik zag één heel sterke loper, die is zelfs ouder dan 65 , Servais Halders. Die zou ik dus nooit kunnen volgen. Verder nog een paar mensen van wie ik dacht dat ze in mijn categorie hoorden. 
4.30 voor de eerste km en zo bouwde ik rustig op . Ik zag in de tweede ronde Pieter voor me lopen, haas van dienst voor Jochen. Ik kwam er stilaan bij en vergezelde hen even in hun tocht naar de meet . Maar in de verte liep ook de "plantenman" en ik kon zien dat hij het moeilijk had. Ik kwam bij hem , maakte een praatje terwijl hij me aanspoorde om door te gaan.....dat deed ik dan maar.  Ondertussen had ik ook enkele grijsharige lopers ingehaald maar geen van hen bleek al 55 te zijn. Toch twijfelde ik nog aan één iemand die nog sneller liep dan mij maar hij was ook jonger zo bleek achteraf.  Ik kwam uiteindelijk binnen in 44.02 - de eindsprint was net niet genoeg om onder de 44 te duiken - en werd uiteindelijk derde bij de 55 plus.  Luc Nassen werd de winnaar in iets meer dan 35 min net voor ouderdomsdeken Servais. Ik werd nog net derde en daar kon ik mee leven. Luttele seconden na mij kwamen ook mijn twee ploegmakkers binnen en iets later onze afgepeigerde Johan.
Ondanks de pijn in de voet werd het voor mij een topweekend. 
Nog één weekje doortrainen , nog een wedstrijdje en dan probeer ik om even een loopstop in te lassen om vooral mijn voet de nodige rust te geven. 
Voor de rest zien we wel weer waar we uitkomen. Tot de volgende dan maar 😉

01-09-2019 om 23:15 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!