het wel en wee van mezelf

22-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trois-Pont jogging zeg maar trail de Saint-Joseph
vandaag eens iets anders gedaan...maar het heeft nog altijd met lopen te maken ;-)

Met een 8tal Speelhofrunners trokken we naar de Ardennen streek.
In de buurt van het wel bekende Coo ligt het dorpje Trois-Pont en daar ging vandaag de zevende wedstrijd van CLaP door, en daar moesten we bij zijn.
Al moesten we daar 100 km enkel voor rijden.
In het toch niet zo kleine dorpje konden we nog net een plekje bemachtigen vlak bij de start en inschrijvingszone.
Ondanks de koude kwam van opwarmen niet veel in huis.
Vanmorgen thuisgekomen van'twerk met enorme rugpijn, maar besloten om geen pijnstiller te nemen.
We gingen er toch geen wedstrijd van maken.
Er werd gelopen over drie afstanden, 7-11 of 18 km.
Speelhofrunners lieten hun niet kennen en liepen de lange afstand.
Er werd dan ook héél rustig vertrokken, en we probeerden de groep zo lang mogelijk bijeen te houden.
Maar niet iedereen kon het trage tempo handhaven, en sommige onder ons wouden ook wat fotokes trekken van het panorama.
Dus trokken een drietal leden er stillekes van onder.
Ik liet begaan en zou me vandaag zeker niet opblazen, dus bleef ik bij de rest van de groep.
Trail is al zo niet mijn ding, daarom wou ik me ook niet kapot lopen.

Het werd een allegaartje van modder, paden bezaaid met stenen, riviertjes die door het parcours liepen, en heuse dennenbossen waar we langs moesten.
Regelmatig werd er dan ook gestopt, niet alleen voor foto's, maar ook om te recupereren.Ergens halfweg km 11 kon ik door de goede staat van het parcours het tempo even opdrijven en haalde ik een tijd onder de 5 min.
De rest werd afgewerkt als een soort intervaltraining of beter gezegd een fartlek.
Bergop zette ik mijn beste beentjes voor, naar beneden liet ik me rustig uitzakken.
Na 18 km zat de zware toch erop.In totaal 2u10 over de tocht gedaan, waarvan 2u effectieve loopkm's.
Na aankomst wat gaan verfrissen en gauw nog iets gedaan aan de droge lever.
Het plaatselijk streekbiertje de Lienne werd dan ook naar hartelust gesmaakt.
Deze veredelde wandeltocht is zeker nog eens voor herhaling vatbaar, al heb ik toch liever het iets snellere werk.
Nu wordt het weer toewerken naar volgend weekend, want dan staan er 2 wedstrijden op het programma.
Op zaterdag de wedstrijd voor CLaP in Hèron, op zondag de Loonse jogging, een thuiswedstrijd.
Alles zal afhangen hoe mijn rug aanvoelt de komende dagen, of ik al dan niet voluit zal gaan
Sfeerbeelden vind je terug op mijn facebookpagina, de foto's zijn blijkbaar te groot om hier op te zetten

22-03-2015 om 22:11 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
15-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jogging de Berloz
Terwijl de overige Speelhofrunners kozen voor het feeërieke decor in Bolderberg, trok ik deze voormiddag naar het grijze, natte en kille Berloz, een gehuchtje in Wallonië, dat zo goed als in mijn achtertuin ligt.
Met de gedachte in mijn hoofd dat ik mits een minder goed resultaat eventueel nog kans had om een podium te lopen, zoals vorige keer in Fernelmont, was ik gemotiveerd om er alles aan te doen om dit te evenaren.
Bij aankomst in Berloz toch nog één collega Speelhofrunner gespot, Peter Vollebergh, die samen met loopmaatje Robin "the flying duckman" aan't opwarmen was.
Inschrijving voldaan, 4 euro, daarna nog gauw een grote boodschap x2 in een krakkemikkige barak vooraleer ik ging opwarmen.
Twee km later nog eens de barak opgezocht, maar de rij aanschuivende dames besloten mij rechtsomkeer te maken en de toiletten te zoeken in de plaatselijke voetbalkantine van Berloz.
Zo, de stress was eruit....

Met 309 lopers voor de 11 km, en nog een 100-tal voor de 6 km stonden we vertrekkensklaar.
Vrij vooraan postgevat hopend op een goede start, 4.00 voor km 1 en hier wist ik al meteen dat het mijn dagje niet zou worden.Tot km 5 kon ik nog tijden hanteren onder de 4.10, maar eens richting km 6 waar we gedurende een 500 tal meter een stuk onverhard moesten overbruggen vielen de benen stil.
Dit kon ik achteraf niet meer goed maken en tot km 10 kwam ik zelfs niet meer onder de 4.15.
Had het te maken met het nachtje verlof dat ik had genomen omwille van een feest waar ik naar toe moest en hierdoor dus een ochtendloper werd met alle stijfheid van dien, waar anders na een 6-tal uren werken de spieren al wat beweging hebben gehad, heb er geen idee van.Komt het door de lage rugpijn waar ik al een tijdje mee kamp, of door de oververmoeidheid,te veel trainen... het kan allemaal.
Maar goed, ik moet er mij bij neerleggen.
Km 11 kon ik nog even een iets hoger tempo bereiken en liep nog eens 4.04.
En zo kwam ik over de finish in net geen 46 min voor 11 km, anderhalve minuut trager dan vorig jaar
45 ste op 309 deelnemers en slechts 5 de V2, meteen dus op mijn plaats gezet.
Vandaag zat er zeker geen podium in, want de twee lopers voor me liepen beter als mijn tijd van vorig jaar.
Na de wedstrijd nog even nagebleven met Robin, die ook net het podium heeft gemist met de meest ondankbare plaats..
Voor mezelf ga ik nu echt proberen (ja, nog maar eens) wat rust in te lassen en hopelijk sta ik dan de volgende wedstrijd in deze challenge terug wat "frisser" aan de start.
Volgende week zondag lopen we de  "jogging" in Trois Pont en vermits deze omschreven wordt als zwaar en onverhard gaan we er een uitstapje van maken en genieten van de natuur aldaar!

punten voor de organisatie, helaas maar 6 punten.
Het enige pluspunt was de goede bevoorrading.
Jammer, maar vandaag meer minpunten gezien,
lamentabele douche- en toiletgelegenheid.
Verwarming na een tijdje uit in de tent waar de prijsuitreiking doorging, die ook nog eens véél te laat begon door verwarring met de borstnummers van de 6 en 11 km!

15-03-2015 om 23:41 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
01-03-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JOGGING FERNELMONT
Vandaag stond de eerste wedstrijd van de Hesbignon , die andere Waalse klassieker, op het programma.
Met 4 Speelhofrunners ( Mario, Sven, Peter en ikzelf)zouden we afzakken naar Wallonië, al had ik heel de week mijn twijfels.
Ginder alweer heel wat Vlamingen te bespeuren, Peter Vollebergh maakte ons clubje compleet.Robin Speedy Leduc  was er ook als nieuwbakken V1. Met minder als een topprestatie zou hij geen vrede nemen.
Door de problemen met mijn rug, de wijze raad van mijn loopmaatjes in acht genomen en heel wat gerust, het ging ook niet anders.Slechts één keer gaan lopen, en gisteren een moeizame 60 km weggefietst.

Goed, na de inschrijving en wat opwarmen is het tijd voor de wedstrijd.Nog bezig met uitleggen weerklinkt ineens het startschot.Ik sta ergens midden in het pak vandaag, dus snel starten zit er niet in, eerste km in 4.08, dat valt nog mee.
Maar dan komt na amper 200 meter in de tweede km een stuk onverhard van anderhalve km, met keien, en waterplassen.Op zich is het nog redelijk goed beloopbaar, op enkele vettige stukken na.Maar de snelheid wordt getemperd.4.25 en 429.
Het is na dat zwoegen, alweer tijd voor wat afwisseling en daar zorgt de wind voor.Met snelheden rond de 30 km/u geraak ik alweer amper vooruit.De ontstekingsremmers die ik vannacht op het werk nam, doen hun werk, maar natuurlijk gaat dit ook ten koste van de spierkracht.
Het is dan maar zo, voor die ene keer dat ik pijnvrij kan lopen , interesseert de tijd me niet.Al had ik bij aanvang van deze Challenge toch wel even gekeken wie ik als concurrenten had. Een vijftiental deelnemers in mijn categorie, maar ik weet helaas niet wie er vandaag aan de start staa.
Marcel Baekelandt is er wel, en die kan ik op een normale dag wel aan.Maar vandaag loopt ie een endje voor me uit, hij zit goed in de wedstrijd, ik niet.Probeer toch rustig te blijven, km 4 in 4.13, km 5 in 4.17.
Dan volgt een strook gras in een open weide met hier en daar een steen die er uit steekt en waar de wind vrij spel heeft, alweer zwoegen ;-)
4.25/4.27/4.26 zijn vervolgens de tijden.Want eens de passage in de wei achter de rug volgt er opnieuw een obstakel.We moeten een brug over en die gaat gestaag omhoog, een echte kuitenbijter lijkt het.Ook daar heeft de wind nog eens vrij spel.
Km 9 komt eraan in 4.22.En zo kom ik dan uiteindelijk bij Tony, die krijgt het even moeilijk.Ik kan hem voorbijgaan richting km 10, maar hij sluit niet aan.Heel de wedstrijd heeft hij kop zitten trekken voor een paar lopers, en dat moet hij nu bekopen.Km 10 gaat in dalende lijn en daar haal ik nog es 4.08. Maar ook ik zit erdoor en km 11 in 4.11.Dan is het nog ongeveer 400 meter tot de finish, kijk even achter me en zie een paar mensen naderen.Hier zet ik meteen een spurt in, en ei zo na kan ik nog over een jongere kerel, maar mijn spurtsnelheid van 17 km/u is helaas niet goed genoeg.
Finish in 49.09 voor 11,4 km, het is ooit beter geweest .En dat is goed voor een plaats tussen 40 en 50 ergens op 313 deelnemers en dus ook derde V2 ;-)
Dan is het wachten op de overige loopmaatjes.En wanneer iedereen binnen is wordt er onmiddellijk afgereden richting thuis, want Mario had nood aan eten ivm met een colloscopie.
Achteraf gezien jammer, want ik kreeg zonet te horen dat ik alsnog een derde plaats heb bemachtigd in mijn categorie,pfff.
Weeral het podium gemist, maar ja, ik had nooit gedacht dat ik hier derde zou worden.Waarschijnlijk door het overaanbod van wedstrijden dit weekend waren de "echte" toppers elders aan de slag.Uiteindelijk moet ik me geen illusies maken, dat besef ik wel, want met een gemiddelde snelheid van 14 km/u sta je uberhaupt nergens.Maar het is uiteraard een gemiste kans, en zeker wetende dat ik Marcel, met alle respect voor hem want hij is al een paar jaar ouders al mij, zeker had kunnen kloppen, vermits ik dit jaar al x aantal keer voor hem was.Maar dat zijn vijgen na Pasen helaas.

Stilaan hoop ik nu dat mijn rug niet meer gaat opspelen, proberen de komende week nog wat rust te houden, om dan de week daarna klaar te stomen voor de volgende wedstrijd van deze Challenge, deze gaat door net over de taalgrens, Berloz, en dat ligt zo goed als in mijn achtertuin ;-).
Dus volgende week voor mij geen wedstrijd. Hopelijk moet ik niet op mijn woorden terugkomen

01-03-2015 om 16:14 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!