het wel en wee van mezelf

23-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wat een weekend ;-)
Het loopweekend zit er weer op en het was er èèntje om U tegen te zeggen.
Op zaterdagmorgen besloot loopmakker Raphaël af te zakken naar Lier voor een lange duurloop van 25 km aldaar.
Met mijne zotte kop besloot ik om mee te gaan, effe op de zetel gemaft , nog even getwijfeld, maar uiteindelijk toch doorgezet.
Aangekomen in Lier, wel veel et vroeg maar zo konden we nog wat rondneuzen en hier en daar wat bekenden spotten, waaronder Danny Clincke en zijn Veldmeerrunners.
Rond de klok van 13u30 was het tijd om te starten, het was de bedoeling van Raf om een crescendoloop te doen van 4.50 naar 4.30.
Het parcours speelde zich grotendeels langs het Netekanaal af, prachtige lange stukken met in het begin wind mee.Naderhand bij het keren in het tweede gedeelte wind op kop uiteraard ;-)
Onze eerste km werd traag gestart mede door het vele volk dat we moesten proberen voorbij te steken.Km 2 zaten we meteen op tempo maar de volgende km's gingen echt lekker maar iets te snel, allemaal onder de 4.40.Tot aan km 7 konden we dat tempo aanhouden en dan ging het wat moeilijker.Maar we bleven onder de beoogde 4.50.het liep best lekker.Maar Raphaël begon het nu wat moeilijker te krijgen en bij het keren en wind tegen moest hij de rol lossen.Ik bleef op mijn  elan doorgaan en kon onderweg wat mensen inhalen, ook Raf kon deze mensen passeren, maar behield steeds een 300 tal meter achterstand.De voorlaatste km kon ik nog es doortrekken en was goed voor 4.17.Na 25 km was ik blij te finish te bereiken in een tijd van 1u56.46.Raf kwam amper een half minuutje later ook binnen. Nog even gedoucht, iets gedronken en huiswaarts gekeerd.
Met amper drie uur slaap moest ik nog diezelfde avond gaan werken, maar ik had redelijk vroeg gedaan zodat ik 's morgens nog wat kon rusten alvorens aan mijn volgende wedstrijd te beginnen.Maar dat slapen ging ook weer zoals gewoonlijk héél moeilijk.
Soit, omstreeks kwart na 9 stopte Mario en Sven Nicolay thuis om mij op te pikken en af te zakken naar Horion-Hozemont waar ook loomaatje Robin en collega bakker Robert van de partij waren.Robin ging voor de 5,7 km wedstrijd , wij voor de 12 km.
Aan de start werden even de 5 km lopers vooraan gezet en eens deze vertrokken waren en hun afslag ingelopen waren mochten wij van start gaan.
Mij eerste km besloot ik vandaag wat rustiger te starten, het werd ééntje van 4.05, waar ik in vorige wedstrijden nog 3.45 haalde.
De volgende km weer onder de 4 min en dan werden we een park ingestuurd, waar de onverharde weg redelijk goed beloopbaar was, ook enkele kasseistroken dienden overwonnen te wonnen,dus werd mijn tempo toch enigszins gestokt. 4.19/4.16/.
Km 4 konden we terug aan de opbouw beginnen en ik liep steeds in de buurt van loopmaatje en bakker Robert Willems.
4.06/3.54/4.01 tot km 7.
Vanaf km 8 bleek Horion toch niet zo vlak te zijn en kregen we enkele pittige hellingen voorgeschoteld, 4.20 werd afgeklokt voor km 8.
Ik bleef strijden als een oude krijger en mijn volgende km klokte ik weer 3.58.
Op weg naar km 10 kreeg ik het weer wat moeilijker en één loper die constant in de rug van Robert liep koos nu het hazenpad.Ik probeerde er in de laatste 2 km nog achter te gaan, zo liet ik ook Robert achter, maar de vluchter kon ik niet meer pakken
4.13/4.05/4.03 voor de 3 laatste km's en zo eindigde ik de wedstrijd op een 15 de plaats in een tijd van 49.50.
Ik werd ook 2 de 50 + maar jammer genoeg was hiervoor geen podium voorzien.Even uitblazen en napraten met Robin en Robert, terwijl we wachten op Mario en Sven, die achtereenvolgens de finish bereikten.En dan was het weer tijd om huiswaarts te keren.

Namiddag was er ook nog de midwinterjogging in Kiewit, maar ik zou daar niet meer naartoe gaan.Wat ik wel nog zou kunnen doen, was een fietstochtje maken.Maar toen ik Facebook openzette kreeg ik bericht van Bart Saenen of ik niet mee wou.
Nou ja, de twijfel sloeg me om de oren,ppf, ik kan geen nee zeggen en besloot dus mee te gaan om hem te hazen en zo geschiedde.
Daar kwam ik ook mijn vele andere loopmaatjes tegen die me voor zot verklaarden, maar er zijn in deze wereld nog wel straffere gasten.
Soit, ik hielp mijn loopmaat aan een goede eindtijd in deze wedstrijd al was hij wel wat voortvarend gestart, kon hem zelfs niet volgen in het begin, maar een klop kreeg in de laatste km's.Zijn eindtijd van net geen 47 min op 9,8 km mag gezien worden, zijn doelstelling van 50 min werd gehaald.Na afloop van de wedstrijd een goede warme douche, nog even nagepraat met de collega's en zo werd een leuke zondag afgesloten.Het was uiteraard tijd om huiswaarts te keren en de rust op te zoeken.
Volgende week gaan we het iets rustiger aan doen en staat de eerste wedstrijd van den Hesbignon in Fernelmont op het programma.normaal gezien de eerste wedstrijd waar alle Speelhofrunners aanwezig zullen zijn.
Tot volgende week!!! ;-)

punten voor Lier qua organisatie; 7 op 10, te weinig bevoorrading voor de 6 euro inschrijfgeld en geen tombola.Wel warme douches
punten voor Horion, 7 op 10. Geen prijzen per categorie, 6 euro betaald , goede organisatie.
punten voor Kiewit, 7 op 10, 8 euro betaald, geen tombola, wel handschoenen en een paar prullaria.Warme douches23-02-2014 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
17-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Promenade de Geer
Zondagmorgen, een nieuwe wedstrijd in een ook al nieuwe maar intussen wel al vrij populaire Challenge, Cours de la Province.
Samen met Mario Smol trok ik naar daar waar loopmaatje Robin Dukske al een parkingplaatsje had voorbehouden.
In een oudbollig gebouw, wat moest doorgaan voor sporthal konden we ons inschrijven en dat ging naar normen vrij vlot.
Nog tijd voor een sanitaire stop, waar de geur van uitgereden mest ons tegenkwam.Eénmaal buiten werden we vergast op enkele donkere roetwolken van wat later de barbeque moest worden.Neen, het was niet allemaal rozengeur en maneschijn.
Maar 6 euro inschrijving, daar konden we mee leven.
Tijd om op te warmen en kennismaking van het parcours.De wind zou vandaag onze grootste vijand worden.
Na 2 km hadden we nog even tijd voor een babbel met mijn ondertussen toegekomen Nederlandse vrienden, Jo Schoonbroodt en bakker Robert Willems.Het werd blijkbaar alsmaar drukker, want tegen de klok van half elf waren nog niet alle inschrijvingen binnen.Er stond nog een enorme rij aan te schuiven.Iets na half elf werden de laatste formulieren naar de startplaats gebracht en konden we ons opmaken voor de start.Zoals ik gewoon ben de laatste tijd, vooraan postgevat, want ik heb nu èènmaal geen zin om te staan drummen tussen 510 deelnemers voor beide afstanden.Later bleken er 350 deelnemers aan de start te staan voor de 12 km, de rest voor de 5,7 km.
Er werd dus gelopen in twee ronden die niet identiek waren zoals de vooropgestelde afstand van 11,5 km niet gehaald zou worden.Door de slechte passages in het bos werd de tweede ronde dus een beetje herlegd.
De start dus, mijn eerste km al meteen in 3.45, ook al weer zoals voorgaande wedstrijden, natuurlijk véél te snel.
Ach ja, ik zal het toch nooit leren.Het gaat vrij vlot, de wegen liggen er goed bij, km 2 in 3.51, km 3 in 3.52.
Ik begin het al wat moeilijker te krijgen, de passage in het bos valt mee, het is verharde weg met hier en daar wat steenslag en worteltronkjes, maar ik kan het tempo redelijk gestaag houden.
Km 4 in 3.58.
Wind op kop nu en dat bemoeilijkt toch weer het loopritme,4.08 voor km 5.
Ik zie ondertussen ook bakker Robert naderen en krijg meteen een mentaal dipje wetende dat hij me in de kortste keren voorbij zal steken
Dit gebeurt in km 6, waar ik nog net 4.10 haal.ik probeer in zijn kielzog te blijven, maar kan het 50 meter gat maar niet dichten.Dat blijft een tijdje zo en km 7 loop ik weer in 4.08. Km 8 in 4.06
De vermoeidheid begint me parten te spelen en ik maak geen aandrang meer om mijn collega bij te benen.Ondertussen kijk ik achter mij en der is niemand meer die me echt kan bijbenen.Ondertussen wel nog een andere loper ingehaald, maar bij een vettige passage op singletrack loopt ie me zo weer voorbij.Ik bouw wat voorzichtigheid in hier, bang om te vallen, weet je wel ;-).
Km 9 en 10 worden dan ook mijn traagste km's ,4.18/4.17.
Ondertussen heb ik wel wat kunnen recupereren , maar ik kijk toch uit naar de eindstreep, hoelang gaat dat nog duren??
Nog even een kleine versnelling en ik haal opnieuw 3.58 voor km 11.
De laatste km is het vat echt af, en laat ik me uitbollen in 4.10
Het had nog een moment gekund om Robert bij te benen, maar in de laatste km werd smolt deze hoop als sneeuw voor de zon door zijn tempoversnelling.
Ach, ik mocht best tevreden zijn toen ik na 49 min uitgeput de finish bereikte
Nog even uitgeblazen, een warme Gluhwijn proberen te drinken, ondanks de maaglast.
Dan was het wachten op collega Mario, die na een dik uur ook zijn wedstrijd erop had zitten.
Maatje Robin was als 17de over de meet gekomen, in ongeveer 45 min.
Ikzelf werd 29ste van 350 deelnemers en 6de in mijn categorie, niet slecht.
Toen iedereen was uitgehijgd werd het tijd om huiswaarts te keren
De sanitaire installaties lieten we links liggen, deze waren niet echt om over naar huis te schrijven.
Eénmaal thuis wat opgefrist reed ik richting Genk om daar gaan te supporteren voor enkele marathonmaatjes.
Zo hielp ik Pieter Dullers zijn laatste 6 km door al meelopend hem een mentale boost te geven.
Hij liep zijn eerste net niet onder de 4 uur, 4u.01 was zijn eindtijd.
6 min later kwam de "krak van de dag" Runfortheclimate Peter met zijn karretje over de meet gelopen.
Hij had een karretje laten maken waarmee hij al lopend door Europa een tocht zal ondernemen, een hele uitdaging als je het mij vraagt!!!!!
Dit karretje weegt een dertigtal kilo, waar ook nog eens een twintigtal kilo bagage in mee moet.
Vandaag was dat zijn eerste test en hij vond het meevallen , héhé .
Nadien met hem en nog andere collega krakken, lees ultra's, wat gesocialised, maar vooral genoten van de heerlijke cava.
Meer info hierover vind je op zijn blog,
www.runfortheclimate.123website.be.

Ik kan vandaag dus weer terugblikken op een geslaagde zondag, al was het weekend met weinig slaap geen goede voorbode.
De pijntjes heb ik vandaag minder gevoeld, maar waarschijnlijk zal de endorfineshot of de cava daar wel voor iets tussen zitten.
Zo kijken  we dan ook weer hoopvol uit naar de volgende wedstrijd en dat wordt er terug ééntje van de Cours de la Province, Horion-Houzemont vlakbij Grace-Hollogne.
Tot volgende week en geniet van de mooie plaatjes ;-)

foto boven, in achtervolging op Jo Schoonbroodt
foto onder spreekt boekdelen ;-)foto onder, bakker Robert zit me op de hielen, grr ;-)

opwarmen voor de wedstrijd met Robin en Mario

samen met collega bakker Robert

oude rakker Jules Kempeneers heeft ons groepje vervoegd ;-)

17-02-2014 om 10:21 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wandeltocht Hoegaarden
Afgelopen weekend stond er eens geen wedstrijd op het programma, dus besloten Mario (Smol) en ik af te zakken naar Hoegaarden voor de wandeltocht aldaar die we al joggend zouden afleggen.
Een wandeltocht die werd georganiseerd door vzw Psylos, waarvan Roland Vandenborne, een andere loopvriend, mede-organisator is.

Zaterdag nog gauw een loopje gedaan van 14 km.

Zondagmorgen rond half 9 pikte Mario me op en zakten we af naar Hoegaarden.
Ingeschreven voor èèn euro en we konden vertrekken voor de langste afstand.
Ik had mijn nieuwe trailschoenen (neen, heb geen ambities hieromtrent, maar gebruik ze wel voor de iets zwaardere omlopen in de Challenge Hesbignon) aangetrokken en dus was dit een goede test om te zien hoe de grip was.
We kregen bij vertrek na 100 meter al direct een zware beklimming met kasseien en andere uitstekende stenen.
Dit gedurende 2 km, we werden dus onmiddellijk op de proef gesteld.
Maar we bleven rustig voortkabbelen en de hartslag ging van 140 terug naar 115-120 toen het parcours wat makkelijker werd.
Toch kregen we onderweg best nog wat pittige stukken voorgeschoteld, modderige passages en nog enkele kasseistroken.Toch konden we ook genieten van enkele prachtige vergezichten.
Op km 14 werden we zelfs getrakteerd op een lekkere kruidenborrel, Val Virgenal als ik me niet vergis.
Hier dronken we er ééntje van alvorens onze weg voort te zetten.
Mario kreeg het nu wat moeilijk, van de borrel??? Hij bleef zowat achter me hinkelen, maar telkens boven op een beklimming wachtte ik hem op.
Plots was onze verbazing groot als bleek dat we na 18,5 km terug aan de plaats van gebeuren kwamen. Nog even tot aan de auto gejogd en zo kwamen we toch aan 19 km in één uur 52 min.
Even uitleg gevraagd aan de organisatie, maar zij hadden er ook geen verklaring voor.Misschien hebben we ergens een fout gemaakt onderweg, maar ik zou niet weten waar, want we hebben steeds de pijlen gevolgd.
We lieten het echter niet aan ons hart komen, dronken geen Hoegaarden Grand-Cru, maar een simpele Leffe waar we al meer dan ons werk mee hadden.
Dan was het tijd om weer huiswaarts te keren, want we werden beiden verwacht in het zwembad van St-Truiden voor de zwemwedstrijd aldaar.Mario als supporter voor zijn dochter, ik als afgevaardigde tijdopnemer van mijn dochter haar zwemclub, de Haaien.
Het werd een lange maar vermoeiende dag die werd afgesloten bij Mario thuis waar ik nog twee heerlijke Wilderen kriekjes dronk.
En zo zit dit weekend er weer op.
Nu is het weer opbouwen naar de volgende wedstrijd, en dat is er ééntje hier vlakbij, nl, in Geer even over de taalgrens.
Hopelijk gooit een aankomende blessure, peroneuspees??? , geen roet in het eten.
Even zien hoe deze week evolueert en anders dringend naar de dokter voor verder onderzoek.
We zien wel, bij leven en welzijn....tot volgende week ;-)


10-02-2014 om 18:49 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
02-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OVERMUNTHELOOP URMOND
Allereerst wil ik meegeven dat de maand januari goed was voor 333 km, en daar heeft het goede weer deels voor gezorgd.Het was een uitzonderlijke zachte maand. En ik had me nog voorgenomen om een "rustmaand" in te lassen, noppes dus
Ben ook nog twee keer gaan fietsen, goed voor 140 km.

Vandaag trok ik dan samen met maatje Raphael en diens maatje Guido richting Urmond voor de wedstrijd aldaar.
Gisterenavond nog de wedstrijd STVV- Roeselare meegepikt waarvan de uitslag op een 1-1 stand eindigde, daarna gaan werken.
En dan weet je ook meteen dat de nacht voor mij héél kort was.
Vanmorgen thuisgekomen en exact anderhalf uur op de zetel gepit, en toen was het tijd om de sporttas klaar te maken en af te zakken richting Raphael.
Daarna pikten we Guido op en zo door gereden naar Urmond ,waar we ruim een uur te vroeg waren.
Maar zo hadden we ook de tijd om ons deftig voor te bereiden.Ook een andere loopmaat, de vinnige Roberto, was aanwezig in Urmond.Hij zit in volle voorbereiding voor een marathon en ging dus vandaag eens testen wat hij waard was op een 10 km.
Nadat we ons hadden ingeschreven werd één rondje van het parcours afgelegd als opwarming. Onderweg nog een paar sanitaire stops gedaan en dan was het stilaan tijd om naar de startlijn te gaan.
Met een 165 deelnemers aan de start vertrokken we na het startsignaal voor drie rondjes loopplezier, nou ja voor de èèn plezier , voor de andere afzien !!!
Mijn eerste km tekende ik al meteen 3.45 op, had echt niet het gevoel zo snel te gaan.Maar natuurlijk kon ik deze snelheid niet aanhouden en de volgende km liep ik al in 3.56. Dan kwamen we op een stuk onverhard van een 600 tal meter.Daar hadden ze dit jaar wat steengruis gegooid, dat wel een beetje nadelig was om op te lopen, maar het voordeel hiervan was dat de ondergrond ook droog was  en er geen schuivers konden gebeuren. 4.01 op km 3. Het was daar ook telkens wind pal op de kop en vermits ik niet in een groepje zat moest ik alleen tegen de wind inbeuken.
Tweede ronde werd ik na 5500 meter voorbijgestoken door collega bakker en Facebookvriend Robert Willems.Hem heb ik hier voor het eerst in levende lijve ontmoet, al liep hij net zoals ik de voorgaande edities ook mee.Hij zat redelijk goed in een groepje van drie dat ik probeerde te volgen, maar helaas moest ik hen laten gaan.Toch kon ik km 4 en 5 terug onder die 4 min duiken, wind mee ;-).
Km 6 en 7 even een dippie (4.06/4.07), en dan bij aanvang van de derde ronde nog eens onder de 4 min.Dan begon ik het terug moeilijk te krijgen en moest bikkelen om nog een paar tegenstanders achter mij te laten.Ik had ook nog twee voorgangers in het vizier, maar besloot me daar niet op kapot te gaan lopen.Zo liep ik de laatste km in 4.06 en dan was het nog een 300 tal meter tot de finish.Voor de sport trok ik er nog een sprintje uit en kwam over de finish in 41.45.Maar mijn Garmin gaf wel 10,5 km aan, alhoewel de afstand maar 10,3 km was.
Dit alles maakte niet uit,was al tevreden dat ik nog es tegen 15 km/u kon knallen, vèèl meer zit er tenslotte voor mij toch niet in.
Toen maatje Raphael over de finish kwam werd er nog een anderhalve km uitgelopen , vooraleer het tijd was voor een lekkere douche.
Dan trokken we naar de propvolle cafetaria van Urmondia waar de speaker van dienst al bezig was met de prijsuitreiking.
Met zijn sappig Limburgs accent, heb je nog een uurtje?, bracht hij even later de toch wel mooie tombolaprijzen aan de man ;-). Ondertussen genoten wij van een lekkere La Trappe trappist, en van ééntje , kwam twee, ja zelfs drie voor ondergetekende ;-)
Er waren net zoals de voorgaande jaren meer prijzen dan deelnemers en ik mocht me gelukkig prijzen met een héééél grote sporttas, zeg maar gerust valies, van AA drink.
En toen iedereen zijn prijs had, was het weer tijd om huiswaarts te keren en kon ik nog net het laatste half uur van het WK veldrijden mee  pikken.
De avond werd hier dan afgesloten met nog enkele biertjes waar ook collega Mario van genoot.Hij had vandaag geen wedstrijd in de benen, maar had toch ook zijn kilometers afgehaspeld .
Btw, ik werd 47 ste algemeen op 165 deelnemers.
Voila, een tevreden man , met lichte rugpijn, tijdelijk verdoofd door de alcohol kijkt al uit naar een volgende wedstrijd en dat gaat waarschijnlijk op 16 februari zijn.
Dan loop ik in tegenstelling tot mijn andere collega's niet de LPM in Genk, maar kies ik voor een kleinschalige en nieuwe wedstrijd in Geer, en dat is vlakbij net over de taalgrens.
Tot de volgende...;-)

punten voor Urmond
9 op 10
Inschrijvingsprijs ok, dacht 5 euro, warme douches, leuk parcours
Supertombola, gezellige bedoening

02-02-2014 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!