het wel en wee van mezelf

23-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwerijloop Alken
We zijn ondertussen midweek en eindelijk heb ik de tijd gevonden om mijn wedstrijdverslag van afgelopen zondag in Alken neer te pennen.

In de afgelopen week deed ik een duurloop van 20 km, waarvan ik de laatste 4 km in een zwaar onweer terecht kwam.Zelf heb ik er niet onder geleden, maar mijn Forerunner 110 gaf geen kik meer toen ik thuiskwam.Water stond in het scherm en mijn polsbandje was al eerder kapot.
Heb hem nog even aan de praat gekregen tijdens een fietstochtje, maar na 30 km ga ie er weer de brui aan.
Dan maar op zoek naar een nieuw toestel, en na veel wikken en wegen koos ik voor de 110 U. Geen idee overigens waarvoor die U stond.Ook internet maakte me niet wijzer. Wat ik wel wist, was dat er geen hartslagband bijzat. Het toestel kostte op Coolblue dan ook maar 99 euro. Koopje dacht ik in vergelijking met de gewone 110 die 129 euro kostte.
Wat bleek nu, vandaag toestel ontvangen en er zit ook geen hartslagfunctie bij, vandaar waarschijnlijk het prijsverschil.
Geen erg, loop toch héél weinig in hartslagzone,was gewoon een indicator.

Dan maar over tot de orde van de dag, het wedstrijdverslag.
Brouwerijloop dus in Alken, vertrek op de atletiekpiste.
Twee grote ronde van 5 km ongeveer maakt 10,1 km volgens de meeste Garmin lopers.
Slechts 133 lopers aan de start. Collega's Speelhofrunners Mario, die zorgde voor het vervoer (y), Sven en Stefan ook paraat.
Laatsgenoemde liep overigens in zijn ACA clubtruitje wat hem een boete opleverde van 6 Chouffe biertjes voor zijn andere collega's Speelhofrunners. Voor mij de donkere graag Stefan .

De start werd dus gegeven op de atletiekpiste waar we anderhalve ronde moesten afleggen vooraleer de mooie omgeving van Speelplein de "ALK" werd verlaten om zo de straat op te trekken.
Door de km aanduiding (al dan niet correct), wist ik dat de eerste 5 km netjes onder de 4 min gelopen werd.Ik liep  in een mooi groepje met Jo Ruymen (liep trouwens een sterke thuiswedstrijd), John Neven, Ivo Frederickx en Mario Vanstreels.Die laatste probeerde me in de tweede ronde op sleeptouw te nemen, wat nodig was , want in km 6 en 7 zat ik even boven de 4 min grens.Ik bleef vechten en de uit ons groepje weggevluchtte John stond even later stil.Te vlug vertrokken en opgebrand.Net voordat ik aan hem kwam zette hij zich terug in looppas.
Toch kwam ik er mede door de hulp van Mario en een boomlange Hollander die ik even als haas gebruikte terug bij.Ivo moest uiteindelijk lossen.
Nog een tweetal km en een andere loper had zich ook bij ons gevoegd. In de laatste km probeerde ik nog wat bevoorrading mee te nemen, maar zes keer dacht ik een bekertje te pakken te hebben, maar helaas niks.Ik maakte me zelfs even boos. de locatie van de drankpost stond echt niet goed opgesteld.En zo liet ik die andere loper helaas lopen.Bij het oplopen van de atletiekpiste zette ik me nog even schrap en probeerde zowel John als Mario te remonteren wat uiteindelijk wel lukte. Maar volgens mij zat er voor Mario meer in. Mijn eindtijd was 39.29, iets minder goed dan vorig jaar.
Soit, ik eindigde op een 32 ste plaats algemeen en door de afwezigheid van enkele vedetten in mijn categorie kon ik nog eens beslag leggen op een 6 de plaats in mijn categorie. De onbekende Hollander eindigde op amper 3 sec voor mij, ook een leeftijdsgenoot ;-)

Na de douche nog een paar Chimaykes genuttigd, een prijsje gewonnen met de tombola.
Daarna nog een frietje gaan steken met Mario Smolders en gezin om de avond uiteindelijk te af te sluiten in de Roxy te St-truiden.
Daar werden de lachopnames gedaan voor de nieuwe afleveringen van de Kotmadam.
We hebben dan ook ons steentje, of zeg maar lachje bijgedragen.
Met nog één wedstrijd voor de boeg in de HC zijn de teerlingen in het eindklassement alweer geworpen. Na een middelmatig seizoen mag ik de negende plaats opeisen . Dan moet ik wel de wedstrijd nog uitlopen, maar ik hoef niet meer voluit te gaan, want de concurrentie kan mij niet meer bedreigen.En hogerop kan ik ook niet meer geraken.
Hetzelfde resultaat als vorig jaar en daar ben ik ruim tevreden mee ;-)
Nog enkele mooie foto's van topfotograaf  Gilbert Simal.Ook een dankwoordje overigens voor het beeldmateriaal van Benny Cox en Vanessa (vrouw van Mario Smolders) , die beelden heb ik overigens al op mijn facebook pagina gedeeld.
Tot.......

mooi groepje ;-)

de eindsprint ;-)

Mario nog even het nakijken geven.......

....alvorens echt te sterven ;-)

Jaennnnneeeeeeeeeeee

23-09-2014 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
14-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fruitloop 10 km HC wedstrijd.
Afgelopen zondag stond alweer een "thuiswedstrijd " op het programma, de Fruitloop, al jarenlang een niet te missen traditie.
Ondanks alle goede bedoelingen en de véél helpende handen van vrijwilligers en organisatie heeft deze wedstrijd jaren geleden al zijn charme verloren.
Maar goed, het is en blijft een topper, en dit jaar werd opnieuw een BK halve marathon georganiseerd.
Aanvankelijk was het de bedoeling dat ik deze zou lopen, maar de vorm hier naartoe was nog niet optimaal door de ribblessure en de weinige en soms moeizame trainingskm's.
Maar uitgerekend dat weekend trouwde mijn vrouwelijke werkcollega Cindy en allen waren we uitgenodigd om dit feest mee te maken.
Ruim op voorhand had ik mijn baas meegegeven dat ik niet aanwezig zou zijn op het werk die daaropvolgende nacht, zijn gezicht sprak boekdelen.
Omdat mijn andere collega bakker regelmatig zijn kat stuurt vond ik het er ook niet beter op dan ook es een nachtje thuis te blijven.
Zowel op vrijdagmiddag (wat voor mij niet gebruikelijk is), als op zaterdagmiddag deed ik een fietstochtje van een 90 tal km.
Daarna was het tijd om me klaar te maken voor het feestje dat om 18 u begon.
Rond 23 uur was mijn collega al redelijk "in de wind" en een uur later besloot mijn baas hem mee naar huis te nemen.
Hij zei niets tegen mij, dus ging ik er van uit dat hij wel alleen zou werken.
Ik hield het nog uit tot 3 uur in de nacht en reed dan huiswaarts.
Bij het passeren van de bakkerij zag ik nog geen licht branden, oei, dat zou NOOIT goedkomen.
Toch reed ik huiswaarts en lag ik om 3u15 in bed.
Om een kwartier later er uit gebeld te worden.
Ik was razend maar ging toch werken.Ik deed mijn best om de situatie als nog te redden en rond de klok van 9 u was dat een feit.
Die halve marathon kon ik nu wel op mijn buik schrijven, ik, was totaal kapot.
Thuisgekomen, geslapen tot 13u45, en dan was het tijd om me klaar te maken voor de eigenlijke wedstrijd van de Haspengouw Challenge die doorging om 16u.
Ik voelde me nog steeds belabberd, maar probeerde toch alles in gereedheid te brengen.
Om iets voor 16u stond ik dan samen met nog 175 andere atleten aan de start, die vertrok op de piste van het atletiekcomplex.
Ik probeerde vandaag nog es voluit te gaan , en aan mijn start te merken zou dat wel goed komen.
Maar van 3.36 ging het naar 3.49, 3.52, 3.56.
Km 5 werd afgerond in 4 min.
Ik zat in een groepje met Mario Vanstreels, John Neven en Ivo Frederix.Daar was ook even de eerste dame Jessy Beelen bij.Ivo en Jessy moesten hun te snelle start al bekopen na een 4 tal km.
Mario probeerde me mee op sleeptouw te nemen in de tweede ronde.Even kon ik nog mijn wagentje aan hangen.3.56 voor km 6, maar dan begon zowaar de lijdensweg ;-).
Km 7 werd 4.08, km 8, 4.03, en km 9, 4.04.
De laatste km probeerde ik er nog alles uit halen want ik zag één loper terug komen van een tweetal dat ik even voordien had ingehaald.
In de laatste 300 meter op de piste moest ik nog voluit gaan voor de sprint, maar helaas zette hij zijn voet eerste over de finishlijn.
Maar geen erg, kan er mee leven.
Ik eindigde met een tijd van 40.20 voor 10.2 km op een 28 ste plaats van 176 deelnemers en kon me nog net handhaven in de top 10 van de 45 plussers ;-)
Na de lekkere douche werd er nog gezellig bijgebabbeld  en gedronken met  Bartje Saenen en Mario Smolders met zijn gezin.
En voor één keer dat hij eens blijft wachten wint hij toch wel één van de hoofdprijzen zeker.
Zijn dochter zal blij zijn met de Galaxy minitablet ;-)
Volgende week de brouwerijloop in Alken, daar gaan we nog eens een lap proberen op te geven.
Nog enkele foto's om af te sluiten, groetjes!!!Hier nog samen met Jessy en Ivo, toen ging het nog redelijk goed ;-)

Sterven op de atletiekpiste

Mario kijkt even of ik wel mee kan ;-)afleggen in een spurt tegen een véél jongere kerel, het is geen schande ;-)

hier met John Neven, die ik even later moest laten gaan

begin van de tweede ronde kon ik afstand nemen van Jessy en Ivo die ook te snel gestart waren ;-)

14-09-2014 om 00:00 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weekendje Wallonië
Bij het lezen van de hoofding zou je haast denken dat "bakkertje" een weekendje vakantie genoot, maar niets is minder waar
Het werd een loopweekend, of wat had U anders gedacht beste lezers!!! ;-)

Op vrijdagavond stond er een estafettewedstrijd op het programma en ik werd in laatste instantie uitgenodigd door Mario omdat zijn partner Stefan helaas verstek moest geven.
Hoe graag ik het ook zou gewild hebben, een vrijdagavond ligt me niet.Moet daarna gaan werken en dan is het niet leuk om afscheid te nemen, en ook moet ik dan vééél vroeger opstaan en dat krijg ik dan door het weekend niet verteerd.

Zaterdagmorgen toen ik thuiskwam had ik het idee opgevat om naar Remicourt af te zakken, waar ook loopmaatje Robin Kipleduc aanwezig zal zijn.
Deze kleinschalige wedstrijd wordt georganiseerd door een andere loopvriend, Didier Corin.
Slechts 106 deelnemers op de 10.3 km en zo kon ik ook eens een prijsje pakken.Ik werd tweede 50 plusser achter een ongenaakbare Michel Zielinsky. Al heb ik even mogen dromen van de overwinning toen ik hem na één km voorbijging en dat kon volhouden tot km 5.
Toen was helaas het spel uit, maar ere wie ere toekomt.Hij is te sterk voor mij, zo simpel is het ;-)
De wedstrijd zelf eindigde ik in 41.12 en dat tevens goed voor een 8 ste plaats algemeen op een parcours "plat en rapide en dat is volgens Waalse normen dan toch.Want er zaten aardige klimmetjes in waar soms geen einde leek aan te komen.
Waar ik de eerste 5 km steeds onder de 4 min grens kon blijven, kreeg ik vanaf km 6 en de passage van Michel een mentale tik en liet me dan maar stevig "uitbollen" (lees, meer zat er toch niet meer in ) 4.08/4.06/4.13/4.13/4.08.
Een mooie korf met wat streekspecialiteiten werd de mijne bij de tombolatrekking.

Zondagmorgen dan, alweer een nachtje werken er op zitten, een uurtje op de zetel vertoeven werd helaas een half uurtje.
Klaarmaken voor wedstrijd nummer 2, de Foulées Hannutoise, 8 ste wedstrijd voor mij in de Challenge Hesbignon en zo kom ik in het eindklassement terecht.
Deze wedstrijd mag als "iets zwaarder" gecatalogeerd worden.Met een paar onverharde passages weet ik al dat een toptijd er hier vandaag niet zal inzitten.
Met 271 atleten aan de start, Speelhofrunners Mario, Sven en Robert die ook Hollander Jo Schoonbroodt heeft meegebracht, tevens winnaar bij de V3.
Ook Daniel Drion, Jean Marie Haekens, enkele atleten van ACA en de Landense joggers tekenen present voor de Vlaamse garde.
De start op de atletiekpiste wordt vervolgd op straat en dat gaat gedurende 4 km in dalende lijn.Mooie km-tijden laat ik dan ook optekenen, 3.50/3.46/3.44/4.07 richting bergop en het eerste deel onverhard vangt hier meteen aan. De km tijden zakken dramatisch, 4.36/4.31.
Km 8 kan ik me een beetje herpakken, zeg maar recupereren. 4.00.Dan terug een laatste strook onverhard van bijna anderhalve km.4.10 en 4.33 zonder enig risico te nemen probeer ik hier heelhuids door te komen om dan in de laatste km (lees 960 meter) nog een efforke te doen 3.36.
Eindtijd na het rondje piste wordt 40.54 (4.07 min/km ofte 14.5 km/u).
Niet echt een toptijd, maar desondanks toch tevreden.
Een 40 ste plaats en 5 de 50 plusser is wat ik hier vandaag heb neergezet.
Achteraf nog wat nagekaart met de "Hollanders"  Robert de bakker en Jo Schoonbroodt.
Robert won vandaag trouwens de "batlle of the bakers ;-).

En zo zit ook meteen het loopweekend er weer op.
Volgende week een thuiswedstrijd. De HC wedstrijd (10 km) in St-truiden met start op amper 100 meter van mijn werk.
Er is daar ook het BK halve marathon in de voormiddag en ook hier zou ik willen aan deelnemen, maar mijn rug en bil laten me momenteel voelen dat het misschien wat véél zal zijn.
Ik ben er nog niet geheel uit, maar de 10 km staat al vast, de rest zal afhangen hoe ik de zaterdag zal verteren.
Moet naar een trouwfeest van een collega op het werk, maar tevens moet er die nacht ook nog gewerkt worden.Want twee collega's afwezig dat kan mijn baas niet aan vrees ik.
We zien wel....

Groetjes...

07-09-2014 om 16:02 geschreven door bakkertje64  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)


Over mijzelf
Ik ben lenaerts marc, en gebruik soms ook wel de schuilnaam bakkertje64.
Ik ben een man en woon in st truiden(aalst) (belgie) en mijn beroep is banketbakker.
Ik ben geboren op 01/09/1964 en ben nu dus 56 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: lopen ,zwemmen,en van't leven proberen te genieten.

yo ,iedereen ,welkom bij de bakker's blog,veel lees-en loopplezier
E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Gastenboek
 • niethelemaalwies
 • Gelukkig Nieuwjaar
 • Een natte dinsdag herfst groet
 • Eindelijk eens tijd om bij te lezen.
 • Proficiat

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per maand
 • 11-2019
 • 09-2019
 • 08-2019
 • 07-2019
 • 06-2019
 • 02-2019
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 10-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!