Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
03-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 19/12 kan je "Bibberduiken" in Gentse Blaarmeersen

Op zondag 19 december 2010, een maand vroeger dan vorige winter gepland, vindt de Bibberduik plaats in de Gentse Blaarmeersen. Wie wil deelnemen, kan zich via de website www.gent.be/sport  Een extra duik in het ijskoude water langs de glijbaan kan. Alle bibberhelden krijgen een badeendje en gratis consumptie. Deelnemen is gratis.

Affiche Bibberduik 


Dit jaar zullen de badeendjes een maand vroeger hun bibberhelden verwelkomen in de vijver van de Blaarmeersen tijdens de enige echte Gentse Bibberduik.

 

Als opwarming staat een stevige aerobicsessie met Pierke op het programma, gevolgd door de unieke bibberplons. Voor wie het nieuwe jaar 2011 wil inglijden, staat de hoogste glijbaan van Gent ter beschikking. Al wie in de eindejaarperiode nog eens op een sportieve manier wil uitpakken, is zeker welkom, samen met vrienden en familie. Voor de kleinsten is er een schminckstand met animatie.

 


Naast het hele sportieve gebeuren is er ook het ‘Bibberplein’ met drank- en eetkramen waar de bezoekers en supporters zich kunnen verwarmen met hapjes en warme dranken. Alle Bibberhelden krijgen een gratis consumptie.

 

Programma Bibberduik 2010

 

Wanneer: Zondag 19 december om 14 uur

Waar: Vijver in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen in Gent

Inschrijven en info: website www.gent.be/sport of tel. 09 266 80 00

Deelname: vanaf 8 jaar en gratis (voorwaarden zie website www.gent.be/sport)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een Glazen Huis in Gent !!

  

Op vrijdag 17 december om klokslag 9 uur zal Gentbrugges eigen Glazen Huis voor het eerst het ochtendlicht zien, in het Buurtcentrum ‘De Vaart’. Op de tonen van een passend muziekje gaat Gentbrugge in de ether voor een marathonuitzending van 24 uur live wijkradio. Deze buurtactie staat in het teken van ‘Music for Life’, het bekende radio-evenement van Studio Brussel en loopt tot zaterdag 18 december 2010 om 9 uur.

 

We sloegen er de bewoners van Gentbrugge al de hele herfst mee om de oren maar op 17 december klokslag 9 uur is het eindelijk zover! Op de tonen van een passend cd’tje zetten we de micro’s open en beginnen we aan een uitzending van 24 uur live radio.

Tal van medewerkers uit de buurt en daarbuiten leiden deze radioshow en alles wat daarmee samenhangt in goede banen. De technische en logistieke prestatie is volledig in professionele handen van Urgent.fm en het REC Radiocentrum.

 

Buurtcentrum ‘De Vaart’, waar het Glazen Huis zich bevindt, is vanaf 8.30 uur open voor het publiek.

Na het storten van je milde bijdrage kan je ontbijten van 9 tot 11 uur. Je kan ook kiezen voor een lekkere lunch van 12 tot 13.30 uur of je kan van 14 tot 17 uur een koffietje in de cafetaria drinken. Als je daarna nog zin hebt, kan je een drankje nuttigen van 18 uur tot middernacht. En dat allemaal voor het goeie doel, natuurlijk!

 

Alle organisaties, verenigingen, clubs, bewonersgroepen, scholen, genootschappen, enz. die iets op touw hebben gezet voor het Glazen Huis, kunnen hun verzamelde euro’s die dag (of nacht) afgeven.

De ingezamelde bedragen storten we op de rekening van het Rode Kruis, dat dit jaar het geld zal gebruiken als steun voor aidswezen. Wereldwijd hebben zo’n 15 miljoen kinderen één of beide ouders verloren aan de gevolgen van aids. Ze hebben geen huis, gaan niet naar school en worden vaak uitgesloten door de gemeenschap. Dankzij jullie financiële steun kan het Rode Kruis via hulpprogramma’s steun bieden aan hen en hun verzorgers.


Wie niet tot aan Gentbrugges Glazen huis of het ‘echte’ (dat dit jaar in Antwerpen staat) geraakt, maar toch zijn/haar steun wil betuigen kan storten op rekeningnummer 000-0006566-67 met in het vak ‘mededeling’ de vermelding: GIFT MFL 79 (dat is de registratiecode voor onze actie).

Vanaf een gift van 30 euro krijg je automatisch een fiscaal attest toegestuurd.

 

Wie verwachten we al zeker op 17 december? Bert Ostyn (Absynthe Minded), Wim Claeys (Ambrozijn), Noël Fack, Ono Sendai, Steven H (rapper), Teddiedrum (project van de Violent Husbands), Sebastien Dewaele (ook bekend als Jezus en van Preuteleute), Marvelas Something, Edmond Cocquyt (Gents horecadier), Saugel (Brusselse singersongwriter), Bear Run (winnaars Jonge Wolven 2010), Annelies Verbeke (auteur), The Van Jets, Geertrui Daem (schrijfster en koorlid van de 'Valse Teefjes'), Lecterr (bekend cartoonist), Bruno Van Obbergen (kinderrechtencommissaris), Herman Brusselmans, Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Freek Neirynck, Kommil Foo, …

 

Intussen tellen we de nachtjes af naar het grote moment om jullie in dichte drommen overdag en liefst ook ’s nachts (tijdens de eenzame uren) te verwelkomen in Buurtcentrum ‘De Vaart’ op het Emiel Hullebroeckplein 1.

Neem iedereen mee die je kent en kom vliegensvlug naar het Glazen huis.

De afwezigen hebben dit keer écht wel ongelijk!

 

Info:

Buurtwerk Gentbrugge

Jo De Smet, tel. 09 210 47 00 of 0473 93 68 73

E.Hullebroeckplein 1, 9050 Gentbrugge

glazenhuis@gent.be of  http://glazenhuisgentbrugge.wordpress.com/

Reageer (0)

02-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen voetbal in Oost-Vlaanderen tot en met 9/12 !Voor de periode van donderdag 2 december 2010 tot en met donderdag 9 december 2010 heeft het provinciaal comité van Oost-Vlaanderen beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle kampioenschapswedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden.

Zie www.kbvb.be of klik op icoon in linkerbovenhoek !

Reageer (0)

11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11/11/201011/11/2010    Het bloempje is zowat het symbool voor de soldaten die stierven gedurende de oorlogen.

Reageer (0)

10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wim De Craene en Boudewijn De Groot op een 2CDWim De Craene
ontviel ons 20 jaar geleden, maar pareltjes zoals “Tim”, “Rozane” en “Breek Uit Jezelf” blijven voor eeuwig Vlaams erfgoed. Zijn Nederlandse collega Boudewijn De Groot is nog steeds actief en bezit eveneens de gave om liedjes tot poëzie te verheffen. Getuige daarvan, zijn klassiekers als “Verdronken Vlinder”, “Testament” en “Jimmy”. 

Al deze en vele anderen van hun wondermooie hits vind je nu terug op de prachtige 2CD "Wim De Craene & Boudewijn De Groot – Back To Back”

 


2 Nederlandstalige woordkunstenaars verenigd op een ontroerend mooie dubbelCD. Nu overal verkrijgbaar.
Een produkt van Universal Music/ARS Entertainment

 

Tracklist

 

CD1: Wim De Craene

1.Tim

2. Rozane

3. Mensen van 18

4. Boudewijn De Eerste Straat

5. De Kleine Man

6. Ik Sterf Van Dorst Bij De Fontein

7. Kroegen

8. Alles is nog bij het oude

9. Portret van gisteren

10. Marcellino

11. Titine

12. Kraaknet

13. Ze staat voor niets

14. Ik kan geen kikker van de kant af duwen

15. Rikky

16. Kristien

17. Levenslang

18. Vrijwillig

19. Laat me met je meegaan

20. Breek uit jezelf

 

CD2: Boudewijn De Groot

1. Jimmy (Hoe snel is de eenzame fietser)

2. Als de rook om je hoofd is verdwenen

3. Prikkebeen

4. Tante Julia

5. Het land van Maas en Waal

6. Een meisje van 16

7. Strand

8. Waterdrager

9. De zwemmer

10. Mensen om me heen

11. Naast jou

12. Zonder vrienden kan ik niet

13. Voor de overlevenden

14. Eva

15. Picknick

16. Kinderballade

17. Een tip van de sluier

18. Welterusten mijnheer de president

19. Verdronken vlinder

20. Testament

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelezen en goedgekeurd (10/11)

In deze rubriek schenken we volop aandacht aan enkele nieuwe literaire uitgaven die door deze redactie werden gelezen èn meer dan de moeite waard werden bevonden om ze ook aan de vele bezoekers van deze webstek te laten kennen. Dankzij de samenwerking met de diverse uitgeverijen (zie linkerkolom) kunnen wij jou dan ook een mooie selectie tonen van boeken die in geen enkele bibliotheekkast zou mogen ontbreken. Alvast veel leesplezier met volgende uitgaven die we voor u selecteerden:


Starten doen we alvast met 3 thrillers die mij de voorbije avonden flink in de ban hebben gehouden:

 Sneeuwval  Als ik goed gerekend heb, moet Tess Gerritsen met "Sneeuwval" aan haar 12de boek toe zijn. Stuk voor stuk bestsellers die de voorbije jaren al een ruim publiek bekoord hebben. Na o.a. 'Koud hart' en 'Het aandenken' kruipen patholoog-anatoom Maura Isles en rechercheur Jane Rizzoli ook deze keer in de huid van de hoofdrolspelers en wordt het afgelegen dorp Kingdom Come het decor waarin de spanning ten top wordt gedreven. Want op weg naar een deugddoende skivakantie komen Isles en haar vrienden vast te zitten in de sneeuw en moeten zij noodgewongen uitwijken naar een dorpje dat opvalt door 12 griezelig identieke huizen waarin het eten nog onaangeroerd op tafel staat en de auto's nog in de garages. Geen bewoners te zien maar wel voetstappen in de sneeuw. Een prima uitgangspunt om de pen te scherpen en er volop tegenaan te gaan, in de gekende stijl van Gerritsen. Voeg daarbij nog een verkoold lichaam bij dat wordt teruggevonden in een nabijgelegen ravijn, en je weet dat elke zin de start is van een nieuw angstgevoel. Zoals steeds lezen deze thrillers als een zeer aangenaam geheel en wordt het geduld van de lezer zeer regelmatig op de proef gesteld. Zozeer zelfs dat je het boek zou verslinden ...

"Sneeuwval" van Tess Gerritsen is een uitgave van The House of Books en kost € 17,95

Prooi  Elke boekenliefhebber weet ondertussen dat Deflo mag gerekend worden tot de top van de Vlaamse misdaadauteurs en met "Prooi" doet Luc dan ook zijn status alle eer aan. Jaren na het verschijnen van zijn eerste thriller, "Naakte zielen", slaagt de auteur er telkens weer in om van een doodgewone levenssituatie een zodanig verhaal te maken dat het voor waar zou kunnen worden aangenomen. Deze keer vertrekt hij vanuit het leven van Inge Gerets, die na een bedrijfsfeestje nog vlug de metro naar huis wil halen maar al snel hartkloppingen krijgt bij het zien van een jonge allochtoon in het - voor het overige - lege metrostation. Boven de bewakingscamera hangt een voorwerp en al vlug ziet ze de ernst (?) van de situatie in ... of beleeft ze dit alles vanuit een vooroordeel ? Feit is dat de lezer vanaf het begin wordt meegezogen in een verhaal waarin hijzelf de hoofdrol zou kunnen spelen en die een eigen omgeving voor de geest kan halen. Het moet gezegd dat ik het boek in amper 2 avondjes heb uitgelezen, dat ik vele keren op zoek ging naar de diverse motieven in de opeenvolging van gebeurtenissen en ook nog eens jachtig zocht naar de ware dader(s) van feiten die zich voordoen. Maar al even vele keren moest ik mijn oplossing herzien waardoor de plot nog méér aan kracht won. Een ideaal gezin met puberende dochter, een minnaar, diepgravende politiemensen, allochtonen ... ingrediënten genoeg voor een niet te missen "prooi" ... 

"Prooi" van Deflo is een uitgave van Manteau en kost € 21,95

  De 7de thriller van Roger Schoemans laat ons weerom kennis maken met fotojournalist Geo Joosten en verslaggever Piet Schraepen die in de Haspengouwse omgeving al heel wat katten te geselen hebben gekregen. Deze keer hebben zij - uit gebrek aan ander nieuws - hun zinnen gezet op een reportage over Cas Bezas, een legendarische man die jaren geleden een belangrijke rol bleek te spelen binnen een politiek-sociale beweging en hierdoor samenwerkte met minister van staat Francis Clevemunt. Maar anno 2010 blijkt dat er vroeger ook andere elementen waren die beiden bij elkaar hielden en dat een onderzoek door de kleinzoon van Bezas wel eens een grote put met geheimen zou kunnen openen. Dat zelfs de vzw Moeder der Heilige Smarten en de Zwitserse nv Les Associés de la Bastille een niet onbelangrijke rol spelen bij de geheimhouding, maakt het alleen maar ingewikkelder èn spannender. Schoemans zorgt er alvast voor dat de lezer op een makkelijk te volgen manier continu geïnformeerd wordt over het vroeger en nu en dat de mooie omgeving vervalt in de vernietigende momenten en confrontaties. Heerlijke lectuur voor de komende dagen ... met de nodige portie duisternis en kilte ... genoeg om er klammende handen van te krijgen. Gezapig geschreven, sterk gevarieerd aanbod van spanning en humor, en bovenal weer een pluim voor een Vlaams auteur.

"Bastille" van Roger Schoemans is een uitgave van Davidsfonds en kost € 22,50

  Ook al wordt het roken als maar minder gepromoot, de ware sigarenlliefhebber zal toch nog steeds blijven savoureren in een vluchtig moment vol sensaties dat alle aandacht verdient. Vandaar ook de inbreng van "Havanna's" in deze rubriek, een boek waarin de auteur de Cubaanse sigaar benadert vanuit een ware nieuwsgierigheid met oog en oor voor de lange en arbeidsintensieve ontstaangeschiedenis. Zo wordt de kwaliteit van de havanna bepaalt door de combinatie van bodem, plant, klimaat en knowhow van tabaksplanters en manufactuurarbeiders. Tevens wordt ze vervaardigd met vijf soorten tabaksbladeren (tiempos). In het 96 pagina's tellende boekje schenkt de auteur in hoofdstukken aandacht aan 'het kiezen' (uitzicht-aanraken-geur), het knippen, het aansteken, het degusteren en het bewaren. Een groot gedeelte gaat echter naar de havanacatalogus waarin de verschillende merken op een duidelijk zichtbare manier zijn weergegeven (vb. Bolivar, Diplomaticos, Montechristo ...), de sigarenmanufacturen worden opgesomd en een overzicht wordt gegeven van de beperkte en speciale edities, evenals de inbreng van een formatengids. Een must voor sigarenliefhebbers die hun hart (of gezondheid ?) hebben verpand aan de Havanna.

"Havanna's" van Emrah Kaynak is een uitgave van Lannoo en kost € 9,95

De iconen van het Belgisch voetbal Afsluiten doen we in sportieve schoonheid met het boek "Iconen van het Belgisch voetbal". Hierin verzamelen sportjournalist Tom Coninx en freelancer Karel Michiels enkele gerenommeerde namen die het Belgisch voetbal groot gemaakt hebben en al dan niet gekozen hebben voor een internationaal avontuur. Zoals Raymond Braine: speler van Beerschot tussen 1923 en 1930 en daarna bij Sparta Praag omdat hij als speler in België geschorst werd na de overname van café Matador. Voetbal moest immers 'reine liefhebberij' blijven. Het is maar één van de vele anecdotes die in het boek terug te vinden zijn en een persoonlijk beeld geeft van de 19 iconen, die zorgvuldig en na veel wikken en wegen door de auteurs werden gekozen. Rik Coppens, Jef Jurion, Lon Polleunis, Guy Thys, Eric Gerets, Georgs Grün ... om er maar een paar op te sommen. Niet allleen genoeg stof voor verhalen over voetbal in België, maar ook over de Rode Duivels, Europese finales èn Belgen in het buitenland. Een knap geschreven boek waarin ook ruimte werd vrijgemaakt voor zwart-wit foto's en indrukken die de vroegere spelers hebben uitgesproken tijdens de verschillende ontmoetingen met de auteurs. Ongetwijfeld de basis voor een vervolg, maar op zich al een aanwinst voor de voetballiefhebber die nog steeds gelooft in de kleurrijke historie van het Belgische voetbal. 232 pagina's lees-en kijkplezier, zoals het past voor een icoon!

"Iconen van het Belgisch voetbal" van Tom Coninx & Karel Michiels is een uitgave van Houtekiet en kost € 24,90.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dionne Warwick op 14/1/2011 in Kursaal Oostende

Soul diva Dionne Warwick staat al bijna 50 jaar op de planken. En ze is nog lang niet uitgezongen! Ze staat er.
Op 14 januari 2011 komt ze zelfs naar het Kursaal van Oostende.Een hitfenomeen!

Dionne Warwick zong sinds 1962 zowat 60 hits bij elkaar. De eerste twaalf jaar van haar carrière werden gevuld door de legendarische samenwerking met Burt Bacharach en Hal David. Songs als “Do You know the Way to San Jose”, “Walk on By” , "Heartbreaker" en “Anyone who had a Heart” staan in het collectieve geheugen gegrift van meer dan één generatie muziekliefhebbers.

Dionne Warwick staat bekend als de artiest die zonder problemen de link legde tussen pop, gospel en R&B. Ze oversteeg ras, generatie, cultuur en muziekgenres. In totaal kreeg ze vijf Grammy Awards. Ze was in 1968 de eerste zwarte Amerikaanse artiest die optrad voor de Koninging van Engeland. Ze werkte met alle groten uit de muziekgeschiedenis, waaronder Barry Manilow, Barry Gibb, The Bee Gees, Stevie Wonder en Elton John.

 "Dionne Warwick still takes the risks, going where the spirit moves her."
The Independent
14/01/2011 - 20.00 uur - Kursaal Oostende

Tickets
VIP plaatsen: 74 euro - Cat 1: 64 euro - Cat 2: 59 euro - Cat. 3: 54 euro (excl. 3 euro reservatiekosten)

Reservatie
Klik hier om online te bestellen of bel 070/22 56 00
Of kom langs in de Box Office Kursaal Oostende (ma-za 13u30-18u30)

Speciale VIP arrangementen zijn beschikbaar. Mail: vip@kursaaloostende.be voor meer info.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 november = Oost-Vlaams brunchen in combinatie met een boottocht in GENTWie het nuttige aan het aangename wil koppelen moet donderdag 11 november in het Groot Vleeshuis zijn.

Van 12 tot 16 uur is er Oost-Vlaams buffet:
een uitgebreide brunch met warme en koude streekgerechten voor slechts 22 euro per persoon.


Elke inschrijving geeft recht op een gratis ticket voor een toeristische boottocht op de Gentse binnenwateren
met Gent Watertoerist

 

Voor alle info: www.grootvleeshuis.be of tel: 09/223.23.24

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: Piet De Loof
Foto   Deze (on)regelmatige rubriek, toegeleverd door Freek Neirynck, ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.

 

“DE SMAAK VAN ZIJN STEM”, EEN BOEK DAT HONGERIG MAAKT

 

De Gentse auteur Piet De Loof (1972) is met zijn jongste roman “De smaak van zijn stem” niet aan zijn proefstuk toe als auteur. Hij heeft de reputatie van jeugdboeken te schrijven die ook door volwassenen naar waarde worden geschat. Eerder verschenen van hem, bij de nooit stil zittende Vlaamse uitgeverij Abimo, “De cello van mevrouw Rozas” (2007) en ook zijn debuut “De schaduw van Clara” (2002). Beide werken werden terecht genomineerd door de Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen..

 


“De stem van zijn stem” stelt het personage van de ‘groene’ Andres centraal. De auteur neemt het standpunt in van zijn oudere broer die bezeten is door smaken. Hij herkent de mensen aan de smaak die hij van ze in zijn mond krijgt. Deze vondst is van de eerste tot de laatste pagina te lezen en geeft het werk een boeiende rode draad. Die lijkt belangrijker dan het verhaal dat de schrijver probeert te vertellen. Maar de eigen woorden zeggen meer over de auteur dan woorden van derden. De eerste pagina geeft al perfect weer waar hij naartoe wil.

 

Mama’s stem smaakt naar melk. Zoete melk, zoals in milkshake met banaan. Als ze boos is, smaakt haar stem wat zoutig. Zoetig en waterachtig als ze verdriet heeft – zoals zo vaak, de voorbije maanden. Tot vanavond. Toen smaakte haar stem naar melk met een beetje kaneel. Zo had ik haar stem nooit geproefd, maar de smaak was zo zoet e, zo bedwelmend zacht dat ik er alleen maar blij om kon zijn.

 

Papa smaakt naar chocolade. Bruine, de chocolade van paaseitjes en pralines. Soms proef ik hele donkere, bittere chocolade in zijn stem. Dan is hij haastig of slechtgeluimd of pas terug van het werk.

 

Zo gaat Piet De Loof 140 bladzijden door. Je hoeft als lezer nooit op je honger te zitten voor een nieuwe vorm van synesthesie gebouwd op op de zintuigen horen en smaken. Aan het einde van het boek vraag je je af op dat nu echt niet een heel klein beetje van het goede te veel was. Of je eigenlijk niet met een indigestie zit?

 

Maar ondertussen heb je wel geproefd en genoten van de bijzonder sterke taal gevat in meestal korte zinnen.  Je papillen zijn literair gestreeld. Het boek smaakt zoet. als een rijpe mango op de Plaza Garibaldi in Mexico Ciudad.    

 

Op de persvoorstelling in de Gentse Standaardboekhandel Sint-Baafsplein kregen de aanwezigen heel erg toepasselijk een potje heerlijke rijstpap geserveerd… mét het voor de schrijver onontbeerlijke draadje saffraan. Het recept ervan is als addendum in het boek, maar buiten het verhaal, opgenomen. Smakelijk!

 

“De smaak van zijn stem” is een verre van alledaags boek dat zeker een plaats verdient in deze rubriek ‘Boekensienjalement’.
Het is uitgegeven door uitgeverij Abimo en kost € 14,95

                                                                                             
Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw nummer "Over Taal" is van de pers !

 Het nieuwste nummer van "Over taal", het tijdschrift over taal, tekst en communicatie is ondertussen van de drukpersen gerold en is als los nummer beschikbaar aan de prijs van € 8 of mits een jaarabonnement (€ 34,12). En ook deze keer kunnen taalliefhebbers best hun hart ophalen met volgende items:

Jan Renkema is hoogleraar Tekstkwaliteit aan de Universiteit Tilburg, auteur van de Schrijfwijzer (nu 450.000 exemplaren) en voorzitter van de Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN), die dit jaar 40 jaar bestaat.


Het volledige interview kunt u lezen in het nieuwe nummer van Over taal en ook op www.overtaal.be.

 

Inhoud nieuw nummer Over taal (jrg. 49, nr. 4)

  

- Interview: Jan Renkema: de man achter de Schrijfwijzer (door Claudia Ruigendijk)

- Taalwerk: Hoe maatschappelijke ruimtes vormgeven aan (taal)identiteiten: meertalige burgers in eentalige  
  contexten
 (door Evy Ceuleers)

- Taalkronkels: Over stoplichtcoalities, kleurloze kabinetten en de Venlose variant (door Albert Oosterhof)

- Idioom & Co: De kl- als klanksymbolische medeklinkerklonter (door Bert Cappelle)

- Broodje taal: Waarom fluostift tot correctieroller leidt (door Els Hendrickx)

- Interview: Sara Brouckaert: teksten schrijven voor audiogidsen, een taal waar je naar luistert (door Bruno Comer)

- Taalwerk: Tussentaal en code-switching bij radiopresentatoren (door Carolien Saey)

- Dossier: Een stuk sigarendoos en 2 sigarenbandjes: juridische communicatie op zijn best (door Karl Hendrickx)

- Te boek: Leesbaar schrijven (door Gert De Sutter); Denken over vertalen (door Willy Vandeweghe)

- Column: De Keurschlager (door Hugo Brouckaert)

- Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (door Natalie Hulsen)

Alle info op www.overtaal.be en www.uga.be

Reageer (0)

03-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nationale Restaurant Week van 29/11 tot 5/12
partners


Dineren in een toprestaurant is doorgaans een dure aangelegenheid, maar niet tijdens de Nationale Restaurant Week. Eerdere edities kenden een verpletterend succes. Een overzicht van een aantal toprestaurants die hebben deelgenomen aan de laatste editie  van de  Restaurant Week België: Clandestino*,  De Pastorie*, De Godevaart*, L’epicerie*, Jalao*, De Jonkman*, Bistro Novo*, Arenberg*, ’t Stoveke*, Herbert Robbrecht*, Plezanten hof*, Magis*, Aan tafel bij Luc Bellings*, L’air du Temps*,  LePostay*.

 

Dit succes was voor DiningCity, in samenwerking met haar partners, een vanzelfsprekende reden om een zevende editie te organiseren. Het concept van de Restaurant Week vindt vanaf dit jaar ook plaats in het hele land: Brussel, Vlaanderen, en ook Wallonië. Het idee van de Restaurant Week is overgewaaid uit New York. Ook daar is het al jaren een groot succes en vindt het meerdere malen per jaar plaats.  Ook in Nederland is de Restaurant Week met meer dan 200.000 reserveringen een enorm succes. Onder de deelnemers bevonden zich meer dan 50 restaurants met een Michelinster.

 

Restaurant Week: bewezen concept

Het concept is erg eenvoudig. Een week lang een 3-gangen diner bij toprestaurants voor  € 27,- en een

3-gangen lunch voor € 22,-. (Restaurants met 15 en 16 punten in de GaultMillau gids of een Michelinster mogen een toeslag van 10 euro aanrekenen. 17 of 18 punten in de GaultMillau gids of twee Michelinsterren mogen een toeslag van 20 euro aanrekenen).

Voor het publiek betekent dit een week lang uit eten en genieten bij toprestaurants in diverse steden. De restaurants kunnen zich tijdens deze week extra in de kijker zetten door al hun kooktalent, creativiteit en gastvrijheid uit de kast te halen.

 

Datum

De zevende editie van de Restaurant Week vindt plaats van maandag 29 november tot en met zondag 5 december 2010.

 

Deelnemende restaurants

De deelnemende restaurants worden zorgvuldig geselecteerd. Er wordt aan elk punt aandacht besteed: interessante lokatie, aangenaam interieur, vlotte bediening, type en kwaliteit van de keuken. De verwachting is dat rond de 700 toprestaurants aan de Restaurant Week deelnemen. Zie voor de deelnemers: www.restaurantweek.be  

 

Voor wie

De Restaurant Week is uitgegroeid tot hèt culinaire evenement van het jaar en is een smaakvol evenement voor bezoekers die graag een nieuwe lokatie wensen te ontdekken.

  

Reserveringen tijdens de Restaurant Week

Reserveringen voor de Restaurant Week kunnen uitsluitend gemaakt worden via www.restaurantweek.be
Reserveringen zijn realtime. Dat wil zeggen dat reserveringen bevestigd worden.

 

Uit vorige edities is gebleken dat verscheidene restaurants al vanaf de eerste dagen zowat 90% van hun couverts hadden verkocht.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gunter Lamoot op 3/12 in Lovendegem

Op 3 december 2010 halen Sven Van den Eeden en Yves De Veirman niemand minder dan Gunter Lamoot naar het landelijke Lovendegem. De Polyvalente zaal aan het terrein van SK Lovendegem (Sportstraat) zal dan ook vlug gevuld zijn !

 


Gunter heeft zijn nieuwe show, waarmee hij volgend jaar alle vlaamse schouwburgen en theaters zal plat spelen, zo goed als klaar. Wij zijn fier dat we hem hebben kunnen “strikken”.

 

Je vindt alle noodzakelijke informatie op de website www.dvdevents.be.

 

Om plaatsen te reserveren kan je steeds terecht op y.deveirman@skynet.be of sven.van.den.eeden@telenet.be
Kaarten reserveren kan ook via de website of telefonisch via het gsmnr van Sven 0477/535051.

 

Mis dit niet. Het is alvast een unieke kans om deze virtuoos eens dicht bij huis aan het werk te zien.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6de album Laura Lynn ligt in de winkelIn 2005 maakte Vlaanderen kennis met een nieuw fenomeen, Laura Lynn. Deze Ardooise schone zorgde er in haar ééntje voor dat de Vlaamse schlager terug zijn welverdiende opwachting maakte in de hitlijsten. Anno 2010 staat Laura Lynn er nog steeds en wordt ze ook nu nog algemeen beschouwd als de onbetwiste Schlagerkoningin van Vlaanderen. Hoewel ze op die 5 jaar al een hele weg heeft afgelegd, blijft Laura haar publiek trouw en serveert ze nog steeds het beste van wat de Vlaamse muziek te bieden heeft.

 

Vorige week stelde een overgelukkige Laura Lynn haar nieuwe album "Eindeloos" voor aan pers en genodigden met een fantastisch optreden in "Huis van Wonterghem" te Kuurne. Na afloop was iedereen het er roerend over eens: Laura Lynn staat er sterker dan ooit!

 

Haar laatste single “Met Jou Samen Leven” werd een dikke hit en aan opvolgers geen gebrek op het nieuwe album “Eindeloos”. “Eindeloos” is het meest persoonlijke album van Laura Lynn tot op heden en een duidelijk bewijs van haar groei als zangeres. 12 gloednieuwe pareltjes en met de bonustracks “Naar De Kermis”  (met De Romeo’s) en het Gordellied 2010 “Fietsen, Lopen, Stappen”, bovendien 2 superleuke extra’s voor de fans.

 

"Eindeloos" van Laura Lynn ligt nu in de winkel en is ook verkrijgbaar via iTunes.
Een productie van ARS Entertainment / Universal Music

 

Tracklist

 

1. MET JOU SAMEN LEVEN

2. MAN VAN M’N DROMEN

3. ZOLANG IK LEEF

4. WANT JIJ VERDWEEN

5. WAT HEB JIJ MET MIJ GEDAAN?

6. DE WIEG VAN DE LIEFDE

7. JIJ BRENGT WEER VREUGDE IN M’N DAGEN

8. KON IK MAAR TERUGGAAN IN DE TIJD

9. WARE LIEFDE

10. 1000 KEER

11. EINDELOOS

12. HET ABC VAN DE LIEFDE


Bonustracks

13. NAAR DE KERMIS (Laura Lynn & De Romeo’s)

14 FIETSEN, LOPEN, STAPPEN (Gordellied 2010)

Reageer (0)

02-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaas en reclame, de verleiding van een kaasland
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Belgische Kazen Blijven Verbazen! Wie kent deze beroemde slogan niet? 
Heeft ons land wel degelijk een eeuwenoude kaastraditie? Of is het een verzonnen verleden, product van een uitgekiende marketingstrategie? Welke factoren bepaalden het ontegensprekelijke succes van 'Belgische kazen'? 

Op deze en tal van andere vragen poogt de tentoonstelling in de Oude Kaasmakerij een antwoord te geven. 
Hoewel België enkele decennia geleden niet eens de naam had een kaasland te zijn, hebben de Belgische producenten in sneltempo voor een ander verhaal gezorgd. Het toen al bestaande vakmanschap is ongetwijfeld gebleven, maar de ambitie van louter "kaasklonen" is al lang overstegen. 'Belgische kaas' is zo een realiteit geworden, met tientallen en zelfs honderden soorten.

De 'lange kaastafel' van de jaren '70 ligt nu vol met authentieke Belgische Kaassoorten.
 

Tot 30 november 2011(elf!) in de Oude Kaasmakerij, 's Graventafelstraat 48a 
Meer info: T. 051/ 77 70 05 - info@deoudekaasmakerij.be

Reageer (0)

31-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstwerk Karnaval Ledeberg gevandaliseerdHet kunstwerk dat op 6 februari 2010, op het rondpunt aan de Eggermontstraat te Ledeberg, onthuld werd ter gelegenheid van de 25ste editie van Karnaval Ledeberg kreeg in de nacht van zaterdag 30 op zondag 31 oktober bezoek van vandalen.

 De afbeelding bovenop de sokkel werd vernield door het gebruik van brute kracht.

 

Enkele weken terug was er ook al sprake van vandalisme op het kunstwerk, maar de schade kon toen door de ontwerper Jos Pattyn hersteld worden. Nu is de schade aanzienlijker.

 

Of het deze keer ook gaat om dezelfde vandalen is niet geweten.

 

Het Organisatiecomité Karnaval Ledeberg vzw betreurt deze gang van zaken ten zeerste en dient klacht in tegen onbekenden.

 

Jos Pattyn wil de afbeelding op korte termijn weer herstellen, zodat één van de ingangen naar het centrum van Ledeberg weer gesierd wordt met een verwijzing naar het rijke Ledebergse karnavalsleven op deze deelgemeente.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 november: Hommage aan Wim De Craene in Gentse Vooruit

 Op zaterdag 6 november 2010 kunnen muziekliefhebbers weer eens hun hart ophalen bij de prachtige songs die ooit de wereld werden ingestuurd door Wim De Craene. Zelf had ik een toffe band met de veel te vroeg gestorven zanger, want als presentator bij de Gentse stadsradio's PLUS en Roeland werd ik steevast door Wim gecontacteerd bij het uitbrengen van een nieuwe 33- of 45-toerenplaat. Eerst afspraak bij Wim thuis, in zijn gezellige woning op de Frère Orbanlaan, om daarna af te zakken naar een caféetje achter de hoek, alwaar hij met enkele geldstukken de plaat liet spelen op de juke-box. Met een lekkere pint in de hand ... genietend van zijn nieuwste hit ! Want dat waren het steevast allemaal.

Op 14 september 1990 sloeg het noodlot echter toe en verloor Vlaanderen één van zijn grootste en meest legendarische singer-songwriters. Gelukkig blijft de herinnering aan Wim en zijn muziek bestaan en dit via zijn zoon Ramses die enkele gelijkgestemde artiesten bijeen kreeg om in het najaar 2010 een reeks hommageconcerten ten beste te geven.
Della Bossiers, Lander, Andrea Croonenberghs, Mira, Tom Van Landuyt, William Souffreau ... stuk voor stuk artiesten die de herinnering aan Wim levendig houden met hun interpretaties van Tim, Rozanne, Kristien, Breek uit jezelf ... en nog vele andere pareltjes.

Wie 20 jaar later nog eens wil wegdromen van het oeuvre van Wim De Craene kan op 6 november om 20.00 uur plaats nemen in de theaterzaal van de Vooruit (Gent). Tickets kosten 19,75 € en reservatie via www.vooruit.be of 09/267.28.28

Alle info over Wim èn het concert op www.wimdecraene.net

Reageer (0)

29-10-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leuke winterse weekends in Oost-Vlaanderen met aparte momentenVoor een onvergetelijke wintertrip moet je in Oost-Vlaanderen zijn. In de toeristische regio's werden tal van formules en evenementen uitgewerkt om je een warm dagje of weekendje uit te bezorgen. Aan variatie geen gebrek: in het ene logeerarrangement ligt de nadruk op lekker tafelen, het andere zet natuur en/of cultuur centraal, in nog een ander krijg je er een wellnessmoment bovenop.

 wandelen

Nieuwsgierig naar welke plekjes, speciale arrangementen of evenementen in Oost-Vlaanderen het best bij jou passen? Ontdek het volledige aanbod op www.tov.be/kortevakanties en boek vandaag nog jouw favoriete winterse break! Via deze site kan je ook de gratis winterbrochures van de vijf toeristische regio's van Oost-Vlaanderen bestellen.

 Polderhuisje

Winterse breaks in het Meetjesland

 

In het Meetjesland pakken 13 charmante logeeradressen voor de prijs van € 150 (2 p) uit met winterse voordeelarrangementen, en dat tussen 1 november 2010 en 28 februari 2011. Er is voor elk wat wils: wellnessarrangementen, arrangementen met het accent op het culinaire, een arrangement met paardenmelk als rode draad enzovoort. Voor elke deelnemer aan 'Winter in het Meetjesland' is een winterpakket met streekproducten voorzien, en de eerste 50 deelnemers krijgen een paar authentieke Meetjeslandse bedsokken cadeau.

 

Wase winterweekends met Sinterklaas, Sint-Maarten en de Kerstman

  

Elf Wase hotels en b&b's tonen zich tussen 1 november 2010 en 31 januari 2011 van hun gulste kant. Voor de gezinsvriendelijke prijs van € 99 logeren en ontbijten twee (groot)ouders met één (klein)kind er één nacht. Er wordt kwistig met extra's gegooid: een ritje met de paardenslee, een pannenkoekenfeest, een schaatspartijtje op de ijspiste van Sint-Niklaas, … Wie boekt, speelt zelf een beetje 'gulle gever', want per boeking gaat € 5 naar het goede doel.

 

Lekker warm logeren in Scheldeland

 

Heerlijk wandelen langs de jaagpaden van Schelde, Dender en Rupel, en daarna overnachten in een knus hotelletje in de regio. Het kan van 15 november 2010 tot 28 februari 2011 met de logiesacties Winter in Scheldeland. Hotels van twee sterren en meer bieden voor € 150 een arrangement aan voor twee, met leuke extra's zoals een kookworkshop met een Italiaanse chef-kok of een luxeontbijt.

 

Winter in de Leiestreek

 

Met haar vele winterse activiteiten en evenementen is de Leiestreek dé ideale regio voor een dagje uit met familie of vrienden. Zo kan je er de hele winter boeiende tentoonstellingen bezoeken of een deugddoende wandeling uitstippelen op het nieuwe wandelnetwerk Land van Mortagne. Enkele smaakvolle bezoekadresjes, onder meer brouwerijen en chocolatiers, pakken bovendien uit met een extra voordeel bij het boeken van een groepsbezoek.

 

Wandelen en logeren in de Vlaamse Ardennen

 

In de heuvels van de Vlaamse Ardennen kan je stevig op stap met de vier thematische wandelarrangementen van de streek-GR. Je kan een paar dagen de bekende hellingen van de Ronde van Vlaanderen afwandelen, stappen door pure natuurpracht, 'literair' gaan wandelen of een tocht maken met streekbieren als rode draad. Je bagage wordt telkens voor je bezorgd in je logies.

Alle info op www.tov.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tijd voor HOPPAS ?

hoppas logo

Onder die naam lanceerden Vlaanderen Lekker Land en de Week van de Smaak een campagne die past in het Belgische voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie. Hoppas sluit aan bij de rijke traditie van de tapas uit Spanje, dit jaar eregenodigde van de Week van de Smaak. Hoppas zijn de Vlaamse variant van de Spaanse tapas, geserveerd met een streekbier. De formule is simpel: hop + tapas = hoppas. De hop komt van onze speciaalbieren; de tapa wordt gemaakt met producten en ingrediënten uit Vlaanderen.

 Hoppas zet het cultureel en culinair erfgoed uit Vlaanderen op de kaart van Europa. Onze rijke brouwerstraditie, de unieke gistingsmethoden, de uitgebreide schakering aan kwaliteitsbieren: niet voor niets maakt onze biercultuur indruk, ook in de rest van Europa. Bij het bier komt nu het hapje, dat qua smaak perfect harmonieert met het bier en bereid wordt met onze beste ingrediënten: groenten en fruit uit eigen streek, vlees en vis van bij ons, of erkende Vlaamse streekproducten.

 

Restaurants, brouwerijen, eetcafés, burgemeesters, sterrenchefs, verenigingen en hobbykoks: vanaf de Week van de Smaak gaan ze met hoppas aan de slag. Ook peter van de Week van de Smaak Wouter Keersmaekers liet zich inspireren door Vlaamse en Brusselse speciaalbieren en stelt 18 hoppas voor in een Hoppas receptenboekje

In Vlaanderen kan je al in meer dan 120 horecazaken terecht voor hoppas. Wil je weten waar je bij jou in de buurt een streekbiertje met een hoppa kan gaan proeven? Ga dan vliegensvlug naar www.weekvandesmaak.be en klik op "speciale acties".

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg verwelkomt 33.000 toeristen tijdens herfstverlof

Limburg, de groenste provincie van Vlaanderen, is nu op zijn herfstmooist !

Hét moment om een najaarsvakantie te boeken.En dat is nu nog gemakkelijker: op www.toerismelimburg.be vind je vanaf nu

promoties voor een weekend of midweek in Limburg.

Een uitgelezen kans om last minutes en andere aanbiedingen in Limburg te bekijken en te vergelijken …

 


 

“Deze webpagina met promoties zal het nog gemakkelijker maken om een geschikte vakantie te kiezen,” licht de Limburgse gedeputeerde van Toerisme toe.

Sylvain Sleypen: “Logiesuitbaters kunnen voortaan hun aanbiedingen rechtstreeks plaatsen op de website van Toerisme Limburg. Zo krijgt de consument een groter overzicht van allerlei actuele aanbiedingen in Limburg. Dit zal nog meer toeristen overtuigen om een vakantie in Limburg te boeken.”

 

Ontdek de promoties voor een verkwikkend én voordelig verblijf in de groenste provincie van Vlaanderen op http://www.toerismelimburg.be/promoties. Je ziet er in één oogopslag het prijsvoordeel dat je krijgt, de geldigheidsduur, het logiestype, een foto van de uitbating, de gemeente en regio, de contactgegevens enz.

We geven hierbij ook nog mee dat van de 33.000 toeristen die een kamer boekten voor de komende herfstvakantie
zowaar 25 % uit West-Vlaanderen komt en ongeveer 14 % uit Oost-Vlaanderen. Slechts 1 % Walen vinden de weg naar dit mooie Vlaamse landsgedeelte.

Logeer je in de buurt van het Nationaal Park Hoge Kempen ? Dan kan je op zondag gratis op pad met een ranger
tijdens Indian Summerwandelingen. En dit nog tot midden november.

alle info op www.toerismelimburg.be              

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: ROEL RICHELIEU VAN LONDERSELE
Foto  Deze (on)regelmatige rubriek, aangeleverd door Freek Neirynck, ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.    
 
ROEL RICHELIEU VAN LONDERSELE LAAT ZICH INSPIREREN DOOR GENT IN ZIJN NIEUWE DICHTBUNDEL "TOT ZIJ DE WIJN IS" 
 
De voormalige Gentse stadsdichter Roel Richelieu Van Londersele heeft zopas bij uitgeverij Atlas Amsterdam/Antwerpen een nieuwe poëziebundel uitgegeven die zijn roots in Gent en deelgemeenten niet kan verlochenen. “Tot zij de wijn is” is namelijk geïnspireerd door onder andere het Campo Santo-kerkhof in Sint-Amandsberg, drie bronzen beelden van zijn kunstgezel en vriend Marf in de Campagne in Drongen, het Natuurmuseum voor kinderen De Tuin in het Berouw, het graf van Karel en Gustave van de Woestijne…
 
Enkele maanden geleden kon u in deze kolom lezen hoe Roel Richelieu Van Londersele erkend werd als plattelandsdichter 2010 in Schellenelle, in navolging van onder andere Roland Jooris en Myriam Van Hee. In zijn nieuwste bundel bewijst hij ook een urbanistische poëet te zijn. Niet voor niets werd hij enkele jaren geleden de eerste officiële stadsdichter van Gent; de stad waar hij – oorspronkelijk afkomstig uit Ninove – al sinds zijn studententijd woont en waar hij aan het einde van de vorige eeuw het gerenomeerde literaire tijdschift Koebel uitgaf. Van Londersele is ook auteur van romans en beoefent recentelijk zelfs succesrijk het genre policier.
 
Als dichter staat hij bekend als een zeer toegankelijk auteur met een open en helder taalgebruik en met zeer herkenbare onderwerpen met als rode draad de (behoefte aan) liefde voor de vrouw. Toch maakt hem dat niet ouderwets en melig, integendeel. Hij kiest voor het subtiele, voor het net niet uitvergrote detail, voor fracties in het amoureuse die zelden zo close behandeld werden door zijn gelijken.
 
Ook “Tot zij wijn is”  ligt in die lijn van de verwachtingen. Het merkwaardigste in de nieuwe bundel is ongetwijfeld dat de poëet op zoek is naar een decor waartegen zijn ontboezemingen zich afspelen. Grafzerken, beeldhouwwerken en de natuur lijken hem momenteel bijzonder te kunnen inspireren..
 
Tot zij de wijn is
Een voorbeeld uit het hoodstukje Campo Santo:
 
De Weduwe
 
de zwarte vrouw beklimt de heuvel elke dag
ze kent alle mannen en hun vuur
prevelt haar gebeden tegen de muur
van de kapel, god is stil en luistert
 
een blauwe werkman begraaft het kwaad
zij kijkt toe en geeft haar zegen
ze is de moeder van de eenzaamheid
ik ken haar uit de boeken, maar zie hoe ze leeft
 
ze herschikt een bloem voor vreemde doden
en staart naar haar eigen bezigheid
dan telt ze plots de graven en leest de tijd
dat is meer dan ik betrachtte
 
“Tot zij de wijn is” van Roel Richelieu Van Londersele telt 68 bladzijden en werd uitgegeven door Atlas.

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!