Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
26-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OP DE BOEKENPLANK: voor u gelezen ...
Het najaar is traditioneel een periode waarin menigeen tot rust komt met een goed boek. Binnenkort zullen trouwens duizenden boekenliefhebbers afzakken naar Antwerpen voor de Boekenbeurs 2009 (31/10 - 11/11), maar wij neusden voor u al even in het overgrote aanbod:

 Wie zich een leek vindt binnen de wereld van de keuken is zeker gediend met "Start To Cook", waarin chef-kok Albert Verdeyen de eerste beginselen van het koken op een praktische en aangenaam lezende manier uit de doeken doet. Met de belangrijkste handelingen in de keuken streeft hij ernaar de lezer/kok de basistechnieken onder de knie te doen krijgen (wat je in huis moet hebben, de 3 basisregels om stress te vermijden, leer eerst snijden: julienne - brunoise - schijfjes - ringen - sifflet,en enkele kooktermen). Hierna geeft Albert 5 tips om een perfect ei te koken en staat hij stil bij de absolute basis: hoe kook je aardappelen, groenten, rijst, pasta ... ? En dan ... dan is het de hoogste tijd om zelf jouw eerste menu samen te stellen. Van de soepen (o.a. klassieke kippensoep, seldersoep ...) over vlees-en visbereidingen (o.a. rosbief, stoverij, gehaktbrood, vis in papillot, scampi met curry ...) èn groenten (o.a. asperges op Vlaamse wijze, bloemkool met kaas in de oven ...) tot de desserts (o.a. rijstpap, tiramisu ...). Bijzonder interessant aan het geheel is dat alle gerechten geïllustreerd worden met stap-voor-stapfoto's en aangevuld met praktische kooktips. Een sterke aanrader voor wie, zonder te kunnen koken, eens verrassend uit de hoek wil komen of de reeds opgedane basiskennis wil oppoetsen.

"Start to Cook" (Albert Verdeyen) omvat 160 pagina's kookplezier, is een uitgave van Lannoo en kost 17,95 euro.

  Bij dezelfde uitgeverij verscheen het derde deel van SOS PIET (Huysentruyt) en dat is eigenlijk niet verwonderlijk na het overgrote succes van de vorige twee edities. En ook nu weer brengt Piet de lezers in de ban met gerechten die via de gekende stap-voor-stap techniek (wat hebben we geleerd?) een niet te versmaden resultaat moeten kennen. De gerechten zijn onderverdeeld in de categorieën "Soepen en voorgerechten" - "Hoofdgerechten" en "Nagerechten" en worden telkens uitgelegd via de ingrediënten, de hoe-los-je-het-op-vraag, de eventuele fouten die zich kunnen aandienen èn enkele serveertips, uiteraard aangevuld met prachtige foto's die perfect de handelingen begeleiden. Wat dacht u bijvoorbeeld van een kaassoufflé, een gravad lax met zoetzuur sausje of het maken van chips? Of opteert u eerder voor een bouillabaisse, een entrecote 'bleu chaud' met stroganoffsaus, normandische tongrolletjes of gentse waterzooi? Of gewoonweg wentelteefjes, île flottante, smoutebollen of panna cotta?  Om het water van in de mond te krijgen, toch? En ideaal om de laatste maanden van 2009 op een culinaire manier te overbruggen.

"SOS PIET" (Piet Huysentruyt) is een uitgave van Lannoo, bevat 144 pagina's en kost 18,95 euro.

Een derde Lannoo-uitgave is dan weer een opmerkelijke bundeling van 26 levensverhalen waarin 1 thema centraal staat: het leven met een visser ! Auteur Katrien Vervaele slaagde er in "Vissersvrouwen" wonderwel in om 26 vrouwen te overhalen hun verhaal te doen èn loodste ze mee doorheen hun vaak emotionele maar weldoordachte gevoelens tegenover hun partner èn het vissersberoep. Melancholisch terugblikken naar vroegere tijden, angstig vooruitblikken naar de toekomst ... het zijn maar twee van de zovele momenten uit het boek die indruk maken. Niet alleen de hardheid van het visser-zijn, maar ook de invloed op het dagelijkse leven met de goede en de kwade momenten. Maar bovenal een door eerlijkheid gespekt verhaal waarin de lezer zelfs zonder beelden het gevoel heeft in de woonkamer van de 26 vrouwen te vertoeven. En als je dan met oog voor detail naar de kleurrijke portretfoto's (Wouter Rawoens) kijkt, dan krijgen de woorden en zinnen nog een andere dimensie. Storm en ontij, opvoeding van de kinderen, eenzaamheid, bijgeloof ... items die niet uit de weg worden gegaan en het boek die waarde geeft die het verdient: onvergetelijk en vooral ... menselijk !

"Vissersvrouwen" (Katrien Vervaele) is een uitgave van Lannoo, bevat 144 pagina's en kost 19,95 euro.

Deze week recenseren we ook nog enkele uitgaven van The House of Books, Manteau, Linkeroever en Roularta.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw album voor Kate Ryan
KATE RYAN ... FRENCH CONNECTION:

Het succes van Kate Ryan is het resutlaat van jarenlang hard werken, inzet en volharding.
Rode doorheen haar carrière zijn de "Kate Ryantreatments" van bestaande Franstalige nummers. Zo werden de afgelopen jaren o.a. 'Voyage, Voyage', 'Désenchantée', 'Elle Elle l'a' en 'Babacar' overgoten met een aanstekelijk popsausje.Het nieuwe album van La Kate - "French Connection" - verzamelt al deze floorfillers en herbergt nog vele andere verrassende poptoppers zoals 'Les divas du dancing', 'Sage comme une image', 'Toute première fois' en het breekbare 'Évidemment'.

Tracklist:

01 Ella Elle L'A (Radio Version) full track
02 Babacar (Radio Edit)
03 Désenchantée (Radio Edit)
04 Libertine
05 Evidemment (2N remix)
06 Mon Coeur Résiste Encore (Radio Edit)
07 La Promesse (Radio Edit)
08 Tes Yeux
09 Toute Première Fois
10 Les Divas Du Dancing
11 Sage Comme Un Image
12 Kate Ryan & Soraya - Caminaré
13 Voyage Voyage
14 Desenchantée 2009
15 Libertine 2009
16 Evidemment
17 Voyage Voyage (Acoustic Version)

 

Een absolute aanrader ... van ARS Entertainment natuurlijk ... www.arsentertainment.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater Maskee met natte handen en droge voeten
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Theater Maskee
brengt vanaf 6 november 2009 “Natte handen, droge voeten” op de planken, in een regie van Heidi De Grauwe. De 9 voorstellingen betekenen de creatie van een nieuwe Gentse komedie van de hand van Maurice De Grauwe.

 

 

“Natte handen, droge voeten”

  

“Wij hoale de gazette”! “Wij worden Bekende Genteneirs”!

  

Klaarblijkelijk hebben de stadswerkmannen Raoul en Raymond uit deze slagzinnen de moed geput zich in een ondergronds avontuur te storten. Misschien was het wel de vlucht uit de sleur van hun huwelijk, die hen inspireerde om een moeilijke taak ten dienste van de gehele Gentse bevolking te moeten volbrengen.

In ieder geval, eens afgedaald in die nog onbekende omgeving, belanden de twee kompanen werkelijk van de ene verrassing in de andere. Een hardwerkende Gentenaar zou er werkelijk wel eens het noorden van kwijt geraken.

Belangrijk is echter dat de komische noot overeind blijft tijdens hun tocht doorheen het onbekende.

 

Wie denkt dat er, tijdens de ontdekkingstocht, archeologische vondsten gedaan worden onder het middeleeuws stadscentrum, komt bedrogen uit. Een ontmoeting met onverwachte gasten behoort wel tot de mogelijkheden.

 

Cast : Christ Bellecoste, Marc Ceulemans, Maurice De Grauwe, Karina De Meyer, Janine Sacré, Patrick Van Damme, Inge Vandeleene en Debby Van den Daele.

  

Praktische info :

 

De voorstellingen gaan, wegens de renovatie van de feestzaal op Ledeberg, door in Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat 38, 9000 Gent.

 

Vrijdag

6, 13 en 20 november 2009

om 20u

Zaterdag

7, 14 en 21 november 2009

om 20u

Zondag

8 en 15 november 2009

om 15u

Maandag

16 november 2009
(Extra voorstelling voor weekendwerkers)

om 20u

 

Toegangskaarten kosten 10 EUR in voorverkoop.

 

Reservatie : 09-222 08 55 of reservatie@theatermaskee.be

 

Meer info op www.theatermaskee.be 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73ste Landjuweeltornooi (4 - 8/11/2009)
Klik op de afbeelding om de link te volgenVzw Opendoek vzw, NTGent, EFTC en Circa (Cultuurcentrum Gent) stellen graag de derde editie van het Landjuweelfestival voor. Van woensdag 4 tot zondag 8 november 2009 kan het publiek in Gent terecht voor een groot theaterfeest.

Het gaat om een feest voor amateurtheaters die geselecteerd werden om een voorstelling te brengen in een professionele theaterzaal, een festijn voor het publiek dat amateurvoorstellingen van de bovenste plank kan bewonderen en een unieke gelegenheid om een Shakespeare-creatie te zien.

Naast zes voorstellingen die meedingen naar de prijs van het 73e Landjuweeltornooi prijken er jongerenvoorstellingen, vertellingen en het Landjuweel voor Figurentheater op de affiche. Theaterzalen als NTGent, Minnemeers en Tinnenpot openen hun deuren voor amateurfans. Tegelijkertijd is het voor een amateurgroep een eer om op te treden in de Gentse schouwburg. Een perfecte match of eerder een gedoodverfde clash, want deelnemen aan de wedstrijd betekent oog in oog komen te staan met de professionele juryleden…


Piet Arfeuille werkt een hele week met negen liefhebbers. De opdracht is een voorstelling te creëren, geïnspireerd op de Koopman van Venetië van William Shakespeare. Wordt het een uitdaging voor hem om dit tot een goed einde te brengen of voor de deelnemers om een week lang het werkritme van een Shakespeare-goeroe aan te kunnen?


Ten slotte wordt het publiek getrakteerd op een boeiend aperitiefgesprek rond het reilen en zeilen van het amateurtheater. Servé Hermans (acteur NTGent) legt een resem professionele en niet-professionele sprekers op de rooster.


Informatie:


Circa
Veldstraat 82
9000 Gent
Tel.: 09 269 84 95
Fax: 09 269 84 79
E-mail: circa@gent.be

Openingsuren:
maandag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
dinsdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
woensdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
donderdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur
vrijdag van 9:00 tot 12:00 uur en van 14:00 tot 17:00 uur

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3x avant-garde in Gents MSK
Klik op de afbeelding om de link te volgenOnder de titel ‘3x avant-garde’ organiseert het Museum voor Schone Kunsten van zaterdag 17 oktober tot zondag 7 februari 2010 drie tentoonstellingen die telkens een ander facet belichten van het internationale modernisme in het interbellum.

In samenwerking met het Von der Heydt-Museum in Wuppertal wordt een tentoonstelling gewijd aan het grafische werk van de Duitse kunstenaar Max Beckmann.

De Chinese schrijver en kunstpromotor Lu Xun is de centrale figuur in de tweede tentoonstelling die de ontwikkeling van de moderne grafiek in China behandelt in de eerste helft van de twintigste eeuw. Het National Art Museum of China in Beijing, het Lu Xun Museum in Beijing en het Lu Xun Memorial in Shanghai zijn de partners voor deze expositie die kadert in het festival Europalia China.

Tenslotte vormt het uitzonderlijke bruikleen van Le grand déjeuner van Fernand Léger door het Museum of Modern Art in New York de aanleiding voor een dossiertentoonstelling waarin het werk van de Franse kunstenaar wordt vergeleken met dat van Belgische tijdgenoten.


Praktisch:

Museum voor Schone Kunsten, Citadelpark, 9000 Gent (tel.: 09/240.07.00)
e-mail museum.msk@gent.be - website www.mskgent.be


Toegangsprijzen:

5 euro: individuele bezoeker
3,75 euro: Gentenaars, 55+, groepen
1 euro: jongeren 19 tot en met 25 jaar
gratis: jongeren tot en met 18 jaar, Gentenaars: elke zondag van 10 tot 13 uur en Gentse Feesten

Openingsuren:

Van zaterdag 17 oktober 2009 tot zondag 7 februari 2010 van dinsdag tot zondag van 10 tot 18 uur


Groepen en rondleidingen: Tel. 09/269.60.04 -  e-mail info@boekjebezoek.be

Ateliers: Tel. 09/240.07.07 - e-mail msk.educatie@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20ste verjaardag Kinderrechtenverdrag wordt gevierd
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp vrijdag 20 november 2009 viert het Kinderrechtenverdrag wereldwijd zijn 20e verjaardag.
Ook in Gent is het groot feest. De Stad Gent organiseert samen met de vzw Kinderrechtswinkel, de vzw Kinderrechtencoalitie en de vzw Panathlon een super verjaardagsfeest voor en met de leerlingen van de bovengraad van alle Gentse lagere scholen.

Het feest start met een concert van de ‘Children of the Streets’ in sporthal Tolhuis.
Van daar marcheren de kinderen in een kleurrijke optocht door de straten van Gent naar het stadhuis.
Tijdens de optocht worden tien enorme uitprints (5m bij 8m) van fotograaf Karl Deckers over zijn project ‘5+4=1’ meegedragen. Aan het stadhuis laten de kinderen luid hun stem horen. Ze geven hun boodschap extra kracht met meer dan duizend wapperende ‘peace-vlaggen’.


Programma op vrijdag 20 november 2009:


9.30 uur: verzamelen in de sporthal Tolhuis (Tolhuislaan 77, 9000 Gent)

9.45 uur: concert van de ‘Children of the Streets’-band.

10.45 uur: kleurrijke optocht naar het stadhuis

11.15 uur: manifestatie aan het stadhuis met duizend ‘peace’-vlaggen in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen.

Inschrijvingen tot vrijdag 30 oktober 2009: telefonisch via het Vredeshuis op 09/233.42.95
van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur.

 

Reageer (0)

19-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met z'n allen naar DE PAARSE ZETEL

Op donderdag 22 oktober 2009 om 12.30 uur interviewt Griet Pauwels dichter Peter Holvoet-Hanssen in de bibliotheek aan het Zuid.De Antwerpse dichter-troubadour Holvoet-Hanssen creëerde zijn eigen niche met het drieluik Dwangbuis van Houdini, Strombolicchio en Santander. In 2004 verscheen zijn anti-roman De vliegende monnik. Met de dichtbundel over het melaatseneiland Spinalonga won hij de driejaarlijkse Cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap 2008. De pers had veel lof voor zijn recente wrakhoutgedichten Navagio.
 
Ook op het podium speelt hij met toeval en onevenwicht, met licht en donker.
Hij werkt aan een prozaproject in Oostende en publiceert in Het Visserijblad. Voor jongeren geeft hij workshops ‘Avontuurlijke reizen doorheen de poëzie’ onder de vlag van ‘Het Kapersnest’.


Meer info over Holvoet-Hanssen op de website www.kapersnest.be en op http://zoeken.bibliotheek.be/authors/Holvoet-Hanssen,%20Peter


Meer Paarse Zetellezingen in de Achilles Musschezaal van de bibliotheek:
Donderdag 12 november 2009: René De Herdt
Donderdag 26 november 2009: Filip Vanluchene

U kunt via podcast de voorbije Paarse Zetellezingen beluisteren op de website http://bibliotheekgent.podomatic.com/

De Paarse zetel

De Paarse Zetel : Abdelkader Benali

Het gaat om gesprekken op het middaguur over cultuur, literatuur en geschiedenis
Griet Pauwels interviewt op donderdagmiddag van 12.30 uur tot 13.15 uur
Gratis toegang, deuren dicht om 12.30 uur of zodra volzet, geen reservering mogelijk


Organisatie

Stad Gent: Departement Cultuur en Stedelijke Openbare Bibliotheek
In samenwerking met vzw Passe-Vite

De paarse zetels behoorden toe aan Nobelprijswinnaar Maurice Maeterlinck. Ze stonden in een van de salons van zijn kasteel Orlamonde in Nice. Nu nemen opnieuw schrijvers en cultuurfiguren plaats in (replica's van) de paarse zetels.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven in de brouwerij ... proef mee !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In het kader van de Oost-Vlaamse Biermaand organiseert het MIAT op zondag 25 oktober 2009 van 14 tot 17 uur een brouwerijwandeling 'Leven in de brouwerij'.


Het wordt geen kroegentocht, maar een wandeling langs het brouwerij-erfgoed in de Gentse binnenstad.
Een eeuw geleden was Gent immers een belangrijke brouwersstad met tal van brouwerijen.
Hoewel niet alle gebouwen volledig overeind zijn gebleven, zijn er toch enkele bijzondere pareltjes bij.


De wandeling start op de vijfde verdieping van het MIAT, van waar de deelnemers een prachtig en uniek zicht hebben op de stad. Daarna brengt de wandeling hen langs voormalige brouwerijgebouwen die leegstaan of een andere functie hebben gekregen. Na afloop krijgen de deelnemers nog een Gruut aangeboden in de cafetaria van het MIAT.

 

Praktisch:

Zondag 25 oktober van 14 tot 17 uur.
Prijs: 6 euro per persoon
De wandeling vertrekt aan het MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent
Graag inschrijven via e-mail publiekswerking.miat@gent.be of 09 269 42 20

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GSM kwijt ? Blokkeer het toestel !

Met het unieke identificatienummer van uw gsm (IMEI) kunt u uw gestolen gsm laten blokkeren.Het IMEI (International Mobile Equipment Identity)-nummer is het unieke identificatienummer van uw gsm-toestel. Het is een nummer dat bestaat uit 15 cijfers. Het IMEI-nummer staat op de verpakkingsdoos van de gsm of kan bekomen worden door *#06# in te tikken op het toestel.

Wordt uw gsm gestolen? Telefoneer dan naar uw operator en geef deze code door.
Doe uiteraard ook aangifte bij de lokale politie.


Met deze code kan de gsm volledig geblokkeerd worden, zelfs als de dief de sim-kaart verandert.
Het is geen garantie dat u uw gsm zult terugkrijgen, maar u bent er dan wel zeker van dat de dief niets meer met uw gsm kan aanvangen.

Voor meer nuttige tips, surf naar de website www.politiegent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maak je op als je fietst in Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Met de winter in aantocht wordt opnieuw aandacht geschonken aan de fietsverlichting.
De Dienst Mobiliteit en de Politiezone Gent slaan de handen opnieuw in elkaar.
'Maak je op als je fietst' blijft de boodschap, ook voor jongeren uit het secundair onderwijs.Hoewel het gebruik van fietsverlichting verbeterd is, blijft het toch nog nodig om de fietsers attent te maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer, zeker met de donkere maanden die voor de deur staan. De Dienst Mobiliteit en de Politiezone Gent werken daarom voor het 9e jaar op rij samen rond dit thema.

Een van hun grootste doelgroepen is de schoolgaande jeugd. Om het belang van zichtbaarheid in het verkeer extra onder de aandacht te brengen én vooral de jongeren te stimuleren om zich in het verkeer zo zichtbaar mogelijk voort te bewegen, werd dit jaar opnieuw gekozen voor een fluo- en fietsverlichtingscampagne voor het secundair onderwijs.
De actie bestaat uit een preventief en repressief luik.


Voor het preventieve luik wordt een beroep gedaan op de scholen zelf.
Aan de Gentse scholen van het secundair onderwijs werd gevraagd om in de week van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober 2009 zelf een fietscontrole te organiseren op school. De fietsers die tijdens de preventieve fietscontrole beschikken over goedwerkende fietsverlichting, krijgen als beloning een slapwrap.
Bij deze slapwrap krijgen de leerlingen een flyer met uitleg over de actie.


De actie is een succes: negentien secundaire scholen hebben zich geëngageerd om deel te nemen.
Dat zijn er vier meer dan vorig jaar. Onder de scholen werden 4.935 slapwraps verdeeld.

Om de jongeren ook daarna nog te stimuleren, wordt iets extra’s gedaan. Tijdens de maand november 2009 zullen controles worden uitgevoerd door de commissariaten in de omgeving van de scholen. Als de jongeren de slapwrap op een zichtbare plaats bevestigen (aan de fiets, rugzak, arm of been, enz.) en gedurende november gespot worden door de politie, maken zij kans om een cinematicket te winnen. Dankzij de medewerking van Kinepolis Gent worden in november wekelijks meer dan dertig cinematickets verloot. Jongeren die niet in orde zijn, krijgen in november een waarschuwing. Vanaf december wordt repressief opgetreden.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse seniorenweek staat op punt !
Klik op de afbeelding om de link te volgenDe Seniorenweek belooft opnieuw een voltreffer te worden. Muziekliefhebbers, sportievelingen en nieuwsgierige aagjes, mét grijze haren, zullen in de week van maandag 16 tot zondag 22 november zeker aan hun trekken komen.

Naast de traditionele activiteiten zoals de officiële opening op maandag 16 november, het bal op dinsdag 17 november en de culturele namiddag op woensdag 18 november, willen de organisatoren vooral de aandacht vestigen op nieuwe sporten tijdens de sportnamiddag op donderdag 19 november en op de seniorenbeurs op zaterdag 21 november.

Deze laatste kreeg namelijk een face-lift. 42 organisaties staan klaar op hun beursstand om alle vragen te beantwoorden. Dit jaar zorgt de beurs ook voor een interactief luik met voordrachten en demonstraties. Zo komen bijvoorbeeld de ombudsvrouw van de Stad Gent en de ombudsman pensioenen langs om hun diensten voor te stellen. Senioren kunnen daar zelfs ter plaatse hun pensioendossier bespreken met de ombudsman pensioenen.


De sportnamiddag op donderdag 19 november krijgt een modern tintje met heel wat nieuwe sporten op de menukaart: aikido, nordic walking, line-dance, enz. Daarnaast kunnen minder avontuurlijke deelnemers meedoen aan een initiatie tennis, tai chi, wandelen en aan de volksspelen.


Tijdens de seniorenweek gaat de ‘valbus’ op tour. Deze zorgt ervoor dat senioren op een praktische manier kunnen uittesten welke schoenen, vloerbekleding, enz. hun valrisico verhogen of verlagen.

De bus doet volgende locaties aan:

(Tourschema ‘valbus’ : Voormiddag -  Namiddag)

Maandag 16 november: LDC De Thuishaven - CH Oude Bareel

Dinsdag 17 november: LDC Ten Hove - LDC De Regenboog

Woensdag 18 november: LDC De Horizon - CH Nieuw Gent

Donderdag 19 november: LDC De Muide - LDC Speltincx

Vrijdag 20 november: Vrijdagmarkt - LDC De Boei

Zaterdag 21 november: Seniorenbeurs - Seniorenbeurs


Senioren met een beperkt inkomen die het moeilijk hebben om zich te verplaatsen, kunnen zich van en naar de activiteiten van de Seniorenweek laten brengen door de Minder Mobielen Centrale (MMC), en dit zonder lid te zijn. Wel moeten ze een inkomensbewijs kunnen voorleggen. Een rit vraagt u best twee dagen vooraf aan via tel. 09 266 76 35 of tel. 09 266 76 36.


Praktische info:

De inschrijvingsperiode voor de betalende activiteiten loopt van maandag 26 oktober tot en met vrijdag 13 november 2009. Senioren kunnen een plaatsje reserveren via:

Gentinfo, tel. 09 210 10 10, van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur, op voorwaarde dat er in een van de onderstaande locaties betaald wordt.

Seniorendienst, Begijnhofdries 33, 9000 Gent. Elke werkdag van 8 tot 13 uur en op woensdag ook van 14 tot 18 uur.

Stadswinkel, Administratief Centrum, Woodrow Wilsonplein1, 9000 Gent. Elke werkdag van 9 tot 17 uur, op woensdag tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 11.30 uur.


De Lokale Dienstencentra van het OCMW. Elke werkdag van 9.30 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur.

LDC De Boei, Vaartstraat 2A, 9000 Gent

LDC Ten Hove, Begijnhofdries 15, 9000 Gent

LDC De Regenboog, L. De Heerestraat 83, 9000 Gent

LDC De Thuishaven, Neuseplein 33, 9000 Gent

LDC De Vlaschaard, Jubileumlaan 219, 9000 Gent

LDC De Horizon, F. Lousbergkaai 12, 9000 Gent

LDC De Muide, New Orleansstraat 263-267, 9000 Gent

LDC Speltincx, Meersemdries 4, 9050 Gentbrugge

LDC Wibier, Antwerpsesteenweg 768, 9040 Sint-Amandsberg


De Stedelijke Dienstencentra. Elke werkdag van 8 tot 13 uur, op maandag, dinsdag en vrijdag van 14 tot 16 uur en op woensdag van 14 tot 18 uur. Donderdagnamiddag gesloten.

Reageer (0)

17-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KGZV nog steeds op zoek naar eerste competitiepuntenVoor de derde thuiswedstrijd in de nationale competitie ontvangt de Koninklijke Gentse Zwemvereniging op zaterdag 17 oktober 2009 om 20.00 uur de ploeg van Brussels Poseidon en dit in het Strop.
Na 4 wedstrijden zijn ze nog steeds op zoek naar hun eerste punten. Maar met u als supporter erbij MOET dit lukken !

Programma:

17/10 KGZV2 - Calypso (18.30 u) / KGZV1 - Brussels Poseidon (20.00 u) / KGZV Res - Brussels Poseidon Res. (21.15 u)

Alle info op www.kgzv.be

Reageer (0)

09-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Felice is niet meer !
Klik op de afbeelding om de link te volgenDré Steemans, ook bekend als de Vlaamse televisiefiguur Felice, is in de nacht van donderdag op vrijdag gestorven. Dat heeft zijn manager Johan P. Berckmans aan Belga laten weten. Steemans overleed aan de gevolgen van een zwaar hartinfarct. Hij was pas 55 jaar geworden.

 

(Op de foto stelt Felice het kookboek “Scoren aan tafel” voor bij Felix Alen, met wie Wim Casteleyn en ikzelf het boek schreven).

 

Steemans debuteerde op 1 september 1985 bij de toenmalige BRT2-radio in het radioprogramma "Het Genootschap" van Luk Saffloer. Daarin bracht hij met een Italiaans accent korte stukjes onder zijn alter ego Felice Damiano.

 

Kort daarna kreeg hij zijn eigen talkshow op de VRT, "Incredibile". Steemans is misschien wel het meest bekend van "1000 Seconden", een kookprogramma met Herwig Van Hove dat dertien jaar liep, en "Het Swingpaleis", dat tien jaar lang op vrijdagavond de BV's en de mensen thuis deed meezingen.

 

In de zomermaanden presenteerde hij een gelijkaardig programma "Biebabeloela". Steemans stond vanaf het begin ook mee aan de wieg van Radio Donna, waar hij meer dan tien jaar lang elke werkdag Happy Cooker was in het programma "Vrouwentongen" met Leen Demaré.

 

In maart 2006 trok Steemans de deuren van de Reyerslaan definitief achter zich dicht en stapte hij over naar SBS Belgium, dat de zenders VT4 en VIJFtv beheert.

 

Bron: Belga

Reageer (0)

08-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Open Tuindagen Park Van Beervelde op 9 - 10 en 11 oktober 2009De Tuindagen van Beervelde (dichtbij Gent) zijn een begrip geworden.

200 goed geselecteerde exposanten en 20.000 bezoekers ontmoeten elkaar in een uitzonderlijk mooi privépark in een regio bekend omwille van zijn plantenkwekers.

Deze keer benadert men op een heel aparte manier het thema: Appelen en peren uit eigen tuinDit thema heeft veel exposanten geïnspireerd en enkele aanraders zijn:

- De voorbeeldtuin van Wim Collet (Natuurlijk) en Guy Berckmans (De Groene Klusser). Op hun stand zullen de bezoekers kennis kunnen maken met duurzame en creatieve toepassingen van fruitbomen zoals fruitbogen (in plaats van rozenbogen), als afboording van een border of terras, als vormboompjes of parasolbomen. Hieraan gekoppeld geven zij ook een beknopte maar zeer praktische brochure uit, zodat iedereen kan genieten van gezond fruit uit eigen tuin.
-
De bijzonder educatief opgestelde stand van Bart Dequidt van Boomkwekerij De Linde. Bart Dequidt kweekt fruit en biedt een bijzonder uitgebreid assortiment fruitbomen en bessenstruiken aan.
-
Het uitgebreid assortiment fruitbomen en kleinfruit van boomkwekerij Calle-Plant.
De appelaars geselecteerd voor de decoratieve waarde van hun vruchten of hun bloei bij De Bock bvba en De Reebock.
-
De collectie reinettes (40 verschillende soorten) van de museumboomgaard van Kasteel Rijkel en een collectie van 200 verschillende soorten appels van de Tuinbouwschool Melle.
- ...
beerveldekoetshuismei2006.jpg image by vgendBeervelde wordt stilaan dé plaats waar de laatste nieuwigheden en recentste trends op gebied van tuinplanten worden voorgesteld. De volgende nieuwigheden en collecties zullen in oktober voorgesteld worden:

- Een herfstbloeiende narcis, een voorjaarsbloeiende witte sternbergia candida, een geurende cyclaam en een collectie van verschillende soorten Lilium martagon
- Sedum spurium 'Pink Eye', een nieuw sedum voor de groendaken
- Rosmarinus officinalis 'Wilma's Gold', een geelbladige rozemarijn
- In het begin van de dreef worden de laatste aanwinsten voorgesteld op het gebied van appelbomen voor de stadstuin of het terras. Het zijn appelbomen die klein blijven en ongevoelig zijn voor de meeste plagen zoals ‘Sunlight’, een rood-gele appel met een zoete smaak, ‘Moonlight’, een geel-groene appel met eveneens een zoete smaak en ‘Redlane’, een iets kleinere soort met een fris-zure smaak. Op de stand van VVPV (Vlaamse Vasteplanten Vereniging), voorstelling door de kwekerij van Jo De Martelaere van de Mespilus germanica 'Flanders Giant', een nieuwe mispel met grote vruchten.

Er is doorlopend animatie (kinderanimatie met shetlands, demonstraties allerhande).

Op het ex-tennisterrein presenteert het Park van Beervelde de Smaakkamer. De Smaakkamer is een locatie waar bedrijven hun klanten en relaties kunnen ontvangen, ter gelegenheid van de Tuindagen van Beervelde. Tijdens deze editie wordt het concept voorgesteld en is iedereen welkom.


Goed om te weten:

Op vrijdag zullen studenten van de Tuinbouwschool Melle ter beschikking van de bezoekers staan om waterstalen van hun vijver gratis te analyseren. Op zaterdag gratis determinatie van planten, ziektes en plagen.


Voor uw agenda:

In de lente 2010 ...zullen de Tuindagen van Beervelde doorgaan op 7, 8 en 9 mei.

20090306-beervelde4.jpg image by vgend

Praktische Informatie

Data: 9, 10 en 11 oktober van 10u tot 17u.

Toegang: 10 Euro per persoon. Inbegrepen inkom, parking, catalogus, plantencrèche en vervoer
van de planten tot aan de straat.
8 Euro per persoon voor groepen van minimum 25 personen.
B-Dagtrip formule: van €11,60 tot €20,80 naargelang het traject. Het station grenst aan het domein.
Gratis voor kinderen tot en met 14 jaar
Honden aan de leiband zijn toegelaten.

Restauratie: Mogelijkheid tot lunch (restaurant en self-service)

Waar? Op de E17 (Kortrijk-Antwerpen), 2 km van afrit 11, richting Lochristi.

GPS: Lochristi, Beerveldse Baan 31.

Parking: Gratis in grote weiden.

Andere inlichtingen: +32(0)9 356 81 82 - info@parkvanbeervelde.be of www.parkvanbeervelde.be


Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewaardeerde Charles Ryckaert overleden
Klik op de afbeelding om de link te volgenHet bestuur van KGZV brengt U langs deze weg op de hoogte van het overlijden van de Heer Charles 'Karel' Ryckaert. Charles is op woensdag 30 september overleden in het AZ Jan Palfijn in Gent. Hij was net 78 jaar geworden.

 

Charles was een gewaardeerd en graag-gezien oud-medewerker en supporter van de Gentse. Niemand anders kon lotjes voor de tombola aan de man brengen dan hij. Altijd weer op zijn eigen, vriendelijke wijze.

 

Charles was de echtgenoot van Mariette Van Landschoot, de papa van internationaal scheidsrechter Rik en zus Lieve Ryckaert en de opa van de KGZV-spelers Steffi Ryckaert (kadetten en dames) en Giel Vermeulen (miniemen) .

 

De Gentse wenst de familie veel sterkte toe !
En uiteraard sluit www.plietsplets.be zich hierbij aan ...

 

Reageer (0)

04-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win uw vrijkaarten voor de BIS-BEURS

WEDSTRIJD BIS-BEURS (3 - 11 oktober 2009 - Flanders Expo)Van 3 tot en met 11 oktober 2009 loopt in de hallen van Flanders Expo - Artexis de BIS-BEURS en dat zorgt jaarlijks voor een bijzondere toeloop van mensen die het één en ander voor ogen hebben met hun woning. Belgen zijn immers niet voor niets met een baksteen in hun maag geboren .... !!

Wie de beurs GRATIS een bezoekje wil brengen (voor openingsuren: zie www.bisbeurs.be) stelt deze webstek i.s.m. Artexis enkele vrijkaarten ter beschikking. Geïnteresseerd ???

VRAAG: Welk thema staat in 2009 NIET speciaal in de belangstelling ?

A. Innovatie
B. Energie
C. Renovatie


Stuur uw antwoord tegen maandagmiddag 5 oktober 2009 (12.00 uur) naar plietsplets@telenet.be en per winnaar worden 2 gratis toegangskaarten opgestuurd (voor een bezoek vanaf 6/10/2009 t.e.m. 11/10/2009). Veel succes .....
De winnaars staan maandagavond op deze webstek  en worden ook persoonlijk verwittigd !!

Met dank aan ARTEXIS

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Filmfestival in de startblokkenDinsdag is het eindelijk zover: de 36ste editie van het Filmfestival Gent gaat van start met de vertoning van De helaasheid der dingen van Felix van Groeningen! Twaalf dagen lang worden filmliefhebbers verwend met maar liefst 140 films uit 35 verschillende landen, samen goed voor 11.934 minuten puur filmplezier. Mis ook de verschillende (film)muziekconcerten, de anime-tentoonstelling in het Caermersklooster en Almost Cinema in Vooruit niet.

Alle info op www.filmfestival.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!