Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk: SHARON CORR concerteert in BRUGGE op 10/11/2013

   www.sharoncorr.com

The Same Sun Tour – SHARON CORR

De roots van Sharon liggen in de legendarische band The Corrs, die tussen 1990 en 2005 wereldwijd ongekende populariteit genoot.

Sharon schreef onder andere de hits So Young en Radio en tekende ook voor het instrumentale Rebel Heart .

 

Ook solo heeft ze heel wat in haar mars. Door de wol geverfd als zangeres, violiste en songwriter, maakt Sharon Corr schitterende songs waarin haar Ierse wortels onmiskenbaar verweven zijn. Haar eerste album “Dream of you” was dan ook onmiddellijk een schot in de roos.

 

Na een inspirerende tijd als ambassadeur van Oxfam en coach bij de Ierse versie van The Voice, brengt ze deze maand haar tweede album “The Same Sun” uit. Voorbode van het album is de nieuwe clip Take a Minute.

 

Op 10 november staat ze in Concertgebouw Brugge voor een bijzonder theaterconcert.

Verwacht alvast een adembenemend concert met songs van

The Corrs en met solowerk.

 

Gewoonweg NIET TE MISSEN …

 

 

Foto

 

Praktische info

Datum: Zondag 10 november – 20.00 uur

Plaats: Concertgebouw Brugge – Zand - 8000 Brugge

Tickets 45-35-30-25 euro (excl kosten)

 

Reservering In&Uit Brugge

Online via www.sharoncorr.be

Reageer (0)

27-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Week van de Smaak in Oost-Vlaanderen (14 - 24/11/2013)

       

De Week van de Smaak staat weer bol van de lekkere evenementen, ook in de provincie Oost-Vlaanderen.
 

Tussen 14 en 24 november brengen weer vele honderden activiteiten Vlaanderen en Brussel op smaak. Water & vuur –  de essentie van het koken - is dit jaar het thema, en dat nodigt uit om mee te surfen op vernieuwende tendensen op culinair gebied, maar ook om in eeuwenoude tradities te duiken. Roken, stomen en stoken, vis en de zee, koffie en jenever, bier en kraantjeswater, havens en rivieren, allen worden ze op een eigenwijze manier in de verf gezet. 

 De hele week lang vaart ook de Smaakboot – alias de Gentse barge - dwars door Vlaanderen, met aan boord een chef, een biersommelier, een witloofboer en 40 passagiers. Elke dag meert de boot aan in een ankerstad, waar de passagiers feestelijk ontvangen worden en uitgenodigd voor een overnachting. De volgende dag stappen 40 nieuwe passagiers op, onder begeleiding van een andere chef, een nieuw menu en nieuwe bieren. Alle info op de website van de Week van de Smaak.

Een greep uit wat voor lekkers er in Oost-Vlaanderen zoal te beleven valt:  

 • Volkscafés zijn misschien een bedreigde soort, maar ze bestaan nog. Tijd voor Tournée Volkscafé , een kroegentocht van drie avonden in het Land van Dendermonde
 • Maak met stadsbrouwerij een wandeling langs verschillende oude Gentse brouwerijpanden. Mét animatie van de Zatte Facteurs (elke dag) 
 • Volg een workshop in het Gildenhuis in Bazel, het Buurthuis in Westrem of de parochiezaal van Grimminge en leer hoe je deze herfst en winter de lekkerste stoofpotjes op tafel tovert (14 nov) 
 • Duik in de opmerkelijke theecultuur tijdens de Thee parlant namiddag in het stedelijk Museum 't Gasthuys in Aalst (14 nov) of doe in Aalst mee aan de eerste grote Bierquiz (15 nov) 
 • Ontdek de favoriete gerechten van Reynaert de Vos tijdens een lezing in het Gemeentehuis (15 nov) 
 • Kom naar de opening van de tentoonstelling Het Donkmeer vist! en kom alles te weten over de vissen in het meer (17 nov) 
 • Maak een natuurwandeling in Driegoten en Lippenbroek (Waasland), kom alles te weten over de brandnetel en proef brandneteljenever en –soep (21 nov) 
 • Breng 1 tot maximum 5 kookboeken mee naar de bib en neem in ruil (een) ander(e) mee naar huis. Tal van Oost-Vlaamse bibs doen mee! (elke dag) 

 Voor alle info en het volledige programma: surf naar www.weekvandesmaak.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Overnachten met voordeelpas in de Vlaamse Ardennen

 (foto: www.beleefjeeigenronde.be)  

Logeren in de Vlaamse Ardennen en genieten van exclusieve voordelen en kortingen bij 35 attracties. Het kan nog tot april 2014 met de Voordeelpas van Toerisme OostVlaanderen.

 

De Vlaamse Ardennen ontdekken, daar heb je op z'n minst één weekend voor nodig. Ook in de herfst en winter, als dé wandelregio bij uitstek op z'n mooist en gezelligst is. Om verblijfstoeristen aan te moedigen wat langer in de regio te blijven, lanceerde Toerisme Oost‐Vlaanderen de Voordeelpas. De formule gaat als volgt: wie een weekendje Vlaamse Ardennen boekt bij één van de 45 deelnemende logies krijgt een gratis Voordeelpas cadeau, met 35 exclusieve voordelen. Zo trakteren enkele restaurants op gratis streekbieren en kortingen op menu's, huur je aan een vriendenprijsje een Citroën 2CV om de regio te verkennen, geniet je na een deugddoende wandeling voordelig van een wellnessarrangement en krijg je bij tal van musea mooie kortingen. De pas blijft geldig tot en met 1 april 2014, zodat je meteen een exta reden hebt om terug te keren!

 

Alle hotels, B&B's en vakantiewoningen die meedoen aan de Voordeelpas‐actie, staan gebundeld op de website www.beleefjeeigenronde.be (luikje 'Overnachten'). Hier vind je meteen ook alle deelnemende attracties en voordelen op een rijtje.

 

Zo werkt het:

 

1.    Bij aankomst in je hotel, B&B of vakantiewoning ligt de Voordeelpas op jou te wachten.

2.    Vul je naam en de naam van je logies in op de achterkant van de pas.

3.    Leg de pas voor bij de deelnemers aan de actie en overhandig hen de bijhorende voordeelbon,

voorzien van je unieke Voordeelpasnummer.

4.    Nog voordeelbons over? Gebruik ze dan tijdens je volgende trip naar de Vlaamse Ardennen (vóór 1

april 2014)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor liefhebbers van SHOW en HUMOR

Hierbij nog een aankondiging voor een namiddag 'genieten' ...

Foto

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Centrale stelt programma nov-dec voor

Afrikaanse vertellingen in De Centrale                       

Vanaf november 2013 stelt het café van De Centrale zijn podium open voor Jovanka Steele, een internationaal gelauwerde comédienne met een unieke blik op de Vlaming en zijn eigenaardigheden. Het gaat om comedy-avonden in slecht Nederlands met wekelijks nieuwe (inter)nationale gasten en een terugkerende rubriek ‘deux minutes en mauvais français’. Een aanrader en bovendien gratis toegankelijk. Let ook op de foto’s in het café vanaf 23 november. Drie Soedanese Kunstenaars stellen er hun werk tentoon.

Festival Little Africa zet tijdens zijn vierde editie muziek uit Senegal en Ivoorkust in de kijker en organiseert voor de allerkleinsten een vertelnamiddag in het kader van Kunstendag 2013. De theatermonoloog ‘de zwarte schande’ verrijkt het programma van Little Africa, een theaterstuk over voetbal, de Eerste Wereldoorlog en het ‘anders’ zijn. Na de voorstelling volgt een debat over de rol van de koloniale troepen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Na een geslaagde en uitverkochte opener van het Europalia India programma  Gent, Roland & Chitraveena Ravikiran, programmeert De Centrale nog meer straffe muziek. Sandeep Das & Kudsi Erguner Ensemble exploreren de Indiase en Turkse muziek. Dj Bouman & Saranjit Singh brengen dan weer Bollywood dichterbij en zorgen voor de perfecte discosfeer met een acid house touch.

De avond van 12 december 2013 staat in het teken van Osama Abdulrasol, een Iraakse Gentenaar die de cultuurprijs van de Stad Gent in ontvangst mag nemen. De avond wordt ingeleid door Wim Wabbes, in aanwezigheid van schepen Annelies Storms, die de prijs zal uitreiken.

Net voor kerst maakt De Centrale voor een laatste keer dit jaar plaats voor jong geweld. Alle lokalen worden ingepalmd voor een Urban Sport & Art Festival, voor de eerste maal in Gent.

Informatie:

Intercultureel Centrum De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent
Tel.: 09 265 98 28
E-mail: decentrale@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een verwittigde fietser is er twee waard !

Affiche Flikker op

De fiets is een populair vervoersmiddel in Gent. Om het veilig te houden is het wel belangrijk dat je fiets technisch in orde is. Nu de herfst in het land is, wordt het vroeger donker. De politie Gent wil de fietsers attent maken op het belang van zichtbaarheid in het verkeer.

De Gentse politie controleert sinds de start van de herfst regelmatig op fietsverlichting.

Zo zal de Gentse politie op maandag 4 november 2013 (!), van 18 tot 20 uur, een grote fietsverlichtingscontrole houden aan het Woodrow Wilsonplein (Gent Zuid). Fietsers die niet in orde zijn, krijgen een boete van 55 euro en het verzoek hun fiets zo snel mogelijk in orde te brengen. Ze krijgen van het Mobiliteitsbedrijf Gent een geheugensteuntje in de vorm van een postkaart met daarop alle reglementaire voorschriften voor fietsverlichting.

Het Mobiliteitsbedrijf Gent voert dit najaar met affiches en postkaarten en ook via de sociale media campagne voor goede fietsverlichting onder de slogan “Flikker op”. Die moet fietsers aansporen om goed verlicht de weg op te gaan.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart Herman en de 3 JS zien zichzelf in de spiegel

single3JSBartHerman

Bijna even zeldzaam als het zien van een vallende ster is de samenwerking tussen Bart Herman en de 3JS. Met ‘Man In De Spiegel’ lanceren beiden een unieke single die vanaf eind volgende week digitaal beschikbaar zal zijn op iTunes.

“Voor mij is het een hele eer dat ik met de 3JS een nummer samen heb kunnen opnemen. Ik ken natuurlijk de muziek van de 3JS en ik kan je zeggen dat wat ze maken van een uitzonderlijke waarde is. Geloofwaardige teksten en melodieën zijn hun handelsmerk en dat is ook iets wat ons bindt. We hebben 2 jaar geleden eens samen een showcase gedaan. Het klikte zodanig goed dat deze ‘Man In De Spiegel’ de uitloper is geworden van een mooie vriendschap en samenwerking”, zegt Bart Herman opgetogen.

Ook vanuit het kamp van de 3JS klinkt er alleen maar respect en bewondering: “Bart is een goede vriend van ons geworden. Muzikaal zitten wij op dezelfde lijn. We vonden het heel bijzonder dat Bart het zag zitten om, samen met ons een liedje te schrijven. Dat is ‘Man In De Spiegel’ geworden, een nummer dat ook terug te vinden gaat zijn op ons nieuwe album dat we begin november gaan uitbrengen”, zegt Jan Dulles van de 3JS.

Als bezegeling van deze vriendschap komt 'Man In De Spiegel' dan ook op het splinternieuwe album van 3J's 'Dichter bij de horizon' dat op 8 november in Belgie en Nederland simultaan verschijnt, alsook op het nieuwe album van Bart Herman dat in het voorjaar 2014 voorzien is.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw album Jan Smit is "unplugged" ...JAN SMIT UNPLUGGED

“Het was nog één van mijn muzikaal grote dromen en ik ben erg blij dat ik, samen met mijn fantastische band, erin geslaagd ben om die te realiseren”, zegt Jan Smit enthousiast naar aanleiding van de nieuwe cd/dvd ‘Jan Smit Unplugged – De Rockfield Sessies’. De voorbije zomer is Jan met de Marcel Fisser Band naar een gerenommeerde opnamestudio getrokken in Wales, om daar zijn mooiste liedjes muzikaal uit te kleden en vervolgens te voorzien van een akoestisch jasje. “Het resultaat is een muzikaal hoogstaand album geworden dat we overigens mochten opnemen in een studio waar o.a. waar o.a. Queen, Black Sabbath en Coldplay ons zijn voorgegaan”, aldus Jan Smit.

 

Vanaf heden is de nieuwe cd/dvd ‘Jan Smit Unplugged – De Rockfield Sessies’ simultaan te koop in Vlaanderen en Nederland. Jan verwent z’n fans, want de 15 liedjes zijn ook elk voorzien van een videoclip en als extra kan je op de dvd ook een muzikale documentaire vinden over hoe het nieuwe Jan Smit album in Wales is ontstaan.

 

Ter lancering van het nieuwe album ‘Jan Smit Unplugged’ is er nu al de eerste single ‘Leeg Om Je Heen’ die vanaf deze week terug te vinden is in de Ultratip 100.

 

Het album ‘Jan Smit Unplugged’ krijgt ook een verlengstuk, want op 18 november start Jan Smit z’n theatertour in Hoorn. Op 15 februari 2014 strijkt Jan neer in het Ethias Theater in Hasselt en op 30 april sluit Jan z’n nu al succesvolle theatertour af in het Casino Kursaal in Oostende.

 

TRACKLIST:

1. Tot m'n laatste lach

2. Leeg om je heen

3. Eén kus

4. Hoop, liefde en vertrouwen

5. Laat me maar gaan

6. Het werd zomer

7. Engel op aarde

8. De bliksem slaat in

9. Niemand zo trots als wij

10. Bleiben wie du bist

11. Ich bin da

12. Freunde

13. Für immer wir

14. Noch einmal mein herz

15. Want nu heb ik jou

Reageer (0)

19-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recrea Wondelgem gaat op en top voor Gents amusement (16/11)

Op zaterdag 16 november organiseert Recrea Wondelgem een èchte Gentse Café Chantantavond met

WILLY BART
SABIEN BART
PAT REMUE en
JAN DE RAEDTGentse avond 2013

Alle info ook op www.recreawondelgem.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans Bauer

Op 1 in de Album Top 100

Op 30 december van dit jaar, mag de immer goedlachse en sympathieke Frans Bauer

40 kaarsjes uitblazen. In aanloop naar deze feestelijke gebeurtenis, brengt hij nu alvast zijn gloednieuwe album, met hopelijk de profetische titel 'De Mooiste Jaren Komen Nog', uit in Nederland en Vlaanderen.

Als voorsmaakje op dat album, kregen we met de nieuwe single 'Doe Nou Niet' reeds een onwaarschijnlijke oorwurm voorgeschoteld. Deze aanstekelijke meezinger, die in Nederland regelrecht naar de top van de hitparade is gevlogen en ook al in Vlaanderen door jong en oud uit volle borst wordt meegezongen, is een perfect staalkaartje van wat Frans zelf een "lekker hardcore Frans Bauer album" noemt, de levensvreugde spat er werkelijk vanaf!

Eén ding staat vast: alle ingrediënten voor een ouderwets, succesvol Frans Bauer album zijn aanwezig op 'De Mooiste Jaren Komen Nog'.
Het nieuwe album van Frans Bauer - De Mooiste Jaren Komen Nog' -  ligt nu in de winkel! (release: Universal Music)

Nieuwe concerttour in Vlaanderen!

Op 11 januari 2014 trekt Frans de feestelijkheden gewoon door in Vlaanderen, want dan is er ook nog de aftrap van het Vlaamse luik van de concerttour 'Frans Bauer Live In Concert IX' in de Stadsschouwburg te Antwerpen. 'Frans Bauer - Live in Concert IX' wordt net als de vorige tournees een onderhoudend avondvullend programma met uiteraard een lach, een traan en gezelligheid, maar bovenal één groot feest met de allermooiste levensliedjes, zijn grootste hits en uiteraard een greep uit de zelfgeschreven nieuwe nummers! Voor info & tickets: www.kingentertainment.be

Tracklist 'De Mooiste Jaren Komen Nog'

01. De mooiste jaren... die komen nog
02. Sha la la, boem, boem, boem, boem
03. Bloeien de rozen niet meer
04. Vive la France
05. Onder de sterren
06. Niet alles in het leven draait om geld
07. Kleine zigeunerjongen
08. Laat maar zien hoe mooi je bent
09. Eens dan schijnt weer de zon
10. In de armen van een engel
11. Die zomernachten met jou
12. Doe nou niet
13. De dag dat de zon niet meer scheen
14. Jij bent mijn kind

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hotelschool GENT valt weer in de prijzen ... dankzij Joran

Joran Defossez goes international. Geweldig!

Joran Defossez
, leerling van het zesde jaar brood- en banketbakkerij/confiserie aan de Hotelschool Gent behaalde een schitterende derde plaats in de finale van de prestigieuze bakkerswedstrijd voor jonge bakkers(leerlingen) “Belgian Championship Aspirant Baker 2013”. Joran is door zijn podiumplaats geselecteerd voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Brussel plaats vindt. De wedstrijd vond plaats op het Voedingssalon in Brussel, van zaterdag 12 tot en met maandag 14 oktober 2013.

De deelnemers moeten 16 jaar zijn op de dag van preselectie en mogen de leeftijd van 21 jaar niet overschreden hebben. De voorselectie gebeurde vorig jaar.
Voor de finale kregen de deelnemers in totaal zeven uur tijd: 1 uur voorbereiding op de dag vóór de wedstrijd én 6 uur op de dag van de wedstrijd zelf.

Deze wedstrijd met juryleden uit binnen- en buitenland is van bijzonder hoog niveau. Elke deelnemer moet bij de start van de wedstrijd een receptenboekje kunnen voorleggen, dat door de jury wordt beoordeeld.

Het bakprogramma
Elke deelnemer aan de finale 2013 moest het volgende bereiden:
Gerezen bladerdeegproducten: 48 stuks, drie soorten van 12 stuks;
Kleine zachte luxeproducten: 60 stuks, 4 verschillende soorten, 15 stuks van elk;
Broodjes: 30 stuks, twee soorten van 15 stuks;
Stokbrooddeeg: 8 traditionele stokbroden;
Fantasiebroden: 3 soorten, 4 van elke soort;
Sierstuk: “Halloween”.

De beoordelingscriteria van dit kampioenschap zijn bijzonder streng. Verschillende juryleden nemen de resultaten onder de loep:
- Jury groep 1staat in voor de algemene beoordeling (werkwijze, organisatie, receptenbundel, respect voor hygiëne en reglement)
- Jury groep 2 neemt de smaakbeoordeling voor zijn rekening (smaak, korst, kruim en aroma)
- Jury groep 3 beoordeelt het eindresultaat (regelmaat, afwerking, creativiteit, uitzicht, volume)

De winnaar
Deelname aan dit Belgisch kampioenschap voor jonge bakkers(leerlingen) vergt bijzonder veel voorbereiding van de deelnemers. Joran heeft dan ook zeer vele uren getraind onder de leiding van zijn leerkracht, Frank Mast.

Joran is door zijn podiumplaats geselecteerd voor het Europees kampioenschap dat volgend jaar in Brussel plaats vindt. De Hotelschool Gent wenst Joran Defossez veel succes met de voorbereiding hiervan en duimt alvast voor een nieuwe overwinning.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Creatief aan de slag tijdens de herfstvakantie ? Gentse Design Museum biedt oplossing !

Bulo

Kinderen die samen met de (groot)ouders op stap gaan, van cultuur proeven en daarenboven nog de creativiteit ten volle laten bot vieren: het kan allemaal in het Gentse Design museum tijdens de herfstvakantie. De Dienst Publiekswerking van het museum heeft een warm hart voor gezinnen en organiseert op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2013 familieactiviteiten.

Droom samen met Tommy van een heel speciaal tafeltje. Misschien is het wel een tafel die eruit ziet als een trap of droom je van een tafel met ongewone poten?

Het tafeltje ‘O Mr. President’, een ontwerp van Jan Aerts, creative manager bij Bulo, is het uitgangspunt voor een ludieke ontdekkingstocht. Werktafels, speeltafels en eettafels genoeg in het Design museum Gent, om inspiratie op te doen en vervolgens in familieverband vorm te geven aan een eigen speeltafel die je meeneemt naar huis.

Praktisch

 • De activiteiten hebben plaats op dinsdag 29, woensdag 30 en donderdag 31 oktober 2013, telkens van 14 tot 17 uur.
 • Ze richten zich tot gezinnen (ouders/grootouders) met kinderen van de lagere school.
 • Inschrijven is verplicht, ofwel telefonisch op het nummer 09 267 99 99 ofwel per e-mail museum.design@gent.be.
 • Deelname kost 20 euro per gezin (max. 5 gezinsleden). Het speeltafeltje wordt eigendom van de gezinnen.
  De inschrijving is pas definitief na storting van het deelnamegeld op rekening BE96-0682-3057-6505.
   

Informatie:

Design museum Gent
Jan Breydelstraat 5
9000 Gent
Tel.: 09 267 99 99
Fax: 09 224 45 22
E-mail: museum.design@gent.be
Openingsuren:

dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur.

Reageer (0)

16-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Van Praag viert 30 jaar DJ .....
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 17 november staat in Ontmoetingscentrum DE BURGGRAVE (Evergem) alles in het teken van “50 jaar PETER VAN PRAAG en 30 jaar DJ PETER VAN PRAAG”.

Alle info op de affiche !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benefiet ten voordele van wetenschappelijk onderzoek naar ALS (22/11)

2de Benefiet tvv het wetenschappelijk onderzoek naar ALS

Home

 Van vrijdag 22 november 2013 - 19:00 uur tot zaterdag 23 november 2013 - 03:00 uur

 

Op vrijdag 22 november organiseert “Een hart voor ALS vzw” haar tweede grote benefietavondavond ten voordele van het wetenschappelijk onderzoek naar

Amyotrofe Laterale Sclerose (ALS).

 

We voorzien een avondvullend programma ( inclusief grote hespenbarbecue) waarbij ambiance troef is..

Breng zoveel mogelijk familie, vrienden en collega’s mee om samen met te feesten voor het goede doel.

 

Programma:

 

Aperitief

Grote hespenbarbecue met verse frietjes

Korte voorstelling van het goede doel & sterrenparade

Live optreden van Kurt van BiezeBaaze!

Dansfeest met DJ Diego van Les Frères Gaultier

Met vanaf 21:30u doorlopend champagne- en cocktailbar!

 

Dit alles gepresenteerd door Gene Bervoets & Erika Van Tielen!

 

Tickets:

22,00 € (volwassenen)

12,00 € (kinderen tot 12 jaar)

Kinderen jonger dan 6 jaar: gratis.

 

De opbrengst gaat integraal naar het Hart voor ALS fonds aan de KU Leuven!

 

Adres:

Zaal Skala, Colmanstraat 51 te 9270 Laarne (Kalken)

 

Kaartenverkoop via:

Alain Verspecht, Meerskant 2a, Laarne – 0468 324 489

Marc Strobbe, Meerskant 4, Laarne  – 0498 90 70 53

Café Den Hert, Steentjesstraat 3, Laarne – 09 335 70 56

Café De Hoeve, Krijtestraat 103, 9041 Oostakker - 0495 31 81 40

 

Kaarten laten klaarleggen aan de kassa via info@eenhartvoorals.be

 

Het reserveren van een tafel kan vanaf 6 personen. Duidelijk aangeven bij bestelling!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement:
Deze (on)regelmatige rubriek, toegeleverd door Freek Neirynck, ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.
Foto  

De Gentse auteur en doctor in de moraalwetenschappen  Dirk Verhofstadt (1955, en broer van… inderdaad) gaf bij Houtekiet en lijvig boek uit met als titel en onderwerp ”Atheïsme als basis voor de moraal”. Terwijl het onderwerp een niet vlotbaar lezende aanpak zou laten vermoeden slaagt de schrijver erin bijzonder klaar en helder, bijna laagdrempelig en vooral toegankelijk een politico-ethisch-historische materie over te brengen. Voor ingewijden mag het werk dan niet zo erg veel nieuwe feiten aanbrengen, maar Verhofstadt heeft de grote verdienste gegevens samen te brengen en ze mét duiding met elkaar te relateren. Dat verhoogt het (nieuwe) inzicht in de materie.

Dirk Verhofstadt 

 ”Atheïsme als basis voor de moraal” kan best omschreven worden als en pleidooi voor een moraal zonder (behoefte aan) religie. De auteur toont aan een de verering van een God vaak een rem vormt voor de stervelingen om het goede te doen. Hij verwijst daarbij evident naar de historische en/of actuele ‘Heilige’ oorlogen in Egypte, Ierland, het Nabije Oosten, Sarajevo… maar ook naar het opnieuw inschrijven van het Godsbegrip in de Hongaarse grondwet en ei zo na verijdeld in de Europese..

 

In een eerste deel van het boek  haalt de auteur op analytische en geargumenteerde wijze een aantal voor de maatschappij negatieve effecten van godsdienst voorop. Daartegenover plaatst hij enkele belangrijk door de eeuwen heen opgebouwde godsbewijzen. Hij constateert daarbij dat de secularisering een tijdlang op haar terugweg is maar dat ze recentelijk getekend wordt door een fundamentele verschuiving naar extreem rechts.

 

Ook het cijfermateriaal dat Verhofstadt verzamelde en aanreikt is op zich al boeiend. Zo zouden er wereldwijd 4.000 godsdiensten zijn die samen zo’n slordige twee miljard volgelingen hebben. De macht van het volume toont hij in allerlei reflecties aan. Bijzonder boeiend daarbij zijn de (sub)hoofdstukken over de standpunten tegenover de vrouwen- en de Holebi-emancipatiestrijd…

 

”Atheïsme als basis voor de moraal” telt 275  goed leesbare tekst aangevuld met tientallen pagina’s verhelderende voetnoten, verwijzingen en een uitgebreide bibliografie voor verdere uitdieping van het onderwerp. (Uitgeverij: Houtekiet)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw: KNIPUUGE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

KNIPUUGE  (clin d’oeil)

 Sedert september 2013 bundelen Willy Dee (fotograaf) en Luk De Bruyker (poppenspeler/acteur/schiefschrijver) hun ideeën om maandelijks minstens één foto of fotocollage te maken over wat er reilt en zeilt in onze boeiende stad.

Als kritische Gentenaars gaan ze op zoek naar een visueel sterk gegeven

en werken dit met een “knipoog” uit.

 

Willy Dee zorgt voor de fotografische verwerking, Luk De Bruyker staat in voor het concept en bijschrift.

Een nieuw Gents initiatief dat je zomaar minstens éénmaal per maand gratis in je mailbox krijgt.

Enkel een mailtje sturen naar knipuuge.gent@gmail.com volstaat.

 

Als smaakmaker (bovenaan) alvast een “portretsje” van de twee initiatiefnemers.

Mocht je méér informatie willen dan kan je contact opnemen met :

Luk De Bruykerlukdebruyker@scarlet.be / O474 54 40 00

Willy Dee : f.willy.dee@gmail.com / 09 2287752

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater Maskee start op 8/11 met nieuwe produktie

NAJAARSPRODUCTIE 2013

                                                                  D'ieste violle

                                       Gentse bewerking door Maurice De Grauwe

                                    van een bijspel van Viccy Frie & Nester Kempens

                                                      Regie : Maurice De Grauwe


 Woar goa het over of woar goa het nie over ?

Jos, parkeerde zijn tractor iets voorbij de steeg.  Het zou, kost wat kost, de avond van zijn broer Tjeef moeten worden.  Het wordt dan ook niet onder stoelen of banken gestoken dat Tjeef het grootste gedeelte van zijn leven enkel op een driepoot zit. Niet voor niets vonden zijn ruwe handen tot hier toe slechts hun weg in de koeienstal.  Zijn beurt om ook eens verwend te worden is aangebroken.

Muzikaal of instrumentaal zou het normaal enkel bij Armand snor moeten zitten.  Maar…. van zodra de schoonmaakploeg verschijnt worden de zwarte gedachten verdreven. Hoewel?  Laat er nu net een griepepidemie zijn.  Er zal worden gestreden met de vrouwelijke charmes waarover men op dat ogenblik beschikt.  Alle hoop is gericht op Jean Claude Sanssoucis. Misschien zullen zijn ogen op het juiste moment open gaan en kan hij zich vestigen als nieuwe zaakvoerder.

Een inhoud dus die niet meteen het tipje van die o zo begeerde theatersluier kan oplichten.  Men blijft als het ware in het totale ongewisse achter bij de introductie van deze productie.  Bewust?  Ja!  En dat louter omdat het ook niet zo simpel was om er een ander inhoudelijk niveau in te verwerken….

Hopelijk zijn de gevoelige snaren van d’ Ieste Violle juist gestemd zodat het publiek genieten van deze komedie.

De Cast

Christian Bellecoste, Marc Ceulemans, Karina De Meyer, Cynthia Deschuyter, Nicole De Tollenaere, Alex De Vos, Sabine Hoekman, Patrick Van Damme, Rony Van den Bossche en Gino Windels.

Negen voorstellingen

De voorstellingen gaan door in Centrum Seleskest, Sint-Salvatorstraat 38, 9000 Gent.

Vrijdag           8 november 2013    om 20u

Zaterdag        9 november 2013    om 20u

Zondag           10 november 2013  om 15u

Vrijdag           15 november 2013  om 20u

Zaterdag        16 november 2013  om 20u

Zondag           17 november 2013  om 15u

Maandag        18 november 2013  (Extra voorstelling voor weekendwerkers) om 20u

Vrijdag           22 november 2013  om 20u

Zaterdag        23 november 2013  om 20u

 

Kaarten en reservatie

Toegangskaarten kosten 10 EUR in voorverkoop.

Voor de plaatsbespreking kunt u zich wenden tot :

Janine Sacré, Tichelrei 2/48, 9000 Gent - tel. 09-222 08 55 of  reservatie@theatermaskee.be.

 

Meer info op : www.theatermaskee.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helene Fischer stelt 6de muziekalbum voor
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Sinds de start van haar zangcarrière in 2005 heeft Helene Fischer zichzelf opgewerkt tot dé superster van de Duitstalige landen. Haar lijst van prestaties is ellenlang: ze zong telkens voor 200.000 enthousiaste fans tijdens haar fenomenale concertreeksen, ze behaalde meermaals goud en platina.

De Duitse schone scheert ook hoge toppen op de televisie met haar eigen TV-show ‘Die Helene Fischer Show’ en een documentaire over haar carrière.

Met 'Farbenspiel' heeft Helene Fischer haar zesde studioalbum klaar. Net als op haar vorige albums 'Von hier bis unendlich', 'So wie ich bin' en 'Für einen Tag ' heeft Helene ook hier weer samengewerkt met topproducer Jean Frankfurter.

Zelf heeft de zangeres ook twee nummers geschreven. In 'Atemlos durch die Nacht' bezingt zij de liefde en in 'So kann das Leben sein' geniet zij met volle teugen van het leven. Natuurlijk prijkt ook de gloednieuwe hitsingle 'Fehlerfrei' op het album!


Tracklist:

1. Fehlerfrei  2. Mit keinem andern - 3. So kann das Leben sein - 4. Marathon - 5. Atemlos durch die Nacht - 6. Der Augenblick -7. Te quiero - 8. Captain meiner Seele - 9. In diesen Nächten - 10. Feuerwerk - 11. Ehrlich und klar - 12. Wunder dich nicht - 13. Auf der Suche nach mir - 14. Alice im Wunderland - 15. Unser Tag - 16. Ein kleines Glück

 

‘Farbenspiel’ is een uitgave van Universal Music

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw "Over taal" is uit ...Taalnormen beïnvloeden (wel degelijk) de taalrealiteit

 

‘Kunnen taalnormen de taalrealiteit beïnvloeden? Met andere woorden: slagen taaladviseurs erin om bepaalde taalvormen uit het taalgebruik te weren en andere te promoten?’ Op die vraag heeft Els Hendrickx een antwoord geformuleerd in haar proefschrift.

‘Vanuit een diachroon perspectief zijn de gunstige gevolgen van taaladviezen op het taalgebruik onmiskenbaar. Het aantal niet-standaardtalige woorden blijft door de jaren heen duidelijk dalen. Tussen 1958 en 2008 benadert de Belgisch-Nederlandse krantentaal de standaardtaal dus steeds beter. Bovendien halveert het gemiddelde foutenpercentage per concept zelfs in een halve eeuw tijd, wat het effect van taaladvisering duidelijk aantoont.’

‘De invloed van lexicale taaladviezen op Belgisch-Nederlandse krantentaal’ van Els Hendrickx staat te lezen in het nieuwe nummer van Over taal en ook op www.overtaal.be.

 

 

 Inhoud nieuw nummer Over taal (jrg. 52, nr. 4)

 

- Interview: Hugues Timmermans: 'Vertalen is teamwerk' (door Bruno Comer)

- Taalwerk: De invloed van lexicale taaladviezen op Belgisch-Nederlandse krantentaal (door Els Hendrickx)

- Taalkronkels: De eenzaamheid van Facebook (door Albert Oosterhof)

- Idioom & Co: Engels met stoverijsaus (door Bert Cappelle)

- Broodje taal: Spellingspektakel (door Els Hendrickx)

- Interview: Jacques Van Keymeulen: 'Dialect is de moeder van de standaardtaal' (door Bruno Comer)

- Taalwerk: De ‘const van rhetoriken’ in digitale communicatie (door Jordi Casteleyn)

- Dossier: Vermijd de naamwoordstijl! Een houdbaar schrijfadvies? (door Margreet Onrust)

- Te boek: Een wandeling met woorden (door Stephanie Willems) - Wijnberg duwt journalistiek naar 21ste eeuw (door Stijn Hosdez) 
         Gevleugelde woorden (door Jolien Kerkhofs)

- Column: Onkruidverdelging (door Hugo Brouckaert)

- Quiz over taal: Test uw kennis van het Nederlands (door Natalie Hulsen)

 

Alle info op www.overtaal.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubbele zwangerschap voor Sasha & Davy
Klik op de afbeelding om de link te volgen

 

“Nieuwe baby en full-cd in het voorjaar”

Het muzikale-duo Sasha (Rosen) & Davy (Gilles) genieten dezer dagen van een dubbele zwangerschap. Als alles goed gaat krijgt hun zoon Beau er in april een broer of zusje bij. In die maand bevallen Sasha & Davy een tweede keer en wel van hun nieuwe full-cd die de titel ‘Wij Zijn Eén’ meekrijgt. In afwachting van het nieuwe album is er nu al de gelijknamige single ‘Wij Zijn Eén’. De release wordt overigens ondersteund met een bijzondere videoclip waarin je ziet hoe Sasha het nieuws van haar zwangerschap aankondigt en deelt met Davy. Het nieuwe album ‘Wij zijn Eén’ en de gelijknamige single verschijnen op het label CNR/Vlaamse Sterren.

Nadat Sasha & Davy elkaar in 2010 hun ja woord gaven werden ze een jaar later al de trotse ouders van hun zoon Beau. In april krijgt hij er dus een broer of zusje bij want het koppel is opnieuw in blijde verwachting. “Voor mij was moeder worden iets heel bijzonders. Ik heb een prima zwangerschap meegemaakt met als climax de geboorte van Beau. Toen Davy en ik getrouwd waren liet ik al zachtjes verstaan dat twee kinderen heel leuk zou zijn. Ik heb met mijn man best wel wat gesprekken gehad richting mijn kinderwens (lacht). Uiteraard ben ik heel blij dat hij het finaal ook zag zitten”, zegt Sasha dolgelukkig. Nadat hij eerder al het leven schonk aan een dochter en twee zonen wordt Davy Gilles komend voorjaar voor de 4de keer papa. “Ik zie graag kinderen want zij staan voor mij symbool voor het leven. Voor Sasha en mij was het zo’n beetje nu of nooit, gezien we beiden ook midden de dertig zijn. Niet dat het al zo oud is maar is wel handig wanneer je het beiden fysiek aankan.”

Het voorjaar 2014 wordt dus heel bijzonder voor Sasha & Davy want naast de aankondiging van hun zwangerschap is er in april ook de geboorte van hun nieuwe full-cd, ‘Wij Zijn Eén’. “Na ons succesvolle debuut-album ‘Onafscheidelijk’ zijn we blij dat we de kans hebben gekregen van onze platenfirma en het publiek om een vervolg te maken. We zijn de voorbije maanden heel intens bezig geweest in de studio om nieuwe, warme liedjes te schrijven en op te nemen die passen waar wij voor staan. Onze single ‘Van Hier Naar Oneindig’ was dit voorjaar al een eerste voorsmaakje. Het liedje werd op luid enthousiasme onthaald en stond zelfs op nummer 1 in De Vlaamse Top 10", zet Davy Gilles.

Jan Smit

Met ‘Wij Zijn Eén’, de nieuwe single pakken Sasha & Davy uit met een prachtig liedje waar Jan Smit de tekst en muziek voor heeft geschreven. “Het was en is een heerlijke samenwerking met Jan. We zijn in zijn studio onze nieuwe single gaan opnemen en het deed ons zo’n groot plezier dat Jan ook aanwezig was bij de opnames. Hij voelt zich muzikaal erg verbonden met ons en dat gevoel is ook wederzijds want Jan is, naast de artiest, ook een heel bijzondere kerel die prachtige teksten kan schrijven en mooie liedjes componeert. Hij werkt ook mee aan ons nieuwe album ‘Wij Zijn Eén’ en hij zorgt er ook mee voor dat wij muzikaal verder kunnen groeien”, zegt Sasha enthousiast.

Zwangerschapstest

Vanaf vandaag is dus de nieuwe single ‘Wij Zijn Eén’ van Sasha & Davy digitaal te koop via iTunes. Het liedje wordt ook ondersteund door een heel aparte videoclip die vorige week werd opgenomen in de prachtige Arcobaleno locatie in Ramsel. Davy Gilles: “Wie kijkt naar onze clip zal er ook een bijzonder verhaal in ontdekken. In de mooie antieke interieurs neemt Sasha mij mee naar een speciale locatie. Daar geeft ze mij een cadeautje dat bestaat uit een positieve zwangerschapstest en de boodschap dat ik opnieuw papa ga worden. Zo is het trouwens ook in het echt gegaan. Sasha heeft mij verrast met haar positieve test. We vonden het trouwens een goed idee om dat verhaal ook te vertellen in de clip van ‘Wij Zijn Eén’ omdat het liedje ook gaat over eenheid, mensen die in het leven versmelten dankzij de liefde. Mooi toch!”

Hier kan je de nieuwe single ‘Wij Zijn Eén’ van Sasha & Davy digitaal aankopen:
https://itunes.apple.com/be/album/wij-zijn-een-single/id724723935?l=nl

Meer info over het koppel kan je vinden op
www.sashaendavy.be

De single en het album ‘Wij Zijn Eén’ verschijnen op het label CNR/Vlaamse Sterren.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hyacint Bucket op 7/12 in Gentse CapitoleVorige dinsdag was in Café Corsari te zien dat de 84-jarige Patricia Routledge nog steeds haar mannetje kan staan, en hoe!
Cath Luyten zal zich dit interview ongetwijfeld nog enige tijd herinneren.

Op 7 december staat ze in de Gentse Capitole met Admission: One Shilling. In deze opmerkelijke muzikale en theatrale voorstelling vertelt ze het fascinerende verhaal van pianiste Dame Myra Hess en haar bekende National Gallery-concerten tijdens de Tweede Wereldoorlog. Zoals te horen in het interview, heeft Patricia zelf één van deze concerten bijgewoond in haar jeugdjaren. Toppianist Piers Lane zorgt voor muzikale ondersteuning, met prachtige muziek van Schubert, Schumann, Brahms, Beethoven en Bach.

Een niet te missen (laatste) kans om de legendarische Patricia Routledge alsnog in België aan het werk te zien!

Deze show is integraal in het Engels.
Alle info op www.capitolegent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De man die een vrije val maakte vanaf 39.000 meter, een jaar later…Een jaar geleden keken ruim 8 miljoenen mensen wereldwijd live mee toen Felix Baumgartner op 14 oktober 2012 geschiedenis schreef door een vrije val te maken vanaf 39 kilometer hoogte. Als eerste mens sprong  hij door de geluidsbarrière met een recordsnelheid van 1342 kilometer per uur. 

Avontuur

Baumgartner heeft vijf jaar getraind voor deze het vestigen van dit wereldrecord. In zijn boek vertelt hij hoe hij zich voorbereidde op deze extreme stunt. De veiligheidsrisico’s waren namelijk groot vanwege het gebrek aan zuurstof en de lage temperaturen. Wat bewoog hem dan toch om deze sprong te maken? Hij vertelt het allemaal in dit persoonlijke, bijzondere verhaal.

Extreme adventure

De sprong van 39 kilometer hoogte was het hoogtepunt maar tevens het laatste avontuur in zijn exteme sport carrière. Hij deed eerder aan extreme stunts. Bijvoorbeeld toen hij in 1999 van de Petronas Twin Towers in Kuala Lumpur sprong of ging skydiven over Het Kanaal.

Wat de pers schrijft:

‘De maanlanding van onze tijd’ – NRC Handelsblad

‘Dit is niet gewoon waaghalzerij, dit is grenzen verleggen. Prachtig’ – Wubbe Ockels

‘Een bovenaardse prestatie’ – De Standaard

 

De man die uit de hemel sprong – Felix Baumgartner - ISBN 9789401601238

Uitgeverij XANDER - €17,95 – verscheen op 14-10-2013

Reageer (0)

11-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Smit kondigt met "Leeg om je heen" komst van nieuw album aanDit is hem, de nieuwe single van Jan Smit, een prachtige, akoestische versie van het nummer 'Leeg om Je Heen'. Het is één van de juweeltjes die terug te vinden zal zijn op de nieuwe cd/dvd 'Jan Smit Unplugged' – de Rockfield Sessies, die simultaan in Vlaanderen en Nederland verschijnt op vrijdag 25 oktober.

Het nieuwe album 'Jan Smit Unplugged' is kort voor de zomer opgenomen in de beroemde Rockfield Studios in Wales. De idyllische studio heeft in de loop der tijd grote namen op bezoek gehad als Coldplay, Queen, Oasis, Simple Minds, Manic Street Preachers en Black Sabbath. Een legendarische studio waar precies die bijzondere sfeer hangt die Jan wilde voor een aantal van zijn liedjes, die hem zo na aan het hart liggen. De 10 Nederlandstalige en 5 Duitse tracks zijn ooit eerder op album of single verschenen, maar zijn niet onmiddellijk terug te vinden in de enorme reeks hitsingles die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd.

Het origineel van 'Leeg Om Je Heen' is terug te vinden op het uiterst succesvolle studioalbum 'Vrienden', dat vorig jaar is uitgebracht. De single bevat als extra track het duet met Julio Iglesias, getiteld 'To All The Girls I’ve Loved Before', dat eerder dit jaar live werd opgenomen in Ahoy.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste Voix de Femmes Festival in De Centrale (Gent)

Voix des femmes

Van zaterdag 5 tot en met zondag 27 oktober 2013 organiseert De Centrale voor de eerste maal een Voix de Femmes Festival, rijk aan vrouwelijke artiesten die als rolmodel en identificatiefiguur fungeren.

In 2012 was het festival Voix de Femmes op zoek naar een nieuwe Vlaamse partner, na het wegvallen van het Zuiderpershuis in Antwerpen.
De Centrale kon zich perfect terugvinden in het concept van Voix de Femmes en ging op zoek naar boeiende, inspirerende vrouwelijke artiesten die de bestaande dialoog omtrent genderbewustzijn kunnen voeden.

Het resultaat is een ruime waaier aan vrouwenstemmen uit alle windrichtingen. Gewijde, profane, traditionele of hedendaagse stemmen van vrouwen met erg uiteenlopende wortels: platteland, nomadenstammen, steden, dorpen. Ze brengen getuigenissen over de rol en positie van de vrouw in deze bonte verzameling van vreemde culturen en nieuwe ervaringen.

Informatie:

Intercultureel Centrum De Centrale
Kraankindersstraat 2
9000 Gent
Tel.: 09 265 98 28
Fax: 09 265 98 24
Fax: 09 265 98 26 zalenverhuur
E-mail: decentrale@gent.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vorstelijk bezoek in Gent op 16/10

 


Op woensdag 16 oktober 2013 brengen Hunne Majesteiten de Koning en de Koningin een bezoek aan Gent. Dat bezoek kadert in hun Blijde Intredes. Gent zal zijn reputatie alle eer aandoen en het nieuwe koningspaar feestelijk ontvangen. Het publiek is dan ook van harte welkom om de vorsten te begroeten tijdens hun wandeling van de Sint-Baafskathedraal naar de stadshal.

In de buurt van de ontvangst zullen een aantal verkeersmaatregelen getroffen worden en zal het openbaar vervoer omgeleid worden. Meer informatie staat op de website www.mobiliteitgent.be/vgs.

Programma Blijde Intrede Gent en Oost-Vlaanderen

 • 11 uur: Ontvangst op het Provinciehuis
 • 11.50 uur: Bezoek aan de Sint-Baafskathedraal
 • 12.15 uur: Wandeling van de Sint-Baafskathedraal naar de stadshal: ontmoeting met de bevolking
 • 12.45 uur: Bezoek aan de stadshal
 • 13.15 uur: Werklunch in het Provinciehuis

Verkeersmaatregelen
Om de Blijde Intrede vlot te laten verlopen, worden een aantal verkeersmaatregelen getroffen voor de buurt van de ontvangst (van het François Laurentplein tot de
Sint-Niklaaskerk).

De tramlijnen 4 en 24 zullen onderbroken worden en de bussen 3/17-18/38-39 zullen een andere reisweg volgen. Op de as Cataloniëstraat – Botermarkt – Limburgstraat – F. Laurentplein zal op bepaalde plaatsen een parkeerverbod gelden en het verkeer omgeleid worden.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 20/10: Martin Scorsese-films in Ciné Palace MIAT

Film Fest Gent, affiche Taxi Driver      Ciné Palace - MIAT Museum - Gent, Belgium

Afgelopen week startte het veertigste Film Fest Gent. Al voor de derde keer brengen het Museum over Industrie, Arbeid en Textiel (MIAT) en het filmfestival samen hulde aan een filmicoon. Van zondag 20 oktober 2013 tot en met zondag 26 januari 2014 geniet men op zondag in Ciné Palace MIAT van de fictiefilms van Martin Scorsese, Amerika's grootste levende regisseur.

Filmprogramma in Ciné Palace MIAT
Van zondag 20 oktober 2013 tot en met zondag 26 januari 2014 vertoont het MIAT bijna wekelijks een film van Scorsese in zijn retrofilmzaaltje. De titels van Scorsese zijn immense filmografie spreken voor zich. Zij roepen een unieke wereld en filmstijl op die iedereen vanaf het eerste beeld herkent. Het is een wereld die barst van het geweld, maar ook ruimte schept voor loutering, een wereld vol schuld en boete, intens verbeeld door een expressionist met de camera. Het volledige filmprogramma staat op de website www.miat.gent.be.

Ciné Palace is het retrofilmzaaltje van het MIAT
Het retrofilmzaaltje van het MIAT is klein, maar charmant. Het is een unieke reconstructie uit de interbellumperiode. Je nestelt je in rode fluwelen zeteltjes en geniet er steeds van bijzondere films. Wegens het beperkt aantal plaatsen, is snel reserveren de boodschap.


Overzichtstentoonstelling van Martin Scorsese
Het filmprogramma in het MIAT sluit aan bij de tentoonstelling in het Provinciaal Cultuurcentrum Caermersklooster. Die spectaculaire overzichtstentoonstelling huldigt niet alleen meester-regisseur Martin Scorsese, maar ook Scorsese de filmfanaat.
De Italo-Amerikaanse regisseur heeft een bijzondere band met België en met Gent. Zo kreeg de man zijn eerste erkenning van het Koninklijk Belgisch Filmarchief tijden een festival in Knokke. In zijn ophefmakende film 'The last Temptation of Christ' verwijst Scorsese expliciet naar 'De Kruisdraging' van Jeroen Bosch. Dat is een van de meesterwerken uit de collectie van het Museum voor Schone Kunsten (MSK) Gent. De film 'The last Temptation of Christ' speelt op 22 december 2013 in het MIAT.

Praktisch
Filmprogramma Martin Scorsese in Ciné Palace MIAT.
Van zondag 20 oktober 2013 tot en met zondag 26 januari 2014, telkens om 10 uur en 14.30 uur.
Tickets 6 euro
Reserveren via Boekjebezoek: e-mail boekjebezoek@gent.be of tel. 09 267 14 66

Informatie:

MIAT - Museum over Industrie, Arbeid en Textiel
Minnemeers 9
9000 Gent
Tel.: 09 269 42 00
Fax: 09 233 07 39
Openingsuren:
van dinsdag tot en met zondag van 10 uur tot 18 uur, gesloten op maandag. Gesloten op 24, 25 en 31 december en 1 januari.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.International Home Movie Day op 19/10 in Huis van Alijn

Videocassette     Home

Op zaterdag 19 oktober vindt de 11de editie van de International Home Movie Day plaats. Wereldwijd worden op deze dag familiefilms in de schijnwerpers geplaatst. De Verenigde Staten en Japan zijn voortrekkers met tientallen initiatieven van New York tot Tokyo, maar ook in Europese steden zoals Parijs, Berlijn, Milaan, Wenen en Amsterdam worden 8mm-films en video’s getoond aan het grote publiek.

International Home Movie Day   Als enige Belgische deelnemer is het Huis van Alijn opnieuw van de partij. Rode draad in de programmatie is het creatief (her)gebruik van beeldfragmenten uit het familiefilmarchief van het Huis van Alijn. In opdracht van Klara4kids maakte Pantalone (organisatie voor muziektheater) ‘Gelukkig genoeg!’. Die voorstelling reist rond in binnen- en buitenland en houdt op de Home Movie Day halt in het Huis van Alijn.

Tijdens hun studententijd aan het KASK maakten Olivia Rochette en Janneke Swinkels ook een film met gebruik van beeldfragmenten uit de collectie van het Huis van Alijn, respectievelijk ‘George & Henriette’ (2008) en ‘Zonder versnelling’ (2013).

In opdracht van het Huis van Alijn maakte Kat Steppe voor de reeks Focus on Found Footage ‘This is For You’ (2012). Op de Home Movie Day toont het Huis van Alijn die film in Belgische premiere op groot scherm.

Onderliggend thema dat de drie filmmakers beroert, is het verglijden van de tijd, het verlies en de dynamiek van herinneringen.


Praktisch
Gratis toegang, geen reservatie mogelijk.
Deur: 20 min. voor aanvang.
Voor en na de voorstellingen is het museumcafé open.
Programma op de website www.huisvanalijn.be/event/home-movie-day-2013.

Informatie:

Huis van Alijn
Kraanlei 65
9000 Gent
Tel.: 09 269 23 50
Fax: 09 269 23 58
E-mail: info@huisvanalijn.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!