Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
30-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppingweekend in GENT (3-5/10)

Shoppingweekend

Van vrijdag 3 oktober tot en met zondag 5 oktober geniet u in Gent van een boordevol shoppingweekend. Niet alleen kunt u op vrijdagavond extra laat in heel wat handelszaken terecht, ook op zondag openen de Gentse handelaars de deuren.

Avondshoppen - zondagshoppen

Meer dan 250 handelszaken zijn op vrijdag 3 oktober open tot 20 uur. Een honderdtal daarvan verwelkomt u zelfs tot 22 uur. Nog niet moe van het winkelen na aan lange shoppingavond? In Gent zijn ruim 200 winkels ook open op zondag 5 oktober. De enthousiaste deelnemende handelaren zorgen opnieuw voor de feestelijke sfeer in en rond hun zaak en dit jaar werkt de Stad Gent samen met VLAMO Oost-Vlaanderen, de Vlaamse Amateurmuziek Organisatie die op verschillende plaatsen in de stad koren en muziekensembles laat optreden. Het wordt dus een lang weekend boordevol sfeer en winkelplezier.

De deelnemende handelaars zijn herkenbaar aan de raambanner. Een volledig overzicht vindt u ook op de website www.oogent.be

Bereikbaarheid

Handelaars moesten veel geduld hebben, maar er is nu licht aan het einde van de tunnel.  Het centrum van de stad is tijdens het shoppingweekend opnieuw vlot bereikbaar, zowel met eigen als met openbaar vervoer. De binnenstad kan opnieuw herleven.  En handelaars kunnen een moeilijke periode stilaan achter zich laten.

Komt u met de wagen? Alle grote invalswegen en centrumparkings zijn bereikbaar. Zowel de op-en afritten van de E17 in Gentbrugge, de B 401 (de Fly-over) en de Nieuwvaartbrug zijn tijdens het shoppingweekend open voor het verkeer. Borden van het verkeersgeleidingssysteem leiden u vlot naar de vrije parkeerplaatsen.

Komt u met het openbaar vervoer naar Gent, dan kunt u parkeren op de P+R Flanders Expo en vandaar met lijn 1 naar het centrum reizen. Parkeren op de P+R in Gentbrugge kan ook. Van daar brengen de lijnen 22 en 24 u naar het Woodrow-Wilsonplein (Zuid) en de Korenmarkt.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Win een plaats aan boord van de Smaakboot ...


Ook dit jaar  wordt de Gentse barge omgedoopt tot Smaakboot.  De barge vaart tijdens de Week van de Smaak langs de Belgische kust tot in het binnenland. Elf nieuwe chefs serveren aan boord het beste van de zee, terwijl vissers, wetenschappers, en biersommeliers de gerechten toelichten.

De Smaakboot vaart iedere dag een culinair traject tussen twee ankersteden. Surf naar http://www.vistournee.be/De-Smaakboot en kom alles te weten over de Vistournée: de verschillende vaarroutes, de ankersteden en de chefs aan boord. De passagiers worden warm onthaald in de steden, waar ze bovendien een overnachting aangeboden krijgen.

Win je plek aan boord

Elke dag kunnen 40 mensen mee met de Smaakboot. En de plaatsen aan boord zijn te winnen!

De Week van de Smaak organiseert 2 wedstrijden; neem je aan beide wedstrijden deel, verhoog je de kans op winst!  

Ga snel naar http://www.vistournee.be/Wedstrijd ,de opdracht luidt: " Organiseer je eigen Vistournée en win je plek aan boord"

VEEL SUCCES


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugs is oltied schoane ...

Freek Neirynck, auteur, Perfesser Gensch en viese preezedent van de Gentsche Sooseteit schreef een hoofdstuk in het boek “Brugs is oltied schoane” van samensteller Koen De Brabander, uitgegeven bij Zorro Books Brugge over de eveneens Brugse cabaretier, liedjesauteur, volkszanger en lange tijd mediavedette Willy Lustenhouwer (1920/1994), die – nadat hij hem decennialang als journalist had gevolgd – een vriend geworden was. Wijlen ethercoryfee Nand Baert, Lustenhouwer en Neirynck waren geestesgenoten, die elkaar met regelmaat ontmoetten, meestal in het Venetië van het Noorden zelf, maar ook in radio- en televisiestudio’s in Brussel, Kortrijk en Gent.

Lustenhouwers grootste – nu nog regelmatig met enthousiasme meegezongen klassieker “Zie'je van Brugge”, behoort tot het collectief geheugen van de Bruggeling en bij uitbreiding de Vlaming. De auteur van nog 611 andere songs en de onbetwiste rasentertainer, die ook enkele tientallen typetjes speelde, bracht zijn programma’s in de zaal en via de media steevast geheel in het Brugse dialect.

Herwig Dacquin schreef een boeiende, objectief gehouden biografische inleiding, waarin hij zowel de afkomst, als de succesrijke carrière, als de warmmenselijke persoonlijkheid belicht. Freek Neirynck werd gevraagd om het Nawoord te schrijven, met persoonlijke herinneringen aan Lustenhouwer. Maar het boekje bevat hoofdzakelijk uitdrukkingen en gezegden uit het Brugs dialect, die de volkse auteur persoonlijk optekende uit de mond van de duizenden stadsgenoten van alle leeftijden waarmee hij ampel sociaal functioneerde. Een groot deel ervan tekende hij op het einde van zijn carrière op in de rusthuizen,waar hij als animator van de derde leeftijd regelmatig ging optreden.. Vaak zijn die gezegden dus al meer dan een eeuw oud.

“Brugs is oltied schoane” telt 120 bladzijden, is uiterst sober uitgegeven (wel met een aantal documentfoto’s) en wordt verkocht tegen de prijs van € 17.99 via Uitgeverij Zorro. www.zorrobooks.be

Zorro Books werkt aan een nieuwe publicatie rond streektalen: “Gensch veur Westfluute” waarin – voor de vele West-Vlamingen die naar Gent trekken om te studeren en er blijven hangen – een Gents woord verklaard wordt in onder andere het Brugs, Oostends, Kortrijks, de dialectslang die van onder Tielt en Beernem naar Waregem loopt… het idioom van ‘Baachten de Kuupe’. Auteurs die al eerder bij Zorro rond dit thema publiceerden, als Hedwig Dacquin, Roland De Snerck… en de auteur van het Gents Zakwoordenboek en het Gentse Zegswijzenboek Freek Neirynck zelf, stellen het samen. Uitgave voorzien voor 2015.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe wandelroute door Kortrijkse dorpen

Twee Beken wandelroute
Begin september 2014 hebben de Stad Kortrijk, de Provincie West-Vlaanderen en Westtoer de Twee bekenwandelroute officieel ingewandeld.  De route (12 km) loopt door de valleien van de Markebeek en de Neerbeek en laat de wandelaar kennismaken met de Kortrijkse dorpen Marke en Bissegem. Het startbord werd onthuld in aanwezigheid van gedeputeerde voor toerisme Franky De Block, de burgemeester van Kortrijk, Vincent Van Quickenborne en schepen voor ondernemen en economie, Rudolf Scherpereel.

De Twee bekenwandelroute is het resultaat van de herwerking van een andere provinciale wandelroute, de Neerbeekwandelroute. Deze wandelroute die enkel in Bissegem liep, is nu uitgebreid over het grondgebied van Marke. Als basis voor de uitbreiding in Marke maakte Westtoer gebruik van het bestaande ‘Prikkelpad’, een interactief wandelpad gerealiseerd door Markse vrijwilligers. Dit Prikkelpad staat aangeduid op de kaart met een lichtgroene lijn en de belevingselementen met een letter.

Bezienswaardigheden

De wandelroute neemt je mee door de valleien van de Markebeek en de Neerbeek naar verrassende groene gebieden tussen de dorpskernen van Marke en Bissegem. De kinderboerderij Van Clé, het speelweefsel en het Prikkelpad zorgen voor extra beleving op de wandelroute. Je wandelt langs de Leie, door een struweel naar ‘t Schrijverke, een afgesloten Leiemeander. Verder leidt de route je langs restanten van de vlasnijverheid, kapelletjes en de Vlienderkouter.

Groene parel langs de Leie ‘Leiekant – ’t Schrijverke Marke’

In het kader van het project Corrid’Or binnen het grensoverschrijdend programma ‘Leievallei - Parc de la Lys’  is het natuurgebied ‘Leiekant – ‘t Schrijverke Marke’ ingericht. Naast een nieuwe poel en diverse aanplantingen werd ook een onthaalplaats met rustpunt en infobord gerealiseerd. Nog op andere plaatsen langs de Leie werden in het kader van het project Corrid’Or op het traject tussen Kortrijk en Erquinghem-Lys analoge inrichtingswerken uitgevoerd, waardoor de Leie langzamerhand haar functie als natuurlijke corridor voor planten en dieren kan terugkrijgen.

Twee startplaatsen

De Twee bekenwandelroute kan gewandeld worden op vanuit twee locaties. De hoofdstartplaats bevindt zich aan het Ontmoetingscentrum in Marke en de tweede startplaats bevindt zich aan het Ontmoetingscentrum De Troubadour in Bissegem.

 

Partners

De Twee bekenwandelroute is een initiatief van Westtoer en de Provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de Stad Kortrijk.

 Praktisch

Van de stadswandelroute wordt een brochure met kaart uitgegeven. Deze kost

€2,00 en is onder meer beschikbaar op de volgende plaatsen:


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIUMMM nodigt uit ... mèt brooddoos !!
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 5 oktober gaat voedingsdeskundige Daniëlle Folens samen met de deelnemers op zoek naar lekkere en gezonde ideeën voor de brooddoos. "Hoe gezond is jouw brooddoos?" is een must voor ieder die gezond de school- of werkdag wil doorkomen. Klik op affiche voor info en inschrijvingen !


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stadsarchief start project rond haar collectie aquarellen van Jan Joseph Wynants uit 1820-1823


In 2015 herdenken we de tweehonderdste verjaardag van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden. Tussen 1815 en 1830 waren de zuidelijke en de noordelijke Nederlanden weer even verenigd in één koninkrijk onder Willem I.

Deze korte historische periode heeft verrassend veel sporen nagelaten, niet in het minst in Gent. Denken we maar aan de oprichting van de Universiteit, de bouw van de Hollandse citadel de opening van het kanaal Gent-Terneuzen.

Ook in het Stadsarchief zijn de sporen van de Hollandse tijd zichtbaar en tastbaar aanwezig. Een van de topstukken is een reeks van 134 Gentse stadsgezichten, geschilderd door Jan Joseph Wynants tussen 1820 en 1823.

Het herdenkingsjaar 1815-2015 vormde de aanleiding voor het opstarten van een project rond de conservatie, de digitalisering, het onderzoek en de publicatie van deze unieke collectie aquarellen.

Dienst Stadsarcheologie en Stadsarchief, De Zwarte Doos, Dulle Grietlaan 12, 9050 Gent-Gentbrugge


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij Partizaan plaatst GENT vanuit diverse invalshoeken in de kijker
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Bij de Gentse uitgeverij Partizaan met uitvalsbasis in Oostakker staat de publicatie op stapel van drie boeken met een Gentse invalshoek.

 

 • Schaverdijntjes (auteur Machar Van Geyt): een bundeling van zogenaamde schaverdijntjes, een nieuw ‘literair’ genre dat het midden houdt tussen cursiefjes en poëzie.

   

 •  Clara de Gentse boetvaardige dochter (auteur Kirsten van Malderen): de opvolger van de succesvolle historische roman Cuberdons met lavendel, die zich afspeelt in de 19e eeuw in de sfeer van de kloosters en de ‘gevallen’ meisjes.

   

 • Don Fredo Fred Hamerlinck (auteur Stefaan Van Laere): een boek over wielrenner Fred Hamerlinck, de wielertrots uit Wondelgem die in de jaren 1920 - 1930 bijna 500 wedstrijden won en de 'koning van de kermiskoersen' genoemd werd.  Voorstelling zal gebeuren in het café dat Don Fredo zelf opende in 1935, toen hij noodgedwongen vroegtijdig moest stoppen met koersen.


Deze 3 uitgaven worden binnenkort op deze website in de kijker geplaatst ... !!!


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VEELZIJDIGE FUSIONGROEP ARANIS STELT NIEUWE CD “Made in Belgium 2” VOOR IN DE CULTUURLOFT GENT (9/10)

Op 9 oktober om 20.00 uur geeft de vijf- tot zevenkoppige Vlaamse groep Aranis een try-out van zijn nieuwe CD “Made in Belgium 2”, in de gezellige Gentse Cultuurloft aan de Tentoonstellingslaan 147 (Buurt Decascoop) . Aranis is wat je zou kunnen noemen een fusiongroep die invloeden verwerkt uit de klassieke, repetitieve,minimalistische, pop- en wereldmuziek. En op internationaal niveau met een unieke identiteit. Ze spelen op reguliere klassieke instrumenten als viool, contrabas, piano, dwarsfluit, gitaar… maar ook op het volksmuziekinstrument bij uitstek: de accordeon. Ze werden bekroond met de Gouden Vleugelsprijs, de Jeugd en Muziek- en de Klara-Tandemtrofee. Tijdens de Gentse Feesten van dit jaar stonden ze in prime time op het Groot podium Bij Sint-Jacobs.

In 2005 nam bracht Aranis zijn eerste CD uit: “Aranis” op, met als gast ondermeer de Nederlands/Gentse multi-instrumentalist Dick Van Der Harst (huiscomponist bij het Muziek LOD). Alle nummers waren van de hand van Joris Vanvinckenroye, met uitzondering van ‘Vuur’, dat speciaal voor de groep werd geschreven door Peter Verdonck. In 2007 verscheen Aranis II met een aansluitende theatertournee. Voor hun derde CD “Songs from mirage” in 2008 engageerden ze drie zangeressen: Els van Laethem, Herlinde Ghekiere en Anne Marie Honggokoesoemo. De Standaard schreef toen: “…Songs from Mirage valt onder geen stijl te klasseren, veeleer gaat het hier om een sfeer. Plechtig, dat is het zeker, maar ook speels. Oud, maar ook eigentijds.”


Aranis picture

 

Voor hun recentste CD Aranis V: ‘”Made in Belgium’” zochten ze – met positief resultaat -contact met enkele Belgische componisten als : Jan Kuijken, Wouter Vandenabeele, Ward De Vleeschhouwer, Wim Mertens, Luc De Gezelle, Arne Van Dongen, Joris Vanvinckenroye, Roger Trigaux, Daniel Denis, Dick van der Harsten & Geert Waegeman, om nieuw werk voor hen te schrijven..

Aranis is: Stijn Denys- gitaar, Marjolein Cools- accordeon, Joris Vanvinckenroye- contrabas, Pierre Chevalier- piano en Jana Arns- fluit.

Donderdag 9 oktober 2014 om 20.15 uur

Reservatie via info@decultuurloft.be of 0486/72 45 82 (inkom: 12 € - 10 € voor -26j en + 60j) 


fRè!ék NeIrYnCk

www.aranis.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
25-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden Penseel 2014 voor Het raadsel van alles wat leeft

Hetraadsel_voorplat_hires


Het Gouden Penseel 2014, de prijs voor het best geïllustreerde boek, gaat naar Floor Rieder (Zwolle, 1985). Zij ontving de onderscheiding woensdagavond 24 september in het Rijksmuseum te Nederland voor haar illustraties in Het raadsel van alles wat leeft, geschreven door Jan Paul Schutten.

De jury over de illustraties van Floor Rieder: ‘Ze zijn zwierig, grappig, vernieuwend én informatief – en dat alles tezamen tref je maar zeer zelden aan bij kinderboekenillustraties. Het raadsel van alles wat leeft is de meesterproef van Floor Rieder, een kunstwerk van een boek.’Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
16-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goochelgala in de Gentse Minard (10 en 11/10/2014)

 

Belgische toptalenten tekenen present op dit goochelgala in de Minard Schouwburg Gent op vrijdag 10 en zaterdag 11 oktober.

Kobe Van Herwegen – De gastheer voor deze gelegenheid. Sinds jonge leeftijd slaagt Kobe erin om vernieuwing in het goochelen te brengen.
Kurt Demey – Voor mentalist Kurt Demey is niemand een gesloten boek. Hij duikt in de gedachten van het publiek, en ontrafelt de grootste geheimen.
Latif – Illusionist Latif brengt wonderbaarlijk spektakel. De kijkers van 'Belgium’s Got Talent' betoverde hij volledig.
Rafael – Met zijn dove magic act nam illusionist Rafael deel aan het 'World Magic Seminar' in Las Vegas en was hij winnaar van 'Les Anneaux d’Argent' in Lausanne.
Nicolas Arnst – Een jong talent dat indruk maakt met zijn vingervlugheid. Het publiek verwonderen is zijn passie.
Tom Bibo – Deze wereldkampioen ballonplooien creëert op het podium met veel humor zijn eigen magische wereld.
Doble Mandoble – De broers Luis en Miguel Cordoba hebben een eigen kijk op magie. Met hun absurde mix van visueel theater, humor en manipulatie werden ze in 2012 wereldkampioen (FISM) in de categorie comedy magic.

Wanneer: vrij 10/10 en zat 11/10/2014
Prijs: € 15,00 / € 10,00 Vrienden van Alijn, -26
Waar: Minard Schouwburg - Walpoortstraat 15, Gent
Tickets: Ticketbalie Vooruit - Sint-Pietersnieuwstraat 24, Gent
T 09 267 28 28 - di t.e.m. vrij 12:00 tot 18:00
Bestel tickets online

Organisatie De Vrienden van het Huis van Alijn vzw. In samenwerking met het Huis van Alijn en Circuscentrum vzw.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks CD-sienjalement: "Wim Toucour"
Klik op de afbeelding om de link te volgen


“Liefde is niks” is de titel van de eerste CD van Wim Toucour, pseudoniem van Wim Van Caelenbergh (Ninove 1972°, die overkomt als een pure post-kleinkunstplaat, maar de zanger gitarist (en nog enkele andere instrumenten) noemt het liever ‘semi-akoestische wereldpop met een verhaal’. Kan ingekomen worden. En ook als hij verwijst naar Paul Simon en méér geloofwaardig nog naar de Belgische Yevgueni.


Verwijzingen naar pioniers als Johan Verminnen (variatie, laagdrempeligheid, goede smaak), Wim De Craene (bijna hitpotentieel) en heel af en toe een tikkeltje Jan De Wilde in een niet depressieve bui… liggen evenwel dichter bij de waarheid en realiteit.

De nummers van Wim Toucour verdienen gerust een plaats tussen de eindeloze herhalingen van ‘recentere hitnummers’ die Radio 1 in de Ochtends tussen vijf en zeven draait, om aan zijn vaderlandse plichten te voldoen op het vlak van obligate programmering van Nederlandstalige muziek. 1(één) Toucour zou heus niet misstaan tussen Bos, Kowlier, Bedert… De Mens, al dan niet in de versie van Haarlemmer  Rick de Leeuw.


Hedendaagse bard Toucour heeft minder woordballast in zijn betere teksten, staat met zijn muzikaal steunbeen meer in de actuele samenleving, besnaart thema’s en algemene inhoud méér het vandaag dan het universele. En doet dat alles met een bijna absoluut correcte zegging. Echte luistermuziek, die toch nu en dan ook de onderste kuitspieren activeert. Hij verruimt inderdaad het Nederlandstalige muzieklandschap met een fris  geluid, zo te horen geboren uit zijn liefde voor wereldmuziek en folk, pop en cabaret.

De meest beklijvende nummers op het schijfje zijn (in alfabetische volgorde: “Ambras”, “Beetje Tourette”,’ “E ko no mi, i ka ni mé”;' en “Schaf Brussel af”. Een prachtige intro is die van "Al Qarya", één van de andere nummers op de disk. Je vloekt in het diepst van je hart als je de strofe hoort, want dat blijkt de zoveelste remake van “Het Dorp” van Wim Sonneveld, dat op zijn beurt ook al een cover is van “La Montagne” van Jean Ferrat. Had hier maar een Raï-geïnspireerde melodie onder de tekst gezeten… Strumae had zijn pagina kunnen afstaan in de Wereldencyclopedie van de Wereldmuziek. Of het ‘petit nègre’ zo dik in de verf moest worden gezet, laten we beter in de openbare discussie.


Wim Toucour bezingt ook met het nodige gevoel de Stad Gent in “Zeven jaar”. Hij houdt duidelijk van die biotoop als inspiratiebron, muze… en geeft haar terug wat ze verdient.

Het risico van authentiek, gepersonaliseerde, degelijke en pure producties als “Liefde is niks” is natuurlijk dat ze net te goed zijn voor het commerciële amusementsgenre en niet experimenteel genoeg voor de verwende subcultuur. Ze blijven ergens hangen. Onopgemerkt in het slechtste geval. Een probleem waar de betreurde Wim De Craene twintig jaar geleden ook al mee zat en een decennium later de nochtans getalenteerde Bart Van den Bossche.


Naast zanger Wim op gitaar, shruti box, boormachine zijn ook te horen Isolde Van der Goten op (bas)klarinet, accordeon, glockenspiel, lepels…;  Sander Claes op elektrische gitaar; Kris Van Daele op contrabas en Alfredo Bravo op percussie-instrumenten


fRè!éK NeIrYnCk


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nobilé stelt debuutalbum voor
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Nobilé, waarschijnlijk het meest opmerkelijke muzikale verhaal dat in 2014 geschreven wordt: 3 doodgewone Vlaamse heren, die na de uren hun werkkledij ruilen voor een mooi kostuum en de grootste Nederlandstalige klassiekers in opera-achtige, licht klassieke versies brengen, een uniek concept.

Het is nu eindelijk zover voor schilder/behanger Kris Struyven, kok Wim Vercammen en heftruckchauffeur Christophe Meuris; met gepaste trots presenteren ze als Nobilé hun (titelloze) debuutalbum.

Op dat debuutalbum brengt Nobilé tijdloze Nederlandstalige pareltjes als 'Zij gelooft in mij' (André Hazes), 'Ik ga dood aan jou' (Bart Herman), 'Het kan niet zijn' (Will Tura), 'Zij' (Marco Borsato) en 'Ik hou van jou' (Dana Winner) in verrassende en meeslepende Nobilé-versies.
 
Het verbluffende debuutalbum van Nobilé is nu overal verkrijgbaar, ook digitaal via iTunes!

 
Tracklist:
1) ‘Zij gelooft in mij’  (André Hazes)
2) ‘Als een leeuw in een Kooi’  (Willy Sommers)
3) ‘Zij’  (Marco Borsato)
4) ‘Ik hou van jou’  (Dana Winner)
5) ‘Het kan niet zijn’  (Will Tura)
6) ‘Daar gaat ze’  (Clouseau)
7) ‘Verloren hart verloren droom’ (Johnny White)
8) ‘Laat me nu toch niet alleen’  (Johan Verminnen)
9) ‘Ik ga dood aan jou’  (Bart Herman)
10) ‘Mama’  (Heintje)
11) ‘Io amo te’  (Italiaanse versie 'Ik hou van jou') 
12) ‘Nicoletta’  (Italiaanse versie 'Laat me nu toch niet alleen') Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DERWISJEN VAN KONYA IN GENTSE CENTRALE
Klik op de afbeelding om de link te volgen

In het kader van “ 50jaar migratie in Gent “programmeert het Inter(multi)cultureel  Centrum  De Centrale op vrijdag 26 en zaterdag 27 september  twee vrij unieke  voorstellingen van het internationale  erfgoedfenomeen De Draaiende Derwisjen  Ze treden op in  de OLV Sint-Pieterskerk op het Sint-Pietersplein, telkens om 20 uur.

De Centrale nodigde de wereldberoemde  derwisjen van Konya uit. Ze wonen en werken in deze  stad in het zuiden van Midden-Turkije, op een 250 kilometer van de Middellandse Zee, Daar ontstond in de 12de eeuw dit bijzondere ritueel dat de eeuwen doorstond.

.Jallaledin Rumi, alias Mevlana, herhaalde haast oneindig - volgens de legende – het circulaire dansen rond zijn as terwijl hij de naam van de allerhoogste herhaalde en kwam zo in extase. Na zijn dood voerden zijn discipelen deze trancedans op bij zijn tombe en eeuwenlanger bij festieve en religieuze gelegenheden.

De bewegingen verwijzen in oorsprong  naar de baan van de sterren van het firmament en ze streven een mystieke vereniging na met de godheid. Het ritueel staat bol van de symboliek en mystiek . Hun witte lange jurken staan voor de rouw voor hun Meester, de zwarte mantel naar de tombe waarin hij opgebaard ligt, de gekruiste armen aan het begin van de dans de warme eenheid met het godsfiguur.

De derwisjen worden live muzikaal begeleid op een aantal traditionele instrumenten uit de Arabische (volks)muziek: de ney (rietfluit),de  oed (Arabische luit), de kemenche (oerviool), de qanoen (citer) en worden geleiddoor allerhande percussie. Hun ritueel is een serie van gezongen hymnen (ilahi), die met  geïmproviseerde, louter  instrumentale stukken (taksim) worden afgewisseld .

Het ensemble van Konya is één van de zeldzame gezelschappen, die deze oude traditie integraal bewaarde en internationaal exporteert, meestal op festivals en in grote schouwburgen.  heeft en ons zo de mogelijkheid biedt om een blik te werpen op deze rijke

Tickets € 14 | € 17 | € 20 via UITBUREAU (www.uitbureau.be)


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
15-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JO VALLY zingt COUNTRY op 9/11 in EEKLO


Zondag 9 november 2014 om 15u00

JO VALLY IN CONCERT: Jo Vally zingt country

Cultureel Centrum De Herbakker - Eeklo

Jo Vally gaat de countrytour op, letterlijk en figuurlijk, want hij trekt door Vlaanderen met covers van onder andere John Denver, Billy Ray Cyrus en Johny Cash, sommige in het Nederlands, andere in het Engels. Naast die gekende hits schreef hij ook zelf enkele nieuwe liedjes, uiteraard trouw blijvend aan het thema. Jo Vally begeleidt zijn teksten op zowel gitaar als piano en wordt ondersteund door een zevenkoppige live band.

Theaterzalen worden ondergedompeld in de countrysfeer dankzij straffe visuals en heuse line dancers, die het publiek het gevoel geven in de Far West te zijn beland. Jo Vally blijft zichzelf en geeft zijn eigen toets aan deze wervelende show die de fans ongetwijfeld zal verrassen. Meer dan ooit wordt de veelzijdigheid van deze Vlaamse topper tentoongesteld.

 

Genummerde tickets:

standaardtarief: 29,50 euro exclusief port- en reservatiekost

klein-abonnement: 28,00 euro (tarief geldig bij 3 voorstellingen uit seizoen 2014-2015)

groot-abonnement: 26,00 euro (tarief geldig bij 5 voorstellingen uit seizoen 2014-2015)

Kom Uit Pas: 6,50 euro

 

RESERVEER VANDAAG NOG DE MOOISTE GENUMMERDE ZTPLAATSEN

PER E-MAIL: vzwsterrenparade@telenet.be OF VIA DE TICKETLIJN: 09 336 42 51


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
14-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Betoverende expo in Huis van Alijn (Gent)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

EXPO Huis van Alijn  - CHAPEAU - 13 JUNI ‘14 – 16 NOV ‘14

 

In deze expo spelen internationaal geroemde goochelaars uit de weinig bekende Belgische goochelgeschiedenis de hoofdrol. Ze bieden ons een inkijk in hun wereld, tot 150 jaar terug. Servais Le Roy, Meester Brando, Klingsor, Josmah, Jean Seth, Joe Alcatraz en de onvergetelijke Suzy Wandas nemen u mee in de fascinerende wereld van circussen, magische theaters en goochelclubs. Uit privéarchieven van goochelaars en officiële bewaarinstellingen toont het Huis van Alijn de meest bijzondere affiches, unieke foto’s en filmbeelden, kostuums en goochelattributen.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
13-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90-jarige Aznavour op 22/11 in Antwerpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op 22 mei 2014 werd levende legende Charles Aznavour 90 jaar en ook zijn vele Belgische fans mogen zich verheugen op een passend en historisch feestje! Op zaterdag 22 november 2014 rolt de Lotto Arena in Antwerpen de rode loper uit, voor wat wellicht het laatste concert op Belgische bodem zal worden, van één van de meest succesvolle Franse chansonniers aller tijden. Charles Aznavour, ook wel eens de “Frank Sinatra van Frankrijk” genoemd, koos niet toevallig Antwerpen als locatie voor dit unieke en ultieme concert, waarin hij en z’n live band het publiek zullen laten genieten van tal van prachtige hits uit zijn ronduit indrukwekkende oeuvre.

Zijn passie, talent, overtuigingskracht en innemende charme hebben nog niets aan kracht ingeboet, en Charles Aznavour is er meer dan op gebrand dit te tonen aan het Belgische publiek. In maart 2011 stond de wereldvermaarde chansonnier namelijk een laatste keer op het podium in België, eveneens in de Lotto Arena, maar helaas werd hij toen getroffen door acute stemproblemen. Mede dankzij een inspuiting een uur voor de start van het concert, worstelde Aznavour zich als een ware artiest door het optreden, maar zelf hield hij er een onvoldaan gevoel aan over: dit was niet het afscheid dat zijn Belgische publiek verdiende…en dus keert hij op zaterdag 22 november 2014 terug om dit in stijl over te doen.

 De Franse singer/songwriter/acteur van Armeense afkomst, bracht meer dan honderd albums uit, schreef ruim 2000 liedjes en tal van musicals, trad op in de grootste zalen ter wereld en speelde ook nog eens mee in een zestigtal films. Als zanger vergaarde hij wereldfaam met hits als ‘Comme Ils Disent’,’Les Comédiens’, 'She', ‘Mes Emmerdes’, ‘For me...Formidable’, ‘La Bohème’, ‘Une Enfant’, ‘Je N’ai Rien Oublié’, ‘Emmenez-Moi’,…kortom, een meer dan imposant repertoire aan absolute klassiekers.

 ‘Charles Aznavour In Concert’ op zaterdag 22 november 2014 in de Lotto Arena te Antwerpen, een nostalgische en meeslepende trip doorheen een stuk tijdloze muziekgeschiedenis. Bestel nu uw tickets via 070-345 345 (max. €0,30/min.) of www.teleticketservice.com


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle

FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!