Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
06-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28ste Gentsche Handjes worden op 7/12 gevierd !!!

Op 4 november werden in het Cultuurcentrum Caemersklooster (Gent) de namen bekend gemaakt van de 3 volgende "Gentsche Handjes" die ondertussen aan de 28ste editie toe is.Ieder jaar geeft de Gentsche Sosseteit een blijk van erkenning aan Gentenaars die de voorbije jaren (en dat kunnen er heel wat zijn) de nodige weerklank hebben gegeven aan GENT in al haar facetten. Zowel nationaal als internationaal hebben de laureaten ervoor gezorgd dat Gent op de wereldkaart wordt gezet en zijn als het ware "amabassadeurs van hun stad" !

Deze keer koos de organisatie voor volgende 3 Gentse figuren:
 
LUC SOENSNiet alleen de bezieler van de Gentse formatie JAWADDE (begin jaren '70 tot 1984), maar een all-rounder
 met zijn medewerking aan o.a. de activiteiten van Theater Exces, Het Volkstheater, Moereloere, Gentse Fiesten op 't Laurentplein ....
In 2007 kreeg hij reeds een Stroppentrofee uitgereikt en het Gentsche Handje zal hem zeker nog meer stimuleren om het Gentse dialect verder uit te dragen !
http://www.myspace.com/jawaddeluc

EDDY DAESE 
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Gestart als toneelmeester in het NTG en in 1975 medeoprichter van de VZW Gents Amusement.
Zelf toneelspeler en regisseur, gerenommeerd jurylid van de openingsstoet Gentse Feesten
en nog zoveel méér ... 

JEAN-PIERRE MAEREN


 
Onmiskenbaar een figuur die Gent op allerlei manieren gepromoot heeft.
Niet alleen met Pierke van Poppentheater Magie, maar tevens als Popkoning èn als collega van Chris Van Den Durpel.
Persoonlijk had ik samen met Jean-Pierre toffe radiomomenten bij Roeland (Gent) als co-presentator van "Pliets Plets".
Zijn strijd tegen de kanker die hem plots trof, toont nog eens aan hoe Jean-Pierre vecht voor alles wat hij maar kan bereiken.
www.popkoning.be

De Gentsche Handjes worden uitgereikt op 7 december om 20.00 uur in het Gentse Muziekcentrum De Bijloke
Deuren open vanaf 18.30 uur ... en kaarten ter plaatse aan te kopen !alle info op www.sosseteit.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: SNOECKS 2011
Foto  Deze (on)regelmatige rubriek, toegeleverd door Freek Neirynck, ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.SNOECKS 2011 : DE HELE BOEKENBEURS IN ÉÈN VOLUME

 

Er zijn twee zaken waar je elk jaar weer naar uitkijkt : die brief van de belastingen die je vertelt hoeveel je terug krijgt én de artistieke pil Snoecks. De zevenentachtigste editie van die laatste is uit en bewijst alweer de onmisbaarheid van het hebbeding dat er met succes in slaagt om een gecompileerde versie van minstens enkele Playboy jaargangen te zijn.

 

Foto


Waarom gaat de vergelijking met het Amerikaanse mannenblad zo goed op? Omdat niemand je schaamrood bezorgt als je ermee op de trein of op een terrasje betrapt wordt. Niemand weet immers of je het voor de artikels kocht of voor de soft erotische afbeeldingen. Beide expressievormen zijn overigens van een hoogstaande kwaliteit.

 

De redactie gaat in velerlei opzicht op zoek naar hert exotische. Zo worden de papoeas van Nieuw Guinea in prachtig poëtisch beeld en beschrijvende taal voorgesteld als de laatste echte mannen, niettegenstaande dat ze zich overdanig schminken en vestimentair opdirken met pluimen en kralen.

 

Vooraleer je aan dit hoofdartikel toe komt, moet je wel eerst door of over de rubrieken :”De beste 100 boeken” en de necrologie van de in 2010 heengegane literaire figuren. In het eerste overzicht kom je ook enkele Vlaamse publicaties tegen van ondermeer Tom Lanoye, Tom Naegels, Leonard Nolens, Davis Van Reybroeck met zijn veel geprezen “Congo – Een geschiedenis”… tot Peter Verhelst. Bij de overleden scribenten staan dan weer Dolle Mol Herman J. Claeys, Bert De Carte, Christine D’Haen… In a nut Shell wordt hun belang voor de Nederlandstalige bellettrie weergegeven. Achteraan in het boek is dan ook nog eens een overzicht van de belangrijkste (breed genomen) literaire prijzen afgedrukt.

 

Het zou best kunnen dat er net voor de hiervoor beschreven katerns een publiek bestaat dat Snoecks gebruikt as naslagwerk. Diezelfden komen dan ook weer aan hun trekken met de kortverhalen “De varkenskoning” van Miriam Borgermans en “Het wrak van de Beverly B.” van T.C. Boyle, twee korte novellen die bijzonder boeien, zowel door hun verhaallijn als hun schrijfstijl.

 

De plastische kunsten, behalve dan de fotografie, krijgen minder aandacht en bladzijden. Snoecks 2011 profileert de Zwitserse schilder Leopold Rabus in zijn bizarre wereld van gedisproportioneerde mensenlichamen in surrealistische omgevingen. Een welkome introductie voor wie de kunstenaar  en zijn werk nog niet kent. Beeldhouwer Javier Marin is het tweede terechte signalement. Zijn hedendaagse monumentale sculpturen hebben reminiscenties naar de klassieke Griekse driedimensionele kunstwerken. Hij bezit duidelijk de ambachtelijkheid van de oude meesters, maar in zijn onderwerpenkeuze plaatst hij zijn koppen en torsen wel in een onverwachte context.

 

Fotografie is, zoals steeds overigens, de hoofdmoot van de nieuwe editie. Daarvoor werden  gerenommeerde  en minderbekende topfotografen uitgenodigd. Meestal is het (deels) naakte vrouwelijk lichaam gefocuset. Nergens is er evenwel  platheid of vulgariteit te begluren. Het zijn meestal portretten pur sang met één uitzondering misschien: het werk van Ed Fox, dat de redactie in een bui van zelfverontschuldiging betiteld als: “Een tikkeltje ranzig”.

 

De uitgever stuurde tenslotte ook zijn zonen en dochters journalisten en (pers)fotografen de wereld rond voor beklijvende reportages uit onder andere de Congostroom, Israël, Liberia, Napels, Venezuela…

 

Snoecks 2011 telt 578 bladzijden en er zijn evenveel redenen om het te kopen (€ 14.90)

 

 

Freek Neirynck - sienjaleur

Meer info op www.snoecks.be

Reageer (0)

04-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een curus over Gent voor Gentenaars !Deze cursus is een aanrader voor Gentenaars die van hun stad houden en er iets meer willen over te weten komen. We gaan op zoek naar de roots van de stad en we belichten ook de evolutie van Gent. We doen dat aan de hand van 10 antwoorden op 10 vragen. Elke vraag behandelt een ander aspect van de stad. 2 voorbeelden van vragen die aan bod komen:Hoe kwam het dat Gent in West-Europa de 2de belangrijkste stad was in de middeleeuwen? Het antwoord op deze vraag brengt ons bij een stukje economische geschiedenis van Gent.

Wie hield en houdt de touwtjes (of de stropjes?) in handen? Het antwoord op deze vraag leidt ons naar een stukje politieke geschiedenis van de stad. 

Woensdag van 18.10 tot 20.50 uur 

19/01/2011 tot en met 04/05/2011

Prijs 40 euro

 

De lessen hebben plaats bij Het Perspectief, Nonnemeersstraat 15, 9000 Gent.

Wie interesse heeft schrijft het best zo snel mogelijk in, want er zijn maar 25 plaatsen. 

Uw plaats reserveren kan u doen door een mail te sturen naar miguel.declercq@hetperspectief.net

Reageer (0)

03-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf vandaag begint ieders WINTERDROOM in GENT

Uitbureau Gent

Van 3 december tot 16 januari komt de ijspiste weer in Gent te staan. Dit keer echter met een volledig vernieuwt concept!

Dit jaar verhuist organisator VZW Uitbureau Gent naar het Sint-Pietersplein.
Niet enkel de openluchtijspiste (900m²) zal er dit jaar staan.Maar ook een heuse winterfoor met kermisattracties en een reuzenrad als kers op de taart!Een winterdorp met elke week een andere thematische inkleding

en een winterevenementendôme met een grote verscheidenheid aan optredens (theater, stand up comedy, kindertheater, familievoorstellingen, filmavonden enz..)

 

Kortom 8000 m² plezier, ontspanning, sport en cultuur !


Alle info op www.winterdroom.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse barge laat ons genieten van intieme concerten

Na de goed  gesmaakte concerten van Katleen Vandenhoudt en Bruno Deneckere  tijdens de afgelopen Gentse Feesten wordt de Gentse barge opnieuw opengesteld voor het  publiek met een aantal bijzondere artiesten, getalenteerd met zeldzame muziek die zowel ontroert als met levenlust injecteert. Kortom fun voor de ziel.

Locatie: De Gentse barge, Koophandelplein, 9000 Gent - benedendek

Aanvang concert: 11u00 (deuren open vanaf 10u30)

Inkom: gratis, geen reservatie mogelijk (zie www.gentsebarge.be)

De concerten worden georganiseerd met medewerking van de Stad Gent, Dienst Feestelijkheden.

05/12 - Le Grand Bateau - Franse chanson

  Aster Van Vaerenbergh (zang), Yves Meersschaert (piano), Thomas Noel (gitaar)

Le Grand Bateau was de naam van de cruiseschepen die in vroeger tijden de zeven wereldzeeën bevoeren met aan boord een orkest of een jazzclub die ‘s avonds optrad voor een publiek van opgeklede vakantiegangers. Maar die era behoort tot de geschiedenis…Vandaag viert “Le Grand Bateau” zijn wedergeboorte. Hij bestaat uit een duo, gevormd door Aster Van Vaerenbergh en Yves Meersschaert. Yves werkte reeds met groten uit de muziekscène zoals Derek, Lieven Tavernier, Kommil foo, Garland Jeffreysen & Bruno de Neckere. Aster is een jonge zangeres van Belgisch-Luxemburgse afkomst. Tussen Aster en Yves klikte het meteen. Zij zingt zijn composities van Franse chanson met een vleugje bossa nova en jazz. Zo leeft de “Grand Bateau” weer op, en afhankelijk van de samenstelling en diverse improvisaties kan de bemanning veranderen, maar de sfeer blijft… www.legrandbateau.com

 12/12 - Bloomfish solo aka Pascale Michiels – singer-songwriter

Naast haar werk als actrice (Flikken, Recht op Recht, Ons Geluk, ...), is Pascale Michiels ook als zangeres altijd heel actief geweest. Met de Amerikaanse Beverly Jo Scott toerde ze 6 jaar door Europa. Met haar Belgisch-Chinese groep Snowflower ging ze op tournee in China. In The Blues Angels deelt ze haar passie voor blues en gospel met o.m. Kathleen Vandenhoudt. En bij Ensemble Leporello waagde zelfs de toen 86-jarige Nand Buyl prompt een dansje wanneer zij met stem en gitaar Purple Haze van Jimi Hendrix te lijf ging. Met Bloomfish treedt ze voor het eerst zelf op de voorgrond,  met haar indrukwekkende bluesstem brengt ze songs van zichzelf alsof ze van u zijn. Songs van anderen alsof ze van haar zijn. www.myspace.com/pascalemichiels

19/12 - Filip De Fleurquin - Americana - Roots Music

 Filip De Fleurquin : gitaar, lead vocal - HT Roberts : gitaar, bas, mondharmonica, backing vocals - Bruno Deneckere : gitaar,  mondharmonica, backing vocals

Voorstelling nieuwe CD: "A Monkey on a Wooden Horse"

Vijftien songs live gespeeld, gezongen en opgenomen in maart – april 2010. Weinig opsmuk, enkel achteraf wat peper en zout aan toegevoegd. Schetsen en verhalen. De plaatsen zijn toevallig gekozen, de thema’s universeel.Komt u verwarmen aan de blues, soul en country van Filip de Fleurquin. www.filipdefleurquin.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een pareltje voor een fijne decembermaand: Funiculi Funicula - Final EditionNa 20 jaar van opmerkelijk succes zitten de uitzendingen van "Funiculi Funicula" erop. Het merendeel van de volumes uit de gelijknamige CD-reeks is helaas niet meer beschikbaar, maar des te meer gezocht door de liefhebbers. Goed nieuws voor hen, want om dit toch wel uitzonderlijke succesverhaal te vieren, selecteerde presentator Marc Brillouet het allerbeste uit de meer dan 35 vorige volumes van de funiculi funicula compilatie.

 

Dit tweede volume van "Het Beste Uit 20 Jaar funiculi funicula" ofte "The Final Edition" is een waar pareltje geworden vol onverwoestbare en hartverwarmende classics die funiculi funicula zo geliefd maakten. Het orgelpunt van een legendarische CD-reeks, alsook een memorabel collector's item en eerbetoon aan de langstlopende én populairste radioshow van het land in de geschiedenis!

 

"Het Beste uit 20 jaar funiculi funicula - The Final Edition" - nu overal verkrijgbaar. Een product van ARS Entertainment / Universal Music

 

 

Tracklist

 

CD1 : Radetzky mars (Strauss senior) - Berliner Philharm. olv Herbert von Karajan / Vedi le fosche notturne spoglie uit Il trovatore (G.Verdi)-Coro dell’ Academia Nazionale di Santa Cecilia olv Norbert Balatsch / Hallelujah uit The Messiah (G.Fr. Haendel) -The John Aldis Choir and the London Philh. Orch. olv Karl Richter / Alla hornpipe uit The Water Music (G.Fr.Haendel)-Berliner Philharm. olv Rafael Kubelik / Alleen ( Air van Bach)-Conny Vandenbos / I dreamt I dwelt in marble halls-Dame Joan Sutherland / Adagio (Albinoni)-The Royal Philh. Orch. olv Luis Cobos / Fiets-Herman Van Veen / Romance from the Gadfly (Shostakovitsch)-Koninklijk Concert-gebouworkest olv Riccardo Chailly / Ombra mai fu uit Xerxes (G.Fr. Haendel)-Andreas Sholl en The Orch. of the age of enlightment olv R. Norrington / Mijn vlakke land (Le plat pays)-Liesbeth List / Vlaanderen-Paul Van Vliet / Love’s dream after the ball-The London Symphony Orch. olv Richard Bonynge / Ronda de enamorades uit La del soto del paral (Soutillo)-Comunidad de Madrid Orch. and Chorus olv Miguel Roa / Toreador song from Carmen (G.Bizet)-Bryn Terfel / Diplomaten polka (Strauss jr)-Slovaakse Filharmonie olv Alfred Walter / Mazurca de  las sombrillas uit Luisa Fernanda    M.Torroba-Coro y Orquesta titular del Teatro Real olv Jesus Lopez Cobos / Comme facetta mammeta ?-Sergio Franchi / Par force, polka schnell (Strauss jr)-Tchechische Filharmonie olv Alfred Walter / Grande valse Les Patineurs (E.Waldteufel)-The National Philh. Orch. olv Franck Pourcel

 

CD2 : Volare-Jerry Vale / Caruso (L.Dalla)-Tito Beltran / Fenesta che lucive-Mario Lanza / Passacaglia- Secret Garden / Ik hou van jou-Dana Winner / Try to remember-Perry Como / The shadow of your smile-Oscar Peterson and the Singers Unlimited / Sleepy shores-Johnny Pearson / Stardust-Vic Damone / Over the rainbow –Teatro / Into each life some rain must fall-The Deep River Quartet / La bohème-Roby Lakatos and his ensemble / Andante uit pianoconcerto nr 21 in C  Elvira Madigan (W.A.Mozart)-Géza Anda en Camerata des Mozarteums Salzburg / Bist du bei mir (Bach)-Kiri Te Kanawa/ Pie Jesu uit Requiem (Webber)-Julian Lloyd Webber and the Royal Philh. Orch. olv Barry Wordsworth / Ave Maria (Caccini)-Inessa Galante, sopraan / Adagio-Secret Garden / Cry me a river-Gunther Neefs / Nostalgia-Francis Goya / This guy’s in love with you-Michael Ball

 

CD3: Sequidillas uit El chaleco blanco-Comunidad de Madrid Orch. and Chorus olv Miguel Roa / Mexico-Roberto Alagna / Espana (Chabrier)-Wiener Philharm. olv John Eliot Gardiner / Granada-Fritz Wunderlich / Unter Donner und Blitz (Strauss jr)-Slovaakse Filharmonie / No more-Al Martino / Under Marquisas’ skies-Janu / Un grande amor (And I love her) - José Alberto / Maria Elena-Los Indios Tabajaras / I was born under a wandrin’ star uit Paint your wagon-Bryn Terfel / In other words (Fly me to the moon)- Danny Williams / Rodrigo’s guitar concerto de Aranguez-Manuel and the Music of the Mountains / They say it’s wonderful from  Anny get your gun (Irvin Berlin)-Doris Day / Charmaine-Mantovani / Nessun dorma uit Turandot (Puccini)-Luciano Pavarotti / Je chante avec toi liberté (Slavenkoor uit Nabucco)-Nana Mouskouri / Méditation uit Thaïs (J.Massenet)-Gothenburg Symphony Orch. olv Neemi Järvi / Le cygne uit Carnaval des animaux (C. Saint- Saëns)-Wiener Philharm. olv Karl Böhm / Pokare Kare Ana-Hayley Westenra / The  things you are to me-Secret Garden en Elaine Page

 

CD4 : Ave Maria No Morro-Andrea Bocelli / The loveliest night of the year-Vera Lynn / The lonely shepherd-James Last en Gheorghe Zamfir / I know him so well uit Chess-Elaine Page en Barbara Dickson / Nella fantasia-Il Divo / Unchained melody-The Righteous Brothers / Moonlight serenade-Max Greger / It’s just a matter of time-Brook Benton / Olé guapa-Malando / Barcarolle-James Last / Yours is my heart alone ( Dein ist mein ganzes Herz)(Fr.Léhar)-Placido Domingo / Schatz-Walzer (Strauss jr)-Wiener Symphoniker olv Robert Stolz / O sole mio-Luciano Pavarotti / Torna a Surrien-to - José Carreras / La donne e mobile uit Rigoletto (G.Verdi)-Juan Diego Florez / The flight of the bumble bee (Rimsky Korsakov)-Violin Ensemble of the Bolshoi Theatre Moscow / Sabre dance uit Gayaneh (Khachaturian)-Leningrad Philh. Orch. olv Gennadi Rozhdestvensky / Pomp and circumstance march nr 1 (Elgar)-Royal Philh. Orch. olv Norman del Mar / Oh Lieve Vrouwe Toren-La Esterella / Wenn der weise Flieder wieder blüht (Doelle)-Helmut Zacharias

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers verklaart zichzelf VOGELVRIJ

Bij sommige artiesten lijkt het heilige vuur nooit te doven.Willy Sommers mag zich zeker tot deze categorie rekenen. Met een aanstekelijk enthousiasme begon Willy midden 2009 aan een nieuw hoofdstuk van zijn reeds uiterst succesvolle carrière. De bekroning volgde al snel, want met "Vogelvrij", de eerste single bij z’n nieuwe platenfirma, prijkte hij in april 2010 gedurende meerdere weken op nr.1 in de Vlaamse Ultratop 10.

Dit was geleden van het tijdperk “Als Een Leeuw In Een Kooi”, ruim 20 jaar geleden dus. Vlaanderen ging zakdoekzwierend uit de bol en sloot Willy Sommers terug massaal in de armen. Opvolger “Een Wonder Van Een Vrouw” is momenteel goed op weg om een absolute ‘Sommers-classic’ te worden en zet menig feesttent op z’n kop. Het moge duidelijk zijn, Willy Sommers is HOT!

 

Het nieuwe album “Vogelvrij” barst van de energieke, vrolijke Nederlandstalige nummers en zal u laten kennismaken met een van levensvreugde vervulde, herboren Willy Sommers.

 

“Vogelvrij”, het nieuwe album van Willy Sommers, ligt nu in de winkel!
Een product van ARS Entertainment / Universal Music

 

Tracklist

 

1) Vogelvrij  2) Een wonder van een vrouw  3) Zee van vuur  4) Deze nacht  5) Ze raakt niet uit m'n hoofd  6) Ik wil je niet verliezen  7) Ik loop alleen door de straten  8) Laat de lente nu maar komen  9) Groen Wit Blauw Geel Rood  10) Ben je vanavond vrij ?  11) M'n huis aan zee  12) Is dit het afscheid

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff legt fans in de watten met eenTradities zijn er om in ere te houden en dat geldt zeker ook bij de trouwe schare fans van Christoff. Hij bedient hen alvast op hun wenken, want met gepaste trots presenteert Christoff zijn vele fans een schitterende “Limited Edition” van zijn uiterst succesvolle (meerdere weken nr.1 Ultratop albumcharts) verzamelalbum “Alle Hits”.

 

De nieuwe Duitse release van Christoff wordt volledig toegevoegd aan deze Limited Edition van "Alle Hits". Naast het Duitse album “Das Geht Klar” mogen de fans zich ook verheugen op een prachtig boekje met onuitgegeven foto’s van hun idool. Dit alles in een luxueuze geschenkverpakking. Er bestaat geen twijfel over wat er onder menig kerstboom zal liggen dit jaar!

 

Christoff - "Alle Hits" Limited Edition (2CD) - Nu overal verkrijgbaar!
Een product van ARS Entertainment/Universal Music

 

Tracklist – Alle Hits

1.Zeven Zonden 2.Een Ster 3.Eenmaal Komt Voor Jou Die Dag 4.Als Ik In Je Blauwe Ogen Kijk 5.Miljonair 6.Ja Jij! 7.In 100.000 Jaren 8.Ga Nooit Meer Van Huis 9.Zaterdagavond (met Dennie, Mieke & Lindsay) 10.Je Maakt Me Zo Gek 11.Onder De Toren 12.Een Optimist 13.Voor Jou, Mama 14.Kopje Onder 15.Ich Sag Nie Mehr Goodbye 16.Der Mond Und Die Sterne Nieuw 17.Lekker Chocolade 18.‘t Is Weer Tijd Voor De Polonaise (Pluk De Dag) 19.Vaar Met Me Mee (duet met Lindsay) 20.Een Droom Voor Alle Mensen

 

Tracklist – Das Geht Klar

1. Auch Das Geht Klar 2. Küss Mich Doch 3. Du Bist In Meinem Herzen 4. Das Gefühl Ist Der Wahnsinn 5. Lecker Lecker Schokolade 6. Jeder Wünscht Sich Liebe 7. Was Willst Du Träumen 8. Gott Sei Dank 9. Geh Nie Ohne Zu Sagen Ich Liebe Dich 10. Ungeküsst 11. Alles Wegen Dir 12. Ich Bin Zu Verliebt 13. Wie Im Himmel Hier Auf Erden 14. Auch Wenn Ich Millionär

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZW TREFPUNT - programma DECEMBER

 

Wekelijks organiseert VZW TREFPUNT op zondag een muzikale uitspatter waarbij een Bekend Gentenaar achter de draaitafel plaats neemt en er zijn of haar favoriete muziek aan de aanwezige muzielliefhebbers laat horen ... terwijl op maandagavond om 21.00 uur een GRATIS concert wordt gegeven door een grote diversiteit van groepen en artiesten.
Hieronder de lijst voor de maand DECEMBER en voor meer info verwijs ik u naar

www.trefpuntvzw.be

zondag 5 december 2010 - 19u - Cafe    DJ Disco Dirque  [zondagsdraaiers]
maandag 6 december 2010 - 21u - Cafe  [concert]
LEEN DE VEIRMAN, DICK VAN DER HARST, ARNE VAN DONGEN en JOHN SNAUWAERT
Actrice en chansonnière Leen De Veirman gesteund door drie sterke muzikanten zingt liederen uit ALLES PASSEERT een productie van Toneelgroep NUNC.
http://www.trefpunt.be
zondag 12 december 2010 - 19u - Cafe    DJ Annie, de juiste DJ  [zondagsdraaiers]
maandag 13 december 2010 - 21u - Cafe  [concert]
Snaarmaarwaar
Snaarmaarwaar is zonder twijfel éen van de spannendste bands uit de jonge lichting Vlaamse folkgroepen. Deze jonge honden attakeren met een aanstekelijke goesting zowel vaderlandse folkstuff als eigen composities - en dit alles enkel op snaarinstrumenten. Eens de gitaar, mandoline en mandola ingesnoerd zijn, is het dan ook bijzonder moeilijk om dit drietal in te tomen. Hoewel de combinatie op het eerste zicht een beperking kan lijken, zetten de heren bij momenten een imposante wall of sound neer. In hun muziek hoor je echo's van Portugese fado, bluegrass, Ierse sessies en Italiaanse sferen.
http://www.snaarmaarwaar.be
vrijdag 17 december 2010 - 20u - Parnassuskerk  [concert]
Timur und Seine Mannschaft
Klassiek Kerstconcert o.l.v. Timur Sergeyenia WErnest Chausson (1855-1899): Concert pour piano, violon, et quatuor à cordes en ré majeur Op. 21 (Bewerking voor strijkorkest van Timur Sergeyenia).
http://www.trefpunt.be
zaterdag 18 december 2010 - 21u - Bij Sint-Jacobs  [concert]
EINDEJAARSCONCERTEN
Tubaconcert o.l.v. Dick Van der Harst in de Sint-Jacobskerk.
De Propere Fanfare van de Vieze Gasten op het plein met vuurkolven en warme dranken.
Vertoning van de documentaire "Tuupe Tegoare, 41 jaar Gentse Feesten" in open lucht.
http://www.trefpunt.be
zondag 19 december 2010 - 19u - Cafe    DJ Klesie  [zondagsdraaiers]
maandag 20 december 2010 - 21u - Cafe  [concert]
SKORDATURA PUNK JAZZ ENSEMBLE
Skordatura Punkjazz Ensemble is een jong collectief dat qua bezetting binnen het jazzidioom valt. Toetsen, gitaar, bas en drums vormen de kern van de band
http://www.myspace.com/spje
zondag 26 december 2010 - 19u - Cafe   
Deejees, Balls and X-mas Bells
  [zondagsdraaiers]
maandag 27 december 2010 - 21u - Cafe  [concert]
Test Eu Gents
een snelcursus E.G.B.O. (Eerste Gents Bij Ongemakken) in en over het dialect met Wim Claeys.
http://www.waaim.be
TREFPUNT vzw - Bij Sint-Jacobs 18 - 9000 Gent - TEL: +32 (0) 9 225 36 76 - FAX: +32 (0) 9 233 10 37
www.trefpunt.be - info@trefpuntvzw.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op 19/12 kan je "Bibberduiken" in Gentse Blaarmeersen

Op zondag 19 december 2010, een maand vroeger dan vorige winter gepland, vindt de Bibberduik plaats in de Gentse Blaarmeersen. Wie wil deelnemen, kan zich via de website www.gent.be/sport  Een extra duik in het ijskoude water langs de glijbaan kan. Alle bibberhelden krijgen een badeendje en gratis consumptie. Deelnemen is gratis.

Affiche Bibberduik 


Dit jaar zullen de badeendjes een maand vroeger hun bibberhelden verwelkomen in de vijver van de Blaarmeersen tijdens de enige echte Gentse Bibberduik.

 

Als opwarming staat een stevige aerobicsessie met Pierke op het programma, gevolgd door de unieke bibberplons. Voor wie het nieuwe jaar 2011 wil inglijden, staat de hoogste glijbaan van Gent ter beschikking. Al wie in de eindejaarperiode nog eens op een sportieve manier wil uitpakken, is zeker welkom, samen met vrienden en familie. Voor de kleinsten is er een schminckstand met animatie.

 


Naast het hele sportieve gebeuren is er ook het ‘Bibberplein’ met drank- en eetkramen waar de bezoekers en supporters zich kunnen verwarmen met hapjes en warme dranken. Alle Bibberhelden krijgen een gratis consumptie.

 

Programma Bibberduik 2010

 

Wanneer: Zondag 19 december om 14 uur

Waar: Vijver in het Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen in Gent

Inschrijven en info: website www.gent.be/sport of tel. 09 266 80 00

Deelname: vanaf 8 jaar en gratis (voorwaarden zie website www.gent.be/sport)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toch een Glazen Huis in Gent !!

  

Op vrijdag 17 december om klokslag 9 uur zal Gentbrugges eigen Glazen Huis voor het eerst het ochtendlicht zien, in het Buurtcentrum ‘De Vaart’. Op de tonen van een passend muziekje gaat Gentbrugge in de ether voor een marathonuitzending van 24 uur live wijkradio. Deze buurtactie staat in het teken van ‘Music for Life’, het bekende radio-evenement van Studio Brussel en loopt tot zaterdag 18 december 2010 om 9 uur.

 

We sloegen er de bewoners van Gentbrugge al de hele herfst mee om de oren maar op 17 december klokslag 9 uur is het eindelijk zover! Op de tonen van een passend cd’tje zetten we de micro’s open en beginnen we aan een uitzending van 24 uur live radio.

Tal van medewerkers uit de buurt en daarbuiten leiden deze radioshow en alles wat daarmee samenhangt in goede banen. De technische en logistieke prestatie is volledig in professionele handen van Urgent.fm en het REC Radiocentrum.

 

Buurtcentrum ‘De Vaart’, waar het Glazen Huis zich bevindt, is vanaf 8.30 uur open voor het publiek.

Na het storten van je milde bijdrage kan je ontbijten van 9 tot 11 uur. Je kan ook kiezen voor een lekkere lunch van 12 tot 13.30 uur of je kan van 14 tot 17 uur een koffietje in de cafetaria drinken. Als je daarna nog zin hebt, kan je een drankje nuttigen van 18 uur tot middernacht. En dat allemaal voor het goeie doel, natuurlijk!

 

Alle organisaties, verenigingen, clubs, bewonersgroepen, scholen, genootschappen, enz. die iets op touw hebben gezet voor het Glazen Huis, kunnen hun verzamelde euro’s die dag (of nacht) afgeven.

De ingezamelde bedragen storten we op de rekening van het Rode Kruis, dat dit jaar het geld zal gebruiken als steun voor aidswezen. Wereldwijd hebben zo’n 15 miljoen kinderen één of beide ouders verloren aan de gevolgen van aids. Ze hebben geen huis, gaan niet naar school en worden vaak uitgesloten door de gemeenschap. Dankzij jullie financiële steun kan het Rode Kruis via hulpprogramma’s steun bieden aan hen en hun verzorgers.


Wie niet tot aan Gentbrugges Glazen huis of het ‘echte’ (dat dit jaar in Antwerpen staat) geraakt, maar toch zijn/haar steun wil betuigen kan storten op rekeningnummer 000-0006566-67 met in het vak ‘mededeling’ de vermelding: GIFT MFL 79 (dat is de registratiecode voor onze actie).

Vanaf een gift van 30 euro krijg je automatisch een fiscaal attest toegestuurd.

 

Wie verwachten we al zeker op 17 december? Bert Ostyn (Absynthe Minded), Wim Claeys (Ambrozijn), Noël Fack, Ono Sendai, Steven H (rapper), Teddiedrum (project van de Violent Husbands), Sebastien Dewaele (ook bekend als Jezus en van Preuteleute), Marvelas Something, Edmond Cocquyt (Gents horecadier), Saugel (Brusselse singersongwriter), Bear Run (winnaars Jonge Wolven 2010), Annelies Verbeke (auteur), The Van Jets, Geertrui Daem (schrijfster en koorlid van de 'Valse Teefjes'), Lecterr (bekend cartoonist), Bruno Van Obbergen (kinderrechtencommissaris), Herman Brusselmans, Luk De Bruyker (Pierke Pierlala), Freek Neirynck, Kommil Foo, …

 

Intussen tellen we de nachtjes af naar het grote moment om jullie in dichte drommen overdag en liefst ook ’s nachts (tijdens de eenzame uren) te verwelkomen in Buurtcentrum ‘De Vaart’ op het Emiel Hullebroeckplein 1.

Neem iedereen mee die je kent en kom vliegensvlug naar het Glazen huis.

De afwezigen hebben dit keer écht wel ongelijk!

 

Info:

Buurtwerk Gentbrugge

Jo De Smet, tel. 09 210 47 00 of 0473 93 68 73

E.Hullebroeckplein 1, 9050 Gentbrugge

glazenhuis@gent.be of  http://glazenhuisgentbrugge.wordpress.com/

Reageer (0)

02-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen voetbal in Oost-Vlaanderen tot en met 9/12 !Voor de periode van donderdag 2 december 2010 tot en met donderdag 9 december 2010 heeft het provinciaal comité van Oost-Vlaanderen beslist over te gaan tot een algemene afgelasting van alle kampioenschapswedstrijden en vriendschappelijke wedstrijden.

Zie www.kbvb.be of klik op icoon in linkerbovenhoek !

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!