Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
22-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Valse Teefjes geven extra voorstellingen in november !!!“Koenteverkierd”, de nieuwe zangproductie van de bonte Gentse meidengroep de Valse Teefjes, die slechts voor één voorstelling op 24 februari geprogrammeerd staat in het Scalatheater, is nu al uitverkocht. Er is inmiddels beslist dat er extravoorstellingen komen op 16 (officiële première) en 17 november.

 

De Valse Teefjes is een cabaretesk vrouwenkoor met meer dan twintig flamboyante dames en meisjes. Ze zingen meerstemmige ludieke, pittige, soms wel eens spitante liedjes en worden daarbij begeleid door drie musiciennes (tuba, accordeon en viool). Hun repertoire is zeer gevarieerd: pop, rock, Schlager… maar ook opera aria’s , soul, blues en jazz… tot strijdlied en volkslied. Ze zingen vaak eigenzinnige eigen teksten in diverse Vlaamse dialectenn van  Gents via Aalsters over Brugs en  Brussels, Oostends, Kempens tot Zeveneeks.

 

De voorstellingen van de Gentse Teefjes zitten vol energie, intieme schoonheid, humor en dynamiek en hebben een theatrale visuele uitstraling, zegt schrijfster en beeldend kunstenares Geertrui Daem, die al jaren één van de motoren van de groep is. Het resultaat op scène is een grappige muzikale theatershow vol charme en variatie, bruisend, ontroerend, meeslepend en ondeugend. (Einde citaat)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers pakt uit met nieuw albumDe jaren lijken maar geen vat te krijgen op de immer energieke en levenslustige Willy Sommers. Het zal dan ook velen verbazen dat Willy op 9 augustus 2012 al 60 kaarsjes mocht uitblazen! Maar, leeftijd is voor Willy duidelijk van geen belang, hij blijft tot ieders vreugde gewoon lekker doorgaan. Vanaf vandaag ligt zijn gloednieuwe album in de winkel, en de titel van dat nieuwe album is ook meteen zijn motto: “Pluk De Dag”.

Willy Sommers laat ons met dit bruisende nieuwe album weer gezellig delen in zijn levensvreugde, met o.a. de nr.1 hits “Dromen Van Verre Stranden” en “Ik Moet Aan Je Denken”, maar natuurlijk ook zijn gloedniewe singles “Achter De Wolken Schijnt Altijd De Zon” en “Met Ieder Meisje Wil Ik Dansen”. De opvolging lijkt voor Willy ook al verzekerd, want op de leuke bonustrack “Geef Me De Vijf” gaat hij in duet met zijn 10-jarge dochter Luna!

De nieuwe CD van Willy Sommers - "Pluk De Dag", is nu overal verkrijgbaar en is een produkt van ARS Entertainment en Universal Music.

Tracklist

1) Dromen Van Verre Stranden
2) Ik Moet Aan Je Denken
3) Verdwaald En Verloren
4) Vanaf Dag Één
5) Achter De Wolken Schijnt Altijd De Zon
6) Met Ieder Meisje Wil Ik Dansen
7) Nieuwe Moed
8) De Nacht Is Donker
9) Dicht Bij Jou
10) Jij Bent De Mooiste
11) Que Sera

Bonustrack
12) Geef Me De Vijf (met dochter Luna)Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme Oost-Vlaanderen brengt nieuw boekje met toegankelijke fietstrajecten uit

Fietsen met een plus - 6 toegankelijke fietsroutes in Oost-VlaanderenMet het gloednieuwe boekje 'Fietsen met een +' kunnen nu ook mensen met een beperking, senioren en ouders met kleine kinderen zorgeloos het Oost-Vlaamse fietsnetwerk verkennen. Het boekje bundelt zes comfortabele fietstrajecten met de nodige voorzieningen, rust- en picknickbanken en toegankelijke restaurants en cafés vlakbij.

 

Toegankelijkheid is ook dit jaar een belangrijk aandachtspunt in het toeristisch beleid van de provincie Oost-Vlaanderen. 'Ook aan de noden en behoeften van minder mobiele toeristen die hier een dagtrip willen maken of een korte vakantie willen doorbrengen, willen we een antwoord bieden', zegt Eddy Couckuyt, als gedeputeerde bevoegd voor onder meer toerisme en welzijn. 'Aandacht voor toegankelijkheid is niet alleen sociaal van belang, het is door de verdere vergrijzing zelfs een trend. Steeds meer oudere maar nog altijd gezonde en actieve senioren hebben baat bij toegankelijk toerisme, en hun aantal zal de komende jaren alleen maar toenemen. Toegankelijkheid is dus zeker een troefkaart om toeristen voor onze regio warm te maken.'

 

Eind 2011 lanceerde Toerisme Oost-Vlaanderen met de Scheldeland autoroute en 'Wandelen met een +' zijn eerste twee toegankelijkheidsproducten. De Scheldeland autoroute is een grensoverschrijdende route dwars door Scheldeland, met ruime aandacht voor de mogelijkheden en faciliteiten onderweg voor mensen met een beperking. 'Wandelen met een +' bundelt vijf korte wandelroutes speciaal voor mensen met een beperking, ouderen en gezinnen met jonge kinderen en de bijhorende buggy's.

 

Met 'Fietsen met een +' brengt Toerisme Oost-Vlaanderen nu ook een boekje uit met zes korte en iets langere lussen die iedereen comfortabel kan fietsen, eventueel met aangepaste tweewielers, elektrische fietsen of fietskarren voor de kinderen. Alle routes lopen grotendeels langs verharde of semiverharde wegen en zijn voldoende breed voor aangepaste fietsen of tweewielers met een aanhangsel. Vijf trajecten starten aan (meestal) Provinciale Domeinen: daar kunnen fietsers makkelijk hun wagen parkeren en zijn er meestal ook toegankelijke voorzieningen. Ook langs of dichtbij de trajecten liggen er de nodige voorzieningen, rust- en picknickbanken en toegankelijke restaurants en cafés. Route 6 in de brochure is lus 1 van de Sneukelfietsroute in de Vlaamse Ardennen, een volledig toegankelijke fietsroute aangeduid met zeshoekige bordjes.

 

De brochure 'Fietsen met een +' kost € 3 en is te koop bij Toerisme Oost-Vlaanderen en de diensten voor Toerisme.

 

Website www.tov.be/toegankelijkheid

 

Net als de Scheldeland autoroute en 'Wandelen met een +' krijgt ook 'Fietsen met een +' een online verlengstuk in de vorm van de speciale themawebsite www.tov.be/toegankelijkheid. Die bundelt alle details in verband met de toegankelijkheid van de bezienswaardigheden en restaurants/cafés onderweg. Je vindt er ook links naar andere toegankelijke toeristische initiatieven in Oost-Vlaanderen en naar andere informatie die bij je bezoek aan de provincie handig van pas kan komen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liefhebbers van de Gentse zangstonde kijken alweer uit naar zondag !

Beste vrienden,

 

liefhebbers van het Gentse lied en de Gentse leute!

 Volgende zondag 24 februari om 11u is er weer

 

GENTSE ZANGSTONDE

 

Aperitieven! Lollen vertellen!! Liedses zijnge !!!

Deze keer zijn we te gast in

 

Herberg Macharius

Voorhoutkaai 43, Gent (Poortgebouw Sint-Baafsabdij)

 

En ge weet het:

- entree: gratis

- liedsesboekses: gratis

- ambiance: nie overdrijven ook nie

 

En vaneigenst zijn er weer

KROAKAMANDELS

de kaviaar van de wirkman

het lekkerste Gentse aperitiefhapje ter wereld!

Tot zondag!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse collega-artiesten omarmen Vinzzent bij debuut in Vlaanderen
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Het werd afgelopen dinsdagavond een aangename eerste kennismaking met Vlaanderen voor de Nederlandse zanger Vinzzent. Vinzzent was met zijn nieuwe single “De Liefde Leeft In Mij” te gast bij de opnames van “annes café” in Antwerpen en werd vanaf het moment van aankomst, om het met zijn woorden te omschrijven, “ondergedompeld in een warm bad”.

“Ik had al vaak gehoord over de Vlaamse gezelligheid en aardige mensen, maar de ontvangst die me hier te beurt is gevallen was echt wel top!”, zo zegt hij. “Ik was best nerveus voor mijn debuut in Vlaanderen. De ontmoeting met de Vlaamse collega’s en natuurlijk die eerste keer voor het Vlaamse publiek met mijn nieuwe single, heel spannend allemaal. De Vlaamse artiesten hebben me echt super ontvangen: Willy Sommers, Luc Steeno, Laura Lynn en haar vriend Matthias, The Sunsets, Danny Fabry, Sasha & Davy,…en ik vergeet zelfs nog een paar namen, sorry daarvoor, allemaal kwamen ze een praatje slaan en wilden ze met me op de foto toen ik dat vroeg. Enkelen van hen kenden zelfs een paar liedjes van me, dat vond ik natuurlijk helemaal te gek. Bart Kaëll had in Vlaanderen een mooie hit met mijn nummer “Dromendans”, dus dat heeft zeker geholpen wat mijn naamsbekendheid betreft bij hen. Ik moet ook zeggen dat het Vlaamse publiek werkelijk fantastisch is! Ze kregen een, voor de meesten, compleet nieuw gezicht voor hun neus, met een nieuw nummer, en dan nog eens een Hollander (lacht), maar vanaf het begin werd er enthousiast meegeklapt en sfeer gemaakt, en bij het tweede refrein werd er zelfs al meegezongen, mooier kon het niet voor mij. In Nederland heeft men het wel vaker over het respect dat het Vlaamse publiek heeft voor een artiest, ik ben blij dat ik dat nu ook eens heb mogen ervaren en voelen. Dit smaakt absoluut naar meer, de liefde voor Vlaanderen leeft na deze kennismaking zeker in mij!”, zo besluit een zeer tevreden Vinzzent.

Meer info op www.vinzzent.nl 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gents Handje èn kunstenaar JEF WAUTERS overleden !

Jef Wauters 

Op 19 februari overleed  in Roeselare JEF WAUTERS, één van de Gentse Handjes van de Gentse Sosseteit.

Jef Wauters is een Vlaams kunstenaar. Hoewel hij zich enigszins afzondert van zijn geestesgenoten en ietwat teruggetrokken, weg van de publieke belangstelling woonde en werkte, blijft hij een uiterst gewaardeerd schilder in binnen- en buitenland.

Jef Wauters werd in 1927 geboren te Mariakerke als zoon van een Gents schoenfabrikant. Na zijn studies aan het Sint-Lievenscollege, lokte een opendeurdag hem naar het Gentse Sint-Lucasinstituut. Hij volgde er de lessen sierkunst, tekenen en schilderen bij Gerard Hermans en Maurice Tilley. Later kreeg hij Jules De Sutter als leraar aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent. Jef Wauters zou van 1949 tot 1959 zelf doceren aan het Hoger Instituut Sint-Lucas te Gent, waar hij die eerste stappen naar de kunstwereld had gezet.

Jef Wauters is de schilder van Venetië, een stad waar hij zich jaarlijks herbront, er gedurende drie volle weken geniet van de Carnavale en vanuit de salons van de befaamde Florian het feestgebeuren met sierlijke potlood- of aquareltrekken in zijn schetsboeken vastlegt. Zij vormen dan zijn archief voor mysterieuze olieverven met kleurrijke figuren en beelden van het unieke architecturale erfgoed van deze historische stad.
Daarnaast is Wauters wereldwijd bekend als schilder van ontroerende, expressieve kinderkopjes, verveelde strenge rechters, statige bisschoppen, prachtige boeketten, swingende jazzmusici en thans vooral van de schoonheid van zijn lievelingsbloem, de Iris.
Professor Kluyskens (Pers en Communicatiewetenschappen) noemde hem - niet ten onrechte - de hyperrealist van de ziel. Met een opmerkelijk gemak veruiterlijkt zijn vormentaal de innerlijke bewogenheid van de mens in de kunstenaar. Zijn oeuvre bevindt zich in de voornaamste binnen- en buitenlandse musea en in de belangrijkste privéverzamelingen.

Reageer (0)

04-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Biertraditie van de Vlaamse Ardennen op de Bierkaart gezet

Eind vorig jaar stelden Toerisme Oost-Vlaanderen, Horeca Oost-Vlaanderen en Vlaanderen Lekker Land de Bierkaart Vlaamse Ardennen voor aan het publiek in Hotel De Brouwerij in Roborst (Zwalm). De aanwezigen konden er proeven van de acht streekbieren van de Bierkaart, die vanaf die dag wordt aangeboden in 36 deelnemende horecazaken in de Vlaamse Ardennen.

 biermaand

Maak uw keuze uit acht heerlijke streekbieren van de Vlaamse Ardennen

De Vlaamse Ardennen zijn meer dan mooie landschappen en fiets- en wandelroutes. Met een eeuwenlange biertraditie en acht actieve brouwerijen heeft de regio ook een schat aan authentiek vakmanschap te bieden.

Vanaf december kan u een selectie van dit vakmanschap proeven in 36 deelnemende horecazaken in de Vlaamse Ardennen. Zij halen met de Bierkaart Vlaamse Ardennen acht door bierkenners geselecteerde bieren in huis, van abdijbier over Vlaams bruin tot een pittige stout. Zo kunt u na een ontspannende fiets- of wandeltocht uitblazen met een heerlijk streekbier. En als u honger heeft gekregen, biedt de bierkaart u suggesties om de bieren te combineren met de lekkerste gerechten.

 

De bieren

Cnudde – Oudenaarde (Eine)          Cnudde Oudenaards bruin
Contreras – Gavere                            Valeir Extra

De Graal – Brakel                              De Graal Triverius
De Ryck – Herzele                              Steenuilke
Liefmans – Oudenaarde                   Goudenband
Roman – Oudenaarde (Mater)         Ename Tripel
Smisje – Oudenaarde (Mater)          Smiske Extra
Van den Bossche – Herzele              Buffalo Stout 
 
Proef de VA_bierkaart_VA

Over het vakmanschap

U heeft het vast al gemerkt: exotisme is passé, de nieuwe trend is 'lokaal'. De toerist gaat op zoek naar kwaliteit, authenticiteit en vakmanschap, termen die moeiteloos zijn toe te kennen aan streekproducten. Het project 'Proef de Vlaamse Ardennen' wil de stap tussen toerist en product (en producent) verkleinen. In deze eerste realisatie hebben we voor één van de grootste troeven van de Vlaamse Ardennen gekozen: de bieren. Bij de deelnemende horeca in de streek kun je proeven van de regionale bieren, en ontdek je ook het verhaal achter het bier.

 

Eddy Couckuyt, Gedeputeerde voor Toerisme in Oost-Vlaanderen: "Authenticiteit en beleving, dat komt voorop voor de hedendaagse toerist. Moderne toeristen zoeken naar dat ietsje meer, naar die 'beleving' die een bepaalde bestemming net iets specialer maakt dan een andere. Het letterlijk en figuurlijk kunnen 'proeven' van een regio, met alle zintuigen, hoort daar zeker bij."  

 

Van grote brouwerij tot kleine huisbrouwer, de biertraditie zit de Vlaamse Ardennen in de genen. Generaties lang worden de recepturen en de kruiden- en hopmengelingen doorgegeven van vader op zoon, of, zoals bij brouwerij De Ryck, van moeder op dochter. Dat de Vlaamse Ardennen zo'n uitgebreid aanbod van het gerstennat hebben, is te verklaren door de vele bronnen die er in de regio zijn. Het water is er bovendien sterk ijzer- en calciumhoudend, wat een specifieke smaak aan de bieren geeft.

 

Logeren?

Ook Toerisme Vlaamse Ardennen zet de bierkaart in de kijker. In een dertigtal logies in de regio krijg je nog tot eind februari bij boeking van een logiesarrangement een Proef de Vlaamse Ardennenpakket. Hierin vindt u twee van de acht bieren, samen met toeristische informatie over de regio.

 

Over Proef de Vlaamse Ardennen

Het project 'Proef de Vlaamse Ardennen' kadert in de Europese subsidieregeling voor plattelandsontwikkeling ‘LEADER’ en wil de samenwerking tussen horecaondernemers en producenten van streek- en hoeveproducten bevorderen en toeristen de mogelijkheid te geven om van de streek- en hoeveproducten te genieten. Samen met horecaondernemers en producenten zullen een streekbierenkaart, culinaire fiets- en wandeltochten, verblijfsarrangementen en culinaire evenementen in de loop van 2012 en 2013 uitgewerkt worden.  Hierdoor krijgen de Vlaamse Ardennen een toeristische meerwaarde en worden de lokale producten ambassadeurs van de streek. Hoofddoel hierbij is de plaatselijke economie te ondersteunen, dus het project komt zowel producenten als horecaondernemers uit de Vlaamse Ardennen ten goede.

 

 

Meer info:  www.proefdevlaamseardennen.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CD-album BOETIEK ROMANTIEK zoekt Valentijnsfeer opOp 14 februari is het weer zover...Valentijn! (niet vergeten heren!!!)
Met subtiele, doch niet mis te verstane hints, zal uw wederhelft de komende dagen duidelijk maken dat, hoewel ze/hij er naar eigen zeggen niet al te veel belang aan hecht,...ze/hij er toch eigenlijk wel veel belang aan hecht. Je kan dus maar beter zien dat er iets deftigs cadeau gedaan wordt! Wel, bij deze een prima suggestie: De gloednieuwe dubbelcd "Boetiek Romantiek" bundelt de mooiste romantische klassiekers, en is naast een prima geschenk op zich, ook de ideale soundtrack om alvast de juiste sfeer te scheppen en het hart van uw geliefde opnieuw te veroveren.

 Geniet samen méér dan twee uur lang van de meest romantische klanken van sterren als: Helmut Lotti, Luciano Pavarotti, James Last, André Rieu, Nana Mouskouri, Sarah Brightman, José Carreras, The Platters, Liesbeth List, Secret Garden, Roberto Alagna, e.v.a...

 Boetiek Romantiek (2CD) is een productie van ARS Entertainment en Universal Music - nu overal verkrijgbaar

Tracklist

CD1
1) Helmut Lotti - Tiritomba
2) José Carreras & Sarah Brightman - Amigos Para Siempre
3) James Last - Theme From Elvira Madigan
4) Acker Bilk & Strings - Petite Fleur
5) Dinah Washington - Mad About The Boy
6) Will Tura & London Philharmonic Orchestra - Ga Nou
7) Max Greger - Moonlight Serenade
8 Vera Lynn - From The Time You Say Goodbye (The Parting Song)
9) Yannick Bovy - I've Got You Under My Skin
10) Toots Thielemans - Bluesette
11) The Swingle Singers - J.S. Bach: Aria (uit "Orchestral Suite No.3 in D minor, BWV 1068")
12) Mischa Maisky & Orpheus Chamber Orchestra - Vivaldi: Allegro (uit "Cello Concerto in A minor, R.418")
13) Martha Argerich - J.S. Bach: Capriccio (uit "Partita No.2 in C minor, BWV 826")
14) Frederica von Stade - W.A. Mozart: "Voichesapete" & "Bravo! Chebella Voce!" (uit "Le nozze di Figaro", act 2)
15) Luciano Pavarotti & Dame Joan Sutherland - Verdi: "Libiamone'lieticalici" (Brindisi) (uit "La Traviata", act 1)
16) Juan Diego Flórez - Granada
17) Plácido Domingo - F.M. Torroba: Es El Piropo, Piropo Madrileño (uit "María
Manuela", act 2)
18) Roberto Alagna - Acapulco
19) Malando And His Tango Orchestra - Poëma

CD2
1) Katherine Jenkins & The Czech Film Orchestra - Time To Say Goodbye
2) Nana Mouskouri - Je Chante Avec Toi Liberté
3) André Rieu & Johann Strauss Orchester - Second Waltz
4) Fritz Wunderlich - Sieczynski: Wien, Wien Nur Du Allein
5) Bryn Terfel - I Was Born Under A Wand'rin' Star (uit "Paint
Your Wagon")
6) Sharon Campbell - Don't Cry For Me, Argentina (uit "Evita")
7) Secret Garden - Sometimes When It Rains
8) Vittorio Grigolo - Maria (uit "West Side Story")
9) Ramses Shaffy - Laat Me
10) Bert Kaempfert And His Orchestra - Strangers In The Night
11) The Platters - I'll Never Smile Again
12) Mantovani & His Orchestra - Charmaine
13) Pat Boone - Fascination
14) Barcarolle - Sweet People
15) Liesbeth List - In Oktober
16) Koen De Wolf - Remember Naples
17) Herman van Veen - Fiets
18) Joshua Bell Songs - My Mother Taught Me
19) Andrei Lugovski - Vieni Sul Mar
20) Dirk Boehme & Promenadeorkest Panache - Snowflakes

Reageer (0)

03-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks boekensienjalement: “Odium”, tweede boek van Guido Strubbe wordt voorgesteld in De Pinte
Foto


Op zaterdag 9 februari (de auteur signeert van 10 tot 12 u. en van 14 tot 16 u) wordt in Standaard Boekhandel De Pinte "Odium" van Guido Strobbe voorgesteld, een boek waaraan hij drie jaar werkte. Het is zijn tweede publicatie, na “Ultio” (Uitgeverij Aspekt, Nederland 2012), waarvan er nu ongeveer  al 1500  verkocht zijn.

Guido Strobbe werd geboren (7-3-1956) en groeide op in Sint-Denijs-Westrem, zijn grootvader was er burgemeester,  in  een gezin van 8 kinderen. Hij won een aantal prijzen met grafische ontwerpen, maar schrijven doet hij het liefst van al. Ooit begon hij aan een strip, maar hij zag al vlug in dat dat niet meteen zijn medium was. Toen begon hij verhalen te schrijven en liet ze ondermeer lezen aan Dirk Verhofstadt (broer van, jawel !) en die loodste hem naar een uitgever.

Strobbe koos, net als bij “Ultio” voor het genre thriller, maar nu om als zoveelste auteur de diefstal uit “De aanbidding” van het Lam Gods” van de gebroeders Van Eyck uit de Gentse Sint-Baafskathedraal in 1934 te behandelen. Maar zijn verhaal situeert zich wel in 2012 met moordscènes in Oostenrijk en in eigen land. Een sluipmoordenaar is  target. De politie probeert linken te leggen tussen de diverse zaken. en dat lukt nu en dan niet onaardig, wat de spanningsboog ten goede komt uiteraard.

En dat alles vertelt Guido Strobbe bijzonder boeiend en met een vlot, alledaags maar niet oninteressant verhaaltaalgebruik. “Ultio” is het soort boek dan je in één ruk uitleest.

 Odium

Frè!éK NeIrYnCk   

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!