Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
09-01-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
Klik op de afbeelding om de link te volgen

De verbreding van Het Schlagerfestival zet zich onverminderd verder. Na de aankondiging van Schlagerfestival-debutanten Lissa Lewis en Belle Perez, is nu ook Rob de Nijs toegevoegd op de affiche. Rob is er voor het allereerst bij in de Hasseltse Ethias Arena en schrijft zo op z’n 73ste geschiedenis. Met de aankondiging van deze headliner is de officiële festivalaffiche compleet. Daarnaast voorzien de organisatoren, net als vorig jaar, op elke voorstelling een wisselende verrassingsgast(e). Voor de 11de editie, die plaatsvindt tijdens het laatste weekend van maart en het eerste van april, is er een immens grote belangstelling. Nu al zijn meer dan 30.000 tickets verkocht in voorverkoop. Een absoluut record! Wie erbij wil zijn op  één van de vijf shows van Het Schlagerfestival 2016, wacht dus niet langer en reserveert nu zijn plaatsen via www.hetschlagerfestival.be of op 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.).
 
Al meer dan een halve eeuw is Rob de Nijs één van de meest succesvolle artiesten van de Lage Landen. Zijn doorbraak in 1963 met ‘Ritme van de regen’ was meteen ook de start van een carrière die klassiekers heeft opgeleverd als ‘Het werd zomer’, ‘Malle Babbe’, ‘Dag zuster Ursula’, ‘Zondag’, ‘Alles wat ademt’, e.v.a. Twintig jaar na zijn grote nummer 1-hit ‘Banger hart’ schrijft hij bij ons opnieuw geschiedenis door op zijn 73ste te debuteren op het podium van Het Schlagerfestival 2016.
 
“We zijn heel blij dat we Rob konden strikken voor ons festival. De muziek die hij brengt is tijdloos. Het valt mij op dat er heel wat mensen zijn die een persoonlijke geschiedenis hebben opgebouwd met zijn liedjes. De muziek die Rob brengt, wordt zowel gewaardeerd door de rasechte Schlagerliefhebber, als door de ruimere ambiancezoeker die de jongste jaren ook de weg naar Het Schlagerfestival heeft gevonden. Iedereen zal straks beamen dat Robs aanwezigheid op ons festival een grote meerwaarde is. Hij is dé perfecte artiest voor de muzikale verbreding die we al enkele jaren aan het doorvoeren zijn”, zegt Jan Van Esbroeck namens mede-organisator PSE Belgium.
 
Recordkoers
 Wat de ticketverkoop betreft, ziet het ernaar uit dat de 11de editie het huidige festivalrecord gaat breken. Van Esbroeck: “Met nu al meer dan 30.000 verkochte tickets liggen we voor op onze prognoses en op de voorbije edities. Het is de eerste keer in de geschiedenis van het festival dat er al zoveel tickets verkocht zijn in de voorverkoop. Daarom hebben we nog vóór het begin van de kerstvakantie een vijfde show, op vrijdag 1 april, toegevoegd en in verkoop gezet. Wat mij ook verheugt, is de grote interesse voor onze eerste en enige voorstelling met staanplaatsen op het middenplein, op zaterdag 2 april. Die raakt stilaan uitverkocht. Voor de andere voorstellingen is er nog keuze, zij het voor de ene al wat beperkter dan voor de andere. Wie erbij wil zijn, moet dus echt wel nu z’n tickets bestellen.”
 
Verrassingsgasten
Schlagerfestival-presentator Kürt Rogiers, die er voor de 2de keer bij is, zal het behoorlijk druk hebben. Tijdens de festivaldagen kondigt hij niet alleen de artiesten aan, hij mag het publiek ook trakteren op een voor elke voorstelling wisselende ‘verrassingsgast(e)’.
 
“Vorig jaar hebben we voor het eerst uitgepakt met een per show wisselende verrassingsgast, naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan. De bijzonder positieve reacties in de zaal werden achteraf bevestigd in een bevraging van onze bezoekers. We hernemen dit idee, zodat elke show opnieuw een uniek karakter zal krijgen”, licht Friedl Teirlinck namens mede-organisator Medialaan toe.

 

HET SCHLAGERFESTIVAL 2016 – met Christoff, Jan Smit, Roxeanne & André Hazes Jr., Lindsay, De Romeo’s, Belle Perez, Bart Kaëll, Lissa Lewis, Laura Lynn, headliner Rob de Nijs, bij elke show een andere verrassingsgast en presentator Kürt Rogiers; in Ethias Arena Hasselt op vrijdag 25 en zaterdag 26 maart en op vrijdag 1 en zaterdag 2 april om 20.30 uur, op paasmaandag 28 maart om 15.00 uur. Show met staanplaatsen op het middenplein op 2 april. Kaarten: € 28, € 38 en € 43 (vanaf 50 personen: € 3,50 korting per kaart, vanaf 250 personen: € 5 korting per kaart, vanaf 500 personen: € 7 korting per kaart) via www.hetschlagerfestival.bewww.ethias-arena.be, www.teleticketservice.com, 070/345.345 (max. € 0,30/min.), vanuit Nederland: 0900-45.000.45 (€ 0,45/min.), Media Markt, Sint-Jozefstraat 10.1.1, Hasselt (ma t/m za, 09.30-19.00 uur). Groepskortingen via groepen@sportpaleisgroep.be. VIP-arrangementen via vip@sportpaleisgroep.be.

 

Het Schlagerfestival is een organisatie van PSE-Belgium en Medialaan
www.hetschlagerfestival.be


FOTO: William Rutten

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Sinds vrijdagmiddag is de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana (o.m. bekend van The Voice Kids) GRATIS te downloaden via de websites www.michaellanzo.be en www.beschermkinderen.be

Michael, Kitana en VZW Bescherm Kinderen bezorgen alle fans hiermee een nieuwjaarscadeautje van formaat.

 

De single ‘Tibeau’ is niet zomaar een lied, het werd geschreven door Tim Vanhauwaert, de papa van Tibeau en grote bezieler van vzw Bescherm Kinderen,

opgericht in nasleep van het familiedrama dat het gezin in 2013 trof en waarbij Tim’s zoontje Tibeau (4) om het leven kwam.

 

EMOTIONELE OPNAMES

Het lied werd opgenomen in de studio van Manfred Jongenelis. Manfred is een bekende Nederlandse producer en speelde accordeon in de begeleidingsband van André Hazes. Manfred verloor zelf een dochtertje van vier en wou dan ook absoluut meewerken aan dit project. De opnames verliepen bijzonder emotioneel, Manfred en Tim, maar ook de opnemende artiesten Michael Lanzo, Kitana, Gustaf Sebregts en Marcel Visser kregen het vaak te moeilijk en getuigen dat het een intense ervaring was.

 

NIET ZOMAAR EEN LIED

Tim Vanhauwaert, de producer en de artiesten hebben geen commerciële bedoeling met dit lied. Het nummer werd in de eerste plaats opgenomen voor Tibeau maar ook om bij de politiek en het brede publiek de aandacht te vestigen op de aanhoudende problematiek rond gezinsdrama's.

Het lied is ook bedoeld om alle mensen die een kind hebben moeten afgeven een hart onder de riem te steken. Tim Vanhauwaert hoopt dat dit nummer ook hen helpt om hun gevoelens een plaats te geven.

 

Bescherm Kinderen vzw wil familiedrama’s helpen voorkomen. De vzw is er voor alle kinderen en hun ouders die in een moeilijke situatie verkeren en geholpen willen worden.

 

MASCOTTE WOOFIE (www.woofie.be)

Woofie is de mascotte van Bescherm Kinderen vzw. Door het kopen van de mascotte Woofie steun je de vzw financieel. De vzw hoopt in de komende vijf jaar 250.000 Woofies te verkopen.

 

DOWNLOAD DE SINGLE HIER GRATIS : www.michaellanzo.be / www.beschermkinderen.be

DE PAKKENDE FOTOCLIP BIJ DIT NUMMER kan je hier bekijken https://youtu.be/aFDuJVLuKNU

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
Klik op de afbeelding om de link te volgenLe Nœud heeft de grote vreugde en niet zonder trots, haar 40-jarig bestaan te vieren.

Bij deze gelegenheid, willen we ons publiek verwennen met een grandioos en uniek spektakel. In samenwerking met "Taptoe Erfgoed" en de

"Cercle Royal Artistique et Littéraire" spelen wij het stuk van de gekende gentse schrijver "Freek Neirynck" en willen wij dit jubileum vieren met verschillende vakken van de kunst en het acteren.

Zonder u meer te verklappen hopen wij uw nieuwsgierigheid te hebben opgewekt.

Le Nœud (www.lenoeud.be)

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Op zondagochtend 24 januari 2016 pakken zo’n 200 Davidsfonds afdelingen voor de zesde keer uit met de grootste taal- en leesbrunch van Vlaanderen: Toast Literair. Die ochtend kun je met vrienden, familie of collega’s genieten van heerlijke koffie, verse croissants, sprankelende bubbels én een boeiende literaire activiteit.

 

Tijdens de zesde editie van Toast Literair programmeren ongeveer 200 Davidsfonds afdelingen over heel Vlaanderen evenveel literaire activiteiten waarop iedereen van harte welkom is. Toast Literair wordt een smakelijke zondagochtend vol auteursontmoetingen, literaire wandelingen, poëtische vertellingen, boeiende lezingen en nog veel meer.

 

Heel wat toonaangevende auteurs zijn van de partij en lezen voor uit hun werk of vertellen over wat ze schrijven en waarom ze dat doen. Een paar voorbeelden: Bavo Claes, Griet Op de Beeck, Christophe Vekeman, Marc Didden, Mia Doornaert, Geert Van Istendael, Ludo Permentier, Dirk Bracke, Do Van Ranst, Ed Franck, Anne Provoost, Veerle Dobbelaere, Bart Moeyaert, Betty Mellaerts, Bavo Dhooge, Toni Coppers, Chris De Stoop, Bernard Dewulf….

 

Ook jongeren dompelen we onder in de literatuur. Op flink wat plaatsen is een jeugdactiviteit of een apart onderdeel voor kinderen gepland. Van een jeugdauteur die op bezoek komt over poëzie door en voor jongeren tot een creatieve workshop rond een literaire expo. Kortom, Toast Literair brengt de winterse gezelligheid, literatuur en een zondagse brunch samen in een activiteit voor het hele gezin.

 

Exclusief voor Toast Literair zal Friedl’ Lesage haar Radio 1-programma Touché live vanuit Bozar in Brussel presenteren. Met VRT-conflictjournalist én auteur Rudi Vranckx voert Friedl’ tussen 11 en 13 uur een gesprek over leven en werk, schoonheid en troost, passie en kunst ... Over alles wat een mens kan raken. Axelle Red zorgt tussendoor voor muziek.

Alle info over Toast Literair en het volledige programma vindt u op www.davidsfonds.be/toastliterair.

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De ontsnapping" op de Gentse Leie
Klik op de afbeelding om de link te volgen

‘De Ontsnapping’ is een peloton van levensgrote, kleurrijke speelgoedrenners in polyester. Het project werd bedacht door kunstenaar en wielerliefhebber Erik Nagels.

Erik Nagels liet zich inspireren door de kleine, felgekleurde plastic speelgoedrennertjes die in de jaren 1960 en 1970 in de trommels met waspoeder zaten. De 100ste verjaardag van de Ronde van Vlaanderen in 2013, was voor Erik de ideale gelegenheid om de kleine speelgoedrennertjes een tweede leven te geven. Ditmaal levensgroot!

Tot midden februari 2016 staan 33 renners van ‘De Ontsnapping’ op de Leie, ter hoogte van de ingang van Het Huis van Alijn. In het museum loopt nog tot 10 april 2016 de expo DE ZESDAAGSE, die de directe aanleiding vormde voor ‘De Ontsnapping op de Leie’. De expo laat de hoogdagen van de Belgische zesdaagsen herleven.

Aan 'De Ontsnapping op de Leie' is eveneens een wedstrijd verbonden. Wie een leuke foto maakt en deze deelt op de sociale media via de hashtags #deontsnapping en #dezesdaagse, maakt kans op een set van 5 gekleurde renners op klein formaat (schaal 1/7, te koop in de museumshop) 

 'De Ontsnapping op de Leie' is een project van Comm'sa bvba, Huis van Alijn en de Stad Gent. 

Meer info
De Ontsnapping 
Expo DE ZESDAAGSE

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Edith Piaf zou vorig jaar 100 geworden zijn en in dit jubileumjaar brachten Music Hall en Stage Entertainment 'Piaf, de musical' van Pam Gems op de planken. In deze ijzersterke theaterproductie - met volledig Vlaamse cast - schittert een verbluffende Els de Schepper als "La Mome" Piaf. De voorstelling werd van bij de start door pers en publiek laaiend enthousiast onthaald en ondertussen blijft 'Piaf, de musical' de zinnen beroeren. Zowel in Vlaanderen als Nederland loopt de theatertournee als een trein en nadat de speelreeks er eerder al eens werd verlengd met extra voorstellingen in januari 2016, keert 'Piaf, de musical' ook op 6 en 8 mei nog eens terug naar de Stadsschouwburg van Antwerpen!

Het dramatische levensverhaal van het Franse icoon Edith Piaf wordt in de beklijvende theaterproductie 'Piaf, de musical' gekruid met de nodige tristesse, de pittige humor die Piaf kenmerkte en natuurlijk het prachtige oeuvre dat ze ons naliet. Naast een schitterende Els de Schepper, verdienen én krijgen ook de overige acteer- en zangprestaties van Gene Thomas (Marcel Cerdan), Jasmine Jaspers (Madeleine), Sébastien De Smet (Pierre), Mira Delbaen (Mômone), Sven Tummeleer (Theo Sarapo) en Hans Royaards (Papa Leplée) alle lof.

Wie nog eens volop wil genieten van pareltjes als ‘La Vie En Rose’, ‘Milord’, ‘Sous Le Ciel De Paris’, 'Padam’ en natuurlijk het onsterfelijke ‘Non, Je Ne Regrette Rien, kan op 6 en 8 mei gaan kijken naar ‘Piaf, de Musical’ in Stadsschouwburg Antwerpen!

Praktisch

Extra voorstellingen 'Piaf, de musical'
Vrijdag 6 mei om 20u en zondag 8 mei 2016 om 15u - Stadsschouwburg Antwerpen
Tickets & info: www.musichall.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
Klik op de afbeelding om de link te volgen


In de lente van 2016 krijgt Gent er met de Floraliën Gent een nieuw, dynamisch en interactief stadsfestival bij. Het kunstenkwartier – de Bijlokesite, de Leopoldskazerne, het Sint-Pietersplein en het Citadelpark – wordt 10 dagen lang het decor voor een bruisend bloemen- en plantenfestival met ruimte voor florale kunst, inspiratietuinen, natuurprojecten en tentoonstellingen. Het publiek kan er niet alleen kijken maar ook beleven en doen tijdens interactieve en participatieve workshops. 

De Floraliën Gent 2016

Dynamisch stadsfestival

Praktisch

Wanneer Van vrijdag 22 april tot en met zondag 1 mei 2016, telkens van 8u00 tot 22u00 (laatste toegang om 21u00) 

Tickets Bestel nu al je tickets via de website – www.floralien.be of telefonisch op het nummer

+32 (0)70 345 999 (€ 0.30/min.; elke werkdag telefonisch bereikbaar van 9u00 tot 12u30 en van13u30 tot 18u00)

Dagticket (van 22 t/m 24/4/2015): € 35

Dagticket (van 25 t/m 1/5/2015): € 32

 

Groepstickets (vanaf 20 pers.)

Christel.decock@floralien.be

+32(0)472 89 01 29

Vip-arrangementen 

info@viparrangementen.com

+32(0)477 04 05 06

Meer info: www.floralien.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
08-10-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol

 

Ik moet een ferme sprong in de tijd maken wanneer ik de BLOCH-trilogie in de kijker wil plaatsen, want het is sinds 30 april 1899 dat deze roemrijke familie in Gent haar intrek nam. Onder de naam “Boulangerie Viennoise” opende het joodse echtpaar Benjamin Bloch en Sophie Loeb immers een bakkerij met een ruim assortiment aan broden, gebak en koffiekoeken op de hoek van de Veldstraat en de Hoornstraat. Doorheen de jaren wijzigde de naam van de handelszaak enkele keren en koos men ook voor de uitbreiding naar de combinatie van tearoom met patisserie-bakkerij. De meesten onder ons zullen dan ook maar kennis gemaakt hebben met de zaak of de familie dankzij Jacques Bloch (zoon van) die tot 29 maart 2008 zowaar 50 jaar lang aan het roer stond van deze onmiskenbaar met de stad Gent verbonden zaak: BLOCH.

Gelukkig voor de geschiedenis èn de smaakpapillen bracht Uitgeverij M.en.S. media gedurende de voorbije jaren 3 receptenboeken uit waarin telkens een receptenselectie van Jacques Bloch als bekende patissier werd gebundeld en deze creaties hiermee onsterfelijk werden. Om tot een onovertroffen resultaat te komen richtte de uitgeverij zich naar ‘chef’ Stefan Elias die sinds 1990 voor Bloch werkte en er niet alleen onder de indruk kwam van de vakkennis en de begeestering van zijn baas, maar er vooral de kneepjes van het vak leerde kennen waardoor hij de uitgelezen man was om aan het de trilogie mee te werken.

In 2011 kwam het eerste deel uit en daarin werd ingegaan op de basisrecepten die dan verder weer leidden tot een indeling in brood, gebak en specialiteiten … hetgeen ook in de andere 2 delen als rode draad doorheen de uitgave terug te vinden is. Na een korte maar interessante terugblik op “Bloch” als een stukje cultureel erfgoed, is het tijd aan de lezer/bakker om de handen uit de mouwen te steken. Van abrikozenconfituur over karamel tot zelfrijzende bloem. Het alfabet van de basisrecepten is zodanig gevarieerd dat je met de bijhorende lijst van de basisuitrusting onmiddellijk aan de slag kan. De tips en wetenswaardigheden die door grootmeester Jacques zelf worden vrijgegeven, zorgen alvast voor een meerwaarde en zullen menigeen overtuigen van de juistheid ervan. Het zou ons te ver leiden om hier een opsomming te geven van de recepten die uiteindelijk het boek haalden, maar weet dat elke recept begeleid wordt door een overzichtslijst van ingrediënten, een chronologie van de handelingen èn prachtige foto’s (door Johan Blommaert) die het lezen en doorbladeren van het receptenboek zo aangenaam maken.

Eén jaartje later lag het tweede deel reeds in de winkelrekken: “Feestelijke recepten”. In deze editie gingen de makers ervan op zoek naar de originele recepten van Bloch voor de feestelijke periodes die zich situeren tussen pakweg Valentijn en Kerstdag. Hoe kan het ook anders: het was toch altijd een feest als we Bloch binnenstapten en er niet alleen de verrukkelijke geur konden opsnuiven van de koopwaar, maar we gezellig aan een tafeltje onze aankoop zo traag mogelijk verorberden. Om uiteindelijk nog eens met de tong rond onze lippen te gaan om toch maar niets te moeten missen. Dit deel heeft alles in huis: verrassingsbroden, aperitiefhapjes, kermiskoeken …. je kan zo gek niet bedenken. Maar bovenal weerom aandacht voor de juiste benadering van het recept (temperatuur, maten …). Maar geen 2 zonder … 3!

In 2013 verscheen dan ook het derde en (voorlopig?) laatste deel van deze memorabele uitgave waarin deze keer Jacques Bloch en ‘zijn’ recepten centraal staan. Onder de noemer “Originerecepten” reist Stefan Elias deze keer in de voetsporen van zijn vroegere werkgever en pikten ze samen een schitterend spectrum aan zoete en hartige bereidingen uit die elke liefhebber ongetwijfeld al het water uit de mond doet lopen van de benaming alleen. Hoe ver reikt jouw fantasie je immers bij het lezen van volgende recepten: Challah, Milanaise, Amandine, Merveilleux, Sacher, Hutte Congolaise en ga zo maar verder. De fotografie in het boek zorgt ervoor dat het niet bij fantasie blijft maar zet de lezer aan tot daadkracht. Een culinaire geneugte waarvoor een mens graag tijd maakt … al was het maar om tegen genodigden te kunnen zeggen: ’t is een recept van BLOCH.

De trilogie is nog steeds verkrijgbaar via o.a. de uitgeverij www.magazinesmaak.be (zie boeken) en diverse boekhandels aan 45 €. De uitgaven hebben een zeer handig formaat en bevatten telkens 114 pagina’s.

En wat méér is: vanaf zaterdag 10 oktober 2015 kan je opnieuw bij de Delhaize-winkels terecht voor de enige èchte cake en suikerbrood van patisserie Bloch. Kijk gerust eens op https://www.facebook.com/Stefan-Elias-bakt-feestelijke-recepten-van-Jacques-Bloch-188363147883970/timeline/?ref=hl

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
29-09-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
Klik op de afbeelding om de link te volgen‘Suske en Wiske’ zijn 70 jaar jong. Een verjaardag die moet gevierd worden met toeters en bellen, en daarom brengen Music Hall en Van Hoorne Entertainment in februari 2016 de familiemusical ‘De Circusbaron’ weer naar Antwerpen en Gent. De striphelden worden tot leven gebracht door een keur aan Vlaamse acteurs, met onder anderen Charlotte Leysen als Wiske, Wanda Joosten als Sidonia en Ronald Van Rillaer als Lambik.
 
‘De Circusbaron’ verscheen in 1954 en groeide uit tot één van de meest geliefde titels in de stripreeks van Willy Vandersteen. Het album bevat dan ook enkele onvergetelijke taferelen: tante Sidonia als maanraket, de levensgevaarlijke trapezekunsten van Suske en Wiske, de bloeddorstige tijger Radja die zijn tanden in clown Lambik wil zetten en Jerom die ogenschijnlijk zijn vrienden verraadt.
 
In 2008 bracht Music Hall ‘De Circusbaron’ een eerste keer tot leven in een kleurrijke familiemusical, en naar aanleiding van de 70ste verjaardag van ‘Suske en Wiske’ komt deze voorstelling in een vernieuwde versie weer op de planken in Nederland en Vlaanderen. De voorstelling gaat op 24 oktober 2015 in première in Nederland en vanaf 5 februari 2016 speelt ‘De Circusbaron’ in Antwerpen en Gent.
 
Music Hall is trots om de eerste acteurs in de Vlaamse cast te kunnen aankondigen. Charlotte Leysen, zangeres, actrice en Ketnet-wrapster, is geboren om Wiske te spelen. Mike Wauters, vorig jaar afgestudeerd aan de Musicalopleiding van het Brussels Conservatorium, nam een fitnessabonnement om geloofwaardig in de huid van krachtpatser Jerom te kunnen kruipen. En als je denkt aan Tante Sidonia en Lambik, komen maar twee mensen in aanmerking om die leven in te blazen: Wanda Joosten staat als geen ander met de pruik van Sidonia, en niemand kent Lambik intussen beter dan Ronald Van Rillaer. Ronald kruipt voor 'Suske en Wiske - De Circusbaron' trouwens een laatste keer in de huid van Lambik en zal na deze reeks voorstellingen definitief afscheid nemen van zijn geliefde alter ego.
 
En wat met Suske? Om de geschikte acteur te vinden voor Wiskes steun en toeverlaat, organiseert Music Hall audities. Binnenkort maken we bekend wie in de voetsporen van onder anderen Niels Destadsbader en Sébastien De Smet stapt.
  
Over ‘Suske en Wiske -  De Circusbaron’
 
Wanneer de oersterke Jerom op mysterieuze wijze wordt ontvoerd, springen Suske en Wiske vol enthousiasme in een nieuw avontuur. Lambik is dit keer echter niet van de partij, zijn komisch talent is namelijk in de smaak gevallen bij de ringmeester van een groot circus (Ben Cramer) die Lambik een baan als Clown, ofwel Circusbaron aanbiedt. Lambik neemt de baan aan, maar ontdekt al snel aanwijzingen die leiden in de richting van de verdwenen Jerom. Hij besluit zijn vrienden in te schakelen en zo belanden Suske, Wiske, Sidonia, Lambik en Jerom in de wervelende wereld van het Circus, vol list en bedrog. Zouden onze helden ook dit avontuur weer tot een goed einde kunnen brengen?
 
‘Suske en Wiske - De Circusbaron’ heeft alles in zich om te verrassen dit seizoen:  een schitterende cast, een spannend avontuur, humor en liedjes van Miguel Wiels en Alain Vande Putte die je niet meer uit je hoofd krijgt.
 
Tickets en info:
‘Suske en Wiske - De Circusbaron’ is van 5 t/m 7 februari vier keer te zien in Stadsschouwburg Antwerpen, en op 13 en 14 februari vier keer in Capitole Gent.
www.musichall.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
31-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!

De overgang van een aangename verlofperiode naar een hervatting van de werkzaamheden of andere activiteiten gaat meestal gepaard met een gecombineerd gevoel van spijt en blijheid. Afhankelijk van het overheersende gevoel is het niettemin belangrijk om niet bij de pakken te blijven zitten, maar met een gerust gemoed de eerste dagen tegemoet te zien en op een enthousiaste manier de draad weer op te nemen.

 

Een ideaal hulpmiddel hierbij is ongetwijfeld het boek “100 positieve gedachten & complimenten” dat onlangs werd uitgegeven en samengesteld door Carine en Christian Lapinne, de gangmakers van vzw Zinloos Geweld die sinds 2006 alles uit de kast halen om via positieve prikkels het pesten, het geweld, de verzuring en de onverschilligheid tracht te voorkomen of te verminderen.

Het handige formaat van het boek zorgt er alvast voor dat de lezer het altijd en overal met zich mee kan nemen en op die manier steevast zeker is om op het even welk moment een gedacht of een compliment uit het boek te halen. Enerzijds voor jezelf wanneer het eens wat moeilijker wordt, anderzijds voor een ander die je dan graag eens op positieve manier wil benaderen.

 

Het boek is ingedeeld in enkele thema’s die elk een lading gedachten en complimenten dekken: inzicht, loslaten, motivatie en inspiratie, respect, kracht en geweldloosheid. Geen loze woorden maar stuk voor stuk facetten uit het leven die inspirerend kunnen werken en tegemoetkomen aan het positivisme dat een mens in zich heeft.

 

Wat dacht je bijvoorbeeld van: “Wat jammer dat mensen geen problemen kunnen ruilen. Want iedereen weet goed hoe hij die van een ander moet oplossen”. Of: “Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten”.

Dat laatste is trouwens een citaat van Martin Luther King die samen met een pak andere (on)bekende namen door de samenstellers werd uitgekozen. Zo lees je ook uitspraken van Dalai Lama, Molière, Herman De Coninck, Paulo Coelho en Olaf Hoenson … om er maar een paar te noemen. Het had ongetwijfeld serieus wat voeten in de aarde om uiteindelijk te belanden tot de 100 geselecteerde citaten, maar het resultaat mag er zijn.

 

Elk citaat zorgt tevens voor een apart gevoel en voert de lezer mee doorheen de jungle van gedachten. Niet voor niets worden dergelijke uitspraken immers gelinkt aan het begrip “levenswijsheid”. Ik had na het lezen van de 100 gedachten en complimenten geen enkele moeite om mezelf te overtuigen vanaf vandaag dagelijks het boek open te slaan om anderen eens  te complimenteren of om mezelf nog méér te motiveren. “Wie durft te verwalen, vindt nieuwe wegen”.

Een boek om te koesteren of gewoonweg om iemand cadeau te doen!

 

Het boek telt 72 blz en kost 15 € excl. Verzendingskosten. Je ken het bestellen via info@zinloosgeweld.net doch het ligt ook in De Korf (Frans Gevaertstraat 2 – Sint-Amandsberg) en Boekhandel Letters & Co (Grote Markt 1 – Deinze).

 

Alle bijkomende info over het boek èn vzw Zinloos Geweld op www.zinloosgeweld.net of www.tegenpestenengeweld.be

Foto: André Langlois

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
17-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur


Met de Gentse auteur Katrien Van Hecke haalt uitgeverij Partizaan een grote naam uit de jeugdliteratuur binnen die ook fel gesmaakte lezingen op scholen, bibliotheken en bij verenigingen allerhande geeft. Ze publiceerde eerder al meerdere boeken bij gereputeerde Vlaamse uitgeverijen:

 - ‘Een zwerver in mijn huid’ (Noord & Zuid)

- ‘Twee koningen’ (De Eenhoorn)

- ‘Joan, het heksenkind’ (Lannoo)

- ‘Io en de monstertuin’ (Lannoo)

- ‘Atahani en het geheim van het oudste verhaal’ (Lannoo).

Ook haar nieuwste boek ‘Adderkop’ (leeftijd + 11 jaar) is opnieuw een historische jeugdroman die zich afspeelt 4200 jaar voor onze tijdrekening in een nederzetting aan de monding van de Eufraat.

Het leven kabbelt er even rustig als het water dat langs kanaaltjes naar de korenakkers loopt. Op de akkers werken de vrouwen. De mannen hoeden geiten en schapen op de groene rivierboorden. Tot dit zo vredig ogend plaatsje het toneel is van moord en bedrog ...

Adderkop

Adderkop

Katrien Van Hecke

ISBN 9789492007216 172 pag. € 16,50

uitgeverij Partizaan:  info@partizaan.be  www.partizaan.be

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nacht van de Vleermuis op 29/8
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Op zaterdag 29 augustus vindt in heel Europa de Nacht van de Vleermuis plaats, en dat al voor de 19de keer. In meer dan 30 landen worden allerlei vleermuisactiviteiten voor volwassenen en kinderen georganiseerd.

In Gent kan je naar de Sint-Baafsabdij voor een sfeervolle avond van sprookjes, muziek en volksvertellingen. Vleermuizen fascineren de één en doen de ander griezelen. Ze zijn al eeuwenlang bron van veel verhalen en verzinsels, en vandaag kan je je er helemaal in laten onderdompelen. Vliegen vleermuizen je echt in het haar? Brengen vleermuizen geluk? En hoe zit dat nu met hun verbond met de duivel?

Liesbet Depauw en Veerle Ernalsteen brengen sprookjes en volksverhalen van hier en uit de rest van de wereld. De prachtige Sint-Baafsabdij biedt de ideale setting daarvoor. Muzikant Pieter De Zutter zorgt voor muziek.

Waar: Sint-Baafsabdij, Voorhoutkaai 43+ (ingang via de Groene Kerk)
Wanneer: zaterdagavond 29 augustus, 20u
Deelname is zoals steeds gratis, maar deze keer moet je er wel voor inschrijven. Dat kan vanaf 10 augustus telefonisch via Gentinfo (09 210 10 10, bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur) of online via de website van de stad Gent, klik hier.

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
Klik op de afbeelding om de link te volgen


De Raad van Bestuur van Film Fest Gent heeft Martijn Bal aangesteld als algemeen directeur van het filmfestival. Hij zal per 1 oktober 2015 officieel in dienst treden.

Voorzitter Claire Tillekaerts is zeer blij dat deze belangrijke vacature succesvol werd ingevuld op het ogenblik dat de 42e editie van Film Fest Gent voor de deur staat. “De Raad van Bestuur heeft er alle vertrouwen in dat Martijn, met zijn liefde voor film en zijn sterke reputatie binnen de sector, een enorme aanwinst zal zijn voor Film Fest Gent. Ook het volledige festival team verheugt zich erop om samen met Martijn, artistiek directeur Patrick Duynslaegher en programmator Wim De Witte de volgende edities in goede banen te leiden.”

Martijn Bal is zeer enthousiast om deze taak op zich te nemen: “Film Fest Gent blijft kwalitatieve cinema en het talent daarachter ondersteunen. We bieden een uniek podium waar een breed publiek in een echte festivalsfeer kennis maakt met deze films en hun makers. Ook voor professionals is het the place to be. Meer dan ooit staat beleving voorop en Film Fest Gent bij uitstek, kan die rol vervullen. Daarenboven blijft de World Soundtrack Awards internationale klasse uitstralen. Ik kijk er naar uit de sterke positie die het festival speelt binnen het snel evoluerende film- en medialandschap, nog te versterken en samen met het team nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Ledeberg mag zich vanaf vrijdag 21 augustus 2015 opmaken voor een dubbel feest. Dekenij Ledeberg en het Ajuinmarktcomité slaan de handen in elkaar om er een fantastische vierdaagse van te maken onder de vernieuwde naam Ledebergse Feesten & Lichtstoet.

Tijdens de vernieuwde feesten kunnen de klassieke elementen evenwel niet ontbreken. Op vrijdag 21 augustus om 20 uur vindt de officiële openingsreceptie in de feesttent op het Ledebergplein plaats. Met een spetterend live optreden van CU2PLAY, de Belgische band die covers brengt van U2 en Coldplay gevolgd door een dance party met live optreden van Gene Thomas. Ook de volgende dagen is de ambiance verzekerd in de feesttent met dj’s en live optredens van onder andere Sergio. Verder is er voor elk wat wils: een avondmarkt, zondagsmarkt (uitzonderlijk aan de Hundelgemsesteenweg i.p.v. achter de kerk) en rommelmarkt, een tentoonstelling rond interactieve kunst, en voor de kinderen de kermis, een optreden van een clown en een snoepenworp gesponsord door Abel. Ledeberg is ook bekend van de verkiezingen Miss, Mister en mini Miss/Mister Gent.  

Maandag 24 augustus sluiten de Ledebergse Feesten & Lichtstoet af met een Buffalosupportersnacht met optredens van Kurt van Biezebaaze en James Gillespie (ex KAA-Gent), de verkiezing Buffalo Babe en een kampioenenparty met live optreden van Chris Hageland.

Alle activiteiten in de feesttent zijn gratis toegankelijk.

In de kijker

Op zaterdag 22 augustus om 21.30 uur trekt de 92ste Lichtstoet met als thema ‘Vlaamse Tv Knallers’ door het centrum van Ledeberg.


Programma

Het volledige programma werd gebundeld in een programmaboekje dat wordt verdeeld in Ledeberg.

Of kijk op www.gent.be (rubriek stadskermissen) of www.facebook.be/uitingent

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Sinds de lancering van haar eerste Nederlandstalige single ‘Gouden Glimlach’ bijna een jaar geleden, werd de 21-jarige Lissa Lewis overladen met complimenten van zowel media, publiek als collega-artiesten. Op vrijdag 14 augustus bracht dit rastalent haar debuutalbum ‘Sprong in het duister’ uit en de organisatoren van Het Schlagerfestival kondigden vervolgens met de nodige trots aan dat Lissa Lewis ook op de affiche van Het Schlagerfestival 2016 zal prijken! Lissa Lewis past perfect in het plaatje van de muzikale verbreding en het bieden van kansen aan jong Vlaams talent. ‘De Vlaamse belofte van de Nederlandstalige pop’ Lissa Lewis zal volgend jaar al minstens 4 keer schitteren in de Hasseltse Ethias Arena. Wie het allemaal wil meemaken kan tickets reserveren via www.hetschlagerfestival.be of op 070/345.345 (max. € 0,30/min.).
 
Bekend worden in Vlaanderen vanuit je eigen kracht als artiest en zonder dat je voorafgaandelijk ook maar ooit hebt deelgenomen aan een tv-talentenjacht…het is niet iedereen gegeven in deze tijden, maar Lissa Lewis lijkt – met de grootste onderscheiding – te gaan slagen in dat opzet. In 2012 schitterde Lissa als volslagen onbekende op het podium van ‘Houden Van’ in het Antwerps Sportpaleis. Moeiteloos wist ze toen al 12.000 mensen voor zich te winnen en ook achter de schermen waren de artiesten erg onder de indruk. Niet alleen was Lissa het afgelopen jaar met haar eerste single ‘Gouden Glimlach’ en de intimistische opvolger ‘Hartsvriendinnen’ dominant aanwezig op radio en televisie, ook de media waren meteen vol lof over de nieuwbakken muzikale briljant, die van bij de start van haar solocarrière voluit schitterde. Tussen alle grote namen uit het vak, prijkte Lissa recent met haar huidige single ‘Boven de wolken’ op de tracklist van het feestalbum voor Will Tura. Een belangrijke datum was vrijdag 14 augustus, wanneer Lissa haar Nederlandstalige debuutalbum ‘Sprong in het duister’ uitbracht. Muziekkenners die haar eerste worp al konden horen, zijn het er unaniem over eens dat het voor de getalenteerde en ravissante zangeres een stevige sprong wordt naar een lange en succesvolle carrière. “Lissa is de muzikale wissel op de toekomst. Haar frisse Nederlandstalige popsongs worden overal goed onthaald. De producties klinken heel eigentijds en ook op het podium brengt ze die live met zoveel overtuiging en overgave, geen wonder dat het publiek gek is op haar”, horen we in de media weerklinken. Zaterdag 22 augustus weten we ook of Lissa in de prijzen valt op Radio 2 Zomerhit, want ze werd genomineerd in de categorieën ‘Beste zangeres’ en  ‘Doorbraak’. Een optreden in de radio- en tv-show is alvast gegarandeerd.
 
Het Schlagerfestival 2016

In het kader van de verjonging en verbreding, is de komst van Lissa Lewis naar Het Schlagerfestival 2016 meer dan terecht. “We vinden het belangrijk om mee te investeren in de muzikale toekomst. Sinds enkele jaren geven we nieuwe namen de kans om een mooie start te maken op het podium van ons festival. We zijn heel blij dat we Lissa Lewis konden strikken. Een grote muzikale belofte, die zonder twijfel aan de vooravond staat van een heel grote carrière. Vandaar dat we haar met plezier straks verwelkomen op het podium van Het Schlagerfestival 2016’, klinkt het bij de organisatoren.
 
Cultuurmarkt van Vlaanderen
 
Wie persoonlijk kennis wil maken met Lissa Lewis en met Belle Perez, kan dat op zondag 30 augustus tijdens de Cultuurmarkt van Vlaanderen in Antwerpen. Beide artiesten zijn als vertegenwoordigers van Het Schlagerfestival 2016 aanwezig. Iedereen die wenst, kan genieten van hun optredens in de ‘Sportpaleisgroep Live Container’ (gepland om 15.15 uur) en kan na afloop met beide dames op de foto gaan of een praatje maken.
 
Tickets voor Het Schlagerfestival 2016 kan je reserveren via www.hetschlagerfestival.be of telefonisch via 070/345.345 (max. € 0,30/min.). Naast Lissa Lewis en Belle Perez zijn ook Roxeanne & André Hazes Jr., Lindsay, Bart Kaëll en De Romeo’s van de partij op 25, 26 en 28 maart en op 2 april. In de loop van de komende weken zullen nog meer artiestennamen bekend worden gemaakt.

Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
05-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Monsaert strijkt neer in Evergem voor opnames nieuwe filmOp dinsdag 4 augustus begonnen in Evergem (Bezoekstraat) de opnames van LE CIEL FLAMAND, na OFFLINE de tweede langspeelfilm van regisseur en scenarist Peter Monsaert.

 

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Wim Willaert (Eigen Kweek, Offline), Sara Vertongen (Binnenstebuiten) en haar dochter Esra Vandenbussche, en Ingrid De Vos (De Behandeling).

Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu (Buiten De Zone, Flikken) en Isabelle Van Hecke (De Behandeling, Bevergem).

 

David Williamson (Mont Blanc, Bevergem) is Director of Photography. De muziek wordt gecomponeerd door Bert Dockx, bekend van Flying Horseman en Dans Dans.

 

De opnames van LE CIEL FLAMAND vinden hoofdzakelijk plaats in en rond Gent, in Pittem, en in de Vlaamse Ardennen.

 

Synopsis

Le Ciel Flamand is de nieuwe film van Peter Monsaert, de regisseur van het internationaal gelauwerde Offline. Hij schetst opnieuw een aangrijpend en gelaagd portret over complexe familiebanden en de manier waarop gezinnen ondanks alles de hoop kunnen vinden om weer naar elkaar te groeien.

Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel Le Ciel Flamand uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt nonkel Dirk (Wim Willaert - Eigen Kweek) zich over Eline. Tot een dramatische gebeurtenis de zekerheden in hun leven in gevaar brengt en de familiale banden onder druk zet.

 

LE CIEL FLAMAND is een productie van Lunanime.

Lumière zal de film verdelen in de Benelux in het najaar van 2016.

 

LE CIEL FLAMAND wordt geproduceerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Creative Europe – MEDIA programma van de Europese Unie, en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering (tax shelter partners: Practicali, Forsa en Pranco).
Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lindsay stelt nieuwe CD voor in eigen pop-up store in Blankenberge
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Morgen opent Lindsay in de Blankenbergse Weststraat 47 de deuren van haar eigen pop-up store. Vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus kan het grote publiek er terecht om te genieten van speciale kledij die Lindsay er etaleert, enkele gouden albums en andere leuke gadgets. Bezoekers kunnen naast de aankoop van het nieuwe Dichtbij album, exclusief kennismaken met de bijhorende muziekspecial. In aanwezigheid van heel wat fijne collega’s, de verzamelde pers en de Blankenbergse schepen van cultuur en toerisme Philip Konings, opent Lindsay nu vrijdag om 15.00 uur de deuren van haar pop-up store.
 
Met
Dichtbij is Lindsay inmiddels toe aan haar zesde studioalbum in amper zeven jaar tijd. Vier vorige albums die Lindsay uitbracht zijn inmiddels goud geworden. Dichtbij is een bijzonder album dat Lindsay in Nederland opgenomen heeft, met het productieteam van Jan Smit, dat verder ook bestaat uit producers Edwin De Groot en Marcel Fisser. Voor de 12 liedjes die terug te vinden zijn op het album, heeft Lindsay tekstuele hulp en inspiratie gekregen van haar fans. “Een album van mijn fans, voor mijn fans”, zegt Lindsay enthousiast wanneer we het hebben over de nieuwe cd.
 
Morgen verschijnt de
Dichtbij cd van Lindsay in Vlaanderen en is hij ook beschikbaar in de pop-up store die de zangeres ter gelegenheid van dit nieuwe album opent in de Blankenbergse Weststraat. Lindsay: “Net als het album, wil ik als artieste ook heel dichtbij mijn publiek staan. Vandaar is het idee ontstaan om een eigen pop-up store te openen. Vrijdag ben ik zelf aanwezig bij de opening en ook zaterdagmiddag kom ik langs om 14.30 uur voor een signeersessie. Zondag probeer ik tussen de repetities door ook nog even binnen te springen. Ik heb er veel zin in.”
 
Met de opening van haar eigen pop-up store zorgt Lindsay voor een stunt, want ze is de allereerste Nederlandstalige artieste die een eigen pop-up store opent en ze stapt hiermee in de voetsporen van o.a.
One Direction. Bezoekers die naar het winkeltje van Lindsay afzakken komend weekend, worden bovendien ook nog getrakteerd op een exclusieve primeur. Eind juli trok Lindsay naar het warme Marbella en nam ze daar, samen met regisseur Benjamin L De Mulder, een muziekspecial op die haar nieuwe cd Dichtbij ondersteunt. Lindsay was vorig jaar de eerste artieste met een eigen muziekspecial toen ze haar album Liefde en muziek uitbracht. Wegens het grote succes en de massale vraag van haar fans, heeft ze dit verhaal nog eens overgedaan met uiteraard nieuwe liedjes en op nieuwe locaties.
 
Er wordt veel volk verwacht nu vrijdag wanneer Lindsay om 15.00 uur, samen met de
Blankenbergse schepen voor cultuur en toerisme Philip Konings, de deuren opent van haar pop-up store.
 
Het nieuwe
Dichtbij album van Lindsay is fysiek en digitaal te koop vanaf vrijdag 7 augustus en verschijnt op het Top Act Music label van Universal Music Belgium.

Lindsay’s pop-up store kan je vinden in de Weststraat 47 in Blankenberge en is geopend op vrijdag (vanaf 15.00 uur) en op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 18.00 uur. Lindsay is zaterdag om 14.30 uur aanwezig in haar winkel. Zondag zal ze vermoedelijk ook nog haar opwachting maken, tussen de repetities door voor haar verjaardagsconcert dat ’s avonds in het Casino van Blankenberge zal plaatsvinden. Wie nog tickets wenst - reserveren kan via
www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min) - moet snel zijn, want het is bijna uitverkocht.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
04-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.plietsplets.be neemt nieuwe start
Klik op de afbeelding om de link te volgenBeste plietspletsers,

Zware technische problemen in combinatie met van buitenaf geplaatste berichten door een niet-gerechtigd en onbekend persoon, zorgden voor een serieuze opdoffer waardoor de website volledig moest gekuist worden en zeer vele berichten jammerlijk genoeg verdwenen waren.

Mijn excuses hiervoor doch we staan nog sterker in de startblokken dan daarvoor want vanaf vandaag streven wij ernaar weerom een gevarieerd infopakket op de lezers los te laten. Van aankondigingen over boek-en CD-recensies … tot berichten allerlei.

Ik hoop dan ook dat ik vanaf vandaag weer samen met u de draad kan oppikken en u volop kan laten genieten  van een zeer divers aanbod van informatie die mij werd toegestuurd en/of die ik met heel veel genoegen wil promoten en met u wens te delen.

Hieronder al de eerste "nieuwe" berichten!

 

Heeft u zelf iets wat door vele anderen mag worden geweten?

plietsplets@skynet.be of via Facebookcommunityprofiel  Johan Dhaene


Tot .....


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
03-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz in 't Park - editie 2015 (3-6/9) in Zuidpark (Gent)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Traditiegetrouw biedt Jazz in ’t Park (van 3 tot 6 september 2015) in het Gentse Zuidpark het allerbeste en nieuwste van de Belgische hedendaagse jazz. In dit initiatief van de Stad Gent kunnen groepen en artiesten er gratis ontdekt worden tussen de bomen, in een ongedwongen, laagdrempelige sfeer, en dat al sinds 1994. De 22e editie van het 3de grootste jazzfestival in Vlaanderen staat dit jaar in het teken van samenwerking en vernieuwing.

 

Zo wordt afscheid genomen van de in 2012 ingevoerde themadagen. Het is opnieuw aan het publiek om in alle vrijheid te proeven van het brede aanbod, volop te ontdekken en zich te laten verrassen. Maar dit resulteert geenszins in een arbitraire programmatie. Hoofdzaak blijft immers de promotie van de Belgische jazz.

 

Schepen van cultuur, toerisme en evenementen Annelies Storms: ‘De gezellige sfeer van het Zuidpark zorgt voor een ongedwongen ontmoeting tussen muzikanten en publiek. Het festival brengt Belgische jazz naar buiten en zorgt dat de muziek je spontaan overkomt, verbaast en onder je huid kruipt.’

 

Ruimte voor ‘Jazzfriends’

Als open stadsfestival wil Jazz in ’t Park enkele bevriende Gentse jazzorganisaties nauwer bij onze werking betrekken onder de noemer Jazzfriends. In voorgaande edities speelden El NEGOCITO Records, Inside Jazz Management, Bis Bookings en JazzLab Series al een rol als leveranciers van muzikanten of projecten. Tijdens de editie 2015 plaatst Jazz in ’t Park hen prominent in de kijker. Zo krijgt elke Jazzfriend nu de gelegenheid om in onderling overleg met programmator Jeroen De Weder één project op het podium van Jazz in ’t Park 2015 voor te stellen onder de titel ‘Jazzfriends present’. Voor El NEGOCITO Records is dat Sgt. Fuzzy, voor Inside Jazz Management is dat Yves Peeters Gumbo, voor Bis Bookings is dat Backback en voor JazzLab Series het Bas Bulteel Trio. Meer informatie over deze specifieke bijdragen vindt u in de bijlagen.

 

Exclusieve productieprojecten

Voor het eerst lanceert Jazz in ’t Park twee exclusieve productieprojecten. In samenwerking met de Jazzfriends en in het kader van cultureel themajaar ‘Gent kleurt oranje’ wordt ‘Flipside Paradox’ gepresenteerd. Gentse jazzmuzikanten Bart Maris (winnaar Jazzmozaïek Award 2015) en Lieven Van Pée nodigen enkele muzikanten uit die dezelfde avond met een andere band ook al op het podium staan. Ook enkele Nederlandse muzikanten nodigen ze uit voor een uniek concert. Daarnaast bracht Jazz in ’t Park de UB2 bigband en een special guest samen voor een eenmalig optreden op maat in het Gentse Zuidpark.

 

Jazzladies

Dit jaar staan er bijzonder veel vrouwen op het podium van Jazz in ’t Park. ‘Jazzladies’ als Nathalie Loriers, Eve Beuvens, Tutu Puoane en Amina Figarova zijn ‘straffe muzikale madammen’. Dat kan de muziekliefhebber zelf komen vaststellen.

 

Primeurs

Editie 2015 brengt ook verschillende ‘primeurs’. Het nieuwe seizoen van JazzLab Series wordt officieel gelanceerd; het Gentse John Ghost brengt een try-out van nieuw werk; de nieuwe albums van Sgt. Fuzzy en Heptatomic worden exclusief voorgesteld; er zijn 2 unieke productieprojecten, en Amina Figarova brengt met haar sextet op Jazz in ‘t Park gloednieuw werk op een exclusief Belgisch concert.

 

Library Session

Op zaterdag 5 september 2015 vindt ook nog een Library Session plaats met pianiste Eve Beuvens in het kader van Jazz in ’t Park: van 15 tot 16 uur op de 5de verdieping van de hoofdbibliotheek, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent (aan het Zuidpark). Eve Beuvens combineert het spelen van enkele nummers met tekst en uitleg bij geluidsfragmenten van haar favoriete muziek.

 

Praktisch

Jazz in ’t Park 2015: veertien gratis concerten, van donderdag 3 tot en met zondag 6 september in het Zuidpark Gent. Ondergrondse parking aan Zuidpark. Info: www.gent.be/jazzintpark. Organisatie: Stad Gent.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van de kermis - nog tot 13/9 in Gentse Huis van Alijn
Klik op de afbeelding om de link te volgen


De Gentse Feesten zijn voorbij maar in het Huis van Alijn blijft de kermis duren tot 13 september! Terug van de kermis verzamelt kermissouvenirs uit het fotoalbum. In het fotoschietkraam, in de fotobarak of met een losse klik op straat, de kermisbezoeker liet zich portretteren. Deze foto-expo toont een verrassend veelzijdig, maar onbekend stukje fotografiegeschiedenis. En er is meer, u kan ook van thuis uit snuisteren in aflevering 7 van het digitaal fotoalbum.

BEZOEK DE EXPO
Terug van de kermis loopt van 28 juni tot 13 september 2015. Van di tot za 11:00 – 17:30, zo 10:00 – 17:30, gesloten op maandag. Tickets: € 6 / € 4,50 / € 2 / gratis

KERMIS DOOR DE LENS VAN MICHIEL DEVIJVER

Fotograaf Michiel Devijver trok afgelopen maanden naar enkele grote en kleine kermissen in Vlaanderen. Hij legde er de forain in zijn kraam vast. Geduldig wachtend op bezoekers of druk entertainend. Hun attractie zelf schreeuwt in alles om aandacht. Het Huis van Alijn toont een selectie van dit uniek tijdsdocument in het kader van de expo.

SCHATTEN VAN VLIEG
Kom het geluid van de kermis ontdekken in het Huis van Alijn en vind de schat van Vlieg. Allez allez, altijd prijs! Gratis zoektocht voor kinderen van 4 - 12. (duur: 45 min).

Alle info op www.huisvanalijn.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle

FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!