Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
19-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ledeberg verbroedert op 24 april met MoscovietenLedeberg
staat gekend als dé plaats bij uitstek om te feesten: Karnaval, Ajuinmarktfeesten en Ledebergse Feesten brengen telkens heel wat volk op de been.
Vanaf dit jaar kunnen de Ledebergenaars ook verbroederen met de Moscovieten op Amuzelede, een groot buurtfeest op zaterdag 24 april.

 

Amusement, leute, muziek, inspiratie door de muze: dit zijn de ingrediënten van een veelzijdig gekleurde feestdag vol amuzeleute voor de bewoners van Ledeberg, Moscou en wijde omgeving.

 

Opwarmen doen ze van 11 tot 13 uur met een aperitief in ‘Den Hof’, de tuin van school de Benedictuspoort (Hundelgemsesteenweg, witte poort tussen huisnummers 93 en 107).

Tijdens het aperitief wordt door verschillende diensten en organisaties ook informatie gegeven aan nieuwe buurtbewoners.

 

Van 14 tot 17 uur kunnen kinderen en jongeren zich uitleven op Ledeleute op het Ledebergplein, met een klimmuur, springkasteel, speleobox, trampoline, … en vele andere leuke activiteiten.

 

Om de hongerige magen te vullen, zorgen buurtbewoners, buurtorganisaties en verenigingen ervoor dat je van 17 tot 19 uur op het Ledebergplein hapjes kan kopen aan democratische prijzen.

 

En dan geven ze er een muzikale lap op: met drie optredens zetten ze Ledebergplein in vuur en vlam. Drie groepen met Ledebergse wortels zorgen voor leute en amusement:

 

·   om 17.30 uur speelt Kürsat Zengin met de Ledebirds, het Ledebergs buurtorkest. Zij brengen de ambiance erin met een Turks/Vlaams repertoire.

 

·   om 19.30 uur brengen The Cover-Ups of Alabama country en bluegrass op het plein.  Deze volbloedmuzikanten (met o.a. Patrick Riguelle van De Laatste Showband) krijgen hiervoor het gezelschap van Johan Heldenbergh, die we uiteraard goed kennen van de film ‘Aanrijding in Moscou’.

The coverups of Alabama

 

·   vanaf 21 uur speelt Mec Yek ten dans. Zij brengen liederen in het Romanès over pijnlijke thema’s als racisme, maar gelukkig ook over luchtiger items zoals liefde of de muziek zelf.  Wie een beetje thuis is in Ledeberg, herkent waarschijnlijk Mattias Laga als één van de muzikanten en de zangeressen Katia en Mielka Pohlodkova.

 
Om te garanderen dat ook de ‘Moscouvieten’ massaal aanwezig zijn, zorgen de organisatoren voor een pendeltreintje.

Van 14 tot 18 uur zal dit heen en weer rijden tussen het pleintje van Tuinwijk ter Heide en het Ledebergplein.

 

Alle activiteiten zijn uiteraard gratis. 

 

Informatie

Buurtwerk Ledeberg-Moscou, Tijl De Witte, tel. 09 232 27 99, e-mail buurtwerking.ledeberg@gent.be

Reageer (0)

15-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leerlingen maken kennis met DE SLAGER !

Op initiatief van zeven slagers-traiteurs uit de regio Gent en de Dienst Economie, wordt voor de eerste keer ‘De week van de slager’ op touw gezet voor leerlingen van het 5e en 6e leerjaar uit het basisonderwijs. Van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 april 2010 kunnen jongeren uit het basisonderwijs een workshop volgen bij de deelnemende slagers-traiteurs om het beroep beter te leren kennen.

Slager Henk uit Mariakerke

Creatief vakmanschap

Slager is een beroep dat vakmanschap met creativiteit combineert, aldus de organisatoren. De hedendaagse slager is bijvoorbeeld dikwijls ook traiteur, die inspeelt op nieuwe tendensen met bereide maaltijden. De job bestaat uit zeer veel deelspecialisaties: uitbenen, verkoopsklaar maken, bereiden van vleesproducten, charcuterie maken, kant- en klare gerechten, traiteuractiviteiten, presentatie, bestellingen plaatsen, managen. Met het beroep kan je echter ook andere richtingen uit, bijvoorbeeld als verkoper of als kwaliteitsadviseur. Een slagersopleiding volgen kan vanaf 12 jaar, in het technisch, het beroeps- en het deeltijds onderwijs.

Week van de slager

Tijdens de week van de slager, van zaterdag 17 tot en met zaterdag 24 april 2010, kunnen leerlingen uit het basisonderwijs kennismaken met het beroep. De Stad Gent ondersteunt en organiseert mee dit initiatief om zo jongeren aan te zetten een vak te leren en om het ondernemerschap te stimuleren. Slager is een beroep voor ondernemende vakmannen die hun vakkennis inzetten om gezonde, kwaliteitsvolle producten aan te bieden.

De deelnemende slagers in Gent zijn Slagerij Henk (Mariakerke), Slagerij Aula (Gent), Slagerij De Waele (Gentbrugge), Keurslager Vlaeminck (Wondelgem), Kwaliteitsslagerij Stadius (Gent) en Lieven en Emmy Van de Velde-Van Tomme (Sint-Amandsberg)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bepaal in S.M.A.K. tussen 20 en 24 april jouw eigen toegangsprijs !

 

De rockband Radiohead, het Ibis hotel in Singapore en het New Yorkse Guggenheim Museum doen het al, nu is het de beurt aan het S.M.A.K.:

tussen 20.04 en 24.04.2010 mag je zelf bepalen welke prijs jij wenst te betalen om toegang te krijgen tot het S.M.A.K.

Graag nodigen wij je uit om het museum en de tentoonstellingen te bezoeken:

... tot 16.05.2010

... tot 13.06.2010

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen ‘in de fleur van hun leven’ promoten Gentse Floraliën in de Nudes GalleryDe Gentse Floraliën (17.04 tot en met 25.04.10) komen er aan en dat inspireert weer heel wat kunstenaars en winkels in de binnenstad om de link met dit vijfjaarlijks evenement optimaal te bespelen. Zo ook de Gentse kunstschilder, fotograaf en galeriehouder Thierry Bonnaffé, die in de vitrine van zijn ‘Nudes Gallery’ op de Ajuinlei 12, een originele oproep doet aan vrouwen om zich te laten portretteren nu ze ‘in de fleur van hun leven zijn’. Een naakte modelpop houdt een met bloemen versierde kader vast voor haar fraaie boezem; tegen de benen staan collages van variaties op hetzelfde thema.

 

De link tussen fleurige vrouwen en de Floraliën is niet toevallig. Thierry Bonnaffé is een gepassioneerd portretschilder van vrouwelijk naakt.  “De schoonheid van een vrouw associeer ik met de schoonheid van een bloem. Vaak bewonder je ze, soms pluk je ze, maar ooit verwelkt ze. Daarom dat mijn werken steeds een nu-moment zijn waarop vrouwen het mooist zijn, terwijl ze later ook een herinnering zijn aan wat ooit is geweest. De uitvoering kan in houtskool, pastel, sanguine, acryl op doek, hetzij naar levend model, hetzij naar een fotoreeks die ik zelf neem”.

 

Als adept van esthetiek, vrouwelijke schoonheid en poëzie startte Bonnaffé in 2002 zijn Nudes Gallery op, alsook de culturele vereniging ‘Flemish Nudes’; en sinds 2007 is hij bezieler, organisator en marktmeester van de wekelijkse, zondagse tweedehands boekenmarkt op de Ajuinlei in Gent. Vorige winter bracht hij nog een autobiografie uit ‘Bonnaffé on Bonnaffé’.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste tweedehandsbeurs van motorhomes strijkt neer in Antwerpen


Nocterra vzw
organiseert voor de eerste maal de grootste tweedehandsbeurs van motorhomes in België.

De motorhome verkoop zit al enkele jaren in heel Europa in de lift. Zo worden er in België elk jaar meer dan 5000 nieuwe motorhome ingeschreven. Dit betekent dat de professionele  motorhome verdelers met een grote stock aan tweedehands motorhomes zitten. Er was dus een duidelijke nood aan een beurs voor tweedehands motorhomes. Nocterra vzw heeft hiervoor de handen in elkaar geslagen met  BCCMA (organisator Mobicar).

De NocterraExpo is de beurs voor iedereen die een motorhomekoopje wil doen net voor de zomer!

 

Concept

Grootste tweedehands beurs van België met alleen professionele verkopers. Dit zorgt er voor dat op alle verkochte motorhomes een garantie gegeven wordt. Goedkope motorhome met een garantie, wat kan je nog meer wensen?

 

Wie is Nocterra vzw?

Nocterra vzw is de organisatie die de voordeelkaart voor de motorhome gebruiker uitbrengt: de NocterraCard. Met deze voordeelkaart wordt op vakantie gaan met de motorhome veel goedkoper. Op vertoon van de NocterraCard kan je namelijk genieten van 1000-den kortingen en privileges in heel Europa. Door de samenwerking met verschillende Europese motorhome clubs, motorhome verhuurders en motorhome verdelers is de NocterraCard de grootste en enige echte voordeelkaart voor elke motorhome gebruiker.

 

Wanneer?

16-17-18 april 2010

 

Openingsuren:

Vrijdag: 18u-22u

Zaterdag en zondag: 10u-18u

 

Waar?

Antwerp Expo

Jan Van Rijswijcklaan 191

2020 Antwerpen

Alle info op www.noctrerra.com

Reageer (0)

11-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorjaarsproductie Theater Maskee

'De Barakke' ... Theater Maskee hand in hand met regisseur Wim De Puydt

 

Bieke een levenslustige vrouw, heeft een advertentie geplaatst om aan werk te geraken. Blijkbaar met enige weerklank. Ze wordt uitgenodigd voor een ontmoeting betreffende een job in “De Barakke”. Een drankgelegenheid aan de rand van een bosrijk gebied. Een oase van rust voor de echte natuurliefhebbers. Weg van de drukke  stad.In deze ontmoetingsplaats hebben ze dringend een dienster nodig. Ze ontvangt een deel van de omzet en er is zelf mogelijkheid om te blijven inwonen. Met steun van haar vriendin Mieke gaat ze zich aanbieden. De moed zakt haar vlug in de schoenen bij het aanschouwen van het etablissement. Een oude vervallen, verlaten kantine, midden een wildernis van groen. Een lugubere en geheimzinnige sfeer dwaalt rond deze barak. Toch wagen beide dames zich naar binnen… waar hen het ene avontuur na het andere te wachten staat. Ze komen terecht in spannende maar ook knotsgekke toestanden. Ze vallen van de ene verrassing in de andere…

Met Carina Andries, Christ Bellecoste, Marc Ceulemans, Karina De Meyer, Cynthia Deschuyter, Natalie Sleeuwaert, Patrick Van Damme, Inge Vandeleene en Jens Versyp.

De voorstellingen gaan door in Centrum Seleskest - Sint-Salvatorstraat 38 - Gent.
Toegangskaarten kosten 10 EUR in voorverkoop.

Vrijdag

16 en 23 april 2010

om 20u

Zaterdag

10, 17 en 24 april 2010

om 20u

Zondag

11 en 18 april 2010

om 15u

Maandag

19 april 2010

om 20u

 

meer info : www.theatermaskee.be

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christoff ontvangt Schlagerstern 2009 Award
 

Christoff heeft tijdens het jaarlijkse SWR4 Gala in Mainz de “Schlagerstern 2009” Award gekregen. Deze prestigieuze bekroning reikt de nationale radiozender SWR4 uit aan de meest beloftevolle schlagerartiest in Duitsland. Zijn voorganger was Helene Fisher, inmiddels dé leading lady van het Duitse lied. Het is de eerste keer dat deze enorme eer een Belgische artiest te beurt valt.

Christoff en zijn Duitse platenfirma zijn in Munchen tot de overeenkomst gekomen dat de Vlaamse Schlagertrots voor 2013 nog zeker drie Duitstalige CD’s zal opnemen. De eerste, “Ja, Das Geht Klar”, wordt uitgebracht op 4 juni  2010. Deze release wordt gevolgd door een twee weken durende promotietour door Duitsland en Oostenrijk.

Momenteel bereidt Christoff zich voor op het vierdaagse Schlagerfestival in de Ethias Arena te Hasselt. Aansluitend tourt hij tot mei door Duitsland met de “Frühlingsfest der Volksmusik Jubiläums Tournee”. Op 27 april komt het “Frühlingsfest” naar de Lotto Arena in Antwerpen. ook in Vlaanderen blijft het Christoff trouwens voor de wind gaan, want zijn nieuwe single "Je Maakt Me Zo Gek" staat voor de tweede week op rij op nr. 1 in de Vlaamse Ultratop 10.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belle Perez tekent platencontract bij ARS/Universal
 De zon is in aantocht en we weten dat het dan bij iedereen, maar vooral bij Belle Perez, begint te kriebelen. De Limburgse schone met Latino roots heeft grootse plannen voor de komende maanden en vond in platenfirma ARS/Universal de ideale partner om deze mee te gaan verwezenlijken. Belle werkte in het verleden al eens samen met ARS, toen ze met ‘Que Viva La Vida’ de titelsong voor de animatiefilm "Madagascar" leverde. Deze single werd een megahit en zowel ARS/Universal als Belle zelf zijn dan ook zeer enthousiast over de hernieuwde samenwerking.

"De hele ploeg zit boordevol muzikale ideeën om er een gigantisch succes van te maken. Belle staat bekend als een sympathieke, harde werker met een positieve instelling. Zo iemand kan enkel maar een aanwinst zijn voor ons label", aldus gedelegeerd bestuurder van ARS/Universal Patrick Busschots. "Ik wil de mensen op alle mogelijke manieren laten horen én zien dat latinmuziek erg gevarieerd kan zijn”, geeft Belle nog graag mee.

Met een vers getekend platencontract op zak trok de Spaans-Belgische zangeres afgelopen maandag naar Parijs om daar haar nieuwe zomersingle te gaan inzingen. Deze komt er in mei aan en belooft de temperaturen met een stevige ruk de hoogte te doen ingaan.

Een volledig nieuw album wordt reeds dit najaar verwacht.

Momenteel tourt Belle Perez met haar gloednieuwe show "Latino Mundial". Naast eigen nummers vertolkt ze de meest geliefde wereldhits. Deze werden door haar en haar uitgebreide, multiculturele liveband in een verrassend Spaans jasje gestoken.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeing Boeing


Data
17 juni 2010 - 20u00 - Capitole Gent
19 juni 2010 - 20u00 - Capitole Gent

Deze heerlijke komedie van Marc Camoletti vertelt over de rijke vrijgezel Bernard die de tijd van zijn leven beleeft met drie verschillende stewardessen, onder het afkeurende oog van zijn huishoudster. Een tot in details uitgewerkt schema van vluchten zorgt ervoor dat de dames elkaar nooit zullen tegenkomen.

Stoorzender Robert die onverwacht op bezoek komt, slaagt er in de constructie te doen wankelen met hilarische verwikkelingen tot gevolg!

Dit is terecht de meest gespeelde komedie ter wereld!

Met Erik Goris, Jeroen Maes, Sandrine André, Eline De Munck, An Vanderstighelen en Myriam Bronzwaar.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw in Kursaal Oostende!

 

 

 

 

10 JULI 2010

STATUS QUO

PICTURES - 40 YEARS OF HITS

De legendarisch rockgroep STATUS QUO staat 40 jaar op de planken en hun wereldtournee “PICTURES – 40 YEARS OF HITS” brengt de groep ook naar Oostende, exclusief voor Vlaanderen!

120 miljoen albums – 5500 concerten
Status Quo verkocht bijna 120 miljoen albums en had wereldhits met nummers als “In the Army Now”, “Rockin’ All Over the World”, "Down Down" en “Pictures of Matchstick Men”.

Status Quo is een monument uit de Britse rockgeschiedenis. De groep speelde al meer dan 5.500 concerten in de hele wereld. Kursaal Oostende davert op 10 juli gegarandeerd op haar grondvesten!

Praktische info
Tickets: € 69 (golden circle) - € 64 - € 59 - € 54

Reservatie
www.sherpa.be – 070 22 56 00
Box Office Kursaal Oostende (ma-za 13u30 – 18u30)

VIP-arrangementen zijn beschikbaar - mail vip@kursaaloostende.be voor meer info.


Ook in Kursaal Oostende:

22 & 24 APRIL: PSY - MAD CIRCUS
19 JUNI: DANA WINNER
24 JUNI: IMPRESSING THE CZAR
17 JULI: ABBA GENERATION
20 JULI: BELLE PEREZ
23 JULI: SHARLEEN SPITERI (TEXAS)

WWW.KURSAALOOSTENDE.BE

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dean Martin - That's Amore (2CD) - Nu verkrijgbaar!
Dean Martin - That's AmoreDean Martin
werd wereldwijd bekend als acteur en zanger. Hij was de boezemvriend van Frank Sinatra en Sammy Davis Jr., het lichtend voorbeeld voor de jonge Elvis Presley, werd aanbeden door miljoenen vrouwen en had bovenal een fantastische stem. Gestoken in maatpak met stropdas, een goed gevuld glas in de ene en een brandende sigaret in de andere hand, zong hij de sterren van de hemel. Hij werd ‘The King Of Cool’ genoemd maar was vooral zichzelf: Dean Martin.

Hij scoorde wereldhits met o.a. "Every Body Loves Somebody", "Sway", "La Vie en Rose", "Memories Are Made of This”, “Blue Moon”, "King Of The Road", "When You're Smiling" en uiteraard "That's Amore". Al deze hits en vele anderen staan nu voor het eerst verzameld op deze prachtige 2CD.


Tracklist

CD1: 1. That's Amore / 2. Memories Are Made Of This / 3. Everybody Loves Somebody / 4. Somewhere There's A Someone / 5. I Will / 6. I'll Be Seeing You / 7. Raindrops Keep Fallin' On My Head - 2002 Digital Remaster/ 8. Send Me The Pillow You Dream On / 9. Have A Heart / 10. In The Misty Moonlight / 11. The Birds And The Bees / 12. Raining In My Heart / 13. The Door Is Still Open (To My Heart) / 14. Magic Is The Moonlight / 15. King Of The Road / 16. You're Nobody 'Til Somebody Loves You / 17. Besame Mucho / 18. The Glory Of Love / 19. I've Grown Accustomed To Her Face / 20. You Made Me Love You (I Didn't Want To Do It)

CD2: 1. Volare / 2. Sway / 3. Little Ole Wine Drinker Me / 4. Gentle On My Mind / 5. For Once In My Life / 6. I Don't Know Why / 7. Just A Little Lovin' (Will Go A Long Way) / 8. I'm Not The Marrying Kind (Matt Helm's Theme) / 9. C'est Si Bon / 10. April In Paris  / 11. La Vie En Rose / 12. Blue Moon / 13. Always In My Heart / 14. I Can't Help It / 15. In The Chapel In The Moonlight / 16. You'll Always Be The One I Love / 17. Send Me Some Lovin' / 18. Here We Go Again / 19. Here Comes My Baby Back Again / 20. You're The Best Thing That Ever Happened To Me

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Chinese Verleiding in de ban van nakende Floraliën

De tentoonstelling "De Chinese Verleiding" in Kunsthal Sint-Pietersabdij loopt nog tot 25 april 2010 haar einde en in Flanders Expo staat de 34e editie van de Gentse Floraliën voor de deur. Daarom wordt de tentoonstelling versierd met bloemenmanden en boeketten waarin Chinese thema’s verwerkt zijn.

Bekijk de afbeelding op ware grootte

Van donderdag 8 tot en met zondag 25 april 2010 wordt de bezoeker verrast door de aanwezigheid van bloemen en boeketten in de tentoonstellingsruimtes van De Chinese Verleiding. Deze uitzonderlijke presentatie komt er in samenwerking met leden van de Belgian Flower Arrangement Society (BFAS), kenners en liefhebbers van bloemsierkunst. Hun inspiratie hebben ze opgedaan tijdens een bezoek aan de tentoonstelling.

Decoraties zoals bloemenmanden, bloemen, vogels en tuinen zijn Chinese thema’s die in het Westen gedurende eeuwen zeer succesrijk bleken en veelvuldig voorkomen op porselein, waaiers en wandbehang. Europeanen waren vooral geboeid door het decoratieve en exotische aspect die deze voorwerpen uitstraalden.

De Chinese verleiding

Breng dus zeker nog een bezoek aan Kunsthal Sint-Pietersabdij, want bloemen en boeketten tref je niet alle dagen aan op een tentoonstellingsparcours. Het grootste deel van de getoonde voorwerpen komt overigens uit privébezit, wat betekent dat bijna alles na 25 april 2010 onherroepelijk opnieuw in de anonimiteit verdwijnt.

Praktisch:

De tentoonstelling ‘De Chinese Verleiding’. Chinese exportkunst van de zestiende tot de negentiende eeuw loopt nog tot en met zondag 25 april 2010 in Kunsthal Sint-Pietersabdij. Kunsthal Sint-Pietersabdij is open van dinsdag tot en met zondag van 10 tot 18 uur.
Toegangsprijs: 8 euro; 6,75 euro senioren 55+ en jongeren 19-26 jaar; jongeren tot en met 18 jaar gratis.
Bijkomende info: www.gent.be/spa

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Floraliën in Huis Van Alijn (17 - 25/4)


bloemenmarkt KouterIn het kader van de Floraliën stelt Het Huis van Alijn u graag een museumbezoek voor waarbij de bloementaal en bloemensymboliek centraal staan. Het Huis van Alijn vertelt het verhaal over de cultuur van het dagelijkse leven doorheen de 20ste eeuw in bloementaal.
Bloemen zijn in alle fases van het leven aanwezig, van geboorte tot dood.

Een verrassende museumwandeling over vruchtbaarheids- en liefdessymboliek, geneeskracht en bijzondere vormen van bijgeloof en heilskracht.
Een krachtig verhaal over gebruiken en rituelen waarbij bloemen en planten een belangrijke rol spelen.


U zal de museumcollectie met andere ogen bekijken en onverwachte geurige en fleurige ontdekkingen doen!

Praktische gegevens:

Duur:
1,5 uur - Max. 20 personen per gids
Prijs:
Gids: € 65,00 euro (van maandag t.e.m. vrijdag) / € 85,00 (op zaterdag en zondag)
Toegangsprijs: € 3,75 per persoon voor  groepen vanaf 15 personen

Wie na de rondleiding nog zin heeft in meer geuren en smaken, kan nog even uitrusten en genieten van een aperitief of een koffiepauze:

Optie 1:
Na uw bezoek is er tijd voor een kopje koffie met een cupcake aan (keuze tussen cupcake met rozenblaadjes en cupcake met lavendelsmaak).
Prijs per persoon: € 5,00

Optie 2:
U kan uw rondleiding ook afsluiten met een ambachtelijk gebrouwen bloemendrankje.
Prijs per persoon: € 3,00

Reservatie:
Deze formules biedt Huis van Alijn enkel aan na reservatie (min. 5 dagen op voorhand). Dit kan telefonisch:  09/269.23.50 - via fax 09/269.23.58
of via info@huisvanalijn.be  
Let wel: de reservatie is pas definitief na bevestiging van het Huis van Alijn.
U kan Huis van Alijn zeker ook contacteren voor een bezoek op maat!
 

Het Huis van Alijn - Kraanlei 65 - 9000 Gent -  www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Theaterfeesten: start ticketverkoop Uitbureau Gent

Dat de lente in het land is kan niemand meer ontkennen, en met de eerste zonnestralen begint men in Gent èn daarbuiten ook af te tellen naar de Gentse Feesten! Van zaterdag 17 juli tot en met maandag 26 juli is de Stad Gent één gezellig kluwen van muziek, straattheater en van een heel breed aanbod van theatervoorstellingen!Op zaterdag 10 april start VZW Uitbureau Gent alvast met de ticketverkoop van enkele gevestigde waarden:

BOB DE MOOR
VERNIEUWD GENTS VOLKSTONEEL
WALTER BAELE
DE POPKONING EN CHRIS VAN DEN DURPEL


vanaf 10u00 via www.uitbureau.be of telefonisch 09 233 77 88 of aan de balie in de Kammerstraat 19 - 9000 Gent

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1ste Wondelgemse Jazzkroegentocht maakt goede start

1270026956NScanwondelgemjazz0001

Op zaterdag 10 april ging in Wondelgem (Gent) de allereerste JAZZ KROEGENTOCHT door
met deelname van 4 lokale handelszaken.
Tussen 20.30 en 01.00 uur konden de deelnemers genieten van een gevarieerde muziekavond,
gecombineerd met een natje en een droogje ... en verplaatsten ze zich met pendelbussen.

Het programma zag er als volgt uit:

Herberg Den Engel (Vroonstalledries) - SABIJNHof Van Vlaanderen (Botestraat) - THE NEW PLANET JAZZ BAND
Hof ten Dries (Botestraat) - THE GENTLE JAZZMENDe Nachtegaal (Westergemstraat) - BOOGIE PHIL & RYTHEM DEVILS

Boogie Phil | phil-1.jpg
 

De muzikale kwaliteit werd door de talrijke deelnemers gesmaakt ... al hopen de organisatoren èn de deelnemende locaties vooral op een groter deelnemersveld voor een volgende (?) editie. De start is gegeven, nu het enthousiasme nog wat meer aanwakkeren bij de Wondelgemse bewoners en vooral ... de activiteit stevig promoten, iets wat voor deze eerste editie blijkbaar is vergeten want in geen enkele krant konden wij iets lezen over dit initiatief.
Maar zij die erbij waren hadden zeker geen ongelijk ! 

Reageer (0)

08-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Linkeroever Uitgevers en Houtekiet stellen hun eerste e-books voor


Linkeroever Uitgevers & Houtekiet

Dit voorjaar brengen Linkeroever Uitgevers en Houtekiet hun eerste e-books op de markt. Het gaat om dertien titels, stuk voor stuk boeken die vaak herdrukt werden en telkens een nieuw publiek blijven aanspreken. Uitgever Leo De Haes: “Het e-book is een nieuw gegeven en betekent voorlopig, wat sommigen ook mogen beweren, een klein stukje van de markt. De volledige fondslijst omzetten naar e-bookformaat, of systematisch elke nieuwe titel ook digitaal aanbieden, lijkt ons geen goed idee. Linkeroever Uitgevers en Houtekiet hebben daarom beslist om in een eerste fase een veeleer beperkte selectie van klassiekers als e-book uit te geven. Afhankelijk van hoe de koper/lezer reageert, bepalen we onze volgende stappen.”De selectie bestaat uit langlopende bestsellers, zoals De wereld van Sofie en Kaas & de evolutietheorie, en bekende namen: Anne Provoost, Louis Van Dievel, Bob Van Laerhoven, Paul Jacobs, Josse De Pauw e.a. “Een bewuste keuze”, aldus Leo De Haes. “De boeken die werden geselecteerd, kunnen zonder uitzondering schitterende verkoopcijfers voorleggen. In deze fase van het e-book is het logisch dat de koper voor bekende titels en auteurs kiest. Ik kan me zelfs perfect voorstellen dat iemand de digitale versie van een boek koopt, ook al heeft hij thuis een gelezen – papieren – exemplaar in de kast staan. Het geeft ons ook de mogelijkheid om een veel bekroond boek als de biografie van Cyriel Buysse, die bijna 1000 pagina's dik is, op voorraad te houden. Er is nog sporadisch vraag naar, maar te weinig om zo'n dik boek na drie drukken te kunnen herdrukken, zelfs niet met print on demand. Ook de auteurs staan er zeer positief tegenover.”


Alle info op www.linkeroeveruitgevers.be en www.houtekiet.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Willy Sommers scoort met nieuwe hit "Vogelvrij"Willy Sommers
, één van de absolute vaandeldragers van het Nederlandstalige lied is helemaal klaar om de Vlaamse hitlijsten opnieuw te bestormen met zijn gloednieuwe single “Vogelvrij”. Gewapend met zijn nimmer aflatend enthousiasme, temperament en een supersfeervol nummer zal Willy Vlaanderen ongetwijfeld “zakdoekzwierend” uit de bol doen gaan. “Vogelvrij” is het ideale begin voor het nieuwe succesvolle hoofdstuk dat zal worden toegevoegd aan de al imposante carrière van Willy Sommers. Willy stond trouwens tijdens het Paasweekend ook op het podium van het Schlagerfestival te Hasselt.

Alle info over Willy Sommers en de nieuwe single op www.willysommers.be
 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteur Kathleen Vereecken te gast in Gentse Jeugdbibliotheek

Kathleen Vereecken. Foto Eugene Hertoghe

Op maandag 19 april 2010 houdt jeugdauteur Kathleen Vereecken in het Amfitheater van de Jeugdbibliotheek, Bibliotheek (Zuid), een lezing over haar laatste en met de Boekenleeuw bekroonde boek 'Ik denk dat het liefde was'.

   Met dit historische verhaal over de oudste zoon van filosoof Jean-Jacques Rousseau, die zijn vijf kinderen op de dag van hun geboorte naar het vondelingentehuis bracht, beschrijft ze hoe de levensloop van de jongen had kunnen zijn en hoe hij van een ongewenst kind uitgroeit tot een succesvol schrijver. De auteur toont met deze uiteenzetting voor (aspirant)leerkrachten en ouders hoe haar boek een literaire uitvalsbasis kan zijn voor een boeiend gesprek met tieners.

Deze lezing past in het programma van het Literair Stadsfestival ‘Literaire Lente in Gent’ dat loopt van zaterdag 27 maart tot en met vrijdag 30 april 2010. Tijdens die periode is er elke dag een literair evenement in Gent. Zie website www.gent.be/literairelente.

Meer info over Kathleen Vereecken vindt men op de website http://www.kathleenvereecken.be/

Praktisch

Waar: In het Amfitheater van de Bibliotheek Zuid
Wanneer: Maandag 19 april van 19 tot 20.30 uur
Toegang: Gratis. Geen reservering nodig.
Voor wie: Voor (aspirant)leerkrachten en ouders

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Adriaan Van Landschoot heeft er een telgje bij !
Klik op de afbeelding om de link te volgenOnze redactie kreeg een foto binnen van Hannah die op 1 april kerngezond werd geboren.
Ze was bij de geboorte al 50cm groot en woog 3,830kg.
Hannah is het zusje van van Kayah en dochter van Karen en Jason Van Landschoot - De Rycke.
Mamie & Papie zijn Jeanine & Adriaan Van Landschoot. 

Adriaan Van Landschoot kennen we natuurlijk als één van de grote muziekkenners èn de ontdekker van o.a.Petra, Good Shape en Dream Express. Anno 2010 gaat het hem weerom bijzonder goed met de cd’s van Adya Classic.

www.plietsplets.be wenst de fiere ouders èn de mamie en papie alvast veel plezier met de kleine Hannah.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toneelvereniging PODIUM is toe aan voorjaarsproductieHet weekend van de Ronde van Vlaanderen,
een huisje langs de route, bij een gewone familie op het platteland.


Een familie met een oma (Mireille Wittevrongel), die weduwe is,
 haar gescheiden dochter (Gudrun Willems) en
 een kleindochter (Celine Vandemoortele).
 Drie vrouwen met een drang naar liefde en geborgenheid.
En dan is er nog hun huisarts (Marc Thys) die er ooit van droomde
om in Afrika mensenlevens te gaan redden.

Een verhaal vol gevoel en humor over mensen van hier en nu,
over hoe het leven is, kortom over de soap van het leven.


Met: Celine Vandemoortele, Gudrun Willems, Mireille Wittevrongel & Marc Thys

In het Parochiaal Ontmoetingscentrum te Lovendegem.

 vrijdag 16, zaterdag 17 & zaterdag 24 april 2010 telkens om 20.00 uur
zondag 18 & 25 april om 15.00 uur

Inkom: € 7,00 in voorverkoop - € 8,00 aan de kassa

 Tijdig kaarten reserveren - Géén genummerde plaatsen.

Deuren open 45 minuten voor aanvang van de voorstelling

Reserveren kan op het nummer 0478/438.118 of 09/226.90.68
of via podium@telenet.be

Bijkomende info op www.podium.vze.com

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater TRAC goes "ELVIS"

Op 16 april 2010 presenteert TRAC haar nieuwe productie KOKEN MET ELVIS. Een gitzwarte komedie over een Elvis-imitator en zijn gezinnetje.
 

Koken met Elvis

Elvis is alive and kicking! 
In deze gitzwarte komedie schuift u aan tafel bij een lichtelijk ontspoorde familie. U maakt kennis met ma, een aan magerzucht lijdende lerares die bij de kleinste seksuele vonk in vuur en vlam slaat, en haar immer etende dochter die ook niet ongevoelig voor mannelijk schoon blijkt te zijn.En daar verschijnt, te midden van dit familiaal slagveld, een jonge man, niet eens onaantrekkelijk. Beide vrouwen storten zich vol overgave op hem. Bij die bitse concurrentiestrijd kan vader alleen vanaf de zijlijn toekijken: hij is sinds jaren door een auto-ongeluk van kop tot teen verlamd, wat zijn carrière als Elvis-imitator geen goed doet.
 
Koken met Elvis biedt een provocerende en komische kijk op de handicaps én de passies van het leven: eten, seks en...The King.
 
De Britse auteur Lee Hall (vooral bekend van Billy Elliot) schreef deze licht absurde komedie in 2000. Hugo Matthysen maakte een smakelijke Vlaamse bewerking.

De regie is in handen van de Nederlandse regisseuse Monique Janssen. Janssen studeerde in 2005 af aan de Academie voor Drama te Eindhoven. Werkt sindsdien als theaterdocent en theatermaker. Ze heeft een voorliefde voor het fysieke spel, het absurde van de wereld waarin we leven, de taal van het beeld en het woord als mes om die wereld te fileren.

KOKEN MET ELVIS
van: Lee Hall
bewerking: Hugo Matthysen
regie: Monique Janssen
dramaturgie: Sofie Van den Bulcke
met: Kathelijne Depuydt, Frederik Gulinck, Patrick Pevenage & Lutgart Verraes

Theater Trac speelt KOKEN MET ELVIS in Teater Krakeel, Teaterstraat 33 te Gentbrugge
vrijdag 16 april - 20u
zaterdag 17 april - 20u
woensdag 21 april - 20u
donderdag 22 april - 20u
vrijdag 23 april - 20u
zaterdag 24 april - 20u

Info en reservatie via info@theatertrac.be of bel 09 223 17 81 - tickets kosten 8 euro

Reageer (0)

02-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tentoonstelling over BOKSEN in Huis van Alijn
    BOKSEN LAAT NIEMAND ONBEWOGEN. De bokssport is gehuld in een magisch aureool van fascinatie, bewondering en aantrekking, maar tegelijk ook afstoting en angst. Legendarische boksgrootheden zoals Muhammad Ali, George Foreman, Joe Frazier, Sugar Ray Robinson en Mike Tyson kleuren de boksgeschiedenis. Het is een sport die hevige emoties en heroïek oproept.

BOKS IS MEER DAN SPORT ALLEEN. In de late 19de eeuw vond het Engels boksen ingang in België. De eerste Belgische boksers kwamen uit een culturele elite. Vandaag zijn de boksclubs illustratief voor de hedendaagse interculturele samenleving.

De tentoonstelling ‘DAT IS BOKS!’ TOONT HET LEVEN IN EN OM DE BOKSRING in België in de 20ste eeuw. Slogans en namen op affiches illustreren de hoogdagen van het Belgische boksen. Interviews, foto’s en persoonlijke herinneringen belichten de bokser. Legendarische matchen, heroïsche kampioenen en lokale helden verschijnen in de boksring van het Huis van Alijn.

HET BELGISCHE BOKSVERLEDEN wordt in beeld gebracht met materiaal uit privéarchieven van boksclubs, persoonlijke verzamelingen en officiële bewaarinstellingen. Foto’s en film van Thomas Noël en Leen Gyselinck geven een artistieke inkijk in de hedendaagse bokswereld in Gent en Brussel.

PRAKTISCHE INFO

Dinsdag – zaterdag 11:00 – 17:00 / Zondag 10:00 – 17:00

Gesloten op maandagen, behalve op Paas- en Pinkstermaandag

Tickets: € 5 / € 3,75 / € 1 / gratis

RONDLEIDING

N.a.v. de tentoonstelling wordt in het Huis van Alijn een themarondleiding ‘Fairplay. Rages, tradities en gewoontes uit de sportwereld’ aangeboden waarbij diverse sporten de revue passeren. Niet alleen heroïsche klassiekers, maar ook minder bekende sporten worden belicht. Wat krijgt de winnaar bij verschillende sportdisciplines? Wie draagt de rode lantaarn? Een sportief museumbezoek en niet alleen voor wie conditie heeft!

Duur : 1:30

Max. 25 personen per gids

€ 65 / € 85 (weekend). Reservatie: 09.269.23.50

Alle info op www.huisvanalijn.be

Reageer (0)

01-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Legendarisch componist John Barry in concert op Filmfestival Gent

Legendarisch componist John Barry in concert op Filmfestival Gent

Op donderdag 21 oktober 2010 ontvangt het Filmfestival Gent de befaamde componist John Barry voor een eenmalig concert. De viervoudige Oscarwinnaar brengt onder meer zijn muziek uit verscheidene James Bondfilms en eveneens uit Body Heat, Out of Africa en Dances With Wolves.

Met zijn werk voor de eerste James Bondfilm, Dr. No (1962) werd John Barry meteen onsterfelijk. Het Bondthema groeide uit tot een van de bekendste muziekthema’s aller tijden. Maar naast het componeren van de scores werd John Barry even beroemd voor de perfecte manier waarop hij de typische Bondsongs in het geheel integreerde. Goldfinger is daar een schoolvoorbeeld van. Met elf scores werd John Barry de Bondcomponist bij uitstek.

Daar bleef het niet bij want hij schreef de muziek voor meer dan honderd films. Voor Born Free, The Lion In Winter, Out Of Africa en Dances With Wolves mocht hij telkens opnieuw een Oscar in ontvangst nemen. Mary Queen Of Scots en Chaplin leverden hem Oscarnominaties op.

Het eenmalige en unieke concert vindt plaats op donderdag 21 oktober om 20u30 in Kuipke Gent. Het Brussels Philharmonic – het Vlaams Radio Orkest onder leiding van Nicholas Dodd brengt een overzicht van het oeuvre van Barry en zal suites spelen uit onder andere Goldfinger, Mary Queen Of Scots, Out Of Africa, Dances With Wolves en Midnight Cowboy. Het concert wordt, zoals gebruikelijk, begeleid door filmbeelden op groot scherm.

Met het John Barry concert zet het Filmfestival Gent de traditie voort om waardevolle en veelvuldig bekroonde filmmuziek live op te voeren voor een groot publiek. Tot John Barry’s voorgangers behoren componisten als Hans Zimmer, Howard Shore, Ennio Morricone en John Williams.

Tickets kosten €25, €35 of €45

 Alle info op www.filmfestival.be

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!