Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
05-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter Monsaert strijkt neer in Evergem voor opnames nieuwe filmOp dinsdag 4 augustus begonnen in Evergem (Bezoekstraat) de opnames van LE CIEL FLAMAND, na OFFLINE de tweede langspeelfilm van regisseur en scenarist Peter Monsaert.

 

De hoofdrollen zijn weggelegd voor Wim Willaert (Eigen Kweek, Offline), Sara Vertongen (Binnenstebuiten) en haar dochter Esra Vandenbussche, en Ingrid De Vos (De Behandeling).

Bijrollen zijn er voor onder andere Mathias Sercu (Buiten De Zone, Flikken) en Isabelle Van Hecke (De Behandeling, Bevergem).

 

David Williamson (Mont Blanc, Bevergem) is Director of Photography. De muziek wordt gecomponeerd door Bert Dockx, bekend van Flying Horseman en Dans Dans.

 

De opnames van LE CIEL FLAMAND vinden hoofdzakelijk plaats in en rond Gent, in Pittem, en in de Vlaamse Ardennen.

 

Synopsis

Le Ciel Flamand is de nieuwe film van Peter Monsaert, de regisseur van het internationaal gelauwerde Offline. Hij schetst opnieuw een aangrijpend en gelaagd portret over complexe familiebanden en de manier waarop gezinnen ondanks alles de hoop kunnen vinden om weer naar elkaar te groeien.

Monique baat samen met haar dochter Sylvie het baanbordeel Le Ciel Flamand uit op de grens van West-Vlaanderen en Frankrijk. Eline, het zesjarige dochtertje van Sylvie, is gefascineerd door de mysterieuze werkplek van haar mama en oma, maar wordt ten allen tijde de toegang ertoe ontzegd. Wanneer Sylvie en Monique aan het werk zijn, ontfermt nonkel Dirk (Wim Willaert - Eigen Kweek) zich over Eline. Tot een dramatische gebeurtenis de zekerheden in hun leven in gevaar brengt en de familiale banden onder druk zet.

 

LE CIEL FLAMAND is een productie van Lunanime.

Lumière zal de film verdelen in de Benelux in het najaar van 2016.

 

LE CIEL FLAMAND wordt geproduceerd met de steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), het Creative Europe – MEDIA programma van de Europese Unie, en de Belgische Tax Shelter voor Filmfinanciering (tax shelter partners: Practicali, Forsa en Pranco).
Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lindsay stelt nieuwe CD voor in eigen pop-up store in Blankenberge
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Morgen opent Lindsay in de Blankenbergse Weststraat 47 de deuren van haar eigen pop-up store. Vanaf vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus kan het grote publiek er terecht om te genieten van speciale kledij die Lindsay er etaleert, enkele gouden albums en andere leuke gadgets. Bezoekers kunnen naast de aankoop van het nieuwe Dichtbij album, exclusief kennismaken met de bijhorende muziekspecial. In aanwezigheid van heel wat fijne collega’s, de verzamelde pers en de Blankenbergse schepen van cultuur en toerisme Philip Konings, opent Lindsay nu vrijdag om 15.00 uur de deuren van haar pop-up store.
 
Met
Dichtbij is Lindsay inmiddels toe aan haar zesde studioalbum in amper zeven jaar tijd. Vier vorige albums die Lindsay uitbracht zijn inmiddels goud geworden. Dichtbij is een bijzonder album dat Lindsay in Nederland opgenomen heeft, met het productieteam van Jan Smit, dat verder ook bestaat uit producers Edwin De Groot en Marcel Fisser. Voor de 12 liedjes die terug te vinden zijn op het album, heeft Lindsay tekstuele hulp en inspiratie gekregen van haar fans. “Een album van mijn fans, voor mijn fans”, zegt Lindsay enthousiast wanneer we het hebben over de nieuwe cd.
 
Morgen verschijnt de
Dichtbij cd van Lindsay in Vlaanderen en is hij ook beschikbaar in de pop-up store die de zangeres ter gelegenheid van dit nieuwe album opent in de Blankenbergse Weststraat. Lindsay: “Net als het album, wil ik als artieste ook heel dichtbij mijn publiek staan. Vandaar is het idee ontstaan om een eigen pop-up store te openen. Vrijdag ben ik zelf aanwezig bij de opening en ook zaterdagmiddag kom ik langs om 14.30 uur voor een signeersessie. Zondag probeer ik tussen de repetities door ook nog even binnen te springen. Ik heb er veel zin in.”
 
Met de opening van haar eigen pop-up store zorgt Lindsay voor een stunt, want ze is de allereerste Nederlandstalige artieste die een eigen pop-up store opent en ze stapt hiermee in de voetsporen van o.a.
One Direction. Bezoekers die naar het winkeltje van Lindsay afzakken komend weekend, worden bovendien ook nog getrakteerd op een exclusieve primeur. Eind juli trok Lindsay naar het warme Marbella en nam ze daar, samen met regisseur Benjamin L De Mulder, een muziekspecial op die haar nieuwe cd Dichtbij ondersteunt. Lindsay was vorig jaar de eerste artieste met een eigen muziekspecial toen ze haar album Liefde en muziek uitbracht. Wegens het grote succes en de massale vraag van haar fans, heeft ze dit verhaal nog eens overgedaan met uiteraard nieuwe liedjes en op nieuwe locaties.
 
Er wordt veel volk verwacht nu vrijdag wanneer Lindsay om 15.00 uur, samen met de
Blankenbergse schepen voor cultuur en toerisme Philip Konings, de deuren opent van haar pop-up store.
 
Het nieuwe
Dichtbij album van Lindsay is fysiek en digitaal te koop vanaf vrijdag 7 augustus en verschijnt op het Top Act Music label van Universal Music Belgium.

Lindsay’s pop-up store kan je vinden in de Weststraat 47 in Blankenberge en is geopend op vrijdag (vanaf 15.00 uur) en op zaterdag en zondag tussen 12.00 en 18.00 uur. Lindsay is zaterdag om 14.30 uur aanwezig in haar winkel. Zondag zal ze vermoedelijk ook nog haar opwachting maken, tussen de repetities door voor haar verjaardagsconcert dat ’s avonds in het Casino van Blankenberge zal plaatsvinden. Wie nog tickets wenst - reserveren kan via
www.teleticketservice.com of op 070/345.345 (Max. €0,30/Min) - moet snel zijn, want het is bijna uitverkocht.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
04-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.www.plietsplets.be neemt nieuwe start
Klik op de afbeelding om de link te volgenBeste plietspletsers,

Zware technische problemen in combinatie met van buitenaf geplaatste berichten door een niet-gerechtigd en onbekend persoon, zorgden voor een serieuze opdoffer waardoor de website volledig moest gekuist worden en zeer vele berichten jammerlijk genoeg verdwenen waren.

Mijn excuses hiervoor doch we staan nog sterker in de startblokken dan daarvoor want vanaf vandaag streven wij ernaar weerom een gevarieerd infopakket op de lezers los te laten. Van aankondigingen over boek-en CD-recensies … tot berichten allerlei.

Ik hoop dan ook dat ik vanaf vandaag weer samen met u de draad kan oppikken en u volop kan laten genieten  van een zeer divers aanbod van informatie die mij werd toegestuurd en/of die ik met heel veel genoegen wil promoten en met u wens te delen.

Hieronder al de eerste "nieuwe" berichten!

 

Heeft u zelf iets wat door vele anderen mag worden geweten?

plietsplets@skynet.be of via Facebookcommunityprofiel  Johan Dhaene


Tot .....


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
03-08-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazz in 't Park - editie 2015 (3-6/9) in Zuidpark (Gent)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Traditiegetrouw biedt Jazz in ’t Park (van 3 tot 6 september 2015) in het Gentse Zuidpark het allerbeste en nieuwste van de Belgische hedendaagse jazz. In dit initiatief van de Stad Gent kunnen groepen en artiesten er gratis ontdekt worden tussen de bomen, in een ongedwongen, laagdrempelige sfeer, en dat al sinds 1994. De 22e editie van het 3de grootste jazzfestival in Vlaanderen staat dit jaar in het teken van samenwerking en vernieuwing.

 

Zo wordt afscheid genomen van de in 2012 ingevoerde themadagen. Het is opnieuw aan het publiek om in alle vrijheid te proeven van het brede aanbod, volop te ontdekken en zich te laten verrassen. Maar dit resulteert geenszins in een arbitraire programmatie. Hoofdzaak blijft immers de promotie van de Belgische jazz.

 

Schepen van cultuur, toerisme en evenementen Annelies Storms: ‘De gezellige sfeer van het Zuidpark zorgt voor een ongedwongen ontmoeting tussen muzikanten en publiek. Het festival brengt Belgische jazz naar buiten en zorgt dat de muziek je spontaan overkomt, verbaast en onder je huid kruipt.’

 

Ruimte voor ‘Jazzfriends’

Als open stadsfestival wil Jazz in ’t Park enkele bevriende Gentse jazzorganisaties nauwer bij onze werking betrekken onder de noemer Jazzfriends. In voorgaande edities speelden El NEGOCITO Records, Inside Jazz Management, Bis Bookings en JazzLab Series al een rol als leveranciers van muzikanten of projecten. Tijdens de editie 2015 plaatst Jazz in ’t Park hen prominent in de kijker. Zo krijgt elke Jazzfriend nu de gelegenheid om in onderling overleg met programmator Jeroen De Weder één project op het podium van Jazz in ’t Park 2015 voor te stellen onder de titel ‘Jazzfriends present’. Voor El NEGOCITO Records is dat Sgt. Fuzzy, voor Inside Jazz Management is dat Yves Peeters Gumbo, voor Bis Bookings is dat Backback en voor JazzLab Series het Bas Bulteel Trio. Meer informatie over deze specifieke bijdragen vindt u in de bijlagen.

 

Exclusieve productieprojecten

Voor het eerst lanceert Jazz in ’t Park twee exclusieve productieprojecten. In samenwerking met de Jazzfriends en in het kader van cultureel themajaar ‘Gent kleurt oranje’ wordt ‘Flipside Paradox’ gepresenteerd. Gentse jazzmuzikanten Bart Maris (winnaar Jazzmozaïek Award 2015) en Lieven Van Pée nodigen enkele muzikanten uit die dezelfde avond met een andere band ook al op het podium staan. Ook enkele Nederlandse muzikanten nodigen ze uit voor een uniek concert. Daarnaast bracht Jazz in ’t Park de UB2 bigband en een special guest samen voor een eenmalig optreden op maat in het Gentse Zuidpark.

 

Jazzladies

Dit jaar staan er bijzonder veel vrouwen op het podium van Jazz in ’t Park. ‘Jazzladies’ als Nathalie Loriers, Eve Beuvens, Tutu Puoane en Amina Figarova zijn ‘straffe muzikale madammen’. Dat kan de muziekliefhebber zelf komen vaststellen.

 

Primeurs

Editie 2015 brengt ook verschillende ‘primeurs’. Het nieuwe seizoen van JazzLab Series wordt officieel gelanceerd; het Gentse John Ghost brengt een try-out van nieuw werk; de nieuwe albums van Sgt. Fuzzy en Heptatomic worden exclusief voorgesteld; er zijn 2 unieke productieprojecten, en Amina Figarova brengt met haar sextet op Jazz in ‘t Park gloednieuw werk op een exclusief Belgisch concert.

 

Library Session

Op zaterdag 5 september 2015 vindt ook nog een Library Session plaats met pianiste Eve Beuvens in het kader van Jazz in ’t Park: van 15 tot 16 uur op de 5de verdieping van de hoofdbibliotheek, Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent (aan het Zuidpark). Eve Beuvens combineert het spelen van enkele nummers met tekst en uitleg bij geluidsfragmenten van haar favoriete muziek.

 

Praktisch

Jazz in ’t Park 2015: veertien gratis concerten, van donderdag 3 tot en met zondag 6 september in het Zuidpark Gent. Ondergrondse parking aan Zuidpark. Info: www.gent.be/jazzintpark. Organisatie: Stad Gent.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terug van de kermis - nog tot 13/9 in Gentse Huis van Alijn
Klik op de afbeelding om de link te volgen


De Gentse Feesten zijn voorbij maar in het Huis van Alijn blijft de kermis duren tot 13 september! Terug van de kermis verzamelt kermissouvenirs uit het fotoalbum. In het fotoschietkraam, in de fotobarak of met een losse klik op straat, de kermisbezoeker liet zich portretteren. Deze foto-expo toont een verrassend veelzijdig, maar onbekend stukje fotografiegeschiedenis. En er is meer, u kan ook van thuis uit snuisteren in aflevering 7 van het digitaal fotoalbum.

BEZOEK DE EXPO
Terug van de kermis loopt van 28 juni tot 13 september 2015. Van di tot za 11:00 – 17:30, zo 10:00 – 17:30, gesloten op maandag. Tickets: € 6 / € 4,50 / € 2 / gratis

KERMIS DOOR DE LENS VAN MICHIEL DEVIJVER

Fotograaf Michiel Devijver trok afgelopen maanden naar enkele grote en kleine kermissen in Vlaanderen. Hij legde er de forain in zijn kraam vast. Geduldig wachtend op bezoekers of druk entertainend. Hun attractie zelf schreeuwt in alles om aandacht. Het Huis van Alijn toont een selectie van dit uniek tijdsdocument in het kader van de expo.

SCHATTEN VAN VLIEG
Kom het geluid van de kermis ontdekken in het Huis van Alijn en vind de schat van Vlieg. Allez allez, altijd prijs! Gratis zoektocht voor kinderen van 4 - 12. (duur: 45 min).

Alle info op www.huisvanalijn.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
03-06-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanaf 5/6 staat Zwijnaarde weer op z'n kop (Zwijntjeskermis)

Zwijnaarde is van vrijdag 5 juni tot en met maandag 8 juni 2015 opnieuw vier dagen in de ban van het zwijntje. De Dienst Evenementen en Feesten en de feestcommissie zorgden voor een stevig programma op en rond de kiosk van het dorpsplein van Zwijnaarde.Op vrijdag 5 juni wordt de 43ste editie van de Zwijntjeskermis officieel geopend met een gezellige avondmarkt in de Dorpsstraat (vanaf 17.00 uur) en start de muzikale vierdaagse met live optredens van Luc Steeno(20.30) en The Covrettes (22.00) op de kiosk van het Dorpsplein.

 

Op zaterdag 6 juni staan The Golden Bis Band (19.30), Willy Sommers (21.30) en Sergio (23.15)op het podium en belooft het muzikaal vuurwerk (22.45) in de tuin van het rustoord Zonnebloem alweer veel moois.

 
Op zondag 7 juni is er het grabbelfestijn met 200 zwijntjes op de Zwijntjesworpen (16.30) en de Zwijntjesbarbecue. De muzikale gekte breekt zondagnamiddag gegarandeerd helemaal los bij het publiek tijdens het optreden van Lissa Lewis(18.15) en Matthias Lens (19.00). Daarna zijn er optredens van Kurt Burgelman (19.45) en Paul Michiels & The Big M's (21.15). 


Op maandag 8 juni maakt Zwijnaarde zich op voor een laatste feestavond met een swingend optreden van Yves Segers (19.00), Les Folles de Gand (20.00) en Chris Hageland (21.30).


In het Woonzorgcentrum Zonnebloem loopt een tentoonstelling  en op zaterdag 6 juni is er een vinkenzetting.


Sportievelingen kunnen zich zondag 7 juni inschrijven voor een mooie fietstocht van 67 km of kunnen deelnemen aan het kampioenschap prijsbolling op woensdag 10 juni.


Programma

Het kermisprogrammaboekje wordt verdeeld in Zwijnaarde. Het volledige gedetailleerde programma is ook te vinden op www.uitingent.be (rubriek ‘kermis/feesten’).


Reageer (1)

Categorie:Cultuur en lifestyle
22-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma ZOMERLIEF (Mariakerke) gekend (24-27/4)

PROGRAMMA ZOMERLIEFKERMIS 2015 – Mariakerke (Gent) - 24 tot en 27 april 2015

Vrijdag 24/04/2015:

16u-23u  - Verlichte avondmarkt

18u30      - Opening kermisattracties aan de brug

20u          - Officiële opening Zomerlief in de feesttent

- Muziek- en dansavond met (presentatie: Johan Dhaene):

(einde 02u)   Les Folles de Gand - Eveline Cannoot - Partie Party – DJ Peter  

 

LesFolles 


Zaterdag 25/04/2015:

9u-18u    - Rommelmarkt op Zomerliefweide

Info: Johan De Smet 0474/28 87 28 of zomerlief.rommelmarkt@gmail.com

11u          - Jeugdtrommelkorps Sibemol uit Wondelgem

14u-17u  - Kinderanimatie met Clown Rico Tico en Magali (ballonplooien-grime)

10u30      - Familiedag met ambiance voor jong en oud in de feesttent:

(met eetmaal te verkrijgen aan de eetmobiel)

Presentatie: Peggy Vermeersch

DJ Peter – Volksdans De Karekiet – Marc Martin en Catherine – Droopy’s - Shana C - Freddy Lee en Jasmin – Droopy’s en E.K. - Showteam De Sterreplukkers – Heddrick

 

20u          - Muziek- en dansavond met (presentatie: Johan Dhaene):

Peggy Vermeersch – Nico Hazes  – Gwendolina – Ode aan Luc De Vos en Walter De Buck door Gido van Gent & Friends – Luc Jones – Left & Right - DJ Peter


Luc De Vos zwart-wit  Walter De Buck is tachtig geworden.


 

Zondag 26/04/2015:

14u-17u  - Gentse Retrowielen en Replica Bikers te bezichtigen op de

Zomerliefweide alsook retrofietsen en retrowagens

11u-18    - Springkastelen

14u-17u  - Kinderanimatie met Clown Rico Tico en Magali (ballonplooien-grime)

14u-18u  - Belgisch trekpaard: ritjes op de pony’s of het vliegend tapijt –

Huifkarritjes op de Zomerliefweide – Demonstratie Hoefsmid

 

10u30      - Aperitiefconcert:

(met eetmaal te verkrijgen aan de eetmobiel)

DJ Peter – Rudy Hammond & The Blue Ladies – Karin Setter – Betty Bouckaert – Fred Geirnaert


14u          - Gwendolina

15u          - Grote modeshow Boetiek Jolly -  presentatie Johan Dhaene

Tijdens de pauze: DJ Peter

 

19u          - Muziek- en dansavond met (presentatie: Johan Dhaene):

E.K. Showteam De Sterreplukkers – Danny Brendo – Zomerliefband met Barbara Dex, Patrick Riguelle en Garry Hagger (*)

(einde 01u)  DJ Peter


Garry Hagger


(*) Op zondagavond zet de Zomerliefband de tent op zijn kop! Deze 4-koppige liveband o.l.v. de in Mariakerke residerende Zultenaar Wouter Berlaen wordt speciaal in het leven geroepen om hits & klassiekers van de 60’s tot nu door de boxen te laten knallen. Bovendien springen Laatste Show Band icoon Patrick Riguelle, topzangeres Barbara Dex en ambiancebeest Garry Hagger mee het podium op om heel Mariakerke te laten dansen en meezingen. Puur & onversneden. 100% live!

Maandag 27/04/2015:

13u30      - Seniorennamiddag in Clubhuis Claeys Bouuaert met: Gwendolina – DJ Peter

(einde 18u)  (adres: Kasteeldreef 6 te Mariakerke)

 

Alle programma’s worden GRATIS aangeboden door Zomerliefwerking en Stad Gent

Programma onder voorbehoud van eventuele wijzigingen

Het volledige programma vindt u op www.uitingent.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
09-04-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis van Alijn zoekt foor-en kermisfoto's
Klik op de afbeelding om de link te volgen


OPBOUW COLLECTIE

Het Huis van Alijn bouwt samen met het publiek aan een digitaal fotoalbum over het dagelijks leven in de 20ste eeuw. Dit album groeit dagelijks en wordt samengesteld met foto's uit het familiealbum die het publiek aan het museum bezorgt. Hoe meer foto's in het digitale fotoalbum worden opgenomen, hoe rijker en diverser het beeld van de 20ste eeuw wordt. Foto's leggen de tijdsgeest, gewoontes en gebruiken bloot en herinneren aan andere tijden, plaatsen en dingen die (n)ooit voorbijgaan. Ze verbeelden op treffende wijze hoe het dagelijks leven in de 20ste eeuw evolueerde. De tijdsgeest toont zich in het modebeeld, de leef- en woonomgeving, de stijl van fotograferen en de manieren van poseren.

UIT HET FOTOALBUM:TENTOONSTELLINGEN EN PUBLICATIES

Sinds 2009 tonen we in thematische tentoonstellingen een selectie van de verzamelde foto’s. Er wordt telkens samengewerkt met een partner uit de erfgoedgemeenschap. Na afloop van de fototentoonstellingen worden de beelden samengebracht in een themanummer. Verzamel de afleveringen! Ze bieden een unieke inkijk in het digitale fotoalbum van het Huis van Alijn.


U heeft ook foto’s van uzelf, uw kinderen, ouders of grootouders op de foor of kermis? Indien u wil meewerken aan ‘Uit het fotoalbum’ dan kan u ons contacteren. Op afspraak kan u langskomen met uw fotoalbum. Wij maken een scan van de foto’s die worden geselecteerd. De foto’s blijven in uw bezit. We noteren de informatie die u ons vertelt en maken een schriftelijke overeenkomst over het gebruik van uw foto’s.

Het Huis van Alijn - Kraanlei 65 - 9000 Gent

www.huisvanalijn.be

E info@huisvanalijn.be

T 09 269 23 50


WORDT VERWACHT!
foto-expo Terug van de kermis
28 jun - 13 sep '15


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Carnivoorbuffet èn optreden van Sasha & Davy Gilles (12/4 in OC De Burggrave)
Klik op de afbeelding om de link te volgen


Graag nodigen wij u uit op het Grandioos Carnivoorbuffet à volonté (€36,00/p.p. Show & dans incl.) in O.C. De Burggrave op Zondag 12 april 2015 vanaf 12.00 u.

Dit gevolgd door Show & dansnamiddag met Peter Van Praagen dubbel optreden van "SASHA & DAVY GILLES", bekend van Radio (lid van de romeo's & TV) Ambiance verzekerd!!!

 

Wenst u echter niet deel te nemen aan het Carnivoorbuffet dan kan u bij ons terecht vanaf 14.00 u tegen de prijs van € 10,00/p.p.en dit voor de Show en dansnamiddag met Peter Van Praag "SASHA & DAVY"

 

Wij vragen dan wel om deze plaatsen eveneens te reserveren!!! daar wij beperkt zijn aan plaatsen.

 

Nancy & Danny (Peter Van Praag)

Grovermansdreef    38

9940              Evergem

09/253 14 03

0475/87 33 24


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goes & de Gasten en hun onderhoudende CD “OnsKentOns”
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op vrijdag 27 maart stonden singer/songwriter Michel Goessens en zijn band Goes & de Gasten in het gezellige (*) theatertje van De Vieze Gasten aan de Haspel- en Reinaertstraat met het repertoire uit het nieuwste CD “OnsKentOns”. Het is het begin van een kleine tournee door de provincie: Eeklo NO (28/3), ’T Klooster Zelzate (4/4) en CC Stroming Sleidinge (thuismatch op 25 april).

(* is een tip voor de locatie die wellicht de meest ideale is om van dit oeuvre optimaal te gaan genieten want de teksten vragen aandacht en verdienen die ook).

“OnsKentOns”is van het eerste nummer af boeiend. “Gang bang in Destelbergen” kon niet beter gekozen zijn als openingssong. Het is origineel van onderwerp, ludiek van tekst en muzikaal helder en herinnerbaar.

Maar zo gaat het eigenlijk de hele plaat door met steeds weer variatie in melodie en muziekstijl.

‘Mezik es moar bejang’ zingt leadzanger Michel Goessens, maar eigenlijk bewijst hij met zijn groep en met deze CD het tegenovergestelde. Muziek (van dezelfde artiest[en]) kan best boeiend en veelzijdig zijn.

Soms vertellen ze verhaaltjes, zo geplukt uit het volkse segment van de samenleving of hoe de kranten die beschrijven: “Jef Vermassen”, “Sonny Boy”, “In ’t weekend en ’t verlof” … dan weer zijn ze lichter van toonaard en vrijblijvender: “Sole Mio”, “Zot van Zappa” … of ze zijn strijdvaardig zoals de derde beste en authentieke vertolking ter wereld van “Working class hero” van John Lennon. Goes en Marianne Faithfull ‘in duo live’, dat zou pas een sociaal artistiek orgasme zijn voor de luisteraar.

De bewust gekozen basic bezetting van zijn groep (ook voor de opname) draagt uiteraard bij tot de begrijpbaarheid. Bij een paar nummers mis je méér instrumentale creativiteit, vooral in het arrangement. Het slotnummer – met huiselijk geweld als thema – zou bij een dergelijke aanpak een hit kunnen worden.

Goessens heeft een zeer mooie zegging en is - hoewel het Sleinse (Sleidinge O.Vl.)- tot het laatste woord universeel Nederlandstalig verstaanbaar.


freek neirynck - sienjaleur


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
31-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtfestival stevent af op recorddeelname
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Lichtfestival Gent bereikte op zaterdag 31 januari 2015 260.000 bezoekers. Dat is 60.000 meer dan de zaterdag in 2012. Bezoekers waren al vroeg aanwezig in Gent en de drukte heeft tot

23 uur aangehouden met een piek tussen 20.30 en 21.30 uur.

 

Het was een bijzonder drukke avond voor het Lichtfestival. De organisatie nam heel wat maatregelen om de volkstoeloop in goede banen te leiden en de bezoekers de looprichting van het parcours te doen volgen. Dankzij een goede samenwerking met het Vlaams verkeerscentrum werden auto's afgeleid naar parkings waar er nog plaats was. Dit werkte uitstekend.
Het was bijzonder druk voor De Lijn. Bussen en trams waren overvol, vanaf het eerste opstappunt. Extra bussen werden ingelegd om passagiers op te pikken die niet meer op de volle trams en bussen konden stappen. Mensen moesten veel geduld hebben om naar het Lichtfestival te komen alsook om terug naar huis te keren. De p&R parkings waren zeer goed gebruikt en sommigen raakten op een bepaald moment volzet. Centrumparkings zaten vol (met uitzondering van de Parking Savaanstraat en Center parking). Ook de fietsenstallingen en extra fietsparkings stonden vol.

 

De samenwerking tussen alle diensten verliep bijzonder vlot waardoor de festivalavond ondanks de massale toeloop zonder noemenswaardige incidenten werd afgesloten.

Gisteren waren er ook workshops voor kinderen en jongen in de Sint-Pietersabdij en was er een kinderuniversiteit in het UFO gebouw.

Quote op twitter: Merci, he, #lichtfestival en #ugent. Nu wil de kleinste het middelbaar overslaan en meteen naar de unief. Gefascineerd door alles op 't Ufo.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karnaval in Ledeberg

 (foto: Het Nieuwsblad - Jan Vens)


In de polyvalente zaal van het Gentbrugse dienstencentrum is Pascal Deconinck (Keuningske). kandidaat van karnavalgroep Dutsenclub, zondagnacht vroeg tot Prins Karnaval Ledeberg 2015 gekroond.

 

De 3 kandidaten voor de Ledebergse prinstitel waren:

 • Alain (Alain Geldhof), die voor De Buit’nlupers in de karnavalsarena trad
 • Christophe (Christophe De Buysscher), die BTLK (Boterlekkers) vertegenwoordigde.
 • Keuningske (Pascal Deconinck), die de eer van de Dutsenclub hoog hield.

 

De zaal was weken vooraf uitverkocht en tot in de nok gevuld met enthousiaste karnavalisten die hun kandidaat om ter luidst wilden steunen.

De strijd verliep zeer spannend. Na de kennisproef en de praktische proeven was er wel al een verschil in het voordeel van Keuningske . Hij verzamelde 160 punten, terwijl Alain er 125 en Christophe er 115 op de teller hadden staan.

 

Het waren de presentatie- en showproeven die de beslissing moesten brengen. Opvallend hierbij was alweer de hoge kwaliteit en de amusementwaarde van alle 3 de showproeven. De kandidaten verrasten het publiek met hun komisch talent.
De drie shows hadden telkens een verschillend en soms verrassend concept.

Van de jury kreeg Alain 587 punten. Christof verzamelde 633punten. Ook daar spande Keuningske de kroon met 683 punten.
De publieksstemmen van de aanwezige karnavalisten toonden grotendeels dezelfde trend : 61 stemmen voor Alain, 129 voor Christophe en 129 voor Keuningske.

 

Dit gaf de volgende einduitslag :

 

Alain :

773 punten

Christophe:

877 punten

Keuningske

972 punten

 

Voor Keuningske is het de tweede prinsentitel, want ook in 2010 behaalde hij de eretitel.

Prins Keuningske zal de komende weken Ledeberg Karnaval vertegenwoordigen op tal van karnavaleske feesten en zal natuurlijk het voortouw nemen op de 30ste Ledebergse karnavalstoet op zaterdag 28 februari e.k.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
30-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werner Aerssens stelt tentoon


De Gentse kunstenaar Werner Aerssens pakt uit met een origineel project rond GENTSE FIGUREN ‘in een historisch perspectief’: “De wel ‘heel late’ Middeleeuwse rock’ n roll” .

Hij schilderde Nick Balthazar, Herman Brusselmans, Freddy De Kerpel, Freek Neirynck, Pascale Platel, Barbara Sarafian, Annemone Valcke en Roland Van Campenhout en legde ze vast op canvas MAAR in een totaal anachronistisch kader. De gepersonaliseerde tijdsportretten reizen tussen de god Pan, Aristoteles, Salome… Leopold 1.

Soms gebruikt hij de traditie van de pendant en ook wel eens de allegorie. .

In aanwezigheid van een aantal van de gekonterfeite BeeGee’s werd op 28/11 de tentoonstelling plechtig geopend in Restobar Charlie, Oudburg 15 en ze blijft te bezichtigen tot 31 december (19.00 tot 24.00 uur van dinsdag tot en met zaterdag).


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitgeverij PARTIZAAN organiseert EERSTE PARTIZAANDAG op 7/12
Foto


Uitgeverij Partizaan, het initiatief van auteur Stefaan Van Laere, is intussen zowat een half jaar actief. Tijdens die periode verschenen een 15-tal titels op de markt, zowel fictie als non-fictie voor jeugd en volwassenen van diverse auteurs, waaronder ook een aantal Gentse schrijvers.

Voldoende reden om dit aanbod, dat ook via andere kanalen zoals boekhandels en eigen webshop verkrijgbaar is, aan een breder publiek voor te stellen tijdens een boekenbeurs met artistieke happening.

Dit gebeurt op de allereerste Partizaandag, die plaatsvindt op zondag 7 december van 13 tot 18 uur in zaal OCO in de Pijphoekstraat 30 in Oostakker (achter de kerk), de uitvalsbasis van uitgeverij Partizaan.

Die dag zal een ruim aanbod van nieuwe boeken en ook titels van andere uitgeverijen die Partizaan in portefeuille heeft tegen aantrekkelijke kortingen verkrijgbaar zijn. Tevens kan het publiek kennismaken met diverse auteurs. Ook krijgen de partners van uitgeverij Partizaan de kans zichzelf voor te stellen.

Tussen 14 uur en 15  u30 uur zijn er op het podium kort live bijdragen van bevriende partner vzw de Scriptomanen in woord en beeld (Patrick Bernauw, Peter Lievens, Jenny Dejager, Ellen Lanckman, Magali De Vlaeminck) en aansluitend de auteurs van uitgeverij Partizaan: Alain Vanclooster, Kirsten Van Malderen, Erik Ameele & Antoine Emil, Machar Van Geyt, Katrien Dierick, Stefaan Van Laere (avant-première boek ‘Don Fredo’ over de Wondelgemse auteur Fred Hamerlinck) met beeldend werk van Etienne Kerkhof.
Ook de partners van uitgeverij Partizaan (dans- en bewegingscentrum Polariteit, de noten, zaden en gezonde voeding van Cholba, culinair tijdschrift Smaak, vzw Scriptomanen, Parkiskookatelier, drukkerij Nevelland Graphics) zijn aanwezig.

De toegang is gratis.

Meer info op www.partizaan.be   info@partizaan.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rouwregister LUC DE VOS


De Stad Gent opent uit eerbetoon aan Luc De Vos een rouwregister in het stadhuis.

Op dinsdag 2 december 2014 om 10 uur zal het college van burgemeester en schepenen dit als eerste ondertekenen. Het register zal vanaf dan gedurende een week beschikbaar zijn voor steunbetuigingen: iedereen kan het register in het stadhuis ondertekenen op werkdagen van 8 tot 17 uur.

Een rouwbeklag kan ook via de website www.gorki.be .


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
19-11-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steun VZW Zinloos Geweld: CAVEMAN in GentseTinnenpot (13/12)

COMEDY FOR LIFE: STEUN ONS GOED DOEL EN BELEEF EEN FANTASTISCHE HUMORAVOND

Op zaterdag 13 december 2014 om 20u00 heeft acteur Philippe De Maertelaere het hart op de goede plaats en speelt hij in het kader van MUSIC FOR LIFE de onverwoestbare comedyhit 'CAVEMAN' over de eeuwigdurende strijd en verschillen tussen vrouwen en mannen, ten voordele van de preventieprojecten van VZW ZINLOOS GEWELD (www.tegenpestenengeweld.be).

Waar? In Theater Tinnenpot, Tinnenpotstraat 21 te Gent (dichtstbijzijnde parkings: Ramen en Vrijdagmarkt).

Wenst u samen met uw familie en vrienden deze onvergetelijke comedy-avond voor het eerst in uw leven of nog eens opnieuw met veel goesting mee te maken, reserveer dan snel uw ticket.

Tickets kan u reserveren via 09/233.77.88 (of http://www.uitbureau.be/voorstelling2.aspx?VoorstellingId=3105) of 09/225.18.60 (tinnenpot@telenet.be)

 

Uw komst betekent een grote steun voor ons. Wij hopen u talrijk te mogen ontmoeten! Tot dan!

 

Met een dankbare groet,

Carine en het Zinloos Geweld-Team

www.tegenpestenengeweld.be

www.zinloosgeweld.net


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."De maagd" (Michaël Borremans) verrijkt stedelijk kunstpatrimonium
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp dinsdag 18 november 2014 presenteerden burgemeester Termont en schepen Storms het schilderij van Michaël Borremans op de noordmuur van de klokkenstoel bij de stadshal in Gent. Het is het eerste werk dat de kunstenaar in de publieke ruimte heeft gemaakt en draagt de titel ‘De Maagd’.

 

Het stedelijke kunstpatrimonium werd verrijkt met een werk van ongeziene waarde dankzij de schenking van de in Gent wonende en werkende Belgische topkunstenaar Michaël Borremans.  Het schilderij kreeg de titel ‘De Maagd’ en stelt een zwartharig meisje voor tegen een donkere achtergrond. Ze is zelf ook geheel in het zwart gekleed, op een wit kraagje na, en blikt zijdelings naar de stadshal. Uit haar ogen komen twee heldere lichtstralen. Het schilderij bevindt zich op de klokkenstoel boven de liftdeur. Borremans bracht  zijn signatuur aan op de achterkant van het werk, in de klokkenstoel.

 

Annelies Storms, schepen van cultuur, toerisme en evenementen: ‘Ik ben Michaël Borremans bijzonder dankbaar voor het prachtige kunstwerk dat hij ons geschonken heeft. Op die manier kunnen alle Gentenaars en iedereen die Gent bezoekt kennismaken met hedendaagse kunst van topniveau. De komende jaren zal ik nog sterker inzetten op kunst in de publieke ruimte en wil ik nog meer kunstintegraties realiseren.’

 

Michaël Borremans behoudt met deze schenking het recht om eventueel ook op de vier sokkels van de stadshal een kunstwerk aan te brengen.

 

De kunstenaar wil het werk voor zich laten spreken en wenst geen verdere commentaar te geven op zijn werk.

 


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Westtoer-cadeautips voor eindejaar

Om de West-Vlaamse regio’s te ontdekken presenteert het provinciebedrijf Westtoer originele en sportieve cadeautips voor eindejaar.

Rondtoeren in de Westhoek

Naar aanleiding van de 100-jarige herdenking van de ‘Groote Oorlog’ ontwikkelde Westtoer zes nieuwe toeristische autoroutes met de Eerste Wereldoorlog als rode draad. De zes autoroutes zijn een prima handleiding om het landschap te doorkruisen en de sites omtrent 100 jaar WO I te ontdekken. De routes:  ‘Ypres Salient’, ‘IJzerfront’, ‘Frontleven’, ‘Pionier’, ‘Vrij Vaderland’, ‘Niemandsland’. De box met de zes routes kost € 30. Bestellen kan via www.flandersfields.be of de webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

Op stap in de regio’s

Westtoer presenteert drie wandelboxen om de regio’s te ontdekken. Het aanbod met lusvormige trajecten in West-Vlaanderen is nu mooi gebundeld per regio: 22 wandelkaarten voor de Westhoek, 21 wandelkaarten voor de Leiestreek en 20 routes voor het Brugse Ommeland. De drie regiowandelboxen kosten 25€/box. Bestellen kan via webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

Het beste van de Kust

In de reeks van de prestigieuze Capitool Reisgidsen heeft Westtoer in samenwerking met de uitgeverij Unieboek/Het Spectrum een nieuwe reisgids voor de Vlaamse Kust & Hinterland uitgebracht. In de authentieke stijl van Capitool presenteert de kleurrijke reisgids het beste van de Kust. Naast thematische invalshoeken brengt de gids ook uitgebreide informatie over alle kustgemeenten. Door vorm en inhoud is deze Capitool Reisgids van 240 bladzijden een uniek instrument om de Vlaamse Kust  en het hinterland te ontdekken. De Capitool Reisgids ‘Vlaamse Kust & Hinterland’  (€ 24,99) is verkrijgbaar in de boekhandel, bij de Diensten voor Toerisme van de Kust en via webshop van Westtoer (shop.westtoer.be).

 

Nog meer verzameldozen met fiets- en wandelkaarten: www.westtoer.be

- 050/30 55 00 - info@westtoer.be

Portkosten: telkens 5 €. Ook te koop in het provinciaal informatiecentrum Tolhuis, 0800/20 021 en in de meeste diensten voor toerisme.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Festival van de Ambiance (6/12 - Gents Kuipke)

ambiance


Groot is de belangstelling voor de 4de editie van Het Festival Van De Ambiance, op zaterdag 6 december in ’t Kuipke in Gent. Vooral de gevarieerde muzikale affiche, die bestaat uit 14 top-artiesten - een perfecte combinatie van Schlager (Christoff, De Romeo’s, Bart Kaëll, Lindsay) en populaire variété artiesten (René Froger, Gene Thomas) aangevuld met interationale toppers (Vengaboys, The Gibson Brothers) valt erg in de smaak bij het publiek. “Aanvankelijk waren het vooral bezoekers uit Gent en Oost-Vlaanderen die de weg vonden naar ’t Kuipke, maar nu al merken we de regio-verruiming en zien we dat er heel wat bezoekers uit de naburige regio’s tickets bestellen voor Het Festival Van De Ambiance”, laten de organisatoren optekenen. Voor tickets en info kan je surfen naar http://www.hetfestivalvandeambiance.be

Het Festival Van De Ambiance heeft na drie uiterst succesvolle – quasi uitverkochte – edities, duidelijk z’n weg gevonden bij het grote publiek. Op zaterdag 6 december zal ’t Kuipke in Gent opnieuw bruisen voor de 4de editie van het muzikale volksfeest. De baseline Samen Is Het Feest zal Het Festival Van De Ambiance meer dan ooit waarmaken, zeker wanneer je kijkt naar de gezonde, brede, muzikale mix. In het rijtje schlager- en volksartiesten wist de organisatie dit jaar weer de crème de la crème te strikken. Christoff, Willy Sommers, Jo Vally, Bart Kaëll, Yves Segers, Swoop,  Laura Lynn, Luc Steeno en De Romeo’s tekenen present, net als Dennie Christian. Voor de populaire variété noot zorgen Gene Thomas én René Froger. In de jaren tachtig was er in Nederland alleen maar René Froger, nog voor er sprake was van Marco Borsato, Guus Meeuwis of Jan Smit. In z’n eentje stond Froger  - de man met de krachtige stem – aan de absolute top en scoorde hij met ‘Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken (Een Eigen Huis)’ en ‘Just Say Hello’. In de jaren negentig deed Froger het nog eens over met ‘Crazy’, een aanstekelijke pop-dance single die je nog steeds veelvuldig hoort op de radio.

Niet alleen met de aanwezigheid van René Froger etaleert Het Festival Van De Ambiance z’n brede muzikale draagvlak, ook de komst van de Vengaboys – iconen uit de 90’s  - is hier een goed voorbeeld.  Met ‘Up & Down’, ‘We Like To Party’ en ‘Boom, Boom, Boom’ hebben de Vengaboys wereldhits gescoord. Met veel enthousiasme komt  één van de meest succesvolle Eurodance bands ooit naar ’t Kuipke afgezakt.

En alsof Het Festival Van De Ambiance nog niet compleet genoeg was, zullen ook The Gibson Brothers – disco- iconen uit de 80’s – hun opwachting maken in Gent. Met ‘Cuba’ en vooral met de meezinger ‘Que Sera Mi Vida’ mag je er zeker van zijn dat de feestvreugde compleet gaat zijn.

Voor de 4de keer is Filip D’Haeze de gastheer op Het Festival Van De Ambiance en na afloop zorgen Sven Ornelis en Dimitri Vantomme nog voor een stomende deejay-set.

Nationaal

Nu al opmerkelijk is de groeiende nationale belangstelling die er ontstaan is voor Het Festival Van De Ambiance. “We merken dat de ticketkopers voor de komende editie niet alleen uit Gent en regio komen. Heel wat mensen komen van verder en maken in groep of per bus de verplaatsing naar ’t Kuipke in Gent. We mogen dus zeggen dat Het Festival Van De Ambiance een ruimer, nationaler karakter heeft gekregen”, klinkt het bij de organisatoren.

Het Festival Van De Ambiance vindt plaats op zaterdag 6 december 2014 in ’t Kuipke in Gent, met optredens van De Romeo’s, Willy Sommers, Jo Vally, Lindsay, Yves Segers, Christoff, Bart Kaëll, Laura Lynn, Luc Steeno, Swoop, Dennie Christian, Vengaboys, The Gibson Brothers en René Froger. Er zijn dj sets van Dimtri Van Tomme en Sven Ornelis. Tickets en info via http://www.hetfestivalvandeambiance.be


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtfestival Gent van 29/1/15 tot 01/02/15

Lichtfestival torenrij


De volgende editie van het Lichtfestival Gent vindt plaats

van 29 januari tot 1 februari 2015.

Vanaf dan wordt het een driejaarlijks festival.

 

Schepen Annelies Storms: ‘We kiezen opnieuw voor vier dagen omdat er dan een betere spreiding is van het publiek. Omdat de vorige editie een half miljoen mensen op de been bracht, zullen we het parcours ook langer maken, zo willen we iedereen nog beter laten genieten van het lichtfestival. We kiezen ook weer voor een zondag als afsluiter, dat komt ook het toerisme in Gent ten goede.’

 

Er wordt nu volop gewerkt aan het parcours en de programmatie voor het Lichtfestival Gent 2015.

 

De Stad Gent heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in de sfeervolle verlichting van de binnenstad. Het Gentse lichtplan werd dan ook internationaal bekroond. Het Lichtfestival wil dit lichtplan extra in de schijnwerpers zetten en bezoekers op die manier een glimp laten opvangen van de unieke verborgen charme van Gent.

 

Het Lichtfestival kende van bij de start een sterke groei. Editie 2011 van het Lichtfestival Gent bracht 200.000 bezoekers naar Gent, editie 2012 zorgde voor 500.000 bezoekers - met een hoogtepunt van 200.000 bezoekers op zaterdagavond. De vorige twee edities werden in de Gentse binnenstad telkens een twintigtal internationale lichtkunstwerken gepresenteerd en was er ook werk te zien van Gentse studenten.


Reageer (0)

Categorie:Cultuur en lifestyle

FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!