Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
17-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostvlaamse streekprodukten proeven op ACCENTA300m² gevuld met heerlijke Oost-Vlaamse lekkernijen : men kan proeven, kopen en rustig degusteren op het grote streekproductenterras in hal 2 van Flanders Expo. De uitgebreide en rijkelijk gevulde stand met Oost-Vlaamse streekproducten wordt door de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) voor het 16de opeenvolgende jaar ingericht. Ieder jaar is het een grote publiekstrekker, die uitgroeide tot een vaste en geapprecieerde waarde binnen Accenta.

 


Van 12 tot en met 20 september 2009 richt de Economische Raad voor Oost-Vlaanderen (EROV) voor de zestiende opeenvolgende maal een groepsstand in met Oost-Vlaamse streekproducten op Accenta in Flanders Expo. De groepsstand van 300 m² waarvan 80 m² terras bevindt zich op de vertrouwde plek in hal 2 van Flanders Expo. Niet minder dan 17 producenten nemen dit jaar deel met streekbieren, vlierbloesemaperitief, fruitsap, frisdranken, O'de Flander jenever (échte Oost-Vlaamse graanjenever), ham, kaas, advocaat, chocolade en Geraardsbergse mattentaarten.

Ook de vinaigrettes uit Hamme en de cuberdons uit Eeklo,die vorig jaar voor het eerst deelnamen, zijn opnieuw van de partij.


  

Nieuw dit jaar is de speciale aandacht voor de streekproducten van de stad in de kijker, "Dendermonde". Een vitrinekast gevuld met de Dendermondse specialiteiten en de stand van de Hoprank waar je vlaai, ijs en taart kan proeven, zullen de bezoeker bekoren. Volgend jaar wordt Oudenaarde in de kijker gesteld en ook dan zullen de Oudenaardse specialiteiten op de stand een plek krijgen.

 

Voor een zacht prijsje kan je proeven van al dat lekkers via het ondertussen gekende bonnetjessysteem. Vanzelfsprekend kunnen de producten ook in hun geheel aangekocht worden. Ga langs en ontdek de Oost-Vlaamse streekproducten!

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Will Tura op dubbel-CD ... Onvergetelijk !
 Bij ARS Entertainment verscheen zopas het gloednieuwe dubbelalbum van Will Tura: "Onvergetelijk/Unforgettable"

Will Tura

Onvergetelijk / Unforgettable

 

 

 

Arthur Blanckaert werd op 2 augustus 1940 in Veurne geboren. “Tuurke Blanckaert, de jodelende cowboy"  treedt reeds als negenjarige op en meet zich op zijn 18de verjaardag de artiestennaam “Will Tura” aan. De jonge artiest, met het sex-appeal van Elvis en begiftigd met een benijdenswaardig songschrijverstalent, groeit later uit tot de “Koning van het Vlaamse lied”.

 

Op zijn 69ste brandt de ambitie heviger dan ooit en is Will Tura klaar om Vlaanderen te verbazen! Zijn nieuwe project is er ééntje recht uit het muzikale hart. Met Onvergetelijk / Unforgettable neemt hij je mee naar de tijd dat Frank Sinatra, Dean Martin en Nat King Cole de dienst uitmaakten. Will nam enkele van hun onvervalste Croonerklassiekers onder handen en goot ze in onwaarschijnlijk mooie Nederlandstalige versies. Onvergetelijk / Unforgettable bestaat, zoals de titel al doet vermoeden, niet enkel uit de Nederlandstalige versies, Will brengt op deze sublieme dubbelaar ook de originele Engelse songs.

 

Will Tura - Onvergetelijk / Unforgettable (2cd) - Nu overal verkrijgbaar !!

 

Tracklist

 

CD1. ONVERGETELIJK

1. Onvergetelijk - 2. Toen Nat King Cole Van Liefde Zong - 3. Beeld Van Jou - 4. Ga Nou - 5. In De Straat Waar Je Woont - 6. Als Ik Droom Van Jou - 7. Storm En Regen - 8. 'k Hou Van Jazz - 9. Van Wie Ik Houd - 10. Een Zomernacht - 11. Weerklank - 12. Alleen Gaan

 

CD2. UNFORGETTABLE

1. Unforgettable - 2. The Soul Of Nat King Cole - 3. The More I See You - 4. Darling - 5. On The Street Where You Live - 6. When I Fall In Love - 7. Stormy Weather - 8. I'm Diggin' Jazz - 9. Let There Be Love - 10. Summerwind - 11. Stardust - 12. My Way

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Theater Taptoe naar Frankrijk .... toch voor even !

   Ondanks de onduidelijkheid omtrent de verdere subsidiëring door de Vlaamse Gemeenschap, en dus het voortbestaan,  van Theater Taptoe blijft de internationale belangstelling voor het gezelschap erg groot.


Voor de periode van 18 september tot 27 september 2009 is het gezelschap voor de 10de keer geselecteerd voor het ‘Festival Mondial des Théâtres de Marionnettes’.Het speelt er voor het eerst de productie ‘Doctor Frankenstein’, een eigenzinnige adaptatie van de bestseller van Mary Shelley en het herneemt speciaal voor het festival de papierentheaterproductie “Geneviève…si chaste, si pure”. Deze productie behoorde 9 jaar geleden tot de absolute top van het festival en werd zowel door de pers als door het publiek laaiend enthousiast onthaald. Vandaar de vraag van de festivaldirectie voor de herneming.

Taptoe speelt de productie in dezelfde bezetting als 9 jaar geleden (Luk De Bruyker, Dirk De Strooper, Jan De Bruyne en Françoise Vanhecke). In totaal speelt Taptoe 9 voorstellingen op het festival. Het blijft na het festival nog een week toeren in Frankrijk met beide producties.

Verder dit seizoen staan nog heel wat voorstellingen geprogrammeerd van ‘De vliegende Hollander’ in Nederland en zijn er onderhandelingen met Madrid en Lisboa voor de diverse producties.

De Neuköllner Oper Berlin programmeert “Hollander” op zijn festival van 8 tot 16 april 2010.


De Vlaamse première van “Olek”, een muziektheaterproductie in coproductie met I Solisti del Vento, vindt plaats op zondag 18 oktober 2009 in het cultureel centrum van Lanaken.


Alle verdere speeldata zijn terug te vinden op www.theatertaptoe.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Q-Music-presentatoren worden opgenomen in Orde van de Wandelaar
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ornelis en Rogiers worden opgenomen in de 'Orde van de Wandelaar'.
Vrijdag 18 september om 8u op de markt van Diest.

 

Een bewonderenswaardige prestatie is het die Sven Ornelis en Kürt Rogiers neerzetten
tijdens hun tiendaagse Q-Sponsortocht.
Vorige woensdag zijn de beide mannen begonnen aan hun tocht in Oostende om
op vrijdag 18 september om 16u aan te komen in Hasselt.

Klik op de afbeelding om de link te volgen

Aktivia, dé wandelsportfederatie, wil deze prachtprestatie niet ongemerkt laten voorbijgaan.
Daarom neemt ze hen op in de prestigieuze 'Orde van de Wandelaar', een onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die iets betekenen voor de wandelsport en voor de promotie ervan.

Op vrijdagochtend om 8u op de markt van Diest zal Jef Joosten, voorzitter van Aktivia,
Sven en Kürt 'officieel' opnemen in de 'Orde van de Wandelaar'.

Praktisch: Markt Diest, vrijdag 18 september om 8u

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miss Flanders Shopping wordt nieuwe uitdaging voor Ignace Crombé


Het was een droom van mevrouw Caroline Stragier uit Wevelgem om ooit eens een eigen Missverkiezing te organiseren.
Nu vond ze de tijd rijp, maar dan wel onder één voorwaarde : dat Missmaker Ignace Crombé bereid was om deel uit te maken van haar comité.Hij presenteerde of verzorgde reeds de productie van maar liefst 64 edities van Missverkiezingen en was aldus betrokken bij 19 verschillende schoonheidswedstrijden. Mevrouw Stragier bestempelt Crombé professioneel als de nummer één op het vlak van organiseren en als een enorme meerwaarde voor haar verkiezing. Hij stemde in en het werd nu reeds duidelijk dat bij bezoek aan sponsors en prijzenschenkers veel deuren opengaan, wanneer de naam Crombé geciteerd wordt. Iedereen weet dat hij kwaliteit nastreeft en oog heeft voor detail en perfectionisme. Het duo liet zich omringen door een aantal vrienden die bereid waren om ook hun vrije tijd in deze organisatie te steken en zo staat een 6-koppig bestuur garant voor een succesvolle eerste editie.

 Een nieuwe Missverkiezing was geboren en werd gedoopt onder de naam ‘Miss Flanders Shopping’, wat sterk aanleunt bij de hobbysfeer van jongedames in deze leeftijdscategorie. Maar de bedoeling is ook om hen duidelijk te maken dat shoppen

niet zomaar een banaal tijdverdrijf is. Het vergt ook inzicht, budgetkennis, stijlkennis, verantwoord aankopen en kiezen.

 

Tot 22 november 2009 kunnen geïnteresseerde meisjes hun kandidatuur alleen stellen via www.missflandersshopping.be en worden nadien uitgenodigd tot de voorselectie op zondag 6 december.

 

Uiteindelijk zullen 20 finalisten wedijveren om het fel begeerde kroontje en dit op zaterdag 6 maart 2010 in de Porseleinhallen te Wevelgem. De verkiezingsavond wordt gepresenteerd door Ignace Crombé en tussendoor zijn er optredens van een showballet, de artiesten Trisha, Nils en Willy Sommers.

 

Er is een ruim prijzenpakket voor alle kandidaten.

 

Kaarten zijn te verkrijgen aan € 15 en voor een vipformule betaal je € 90. (www.missflandersshopping.be)

 

Reageer (0)

09-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANNOO vandaag 100 JAAR
Klik op de afbeelding om de link te volgen DIKKE PROFICIAT ... 09/09/09 = 100 jaar LANNOO

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MO* ontvangt topsprekers in Gentse Vooruit
Onder de titel 'Is ontwikkelingshulp verantwoordelijk voor de armoede in Afrika?' vindt op vrijdag 18 september in de Vooruit in Gent een MO*lezing plaats met topsprekers Dambisa Moyo en Kumi Naidoo.

 

Dambisa Moyo groeide op in Zambia. Ze haalde een doctoraat in de economie aan Oxford University en studeerde ook in Harvard. Ze werkte bij de Wereldbank en voor Goldman Sachs, onder andere rond schuldenmarkten en hedgefunds. Moyo pleit in haar pas verschenen boek 'Doodlopende hulp' onomwonden voor het stopzetten van ontwikkelingshulp aan Afrika. Volgens haar is die hulp namelijk mee verantwoordelijk voor corruptie en verkeerde economische keuzes, en dus voor de blijvende armoede in Afrikaanse landen. Volgens voormalig secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan is Dead Aid ‘een overtuigend pleidooi voor een nieuwe aanpak in Afrika’. De invloedrijke ontwikkelingseconoom Paul Collier zei dat ‘Dambisa Moyo is voor ontwikkelingshulp wat Ayaan Hirsi Ali is voor de islam.’
 

Kumi Naidoo groeide op in Zuid-Afrika. Op vijftienjarige leeftijd werd hij actief in de anti-apartheidsstrijd en hij belandde daarvoor ook in de gevangenis. Als politiek vluchteling in Groot-Brittannië volgde hij studies rechten, na de vrijlating van Nelson Mandela hielp hij het ANC omvormen tot een legale politieke partij en bekleedde vervolgens een aantal belangrijke posten zoals woordvoerder van de Onafhankelijke Verkiezingscommissie. Van 1998 tot 2009 leidde Naidoo Civicus, een wereldwijde alliantie van zowat 1000 civiele organisaties. Hij maakte ook deel uit van de stuurgroep van Global Call to Action against Poverty, beter bekend als de campagne met de witte armbandjes die in 2005 de G-8 aanmaanden tot veel meer hulp voor de arme landen. Kumi Naidoo treedt in november 2009 aan als de nieuwe directeur van Greenpeace International.

 

Na de lezingen van Moyo en Naidoo krijgen we twee reacties van Bogdan Vanden Berghe, algemeen secretaris van 11.11.11, koepel van Vlaamse Noord-Zuidbewegingen, en van Ruddy Doom, hoofd van de vakgroep Studie van de Derde Wereld aan de Universiteit Gent. Tot slot is het woord aan het publiek.

 

Praktische info

- Wanneer: vrijdag 18 september om 20u stipt - de lezing eindigt om 22u

- Waar: Vooruit, Sint-Pietersnieuwstraat 23, 9000 Gent

- Inkom: € 5 - inschrijven via 02.536 19 77 of via jan.buelinckx@mo.be - de tickets worden aan de kassa betaald.

- Taal: Engels

- Organisatie: MO* ism Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

- Partners: Vooruit, Beursschouwburg, Kaaitheater, Zuiderpershuis, Canvas en 11.11.11.

 

Nuttige links

- Recensies en opinies over het boek 'Doodlopende hulp': http://www.mo.be/index.php?id=406

- Alle info over de MO*lezing: http://www.mo.be/molezing

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw nummer van Gastronomie & Toerisme is beschikbaar
Foto


Georges Keters, hoofdredacteur van het magazine Gastronomie & Toerisme, heeft weerom gezorgd voor een puik nummer waarin de levensgenieter kennis maakt met streken, steden, restaurants ... en nog zovele andere items die gelinkt worden aan reizen, eten, drinken en genieten. Deze keer maken we kennis met o.a. landbouw-en champagnepromotie in Middelkerke, Topgastronomie in Franse kastelen, een citytrip naar Parijs, Puglia-het Firenze van het Zuiden, Isle Anglesey, Dorset en New Forest, het Griekse Magnesia .... om maar een greep uit het aanbod te vermelden.

Klik op de afbeelding om de link te volgen

 
 


Via plietsplets@telenet.be kan u gerust het magazine in Pdf-formaat aanvragen

OF ga gerust eens een bezoekje brengen aan www.bloggen.be/gastronomietoerisme

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muzikale kunsthappening in Drongen op 12 en 13/09
Op initiatief van de "Dekenij Verenigd Drongen" vindt dit weekend in de Oude Abdij en haar tuin immers een heuse kunsthappening plaats. 
83 Drongense kunstenaars en scholen stellen u hun werk voor in de verschillende ruimtes van de Oude Abdij.

 

U kan bovendien ook genieten van Drongens muzikaal talent tijdens concerten op het binnenplein van de abdij (of bij slecht weer in de Sint Gerolfkerk):

 

zaterdagavond 12/09 om 20 uur:Byzantijns koor Angelskij Sobor

Gemengd koor Canta Ludens o.l.v. Filip Martens

het Drongens Kamerorkest o.l.v. Anne Pareyn

de folkgroep The Foggy Dew.

Dit concert belooft een unieke ontmoeting te worden tussen musici uit uiteenlopende genres, in verschillende bezettingen, die elkaar vinden een éénzelfde muzikale vertolking.

Canta Ludens hoopt alvast u op die avond te mogen ontmoeten in het mooie kader van een avondlijke abdijtuin.

Ook op www.cantaludens.be vindt u informatie over dit concert.

 

zondag 13/09 om 11 uur:

aperitiefconcert met piano en fluit door de broers Frederik, Kristof en Filip Martens en Tille Van Gastel

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostvlaamse fietsroutes op je GSM

Oost-Vlaanderen maakt fietsen op de fietsknooppunten opnieuw een stuk makkelijker. Start je fietsroute aan een fietsinrijpunt met infobord en parking. Stuur een SMS met het aantal kilometer dat je wil fietsen en je ontvangt een bericht op je GSM met daarin je persoonlijke route. De SMS functionaliteit is een nieuwe realisatie binnen de samenwerking tussen Toerisme Oost-Vlaanderen, KaHo Sint-Lieven en K.U.Leuven.

 

 

Fietsen langs knooppunten

Fietsers in Oost-Vlaanderen kunnen al een paar jaar zelf hun fietstochten uitstippelen op het fietsknooppuntennetwerk dat de provincie doorkruist. Heel wat recreanten maken gretig gebruik van het systeem met de nummers en de groen-witte bordjes en zorgden ervoor dat de fietsnetwerken op korte tijd uitgroeiden tot het meest succesvolle fietsproduct in Vlaanderen.

Om het plannen van fietstochten op deze netwerken makkelijker te maken kan je op de site van Toerisme Oost-Vlaanderen, www.tov.be, al geruime tijd een on-line routeplanner raadplegen. Zo kun je vanachter je computerscherm jouw tocht op maat samenstellen, afprinten en zelfs downloaden naar een GPS. Vanaf vandaag kun je in Oost-Vlaanderen nu ook fietsroutes ontvangen als SMS op jouw GSM.

 

Hoe werkt het?


Op een 40-tal punten langs de fietsnetwerken vind je fietsrinrijpunten met parkings waar je je auto kwijt kan. Een lijst van de inrijpunten vind je achteraan ons Fietsinfoboekje, op onze fietskaarten herken je ze aan het symbool, een rode P. Aan de inrijpunten staan infoborden die je wegwijs maken op het fietsnetwerk. Je vindt er ook de nodige uitleg over hoe een route samen te stellen op het fietsnetwerk en hoe je de nieuwe SMS dienst van Toerisme Oost-Vlaanderen gebruikt. “Het systeem werkt snel en eenvoudig” verduidelijkt Gedeputeerde en voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt, “Indien je fietstocht start aan een infobord, stuur je een SMS met daarin ‘Fiets’ gevolgd door het nummer van het infobord en het aantal kilometer dat je wenst af te leggen. Je krijgt na een paar seconden een SMS terug met daarin een opsomming van de te volgen knooppunten. De toegestuurde route vertrekt en eindigt vlakbij het infobord, zodat je een mooie lus kan fietsen op de knooppunten.” De kaart op het infobord toont je de weg naar het knooppunt waar je dient te vertrekken en je fietstocht doorheen de Oost-Vlaamse regio’s kan beginnen. Indien je dit wil, kan je ook de richting toevoegen. Voeg gewoon de eerste letter van de windrichting waarin je je tocht wil laten vertrekken aan je SMS toe.

Een SMS versturen en ontvangen kost 0,50 €. Dit betekent dat je voor 1 € een route ontvangt op jouw GSM.

 

Samenwerking


De nieuwe SMS functionaliteit werd ontwikkeld door de KaHo Sint-Lieven uit Gent en de Katholieke Universiteit Leuven. Zij werkten eerder, samen met RouteYou uit Gent, al mee aan de ontwikkeling van de fietsrouteplanner voor Oost-Vlaanderen. Zij stonden nu dus Toerisme Oost-Vlaanderen bij in de realisatie van de SMS functie.

           Logo KaHo St. Lieven

Reageer (0)

08-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Resul Tapmaz nieuwe Gentse schepen

 Resul Tapmaz is in Gent geboren op 4 december 1977. Hij is de kleinzoon van een Turkse gastarbeider die uit Emirdag naar Gent emigreerde, en de zoon van een middenstander die een van de eerste Turkse restaurants uitbaatte in Gent. Schepen Tapmaz is getrouwd en heeft drie dochters. Hij trad in de voetsporen van zijn vader: tot voor kort was hij zaakvoerder van twee restaurants in Oudburg (nabij het Patershol), waar hij ook woont.

Schepen Tapmaz werd lid van de sp.a in 1998. Sindsdien werkte hij actief mee aan elke verkiezingscampagne. Tijdens ontelbare huisbezoeken luisterde hij met veel aandacht naar de verhalen van de bewoners. Op die manier leerde hij zijn stad en de Gentenaars door en door kennen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stond schepen Tapmaz zelf op de lijst, op de 25ste plaats. Hij werd rechtstreeks verkozen met 2.860 voorkeurstemmen. Als raadslid was hij actief binnen verschillende commissies van de Gentse gemeenteraad. Verder was hij voorzitter van de ‘Commissie voor Haven, Innovatie, Economische Aangelegenheden, Middenstand, Werk, Financiën en Facility Management’.

Daarnaast is schepen Tapmaz ook ondervoorzitter van UNIEKON (Unie van Kleine Ondernemingen), een fusie van drie ondernemingsverenigingen, die het Turkse ondernemerschap in Oost-Vlaanderen wil stimuleren. UNIEKON geniet de actieve steun van Voka, het Vlaams Netwerk van Ondernemingen. De missie van UNIEKON en de visie van schepen Tapmaz sluiten naadloos op elkaar aan.

Op maandag 7 september 2009 werd schepen Tapmaz door de Gentse gemeenteraad verkozen tot schepen van Personeelsbeleid, Informatica en Administratieve Vereenvoudiging. Hij volgt Fatma Pehlivan op, die na 7 juni Vlaams parlementslid en gemeenschapssenator werd. Als kersvers schepen heeft schepen Tapmaz de ambitie om Gent verder op de kaart te zetten als stad waar het goed toeven is voor iedereen. Met zijn bevoegdheden kan hij daar zeer concreet toe bijdragen: door het actief stimuleren van het overleg met het personeel en de verschillende vakorganisaties kan de Stad Gent zich verder ontplooien als een uitstekende werkgever. Met de bevoegdheden Informatica en Administratieve Vereenvoudiging wil hij de stadsadministratie nog efficiënter en effectiever maken.

 

Adres: Stadhuis - Botermarkt 1 - 9000 Gent (tel 09 266 51 26/27 - fax 09 266 51 39 - e-mail schepen.tapmaz@gent.be)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.TAALKURSUS GENTS voor Gentenaars en andersdenkenden

In de maanden september, oktober, november en december geeft de Gentse auteur en ondervoorzitter van de Gensche Sosseteit Freek Neirynck een reeks lessen Gents in het Centrum voor Volwassenenonderwijs (de vroegere Volkshogeschool) aan de Bargiekaai.

 

FREEK NEIRYNCK

Foto


 

Nadat hij in de jaren ’60 en ’70 diverse stukken schreef of vertaalde voor o.m. Toneelboetiek, Toneellaboratorium ’70, Koninklijk Jeudtheater Antwerpen leerde hij – in coauteurschap met Romain Deconinck (“De Roste Wasser” en Paul Berkenman “Lène Maréchal, de revue van een proeverigge” – de specifieke Gentse dialoogstijl van het volkstheater.

 

25 jaar geleden startte hij (samen met Luk Pierke Pierlala De Bruyker) ‘t Spelleke van Drei Kluite, een politiek satirisch (figuren)theatergezelschap dat in het sappige Gentse volkstaal de actualiteit van bekende Gentenaars maar ook landelijke politici op de korrel neemt. Tijdens de Gentse Feesten zijn hun optredens meestal bij voorbaat uitverkocht.

 

Freek Neirynck werkte ook mee aan dialectprogramma’s van BRT Oost-Vlaanderen (o.a. De Sijssepanne) en mag één elpee en vijf ceedees met nieuwe eigen Gentse volksliedjes op zijn palmares schrijven.

 

Elk jaar schrijft hij in opdracht van de stad Gent een Nieuwjaarslied voor de recptie op het Sint-Baafsplein en minstens één ‘koenfeeransse” en voor de Gentse Feesten een revue met spitante teksten en pikante liedjes.

 

Eind 2008 nam hij het initiatief om “t Joar van t Gensche dialect” te lanceren samen met de Gensche Sosseteit” en ’t Spelleke van Drei Kluite. Een aantal andere Gentse volkstheaters volgden zijn oproep.

 

CURSUS GENTS

 

In 2007 begon Freek Neirynck in Intercultureel Centrum De Centrale, maar ook voor studentenclubs en het verenigingsleven lessen te geven in het Gentse dialect. Hij ging daarbij telkens uit van het nu nog gesproken en gezongen Gents, maar evenwel ook van het vergeten geraakte ‘antiek Gents”.

 

Gentse volksliedjes maken deel uit van zijn werkwijze en eveneens de interactie met het publiek en zijn kennis van het dialect van de Arteveldestad. Met zijn 30-jarige ervaring als presentator van de Artistieke Aperitieven van de Stad Gent kiest hij vaak ook voor de interviewtechniek met bekende Gentenaars.

 

De diensten van Rudy Coddens, schepen van Onderwijs organiseert de kursus op maandagen 28 september, 5 en 19 oktober, 9 en 23 november en 7 en 14 december in CVO De Bargie aan de Bargiekaai om 19.30u tot 21.15.De deelnameprijs bedraagt € 14 voor veertien lessen. Voor meer inlichtingen en inschrijvingen : Centrum Volwassenenonderwijs Bargiekaai 1 of 09/225.68.05 of www.cvodebargie.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bowlen tegen zinloos geweld op 13/09/2009
Klik op de afbeelding om de link te volgenOp
zondag 13 september 2009 organiseert Real Bowling uit Sint-Martens-Latem een bowlingnamiddag voor jong en oud t.v.v. de preventieprojecten van vzw Zinloos Geweld en meer bepaald de 3de druk van het informatief spel VlinderSlag. Een derde druk zou uniek  zijn, want nog nooit eerder in de ruim 30-jarige geschiedenis van het Centrum Informatieve Spelen vzw uit Leuven kende een informatief spel een derde druk! Er zijn 5 speelshifts voorzien, om 14u, 15u (volzet), 15u30, 16u en 17u.

Real Bowling uit Latem wil zijn maatschappelijk engagement opnemen en de projecten van vzw Zinloos Geweld steunen. "Omdat het belangrijk is dat mensen elkaar respecteren, omdat iedereen belangrijk is en talenten heeft, omdat onverschilligheid niet leidt tot een betere samenleving. Bowling is bij uitstek een sport waar sportiviteit hoog aangeschreven staat," aldus Giovanni & Daphne Naessens. Iedereen maakt kans op mooie en waardevolle prijzen die tijdens het spel worden verloot waaronder: een ballonvaart voor 2 personen, restaurantbonnen, een maandabonnement voor het Body & Mindcentrum Shambho, uurwerken van juwelier Foulon, flessen wijn en nog veel meer. Men kan zelf zijn ploeg samenstellen en ook de ploeg met de origineelste naam krijgt een prijs.

luchtfoto anno 2003


PRAKTISCH

Bowlen tegen zinloos geweld, zondag 13 september 2009 vanaf 14u in Real Bowling, Kortrijksesteenweg 209 te te Sint-Martens-Latem. Er zijn 4 speelshifts voorzien, om 14u00 (nog enkele plaatsen!), 15u00 (volzet), 16u00 en 17u00. Er is een extra shift ingelast om 15u30. Deelnemers die zich vooraf inschrijven (met vermelding van het gewenste speeluur) ontvangen een welkomstpakket! Vooraf inschrijven kan via info@zinloosgeweld.net of info@realbowling.be. Ook kinderen vanaf 6 jaar kunnen deelnemen. Bowling Real is makkelijk bereikbaar en heeft zeer ruime gratis parking.

 

Tarieven (inclusief huur bowlingschoenen en voor twee games):

·         Individueel: 8€ per persoon

·         Gezinnen (kinderen toegelaten vanaf 6 jaar): 30€ per ploeg (van 4 personen)

·         Steden en Gemeenten: 30€ per ploeg (van 4 personen)

·         Andere ploegen: 30€ per ploeg (van 4 personen)

·         Bedrijven (max. 8 personen): 100€ (bij reservering mogelijkheid om uw bedrijfslogo op de beschikbare plasmaschermen te projecteren).

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sweet Coffee gaat verder zonder BIBI

Sweet Coffee doet het vanaf nu zonder haar leadvocal Bibi Diabokua.

 

Bibi wil zich in de toekomst richten op eigen muzikale projecten dus neemt in alle vriendschap afscheid van de succesvolle band met wie ze in de laatste drie jaar twee albums op de markt bracht ( Perfect Storm / Naked City ).

 

Sweet Coffee oprichters / bezielers Patrick Bruyndonx en Raffa Brescia gaan onverdroten verder - begin volgend jaar staat de release van hun nieuwe album " Face to Face " op de agenda ( 25/02/10 - albumvoorstelling AB ).

 

Bibi wordt niet vervangen , klinkt het bij Sweet Coffee : we gaan vanaf nu werken met een aantal nieuwe en ijzersterke vocals , deze diversiteit aan stemmen komt niet alleen het album maar ook het live - gebeuren ten goede : dixit Patrick en Raffa.

 

Een eerste voorsmaakje is alvast de nieuwe single ' U-turn ' - een niet toevallig gekozen symbolische titel.

 

Meer info op www.sweetcoffee.be.

 

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!