Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
29-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PLUSOUDERS op 29 juni 2008 !
Klik op de afbeelding om de link te volgenVandaag staat alles in het teken van de eerste editie van PLUSOUDERSDAG ... waarbij u alle info terug kan vinden op
www.stiefouder.be

De cartoon is dan ook bijzonder toepasselijk ....

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Feest in de Bloemekenswijk van vrijdag 4 tot zondag 13 juliVan vrijdag 4 tot zondag 13 juli is het weer volop buurtfeest in de Bloemekenswijk.

Buurtwerk Bloemekenswijk, de Koninklijke Dekenij Bloemekenswijk en verschillende andere wijkorganisaties zetten weer hun beste beentje voor om jou een uitgebreid feestprogramma aan te bieden. 

Speciaal dit jaar is het programma op zondag in het buurtcentrum, dat volledig in het thema van Expo ’58 staat.

 

Vrijdag 4 juli wordt gestart met een aperitief en barbecue in Lokaal Dienstencentrum De Boei, waarna een dansfeest je zéker in de juiste sfeer zal brengen.

Een avondmarkt en kunstmarkt omkaderen de openingsreceptie om 18 uur aan de Frans Van Ryhovelaan 119, ter hoogte van het buurtcentrum.

Het orkest Ruskoff zorgt tijdens de receptie voor een streepje muziek. Na dit optreden ontbindt DJ Y zijn duivels in het buurtcentrum.

 

Zaterdag 5 juli is er rommelmarkt in de F. Ferrerlaan én jeugdnamiddag in de Ericastraat en de Leliestraat.

’s Namiddags organiseert de dekenij een stoet met praalwagens door de wijk.

Op zondag 6 juli vindt er een rommelmarkt plaats in de F. Van Ryhovelaan, een aperitiefconcert en maaltijd in de Kring en uiteraard de Expo ’58-namiddag in het buurtcentrum, met retrodans en optreden van Mr. P and the Cadillacs.

 

Dinsdag 8 juli kan je pannenkoeken eten in het buurtcentrum tijdens een optreden van Rolando.

Op woensdag 9 juli is er in De Kring (Maïsstraat) een koffietafel en op donderdag 10 juli een hondenwandeling met Wiewieneke geprogrammeerd.

 

Op zondag 13 juli tenslotte kan je terecht op een aperitiefconcert en barbecue in De Kring, gevolgd door een dansnamiddag.

Aan Jan Yoens wordt afgesloten met een café chantant en een spetterend vuurwerk.

 

Informatie:

Buurtwerk Bloemekenswijk, Fr. Van Ryhovelaan 119, 9000 Gent

Contactpersonen: Cindy Rijsselaere en Brigitte Remue

tel. 09 227 77 88

fax 09 226 06 74

e-mail buurtwerking.bloemekenswijk@gent.be

www.gent.be/bloemekenswijk

Reageer (0)

28-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merelbeke luidt de zomervakantie in met ambiance !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op zondag 29 juni staat Merelbeke volledig in het teken van zomerse ontspanning waarbij duivel-doet-al Freddy Vlassenroot o.a. Miss Travestie 2008 heeft uitgenodigd, hetgeen uiteraard voor het nodige vuurwerk zal zorgen .... samen met Les Folles de Gand.
Maar de affiche zegt uiteraard alles !!

Reageer (0)

27-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Tricolore Trui: een boek MET inhoud en drie kleuren

Op zondag 29 juni wordt de 109de editie van het Belgisch Kampioenschap wielrennen verreden in het reeds zomers getinte Knokke-Heist. Alle ogen zullen uiteraard gericht worden op de prestaties van Tom Boonen ... maar mijn ogen stonden de voorbije dagen scherp voor het boek "De Tricolore Trui" dat werd uitgegeven door Pinguin Productions i.s.m. Lannoo (Tielt).

Een parel voor iedereen die een passie heeft voor het wielrennen en dat is zeker niet overdreven. Niet voor niets werden Herman Laitem en Jozef Hamels ingezet om de opdracht tot een goed einde te brengen, want beiden zijn niet alleen geboeid door de wielrennerij maar tevens kenners op dat gebied, waardoor de uitgave een waardevolle uitbreiding is voor het reeds bestaande repertorium over de Belgische driekleur.

Het spreekt eigenlijk voor zich dat dit boek een ongebreidelde schat aan foto's bevat, gaande van de wedstrijden met de hoge bi's (zwart-wit) tot en met het overwinningsgebaar van Stijn Devolder in Ronse anno 2007 (kleur). De auteurs kozen er immers voor om inhoudelijk alles te vervatten in 8 hoofdstukken met telkens een knipoog naar een welbepaalde periode.

Zo wordt de periode 1882-1893 omschreven als 'het vélocepaard in opmars' met namen als Emile Van Berendonck (die de 3 km in Mons uitreed in 6'40"" en hiermee BK werd), Emile Sweron en Emile De Beukelaer (of hoe zo'n voornaam toen garant stond voor succes). De periode 1894-1914 wordt dan weer gekenmerkt als een koers met hindernissen (Leon Houa, Henri Luyten, Henri Bertrand en Arthur Vanderstuyft) terwijl 1915-1918 wordt samengevat onder de titel: "De Groote Oorlog". Het Interbellum krijgt 1919-1939 aangemeten waarbij mannen als Jules Vanhevel, Rene Vermandel en Jozef Wauters het beste van zichzelf gaven, maar 1940-1944 was dan weer de tijd met 'opnieuw' een bezetting. Gelukkig heeft het hoofdstuk dat 1945-1964 beschrijft  een internationaal uitgangspunt en komen o.a. Rik Van Steenbergen, Emile Masson Jr, Achille Buysse en Rik van Looy om de hoek loeren. De twee laatste hoofdstukken beschrijven de nationale kampioenschappen van 1965-1987 (Familiebedrijven aan zet) en 1988-2007 (Globalisering) en dan zitten we eigenlijk al grotendeels bij de kampioenen die momenteel nog steeds over ieders lippen gaan. De vorige 108 edities waren goed voor 88 verschillende winnaars ... en van iedere winnaar èn kampioenschap wordt u méér dan voldoende geïnformeerd in dit boek.  Ik heb ècht genoten van deze uitgave dewelke mij overtuigt om zondag nog eens in de zetel neer te ploffen voor de rechtstreekse uitzending van het BK of mij doet vertrekken in de vroege ochtend richting Knokke, want 't is zondag èn ze voorspellen goed weer.

Feit is dat "De Tricolore Trui" eindigt met 125 jaar Belgische Kampioenschappen in cijfers, maar wie het boek doorneemt en stilstaat bij de talrijke foto's en de makkelijk te lezen teksten (biografie, in de marge, wedstrijdverslag, palmares ...) zal zonder enig probleem deze cijfers al van buiten kennen. Opdracht geslaagd ....

Het boek "De Tricolore Trui" is geschreven door Herman Laitem en Jozef Hamels en een uitgave van Pinguin Productions i.s.m. Lannoo (Tielt). Echte wielerliefhebbers zullen dan ook graag 39,95 euro neertellen en hiermee hun bibliotheek ontegensprekelijk verrijken.

  Bijkomende info op www.lannoo.be en www.pinguinproductions.be

Reageer (0)

26-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Van Steenberghe nieuwe keepertrainer bij de Buffalo's

KAA Gent heeft een nieuwe keeperstrainer aangeworven.
Jan Van Steenberghe ondertekende een contract dat hem voor één seizoen bindt aan de Buffalo's.
De ex-doelman van Eendracht Aalst, RFC Antwerp, La Louvière en RSC Anderlecht beëindigde in november 2007 zijn spelersloopbaan en gaat nu aan de slag als keeperstrainer. Bij KAA Gent volgt hij Gino De Vriendt op en staat zo naast Michel Preud'homme.

Jan is de zoon van wijnkenner Etienne Van Steenberghe wiens laatste boek op deze webstek in de kijker staat èn eveneens hierop met regelmaat een wijntip verzorgt.
Veel succes, Jan! Reageer (0)

24-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterrenkok en Antwerps monument Johan Segers ambassadeur Antwerpen Proeft
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(foto: Jan Van Deuren - cesart@skynet.be)

Johan Segers van Michelinster-restaurant 't Fornuis is ambassadeur van Antwerpen Proeft. De tweede editie van het grootste culinair festival van België wordt in 2008 net als het Bollekesfeest georganiseerd tijdens het weekend van 22, 23 en 24 augustus. Locatie van Antwerpen Proeft is de Groenplaats, op een steenworp van 't Fornuis.

“We hebben hier aan de Schelde een hoop troeven waarop we fier mogen zijn,” zegt de sterrenkok. “Antwerpen is een metropool met een schat aan diversiteit en met een smakelijke eigen keuken. Met dit mooi, culinair en cultureel initiatief kan de stad zich sterk profileren, ook internationaal. Daarom steun ik dit evenement ten volle en ben ik verheugd dat ik ambassadeur kan zijn. Tenslotte ben ik een echte Antwerpenaar, die van zijn stad houdt. Antwerpen Proeft moet een vaste waarde worden.”

SAMENHORIGHEIDSGEVOEL

“Er was al lang behoefte aan een festival als dit,” vervolgt Segers. “We hebbenmet 't Fornuis uit enthousiasme en idealisme deelgenomen aan de eerste editie, die direct een overdonderend succes bleek. Dit jaar hebben we onze stand afgestaan aan iemand anders. Elk goed Antwerps restaurant moet op zijn minst één keer meedoen, vind ik. Tussen de restaurateurs en traiteurs op de Groenplaats heerst een aparte sfeer, een samenhorigheidsgevoel.”
De chef ziet ook een must go voor de bezoekers: “Erg tof aan Antwerpen Proeft is dat de mensen op één weekend kennis kunnen maken met meer dan twintig adressen van hier. Ook met die restaurants waarbij de drempel soms wat hoger ligt.”

CULINAIR FESTIVAL ANTWERPEN PROEFT

Op vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 augustus 2008 wordt de centrale Groenplaats weer één groot tentendorp met restaurants, traiteurs en cateraars uit de stad en omstreken. Gevestigde waarden en jong aanstormend talent bieden kleine gerechten aan in een eigen overdekte luxetent mét buitenterras.
De toegang is gratis.
Gerechtjes worden betaald met Antwerpen Proeft-bonnen van 1,80 euro per stuk,
die te koop zijn aan het standbeeld van Pieter Paul Rubens.
De menu's op culinair festival Antwerpen Proeft zijn uitgesproken divers. Van gastronomisch en klassiek Belgisch-Frans, eigentijds en mediterraan, tot Indonesisch, Japans en Braziliaans. Daarnaast zijn een patissier, chocolatier, kaasmeester en het vernieuwende beer & food pairing present.

BOLLEKESFEEST EN STREEKPRODUCTEN

Ook van 22 tot en met 24 augustus dompelt het Bollekesfeest de oude stadskern van Antwerpen weer onder
in een culinaire sfeer.
De feestelijkheden gaan op vrijdag van start met een heus zomeraperitief op de Grote Markt. Iedereen is welkom om in de schaduw van de Brabofontein een fris getapt bolleke te komen nuttigen voor de 175ste verjaardag van brouwerij De Koninck.
Antwerpse streekproducten nemen natuurlijk de centrale plaats in gedurende het hele Bollekesfeest-weekend.
Kom ontdekken, proeven en genieten.
Zondagavond eindigt het driedaagse feest met het bollekesboombal op de Grote Markt.

Reageer (0)

23-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proef de natuur en ontdek unieke picknickplekjes in Vlaanderen

Lekker gevulde picknickmand

Picknicken in een glooiend landschap, een schitterend natuurpark of charmant dorpje? Of liever in een park of aan het water?

Haal dat rood-witte tafellaken maar boven want Vlaanderen Vakantieland presenteert de leukste picknickspots op www.vlaanderen-vakantieland.be.

Op deze website vind je tientallen picknickplekjes met charmante logies in de buurt
om er een gezellig weekendje van te maken.

Reageer (0)

22-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freeks Boekensienjalement: PATRICK DE SPIEGELAERE (Lannoo)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

(Deze regelmatige rubriek verzorgd door Freek Neirynck ambieert geen recensiekolom te zijn, maar zoals de titel het zelf zegt: een seinpaal voor geïnteresseerde en potentiële lezers.)

 

BEELDRIJK FOTOBOEK OVER (PERS)FOTOGRAAF PATRICK DE SPIEGELAERE

 

 

Recentelijk verscheen bij uitgeverij Lannoo een prachtig fotoboek met een overzicht van het werk van de West-Vlaamse (pers)fotograaf Patrick De Spiegelaere (1961-2007), die aan de Gentse Academie voor Schone Kunsten afstudeerde en daarna aan de slag kon gaan bij ondermeer De Morgen, Knack, De Tijd… Standaard Magazine en in Nederland, De Volkskrant.

 

Het dubio in het woord (pers)fotograaf slaat op het feit dat De Spiegelaere, slaat op het fet dat hij veel mee was dan een door de weekse paparazzi. Hij was geen ‘vluggertjesmaker’ en ook geen opdringerige frontman in de persfotografenmeute. Dat stelt ook Piet Piryns in zijn inleiding.  “Patrick drukte zijn stempel op de werkelijkheid.”Iets wat normaal niet van een persfotograaf verwacht wordt. “Hij maakte foto’s waar je een lidwoord kunt voor zetten : Een De Spiegelaere.


 

Het boek (160 bladzijden) bevat vooral zwart-wit foto’s, waaronder een aantal klassiekers als:

Premier Wilfried Martens die zich op het Autosalon 1990 laat verleiden op een veelbetekende lonk naar Miss Moskou;  de Fluwelen Revolutie op het Wenceslasplein in Praag; zijn onvergetelijke portretten van ondermeer Hugo Claus, Serge Gainsbourg, Raymond van het Groenewoud, Johan Anthierens, dichter Herman De Coninck…

 

Deze laatste schreef een korte poëtische tekst bij de schaarse kleurenfoto’s (onder andere marines), die ook in het werk zijn opgenomen:

 

“Kleurenfoto’s van Patrick De Spiegelaere:

Zeegezichten. Ik vraag hem naar zijn trucs.

Geen, zegt hij. Wachten tot tien uur ’s avonds,

Dan krijg je dit soort licht.

 

Wachten tot je vijftigste.

Dan krijg je dit soort gedicht.”

 

Andere tekstbijdragen in dit overzichtsboek zijn van de hand van auteur Peter Verhelst en de Gentse dichter Stefan Hertmans.

 

“Patrick De Spiegelaere” is een boek om op het salontafeltje te leggen om het zelf regelmatig weer in te kijken en om de gasten uit te nodigden datzelfde te doen. Het boek kost 39,95 euro en een uitgave van Lannoo (Tielt).

 

 

Freek Neirynck (sienjaleur)

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag 25/6/2008 .... Parti Parti Muziekfabriek op AVS
Klik op de afbeelding om de link te volgen

We kregen dit voorjaar tientallen demo’s en cd’s in de bus van de Muziekfabriek. Veel te veel om met al die muziek iets te kunnen doen- hoe jammer ook…-, of we moesten dagelijks een muziekprogramma maken… Deze zomer is er gelukkig terug Jonge Wolven tijdens de Gentse Feesten, het concours voor onbekend muzikaal talent uit Oost-Vlaanderen. Als opwarmer voor deze fijne wedstrijd selecteerden we uit de berg demo’s voor de Muziekfabriek Mary&Me. Pieter-Jan De Waele en Elke Andreas B. vormen sinds november vorig jaar de groep die ons met hun demo redelijk overtuigde… We trokken naar hun repetieruimte boven “De Gouden Leeuw” in Gent en maakten kennis met “you”, een lieflijk liedje met een verraderlijke ondertoon…


In de Muziekfabriek van deze week geven we ook een pak vrijkaarten weg voor  Gent Jazz, het vroegere Blue Note festival waar ook dit jaar de grote namen uit de jazz-scene aanwezig zijn. Herbie Hancock, Wayne Shorter en Diana Krall  om er maar een paar te noemen. Maar ook Brazaville staat op het podium van het Gent Jazz festival. Deze zeskoppige band jonge muzikanten die het midden houdt tussen funk en jazz, won vorig jaar “Jong Jazztalent Gent” en die prijs levert hen het voorprogramma op van Marcus Miller & The Neville Brothers. Wij waren aanwezig op een repetitie van Brazaville en praatten er met Vincent Brijs, de bezieler en drijvende kracht van de band.

Brazaville en Mary&Me, onze muzikale gasten van de laatste Muziekfabriek voor de zomer! We nemen even een break en starten in het najaar terug met verse afleveringen van de Muziekfabriek. U zal uw muzikale honger even moeten stillen met de Jonge Wolven in de Spiegeltent in het Baudelopark tijdens de Gentse Feesten of met een van de vele muzikale evenementen in Oost-Vlaanderen deze zomer waar we u misschien wel tegen het lijf lopen…


Parti Parti  Muziekfabriek, woensdag 25 juni    AVS Oost-Vlaamse televisie vanaf 18u30 na het Nieuws.

 

www.myspace.com/maryandmemusic

www.myspace.com/brazzaville1

www.gentjazz.com

Reageer (0)

19-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent Jazz Festival goes Youtube
FotoNet als vorig jaar lanceert Gent Jazz Festival (het vroegere Blue Note Records Festival) een origineel promofilmpje dat het in eigen beheer creëerde, met ditmaal een aantal bekende Gentse koppen in de hoofdrol.  

Op www.youtube.com/gentjazz prijzen ze stilzwijgend, en elk op een ander historische stadslocatie, hun favoriete festivalartiest aan. Leenden zich vrijwillig: burgemeester Daniel Termont, de politici Danny Vandenbossche, Freya Van Den Bossche en Mathias De Clercq, acteur Titus De Voogt, auteur Herman Brusselmans, drumster Isolde Lasoen, de zingende zusjes Gysel (Zita Swoon), een Gentse pooier, en de ‘incontournabele’ jazzcafé-baas Opatuur.


 Foto

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Etienne Van Steenberghe stelt nieuw wijnboek voor !
Klik op de afbeelding om de link te volgen

    

Zowat elke wijnliefhebber is sedert enkele weken weer volop in z'n nopjes want het 13de boek van wijnfanaat Etienne Van Steenberghe rolde van de pers met als titel: "De goede wijnen van de zuidelijke Rhônevallei", een uitgave van Globe.

Op een zeer gesmaakte persvoorstelling in het gerenomeerde Gentse Marriott-hotel, en omkaderd door het 5de Kapittel van de Commanderie des Costes du Rhône - Baronie Gent, stelde Etienne met veel genoegen zijn boek voor en gaf de talrijke aanwezigen alvast een voorsmaakje van de 248 pagina's die het heerlijke vocht uit de zuidelijke Rhônevallei bundelen.
Althans, een selectie van enkele domeinen waarbij de auteur vooral aandacht had voor de jongere wijnbouwers die nog vol dynamiek tewerk gaan en open staan voor de nodige investeringen die de wijnambacht met zich meebrengt. Die wijnbouwers werden gevonden nadat Etienne aanwezig was op een "découverte" alwaar alle appellations aanwezig waren en waarop hij via een proefbank de gelegenheid te baat nam om op een week tijd zo'n 1000 wijntjes te proeven ... uiteraard op een technische wijze en niet zoals velen onder ons zouden doen: zalig genieten van het volle glas wijn.

Op die manier is het boek dan ook een steuntje in de rug voor deze jonge wijnbouwers, waaronder ook enkele vrouwelijke die zich verenigd hebben in "Femmes Vignes Rhône" (april 2004). En rekening houdend met de vaststelling dat er een zeer goed gevoel bestaat bij de prijs/kwaliteitverhouding èn dat voor 5 à 10 euro reeds een topkwaliteit Rhône te vinden is, moet de lezer ertoe brengen de stap te zetten naar deze streek en er volop op ontdekkingstocht te gaan.

Foto

Etienne beschrijft op een bijzonder informatieve manier de nieuwe dynamiek die vanuit de streek uitgaat, de grote variëteit aan traditionele druivenrassen, de twee grote Rhône-appellations, om de lezer uiteindelijk kennis te geven van de wettelijke productievoorschriften die eigen zijn aan deze wijnsoort.

Vervolgens gaat hij op zoek in de departementen Ardèche, Gard, Drôme en Vaucluse. Vooral dit laatste departement zal u bekend in de oren klinken want niet voor niets is het de bakermat van Côtes de Ventoux, Gigondas, Vacqueyras en Châteauneuf-du-Pape ... om maar de meest bekende aan te halen. Elk departement  wordt op een boeiende manier benaderd met diverse weetjes die in een opvallend kader werden geplaatst èn is er ruime aandacht voor interessante wijnbouwers met wie we persoonlijk kennis maken en van wie we alle mogelijke contactgegevens neergepend krijgen. Interessante locaties die zich in de buurt bevinden en aan te raden hotels en restaurants maken het geheel compleet terwijl de kleurrijke foto's zorgen voor een aangename afwisseling bij het doorbladeren van dit boek dat bestemd is voor ieder die houdt van de goede dingen van het 't leven. Na zijn vorige boek "Vlaamse wijnbouwers in Frankrijk" bewijst Etienne Van Steenberghe nog maar eens hoe gepassioneerd hij is van wijn en daar wil hij met succes anderen deelgenoot van maken."De goede wijnen van de zuidelijke Rhônevallei" is méér dan zomaar een boek of een gids, is uitgegeven door GLOBE en wordt voor 29,90 euro het uwe. Of ideaal als vakantiegeschenk.    

Etienne is eveneens te gast op S-TV in het programma "Vlaanderen spreekt" ...
op do 19/6 van 20 tot 20.30 uur èn op za 21/6 van 20.00 tot 20.30 uur.
Ook overdag op niet vooraf bepaalde uren.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekker West-Vlaanderen bundelt tochten in wandelbrochure

Lekker Terroir  Lekker Terroir

Zomertijd is wandeltijd. De wandelroutes en wandelnetwerken in West-Vlaanderen zijn ideale trajecten om actief te genieten. In het kader van ‘West-Vlaanderen Lekker Land’ selecteerde Westtoer smakelijke zomerwandelingen. Telkens vind je langs de route een bijzonder adres om zomers te tafelen. Handig in de NIEUWE WANDELBROCHURE zijn de voordeelbonnen met reducties in de lekkere wandeladressen. 

 

Zomerwandeling 1: Naar de top van de Baneberg

In DE WESTHOEK brengt de smakelijke zomertocht je langs het wandelnetwerk in het Heuvelland. Via de knooppunten stippel je zelf de wandelroute uit. De wandeling in het Heuvelland start op het dorpsplein van bloemendorp Westouter. Het traject (7,2 km) omvat onder meer het Hellegatbos en een stevig stappen naar de top van de Baneberg. Deze wandeling maakt deel uit van het ‘Wandelnetwerk Heuvelland’ met ruim 100 kilometer wandelpaden.  

LEKKER ADRES MET VOORDEELBON: brasserie De Nachtegaal aan de rand van het Hellegatbos op de Rodeberg.

 

Zomerwandeling 2: Langs de Ieperboog

Deze route brengt je langs de Ieperse vestingen. Daarnaast doorkruis je ook het Hoornwerkpark en het natuurlijk watergebied  ‘De Verdronken Weiden’. Deze wandeling is een onderdeeltje van het ‘Wandelnetwerk Ieperboog’.

LEKKER ADRES MET VOORDEELBON: Old Tom ligt centraal op de Grote Markt van Ieper. 
 

Zomerwandeling 3: Bij de Pompeschitters van Dadizele

In DE LEIESTREEK presenteert Dadizele de ‘Pompeschitterswandelroute’.

Deze lusvormige route (8,7 km) vertrekt op het gemeentelijk domein ‘Torreke’. De naam van de route verwijst naar de spotnaam van de inwoners van Dadizele.  Treffend zijn de glooiende akkers, kapelletjes en oude hoeves.

LEKKER ADRES MET VOORDEELBON: De Historic met ruim terras en uitzicht op het centrum van Dadizele en de Basiliek.

 

Zomerwandeling 4: Bij Mira in Avelgem

De lusvormige route (12,2 km) start in het centrum van Avelgem en brengt je naar de  Scheldemeersen. Bijzonder langs het traject is het huisje van Mira, het hoofdpersonage uit Stijn Streuvels ‘Teleurgang van de Waterhoek’. Tevens geven de ‘coupure Deweer’ en Avelgemse ‘kouters’ al hun geheimen prijs.

LEKKER ADRES MET VOORDEELBON: Retro Eetkaffee bevindt zich in het centrum van Avelgem.


 

Zomerwandeling 5: Bij Ter Doest in Lissewege

In het BRUGSE OMMELAND start de lusvormige Ter Doestwandelroute (5,5 km) in het centrum van Lissewege. De wandeling plaatst het polderlandschap rond Lissewege centraal. Via het Boudewijnkanaal ontdek je de tiendenschuur van de voormalige abdij Ter Doest. Geniet verderop van de vergezichten in de polders. Via het Lisseweegse vaartje bereik je het centrum van Lissewege.

LEKKER ADRES MET VOORDEELBON: Hof Ter Doest met uitzicht op de abdijschuur. 

 

Zomerwandeling 6: Het mooiste erfgoed in Damme

De nieuwe erfgoedwandeling in Damme (3,2 km) brengt je door de Middeleeuwse pracht en praal in deze parel van het Brugse Ommeland. Ook Tijl Uilenspiegel ontbreekt niet langs het traject. De wandeling start in het centrum van Damme.
LEKKER ADRES MET VOORDEELBON: Brasserie De Spieghel, een historisch pand uit 1650. 


Zomerwandeling 7: Erfgoed langs de Kust

Elke kustgemeente presenteert een wandelroute langs het mooiste erfgoed in de badplaats. Nog interessant zijn de zes lusvormige wandelroutes langs vaak verrassende trajecten: Doornpannewandelroute, Duinbossenwandelroute, Hazegraswandelroute, Koolhofwandelroute, Ter Ydewandelroute, Westhoekwandelroute.

LEKKERE ADRESSEN: Elke kustgemeente telt tientallen lekkere adressen om te tafelen.


 

Praktisch: de brochure LEKKER ACTIEF met voordeelbonnen is vanaf 15 juni GRATIS verkrijgbaar bij Westtoer (T 050/305 500 of e-mail: info@westtoer.be) en bij de Diensten voor Toerisme in West-Vlaanderen. Je kan de brochure ook vanaf 15 juni downloaden via www.westvlaanderenlekkerland.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je de naam die men geeft aan Corsica?

Corse'L'île de beauté' of het 'eiland van de schoonheid'!
Dat heeft Corsica onder meer te danken aan zijn fraaie kleurcontrasten en de diversiteit van zijn landschappen.
Men vindt er kreken met turkooisblauw water, witte zandstranden, wegen afgezoomd met olijfbomen of sinaasappelbomen, watervallen tussen de sparren...
In Corsica geniet je ook het hele jaar van de zon en het zachte mediterrane klimaat.

Om meer te vernemen over dit heerlijke eiland, surf naar visit-corsica.be

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.S.M.A.K. stelt 2 editiemappen voor t.g.v. 50 jaar Vrienden van het S.M.A.K.Elk jaar nodigen de Vrienden van het S.M.A.K. enkele kunstenaars uit om een editie te creëren. Hiertoe worden zowel lokale als internationale kunstenaars aangesproken, waarbij er vaak duidelijke linken zijn met het tentoonstellingsprogramma. De Vriendenvereniging wil kunst betaalbaar maken voor een groot publiek en zo kunstbeleving buiten het museale kader stimuleren.

Speciaal voor het 50 jarig bestaan van de Vrienden v/h S.M.A.K. werden 2 editiemappen gemaakt met werken van nationale en internationale kunstenaars zoals Jan Fabre, Paul McCarthy en Franz West.

Voor meer info, surf naar http://www.smak.be/vrienden_edities.php?la=nl

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruistocht in Spijkerbroek ... naar Antwerpen

 - Klik voor een uitvergroting

Het beroemdste en misschien wel beste jeugdboek van het Nederlands taalgebied krijgt een musicalversie: Kruistocht in Spijkerbroek van Thea Beckman. Na de succesvolle musicals Sjakie en de Chocoladefabriek, Assepoester en Narnia brengt het Nederlandse gezelschap Nationaal Jeugd Musical Theater nu Kruistocht in Spijkerbroek: een familievoorstelling, die je meeneemt op een spannende reis door de Middeleeuwen. In de hoofdrol prijkt niemand minder dan de Vlaamse steracteur-sterartiest Timo Descamps.


 

In Kruistocht in Spijkerbroek volgen we de vijftienjarige Dolf, die als proefpersoon in een tijdmachine stapt en in de Middeleeuwen belandt. Daar komt hij midden in een kinderkruistocht: achtduizend kinderen op weg van Keulen naar Jeruzalem, om de stad te bevrijden van de Saracenen. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen bij het trotseren van hoge bergen, infectieziekten en aanvallen van rovende ridders. Naarmate de kruistocht vordert, realiseert Dolf zich meer en meer dat het gevaar niet van buitenaf komt, maar zich in de kruistocht zelf bevindt…

 

Naast Timo Descamps  als Dolf Wega vertolken ook musicalster Janke Dekker en Dré Hazes jr. enkele belangrijke rollen. De rest van de cast wordt gevormd door 70 jonge en volwassen acteurs en daarmee is Kruistocht in Spijkerbroek de grootste Nederlandse reizende musicalproductie ooit. Jeroen Sleyfer schreef de muziek van Kruistocht in Spijkerbroek. De liedteksten worden verzorgd door Allard Blom en de tekstschrijver is Marc Veerkamp.

 

Kruistocht in Spijkerbroek, de musical

2 december om 14.00u. (schoolvoorstelling)

2 december om 19.30u.

 

Ticketprijzen (exclusief reservatie- en verzendingskosten)

Cat. 1: 17,5 euro

Cat. 2: 15,0 euro

(ticketprijzen schoolvoorstelling: 10 euro / ticket)

 

Reservatie reguliere voorstelling

0900 69 900

http://www.stadsschouwburgantwerpen.be

 

Reservatie schoolvoorstelling:

Picha Theus

03 229 18 28

picha.theus@musichallpromotions.be

 

Reageer (0)

17-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwelijke Tour de France vanuit Gent vertrokken

Klik voor groot formaat

Vandaag vertrok vanuit GENT  "La Grande Boucle Féminin" ... kortweg de zes dagen durende Ronde van Frankrijk voor vrouwelijke wielrenners. Nadat 75 vrouwelijke personeelsleden van de Politiezone Gent vertrokken voor een voorbereidingsrit, was het de beurt aan 82 offiële deelnemers om den Tour de France te winnen ... die voor hen zondag eindigt in Sestriere.

Wie graag enkele sfeerbeelden wil opsnuiven van het startgebeuren op de Vrijdagmarkt, gaat gewoonweg even snuiven op:  http://www.mijnalbum.nl/Album=CJZ3JM4S ... met dank aan fotograaf Freddy Vlassenroot !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Philippe de Chaffoy bekroond met L.P. BoonprijsDe jury van de kunstenaarsvereniging HAM koos, tussen andere gedegen kandidaten, voor Philippe de Chaffoy (1946) omwille van zijn origineel veelzijdig en sociaal bewogen oeuvre als componist en muzikant.
Philippe de Chaffoy werkte samen met Koen De Cauter, Roland Van Campenhout, Raymond Van Het Groenewoud, Urbanus, Walter De Buck etc... Velen kennen hem ook van zijn vrolijke spirituele fanfaremuziek voor "Vooruit met de Kuit".

 

De L.P.Boonprijs is een jaarlijkse bekroning voor een kunstenaar gekozen uit een waaier van disciplines.
De "binding met de mens centraal stellen", in de filosofie met de medestichter van HAM , Louis Paul Boon, is naast de artistieke kwaliteit eveneens een selectienorm.


De prijs wordt in het najaar officieel overhandigd door vzw Honest Arts Movement. 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brugse Poort kijkt uit naar braderie-en buurtfeesten
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Op dinsdag 24, vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juni viert de Brugse Poort al voor de 32ste keer Braderiefeesten.
En zoals de traditie het wil, organiseert Buurtwerk Brugse Poort samen met plaatselijke verenigingen en bewoners op datzelfde moment ook het buurtfeest.
Net als elk jaar hebben ook dit jaar vele mensen hard samengewerkt om een uitgebreid, gezellig en uitzonderlijk programma ineen te puzzelen. Zo kan men genieten van een straatpicknick en verschillende podium- en straatoptredens. In de Bevrijdingslaan staan er verschillende kraampjes en bieden de winkels iets extra.
Muziek, dans, spel en allerhande animatie kruiden deze feesten.

Als voorproefje bereiden ‘De Kokers’ op dinsdag 24 juni een heerlijke buurtmaaltijd aan een democratische prijs in het buurtcentrum

Om in de sfeer te blijven, kan men vrijdagnamiddag 27 juni een ‘fond’ leggen voor de feesten met friet en stoverij, biologisch of vegetarisch eten in de Sparrestraat. Dit eetfestijn wordt omkaderd door allerlei eigenzinnige animatie.
Om 18.30 uur is het tijd voor de grote openingsreceptie in de grote tent aan de Acaciastraat.
Tom Balthazar, schepen van Milieu en Sociale Zaken, zal er het woord richten tot de buurtbewoners.
Daarna trekken kinderfanfare Goeste Majeur en De Propere Fanfare de feesten op gang.

Zaterdag 28 juni staat in het teken van (rommel)markten, kramen en straatanimatie.
Wie meer culturele interesses heeft,  kan deelnemen aan een geleide wandeling door het eiland Malem. De Dag van de Jeugd van zijn kant palmt de Bevrijdingslaan in

Zondag 29 juni begint met een picknick in het Minne-Pierkespark.
Het 11.11.11-comité zorgt voor een ludieke stand in de Bevrijdingslaan, waar de markten lustig verder gaan.
Kinderanimatie, kleinkunst, jazz en fanfaremuziek vormen de voorbode van een spetterend slotoptreden op het podium aan de Rooigemlaan.
De activiteiten  zijn -tenzij uitdrukkelijk anders vermeld- gratis.
Alle buurtbewoners zijn van harte welkom op de feesten.


Informatie

Buurtwerk Brugse Poort, Peter Dewit en Jordi Buys, Kokerstraat 36, 9000 Gent,
tel. 09 227 17 66, e-mail buurtwerking.brugsepoort@gent.be.


 

Reageer (0)

15-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genomineerden Django d’Or 2008 bekend, awarduitreiking tijdens openingsavond Gent Jazz Festival

De namen van de genomineerden voor de Belgische Django d’Or-trofeeën 2008 zijn bekend. Een vakjury van 12 leden uit de Franstalige, Nederlandstalige en Duitstalige Gemeenschappen besliste zonet om binnen 2 categorieën volgende artiesten te nomineren:

 

Django d'Or Jong Talent 2008

 

Alexandre Cavaliere (viool)

Quentin Liégeois (gitaar)

Robin Verheyen (saxofoon)

 

Django d’Or Gevestigde Waarde 2008

 

Bart Defoort (saxofoon)

David Linx (zang)

Dré Pallemaerts (drums)

 

De laureaten worden bekend gemaakt op 10 juli tijdens een ceremonie op de openingsavond van het Gent Jazz Festival. De formule van de Djangos d'Or werd inmiddels grondig gewijzigd. Zo vindt de jaarlijkse Django d’Or-uitreiking afwisselend plaats op de Dinant Jazz Nights en het Gent Jazz Festival. De laureaten van het ene jaar spelen telkens op de openingsavond van het festival dat de volgende uitreiking mee organiseert. Bovendien wordt aan de 'Django d'Or Gevestigde Waarde' voor het eerst een geldprijs toegekend van 10.000 euro uit het fonds/werkingsmiddelen van SABAM. Samen met de organisatoren van de Djangos d’Or willen Gent Jazz Festival en Dinant Jazz Nights deze jazztrofeeën daardoor de uitstraling geven die het verdient en de ontwikkeling van een levendige Belgische jazzscene bevorderen. Wat blijft, is dat het ene jaar een Nederlandstalige en het ander jaar een Franstalige als beste musicus bekroond wordt. Voor de jaarlijkse award van ‘Beste Jong Talent’ zijn er geen taalgrenzen. Ook nieuw is overigens dat de laureaat van de Django d’Or Jong Talent 2008 een geldprijs van 2.000 euro zal ontvangen van Vzw Jeugd en Muziek Vlaanderen.

 

De openingsavond van het Gent Jazz Festival start dus met de Django d'Or-laureaten van 2007, het ensemble van gitarist Pierre Van Dormael, Django d'Or Gevestigde Waarde en pianist Pascal Mohy, winnaar van de Django d'Or Jong Talent.  Na de uitreiking volgt het 2e luik met concerten van Lionel Loueke en Herbie Hancock.

 

Naast deze twee Django d'Ors, toegekend door een professionele jury, reikt ook SABAM op 10 juli een speciale prijs uit: ‘De Muze van SABAM CULTUUR'. Deze prijs bekroont elk jaar zowel een Franstalige als een Nederlandstalige Belgische jazzpersoonlijkheid -meestal geen muzikant- voor zijn/haar speciale carrière, levenswerk of voor een belangrijke contributie op het gebied van  jazz. De jury voor de SABAM-prijs wordt respectievelijk voorgezeten door Johan Verminnen  en Paul Louka.

 

Historiek

 

De Django d'Ortrofeeën zijn felbegeerd, als een ultieme erkenning voor elke jazzman. Ze zijn genoemd naar Django Reinhardt (1910-1953), de in België geboren legendarische gitarist, en voor het eerst uitgereikt in 1992 op initiatief van Frank Hagège, Jacqueline Danno & Babik Reinhardt. Aanvankelijk werden de Django d’Or-trofeeën alleen vanuit Parijs (www.django.org) toegekend aan ofwel Franse, Europese of internationale jazzmuzikanten. Maar sedert 1995  reiken steeds meer landen hun eigen Djangos d’Or uit, zoals Zweden, Denemarken, Italië… Ook België startte ermee in 1995 en kent sinds 2000 de Django d'Or afwisselend toe aan een muzikant van de Vlaamse Gemeenschap en aan een muzikant van de Franse Gemeenschap. Dat was ook het jaar waarin werd besloten om nauw samen te werken met SABAM CULTUUR. Jean-Pol Schroeder is juryvoorzitter voor ‘Gevestigde Waarde' en Marc Danval juryvoorzitter voor ‘Beste Jong Jazztalent’. De winnaars ontvangen telkens een sculptuur van de Franse beeldhouwer Raymond Moretti.

 

De organisatie van de Django d’Or-trofeeën  in België ligt in handen van Christiane Hagège (Association Arts, Nuances, Culture - Paris) en van Ilan Oz, vertegenwoordiger voor België. Op http://www.jazzinbelgium.com/ldh/musicians/prizes/prizes/django_dor vindt men een overzicht van de Belgische laureaten sedert 1995 en van de Belgische laureaten van Djangos d’Or in het buitenland.

 

Steunen Django d'Or België 2008

 

Dinant Jazz Nights: Jean-Claude LALOUX; Gent Jazz Festival: Bertrand FLAMANG; Monique & Ilan OZ;

SABAM: Johan VERMINNEN, Paul LOUKA, Thierry DACHELET.

Juryleden: Marc DANVAL (RTBF), Luc DE BAETS (Jazzmozaïek), Vincent DE LAAT (Muziekmozaïek vzw), Walter EICHER (BRF), Henri GREINDL (Les Lundis d’Hortense), Jean-Marie HACQUIER (Jazz Hot), André JOASSIN (Le Soir), Nicolas RENARD (Jazz Station), Jean-Pol SCHROEDER (La Maison du Jazz), Willy SCHUYTEN (De Werf), Marc VAN DEN HOOF (VRT), Karel VAN KEYMEULEN (De Standaard).

 

Publieksinfo 

 

www.django.org

http://www.jazzinbelgium.com/ldh/musicians/prizes/prizes/django_dor

www.gentjazz.com

Foto's: Alexandere Cavaliere (viool) en Bart Defoort (saxofoon)

Reageer (0)

14-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotti goes swing
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Helmut Lotti zet met Time to Swing een nieuwe mijlpaal in zijn carrière, die vorig jaar jaar nog gelauwerd werd met een award voor in totaal 12,500,000 verkochte cd’s. Sinds Helmut Lotti goes Classic, The Red Album, onderneemt Belgiës grootste immers een muzikale wereldreis zonder weerga, langs klassieke paden en warme continenten, langs popmelodieën en rockklassiekers.

Zoals steeds zet Helmut Lotti op Time to Swing het genre naar zijn hand, met zijn feilloze gevoel voor wat swingt. Hij doet dat met trompetten, trombones en, jawel, mèt violen. En natúúrlijk staat Mack The Knife er op, zelfs in twee versies, de bekende Engelse en de oorspronkelijke Duitse versie Mackie Messer van Bertold Brecht. Maar Time to Swing zal ook Cry me a River bevatten, de standard geschreven voor Ella Fitzgerald en een wereldhit voor Julie London in 1955. En That’s Life van Frank Sinatra zal evenmin ontbreken. En…

Deze zomer viert de swing hoogtij in De Roma in Antwerpen, de historische tempel van cinema en variété, de zaal van Ben Hur en Gaston & Leo, van Zarah Leander en Paul McCartney.  Filmklassiekers zijn hier op het witte doek vertoond, popgoden hebben hier op de planken gestaan. Nu wordt in die bijzondere omgeving op 8 en 9 augustus 2008 de nieuwe televisiespecial annex dvd opgenomen van Helmut Lotti.


Want het is Time to Swing.

 

 

Televisiespecial en dvd-opname

Vrijdag 8 en zaterdag 9 augustus

De Roma, Turnhoutsebaan 327, Borgerhout

Ticketverkoop:meer info volgt nog


Releaseplanning cd & dvd


Midden augustus:
Time to Swing, de eerste single

Midden september: Time to Swing, de full-cd

Midden november: Time to Swing, dvd-release

Met dank aan Freddy Vlassenroot voor de foto (voorstelling)

Reageer (0)

12-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oostvlaams gouverneur te gast op 156ste stationsaperitief (Gentbrugge)

Op zondag 15 juni om 11.00 uur organiseert Curieus - Gentbrugge Center het 156ste stationsaperitief in het Ontmoetingscentrum VZW De Statie - Robert Rinskopflaan (NMBS).
gouverneur-andre-denys.jpg


Gastheer Dany Vandenbossche (Vlaams volksvertegenwoordiger) ontvangt de Oostvlaamse gouverneur ANDRÉ DENYS hetgeen alvast zal zorgen voor een bijzonder boeiende babbel.

André Denys werd enkele jaren na de bevrijding geboren in het rurale West-Vlaamse Gistel.
Vader Kamiel had er samen met broer Cyriel een familiebedrijf waar huiden en wol werden verwerkt en waar ook mama Clara Christiaens een handje toestak. André is de middelste van drie kinderen, broer Emiel is twee jaar ouder en zus Karin is de jongste van het trio.

Vader Kamiel bracht de jongste knaap enkele karakteristieke Vlaamse deugden bij:
een strenge arbeidsethiek, pragmatisme, ambitie en zuinigheid. André liep lagere school in Gistel en trok dan als middelbare scholier naar het Sint-Niklaas Instituut te Anderlecht. Een sterke school met een stevige reputatie op het vlak van sport, een terrein waarop André zich bij uitstek kon - en kan - uitleven.

Afspraak op zondag 15 juni om 11.00 uur ... en de toegang is gratis.

Reageer (0)

09-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gent Jazz Festival gaat voor kwaliteit (10-20/7)
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Het Gent Jazz Festival (voormalig Blue Note Records Festival) voegt de laatste 2 namen toe aan haar affiche met Gabriel Rios Piano & Percussion featuring Jef Neve & Kobe Proesmans, en met The Herbaliser. Het Gent Jazz Festival vindt plaats van 10 tot 20 juli op de Bijloke in Gent. Tijdens de Gentse Feesten presenteert het Gent Jazz Festival samen met Jazz in ’t Park ook een jazzpodium op het Emile Braunplein.

 

Donderdag 17 juli wordt The Herbaliser aan het programma toegevoegd. The Herbaliser behoort tot de grondleggers van de Britse hiphop. Vroeger gebruikten ze veel breakbeats en zware bassen maar de laatste jaren verwerkten ze steeds meer soul, funk en jazz in hun muziek. In juni komt een nieuw album uit.

 

Op zondag 20 juli wordt de afsluitende dag van het Gent Jazz Festival dus aangevuld met Gabriel Rios Piano & Percussion feat. Jef Neve en Kobe Proesmans. Het trio ontstond na spontane muzieksessies in de catacomben van de Brusselse AB. Daar voelden ze dat er magie zat in hun samenspel, want volgens hen ontstaan de beste ideeën zomaar. Dit resulteerde in een tour en in een zeer intrigerend project. Voor die avond waren ook al Dez Mona & GO_Tell, CocoRosie en afsluiter van het festival Soil & “PiMP” Sessions bevestigd.

 

Eerder maakte het Gent Jazz Festival namen bekend als Herbie Hancock, Diana Krall, Pat Metheny, Orquesta Buena Vista Social Club®, Erykah Badu, The Neville Brothers en CocoRosie. Volledig programma-overzicht op www.gentjazz.com.

 

Tickets & info: www.gentjazz.com

 

Jazz in 't Park & Gent Jazz Festival Presenteren…

Jazz in 't Park en het Gent Jazz Festival slaan de handen in elkaar en presenteren dit jaar voor het eerst een reeks van jazzconcerten op het Emile Braunplein tijdens de Gentse Feesten. Deze optredens vinden plaats op het Emile Braunplein op 22, 23 en 24 juli en op 26 en 27 juli, telkens van 20u tot 22u. Deze concerten zijn gratis toegankelijk.

22 juli: Octurn
23 juli: Chopstick presents Prak
24 juli: Chris Joris Experience
26 juli: Dacosse
27 juli: Ciclic present Scattering Theory: Nostalgia del Futuro II

 

Reageer (0)

04-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dekenij Heilig Kerst gaat er komend weekend volop tegenaan
Klik op de afbeelding om de link te volgen Van vrijdag 6 tot en met zondag 8 juni staat de dekenij Heilig Kerst weerom volledig in het teken van de feesten. Naar jaarlijkse traditie zorgt het bestuur voor een gevarieerd aanbod voor jong en oud en wordt er gehoopt op 'goe weere'. We geven u dan ook graag via deze webstek een idee wat u er allemaal kan beleven en dat is toch heel wat:

Vrijdag 6 juni:

Grote kledij-en rommelmarkt op de parking van Centrum Seleskest (16.00 - 19.00 uur)

Zaterdag 7 juni:

Grote kledij-en rommelmarkt op de parking van Centrum Seleskest èn deelnemende straten (09.00 - 18.00 uur)
Optreden Yvan Montreux met gasten Freddy Lee en Jasmin (14.00 - 18.00 uur - podium Voormuide)
Rondgang Harmonie Zevergem (14.00 - 17.00 uur)

Zondag 8 juni:

Grote kledij-en rommelmarkt op de parking van Centrum Seleskest (09.00 - 18.00 uur)
Plechtige kerkdienst in kerk H.Kerst opgeluisterd door The Teachers (10.30)
Rondgang Blaaskapelle Mosella (13.00 - 14.00)
Optreden Yvan Montreux met gasten Freddy Lee en Jasmin (14.00 - 17.00 uur - podium Voormuide)
Rondgang Dixie Band De Boerkes
Countryfestival met tal van optredens (podium kerkplein)
Volksbal in de Eskimohallen (Wiedauwkaai - 20.00 - 24.00 met Ronny Marino)

Foto: een fiere deken Boudewijn Windey blikt terug op de nostalgie

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeiende tentoonstelling over dekenijleven op 't Seleskest
Van donderdag 5 tot en met zondag 8 juni 2008 kan u in Centrum Seleskest terecht voor een bijzonder interessante tentoonstelling over de geschiedenis van de dekenij Heilig Kerst van 1609 tot vandaag, of zoals de titel het aanheft: "Van de Oud Ghebeurte van de Croone naar de Dekenye der Slypstraete tot de huidige dekenij Heilig Kerst".

Deze tentoonstelling is de reeds zoveelste in de rij die wordt georganiseerd door de Vlaamse Kulturele Kring Sluizeken-Muide en Gent-Cultuur en streeft er jaarlijks naar om telkens weer een ander facet van de buurt naar voren te brengen met de doelstelling de mensen uitr de omgeving èn de oud-bewoners samen te houden. Zo mochten we al kennismaken met het verenigingsleven, het eten en drinken in de wijk en tal van andere onderwerpen die het boeiende leven op de wijk, de buurt of parochie zo aangenaam èn onvergetelijk maakten en nog steeds maakt.

Onder impuls van Huguette De Bleecker-Ingelaere werd ook deze keer een jaar lang gezocht naar alle vormen van documentatie die de tentoonstelling gestalte kon geven ... en daar zijn de medewerkers zeker in geslaagd. Met een visuele start van het Gent anno 1534 komt de bezoeker alles te weten over het dekenijleven door exclusief fotomateriaal, gecombineerd met officiële documenten, oude affiches, voorwerpen .... tot een bronzen plakket waarop de beeltenis van Albrecht en Isabella die tevens model staan in diverse hoofdingen en logo's van de dekenij. Wist u trouwens dat beide historische figuren ooit als reuzen hebben rondgelopen in de Gentse stede, als vertegenwoordigers van de dekenij Heilig Kerst ? Later opgevolgd door de reus Kapitein Spitspijn die jammer genoeg op een ongekende manier is verdwenen ...

U maakt er kennis met de boeg van de Rihera (al jaren zichtbaar op het kerkplein) en ingewijd door toenmalig schepen Raoul Wijnakker wiens vader Richard toendertijd eigenaar was van het schip, met de Houten Waal die jaarlijks als miniatuurschip in steoeten wordt voortgetrokken door plaatselijke schippers èn met Miss Heilg Kerst die voor de eerste en ... enige keer werd verkozen in het jaar 1977. Jammer genoeg zoeken de organisatoren van de tentoonstelling vruchteloos achter de namen van de miss en haar twee eredames ... dus wie zou weten wie dat zijn geweest stuurt als de bliksem een e-mail naar plietsplets@telenet.be

Een tentoonstelling, méér dan de moeite waard, waaraan tevens een interessante brochure is gekoppeld die plaatselijk verkrijgbaar is voor 5 €.

De tentoonstelling is te bezoeken op do 5/6 (20.00 uur) - vr 6/6 (20.00 uur) - za 7/6 (van 10.00 tot 18.00 uur) en op zo 8/6 (van 10.00 tot 18.00 uur). De toegang is gratis.

Op de foto kan u kennismaken met Huguette De Bleecker-Ingelaere, geflankeerd (links) door Aimé De Grave en Willy Blancquaert).
Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootse benefiet voor getroffen woningbrandfamilie Aartselaar (22/6)

Op zondag 22 juni wordt er voor de getroffen familie van de woningbrand in Aartselaar een groots benefiet georganiseerd.

Bij de woningbrand op 8 mei lieten 2 kinderen, Sanne (12) en Ben (16) het leven en raakte Anke (17) zwaar gewond.

 

Het benefietconcert wordt ‘smiddags op gang getrokken door Piet Piraat, Spring, Get Ready, Mira en vele andere acts.  De kids kunnen vanaf 13u al terecht in het prachtig professioneel uitgewerkte kinderdorp.

   


Verder op het programma staan De Romeo’s, Born Crain, Geena Lisa, Yasmine, Liliane St Pierre, Garry Hagger, enz.  De avond wordt feestelijk afgesloten met de partyband Cookies & Cream met een gastoptreden van oa. Cocojr.


Het grootse benefietconcert gaat door vanaf 13u tot 22u op het KTA Da Vinci - Mgr. Cardijnlaan 1 – te Edegem.

Tickets kosten 12 EUR in voorverkoop en 15 EUR aan de kassa.

 

Voor meer informatie of voor de voorverkooppunten kan u terecht op www.sanne-en-ben.be.

 

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VTM LIVE-affiche is voorgesteld (23/8 Flanders Expo)

  

De organisatoren van vtm live hebben zopas de volledige affiche bekend gemaakt. Milk Inc. vervolledigt naast Soulsister, Natalia en Marco Borsato het al behoorlijk sterke rijtje headliners. Ook Stan Van Samang en Tom Helsen mogen het mooiste podium van het land bestijgen, en de 14-jarige tienerrevelatie Bab staat voor de zware uitdaging om nog vóór Jeroen van der Boom het festival te openen.vtm live is het enige popfestival van het land en één van de weinige in Europa, en gaat resoluut voor een topaffiche. Marco Borsato en Clouseau, in 2007 samen op één podium, leek moeilijk te overtreffen. Maar met Marco Borsato én Natalia én Soulsister én Milk Inc. (de grootste artiest van Nederland, de grootste diva van Vlaanderen, de grootste internationale hitmachine uit de vaderlandse geschiedenis én de strafste party-act van het moment) op één podium lijkt dat behoorlijk gelukt.

De artiesten op vtm live zijn niet alleen top, ze zijn ook hot. Drie van hen sleepten dit jaar een Music Industry Award in de wacht (Natalia, Tom Helsen, Milk Inc.) en velen hebben een abonnement op de TMF Awards. Bovendien zitten ze stuk voor stuk in een creatieve high: Jeroen heeft net een album uit, zowel Tom als Milk Inc. zijn er één aan het afwerken, Stan, Soulsister, Natalia en Marco zijn volop aan het werk. vtm live 2008 belooft dus ook de ene muzikale primeur na de andere te brengen...

En vtm live gaat tenslotte ook voor exclusieve acts. Bab zet er haar eerste stappen op de grote podia, Jeroen van der Boom en Marco Borsato brengen er hun enige concert van 2008, Natalia het enige van deze zomer. Ook Tom Helsen, Soulsister en Milk Inc. zal je deze zomer weinig te zien krijgen. vtm live: the place to be, kortom.


VTM LIVE op 23 augustus 2008 ... Flanders Expo

Kaarten via www.teleticketservice.com of 070/345.345
Alle info op www.vtmlive.be

Reageer (0)

02-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eendjes KGZV pakken Belgische waterpolotitel ... Gent blijft glunderen ...
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Zondag jongstleden veroverden de "eendjes" van de Koninklijke Gentse Zwemvereniging (waterpolo) de Belgische kampioenstitel in het eigen Stropbad. Daarvoor moesten ze voorbij La Louvière (6-6 maar winst na golden goal) èn groot favoriet Brugge (met klinkende 6-1 cijfers).

Na de viering van de Vrije Gentse zwemmers zaterdagavond (zie verder op deze webstek) opnieuw een heuse opsteker voor het Gentse waterpolo ... of hoe de opvolging van de huidige generatie gewaarborgd is .... van welke club dan ook.

Een dikke proficiat aan de eendjes èn aan KGZV !

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Derde Flanders Tennis-Foot Cup op 7 juni ...Enkele weken geleden was er heuglijk nieuws.
Toch voor de organisatoren van de Flanders Tennis-Foot Cup. Het tornooi was volzet.
Na een eerste editie met 28 ploegen werd het aantal teams vorig jaar opgetrokken naar 40. Nu hebben ze de inschrijvingen afgesloten bij 48. Het is goed geweest. Fantastisch eigenlijk. En ze wrijven in hun handen wanneer ze de namen bekijken.

Boek over Gilles De Bilde door Frank Raes.

Top of the bill is natuurlijk Gilles de Bilde, bekend als voetbalartiest die nu als analist 'Eeuwige roem' probeert te verwerven. Gunther Thiebaut komt zich ontspannen na een knap seizoen vol doelpunten bij het Nederlandse MVV. En net als de voorbije jaren tekenen weer tal van eersteklassers present (Tony Sergeant, David De Storme, Frederic Dupré, Killian Overmeire en Wouter Degroote), toppers uit de lagere nationale reeksen (VW Hamme, Waasland, KVSK United, RC Gent Zeehaven) en ex-voetballers (Peter Van Wambeke, Hervé Van Overtvelt, Galli Barka, Stijn Vreven, Steven Wostijn, Anders Nielsen).

Gunther Schepens, peter van het tornooi, moet door het EK voetbal jammer genoeg verstek geven, maar zijn geest zal zeker rond de velden zweven. De benijdenswaardige uitdaging om voor het eerst een vrouwentrio te verwelkomen, is tot grote spijt van de organisatoren opnieuw niet gelukt.

 

Voor toeschouwers is die dag wel nog genoeg plaats!
Op 7 juni een hele dag lang dus gratis hoogstaand tennisvoetbal met de grote finale om 17u30.

Ook echtgenotes en kinderen zijn welkom op deze ontspannende dag.
Het provinciaal domein Puyenbroeck (Wachtebeke) is een aanrader voor het hele gezin en een springkasteel
en een schminkstand staan ter beschikking.
De start van het tornooi wordt gegeven om 10.00 uur.

Reageer (0)

01-06-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VZG wint de ultieme confrontatie tegen Eupen en gaat naar 3de nationale (waterpolo)

Het was op zaterdag 31 mei om 19.00 uur méér dan warm in het Rooigembad (Gent) voor de 3de en beslissende wedstrijd tussen Vrije Zwemmers Gent en Eupen in het kader van de overgang naar 3de nationale in het waterpologebeuren. Samen met ruim 150 supporters (waaronder ook heel wat Gentse Zwemverenigingvrienden) en de nodige Gentse ambiance met voortrekker Hubert Van Rietvelde mocht ik genieten van een aangename partij waarin alsnog de nodige druk voor enige twijfel zorgde in de Gentse supportersrangen. Na een eerste partij van 8 minuten stond immers een 4-3 tussenstand op het scorebord en velen hadden nog de 17-9 overwinning in het achterhoofd van vorige week ... waardoor de zenuwen gespannen bleven. Na de reglementaire tweede 8' tekenden wij amper 6-5 op en dat betekende voor velen eventjes genieten van een frisse pint. Gelukkig weten vele waterpolosupporters dat de derde periode van bijzonder veel belang zijn en dat bewezen de Gentse spelers want het applaus en de aanmoedigingen zorgden voor een 12-7 versnelling en met nog amper 6' voor de boeg werd het zelf 14-7. Van toen af werd het gewoonweg ontspannend genieten voor de jongens van coach Rik Ryckaert die uiteindelijk mochten zegevieren met een 17-9 eindstand ... waarop "Het vliegerke" weerklonk en burgemeester Daniël Termont de eremedailles mocht uitreiken, onder het goedkeurend oog van zijn partijgenoot Tom Balthazar en het aanwezige bestuur en begeleiders van de Vrije Zwemmers Gent. Het feest ging nog lang door want je gaat niet elk seizoen een reeks hoger ... maar in derde nationale moet het de VZG zeker lukken een aardig resultaat te halen. Proficiat aan iedereen van VZG en doelbewust koos ik ervoor geen namen te noemen ... want ze zorgden stuk voor stuk voor dit puik resultaat.

Geniet alvast van de sfeerfoto's !Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!