Plietsplets
Elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur: JOHAN TIPT BOEKEN op MENT TV

Foto

CD-ALBUM IN DE KIJKER


Foto

"Natural Woman - a tribute to Carole King"
Sabien Tiels

www.sabientiels.be  


Dit zijn onvergetelijke partners van www.plietsplets.be


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Zoeken in blog


Foto

Freek Neirynck zorgt met grote regelmaat voor 'boekensienjalementen' met een eigen kijkFoto

voor wie iets méér wil
10-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Freek Braeckman en de Olympische prijsvraag van de Sportdienst stad Gent

Affiche prijsvraag


De Sportdienst van de Stad Gent besloot om een oude reuzebanner te recupereren door er tien unieke, gesigneerde sporttassen van te maken. Die exemplaren zijn te winnen via een wedstrijd. Strafste Gentenaar Freek Braeckman zal bij het begin van de Olympische Spelen in Londen lopen van Tower Bridge naar Big Ben en bijkomend één mijl afleggen met een handbike. De tien deelnemers die zijn tijd het dichtst benaderen, winnen een van de unieke gesigneerde sporttassen.

Gent werd in 2011 uitgeroepen tot Sportstad van Vlaanderen. Een 11-meter grote banner sierde dan ook een jaar lang de Topsporthal met die boodschap. De Sportdienst zocht in 2012 een leuke bestemming voor die banner en besloot er tien unieke sporttassen van te maken. Om die te kunnen winnen, werd een leuke wedstrijd bedacht waarbij strafste Gentenaar Freek Braeckman wordt uitgedaagd.

De wedstrijd

Freek Braeckman zal bij het begin van de Olympische Spelen van Tower Brigde naar Big Ben in Londen lopen én bijkomend één mijl afleggen met een handbike.

De afstand tussen Tower Brigde en Big Ben in Londen bedraagt tussen de vier en vijf kilometer. Eén Engelse mijl bedraagt 1,6 kilometer.

Wim Decleir is vice-wereldkampioen handbiken en kandidaat voor een medaille op de komende Paralympics op de weg en bij de tijdrit. Hij zal Freek een aantal tips geven bij het rijden met de handbike.

De tien deelnemers die het dichtst de tijd van Freek gokken, winnen een van de unieke sporttassen. Die worden bovendien gesigneerd door de Olympische atleten of Freek.

Hoe deelnemen?

Via het wedstrijdformulier op www.gent.be

Via tel. 09 266 80 00

Via het antwoordkaartje dat te vinden is op de locaties in Gent waar je de unieke sporttassen vanaf woensdag 6 juni 2012 kunt bewonderen:

- Huis van de Sport (balie), Zuiderlaan 13, 9000 Gent

- AC Zuid (inkomhal), Woodrow Wilsonplein 1, 9000 Gent

- Shopping Gent Zuid (hoofdingang op gelijkvloers), Woodrow Wilsonplein 4, 9000 Gent

- Uitbureau Gent vzw (balie), Veldstraat 82, 9000 Gent

- Bibliotheek Gent Zuid (derde verdieping, afdeling sport), Graaf van Vlaanderenplein 40, 9000 Gent

- Universitair Sportcomplex Gent (kassa/inkom), Watersportlaan 3, 9000 Gent

- OCMW: woonzorgcentrum Het Heiveld (inkom), Antwerpsesteenweg 776, 9040 Gent-Sint-Amandsberg

- Sport- en Recreatiecentrum Rozebroeken (inkomhal), Victor Braeckmanlaan 180, 9040 Gent-Sint-Amandsberg (vanaf 1 juli 2012)

De prijsuitreiking zal eind augustus 2012 plaatsvinden. Het volledige reglement kunt u downloaden onder 'aanverwante info' op www.gent.be.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fiesta Europa van 12 t.e.m. 17 juni op Korenmarkt

Fiesta Europa

Gent is al enkele jaren vertrouwd met het concept 'internationale markt'. Elk jaar in augustus slaat 'Fiesta Europa' zijn tenten op voor een vijfdaagse markt op de Kouter. Ook dit jaar komt deze meer dan gezellige internationale feestmarkt, met een vijftigtal marktkramers afkomstig uit alle hoeken van Europa, naar Gent. De succesvolle markt op de Kouter blijft natuurlijk behouden en vindt plaats van dinsdag 21 tot en met zaterdag 25 augustus 2012. Nieuw dit jaar is dat de internationale markt van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni 2012 ook een stek heeft op de heraangelegde Korenmarkt.

‘Fiesta Europa’ heeft de bedoeling marktkramers uit heel Europa die kwaliteitsvolle producten uit hun land of regio te koop aanbieden bij elkaar te brengen in een gemoedelijke sfeer. De vele bezoekers zullen de authenticiteit, de gezelligheid en het enorm gevarieerde aanbod van kwaliteitsvolle producten zeker weten te waarderen.

Zo vind men er bijvoorbeeld mediterrane olijven en tapenades, Franse worst en streekkazen, spek, Italiaanse salami, look en ajuin, charcuterie en terrines, allerhande zoet zoals fudge, heerlijke nougat of typische amandelkoeken en nog veel meer. Naast al dat verleidelijke lekkers wordt ook allerlei artisanaat en non-food aangeboden: lederwaren, hout, keramiek, edelstenen, mineralen, juwelen, textiel, souvenirs, enz. Natuurlijk wordt ook de innerlijke mens niet vergeten met ter plaatse bereide gerechten zoals paëlla, pizza, barbecue, wafels, enz. al dan niet overgoten met een frisse Poolse pint of een heerlijke moezelwijn. Alleen al de verschillende geuren en aroma’s zijn onweerstaanbaar.

Bijna letterlijk een smaakvol evenement dus. De heerlijke mix van zoveel verschillende nationaliteiten, talen, culturen en producten zorgt voor een unieke sfeer en een gezellig vakantiegevoel. Men waant zich echt op reis in Europa (en dat zonder files of péages). Zes dagen lang wordt de Korenmarkt zonder meer de gezelligste plek van Europa. En als het geheel dan nog eens overgoten wordt met een vriendelijk ‘Belgisch’ zomerweertje kan de pret niet meer op. Ideaal dus voor een uitje met familie en vrienden.

Praktisch

De markt vindt plaats van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni 2012 op de Korenmarkt. De markt wordt officieel geopend door Eerste schepen en schepen van Economie, Jeugd en Middenstand Mathias De Clercq om 12 uur.

Openingsuren: dinsdag van 14 tot 22 uur, woensdag tot en met zaterdag van 10 tot 22 uur en zondag van 10 tot 19 uur.

De toegang is gratis en vele marktkramers laten hun producten proeven.

De organisatie is in handen van ‘Fiesta Europa’ in samenwerking met de Stad Gent. Voor meer achtergrondinformatie, fotomateriaal en dergelijke kan men de website www.fiestaeuropa.eu raadplegen.

Reageer (0)

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gentse Feesten 2012 - 3Dekkerproduktie
Klik op de afbeelding om de link te volgen
Het begint stilaan druk te worden met de berichten die we krijgen doorgestuurd in het kader van de Gentse Feesten. Voor alle info verwijs ik dan ook graag naar www.gentsefeesten.be of naar het programmaboekje dat sedert vrijdag 8 juni verkrijgbaar is. Niettemin willen wij de organisatoren die ons iets toesturen (in de hoop dat wij het promoten) niet in de kou laten staan !
Vandaar dat u af en toe enkele affiches of aankondigingen zal terugvinden op deze website. Geniet ervan !

Voor de 3Dekkerproduktie 2012: klik op de affiche !

Reageer (0)

09-06-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MIAT plaatst fabrieks-en bedrijfsvoetbal in de kijker

Affiche mini-expo

Vlak voor de start van het EK voetbal 2012 pakt het Museum voor Industriële Archeologie en Textiel (MIAT) uit met een erfgoedproject over fabrieks- en bedrijfsvoetbal.

Voetbal is een sport die vandaag niet meer uit het dagelijks leven en de media is weg te denken. Op donderdag 31 mei om 19 uur geeft het MIAT de aftrap met een soiree. Dat is meteen ook de opening van de mini-expo ‘Goal! Voetbal voor ’t fabriek’ die loopt van donderdag 31 mei tot en met zondag 30 december 2012.

‘Goal! Voetbal voor ’t fabriek’

De bakermat van het Belgisch voetbal ligt in het college van Melle. Op een dag had een jonge Ier een bal bij. Zijn medeleerlingen namen de bal af en even later speelden ze een partijtje voetbal.

Fabrieksvoetbal komt uit het 19de-eeuwse Engeland. In Vlaanderen kent het zijn glorieperiode in de jaren 1980. De ploeg was het uithangbord van de fabriek of het bedrijf. In iedere provincie waren er meerdere afdelingen met elk verschillende ploegen. Fabrieksbazen wilden hun personeel op die manier een nuttige vrijetijdsbesteding geven.

Vandaag spelen nog bijna 4.800 mannen ieder weekend voetbal bij een van de

140 Vlaamse bedrijfsploegen. Toch is er over de geschiedenis van fabrieks- en bedrijfsploegen weinig bekend. Het MIAT doet daarom een beroep op het publiek en hoopt zo de kaart van het Belgische bedrijfsvoetbal te vervolledigen.

Soiree

Op donderdag 31 mei 2012 geeft het MIAT de aftrap van dit voetbalproject. Enkele bevoorrechte getuigen nestelen zich in de sofa bij Hilde Van Malderen. Als historica en voetbalverslaggeefster is zij de geknipte scheidsrechter in het spel van die avond. Zij laat enkele ex-spelers van de voetbalploeg van het staalbedrijf Sidmar en van de bank BBL aan het woord. Ook de Vlaamse Liga van de Bedrijfssport vertelt die avond over dit boeiende onderwerp.

Gezocht

Op de soiree krijgt de bezoeker als eerste de kans om de mini-expo ‘Goal! Voetbal voor ’t fabriek’ te bezoeken en de voetbalkaart aan te vullen met zijn informatie. Met de hulp van het publiek wil het MIAT meer te weten komen over de geschiedenis van fabrieks- en bedrijfsvoetbal. Wie nog een oude fabrieks- of bedrijfsploeg kent, zelf meespeelde of iemand kent die meespeelde of foto’s, filmpjes, truitjes, enz. in de kast of op zolder heeft, kan dat aan het MIAT laten weten via tel. 09 269 42 13 of e-mail publiekswerking.miat@gent.be.

Het MIAT registreert en digitaliseert het materiaal. Achteraf krijgt men het oorspronkelijke materiaal en de gedigitaliseerde versie ervan terug.

In de mini-expo kan men kennismaken met het meest succesvolle exportproduct van Engeland. Men kan er de strafste spitsen en de meest memorabele penalty’s van vroeger ontdekken. Het is een weinig bekende geschiedenis die menig voetballiefhebber zal bekoren. Deze mini-expo loopt tot zondag 30 december 2012.

Praktisch

Soiree en opening van de mini-expo ‘Goal! Voetbal voor ’t fabriek’ in het MIAT, Minnemeers 9, 9000 Gent, op donderdag 31 mei 2012 om 19 uur. Gratis. Van vrijdag 1 juni tot en met maandag 31 december 2012, mini-expo: 5 euro, reductie 3,75 euro of 1 euro voor 19 tot 25 jaar, gratis -19 jaar (www.miat-gent.be)

Reageer (0)


FIJN OM WETEN


Foto

Foto

Ik kan best mezelf voorstellen als Johan Dhaene, een bezige bij uit Evergem (sedert 1/9/2008) met een prachtige vrouw en 3 schitterende kinderen. Ik was méér dan 25 jaar actief als radiomaker bij de Gentse radio's PLUS en ROELAND en kreeg voor diverse inspanningen op dat vlak een plaatsje in de Orde van de O'De Flander, kreeg de titel van Ambassadeur van de Westhoek door gouverneur Paul Breyne en was in 2004 laureaat van de Orde van de Gentse Draak omwille van de blijvende promotie voor het Vlaamse lied. Tegenwoordig kan je mij zeker nog eens ontmoeten als gelegenheidspresentator en zag op 25/8/2008 mijn "eerste" (?) boek "Scoren aan Tafel" (samen met Felix Alen, Wim Casteleyn en fotograaf Heikki Verdurme) verschijnen bij uitgeverij Lannoo. Sinds juli 2020 verzorg ik elke dinsdag tussen 11.30 en 12.00 uur de boekentips op MENT TV. Deze webstek ligt in het verlengde van dit alles.


Inhoud blog
 • MIAT wordt Industriemeuseum
 • Zwijntjeskermis komt eraan !!!!! (3-4-5-6 JUNI 2016)
 • De voorbije week GELEZEN EN GOEDGEKEURD
 • John Terra zingt Neil Diamond - nieuw album
 • Gent neemt afscheid van icoon PAUL VLAEMINCK
 • 73-jarige Rob De Nijs op Schlagerfestival 2016
 • Download nu gratis de nieuwe single van Michael Lanzo & Kitana
 • Le Noeud viert 40-jarig bestaan met stuk van Freek Neirynck
 • Toast Literair (Davidsfonds) op 24/1/16
 • "De ontsnapping" op de Gentse Leie
 • Extra voorstellingen 'Piaf, de musical' in Stadsschouwburg Antwerpen
 • FLORALIËN 2016 - van 22/4 tot en met 1/5
 • Trilogie van "BLOCH"-recepten blijft succesvol
 • Charlotte Leysen viert "70 jaar Suske en Wiske" mee!
 • 100 positieve gedachten & complimenten ... voor een spetterende start op 1/9!
 • Uitgeverij Partizaan pakt uit met grote naam uit de jeugdliteratuur
 • Nacht van de Vleermuis op 29/8
 • Martijn Bal nieuwe algemeen directeur Film Fest Gent
 • Ledebergse Feesten en Lichtstoet: het komt eraan (vanaf 21/8)
 • Lissa Lewis pakt uit met debuutalbum en siert affiche schlagerfestival 2016

  PARTNERS van WWW.PLIETSPLETS.BE

  Foto

  Foto

  Mijn favorieten
 • Breydelham
 • Heikki Verdurme (fotograaf)
 • Uitbureau Gent (tickets)
 • Gent
 • Zinloos geweld
 • Smaak
 • Ambiance
 • Huis van Alijn
 • Aktivia
 • Gastronomie en Toerisme

  Archief per maand
 • 09-2018
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 01-2016
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 06-2015
 • 04-2015
 • 01-2015
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008
 • 02-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 11-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006
 • 09-2006
 • 08-2006
 • 07-2006
 • 06-2006
 • 05-2006
 • 04-2006
 • 03-2006
 • 02-2006
 • 11--0001

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!